Ulasan daripada tetamu sebenar

Bagaimana tetamu dapat menulis ulasan?

  • 1

    Ia bermula dengan satu tempahan

    Satu-satunya cara untuk memberi ulasan adalah untuk membuat tempahan di laman kami dahulu. Dari situ, kami dapat memastikan bahawa ulasan ditulis oleh tetamu sebenar yang telah menginap di tempat penginapan itu.

  • 2

    Diikuti pula dengan penginapan

    Tetamu kami akan ke tempat penginapan dan menilai beberapa faktor seperti - adakah biliknya bersih? adakah kakitangan di sana mesra?

  • 3

    Akhirnya, tetamu memberi ulasan

    Selepas penginapan mereka, tetamu akan berkongsi tentang pengalaman mereka. Kami meneliti setiap ulasan dan kesahihannya sebelum menerbitkan ulasan di laman Booking.com.

Ulasan terkini

  • Plus Florence

    Florence, Itali

    Dari

    MYR 78
    Purata skor ulasan: 8.2
    • +

      Staf yg sgt friendly & helpful

    • -

      Kena tinggalkan pasport di kaunter

    • 24 Mei 2015

    • ROSHAKINA
    • Malaysia
  • Tropical Inn Johor Bahru

    Johor Bahru, Malaysia

    Dari

    MYR 103
    Purata skor ulasan: 6.9
    • +

      Sesuai dgn harga Selesa utk menginap Lokasi mmg dkt dgn JBCC, City Square & Pasar Karat

    • 24 Mei 2015

    • Esmadeay
    • Malaysia
  • Vio Cihampelas

    Bandung, Indonesia

    Dari

    MYR 88
    Purata skor ulasan: 7
    • +

      Bersih, kakitangan yang mesra, mudah dapatkan pengangkutan awam. Walking distance ke Cihampelas Walk

    • 25 Mei 2015

    • TUNKU
    • Malaysia
  • Fabu Hotel Bandung

    Bandung, Indonesia

    Dari

    MYR 95
    Purata skor ulasan: 8.2
    • +

      Sokongan kakitangan yang ceria.

    • -

      Perlukan pilihan sarapan yang lebih pilihan inter-continental.

    • 25 Mei 2015

    • NASHARUDDIN
    • Malaysia
  • Great Southern Hotel

    Sydney, Australia

    Dari

    MYR 208
    Purata skor ulasan: 7.9
    • +

      Berdekatan dengan semua kemudahan awam seperti kemudahan pengangkutan awam, kedai, tempat membeli belah dan tempat tarikan pelancong

    • 25 Mei 2015

    • NOOR
    • Malaysia
  • Hotel Suria 18

    Ipoh, Malaysia

    Dari

    MYR 110
    Purata skor ulasan: 7.6
    • +

      Private parking

    • -

      Tiada sarapan & karpet

    • 24 Mei 2015

    • norhaszalina
    • Malaysia
  • De Palma Hotel Shah Alam

    Shah Alam, Malaysia

    Dari

    MYR 130
    Purata skor ulasan: 5.9
    • +

      Berdekatan dengan pusat bandar Shah Alam. Pada hari Sabtu ada pasar malam, senang untuk membeli makanan.

    • -

      Bilik terlalu kecil dan tidak berpadanan dengan harga yang dikenakan.

    • 25 Mei 2015

    • Zarina
    • Malaysia
  • Aston Marina

    Jakarta, Indonesia

    Dari

    MYR 189
    Purata skor ulasan: 6.5
    • +

      Kawasan yang strategic . Dekat dengan shopping area dan taman mini anchol. Sesuai dengan permandangan kota Jakarta dan sunset.

    • -

      Kamar mandi yang sempit dan kurang bersih. Bau yang kurang menyenangkan. Perlu di pertingkatkan lagi material dalam kamar mandi supaya Nampak lebih exclusive dan selesa.

    • 25 Mei 2015

    • ROSDI
    • Malaysia
  • Golden Tulip Gurgaon

    Gurgaon, India

    Dari

    MYR 152
    Purata skor ulasan: 7.5
    • +

      Lokasi ke tempat tujuan saya agak dekat.

    • -

      WI-FI tidak berfungsi dengan baik di dalam bilik. Suis lampu yang agak terbatas dan ada yang rosak (tak berfungsi) dan palam elektrik di dinding yang tidak universal.

    • 25 Mei 2015

    • aznan
    • Malaysia

Hotel-hotel yang dinilai popular

  • Asia
  • TH Hotel & Convention Centre Terengganu

    Kuala Terengganu, Malaysia

    Dari

    MYR 199
    Purata skor ulasan: 8.4
    • +

      Staf yang efisien dalam memenuhi permintaan saya Buffet sarapan yang sangat sedap

    • 24 Mei 2015

    • zawani
    • Malaysia
  • Seri Pacific Hotel Kuala Lumpur

    Kuala Lumpur, Malaysia

    Dari

    MYR 182
    Purata skor ulasan: 8
    • +

      servis yang diberikan

    • 19 Mei 2015

    • Jamaliah
    • Malaysia
  • Dari

    MYR 226
    Purata skor ulasan: 7.7
    • +

      Suasana dlm bilik yg tenang dan menarik

    • -

      Tempat menggosok baju di tempat lapang..amat x selesa..

    • 20 Mei 2015

    • Rohezat
    • Malaysia
  • Grand Lexis Port Dickson

    Port Dickson, Malaysia

    Dari

    MYR 429
    Purata skor ulasan: 7.8
    • +

      Semuanya hebat!

    • -

      Makanan sarapan (in room dining) : sambal nasi lemak dan rendang ayam tidak mempunya rasa yang sedap dan autentik. Kami berpandangan ia perlu diperbaiki demi mempromosi makanan yang menjadi imej negara Malaysia kepada pelancong asing. On the other hand, the traditional kuih-muih are scrumptious!

    • 21 Mei 2015

    • Intan Idzadja Hidayah
    • Malaysia
  • The Everly Putrajaya

    Putrajaya, Malaysia

    Dari

    MYR 198
    Purata skor ulasan: 8.1
    • +

      Bilik selesa dan hotel lobi yg menarik.

    • -

      Perlu perbaiki servis housekeeping

    • 17 Mei 2015

    • mohd hisham
    • Malaysia
  • M Suites Hotel Johor Bahru

    Johor Bahru, Malaysia

    Dari

    MYR 142
    Purata skor ulasan: 7.3
    • +

      Swimming pool best!

    • -

      Wifi dikenakan bayaran

    • 12 Mei 2015

    • Fariza
    • Malaysia
  • Lexis, Port Dickson

    Port Dickson, Malaysia

    Dari

    MYR 247
    Purata skor ulasan: 7.6
    • +

      suasana bilik yg cosy...

    • 12 Mei 2015

    • Luk Luk Al Bariyah
    • Malaysia
  • Copthorne Hotel Cameron Highlands

    Brinchang, Malaysia

    Dari

    MYR 151
    Purata skor ulasan: 7.3
    • +

      Bilk sngt2 selese,kwasan yg sngt cantik dan staf yg bagus

    • -

      Swimng pool terlalu sejuk...adekn air panas di situ

    • 19 Mei 2015

    • siti zam dalila
    • Malaysia
  • Avillion Admiral Cove

    Port Dickson, Malaysia

    Dari

    MYR 224
    Purata skor ulasan: 7.2
    • +

      Jauh dr bandar...relax n santai

    • -

      Wifi time nk daftar masuk je.sampai bilik takde dah...

    • 19 Mei 2015

    • Noor hidayu
    • Malaysia
  • WANA Riverside Hotel

    Melaka, Malaysia

    Dari

    MYR 99
    Purata skor ulasan: 6.8
    • +

      budi bahasa dan layanan mesra

    • -

      parking tidak mencukupi

    • 21 Mei 2015

    • Mat zulkifli
    • Malaysia
  • Lotus Desaru Beach Resort

    Desaru, Malaysia

    Dari

    MYR 189
    Purata skor ulasan: 7.2
    • +

      Sesuai utk kanak2...

    • -

      Staf kurang mesra Alam...byk cerita seram...

    • 20 Mei 2015

    • mohd fairul aswad bin mohd shairi
    • Malaysia
  • Resorts World Genting - First World Hotel

    Genting Highlands, Malaysia

    Dari

    MYR 60
    Purata skor ulasan: 7
    • +

      Tiada

    • -

      Tiada

    • 17 Mei 2015

    • Soh
    • Malaysia
  • Colmar Tropicale - Berjaya Hills

    Kampung Bukit Tinggi, Malaysia

    Dari

    MYR 202
    Purata skor ulasan: 7.1
    • +

      Suasana yang Best Sarapan pagi yang sedap

    • -

      Tilam yang terlalu keras Harga makanan yang terlalu mahal dan melampau Wifi xberape ok Paip air dlm bilik air xde

    • 9 Mei 2015

    • Noraeani
    • Malaysia
  • De Rhu Beach Resort

    Kuantan, Malaysia

    Dari

    MYR 176
    Purata skor ulasan: 7.2
    • +

      Bilik yg agak luas, selesa dan bersih. Sesuai bg yg beragama islam kerana sejadah & quran disediakan. Playground dan swimming pool juga luas dan sgt sesuai utk anak-anak kecil.

    • -

      Construction site yg bersebelahan dgn bilik agak mengganggu ketenangan pd siang hari. Other than that, thumbs up for this resort.

    • 24 Mei 2015

    • HAFIZA
    • Malaysia
  • Purata skor ulasan: 7
    • +

      Ruang bilik yg besar, bersih dan selesa.

    • -

      Water heater yg lmbt berfungsi di waktu pg. So mandi air batu jawabnya.

    • 16 April 2015

    • Norizan
    • Malaysia
  • Dari

    MYR 86
    Purata skor ulasan: 7.4
    • +

      Peace & Relax

    • 18 Mei 2015

    • MUHAMMAD
    • Malaysia
  • Syaz Meridien Hotel

    Melaka, Malaysia

    Dari

    MYR 70
    Purata skor ulasan: 6.8
    • +

      Staff yg peramah & sgt menbantu.. Biliknya selesa & mesra Islamic..

    • -

      Toilet berbau sedikit...

    • 21 Mei 2015

    • sarimah
    • Malaysia
  • Hotel Sentral Kuantan

    Kuantan, Malaysia

    Dari

    MYR 117
    Purata skor ulasan: 7.2
    • +

      Kakitangan yang mesra dan suasana hotel yang tenang dan kondusif

    • 20 Mac 2015

    • zuria
    • Malaysia
  • Country Lodge Resort

    Brinchang, Malaysia

    Dari

    MYR 84
    Purata skor ulasan: 7
    • +

      Sangat selesa dan nyaman

    • 19 Mei 2015

    • Razlinawati
    • Malaysia
  • Euro Rich Hotel Melaka

    Melaka, Malaysia

    Dari

    MYR 65
    Purata skor ulasan: 6.8
    • +

      bilik keluarga yg luas serta hrga yg murah. berjalan kaki dr hotel ke taming sari dan dtran pahlwan

    • -

      wifi xbest srapan ok tp simple parking jauh sikit

    • 12 Mei 2015

    • FASHA
    • Malaysia
  • Hallmark Crown Hotel

    Melaka, Malaysia

    Dari

    MYR 89
    Purata skor ulasan: 7
    • +

      Kawasan yg strategik Staf yg membantu Persekitaran bersih Bilik cantik dn kemas cume tidak same sepeti dalam gambar(iklan) ianya lebih kecil

    • -

      Lot parking yg terhad Tiada kemudahan iron baju Tempat sarapan terhad Malam bising bunyi org karoke sampai pagi

    • 13 Mei 2015

    • Hairil Hakim
    • Malaysia
  • Quality Hotel City Centre

    Kuala Lumpur, Malaysia

    Dari

    MYR 142
    Purata skor ulasan: 6.8
    • +

      Katil : Saiz queen sesuai

    • -

      Sajadah - tiada disediakan atau ever ready di dalam bilik. Arah kiblat juga tersorok hingga saya tidak jumpa

    • 20 Mei 2015

    • nur azri
    • Malaysia
  • Purata skor ulasan: 7
    • +

      Pasar Malam

    • -

      parking terhad

    • 15 Mei 2015

    • Mohd Refindi
    • Malaysia
  • Bayou Lagoon Park Resort

    Melaka, Malaysia

    Dari

    MYR 128
    Purata skor ulasan: 6.6
    • +

      tempat tema air

    • -

      harga sedikit mahal

    • 22 Mei 2015

    • ahmad zukri
    • Malaysia
  • Copthorne Orchid Hotel Penang

    Tanjung Bungah, Malaysia

    Dari

    MYR 147
    Purata skor ulasan: 6.7
    • +

      Nasi lemak bagi buffet sarapan pagi yg sangat sedap...

    • -

      Saya mendapat bilik yang balconynya dihalang oleh bangunan apartment sebelah. Tidak dapat berhadapan terus dengan laut sedangkan didalam booking.com telah dinyatakan pemandangan laut...

    • 12 Mei 2015

    • Suhaila
    • Malaysia
  • De Baron Resort

    Kuah, Malaysia

    Dari

    MYR 126
    Purata skor ulasan: 6.6
    • +

      Kolam dan permandangan yg hebat

    • -

      Menunggu utk bilik siap dibersihkan

    • 17 Mei 2015

    • MOKHTAR
    • Malaysia
  • Hotel Selesa Johor Bahru

    Johor Bahru, Malaysia

    Dari

    MYR 115
    Purata skor ulasan: 6.5
    • +

      Bilik yg selesa...

    • -

      Wifi berbayar

    • 25 April 2015

    • IDA ANUM
    • Malaysia
  • Mahkota Hotel Melaka

    Melaka, Malaysia

    Dari

    MYR 177
    Purata skor ulasan: 6.6
    • +

      Bilik yg selesa serta berhampiran dengan tempat tumpuan ramai

    • -

      Bekalan air yang amat perlahan di bilik mandi

    • 18 April 2015

    • SHAIPULLIZAN
    • Malaysia
  • Langit Langi Hotel @ Port Dickson

    Port Dickson, Malaysia

    Dari

    MYR 88
    Purata skor ulasan: 6.9
    • +

      bilik yg bersih dan kemas

    • 8 Mei 2015

    • Norizan
    • Malaysia
  • Purata skor ulasan: 6.4
    • +

      tiada ape.....

    • -

      service lambat....terutama penghawa dingin sy rosak...sy minta tukar bilik...malangnya bilik tiada kosong.dan sy terpaksa tidur bersama anak2 dlm.keadaan panas...dan diberi stand fan...staff no star...kecuali staff yg nite shift dikaunter..sy bg dia 4star..sepatutnya dia bekerja dia hotel 5star sbb layanan dia bagus...dan dia telah mmberi stand fan..pd bilik kami....thx

    • 23 Mei 2015

    • norhasliza
    • Malaysia

Masukkan alamat emel anda dan kami akan menghantar pengesahan anda semula

Sila masukkan alamat emel yang sah

Kami telah menghantar semula pengesahan anda ke

Sila maklum bahawa emel akan dihantar dalam 10 minit

Maaf, kami tidak dapat menghantar semula pengesahan yang anda minta