Viale P. Pietramellara 51, 40121 Bolonia, Włochy
Stosunek jakości do ceny
8,4
Bezpłatne WiFi
8,8
Prawdziwi Goście. Prawdziwe wyjazdy. Prawdziwe opinie.
Więcej informacji- otwiera okno dialogoweOceny są podawane w skali od 1 do 10. Aby obliczyć ogólną ocenę, którą można zobaczyć na stronie, dodajemy do siebie wszystkie otrzymane oceny i dzielimy ten wynik przez łączną liczbę otrzymanych ocen. Używamy systemu ocen ważonych, co oznacza, że im nowsza opinia, tym większy ma wpływ na obliczenie całkowitej oceny. Ponadto goście mogą przyznawać osobne „oceny cząstkowe” w takich kategoriach, jak lokalizacja, czystość, personel, komfort, udogodnienia, stosunek jakości do ceny i bezpłatne Wi-Fi. Należy pamiętać, że goście przyznają oceny cząstkowe i oceny ogólne niezależnie od siebie, więc nie ma między nimi żadnego bezpośredniego związku.
Możesz ocenić Obiekt przez siebie zarezerwowany na naszej Platformie, jeśli pobyt tam został zrealizowany lub jeśli przyjechałeś do obiektu, ale mimo wszystko w nim się nie zatrzymałeś. Aby edytować już przesłaną opinię, skontaktuj się z zespołem obsługi klienta.
Ludzie oraz specjalne systemy automatyczne pracują nad wykrywaniem fałszywych opinii przesyłanych na naszą Platformę. Jeśli znajdziemy taką opinię, usuniemy ją oraz, jeśli zajdzie taka potrzeba, podejmiemy odpowiednie kroki względem osoby odpowiedzialnej za to działanie.
Każdy, kto zauważy coś podejrzanego, zawsze może to zgłosić do naszego zespołu obsługi klienta, dzięki czemu zespół ds. zapobiegania oszustwom będzie mógł zbadać tę sprawę.
Chcielibyśmy publikować wszystkie opinie gości, jakie są nam przekazywane, zarówno pozytywne, jak i negatywne. Niemniej jednak nie wyświetlamy opinii, które zawierają lub odnoszą się do m.in. następujących kwestii:
Aby dopilnować, że opinie są wiarygodne, akceptujemy jedynie opinie przesłane w ciągu 3 miesięcy od wymeldowania i możemy przestać wyświetlać opinie po upływie 36 miesięcy lub w sytuacji, gdy nastąpi zmiana właściciela Obiektu.
Obiekt ma możliwość odpowiedzi na opinię.
Jeśli wyświetla się wiele opinii, najnowsze będą widoczne u góry z zastrzeżeniem kilku innych czynników (język, w którym opinia jest napisana, tylko ocena lub ocena z komentarzem itp.). Jeśli chcesz, możesz je sortować i/lub filtrować (według daty, oceny itd.).
Czasem pokazujemy dodatkowe oceny z innych uznanych stron podróżniczych. W takiej sytuacji zawsze jest to jasno zaznaczone.
Niniejsze wytyczne i standardy mają na celu zapewnienie, aby treści na stronie Booking.com były rzeczowe i odpowiednie dla użytkowników w każdym wieku, jednak bez ograniczania prawa do wyrażania także mocnych opinii. Wytyczne i standardy są stosowane niezależnie od tego, czy treści mają charakter pozytywny czy negatywny.
Treści powinny dotyczyć pobytu w obiekcie noclegowym. Najcenniejsze opinie to takie, które są szczegółowe i pomagają innym w podjęciu słusznej decyzji. Prosimy nie zamieszczać komentarzy poruszających tematy polityczne, religijne, etyczne i osobiste. Usuwane będą treści promocyjne, a uwagi dotyczące usług Booking.com powinny zostać skierowane do działów zajmujących się obsługą klientów i obiektów.
Treści powinny być odpowiednie dla użytkowników na całym świecie. Prosimy nie używać wulgaryzmów, także zamaskowanych przy użyciu kreatywnego zapisu – w żadnym języku. Opinie i treści zawierające mowę nienawiści, groźby (w tym groźby użycia przemocy), uwagi o charakterze obelżywym lub seksualnym bądź promujące nielegalne działania są niedozwolone.
Wszystkie treści powinny być oryginalne i stworzone przez użytkowników. Opinie są najcenniejsze, gdy są oryginalne i niewypaczone. Twoja opinia powinna pochodzić od Ciebie. Obiekty współpracujące z Booking.com nie powinny publikować opinii w imieniu gości ani przekupywać gości w zamian za wystawienie dobrej opinii. Nie będziemy też tolerować prób obniżenia ocen obiektów konkurencyjnych poprzez wystawianie im negatywnych opinii.
Szanuj prywatność innych. Booking.com będzie usuwać z zamieszczonych treści adresy e-mail, numery telefonów, adresy stron internetowych, nazwy profili w mediach społecznościowych i podobne dane.
Opinie wyrażane w treściach generowanych przez użytkowników są opiniami klientów Booking.com i personelu obiektów noclegowych, a nie opiniami Booking.com. Booking.com nie przyjmuje odpowiedzialności za treść opinii ani odpowiedzi na nie. Booking.com pełni tylko funkcję podmiotu rozpowszechniającego (bez obowiązku prowadzenia weryfikacji), a nie publikującego opinie i odpowiedzi na nie.
Domyślnie opinie posortowane są według daty dodania. Dodatkowym kryterium wyświetlania jest trafność opinii, na którą składają się np. język, w którym została napisana, opinie z komentarzem czy opinie nieanonimowe. Dostępne mogą być dodatkowe opcje sortowania, np. rodzaj podróżującego, ocena itd.
Ta usługa może zawierać tłumaczenia wykonywane przez Google. Google nie daje żadnych bezpośrednich lub domniemanych gwarancji dotyczących tych tłumaczeń, w tym gwarancji wierności, niezawodności lub innych domniemanych gwarancji przydatności handlowej czy nienaruszenia bądź stosowności do konkretnego celu.
Koniec okna dialogowegoOcena dodana: 16 lutego 2026
Jurek
PolskaSuper lokalizacja, wygodne łóżko, niezłe śniadanie
Ocena dodana: 9 lutego 2026
Ewa
Polska-
Super lokalizacja i obsługa
Pobyt: luty 2026
Ocena dodana: 7 lutego 2026
Artur
PolskaNatomiast jeśli chodzi o personel i hotel to chyba miałem pecha Zapłaciłem za pobyt miesiąc wcześniej a podczas pobytu hotel bez mojej dyspozycji pobrał sobie z mojej karty jeszcze raz taką samą kwotę nie pisze tutaj o kwocie np 52 € Bo tyle za 4 osoby kosztuje klimatyczne za dwie doby To jest przestroga i trzeba jednak kontrolować konto Dodam że do tej pory nie odzyskałem pieniędzy oraz dostępu do środków Przykre to jest mimo pisania e-mail itd I wcześniejszej rozmowy przy recepcji kiedy oddawałem klucze Personel się tłumaczy że mieli błąd systemowy i zamiast klimatycznego pobrali za pobyt Nie polecam
Hotel w dobrym miejscu
Pobyt: luty 2026
Ocena dodana: 28 stycznia 2026
Maciej
PolskaNasz pokój był bardzo wygodny ale wyposażenie jest już dosyć wysłużone. Moim zdaniem obecnie to jest standard raczej 3 a nie 4 gwiazdkowy ale stosunek jakości do ceny jest ok.
Według mnie największe atuty tego hotelu to lokalizacja i dobre śniadania. Z hotelu jest blisko do największych zabytkowych atrakcji Bolonii i klimatycznych kafejek i restauracji. Jeżeli planujesz zwiedzanie innych miast to trafiłeś idealnie. Bliskość dworca i świetne połączenia kolejowe sprawiają, że nie musisz w czasie urlopu skupiać się na prowadzeniu auta a Starhotel Excelsior jest świetną bazą wypadową.
Ocena dodana: 25 stycznia 2026
Agnieszka
PolskaCzysto, bezpiecznie, pomocna przemiła obsługa.
Ocena dodana: 19 stycznia 2026
Pobyt: listopad 2025
Ocena dodana: 27 października 2025
Katarzyna
Grecjabrak
Hotel położony vis a vis dworca kolejowego, zatem w najdogodniejszym miejscu dla chcących podróżować lub tych przyjeżdżających do Bolonii na krótko. Personel pomocny i miły. Śniadania smaczne z dużym wyborem produktów. Przestronne, duże pokoje wyposażone w pełni. Hotel gustowny, nowoczesny z dobrą kuchnią, polecam.
Pobyt: październik 2025
Ocena dodana: 24 października 2025
Tomek
PolskaBrakuje bezpłatnej opcji zamówienia np. jaj sadzonych itp.
Solidne śniadanie.
Pobyt: październik 2025
Ocena dodana: 14 września 2025
Tomasz
PolskaNa tak wysoki standard włoskiego hotelu, croissanty na śniadaniu słabe.
Obsługa, komfort pokoi, czystość pokoi - wszystko na najwyższym poziomie. Lokalizacja też super.
Pobyt: wrzesień 2025
Ocena dodana: 2 września 2025
Darekn_płock
PolskaParking. To jest totalna tragedia. Wjazd tak wąską bramą, że musiałem złożyć lusterka, aby się zmieścić. W dodatku nawrót trzeba wykonać w ten sposób, że blokuje się trzy pasy ruchu na ulicy, w tym przecina dwie linie ciągłe. Ale to dopiero połowa kłopotów z parkingiem. Na parking wjeżdża się z góry w dół, ale załamanie wjazd/zjazd ma taki kąt, że tarłem podwoziem o beton na przełamaniu wjazdu przy prędkości 1-2 km/h - przy rozstawie osi 2900 mm i prześwicie 130 mm nie ma żadnej możliwości przejechania bez tarcia podwoziem o beton. Tzw. kąt rampowy tylko dla SUV lub terenówek, ewentualnie włoskich mikro samochodzików zabawkowych jak Fiat 500. W dodatku personel parkingu hotelowego na zwróconą uwagę stwierdził, że mają to w "głębokim poważaniu" i jak mi się nie podoba to nie muszę tu parkować. Kolejna sprawa, to trzeba zostawić na parkingu kluczyki do auta - sami przestawiają auta i rano może się okazać, ze nie otworzycie drzwi bo tak blisko stoi inne auto.
Lokalizacja - można dojechać omijając ZTL i blisko do zabytkowego centrum.
Ocena dodana: 30 sierpnia 2025
Grzegorz
PolskaKomfort, czystość ,pyszne i bogate śniadania, doskonała lokalizacja , pomocny i uprzejmy personel.
Ocena dodana: 21 sierpnia 2025
Emilia
PolskaWszystko było super 🙂
Fantastyczna lokalizacja, pyszne śniadania, bardzo miła obsługa i czyste pokoje. Polecam z całego serca, to był świetny wybór 🙂
Ocena dodana: 20 sierpnia 2025
Paszkowska
Polskagłośna klimatyzacja, brak wody do picia- tylko mini bar płatny; gwarantowana połowa opłaty za rezerwację która została zablokowana na karcie przez ponad tydzień, a przy wymeldowaniu powinna być zapłacona tylko różnica, a nie cała kwota za rezerwacje, to już lepiej zapłacić przy meldowaniu się całą kwotę za rezerwację , a nie półtorej...
super łazienka i wystrój, wygodne łóżko, bardzo miły gest -przy wymeldowaniu się wypity sok z minibaru dostałam w prezencie;
Ocena dodana: 16 sierpnia 2025
Karol
PolskaWszystko świetnie. Obsługa bardzo miła. Pokój komfortowy.
Ocena dodana: 1 sierpnia 2025
Bosko
PolskaPiękne, ekrganckie i luksusowe wnętrza. Zachwyca już wejście, a później to dobre wrażenie trwa. Wiem,że hotel, to także posiłek, obsługa, usługi, więc dodam,że one też są na najwyższym poziomie.
Ocena dodana: 28 lipca 2025
Norbert
PolskaHotel pobiera coperto.Słabe.
Super lokalizacja , na przeciwko dworzec kolejowy, mnóstwo knajpek
Ocena dodana: 27 lipca 2025
Diana
PolskaWszystko super
Ocena dodana: 22 lipca 2025
Zbigniewp
PolskaBliskość dworca kolejowego i centrum miasta. Dobre śniadanie. Czajnik w pokoju. Byliśmy juz w tym hotelu w 2023 i wrócilismy ponownie w 2025.
Ocena dodana: 20 lipca 2025
Joanna
PolskaPokój przygotowany dla 1 osoby (jeden szlafrok, buty, kawa) Płatna woda, brak bezpłatnej wody w hotelu. 1 kawa na 2 osoby Zatkany odpływ z wanny, zapach papierosów w łazience, brak poszewki na kołdrę,koldra włożona pomiędzy 2 prześcieradła. Bardzo mała sala fitness maksymalnie dla 2 osób, w związku z tym powinny być zapisy/rezerwacja slotów. Bezdomni śpiący pod hotelem.
Świetna lokalizacja jeśli chcesz zwiedzać okoliczne miejscowości, pod samym dworcem, dobrze wyciszony pokój.
Pobyt: kwiecień 2025
Ocena dodana: 14 lipca 2025
Ola
PolskaBrak
Obiekt dobrze położony z przestronnymi pokojami i smacznym śniadaniem. Bardzo miła obsługa.
Ocena dodana: 14 lipca 2025
Artur
PolskaHotel spełnił moje oczekiwania. Był to hotel na 1 noc.
Ocena dodana: 13 lipca 2025
Paweł
PolskaDość ograniczona różnorodność menu śniadaniowego.
Zdecydowanie polecam!!! Dobre śniadania, miła obsługa, czystość, lokalizacja. Wszystkie te czynniki powodują, że na pewno jeszcze raz tam wrócę, jeśli będę wybierał się do Bolonii.
Ocena dodana: 5 lipca 2025
Rafał
PolskaNie było nic co mogłoby zasługiwać na negatywną ocenę.
Lokalizacja naprzeciw stacji kolejowej Bologna Centrale. Idealny jako hotel przesiadkowy i zarazem nieopodal lotniska. Jednocześnie w centrum i 20 minut spacerem do starówki. Pokój wyremontowany, odświeżony, gustownie urządzony. Obsługa pomocna, bagaże zaopiekowanie przez boya hotelowego. Hotel przechował moją prosiutto crudo w hotelowej lodówce. Z pewnością wrócę.

Camacha, Portugalia
Stuttgart, Niemcy
Berlin, Niemcy
Bad Gastein, Austria
Livigno, Włochy
Maria Alm am Steinernen Meer, Austria
Nassogne, Belgia
Antwerpia, Belgia
Dostarczamy spersonalizowane propozycje na podstawie Twojej aktywności na naszej platformie. Jeśli chcesz, możesz zrezygnować z tej funkcji. Pamiętaj, że rezygnacja ma wpływ tylko na Twoje obecne urządzenie. Dlatego musisz dostosować to ustawienie na każdym urządzeniu według swoich potrzeb i preferencji.
Booking.com jest częścią Booking Holdings Inc. – światowego lidera w internetowej branży turystycznej.
Na naszej stronie dostępnych jest ponad 70 milionów opinii o obiektach – wszystkie pochodzą od prawdziwych i sprawdzonych gości.
Aby otrzymać możliwość dodania opinii, konieczne jest dokonanie rezerwacji na naszej stronie. Dzięki temu mamy pewność, że opinie pochodzą od Gości, którzy naprawdę odwiedzili dany obiekt.
Podczas pobytu w obiekcie Goście weryfikują standard pokoi, jakość posiłków, życzliwość personelu itp.
Po powrocie Goście opisują swój pobyt. Następnie sprawdzamy, czy opinia nie zawiera przekleństw, i publikujemy ją na stronie Booking.com.
Jeśli dokonałeś rezerwacji przez naszą stronę i chcesz napisać opinię, musisz się zalogować.
Koniec okna dialogowego