Accommodaties Vluchten Autoverhuur Luchthaventaxi's

Beoordelingen over Hotel Metropole 5-sterren

Place de Brouckere 31, 1000 Brussel, België

#113 van de 211 hotels in Brussel

Gastfavoriet

Beoordelingsscore

Gebaseerd op 3261 beoordelingen over dit hotel

8,0

Scoreverdeling

  • Hygiëne

    8,1

  • Comfort

    7,8

  • Locatie

    8,8

  • Faciliteiten

    7,4

  • Personeel

    8,3

  • Prijs-kwaliteitverhouding

    7,4

  • Gratis WiFi

    7

100% geverifieerde beoordelingen

Echte gasten. Echte overnachtingen. Echte meningen.

Meer tonen
Schrijf een review

Resultaat 1 - 75

  • Beoordeeld op: 1 oktober 2018

    10
    Een prachtig hotel met ruime kamers en vriendelijk personeel.
    • Vakantiereis
    • Stel
    • Superior Tweepersoonskamer
    • Verbleef 2 nachten

    Helemaal niets. De website geeft een goed beeld m.b.t. de verwachtingen. Dit is de locatie om te overnachten in Bruxelles.

    Hotel ligt zeer centraal. Het is een prachtig gebouw met hele, mooie, ruime kamers. Zeer schoon. Mooie bar. Personeel is zeer vriendelijk. Gratis drankjes uit de minibar. Kregen badjas en slippers op ons verzoek.

    Verbleven in september 2018

  • Beoordeeld op: 30 september 2018

    9,2
    De kamer was prachtig en het personeel kwam aan alle wensen...
    • Vakantiereis
    • Stel
    • Privilege Tweepersoonskamer
    • Verbleef 1 nacht

    De airco kregen we echt niet aan het werken. In alle eerlijkheid hebben we hier ook niemand voor gebeld, dus misschien had het vlug opgelost kunnen worden.

    De kamer was prachtig en het personeel kwam aan alle wensen tegemoet. Roomservice was prachtig!!!

    Verbleven in september 2018

  • Beoordeeld op: 28 september 2018

    5,4
    Waanzinnig entree,maar matige kwaliteit!!
    • Zakenreis
    • Individuele reiziger
    • Superior Tweepersoonskamer
    • Verbleef 1 nacht
    • Verstuurd vanaf een mobiel

    Kamer keek tegen een blinde muur, zeer gedateerd!! Beetje viezig, vochtplekken..etc.

    De bar/ restaurant van het hotel is geweldig!!!! Het personeel daar ook!! Heel mooie fijne sfeer!.

    Verbleven in september 2018

  • Beoordeeld op: 24 september 2018

    8,8
    Mooi hotel, prachtige locatie
    • Stel
    • Superior Tweepersoonskamer
    • Verbleef 2 nachten

    Personeel is niet erg aardig en verwelkoming is domper op je uitje. Verder is het Hotel zeer gehorig en blijft veel licht op de gangen branden. Tevens willen ze niet veel moeite doen om andere taal dan Frans te spreken.

    Heerlijk ontbijt, prachtige kamer en perfecte locatie.

    Verbleven in september 2018

  • Beoordeeld op: 3 september 2018

    5,4
    Hotel heeft qua ligging en alure heel veel potentieel, maar zal eerst grondig moeten renoveren.
    • Zakenreis
    • Individuele reiziger
    • Superior Tweepersoonskamer
    • Verbleef 1 nacht

    Het hotel, lobby, receptie, gangen, kamers en met name badkamers zijn dringend toe aan renovatie. Een douche stang in de badkuip is echt niet meer van deze tijd.

    Mooi statig klassiek hotel op mooie centrale locatie.

    Verbleven in augustus 2018

  • Beoordeeld op: 2 september 2018

    5,0
    Geen 5 sterren waard vergane glorie.
    • Vakantiereis
    • Stel
    • Privilege Tweepersoonskamer
    • Verbleef 1 nacht

    De seniorsuite was normaal uit een stuk maar hebben dan iets gekregen dat door een lange gang gescheiden was en zeker niet warm was...

    Het ontbijt was verzorgd. De kamer was een erge tegenvaller...Nog 70 euro meer betaald voor een seniorsuite zijn geld niet waard.

    Verbleven in september 2018

  • Beoordeeld op: 21 augustus 2018

    8,3
    Het verblijf was redelijk goed
    • Vakantiereis
    • Stel
    • Privilege Tweepersoonskamer
    • Verbleef 2 nachten

    Dat de deur en de liften te smal was voor een rolstoel waardoor wij de rolstoel de hele tijd in en uit moesten klappen.

    De ligging van het hotel was heel fijn en het sanitair was ook heel mooi, ook was de kamer ruim.

    Verbleven in augustus 2018

  • Beoordeeld op: 20 augustus 2018

    5,4
    Er vind een grote verbouwing plaats voor het hotel.
    • Vakantiereis
    • Stel
    • Superior Tweepersoonskamer
    • Verbleef 1 nacht

    Er vind een grote verbouwing plaats voor het hotel. Receptioniste sprak gebrekkig Engels. Bij inchecken was het tonen van een ID kaart niet nodig.. De kamer was een beetje muf, wel schoon. Erg gehorig. Prijs/ kwaliteit is niet in verhouding.

    Verbleven in juli 2018

  • Beoordeeld op: 17 augustus 2018

    8,8
    Voor herhaling vatbaar
    • Stel
    • Superior Tweepersoonskamer met 2 Aparte Bedden
    • Verbleef 1 nacht

    Jammer dat het ontbijt geserveerd werd op de eerste verdieping. Dan geniet je niet meer van het art deco gevoel. Ook zeer prijzig. Voor 10 euro koffie, fruitsap en twee croissants op het terras. Dat was veel leuker.

    Locatie is perfect. Uiterst vriendelijk personeel. Vervlogen charme.

    Verbleven in augustus 2018

  • Beoordeeld op: 16 augustus 2018

    6,3
    Het was oké.
    • Vakantiereis
    • Gezin met jonge kinderen
    • Superior Tweepersoonskamer
    • Verbleef 3 nachten
    • Verstuurd vanaf een mobiel

    Het ontbijt viel een beetje tegen. Sommige producten waren niet vers.

    De kamers waren in principe oké. Had liever een thermostaatkraan. Deze biedt meer comfort en veiligheid (vooral omdat kinderen aanwezig zijn). Het water komt ook sneller op de juiste temperatuur. In het algemeen waren we tevreden 😁

    Verbleven in augustus 2018

  • Beoordeeld op: 16 augustus 2018

    7,5
    Centraal gelegen hotel in mooi historisch gebouw.
    • Zakenreis
    • Stel
    • Superior Tweepersoonskamer met 2 Aparte Bedden
    • Verbleef 1 nacht

    Personeel niet erg vriendelijk (behalve op buitenterras). Kamers en sanitair zijn wat gedateerd wat inrichting betreft.

    Fijne ligging in volle centrum. Mooi historisch gebouw. Aangenaam buitenterras voor het hotel. Ruim hotel met grote lobby, prachtige historische details.

    Verbleven in juli 2018

  • Beoordeeld op: 11 augustus 2018

    5,8
    Service voor bagage
    • Vakantiereis
    • Gezin met jonge kinderen
    • Superior Tweepersoonskamer
    • Verbleef 1 nacht
    • Verstuurd vanaf een mobiel

    Hotel Metropole - 30 min eerder voor incheck en de kamersleutel konden we nog niet krijgen. - Goede service met bagage - De lounge ruimte werd verbouwd en was gesloten - 3 gebakjes, 2 koffie en 1 ice tea kostte totaal €41. De ober verklaarde hiervoor ‘ ja het is wel een 5 sterren restaurant!’ - Kamer mooi qua inrichting, ruim en licht. Maar heel gedateerd. - Badkamer had een weegschaal die het niet deed. - Weinig bad artikelen, geen conditioner. - Bad was klein en oud. Bodem bladerde af. Er moest ook in gedoucht worden, wat onhygiënisch is. - Wc deksel had geen geen soft close, viel hard dicht wat storend is voor de buren. - Geen extra stopcontact voor je telefoon, de stekker van de lamp moest eruit. - Minibar bevatte alleen water, cola en bier. - Fitnessruimte zijn 2 doorlopende hotelkamers aan één met zeven apparaten. - De deur van de kamer viel niet vanzelf dicht, deze moest goed dichtgeduwd worden bij het verlaten. - Het plein voor het hotel werd verbouwd, kan het hotel vast niks aan doen...maar hierdoor was de sfeer ongezellig.

    Service voor bagage

    Verbleven in augustus 2018

  • Beoordeeld op: 24 juli 2018

    6,3
    Interieur.
    • Vakantiereis
    • Stel
    • Privilege Tweepersoonskamer
    • Verbleef 1 nacht
    • Verstuurd vanaf een mobiel

    Dame aan receptie sprak geen Nederlands. Op zich geen probleem voor ons maar de manier van het mee te delen kon vriendelijker Toilet liep door hebben moeten het systeem opendoen om kraan af te sluiten. Papieren zakdoekjes doos leeg. Wij betaalden voor 2 supplementaire ontbijten maar de dame in de ontbijtzaal vond dit niet geloofwaardig zelf met het voorleggen van een voucher. Nadien controleerde ze maar vond het niet opportuun om mee te delen dat het in orde was. Ontbijt lekker maar geen zelf gesneden vers fruit. Of heb ik verkeerd want zo een gesneden fruit krijg je in vele hotels. Was basic voor een hotel van dit niveau. Waren niet op de hoogte dat er werken zij bij het hotel. Had niets gezien op de website. Receptioniste van 's avonds zéér vriendelijk. Idem voor de conciërges.

    Interieur. De grandeur van weleer.

    Verbleven in juli 2018

  • Beoordeeld op: 23 juli 2018

    7,9
    De prestige van vervlogen tijden.
    • Vakantiereis
    • Stel
    • Privilege Tweepersoonskamer
    • Verbleef 1 nacht
    • Verstuurd vanaf een mobiel

    Kamers te verouderd, muffe geur van oude meubels. Slechte airco die veel lawaai maakt. De vloer kraakt onder je voeten.

    Hotel met de grandeur van weleer. Indrukwekkend groots interieur, mooie brasserie met groot terras. Vriendelijke bediening.

    Verbleven in juli 2018

  • Beoordeeld op: 5 juli 2018

    10
    Locatie is heerlijk.
    • Vakantiereis
    • Groep
    • Superior Tweepersoonskamer
    • Verbleef 2 nachten

    Locatie is heerlijk. Kamers zijn heel mooi met een prachtige badkamer, een balkonnetje en een heerlijk bed. Prachtige hal en een klassieke lift. Echt een plek om te bezoeken

    Verbleven in juni 2018

  • Beoordeeld op: 2 juli 2018

    8,8
    een goed verblijf in een goed hotel
    • Vakantiereis
    • Stel
    • Superior Tweepersoonskamer
    • Verbleef 1 nacht

    niets

    Het ontbijt is uitgebreid en voldoende. Ontvangst & receptie is zeer goed. De inrichting van het hotel is 19de eeuws. Verwacht geen fancy bling bling. De locatie is centraal en vlakbij de winkelstraat Nieuwstraat & De Munt Alles is op wandelafstand goed te doen, De Grote Markt, De Beurs, Katelijneplein, De Munt, Grasmarkt, Noord-en Centraal station.

    Verbleven in juli 2018

  • Beoordeeld op: 25 juni 2018

    7,1
    Het hotel heeft na 11 jaar wel wat van zijn grandeur verloren.
    • Vakantiereis
    • Stel
    • Superior Tweepersoonskamer
    • Verbleef 1 nacht

    Het hotel kan het niet helpen dat de hele straat ervoor open ligt. Er zijn richtingen waar vanuit je het hotel eigenlijk niet kan bereiken. Dan is de parkeergarage ook nog moeilijk te bereiken, je moet achter het hek langs en niet meerijden met de verkeersstroom. Dan was de kamer keurig maar het uitzicht! Op een diep treurige grauw grijze "binnenplaats". Ik kwam na 11 jaar terug naar dit hotel en ik moet zeggen het heeft wel wat van zijn grandeur verloren.

    Het hotel heeft een enorme klassieke allure als je daar gevoelig voor bent.

    Verbleven in juni 2018

  • Beoordeeld op: 21 mei 2018

    7,1
    goed
    • Vakantiereis
    • Groep
    • Superior Tweepersoonskamer
    • Verbleef 1 nacht

    Moeilijke instap bad en geen houvast bij staan onder douche. TV goed met 50 kanalen. Wat vreemd dat er geen Nederlandse kanalen beschikbaar waren. Overhoop liggende straat en plein zou bij reservering vermeld dienen te worden.

    Mooie entree, adequate kamer. Goed restaurant. Te duur ontbijtbuffet. Vriendelijke hulp bij stalling auto.

    Verbleven in mei 2018

  • Beoordeeld op: 23 april 2018

    5,0
    Ligging en historisch kader.
    • Vakantiereis
    • Stel
    • Superior Tweepersoonskamer
    • Verbleef 1 nacht
    • Verstuurd vanaf een mobiel

    Infrastructuur is niet onderhouden. De I kom hall is uiterst mooi maar de kamer viel tegen. Lek in de badkamer was niet gerepareerd, schade aan vloer, muren en deuren. Personeel weigerde pertinent in het nederlands te communiceren.

    Ligging en historisch kader.

    Verbleven in april 2018

  • Beoordeeld op: 26 maart 2018

    6,7
    Aangename nostalgie: een verlangen naar een (Franstalig) Brussel zoals dat ooit moet zijn geweest.
    • Stel
    • Superior Tweepersoonskamer
    • Verbleef 1 nacht

    Er waren geen leeslampjes bij het bed, de douche bij het bad was weinig solide, en er hingen wel wat luchtjes in de kamer die een lange geschiedenis verraadden.

    De grandeur van het hotel, ook al was het vergane glorie. Verder natuurlijk het prachtige café en de ouderwetse grootte van de hotelkamer.

    Verbleven in maart 2018

  • Beoordeeld op: 22 maart 2018

    5,4
    Te duur voor wat je krijgt.
    • Zakenreis
    • Individuele reiziger
    • Superior Tweepersoonskamer
    • Verbleef 1 nacht

    Bij binnenkomst was al opvallend dat de receptie weigerde/niet in staat bleek om Nederlands te spreken (toch een formele taal in Belgie). Verder was het wel vergane glorie: bladerende verf, barsten in de muren, een balkon dat te gevaarlijk was om te betreden, vieze vloerbedekking etc.

    De grandeur in de publieke ruimtes is indrukwekkend

    Verbleven in maart 2018

  • Beoordeeld op: 14 maart 2018

    8,8
    Prachtige aankomst in mooie Barok sfeer.
    • Vakantiereis
    • Stel
    • Privilege Tweepersoonskamer
    • Verbleef 1 nacht

    kamer was wat muf bij aankomst, gelukkig grote openslaande deuren.

    Prachtige aankomst in mooie Barok sfeer. Wij hadden een grotere kamer geboekt en deze zijn ook zeer ruim. Een klein beetje vergane glorie maar wel een fijne ervaring. Het hotel ligt heerlijk centraal.

    Verbleven in maart 2018

  • Beoordeeld op: 13 maart 2018

    9,2
    Een mooie klassieke omgeving, mooie kamer en zeer mooie...
    • Zakenreis
    • Stel
    • Superior Tweepersoonskamer
    • Verbleef 1 nacht

    Blijkbaar kon ik geen factuur krijgen, lijkt me nochtans wettelijk verplicht.

    Een mooie klassieke omgeving, mooie kamer en zeer mooie badkamer. Een echte klassieker.

    Verbleven in februari 2018

  • Beoordeeld op: 12 maart 2018

    9,2
    Genoten!
    • Vakantiereis
    • Stel
    • Superior Tweepersoonskamer
    • Verbleef 2 nachten

    Heerlijk ontbijt met enorm veel keuze, voor een meerprijs van 5 euro laat je deze zelfs op je kamer bezorgen, een aanrader! Vriendelijk en behulpzaam personeel. Kamers geheel in de stijl van het hotel, fijne bedden en een prima badkamer.

    Verbleven in maart 2018

  • Beoordeeld op: 11 maart 2018

    9,2
    Centraal gelegen hotel.
    • Stel
    • Superior Tweepersoonskamer
    • Verbleef 1 nacht

    Het personeel aan de Receptie (ontvangst). Er staan 6 personen aan de receptie, en niemand reageert op onze binnenkomst. Uitchecken ging beter.

    Hotelkamer en Centrale ligging loopafstand van Munt Opera.

    Verbleven in maart 2018

  • Beoordeeld op: 5 maart 2018

    6,3
    Viel tegen
    • Zakenreis
    • Individuele reiziger
    • Superior Tweepersoonskamer
    • Verbleef 2 nachten
    • Verstuurd vanaf een mobiel

    Kamer veel te warm, oncomfortabel, zelfs na compleet afzetten van verwarming. Temperatuur in Coffee shop was daarentegen freezing, NB om 9 am!

    Ontvangst, historische sfeer van hotel

    Verbleven in maart 2018

  • Beoordeeld op: 4 maart 2018

    7,5
    Leuk hotel, mooie centrale locatie
    • Vakantiereis
    • Stel
    • Superior Tweepersoonskamer
    • Verbleef 2 nachten

    In een hotel van deze categorie zou snel WIFI zonder kosten aanwezig moeten zijn.

    Leuk hotel op een mooie locatie in het centrum van Brussel vlakbij de metro en een parkeergarage.

    Verbleven in februari 2018

  • Beoordeeld op: 4 maart 2018

    8,8
    Hotel ideaal gelegen voor een citytrip naar brussel.
    • Vakantiereis
    • Stel
    • Superior Tweepersoonskamer
    • Verbleef 2 nachten

    - badkamer was erg koud - toilet spoelde niet goed door - erg verouderd maar wel netjes

    - heerlijk ontbijt - locatie +++ - vriendelijk personeel - heerlijk bed - zeer proper hotel

    Verbleven in maart 2018

  • Beoordeeld op: 26 februari 2018

    10
    Uniek hotel
    • Vakantiereis
    • Individuele reiziger
    • Superior Tweepersoonskamer
    • Verbleef 1 nacht

    Niets

    Super hotel: prachtige ligging in het centrum, unieke sfeer, vriendelijke staff, heerlijke verwarmd buiten terras voor de winter. Het ontbijt vond ik vrij prijzig en daarom geen gebruik van gemaakt. Het restaurant daarentegen was lekker, correcte prijzen en heel mooie restaurant. Enorm onder de indruk van de architectuur en interieur. Een klein minpuntje kan zijn voor gevoelige mensen dat het kamers toch niet zo goed geïsoleerd zijn voor lawaai.

    Verbleven in februari 2018

  • Beoordeeld op: 25 februari 2018

    10
    voor herhaling vatbaar
    • Zakenreis
    • Groep
    • Superior Tweepersoonskamer
    • Verbleef 1 nacht

    De werken op het plein, maar daar kan het hotel niks aan verhelpen

    Hotel dat kwaliteit hoog in het vaandel draagt; Super service. Voor ons- gezien de locatie van onze meetings- super locatie. prima sfeer, konden onze gasten, na diner, in stijl uitnodigen in de 'Café Métropole'.

    Verbleven in februari 2018

  • Beoordeeld op: 19 februari 2018

    7,9
    Parkeergarages overal vlakbij te vinden, ook tegenover het...
    • Vakantiereis
    • Stel
    • Superior Tweepersoonskamer
    • Verbleef 1 nacht
    • Verstuurd vanaf een mobiel

    Badkamer is wat verouderd.

    Parkeergarages overal vlakbij te vinden, ook tegenover het hotel. Pro-actief personeel, snel en vriendelijk. Mooie details in ontwerp van het hotel.

    Verbleven in februari 2018

  • Beoordeeld op: 18 februari 2018

    9,2
    suite is mooi.
    • Vakantiereis
    • Stel
    • Junior Suite
    • Verbleef 1 nacht

    ontbijt is te duur voor wat het is. locatie van ontbijt is ook vrij gedateerd...

    suite is mooi. het is n beetje een vergane glorie, maar dat heeft iets. iedereen vriendelijk. zeer goed bed.

    Verbleven in februari 2018

  • Beoordeeld op: 12 februari 2018

    9,2
    Tot de volgende keer!
    • Zakenreis
    • Groep
    • Superior Tweepersoonskamer
    • Verbleef 5 nachten

    Douchen moet in het bad en er is geen losse sproeier aanwezig. Je staat tijdens het douchen vrij ver van de vaste sproeier af waardoor je niet lekker "onder" de douche kan staan.

    Zeer nette kamers en het ontbijt was ook uitgebreid en vers. Drankjes uit de minibar zijn gratis gedurende je verblijf.

    Verbleven in februari 2018

  • Beoordeeld op: 16 januari 2018

    5,8
    Vergane glorie
    • Vakantiereis
    • Stel
    • Superior Tweepersoonskamer
    • Verbleef 2 nachten
    • Verstuurd vanaf een mobiel

    De hoge prijs van het ontbijt is niet dat gene wat je voor zo.n prijs mag verwachten Niet echt schoon de kamer. Meetje vergane glorie dit hotel dingen stuk of werken niet goed meer

    Ligging centrum

    Verbleven in januari 2018

  • Beoordeeld op: 13 januari 2018

    9,6
    Prima locatie om een paar dagen Brussel te bezoeken voor werk of plezier.
    • Zakenreis
    • Individuele reiziger
    • Superior Tweepersoonskamer met 2 Aparte Bedden
    • Verbleef 2 nachten

    Het sanitair is niet van deze eeuw, wellicht meer uit de jaren 70 van de vorige eeuw en verdient een opknapbeurt. De gratis Wifi was traag of viel uit. De betaalde wifi heb ik links laten liggen.

    Prima locatie, op loopafstand van het centrum. Parkeren kan op 100 meter afstand in een ondergrondse parking. Het overdekte en verwarmde terras voor het hotel is een bonus. Mooie entree, de oude glorie komt je tegemoet. Personeel is vriendelijk en snel. De kamer is ruim, schoon en goed ingericht.

    Verbleven in januari 2018

  • Beoordeeld op: 6 januari 2018

    8,3
    Voor herhaling vatbaar!
    • Vakantiereis
    • Stel
    • Superior Tweepersoonskamer
    • Verbleef 1 nacht

    Geen enkele Nederlandstalige zender op de TV.

    Beetje ouderwets, maar hotel ademt grandeur en het personeel is heel klantvriendelijk; je voelt je echt een gewaardeerde gast. Valetparking: Super en betaalbaar op deze locatie!

    Verbleven in januari 2018

  • Beoordeeld op: 5 januari 2018

    10
    Geweldig hotel!
    • Vakantiereis
    • Gezin met jonge kinderen
    • Superior Tweepersoonskamer
    • Verbleef 1 nacht
    • Verstuurd vanaf een mobiel

    Jammer dat het plein voor het hotel een bouwput is. Wat moet het mooi zijn als dit niet zo is.

    De sfeer in het hotel is fantastisch. Dit begint al als je binnenkomt in de prachtige hal en dan die bar! De locatie is ook goed midden in Brussel, boven op het metrostation.

    Verbleven in januari 2018

  • Beoordeeld op: 4 januari 2018

    9,0
    Betaalbare luxe.
    • Zakenreis
    • Individuele reiziger
    • Superior Tweepersoonskamer
    • Verbleef 1 nacht

    Het ontbijt is prijzig.

    Het hotel straalt nog steeds de grandeur uit van het Brussel uit de hoogtijdagen aan het begin van de 20 eeuw. De locatie, tussen het station Brussel Centraal en de Grote Markt is ideaal voor een bezoek aan de stad.

    Verbleven in december 2017

  • Beoordeeld op: 4 januari 2018

    9,6
    Geweldige tijdmachiene naar de vorige eeuw.
    • Vakantiereis
    • Stel
    • Superior Tweepersoonskamer
    • Verbleef 2 nachten

    De sfeer, de entourage en het historisch karakter. Alsook het mooie interieur met authentieke elementen. Het ontbijt was zeer goed en de kwaliteit van de keuken in de bistro was uitstekend. Prettig ontvangst en vriendelijk personeel.

    Verbleven in januari 2018

  • Beoordeeld op: 2 januari 2018

    8,3
    GRANDEUR uit begin vorige eeuw
    • Groep
    • Superior Tweepersoonskamer
    • Verbleef 1 nacht

    De kamer was heel groot en met veel grandeur ingericht, een heel grote kristallen luchter boven het bed. Bed heel royale afmetingen, aan de ramen heel mooie overgordijnen volledig in de stijl van het hotel.

    Verbleven in januari 2018

  • Beoordeeld op: 21 december 2017

    5,8
    Kwam niet overeen met imago van het hotel.
    • Groep
    • Superior Tweepersoonskamer met 2 Aparte Bedden
    • Verbleef 1 nacht

    Hygiëne in kamer, kamer had dringend een opknapbeurt nodig, er ontbraken producten. Niet conform aan het imago van het hotel. Indruk van verloren glorie. Bovendien is het restaurant maar sporadisch beschikbaar. Er dus zeker niet op tellen.

    De brasserie.

    Verbleven in december 2017

  • Beoordeeld op: 19 december 2017

    10
    Telkens als we naar Brussel gaan zijn we blij als er nog...
    • Vakantiereis
    • Groep
    • Superior Tweepersoonskamer
    • Verbleef 2 nachten

    Nacht van zaterdag op zondag veel straatlawaai. 's nachts tot 0300 uur. 's Morgens vroeg borstelwagen.

    Telkens als we naar Brussel gaan zijn we blij als er nog kamers beschikbaar zijn in Metropole Hotel. Zeer vriendelijk personeel. Zeer goede ontvangst. Prachtig hotel. Goede uitvalsbasis om uitstappen te doen. Geen vervoer meer nodig. Alles kan te voet.

    Verbleven in december 2017

  • Beoordeeld op: 18 december 2017

    8,8
    Wat een plaatje is dit!
    • Vakantiereis
    • Groep
    • Superior Tweepersoonskamer
    • Verbleef 1 nacht
    • Verstuurd vanaf een mobiel

    Niets, behalve de matras, maar de rest zo laten. Wie moderniteit en ultieme comfort wil komt hier toch niet. Maar voor een reis terug in de tijd is men hier aan de juiste plek. Het personeel is vriendelijk en attend, de keuken Bourgondisch en de drankjes perfect!

    De style van dit schitterende hotel maakt alles goed, het bed was groot maar een kant was minder comfortabel, de badkamer was wat ouderwets maar dat maakt de charme en uitstraling ruim weer goed. Wat een plaatje!!!

    Verbleven in december 2017

  • Beoordeeld op: 18 december 2017

    8,8
    De typische interieurstijl van de Metropole is heerlijk.
    • Vakantiereis
    • Stel
    • Superior Tweepersoonskamer
    • Verbleef 2 nachten
    • Verstuurd vanaf een mobiel

    De kamer was gezellig in oudere stijl, maar een beetje donker wegens uitzicht op binnenkoer. Anderzijds was alles perfect behalve de televisie : slechte ontvangst van sommige kanalen, en vreemd maar geen enkele Nederlandstalige post was te pakken, noch Vlaamse, noch Hollandse.

    De typische interieurstijl van de Metropole is heerlijk. Het ontbijt was ook perfect. Het baliepersoneel was tegemoetkomend (zie verder tv-probleem), en telkens zou een technieker langskomen, maar pas bij onze derde klacht, erkende men dat het probleem wellicht niet opgelost zou geraken.

    Verbleven in december 2017

  • Beoordeeld op: 9 december 2017

    7,5
    Mooi hotel, tof om een keer gedaan te hebben, het interieur...
    • Vakantiereis
    • Stel
    • Superior Tweepersoonskamer
    • Verbleef 1 nacht

    zie hierboven

    Mooi hotel, tof om een keer gedaan te hebben, het interieur is fantastisch als je van die stijl houdt, en het heeft eenprachtige historiek. Waar voor zijn geld, maar ook niet meer, en voor dat geld zijn er ook andere leuk dingen in brussel. (en 28euro voor een ontbijt vind ik er wat over)

    Verbleven in december 2017

  • Beoordeeld op: 4 december 2017

    9,6
    We hadden een super overnachting. Zalig bed, juiste temperatuur in de kamer en pure verwennerij
    • Stel
    • Superior Tweepersoonskamer
    • Verbleef 1 nacht
    • Verstuurd vanaf een mobiel

    Niets 😊

    Met het uitzicht had ik geen problemen. Zo in het centrum was dit dik ok.het personeel was enorm vriendelijk en behulpzaam en het ontbijt super.

    Verbleven in december 2017

  • Beoordeeld op: 27 november 2017

    7,5
    €28 pp voor ontbijt , wel uitgebreid en lekker
    • Groep
    • Superior Tweepersoonskamer
    • Verbleef 1 nacht

    Ontvangst, 4 kamers gereserveerd, met bevestiging op mail, ter plaatse waren maar 2 kamers voozien, zo gezegd mail niet ontvangen , wel volledig bedrag van visa gereserveerd !! Lange wachtrijen aan het onthaal. Geen 2 talig personeel ( geen Nederlands ) aan de balie.

    €28 pp voor ontbijt , wel uitgebreid en lekker Goede ligging

    Verbleven in november 2017

  • Beoordeeld op: 22 november 2017

    7,5
    mooi en historisch prestigieus hotel in het hart van Brussel.
    • Zakenreis
    • Groep
    • Superior Tweepersoonskamer
    • Verbleef 1 nacht

    Werken aan het plein voor het hotel.

    Historische prestige van het gebouw was het treffendste. Ligging vlakbij centrum van Brussel. Kamers en ontbijt waren in overeenkomst van wat van een 5-sterren hotel kan verwacht worden. Werken aan het plein waren jammer, maar daar is weinig aan te doen.

    Verbleven in november 2017

  • Beoordeeld op: 16 november 2017

    8,8
    hartje Brussel!
    • Vakantiereis
    • Groep
    • Superior Tweepersoonskamer
    • Verbleef 1 nacht

    scheurtjes in de gordijnen van de kamer,kringen op tafeltje,lijmresten in bad (precies van weggenomen badmat). Ook in ontbijtruimte waren de tafels vol kringen van glazen ,met plastieken place mats!

    de grootte van de kamer

    Verbleven in november 2017

  • Beoordeeld op: 13 november 2017

    5,8
    Tegenvaller voor een hotel van 5*
    • Vakantiereis
    • Stel
    • Superior Tweepersoonskamer
    • Verbleef 1 nacht

    Mijn partner en ik kregen kamer 1021, wat mij meteen opviel is dat de kamer erg klein is. Het was zeer benauwd, de verwarming die we in het hotelkamer hadden stond in de douche, die hadden we uitgezet, alsnog werd de warmte niet minder. In ons kamer hadden we tapijt, doordat de kamer klein is en warm was, kreeg me partner last van zijn ademhaling. Wie astmatisch is raden we het niet aan om in ieder geval in die kamer te verblijven. Uitzicht van ons kamer was een muur van een gebouw. Er was geen waterkoker aanwezig en geen koffiezetapparaat. Voor een hotel van 5* is dat het minimum wat er kon staan.

    Ondanks de wegen allemaal onder werkzaamheden zijn, is het centraal. Het hotel zelf is erg mooi voor mensen die van oud en chique houden.

    Verbleven in november 2017

  • Beoordeeld op: 5 november 2017

    5,0
    Op de pakweg 30 hotels die we bezochten is dit veruit het slechtste.
    • Vakantiereis
    • Gezin met jonge kinderen
    • Superior Tweepersoonskamer met 2 Aparte Bedden
    • Verbleef 2 nachten

    1. We boekten twee aparte bedden maar kregen één bed. 2. Oordopjes gekocht na één nacht wakker en hoofdpijn. Aan de gevel hingen drie grote blazers die onafgebroken veel lawaai maakten. Véél! 3. Uitgeleefd: knellende deuren, een vuil bad, zichtbare leidingen 4. Een Brussels hotel waar ze je niet kunnen ontvangen in het Nederlands 5. De verlichting in de kamer is sterk. Leest de één nog wat of staat er iemand 's nachts op, dan is het meteen klaarlichte dag voor iedereen.

    Verbleven in november 2017

  • Beoordeeld op: 10 oktober 2017

    10
    Heerlijk hotel, leuke omgeving, geweldige restaurants op loopafstand in de buurt.
    • Zakenreis
    • Stel
    • Superior Tweepersoonskamer
    • Verbleef 3 nachten

    Wij hebben 1 overnachting minder gehad dan was afgesproken, die moest ik toch betalen, - hoewel ik het gelijk bij aankomst vermeldde -. Zij zeiden omdat ze niets van Booking hadden vernomen en ik had het goed met u moeten regelen, dat gaf bij mij wat irritatie.

    Dit hotel geeft je echt het gevoel van een weekendje uit. Perfecte locatie; alleen niet als je met de auto bent. De metro is net aangelegd, het plein ligt nog overhoop.

    Verbleven in oktober 2017

  • Beoordeeld op: 4 oktober 2017

    7,9
    booking heeft mij misleid in het feit dat er ontbijt...
    • Zakenreis
    • Groep
    • Superior Tweepersoonskamer
    • Verbleef 1 nacht

    booking heeft mij misleid in het feit dat er ontbijt inbegrepen in de prijs zat. Ik heb hier een mail voor gestuurd maar er werd rond de kwestie geantwoord. Ik ben echt ontgoocheld in de service van Booking

    Verbleven in oktober 2017

  • Beoordeeld op: 27 september 2017

    3,3
    Overprijst
    • Individuele reiziger
    • Superior Tweepersoonskamer
    • Verbleef 1 nacht

    410€ voor een gedateerde achterkamer in het hotel!!! Wat een schande! En dit voor 1 persoon met ontbijt. Ik heb de nacht ook niet beleven ik heb mij andere locatie geboekt. Dit is geen reclame voor onze hoofdstad.

    Verbleven in september 2017

  • Beoordeeld op: 11 september 2017

    7,5
    voor ons was het zeer goed!
    • Vakantiereis
    • Stel
    • Superior Tweepersoonskamer met 2 Aparte Bedden
    • Verbleef 1 nacht

    wc werkte niet zo goed,

    het ontbijt was heerlijk, de kamers zeer mooie klassieke trend, daar houden wij van, het café was heel gezellig waar je tussenin een glaasje kan drinken of iets kleins eten.

    Verbleven in september 2017

  • Beoordeeld op: 2 september 2017

    7,9
    Prachtig, klassiek hotel
    • Zakenreis
    • Individuele reiziger
    • Superior Tweepersoonskamer
    • Verbleef 1 nacht

    Mijn kamer was allesbehalve stil. Een daverende herrie (kwam waarschijnlijk van de werkzaamheden op het Brouckere-plein). Gelukkig kreeg ik onmiddellijk een andere, rustige kamer. Een vriendelijke conciërge bracht mij er naartoe.

    Vriendelijke, capabele staf

    Verbleven in augustus 2017

  • Beoordeeld op: 1 september 2017

    5,8
    Matig hotel zeker voor de luxe wat je zou verwachten
    • Vakantiereis
    • Gezin met jonge kinderen
    • Superior Tweepersoonskamer
    • Verbleef 2 nachten
    • Verstuurd vanaf een mobiel

    Persoonlijk vind ik dat de hotel kamer die ik had voor 2 nachten best wel een opknap buurt zou kunnen gebruiken. Sanitair liet wat aan de wensen over een toilet die niet echt schoon was door het overmatig kalk . Dit was ook in het bad zo aan de kraan ect Ook waren de kitnaden verre van schoon,waren viezig zwart. Ook de deur van de badkamer was door het vocht zeer veel aamgetast wat toch een niet al te fris beeld gaf. Daarnaast 2 dagen achter elkaar handdoeken ontvangen die niet fris roken. Gelukkig had ikzelf ook bij aangezien ik met 2 kleine kinderen er verbleef. Al met al zal ik mijn volgende verblijf niet bij dit hotel boeken

    Dat het lekker centraal lag in het centrum

    Verbleven in augustus 2017

  • Beoordeeld op: 21 augustus 2017

    6,3
    Goed maar met een kantekening
    • Vakantiereis
    • Stel
    • Privilege Tweepersoonskamer
    • Verbleef 3 nachten

    Het hotel heeft een bepaalde status maar helaas is het allemaal vergane glorie. Kamer was groot maar vergaan overal krassen en slecht onderhouden. Airco ben ik ziek van geworden dus was vies. ontbijt hebben we buiten de deur gedaan dus daar kan ik niet over oordelen.

    Kamer was lekker ruim en personeel was erg vriendelijk.

    Verbleven in juli 2017

  • Beoordeeld op: 21 augustus 2017

    10
    Fantastisch.
    • Vakantiereis
    • Stel
    • Superior Tweepersoonskamer
    • Verbleef 2 nachten

    Geen probleem, maar: Ontbijt van EUR 28,- ? De beroemde cocktailbar is al maandenlang gesloten. Restaurant/bar kan een opknapbeurt gebruiken.

    Vriendelijk personeel, receptie spreekt Engels, de meeste zelfs nederlands. Bijzonder ruime hotelkamer. Inrichting erg netjes en schoon. Bed erg goed. Locatie is super, de meeste bezienswaardigheden op loopafstand, de metro op een minuut lopen. Het hotel zelf is al een bezoek waard, een soort ouderwets chique.

    Verbleven in augustus 2017

  • Beoordeeld op: 14 augustus 2017

    7,1
    Het hotel maakt een beetje een verlopen indruk.
    • Vakantiereis
    • Stel
    • Superior Tweepersoonskamer
    • Verbleef 2 nachten

    Het hotel maakt een beetje een verlopen indruk. Voor de deur was het hele plein opgebroken. De kamer was oké, maar had zeker niet de grandeur van de lobby.

    Verbleven in augustus 2017

  • Beoordeeld op: 6 augustus 2017

    6,3
    Het bed.
    • Vakantiereis
    • Stel
    • Superior Tweepersoonskamer
    • Verbleef 1 nacht
    • Verstuurd vanaf een mobiel

    De lobby was afgesloten wegens een lekkage. Daardoor was er geen sfeer in het hotel. Voor het hotel was het plein geheel opgebroken, zodat het erg omlopen was met de bagage. Hiervan is op de website geen melding gemaakt.

    Het bed.

    Verbleven in augustus 2017

  • Beoordeeld op: 4 augustus 2017

    7,1
    Alles was prima , uitgezonderd het opgebroken Brouckere...
    • Vakantiereis
    • Stel
    • Superior Tweepersoonskamer
    • Verbleef 2 nachten

    Alles was prima , uitgezonderd het opgebroken Brouckere Plein, waardoor het terras niet aantrekkelijk was. Hopelijk is deze overlast spoedig voorbij.

    Verbleven in augustus 2017

  • Beoordeeld op: 5 mei 2017

    6,3
    mooie locatie, verouderd, geen 5 sterren waard, parkeren tegenover in garage. (betaald)
    • Vakantiereis
    • Stel
    • Superior Tweepersoonskamer
    • Verbleef 1 nacht

    Wel waren er zeer vervelende dingen, wat de manager opgelost heeft door 50 euro van de nota af te halen. Daarom vertellen we hier er maar niets over.

    Het hotel was gelegen in het centrum, perfect dus. De parkeergarage er tegenover.

    Verbleven in april 2017

  • Beoordeeld op: 21 maart 2017

    9,2
    korte vakantie , echt " buitenland " , zeer geslaagd
    • Vakantiereis
    • Individuele reiziger
    • Superior Tweepersoonskamer
    • Verbleef 4 nachten

    nog een maandje een enorme puinhoop voor de deur ivm werkzaamheden aan de metro , daarna weer 1 van de mooiste terrassen van Brussel voor de deur ontbijt : mainstream ( maar wel compleet ) en tot half 11 ( = voor mij te vroeg , zeker in het weekend ) ; aan de andere kant : inclusief = goedkoop

    locatie : dichtbij bijna alles wat Brussel zo bijzonder maakt ; een hotel als een sprookje zo mooi : art-déco in alle details , ook met die prachtige eetzaal / bar - prima Belgisch eten en drinken ; een écht " ouderwets " hotel w . b. service , voorzieningen en personeel ; zeer grote kamer , perfecte badkamer ( met een bidet , waar vind je dat nog ? )

    Verbleven in maart 2017

  • Beoordeeld op: 9 maart 2017

    6,3
    Alles ok, jammer dat men 6 miljoen Belgen beledigd
    • Zakenreis
    • Stel
    • Junior Suite
    • Verbleef 1 nacht
    • Verstuurd vanaf een mobiel

    In een van de mooiste hotels van Belgie spreekt men geen Nederlands en is zelfs de tevredenheidsenquete enkel in Frans/Engels. Werkelijk een gemiste kans.

    Locatie en interieur

    Verbleven in maart 2017

  • Beoordeeld op: 20 februari 2017

    8,8
    Blij dat we er eens gelogeerd hebben, maar wschl. geen 2e keer! Veel en veel betere hotels in BXL.
    • Vakantiereis
    • Stel
    • Superior Tweepersoonskamer
    • Verbleef 1 nacht

    geen VERSE yoghurt in 5 *-hotel !? Bediening in bar traag en garçon met kort geheugen (vergat alles en kon geen Nederlands). TV met vele talen (tot Russisch,arabisch,...) maar geen NL kanalen , geen VTM, en' Eén' vol storingen en dan niets meer. Traaaaaag internet! Dus maximum 3.5 - 4 * .

    ruime, zeer rustige kamer, uitstekend bed, badkamer tiptop, lekker ontbijt, fijn en betaalbaar restaurant, receptie bij aankomst in perfect Nederlands en erg vriendelijk en vlot!

    Verbleven in februari 2017

  • Beoordeeld op: 14 februari 2017

    5,4
    Mooie antieke setting
    • Vakantiereis
    • Stel
    • Superior Tweepersoonskamer
    • Verbleef 1 nacht
    • Verstuurd vanaf een mobiel

    Bad is glad en gevaarlijk Geen koffie of thee op de kamer Geen Nederlandstalige zenders , niet dus een , canvas, vtm,nederland 1 , 2 of 3 Geen Nederlands aan het onthaal, in Nederlands aangesproken maar obstinate weigering ECHT?in 2017? Vorige zomer gelogeerd in manors in Schotland en kastelen aan de Loire-maar nergens waarborg van 50euro gevraagd Blijkbaar sliepen we in een museum? Bovendien was er geen minibar...

    Mooie antieke setting

    Verbleven in februari 2017

  • Beoordeeld op: 29 januari 2017

    3,8
    Extreem slecht
    • Vakantiereis
    • Gezin met jonge kinderen
    • Superior Tweepersoonskamer
    • Verbleef 3 nachten
    • Verstuurd vanaf een mobiel

    We zaten in een kamer dat werd opgeknapt. Het bed en de rest van het meubilair stond in de schuursel klaar om te verven . Echt zo asociaal bizar hebben we het nog nooit meegemaakt. Da ramen kraakten door de bas van buiten. Ramen open doen tegen het kraken was zelfs niet mogelijk. Je betaald een vermogen en krijgt iets ongelofelijk ouds en bijzonder klein

    Alles viel tegen Zelfs het personeel sprak geen Nederlands

    Verbleven in januari 2017

  • Beoordeeld op: 24 januari 2017

    7,5
    Hotel heerlijk maar dan zonder ontbijt!
    • Vakantiereis
    • Stel
    • Privilege Tweepersoonskamer
    • Verbleef 2 nachten
    • Verstuurd vanaf een mobiel

    Taxi bestellen is een ramp, duurde half uur, niets, zijn we er zelf op uit gegaan! Slechte service voor een hotel. Ontbijt te duur, geen fijne ruimte, te massaal en ongeïnteresseerd personeel.

    Sfeer hotel geweldig leuk, prachtige stille suite, heerlijk bed en goeie badkamer.

    Verbleven in januari 2017

  • Beoordeeld op: 31 december 2016

    6,7
    Het ontbijt was goed, zonder meer.
    • Vakantiereis
    • Groep
    • Privilege Tweepersoonskamer
    • Verbleef 1 nacht

    Het meubilair heeft zijn tijd gehad. De TV werkte niet goed (geluid viel telkens enkele seconden uit).

    Het ontbijt was goed, zonder meer. De kamers zijn stijlvol ingericht. De inkomhal en de receptie zijn prachtig. De ligging van het hotel is uitstekend voor een stadsbezoek.

    Verbleven in december 2016

  • Beoordeeld op: 29 december 2016

    8,8
    Goed
    • Vakantiereis
    • Stel
    • Superior Tweepersoonskamer
    • Verbleef 1 nacht
    • Verstuurd vanaf een mobiel

    Oud gebouw moet grondig gerenoveerd worden!

    Er hangt bij binnenkomst een riool Lucht hier en daar Zo ook bij onze kamer 1024 Maar na een belletje naar receptie Keurig opgelost Geweldig Wat de techniche diensten gedaan heeft weet ik niet maar Ik zou het ook beneden in de hal aanraden !! Verder heerlijk geslapen !

    Verbleven in december 2016

  • Beoordeeld op: 28 december 2016

    10
    Een droom hotel, centraal gelegen in de oude stad vlak bij de Grote Markt en musea.
    • Vakantiereis
    • Gezin met jonge kinderen
    • Superior Tweepersoonskamer met 2 Aparte Bedden
    • Verbleef 2 nachten
    • Verstuurd vanaf een mobiel

    Helemaal niets! Het was meer dan beter!

    Alles was geweldig. Accomodatie, diner, ontbijt, service, en het gebouw en de kamers zijn een feest voor het oog.

    Verbleven in december 2016

  • Beoordeeld op: 27 december 2016

    6,7
    De grootte van het bed.
    • Vakantiereis
    • Stel
    • Superior Tweepersoonskamer
    • Verbleef 1 nacht
    • Verstuurd vanaf een mobiel

    Dat het restaurant en de bar gesloten waren. Hierdoor waren genoodzaakt om naar buiten te gaan. Dit was absoluut niet onze wens en verwachting. Erg vervelend dat dit niet bij de boeking is aangegeven, want dan had ik niet voor dit gekozen. Ik zal het hotel hierdoor dan ook niet aan anderen aanbevelen.

    De grootte van het bed. De gevulde mini bar.

    Verbleven in december 2016

  • Beoordeeld op: 17 december 2016

    7,5
    We hebben genoten van het hotel en zijn kader.
    • Vakantiereis
    • Groep
    • Superior Tweepersoonskamer met 2 Aparte Bedden
    • Verbleef 1 nacht
    • Verstuurd vanaf een mobiel

    Het ontbijt was niet volgens de klasse van hotel,de koffie en fruitsap mochten wel aan tafel opgediend zijn,er werden ook geen vuile borden meegenomen ,

    De kamer goed,zo had ik ze voorgesteld ,we gingen ook special om eens in de Metropole te logeren,jeugd sentiment.

    Verbleven in december 2016

  • Beoordeeld op: 16 december 2016

    7,1
    Een hotel met grandeur, maar ze laten wel wat steekjes vallen voor een vijfsterrenhotel
    • Vakantiereis
    • Stel
    • Superior Tweepersoonskamer met 2 Aparte Bedden
    • Verbleef 2 nachten

    Het is een oud gebouw en vanwege de 'connecting doors' waren de kamer wel wat gehorig. Verder vond ik het niet meteen terugstorten van de borg opvallend. Dat gebeurde pas een aantal dagen later, maar is wel allemaal goed gekomen.

    De grandeur van de foyers maakt een verblijf hier wel heel bijzonder. Het ontbijt was ook prima, maar de kruip-door-sluip-door manier om er te komen langs opslag van meubels etc, vind ik niet kunnen voor een vijfsterren-hotel

    Verbleven in december 2016

Resultaat 1 - 75

Bekijk de galerij met reizigersfoto's van Hotel Metropole

Gasten beoordeelden ook deze accommodaties: