Noclegi Loty Wynajem samochodów Taksówki lotniskowe
  1. Strona główna z opiniami o hotelach
  2. Belgia – opinie o hotelach
  3. Bruksela i okolice – opinie o hotelach
  4. Bruksela – opinie o hotelu
  5. Opinie o obiekcie Royal Hotel

Royal Hotel – opinie 1-gwiazdkowy

Boulevard Du Jardin Botanique 8, 1000 Bruksela, Belgia

Nr 210 z 214 hoteli w mieście Bruksela

Wybór Gości

Ocena

Na podstawie 2045 opinii o hotelu

5,0

Poszczególne oceny

  • Czystość

    4,4

  • Komfort

    4,4

  • Lokalizacja

    7,1

  • Udogodnienia

    4,1

  • Personel

    5,6

  • Stosunek jakości do ceny

    4,6

  • Bezpłatne WiFi

    6,2

Opinie sprawdzone w 100%

Prawdziwi Goście. Prawdziwe wyjazdy. Prawdziwe opinie.

Więcej informacji- otwiera okno dialogowe
Napisz opinię

Wyświetlono 1 – 24

  • Ocena dodana: 12 lutego 2019

    6,7
    Pobyt ok., na kilka dni za tę cenę dostatecznie z plusem.
    • Wyjazd wakacyjny
    • W parze
    • Pokój Dwuosobowy typu Standard
    • 3 noclegi
    • Wysłana przez urządzenie mobilne

    Łazienka dość nieprzyjemny zapach z kanalizacji.

    Łóżko i lokalizacja ok. Śniadanie to można powiedzieć że było cały czas to samo. Bez rewelacji. Obsługa dość miła i przyjemna.

    Pobyt: Luty 2019

  • Ocena dodana: 23 listopada 2018

    8,3
    Świetna lokalizacja - hotel dla niewymagających adekwatny do ceny
    • Wyjazd służbowy
    • Podróżujący w pojedynkę
    • Pokój Dwuosobowy typu Standard
    • 2 noclegi

    Bardzo niepodobały mi się wąskie schody i brak windy. Hotel jest niedostępny dla osób, które są niepełnosprawne, otyłe, mają słabą kondycję lub problemy np. chore kolana. Wejście na 4 piętro z walizkami to nie lada wyczyn. Nie wiem dlaczego jest obowiązek zostawiania kluczy - wystarczy napisać informację, że jest pobierana kaucja za ich zagubienie. Mieszkając samemu w pokoju nie widzę potrzeby udostępnienia ich - serwis sprzątający powinien mieć klucze zapasowe. Stan mebli pozostawia wiele do życzenia. Biuro bardzo nieestetyczne - myślę, że w Belgii na śmietniku można znaleźć sprzęty w znaczeni lepszym stanie. Mimo ciepłego kaloryfera w pokoju było chłodno - brak klimatyzacji. W łazience nie ma żadnego haczyka czy półeczki - to wiele nie kosztuje a bardzo ułatwiłoby kąpiel (nie ma gdzie powiesić ręcznika czy ubrań).

    Bardzo podobała mi sią obsługa. Mimo, że wejście do hoteleu jest utrudnione przez domofon i bardzo wąskie ciągi obsługa jest bardzo sympatyczna. Bez oporów przygotowano mi fakturę i wydrukowano kartę pokładową. Świetna lokalizacja - 10min do Dworca Północnego, Kilka kroków do metra Rogier. Obok pasaże handlowe, fajne sklepy np. galeria handlowa City 2. Piechotą do Grand Place można dojść bez problemu. Okolica w miarę bezpieczna, przy głównej ulicy, nie ma bezdomnych czy grupek wałęsającej się młodzieży. Na dole fast food z pysznym kabebem, falafelem, frytkami itd. i restauracja hinduska. Obok czynny do późna sklep i do 21 Carefour Express. Dużo pracowałam do czego kluczowy był dla mnie dostęp do sieci - WIFI na IV piętrze działało bezproblemowo.

    Pobyt: Listopad 2018

  • Ocena dodana: 12 lipca 2018

    6,7
    Cena do jakości jest dobra , na jedną noc jest w porządku
    • Podróżujący w pojedynkę
    • Pokój Jednoosobowy z toaletą
    • 1 nocleg
    • Wysłana przez urządzenie mobilne

    W pokoju nie było brudno , oprócz tego że podłoga została umyta brudnym mopem co było widać

    Cena do jakości jest dobra , na jedną noc jest w porządku

    Pobyt: Lipiec 2018

  • Ocena dodana: 9 czerwca 2018

    5,8
    Nie wrócę od tego hotelu.
    • Wyjazd służbowy
    • Podróżujący w pojedynkę
    • Pokój Jednoosobowy z toaletą
    • 1 nocleg
    • Wysłana przez urządzenie mobilne

    Grzyb w całej łazience, płachta z rusztowaniem za oknem. Na śniadanie same tosty z dżemem, dla dbających o to co jedzą nic nie było, poszłam zjeść na mieście

    Pobyt: Czerwiec 2018

  • Ocena dodana: 27 maja 2018

    7,9
    Hotel spełnił swoje zadanie czyli umożliwił mi spokojne...
    • Wyjazd służbowy
    • Podróżujący w pojedynkę
    • Pokój Jednoosobowy z toaletą
    • 1 nocleg

    Cóż, jest raczej dla osób o niedużych oczekiwaniach. Jest tani (na tle innych) to i nie ma co wymagać luksusów. Z podłogi (kafelki) raczej bym nie jadł, wystrój pokoju ascetyczny. Dla niskobudżetowych turystów jest ok.

    Hotel spełnił swoje zadanie czyli umożliwił mi spokojne spędzenie nocy. W łazience były te wszystkie ręczniki i mydła, nic po ścianach nie biegało, żelazko dostałem, mapkę miasta również. Jest też bardzo blisko północnego dworca i metra.

    Pobyt: Maj 2018

  • Ocena dodana: 24 marca 2018

    5,8
    Hotel tani, ale mało komfortowy.
    • Wyjazd służbowy
    • Podróżujący w pojedynkę
    • Pokój Jednoosobowy z toaletą na zewnątrz
    • 1 nocleg

    W pokoju 02 nie ma ani jednego wieszaka na ubranie!!!!!!! Nie ma krzesła!!!!! Nie ma nawet małego stolika!!!! Jest tylko mała szafka przy łóżku.

    Dobry i sprawny internet. Czysta łazienka ze sprawnym prysznicem z gorącą wodą bez ograniczeń.

    Pobyt: Marzec 2018

  • Ocena dodana: 14 listopada 2017

    3,8
    To były moje dwa pobyty - pierwszy i ostatni.
    • Podróżujący w pojedynkę
    • Pokój Jednoosobowy z toaletą na zewnątrz
    • 3 noclegi

    Brak windy. Mimo pobrania kwoty z konta z mojej karty, musiałam opłacić pobyt w hotelu gotówką. Podobno nie działał terminal. Monotonne śniadania (kontynentalne). Pokoje obdrapane (dziury w ścianach, łuszczący się kaloryfer, odbita emalia w brodziku). Instalacja przeciwpożarowa nie dodaje uroku, ponieważ znajduje się na suficie. Obsługa nie przykłada się do sprzątania.

    Lokalizacja i ciepło w pokoju.

    Pobyt: Listopad 2017

  • Ocena dodana: 19 września 2017

    4,6
    Lokalizacja świetna, cała reszta bardzo bardzo bardzo średnia
    • Wyjazd wakacyjny
    • W parze
    • Pokój z 2 łóżkami pojedynczymi
    • 1 nocleg

    Na zdjęciach pokoje były śliczne, czyste i lśniące, duże , przestronne. W rzeczywistości małe klitki, pachniało wilgocią i grzybem, łazienka mała i niedoczyszczona, duszna, śmierdziało z kanalizacji.

    Pobyt: Wrzesień 2017

  • Ocena dodana: 21 sierpnia 2018

    3,8
    Absolutnie nic
    • Wyjazd wakacyjny
    • W parze
    • Pokój z 2 łóżkami pojedynczymi
    • 1 nocleg
    • Wysłana przez urządzenie mobilne

    Niesamowity brud i syf. Rozumiem, ze pokój jest tani, moze być skromny. Brud jest nie do przyjęcia.

    Absolutnie nic

    Pobyt: Sierpień 2018

  • Ocena dodana: 18 lipca 2018

    6,7
    Dobra cena dobra lokalizacja
    • Wyjazd służbowy
    • Podróżujący w pojedynkę
    • Pokój Jednoosobowy z toaletą na zewnątrz
    • 4 noclegi

    Słaby internet na IV piętrze, czasami w ogóle bez internetu.

    Pobyt: Lipiec 2018

  • Ocena dodana: 21 czerwca 2018

    5,4
    Lokalizacja
    • Wyjazd wakacyjny
    • Podróżujący w pojedynkę
    • Pokój Jednoosobowy z toaletą
    • 1 nocleg
    • Wysłana przez urządzenie mobilne

    Brudno w pokoju

    Lokalizacja

    Pobyt: Czerwiec 2018

  • Ocena dodana: 20 kwietnia 2018

    7,5
    Opinia
    • Wyjazd wakacyjny
    • Podróżujący ze znajomymi
    • Pokój Dwuosobowy typu Standard
    • 2 noclegi
    • Wysłana przez urządzenie mobilne

    Hałs w nocy muzułmańskie zawodzenie nie dało nam spać.

    Że w razie chłodów można włączyć piecyk elektryczny i się ogrzać.

    Pobyt: Kwiecień 2018

  • Ocena dodana: 18 lutego 2018

    4,2
    Brak ogrzewania.
    • Wyjazd służbowy
    • Podróżujący w pojedynkę
    • Pokój Jednoosobowy z toaletą
    • 1 nocleg
    • Wysłana przez urządzenie mobilne

    Brak ogrzewania. Czystość. Hałas w nocy.

    Pobyt: Luty 2018

  • Ocena dodana: 24 stycznia 2018

    2,5
    Bardzo odradzam ten hotel
    • Wyjazd wakacyjny
    • Grupa
    • Pokój trzyosobowy
    • 1 nocleg
    • Wysłana przez urządzenie mobilne

    Bardzo brudno, nieprzyjemny zapach w brudnej lazience. Okno zabite tekturą, wilgoć i stęchlizna

    Pobyt: Styczeń 2018

  • Ocena dodana: 13 października 2017

    5,4
    cena związana chyba z lokalizacją ale nie powinna być tak wysoka
    • Wyjazd służbowy
    • Podróżujący w pojedynkę
    • Pokój Dwuosobowy typu Standard
    • 1 nocleg

    cena

    Pobyt: Październik 2017

  • Ocena dodana: 26 września 2017

    7,1
    bardzo dobra lokalizacja, stosunek jakości do ceny ok,
    • Wyjazd wakacyjny
    • W parze
    • Pokój Dwuosobowy typu Standard
    • 2 noclegi

    bardzo okrojone śniadanie tylko pieczywo i dżem, łazienka dosyć obskurna

    bardzo dobra lokalizacja, stosunek jakości do ceny ok,

    Pobyt: Wrzesień 2017

  • Ocena dodana: 8 września 2017

    5,4
    sniadanie to jakas porażka.
    • Wyjazd służbowy
    • Grupa
    • Pokój Jednoosobowy z toaletą
    • 4 noclegi

    sniadanie to jakas porażka. dzem kawa i chleb

    Pobyt: Wrzesień 2017

  • Ocena dodana: 6 maja 2017

    4,6
    Położenie
    • Wyjazd wakacyjny
    • Grupa
    • Pokój z 2 łóżkami pojedynczymi
    • 1 nocleg
    • Wysłana przez urządzenie mobilne

    Brudno, mały pokój, hotel niewyrementowany

    Położenie

    Pobyt: Maj 2017

  • Poniższe opinie napisano ponad 24 miesiące temu. Nie są one już wliczane do ogólnej oceny obiektu, ale wciąż mogą pomóc Ci w wyborze idealnego miejsca na nocleg.

  • Ocena dodana: 20 maja 2016

    3,8
    Internet działał stabilnie
    • Wyjazd służbowy
    • Podróżujący w pojedynkę

    Śniadanie: dwie bułki i dżem, sok i herbata, nic poza tym. W pokoju drzwi tarły o podłogę. Ściany cieniutkie - słychać co robią goście w pokoju obok. Kaloryfer lepki od brudu, ogrzewanie nie działało. Brak windy, schody bardzo wąskie, mieszczą jedną osobę. Bardzo ciemne światło w pokoju, nie da się przy nim czytać książki, wyłącznik tylko przy drzwiach. Telewizja odbiera kiepsko. Osoba sprzątająca w pokoju nie spuszczała po sobie wody.

    Internet działał stabilnie

  • Ocena dodana: 9 lipca 2015

    7,1
    -blisko metro
    • Wyjazd wakacyjny
    • Podróżujący w pojedynkę

    -malutka łazienka -ubogie śniadanie -gorąco w pokoju -słychać wszystkie dźwięki z zewnątrz

    -blisko metro -blisko wielki plac -blisko sklepy, galerie -miła obsługa -lodówka

  • Ocena dodana: 14 czerwca 2015

    4,2
    Położenie
    • Wyjazd służbowy
    • Podróżujący w pojedynkę

    Bardzo prymitywne warunki. Śniadanie dla ascetów (np. pierwszy hotel w moim bogatym doświadczeniu, w którym nie podano masła; było tylko pieczywo niezbyt dobrej jakości, margaryna i dżem). Brak windy, schody dla alpinistów (osoby starsze czy z ograniczoną ruchomością miałyby duże problemy). Jeden ręcznik średnich rozmiarów. Pokój bardzo mały, brak stołu/biurka.

    Położenie

  • Ocena dodana: 15 maja 2015

    6,7
    Jestem inwalidą z dysfunkcją narządu ruchu, obsługa bez...
    • Wyjazd służbowy
    • Podróżujący w pojedynkę

    Strome schody, brak polskich kanałów TV, minimalistyczne śniadanie ale bez ograniczeń ilościowych. Uwaga na śliską podłogę w pokojach. Okno zabezpieczone przed otwarciem taśmą klejącą. Czystość w pokoju średnia.

    Jestem inwalidą z dysfunkcją narządu ruchu, obsługa bez problemu mi pomagała. Wyposażenie pokoju wystarczające do przespania nocy i wypoczynku bez wodotrysków. Czysta pościel. Dobre położenie, blisko metro i autobusy, postój taxi pod sąsiednim hotelem (ok. 100 m). Obsługa mówi również po angielsku

  • Ocena dodana: 5 października 2015

    5,8
    Możliwość przechowania bagażu.
    • Wyjazd wakacyjny
    • Grupa

    Nie było zbyt czysto... Zwłaszcza w łazience

    Możliwość przechowania bagażu. Miła obsługa. Bliskość do centrum

  • Ocena dodana: 3 maja 2015

    8,3
    - location,
    • Wyjazd wakacyjny
    • Grupa

    - breackfast.

    - location, - helpful staff.

Obiekt ma także 9 opinii, które nie zawierają tekstu. Mają one jednak wpływ na ogólną ocenę.

Wyświetlono 1 – 24

Wyrównujemy ceny
Wyrównujemy ceny
Niskie ceny • Żadnych opłat rezerwacyjnych • Znalazłeś tę samą ofertę w niższej cenie? Zwrócimy Ci różnicę!
Przeglądaj galerię zdjęć obiektu Royal Hotel zrobionych przez Gości

Goście ocenili również te obiekty: