Noclegi Loty Wynajem samochodów Taksówki lotniskowe
  1. Strona główna z opiniami o hotelach
  2. Polska – opinie o hotelach
  3. pomorskie – opinie o hotelach
  4. Sopot – opinie o hotelu
  5. Opinie o obiekcie Sofitel Grand Sopot

Sofitel Grand Sopot – opinie 5-gwiazdkowy

Powstańców Warszawy 12/14, Dolny Sopot, 81-718 Sopot, Polska

Nr 6 z 46 hoteli w mieście Sopot

Wybór Gości

Ocena

Na podstawie 872 opinii o hotelu

9,1

Poszczególne oceny

  • Czystość

    9,2

  • Komfort

    9,1

  • Lokalizacja

    9,8

  • Udogodnienia

    8,9

  • Personel

    9,3

  • Stosunek jakości do ceny

    8

  • Bezpłatne WiFi

    9,1

Opinie sprawdzone w 100%

Prawdziwi Goście. Prawdziwe wyjazdy. Prawdziwe opinie.

Więcej informacji- otwiera okno dialogowe
Napisz opinię

Wyświetlono 1 – 75

  • Ocena dodana: 17 Czerwiec 2019

    10
    Miły i pomocny personel.
    • Wyjazd wakacyjny
    • Rodzina z małymi dziećmi
    • Dwuosobowy Apartament typu Junior Suite od strony parku – bez balkonu
    • 4 noclegi

    Miły i pomocny personel. Atmosfera bardzo przyjazna, sprzyjająca wypoczynkowi. Świetne śniadania, duży wybór dań oraz bardzo profesjonalna i uśmiechnięta obsługa sali. Rewelacyjne położenie hotelu.

    Pobyt: Czerwiec 2019

  • Ocena dodana: 16 Czerwiec 2019

    6,7
    Spadajaca gwiazda
    • Wyjazd służbowy
    • Podróżujący w pojedynkę
    • Luksusowy pokój dwuosobowy z widokiem na park
    • 2 noclegi
    • Wysłana przez urządzenie mobilne

    obsluga na recepcji tragiczna! jej sprawy i niewydolnosc systemu informatycxnego wazniejsza niz klienci. wystawiaja bezsensowna fre przedplatowa po czym jest problem ze zmiana odbiorcy fry mimo ze pierwsza wystawiona zostala wg ich widzimisie sauna nie dzialala o 8ej rano

    rozbudowane sniadanie choc uczaca sie obsluga w resecie. Duzy pokoj choc lazienka odbiega od standardu hotelu mieniacage sie takim poziomem

    Pobyt: Maj 2019

  • Ocena dodana: 11 Czerwiec 2019

    8,3
    Wygodne łóżko, prywatna plaża, lokalizacja, czystość,...
    • Wyjazd służbowy
    • Podróżujący w pojedynkę
    • Pokój dwuosobowy typu Classic od strony parku – bez balkonu
    • 2 noclegi
    • Wysłana przez urządzenie mobilne

    Obsługa plaży - pomyłka. Pokój- za tą cenę nie warto - klitaka w stylu lat 90.

    Wygodne łóżko, prywatna plaża, lokalizacja, czystość, obsluga, weelness. Dostępność liczba pokoi.

    Pobyt: Czerwiec 2019

  • Ocena dodana: 8 Czerwiec 2019

    10
    Wypoczęci, pełni naładowani na powrót.
    • Wyjazd wakacyjny
    • W parze
    • Classic Double Room with Park View
    • 4 noclegi

    Przemiła i najlepsza obsługa na tym terenie,a byliśmy już we wszystkich hotelach w Sopocie przebijają wszystkich polecamy z pełną odpowiedzialnością ...:)

    Pobyt: Czerwiec 2019

  • Ocena dodana: 20 Maj 2019

    7,9
    Personel bardzo miły i pomocny.
    • Wyjazd wakacyjny
    • Grupa
    • Pokój dwuosobowy typu Classic od strony parku – bez balkonu
    • 3 noclegi
    • Wysłana przez urządzenie mobilne

    Obiekt niby po remoncie ale jednak tego nie czuć by coś się zmieniło. Pokoje stanowczo za małe jak na taka cenę i ****+ hotel. Łóżko praktycznie wchodzące do łazienki!!!! Nie było możliwości wyjścia/ wejścia do łazienki nie przepychając się pomiędzy łóżkiem ( zaznaczę, ze jestem szczupłą osobą) zero przestrzeni trzeba się przeciskać pomiędzy meblami... siłownia kiepsko wyposażona jakby zatrzymała się w czasie, prawdę mówiąc to obsługa ratuje ten hotel mając porównanie z sąsiadującym Sheratonem to niebo a ziemia.

    Personel bardzo miły i pomocny. Czysto, śniadania smaczne

    Pobyt: Maj 2019

  • Ocena dodana: 29 Kwiecień 2019

    9,2
    Fantastycany widok z slai restauracyjnej.
    • Wyjazd wakacyjny
    • Grupa
    • Pokój dwuosobowy typu Classic od strony parku – bez balkonu
    • 1 nocleg

    Cenny w restauracji barze wygórowane, w porównaniu z lokalami w Sopocie o tym samym standardzie, Co dziwi szampan do siadania dodatkowo płatny.

    Hotel z świetną lokalizacją, w samym sercu Sopotu. Czyste pokoje, wielkość pokoi zróżnicowana od bardzo małych do przestronnych. Świetna obsługa. Śniadanie rewelacyjne z sali z pięknym widokiem,

    Pobyt: Kwiecień 2019

  • Ocena dodana: 19 Kwiecień 2019

    9,6
    Świetne miejsce, udany pobyt!
    • Wyjazd wakacyjny
    • W parze
    • Pokój Dwuosobowy od Strony Morza
    • 2 noclegi

    Kawa prosto z ekspresu (bez konieczności zamawiania). Umyć okna by widok na morze był niezakłócony warstwą czegoś-tam na szybach :)

    Znakomite śniadanie warte swojej ceny :) Świetne, bogate menu. Świeże owoce, soki świeżo wyciskane, ryby, sałatki. Świeże pieczywo, znakomite naleśniki. Bardzo miła, nienachalna obsługa. Za oknem piękny widok na morze.

    Pobyt: Kwiecień 2019

  • Ocena dodana: 16 Kwiecień 2019

    10
    Idealny na wyjątkowe okazje lub komfortowy wypoczynek.
    • Wyjazd wakacyjny
    • W parze
    • Pokój dwuosobowy typu Classic od strony parku – bez balkonu
    • 2 noclegi

    Hotel oferuje bardzo smaczne i urozmaicone śniadania. Doskonała lokalizacja sprawia, że dojście do molo zajmuje dosłownie parę chwil. Hotel posiada również bardzo miły i pomocny personel oraz piękne i stylowe wnętrze tworzące niesamowity klimat. Z pomieszczeń gdzie są serwowane śniadania oraz gdzie znajduje się basen, przez okna widać plażę oraz morze, co dodaje temu miejscu dodatkowego uroku.

    Pobyt: Kwiecień 2019

  • Ocena dodana: 12 Kwiecień 2019

    8,3
    śniadanie wyśmienite, jedzenie w restauracji również, bardzo...
    • Wyjazd wakacyjny
    • W parze
    • Pokój dwuosobowy typu Classic od strony parku – bez balkonu
    • 1 nocleg

    pokój nie spełniał oczekiwaniom hotelu 5-cio gwiazdkowego z wielką tradycją.

    śniadanie wyśmienite, jedzenie w restauracji również, bardzo kompetentna i miła obsługa

    Pobyt: Kwiecień 2019

  • Ocena dodana: 11 Kwiecień 2019

    9,6
    Wspaniały pobyt w luksusowym hotelu.
    • Wyjazd wakacyjny
    • Grupa
    • Luksusowy pokój dwuosobowy z widokiem na park
    • 6 noclegów

    Wszystko bardzo dobre.

    Lokalizacja najlepsza z możliwych. Nieskazitelnie czysto. Super wygodne łóżka. Duże pokoje. Atmosfera i charakter przyjaznego hotelu z klasą. Najlepszy w Sopocie.

    Pobyt: Marzec 2019

  • Ocena dodana: 12 Marzec 2019

    7,1
    Hotel i ceny wysokiej klasy, jednak komfort średniej klasy.
    • Wyjazd wakacyjny
    • W parze
    • Pokój dwuosobowy typu Classic od strony parku – bez balkonu
    • 1 nocleg

    Śniadanie bardzo drogie, brak ciepłej wody, leciała letnia, natomiast rano do godz. 08:00 w ogóle tylko zimna

    Lokalizacja bardzo korzystna, bardzo blisko plaży

    Pobyt: Marzec 2019

  • Ocena dodana: 10 Marzec 2019

    10
    Fascynujące miejsce
    • Wyjazd wakacyjny
    • Rodzina z małymi dziećmi
    • Pokój typu Luxury z 2 łóżkami pojedynczymi, od strony morza – bez balkonu
    • 2 noclegi
    • Wysłana przez urządzenie mobilne

    Jak dla mnie nic nie trzeba zmieniać Piękny zabytkowy Hotel cóż chcieć więcej z pozdrowieniami 🤗🤗🤗

    Pobyt u Państwa to wspaniała przygoda poznanie nowych osób nowych spojrzeń idealne miejsce dla marzycieli Hotel Grand to wyjątkowe miejsce pozdrawiam

    Pobyt: Marzec 2019

  • Ocena dodana: 13 Luty 2019

    10
    Weekend we dwoje
    • Wyjazd wakacyjny
    • W parze
    • Pokój dwuosobowy typu Superior od strony morza – bez balkonu
    • 2 noclegi

    Jak na tak duży hotel troszkę za mała strefa Wellness. Przy mniejszej liczbie gości ok. Poza tym brak minusów.

    Charakter hotelu, wnętrza. Mimo wielkości budynku ma się wrażenie kameralności (poza sezonem, luty). Lokalizacja przy samej plaży. Przestronny pokój (oraz łazienka) z widokiem na morze i molo ( w pokoju superior). Naprawdę świetny widok! Bardzo wygodne, chociaż może troszkę za miękkie łóżko (kwestia gustu). Bardzo miła obsługa. Wieczorem obsługa pyta, czy czegoś nie brakuje. Bardzo czysto. Dobrze wyposażona siłownia. Bardzo polecam!

    Pobyt: Luty 2019

  • Ocena dodana: 3 Luty 2019

    7,9
    Obiekt na wysokim poziomie, z klimatem, dobrze położony.
    • Wyjazd wakacyjny
    • Grupa
    • Pokój dwuosobowy typu Classic od strony parku – bez balkonu
    • 2 noclegi
    • Wysłana przez urządzenie mobilne

    Słaby poziom obsługi w pokojach - niedokładne sprzątanie, ręczniki nie były wymienione, mini bar nie został uzupełniony. Pokój dość mały. Niezbyt wygodne łózko.

    Obiekt na wysokim poziomie, z klimatem, dobrze położony. Śniadania smaczne, obsługa miła i pomocna.

    Pobyt: Luty 2019

  • Ocena dodana: 31 Styczeń 2019

    5,0
    W holu i na korytarz czuc stechly zapach papierosow.
    • Wyjazd wakacyjny
    • Rodzina z małymi dziećmi
    • Pokój dwuosobowy typu Superior od strony morza – bez balkonu
    • 3 noclegi
    • Wysłana przez urządzenie mobilne

    W holu i na korytarz czuc stechly zapach papierosow. Na ta klase hotelu jest to niedopuszczalne. Pokoje male w lazience popekane sciany. Blak wykladzin w pokojach. Personel nieestetyczny (np. Recepcjonistka miala tluste wlosy). Hotel broni sie tylko i wylacznie lokalizacja i plaza.

    Pobyt: Styczeń 2019

  • Ocena dodana: 30 Styczeń 2019

    9,6
    Wyborne śniadań, bardzo miłą obsługa.
    • Wyjazd wakacyjny
    • W parze
    • Classic Double Room with Park View
    • 1 nocleg

    Laczki tylko w jednym rozmiarze. Za małe dla mężczyzny.

    Wyborne śniadań, bardzo miłą obsługa. Podobało nam się również w basenie i saunie, Bardzo wygodne łózko.

    Pobyt: Styczeń 2019

  • Ocena dodana: 9 Grudzień 2018

    7,9
    Bardzo profesjonalna obsługa także w restauracji.
    • Wyjazd służbowy
    • Podróżujący w pojedynkę
    • Pokój dwuosobowy typu Classic od strony parku – bez balkonu
    • 1 nocleg
    • Wysłana przez urządzenie mobilne

    Absurdalna cena śniadania do jego zawartości. No chyba , ze doliczymy widok. Porównywalnie wystarczająco śniadanie można zjeść na molo za polowe ceny a widok jeszcze lepszy.

    Bardzo profesjonalna obsługa także w restauracji. Kucharz świetny.

    Pobyt: Grudzień 2018

  • Ocena dodana: 14 Listopad 2018

    10
    Bardzo udany pobyt, super jedzenie, miła atmosfera i przemiła obsługa
    • Wyjazd służbowy
    • W parze
    • Pokój dwuosobowy typu Superior od strony morza – bez balkonu
    • 1 nocleg

    Jedyny minus to taki, że trzeba płacić ekstra za parking. Uważam, że hotel takiej klasy powinien mieć wliczony parking w cenie pokoju.

    Bardzo miły personel, czysto, schludnie, piękne położenie. Bardzo dobre jedzenie, trafiliśmy na muzykę na żywo - Pani grała na harfie co było dodatkowym plusem.

    Pobyt: Listopad 2018

  • Ocena dodana: 14 Listopad 2018

    9,2
    Fantastyczny personel i cały parter hotelu zachęcający do...
    • Wyjazd wakacyjny
    • Rodzina z małymi dziećmi
    • Pokój dwuosobowy typu Classic od strony parku – bez balkonu
    • 2 noclegi

    Dekoracyjne lampy zajmujące całe stoliki nocne, zbyt miękkie łóżko, brak dzwonka do drzwi, tandetne wykończenie drzwi stalowa taśmą, działające wybiórczo lampi przed drzwiami, zbyt duży telewizor

    Fantastyczny personel i cały parter hotelu zachęcający do przebywania tam jak najdłużej

    Pobyt: Listopad 2018

  • Ocena dodana: 11 Listopad 2018

    6,0
    Jak zwykle piękny widok z okna na morze.
    • Wyjazd wakacyjny
    • W parze
    • Pokój dwuosobowy typu Superior od strony morza – bez balkonu
    • 1 nocleg

    Brak informacji na stronie booking że ostatnie piętro w hotelu jest dla palących.Smród w pokoju ,a po interwencji w recepcji próba wymuszenia przez personel dopłaty do wyższej kategorii pokoju.Chyba nie przystoi w tej kategorii hotelu.

    Jak zwykle piękny widok z okna na morze.Bardzo dobre śniadanie.

    Pobyt: Listopad 2018

  • Ocena dodana: 9 Listopad 2018

    7,1
    Pobyt dosyć udany
    • Wyjazd wakacyjny
    • W parze
    • Pokój dwuosobowy typu Classic od strony parku – bez balkonu
    • 6 noclegów
    • Wysłana przez urządzenie mobilne

    Dość mały basen - w weekend przy większej liczbie osób brakowało leżaków i było tłoczno. Brak konkretnych informacji - np. minibarek okazał się płatny przy wyjeździe choć z opisu pokoju na stronie można wywnioskować że jest wliczone w cenę pokoju. Wygórowana cenaza parking.

    Bardzo miły personel. Dosyć małe pokoje ale bardzo wygodne łóżka. Wyposażenie pokoju bardzo na plus. Smaczne śniadania.

    Pobyt: Listopad 2018

  • Ocena dodana: 5 Listopad 2018

    8,8
    Generalnie wyjazd udany.
    • Wyjazd wakacyjny
    • Rodzina z małymi dziećmi
    • Luksusowy Pokój Dwuosobowy od strony parku
    • 3 noclegi

    Podczas rezerwacji przez Booking zaznaczyłem wiek dziecka a mimo to miałem dopłatę to było nie ładne chociaż po rozmowie z managerem anulowano połowę opłaty. Powodem naliczenia dodatkowej opłaty był fakt, że ponoć Booking nie udziela informacji hotelom o wieku dziecka więc wydaje mi się, że drugą połowę opłaty powinien oddać Booking !!!

    Łóżka bardzo wygodne, super śniadania, czyste i ładne pokoje .

    Pobyt: Listopad 2018

  • Ocena dodana: 5 Listopad 2018

    9,6
    Najwygodniejsze łóżka na jakich mogłam spać.
    • Wyjazd wakacyjny
    • W parze
    • Pokój dwuosobowy typu Classic od strony parku – bez balkonu
    • 2 noclegi

    Generalnie łazienka pozostawia wiele do życzenia, nieszczelny prysznic, deska mogłaby być wolnoopadajaca oraz suszarka do włosów mogłaby być nieco bardziej nowoczesna.

    Najwygodniejsze łóżka na jakich mogłam spać. Śniadania bardzo smaczne i do tego z widokiem na morze - rewelacja. Obsługa bardzo pomocna i życzliwa.

    Pobyt: Listopad 2018

  • Ocena dodana: 30 Październik 2018

    9,6
    ALE - to wszystko jest w sumie mało ważne i wspominam o tym,...
    • Wyjazd wakacyjny
    • Rodzina z małymi dziećmi
    • Luksusowy Pokój Dwuosobowy od strony parku
    • 6 noclegów

    Poza opisanymi przez innych delikatnymi niedogodnościami jak słabe ciśnienie wody, w pokoju 333 były też dziwnie skonfigurowane kontakty - jak wyłączało się główne światło, nie było prądu w kontaktach, co było o tyle niewygodne, że nie można było w nocy ładować telefonów, suszyć włosów, gdy druga osoba jeszcze spała itp. Obsługa hotelu wiedziała o tym, ale w ciągu 6 dniowego pobytu nic nie udało się zrobić.

    ALE - to wszystko jest w sumie mało ważne i wspominam o tym, bo to jednak Sofitel, a nie pensjonat Bursztyn. Cała reszta - obsługa, pokój, czystość, jedzenie, room service itp. na maksymalną ocenę. Świetnie wypoczęliśmy. Podróżowaliśmy z 7 miesięcznym dzieckiem - dostawiono nam bez żadnych problemów łóżeczko, dostał specjalny ręcznik na SPA i kaczuszkę do kąpieli. Cały pobyt wspominamy bardzo miło. Na osobną pochwałę zasługują szefowie sali na śniadaniu - obaj!

    Pobyt: Październik 2018

  • Ocena dodana: 29 Październik 2018

    9,6
    Piekny hotel w pieknym miejscu!
    • Rodzina z małymi dziećmi
    • Luksusowy Pokój Dwuosobowy od strony morza
    • 4 noclegi
    • Wysłana przez urządzenie mobilne

    Dosc mala restauracja,w ktorej podawane sa sniadania,co powoduje zwlaszcza w weekend kolejki w oczekiwaniu na stolik i ogolny chaos. Malenki basen.Ciezko tak naprawde tam plywac. Nieszczelna wanna,nie dalo rady napelnic jej woda.

    Piekny hotel w pieknym miejscu! Pokoje z widokiem na morze zachwycajace. Przemila,zawsze usmiechnieta obsluga. Urozmaicona oferta sniadaniowa.Na pewno miejsce godne polecenia!

    Pobyt: Październik 2018

  • Ocena dodana: 21 Październik 2018

    6,7
    Na pewno nie zatrzymam sie juz w tym hotelu,ceny kosmiczne a jakosc watpliwa.
    • Wyjazd wakacyjny
    • Rodzina z małymi dziećmi
    • Pokój dwuosobowy typu Superior od strony morza – bez balkonu
    • 7 noclegów
    • Wysłana przez urządzenie mobilne

    Śniadanie pozostawia wiele do zyczenia,nic specjalnego jak na taki hotel.

    Rewelacyjna lokalizacja,cudowny widok z okna,bardzo miła i przyjazna obsługa.

    Pobyt: Październik 2018

  • Ocena dodana: 17 Październik 2018

    7,5
    Lokalizacja, wygląd hotelu, personel
    • Wyjazd wakacyjny
    • Podróżujący ze znajomymi
    • Pokój dwuosobowy typu Classic od strony parku – bez balkonu
    • 2 noclegi
    • Wysłana przez urządzenie mobilne

    Wartość ceny do jakości. Bardzo małe pokoje. Dosyć ograniczone opcje welness, nie do końca zadowalające warunki w samej strefie

    Lokalizacja, wygląd hotelu, personel

    Pobyt: Październik 2018

  • Ocena dodana: 15 Październik 2018

    10
    Na pewno wrócę.
    • Wyjazd wakacyjny
    • Rodzina z małymi dziećmi
    • Pokój dwuosobowy typu Superior od strony morza – bez balkonu
    • 1 nocleg

    Na śniadaniach brakuje polskich swoich wyrobów kiełbas wędlin

    Najwygodniejsze łóżka na świecie!!! a trochę już o świecie spałem i wspaniały widok :-) Legendarny hotel z klimatem:)

    Pobyt: Październik 2018

  • Ocena dodana: 5 Październik 2018

    10
    Zdecydowanie powyżej oczekiwań.
    • Wyjazd wakacyjny
    • W parze
    • Pokój dwuosobowy typu Superior od strony morza – bez balkonu
    • 3 noclegi
    • Wysłana przez urządzenie mobilne

    Nic, wszystko było super.

    Wyjątkowy service, na każdym poziomie i etapie, sprawiający, że czujesz się oczekiwanym, mile widzianym gościem, komfortowe, estetycznie urządzone pokoje, wspaniałe otoczenie, super śniadania.

    Pobyt: Październik 2018

  • Ocena dodana: 3 Październik 2018

    9,2
    Personelu nie da się ocenić w tych kategoriach, każda skala...
    • Ze zwierzęciem
    • Wyjazd służbowy
    • Grupa
    • Pokój dwuosobowy typu Classic od strony parku – bez balkonu
    • 3 noclegi

    Jeżeli chodzi o śniadania to za tę cenę i w tak znamienitym hotelu spodziewałam się czegos lepszego. Dostałam jajecznicę z jajek w proszku:( W weekendy trudno o stolik na śniadanie, człowiek musi siadać przy brudnym stoliku i czekać na posprzątanie. Mysle, ze to mozna by zorganizowac inaczej.

    Personelu nie da się ocenić w tych kategoriach, każda skala będzie za mała. Nigdy w życiu nie spotkałam takiej miłej i kompetentnej obsługi.

    Pobyt: Wrzesień 2018

  • Ocena dodana: 1 Październik 2018

    10
    O komforcie pobytu chyba nie muszę wspominać, bo jest...
    • Wyjazd wakacyjny
    • W parze
    • Apartament typu Junior Suite od strony morza
    • 1 nocleg
    • Wysłana przez urządzenie mobilne

    Jak dla mnie, żadnych minusów

    O komforcie pobytu chyba nie muszę wspominać, bo jest idealny, natomiast podejście i nastawienie obsługi było wzorowe. Wszyscy są uśmiechnięci, pomocni, natychmiastowo reagujący na potrzeby gości. Nasz pies, z którym byliśmy został potraktowany iście po królewsku. Bardzo dziękujemy, na pewno będziemy wracać 👍🏻👍🏻👍🏻😁😁😁

    Pobyt: Wrzesień 2018

  • Ocena dodana: 17 Wrzesień 2018

    10
    Godny polecenia!
    • Podróżujący w pojedynkę
    • Pokój dwuosobowy typu Superior od strony morza – bez balkonu
    • 1 nocleg

    Nie mam żadnych uwag.

    Bardzo miło wspominam pobyt w hotelu. Obsługa hotelu profesjonalna, miła, uśmiechnięta i chętna do pomocy. Pokój przestronny, ładnie urządzony z bardzo wygodnym łóżkiem i widokiem na morze. Pyszne śniadanie. Myślę, że każdy znajdzie coś dla siebie, ponieważ wybór jest naprawdę imponujący. Do tego poranna kawa na powietrzu, w pięknym ogrodzie tuż przy plaży. Można się zatracić. Polecam wszystkim! Dziękuję za tak miłe przyjęcie i pozdrawiam serdecznie. Z pewnością skorzystam z Państwa oferty w przyszłości. Hotel godny polecenia!

    Pobyt: Wrzesień 2018

  • Ocena dodana: 7 Wrzesień 2018

    9,6
    Udany pobyt
    • Wyjazd wakacyjny
    • W parze
    • Pokój dwuosobowy typu Superior od strony morza – bez balkonu
    • 2 noclegi
    • Wysłana przez urządzenie mobilne

    Basen w hotelu 5 gwiazdowym powinien być zdecydowanie większy, tylko dwie sauny, żadnego jacuzzi(badz sa tylko nie dzialaly i jak inny goście nie mogliśmy ich znalezc). Spodziewalam sie czegoś wypasionego, a niestety zawiodlam sie strasznie. Pokoj przyjemny, lecz troszkę maly. Widok na morze niesamowity!

    Widok na morze oraz przemily i pomocny personel. Masaż klasyczny dla mnie i mojego chłopaka był rewelacyjny!

    Pobyt: Wrzesień 2018

  • Ocena dodana: 5 Wrzesień 2018

    7,9
    Uważam, że cena dalece odbiega od tego co hotel oferuje.
    • Wyjazd wakacyjny
    • W parze
    • Pokój dwuosobowy typu Classic od strony parku – bez balkonu
    • 1 nocleg

    Uważam, że cena dalece odbiega od tego co hotel oferuje. Personel miły, jedzenie dobre, pokoje trochę małe, ale ogólnie oceniam hotel jako bardzo dobry, ale 300 euro za noc to przesada...

    Pobyt: Sierpień 2018

  • Ocena dodana: 13 Sierpień 2018

    9,6
    Ogolnie jestem zadowolony. Mogla by byc wieksza wanna i bezplatny parking pod hotelem.
    • Wyjazd wakacyjny
    • W parze
    • Pokój dwuosobowy typu Superior od strony morza – bez balkonu
    • 1 nocleg
    • Wysłana przez urządzenie mobilne

    Maskara to jest dla mnie parking w hotelu..wjezdzasz a potem sie dowiadujesz pod koniec wyjazdu..60zł doba pod chmurką i drzewami gdzie gołebie pieknie ozdobily moj samochod .

    Super jedzenie. Piekny widok z okna. Za to za co zaplacilem to otrzymalem. Dziekuje za piekne widoki, prefesjonalizm, pyszne śniadanie.

    Pobyt: Sierpień 2018

  • Ocena dodana: 30 Lipiec 2018

    8,8
    Jestem troche rozczarowany jakoscia samych pokoi, ale da sie to przełknać przy wspaniałej obsludze.
    • Wyjazd wakacyjny
    • Rodzina z małymi dziećmi
    • Luksusowy Pokój Dwuosobowy od strony morza
    • 3 noclegi
    • Wysłana przez urządzenie mobilne

    Oprocz poczatkowego braku regulacji zimnej wody i przytkanego zlewu to wszystko było ok........ Acha.... pokoje jak na taka cene mogłyby być wieksze.......

    Miła i usmiechnieta obsługa, bardzo dobre śniadania, ciepła domowa atmosfera.

    Pobyt: Lipiec 2018

  • Ocena dodana: 12 Lipiec 2018

    9,6
    świetne miejsce na wypoczynek. Obsługa TOP!
    • Wyjazd wakacyjny
    • Rodzina z małymi dziećmi
    • Apartament typu Junior Suite od strony morza
    • 4 noclegi

    Genialne położenie, świetne łóżko, śniadania naprawdę bardzo dobre, świeze i urozmaicone. Co zaskoczyło bardzo pozytywnie to obługa. Uśmiech, chęć pomocy i przemiła obsluga. Polecam, jelsi ktoś chce wypocząć i się nie przejmować.

    Pobyt: Lipiec 2018

  • Ocena dodana: 11 Lipiec 2018

    4,6
    Omijać ten hotel
    • Wyjazd wakacyjny
    • Rodzina z małymi dziećmi
    • Pokój dwuosobowy typu Classic od strony parku – bez balkonu
    • 4 noclegi
    • Wysłana przez urządzenie mobilne

    To jeden z najgorszych moich pobytów w Polsce i na świecie. Szereg zdarzeń wpłynął na negatywną ocenę. Po pierwsze ogromny chaos podczas śniadania. Kelner- pan Paweł - w bardzo lekceważący sposób potraktował mnie i moją siostrę. Na szczęście manager widział całą sytuację i to on przeprosił i przyniósł 2 lampki Prosecco, cyt. "to od kolegi". Sytuacja miała miejsce 6 lipca. Czy w taki sposób przeprasza się gości? Ponadto ręczniki i pościel są bardzo zużyte. W hotelu 5* dziury w ręcznikach i pościeli? Liczę na więcej. Nie wiem jak w innych pokojach, ale w pokoju 104 woda w prysznicu płynie nierównomiernie - raz zimna, raz bardzo gorąca, chwilami można się poparzyć. Poza tym podczas naszego pobytu o poranku obudziła nas bardzo głośna muzyka. Okazało się, że w ten sposób hotel budzi gości, jeśli poproszą o alarm. My "pobudki" nie zamawiałyśmy... Podczas wymeldowania poinformowałam panią recepcjonistkę o wszystkich niedogodnościach i wiedziała, że była nieplanowana pobudka. Myślę, że nasz pokój nie był jedyny. Bywamy często w Sopocie, a ten hotel okazał się najgorszy, a cena zdecydowanie zbyt wygórowana. Nie polecam.

    Personel przy plaży i pani recepcjonistka

    Pobyt: Lipiec 2018

  • Ocena dodana: 29 Czerwiec 2018

    10
    Fntastyczny pobyt
    • Wyjazd wakacyjny
    • W parze
    • Apartament typu Junior Suite od strony morza
    • 4 noclegi

    Wszystko mi się podobało i mojemu pieskowi też.

    Sniadanie fantastyczne .Pokój z widokiem na morze ,własna plaża ,empatia do zwierząt, miły personel.Wszystko mi się i mojemu mężowi podobało.

    Pobyt: Czerwiec 2018

  • Ocena dodana: 3 Czerwiec 2018

    7,5
    Zadowolenie z lokalizacji i obsługi, trochę zawiedziony standardem pokoju jak na tej klasy hotel.
    • Wyjazd wakacyjny
    • W parze
    • Luksusowy Pokój Dwuosobowy od strony parku
    • 1 nocleg
    • Wysłana przez urządzenie mobilne

    Ogólnie obiekt odczuwa już ducha czasu, zwłaszcza łazienki. Śniadania jak jak na standard hotelu jednak mogłyby być na wyższym poziomie.

    Rewelacyjna lokalizacja i bardzo miła obsługa.

    Pobyt: Czerwiec 2018

  • Ocena dodana: 30 Maj 2018

    7,1
    Niewystarczająca liczba personelu w restauracji.
    • Wyjazd wakacyjny
    • Rodzina z małymi dziećmi
    • Luksusowy Pokój Dwuosobowy od strony parku
    • 2 noclegi
    • Wysłana przez urządzenie mobilne

    Niewystarczająca liczba personelu w restauracji. Jedna pani podająca kawę i herbatę do śniadania sama była zakłopotana tym, że goście czekają w nieskończoność.

    Pobyt: Maj 2018

  • Ocena dodana: 17 Maj 2018

    9,6
    Bardzo mila obsluga.
    • Wyjazd wakacyjny
    • W parze
    • Pokój dwuosobowy typu Classic od strony parku – bez balkonu
    • 4 noclegi
    • Wysłana przez urządzenie mobilne

    Caly ten super obraz zepsul na przywitanie pan ktory wyskoczyl do mnie w pozycji do bicia poniewaz podjechalem do hotelu ze zlej strona. Sprawe zglosilem w recepcji. Tracy ludzie psuja dobra prace ktora inni wykonuja super

    Bardzo mila obsluga. Super lokalizacja. Hotel godny polecenia.

    Pobyt: Maj 2018

  • Ocena dodana: 15 Maj 2018

    9,6
    Znakomite położenie, uprzejma obsługa, bardzo komfortowe...
    • Wyjazd wakacyjny
    • Rodzina z małymi dziećmi
    • Apartament typu Junior Suite od strony parku
    • 2 noclegi

    W tej klasie hotelu oczekiwałbym trochę lepszych śniadań. Wybór akceptowalny ale w hotelu o standardzie 3* a nie 5*. Oczekiwanie ok 15 minut na poranną kawę jest trochę denerwujące.

    Znakomite położenie, uprzejma obsługa, bardzo komfortowe warunki. Znakomita strefa Spa.

    Pobyt: Maj 2018

  • Ocena dodana: 29 Kwiecień 2018

    7,9
    Przemiła i kompetentna obsługa.
    • Wyjazd wakacyjny
    • W parze
    • Pokój dwuosobowy typu Classic od strony parku – bez balkonu
    • 1 nocleg

    W pokoju 309 nie domyka się dołem okno, co w czasie wiatru a lepiej wichury sprawia, że wiatr huczy tak jakby okno było otwarte w ogóle. Odczuliśmy to na własnej skórze. Cena w restauracji w stosunku do jakości propozycji posiłków zbyt wygórowana. Menu zdecydowanie skromne i niepotrzebnie udziwnione. Śniadanie bardzo słabe - niech się uczą choćby w Hanzie nad Motławą. Jajecznica nawet zamawiana zostaje podana zimna i beznadziejnie skawalona. Na kawę czeka się nie wiadomo ile. Wystój restauracji w stylu Art Deco raczej nie pasuje do prestiżu hotelu. Jest więcej niż skromny, a niektóre krzesła albo foteliki od dekady nie były oddane do renowacji.Szkoda ! Powiem tak ! Nic poza szyldem i wspomnieniem dawnej świetności ! Do Grandu już nie wrócę !!!

    Przemiła i kompetentna obsługa. Ładny i bardzo czysty pokój. Wygodne łóżko. Hotel prestiżowy. Jednak to w hotelach tej klasy powinien być standard i nie powinniśmy się nad tym specjalnie rozwodzić !!

    Pobyt: Kwiecień 2018

  • Ocena dodana: 20 Kwiecień 2018

    8,3
    Oczekiwaliśmy więcej
    • Wyjazd wakacyjny
    • Rodzina z małymi dziećmi
    • Apartament typu Junior Suite od strony parku
    • 1 nocleg

    Przeciekający prysznic i wanna, z której uciekała woda. Na 5* w łazience to tylko rozmiar i kosmetyki Lanvin. Apartament miał słaby rozkład przez co wydawał się ciasny, widok zamiast na ogród był na jakiś wjazd dla samochodów. Zdecydowanie nie w standardzie 5*. Dzieci nie dostały ręczników, szlafroków. Na dwójkę przypadała 1 kołdra i 1 poduszka. Chcieliśmy spędzić w tym historycznym miejscu noc, zrobiliśmy to, ale raczej nie wrócimy.

    Przepiękny hotel przepięknie położony :) Śniadania bajeczne w bardzo eleganckiej restauracji z widokiem o jakim się marzy. Bardzo wygodne łóżka

    Pobyt: Kwiecień 2018

  • Ocena dodana: 19 Kwiecień 2018

    7,1
    Udany
    • Wyjazd wakacyjny
    • W parze
    • Apartament typu Junior Suite od strony morza
    • 4 noclegi
    • Wysłana przez urządzenie mobilne

    mały basen, szpecące obrazy w pokoju, odwołanie zabiegu w spa, proponowanie droższych trunków niż te , które się zamawia

    Piękne położenie , klimat obiektu

    Pobyt: Kwiecień 2018

  • Ocena dodana: 5 Kwiecień 2018

    10
    warte odwiedzin
    • Wyjazd wakacyjny
    • Rodzina z małymi dziećmi
    • 3 pokoje
    • 1 nocleg

    Obsługa kelnerska przy objedzie.Kuchnia mogła by być lepsza dzik był słabiutki b,. suchy a sałatki bardzo marne za konkretne pieniądze

    dosłownie wszystko wspaniałe miejsce na wypoczynek nie mam pojecia jak to wygląda w sezonie wysokim.Za wyjątkiem restauracji

    Pobyt: Kwiecień 2018

  • Ocena dodana: 19 Marzec 2018

    9,6
    Najlepszy hotel w Sopocie
    • Wyjazd wakacyjny
    • W parze
    • Pokój dwuosobowy typu Superior od strony morza – bez balkonu
    • 1 nocleg
    • Wysłana przez urządzenie mobilne

    Jak zawsze był to bardzo udany podbyt. Persolel na 5+. Śniadania przepyszne. Polecamy pokoje z widokiem na stronę morza - jest niesamowity. Kolejny raz jesteśmy bardzo zadowoleni.

    Pobyt: Marzec 2018

  • Ocena dodana: 11 Marzec 2018

    9,6
    Komfort i beztroska adekwatne do klasy hotelu.
    • Wyjazd wakacyjny
    • Rodzina z małymi dziećmi
    • Luksusowy Pokój Dwuosobowy od strony morza
    • 1 nocleg
    • Wysłana przez urządzenie mobilne

    Nic takiego nie odnotowałem.

    Hotel skusił nas swoją historią, architekturą, lokalizacją i renomą. Choć krótki, był to bardzo przyjemny pobyt podczas którego mogliśmy w pełni doświadczyć klasy hotelu. Jeszcze przed przejazdem zostaliśmy zapewnieni, że dla naszej 4-letniej córki zostanie pościelona kanapa. Na miejscu okazało się, że hotel przyznał nam apartament, czyli pokój o większym komforcie niż ten który zarezerwowaliśmy i opłaciliśmy. W bardzo dużym i komfortowym apartamencie niczego nie brakowało a dla córki zostały przygotowane specjalne dziecięce kosmetyki, szlafrok a nawet kąpielowa kaczka, która jako drobna niespodziewana sprawiła dużo radości. Widok z okna, basen i centeum spa, pokój zabaw dla dzieci a także wyśmienite śniadanie z wieloma opcjami przygotowywanymi na życzenie i uprzejma obsługa pozytywnie reagująca na potrzeby - ten pobyt zapamiętamy jako dobre doświadczenie na długo.

    Pobyt: Marzec 2018

  • Ocena dodana: 5 Marzec 2018

    10
    Bardzo miły odpoczynek, w cudownej atmosferze... chętnie powtórzę :)
    • Wyjazd wakacyjny
    • W parze
    • Pokój dwuosobowy typu Superior od strony morza – bez balkonu
    • 2 noclegi

    Pokoje są dość duszne, choć łatwo można sobie z tym poradzić rozszczelniając okno.

    Fantastyczny hotel, super lokalizacja, bardzo miła obsługa i pyszne jedzenie!

    Pobyt: Marzec 2018

  • Ocena dodana: 26 Luty 2018

    7,9
    Czas oczekiwania na zameldowanie.
    • Wyjazd wakacyjny
    • Rodzina z małymi dziećmi
    • Apartament typu Junior Suite od strony morza
    • 3 noclegi

    Czas oczekiwania na zameldowanie. Przybyliśmy o 14:20 - pokój był gotowy ok 16 - pomimo prośby o jak najszybsze zakwaterowanie, gdyż podróżowaliśmy z niemowlakiem.

    Pobyt: Luty 2018

  • Ocena dodana: 21 Luty 2018

    9,6
    Podróż marzeń ;-)
    • Wyjazd wakacyjny
    • Rodzina z małymi dziećmi
    • Apartament typu Junior Suite od strony parku
    • 5 noclegów

    Wszystko mi się podobało !

    Wspaniała rodzinna atmosfera i bardzo smaczne śniadania. Polecam piękne widoki z okien i molo na wyciągnięcie ręki. Wróciłam bardzo zadowolona .

    Pobyt: Luty 2018

  • Ocena dodana: 21 Luty 2018

    7,9
    Pobyt udany.
    • Wyjazd wakacyjny
    • W parze
    • Luksusowy Pokój Dwuosobowy od strony morza
    • 2 noclegi

    Opłata za parking (60 zł/ 24h) - serio? To powinno być w cenie za hotel. To tak jak w drogiej restauracji zamówić frytki i dostać opłatę za dodanie ketchupu. Basen - z tym za dużo już się nie da zrobić, ale więcej leżaków to można dostawić. Materac - warto byłoby zainwestować w nowsze modele, z większym stopniem twardości.

    Podobał nam się widok z okna i lokalizacja - to też były powody, dla których go wybraliśmy.

    Pobyt: Luty 2018

  • Ocena dodana: 20 Luty 2018

    9,6
    Super relaks
    • Wyjazd wakacyjny
    • W parze
    • Pokój dwuosobowy typu Classic od strony parku – bez balkonu
    • 1 nocleg

    Niesamowicie wygodne łóżka. Wszystko zrobione z myślą o wygodzie gości. Wystrój bez przesadnego blichtru, chociaż oczekiwałabym większej dbałości o zachowanie "starego" charakteru hotelu.

    Pobyt: Luty 2018

  • Ocena dodana: 19 Luty 2018

    9,2
    Wspanialy wypoczynek.
    • Wyjazd wakacyjny
    • Grupa
    • Pokój dwuosobowy typu Classic od strony parku – bez balkonu
    • 2 noclegi
    • Wysłana przez urządzenie mobilne

    Pierwszy pokoj na 5 pietrze na poddaszu z malutkimi oknami. Niestety mam zastrzezenia co do czystości. Pajeczyny wszędzie.

    Zmiana pokoju bez doplaty na wyzszy standard. Recepcja stanela na wysokosci zadania. Pelny relaks w SPA.

    Pobyt: Luty 2018

  • Ocena dodana: 14 Luty 2018

    10
    Rewelacja! Piękny hotel z wielką historią w tle i do tego pięknie położony nad samym morzem....
    • Wyjazd wakacyjny
    • Rodzina z małymi dziećmi
    • Luksusowy Pokój Dwuosobowy od strony morza
    • 2 noclegi
    • Wysłana przez urządzenie mobilne

    Hmmm..... Przykro mi, ale nie znalazłam nic, co można by poprawić w tym hotelu....

    Pokój czyściutki, komfortowy. Łóżko bardzo szerokie, co jest bardzo ważne, gdy śpi się w trójkę z dzieckiem. Niesamowicie miła i uczynna obsługa. Byliśmy w różnych hotelach i w różnych krajach, ale obsługa Sofitelgrandsopot bije innych na głowę! Chętnie wrócimy, bo warto!

    Pobyt: Luty 2018

  • Ocena dodana: 13 Luty 2018

    9,6
    Bardzo pomocny i fachowy personel!
    • Wyjazd wakacyjny
    • W parze
    • Pokój dwuosobowy typu Classic od strony parku – bez balkonu
    • 2 noclegi

    Bardzo pomocny i fachowy personel! Wspaniałe łóżko, ciepły i wygodny pokój! Dzięki dużemu wyborowi herbat, umieszczonych w pokoju (świetna jakość !), wszystkie zmarźluchy mogą mieć swobodny dostęp do ciepłych napojów przez cały czas pobytu. Już po wymeldowaniu się, pozostawiliśmy osobistą rzecz, którą przemiły personel zabezpieczył i czekała na Nas w hotelowej recepcji. Bardzo dziękujemy Państwu za opiekę, podczas Naszego pobytu ;-))))))))) Do zobaczenia!

    Pobyt: Luty 2018

  • Ocena dodana: 12 Luty 2018

    8,3
    Miło spędzony czas.
    • Wyjazd wakacyjny
    • W parze
    • Pokój dwuosobowy typu Classic od strony parku – bez balkonu
    • 2 noclegi

    Wyraźnie wyczuwalny chlor dodawany do instalacji wentylacyjnej nawiewowej prawdopodobnie do zabicia patogenów w instalacji.(oboje rano obudziliśmy się zawalonym układem oddechowym ). Hotelowi przydało by się trochę odświeżenia. łóżko jak dla mnie mało wygodne i poduszki.

    Bardzo pomocny i miły concierge i jeden młody kelner. Cisza ,spokój super klimat wyczuwalny powiew historii tego miejsca.Smaczne jedzenie.Super obsługa przyjemne SPA.

    Pobyt: Luty 2018

  • Ocena dodana: 12 Luty 2018

    10
    REWELACYJNY hotel, zdecydowanie polecam jeśli ktoś szuka...
    • Wyjazd wakacyjny
    • Rodzina z małymi dziećmi
    • Luksusowy Pokój Dwuosobowy od strony parku
    • 1 nocleg

    REWELACYJNY hotel, zdecydowanie polecam jeśli ktoś szuka relaksu i obsługi na najwyższym poziomie. Po raz kolejny spędziliśmy niezapomniane chwile w tym niesamowity miejscu. Miła i pomocna obsługa, czystość na najwyższym poziomie, jedzenie pyszne !

    Pobyt: Luty 2018

  • Ocena dodana: 6 Luty 2018

    10
    W pełni udany weekend w super miejscu!
    • Grupa
    • Luksusowy Pokój Dwuosobowy od strony morza
    • 2 noclegi

    W tego typu obiekcie należy dbać o drobne szczegóły.

    Historia przemawia sama za siebie! Hotel idealnie usytuowany. Piękna bryła architektoniczna wyróżniająca się od innych solidnością. Personel pełen profesjonalizm. Czysto i spokojnie tak jak przystało na *****! Śniadania na dobrym poziomie (niestety, ale wystawienie wysuszonej (prawdopodobnie z poprzedniego dnia) wędliny trochę popsuło dobre wrażenia))

    Pobyt: Luty 2018

  • Ocena dodana: 3 Luty 2018

    9,5
    niestety nad łazienkami należałoby już popracować,...
    • Wyjazd wakacyjny
    • Rodzina z małymi dziećmi
    • Pokój dwuosobowy typu Classic od strony parku – bez balkonu
    • 3 noclegi

    niestety nad łazienkami należałoby już popracować, deszczownica i prysznic są pozapychane kamieniem, nagłe zmiany temperatury wody, przy umywalkach za krótkie baterie

    Pobyt: Luty 2018

  • Ocena dodana: 1 Luty 2018

    8,3
    Bez rewelacji, ale można odwiedzić.
    • Wyjazd wakacyjny
    • Podróżujący ze znajomymi
    • Luksusowy Pokój Dwuosobowy od strony parku
    • 1 nocleg
    • Wysłana przez urządzenie mobilne

    Brak większych rozmiarów szlafroka i kapci, małe nieporozumienie z rezerwacją pokoju.

    Wysoki poziom obsługi, przestronny pokój, dobrze wyposażony basen, dobre śniadanie.

    Pobyt: Styczeń 2018

  • Ocena dodana: 26 Styczeń 2018

    10
    Cały pobyt był bardzo przyjemny.
    • Wyjazd wakacyjny
    • Rodzina z małymi dziećmi
    • Apartament typu Junior Suite od strony parku
    • 4 noclegi

    Byłem tam z krótko ... ;-)

    Bardzo dobre śniadanie, bardzo dobra restauracja, bardzo dobra obsługa, przestronny, komfortowy pokój, dobrze wyposażona bawialnia dla dzieci (PS3, XBOX), fajny basen z masażami wodnymi, dobra sauna.

    Pobyt: Styczeń 2018

  • Ocena dodana: 22 Styczeń 2018

    9,6
    Lovely place!!!
    • Wyjazd wakacyjny
    • Rodzina z małymi dziećmi
    • Luksusowy Pokój Dwuosobowy od strony morza
    • 4 noclegi

    nic

    Jestem zachwycona. Mieliśmy piękny pokój z 3 balkonami. Personel jest wszechobecny ale dyskretny. Dziękujemy Pani Pokojowej za wieczorną herbatkę :) SPA super a na zew piękna sanna! Bałtyk Molo w śniegu a w środku cieplutko. Dziękujemy!

    Pobyt: Styczeń 2018

  • Ocena dodana: 20 Styczeń 2018

    9,6
    Dziwne zachowanie szefa sali wieczorową porą.
    • Wyjazd wakacyjny
    • Rodzina z małymi dziećmi
    • Apartament typu Junior Suite od strony morza
    • 3 noclegi
    • Wysłana przez urządzenie mobilne

    Dziwne zachowanie szefa sali wieczorową porą. Chciałem wypić z żoną lampkę wina przy oknie w restauracji obsługa sugerowała że tam nie wolno siadać bez konsumpcji. Po za tym pani rozkladajaca zastawę na śniadanie kaszlała i niestety okaszlanymi dłońmi ją układała. Moim zdaniem to nie dopuszczalne w hotelu o takim standardzie.

    Pobyt: Styczeń 2018

  • Ocena dodana: 16 Styczeń 2018

    9,6
    Polecam!
    • Wyjazd wakacyjny
    • Rodzina z małymi dziećmi
    • Pokój dwuosobowy typu Classic od strony parku – bez balkonu
    • 2 noclegi
    • Wysłana przez urządzenie mobilne

    Pokoje-wymagające odnowienia, widać odciśnięty ząb czasu

    Hotel legenda, hotel z duszą-te dwa określenia świetnie obrazują ten obiekt. Plusy to na pewno lokalizacja-bliżej morza się już nie da;) obsługa-wspaniała. Każda nasza prośba była spełniana „od ręki”. Wszyscy bardzo pomocni, uprzejmi. Gość czuje się wyjątkowy i zaopiekowany pod każdym względem. Basen kameralny, ale zarówno my jak i córeczka chętnie z niego korzystaliśmy-dodatkowa frajda. Kolejny plus-przepyszne, zróżnicowane śniadania i znów obsługa w restauracji na najwyższym poziomie. Czystość-nie ma się do czego przyczepić!

    Pobyt: Styczeń 2018

  • Ocena dodana: 10 Styczeń 2018

    9,6
    Fantastyczny wypoczynek.
    • Wyjazd wakacyjny
    • Rodzina z małymi dziećmi
    • Luksusowy Pokój Dwuosobowy od strony parku
    • 4 noclegi
    • Wysłana przez urządzenie mobilne

    Przy takiej klasie hotelu parking powinien być bezpłatny. Niestety moim zdaniem 60 zł za dobę to za dużo. Przy dłuższym pobycie suma robi się pokaźna.

    Wszystko nam sie w tym hotelu podobało. Obsługa wystruj, basen, sauna, cudowne spa, wygodne łóżka i konfortowe pokoje ( bardzo dobrze wygłuszone). Jedzenie przepyszne. Ogromny wybór śniadań. Blisko centrum i plaży.

    Pobyt: Styczeń 2018

  • Ocena dodana: 12 Grudzień 2017

    6,3
    Wystarczy jedno słowo- rozczarowanie.
    • Wyjazd wakacyjny
    • W parze
    • Pokój dwuosobowy typu Superior od strony morza – bez balkonu
    • 2 noclegi

    pijackie krzyki na tarasie do 3 rano w piatek i w sobotę uczestników imprez organizowanych w hotelu. To już nie "Grand" to tylko hotel.

    Widok na morze i trochę śniadania-

    Pobyt: Grudzień 2017

  • Ocena dodana: 11 Grudzień 2017

    9,6
    Hotel ma swój niepowtarzalny klimat.
    • Wyjazd wakacyjny
    • W parze
    • Pokój dwuosobowy typu Superior od strony morza – bez balkonu
    • 2 noclegi

    Hotel ma swój niepowtarzalny klimat. Oceniając to miejsce trzeba koniecznie wziąć pod uwagę zarówno znakomitą lokalizację, jak i warunki w nim panujące. Czystość, jakość obsługi, stwarzanie wrażenia, że gość jest najważniejszy czyni ten obiekt godnym polecenia.

    Pobyt: Grudzień 2017

  • Ocena dodana: 6 Grudzień 2017

    8,8
    Zachwycający widok na morze i molo z naszego junior suite!
    • Wyjazd wakacyjny
    • W parze
    • Apartament typu Junior Suite od strony morza
    • 2 noclegi

    Bardzo zimna woda w basenie - bez uprzedniego wejścia do sauny trudno było się zmusić do wejścia... Brak telewizora w barze (kiedyś był...) - żeby pooglądać mecz uciekliśmy do konkurencji obok ;)

    Zachwycający widok na morze i molo z naszego junior suite! Bardzo bogate śniadania ze zdrowymi komponentami; pakiety joggingowe (ręczniczek plus woda) przy wyjściu i pyszna domowa lemoniada dostępna cały dzień przy recepcji. Miła i pomocna obsługa.

    Pobyt: Grudzień 2017

  • Ocena dodana: 4 Grudzień 2017

    9,6
    Bardzo komfortowo, spokojnie, wyjątkowe podejście do najmłodszych.
    • Wyjazd służbowy
    • Rodzina z małymi dziećmi
    • Apartament typu Junior Suite od strony morza
    • 4 noclegi

    Bałagan w rezerwacjach w SPA, wykonano masaże inne niż umówione. Płatna strefa SPA co najwyżej poprawna, wyraźnie odstaje od poziomu reszty usług oferowanych przez hotel.

    Przemiła obługa, z na prawdę wyjątkowym podejściem do małych dzieci. Jako rodzic nie mógłbym być bardziej zadowolony. Bardzo smaczne dania w restauracji, obfite śniadania, blisko plaży.

    Pobyt: Grudzień 2017

  • Ocena dodana: 27 Listopad 2017

    10
    Sopot. Magia. Grand - urok, luksus, historia.
    • Wyjazd wakacyjny
    • Rodzina z małymi dziećmi
    • Pokój dwuosobowy typu Classic od strony parku – bez balkonu
    • 1 nocleg

    Pokój z dużym łóżkiem które trochę blokowało przejście do łazienki to jedyne zastrzeżenie.

    Miejsce z duszą i historią, utrzymane w stylu który kocham, luksusowe i urokliwe. Basen malutki ale przytulny. Kids club dla dzieci to gratka dla mojej córki. Obsługa przemiła. Gorąco polecamy.

    Pobyt: Listopad 2017

  • Ocena dodana: 7 Listopad 2017

    8,3
    Warto choć raz odwiedzić ten Hotel!
    • Wyjazd wakacyjny
    • Rodzina z małymi dziećmi
    • Apartament typu Junior Suite od strony morza
    • 3 noclegi
    • Wysłana przez urządzenie mobilne

    Hotel rzeczywiście najlepszy czas ma już za sobą, jednak historia tego miejsca, nadzwyczajna uprzejmość personelu oraz lokalizacja rekompensują ewentualne drobne minusy😊

    Obsługa Hotelu zasługuje na 6+ :)

    Pobyt: Listopad 2017

  • Ocena dodana: 7 Listopad 2017

    6,7
    Super lokalizacja;
    • W parze
    • Luksusowy Pokój Dwuosobowy od strony parku
    • 2 noclegi
    • Wysłana przez urządzenie mobilne

    Niedomykające się okno; brak otwieracza w pokoju; panie sprzątające uzupełniając minibarek nie włożyły napoi do lodówki; strefa basenowa archaiczna; Po pięciogwiazdkowym hotelu, tej sławy, oczekuje się więcej.

    Super lokalizacja; pyszne śniadania.

    Pobyt: Listopad 2017

  • Ocena dodana: 3 Listopad 2017

    8,8
    Sniadania były przepyszne, szwedzki stół a dodatkowo...
    • Wyjazd wakacyjny
    • W parze
    • Apartament typu Junior Suite od strony morza
    • 2 noclegi
    • Wysłana przez urządzenie mobilne

    Przy rezerwacji z Booking prosiłam o bezpłatne przedłużenie doby i dostałam odpowiedz, że oczywiście w miarę możliwości doba zostanie przedłużona do godziny 16:00 bezpłatnie. Na miejscu zostałam poinformowana ze dodatkowe godziny są płatne 40 zł za godz. Końcowo mieliśmy bezpłatnie przedłużone do godz. 13:00. To już nie chodzi nawet o koszt, ale o brak informacji ze strony hotelu ze ta usługa nie jest u nich bezpłatna w przeciwieństwie do konkurencji.

    Sniadania były przepyszne, szwedzki stół a dodatkowo możliwość wyboru dań z karty😊 Łóżka duże i wygodne, obsługa bardzo miła, piękny wystrój i widoki z okien na morze😊

    Pobyt: Październik 2017

Wyświetlono 1 – 75

Wyrównujemy ceny
Wyrównujemy ceny
Niskie ceny • Żadnych opłat rezerwacyjnych • Znalazłeś tę samą ofertę w niższej cenie? Zwrócimy Ci różnicę!
Przeglądaj galerię zdjęć obiektu Sofitel Grand Sopot zrobionych przez Gości

Goście ocenili również te obiekty: