Noclegi Loty Wynajem samochodów Taksówki lotniskowe
  1. Strona główna z opiniami o hotelach
  2. Tajlandia – opinie o hotelach
  3. Bangkok Province – opinie o hotelach
  4. Bangkok – opinie o hotelu
  5. Opinie o obiekcie Furama Silom Hotel

Furama Silom Hotel – opinie 4-gwiazdkowy

533, Silom Road, Bang Rak, 10500 Bangkok, Tajlandia

Nr 785 z 1 527 hoteli w mieście Bangkok

Wybór Gości

Ocena

Na podstawie 1827 opinii o hotelu

8,0

Poszczególne oceny

  • Czystość

    7,9

  • Komfort

    8

  • Lokalizacja

    8,3

  • Udogodnienia

    7,8

  • Personel

    8

  • Stosunek jakości do ceny

    7,9

  • Bezpłatne WiFi

    7,4

Opinie sprawdzone w 100%

Prawdziwi Goście. Prawdziwe wyjazdy. Prawdziwe opinie.

Więcej informacji- otwiera okno dialogowe
Napisz opinię

Wyświetlono 1 – 27

  • Ocena dodana: 22 grudnia 2018

    5,8
    Obfite śniadania
    • Wyjazd wakacyjny
    • W parze
    • Pokój Dwuosobowy typu Superior z 1 lub 2 łóżkami
    • 3 noclegi
    • Wysłana przez urządzenie mobilne

    Hotel stary, zaniedbany, niedoczyszczony. Basen i bar na dachu to żart - brudno, brzydko, a w barze bardzo mały wybór i drogo. Stan faktyczny absolutnie nie jest taki jak na zdjęciach hotelu.

    Obfite śniadania

    Pobyt: Grudzień 2018

  • Ocena dodana: 14 listopada 2018

    8,8
    Hotel z faktycznym widokiem i wygodnym łóżkiem
    • Wyjazd wakacyjny
    • W parze
    • Pokój Dwuosobowy typu Superior z 1 lub 2 łóżkami
    • 4 noclegi
    • Wysłana przez urządzenie mobilne

    Sprzątanie niby codzienne, ale jakoś tak niespecjalnie dokładnie. 3 dnia w łazience pojawiło się kilka mrówek.

    Urozmaicone śniadania, dostępne było nawet sushi. Bardzo, bardzo duży pokój z lodówką, wygodnym łóżkiem i świetnym widokiem na Bangkok. Pokój cichy, można było odpocząć od głośnego miasta. Do BTS i MRT 10 min piechotą.

    Pobyt: Październik 2018

  • Ocena dodana: 3 października 2018

    7,9
    Lokalizacja w sercu magicznej dzielnicy Silom
    • Wyjazd wakacyjny
    • Podróżujący ze znajomymi
    • Pokój Dwuosobowy typu Superior z 1 lub 2 łóżkami
    • 3 noclegi
    • Wysłana przez urządzenie mobilne

    Permanentnie zawodzace karty do drzwi. Nie pamietam ile razy jezdzilem z 9 pietra do recepcji w celu ponownego wgrania klucza

    Lokalizacja w sercu magicznej dzielnicy Silom

    Pobyt: Październik 2018

  • Ocena dodana: 25 września 2018

    7,9
    Lokalizacja, fajny basen na dachu, widok, rozmiar pokoju,...
    • Wyjazd wakacyjny
    • W parze
    • Pokój Dwuosobowy typu Superior z 1 lub 2 łóżkami
    • 2 noclegi

    Obiekt dość stary i wymaga remontu, w pokojach brudna, poplamiona wykładzina, brak możliwości wyjścia na balkon, brak dodatkowych ręczników na basenie.

    Lokalizacja, fajny basen na dachu, widok, rozmiar pokoju, wanna w lazience, śniadanie, wygodne łóżka

    Pobyt: Wrzesień 2018

  • Ocena dodana: 7 września 2018

    10
    Super
    • Wyjazd wakacyjny
    • Grupa
    • Pokój Dwuosobowy typu Superior z 1 lub 2 łóżkami
    • 2 noclegi

    Bardzo miła i sympatyczna obsługa. Jedzenie smaczne, a wybór jest szeroki. Pokoje czyste, zadbane i przestronne. Ponadto, położenie w centrum. Polecam ten hotel każdemu, kto szuka odrobiny luksusu w atrakcyjnej cenie.

    Pobyt: Wrzesień 2018

  • Ocena dodana: 11 kwietnia 2018

    8,8
    Pokoje bardzo przestronne z widokiem na panoramę miasta,...
    • Wyjazd wakacyjny
    • Rodzina z małymi dziećmi
    • Pokój Dwuosobowy typu Deluxe z 1 lub 2 łóżkami
    • 2 noclegi
    • Wysłana przez urządzenie mobilne

    Basen wymaga remontu, słabe śniadanie . Obsługa nie nadążała nad sprzątaniem stolików Oraz nad dokładaniem brakujących potraw.

    Pokoje bardzo przestronne z widokiem na panoramę miasta, super łazienka.

    Pobyt: Kwiecień 2018

  • Ocena dodana: 30 marca 2018

    8,3
    Hotel z basenem na dachu i rewelacyjnym widokiem w samym centrum miasta
    • Wyjazd wakacyjny
    • W parze
    • Pokój Dwuosobowy typu Superior z 1 lub 2 łóżkami
    • 1 nocleg

    _

    To był kolejny nasz pobyt ze względu na super lokalizację i doskonałe skomunikowanie z miastem i jego atrakcjami. Idealne miejsce jeśli tylko uda się dokonać rezerwacji w atrakcyjnej cenie. Czyste pokoje, dobre śniadania no i ten niezapomniany widok z basenu na dachu.

    Pobyt: Marzec 2018

  • Ocena dodana: 30 marca 2018

    8,3
    Super hotel w dzielnicy biznesowej, świetnie skomunikowany z całym miastem
    • Wyjazd wakacyjny
    • W parze
    • Pokój Dwuosobowy typu Superior z 1 lub 2 łóżkami
    • 4 noclegi

    _

    Bardzo dobra lokalizacja jeśli korzystasz z transportu miejskiego. Przestanek autobusowy przy hotelu, kolej BTS 5 minut piechotą, oczywiście taxi przy obiekcie. Pokoje czyste, śniadania urozmaicone, rewelacyjny basen na dachu z widokiem.

    Pobyt: Marzec 2018

  • Ocena dodana: 23 stycznia 2018

    7,9
    Fajny hotel z basenem na dachu
    • Wyjazd wakacyjny
    • Grupa
    • Pokój Dwuosobowy typu Superior z 1 lub 2 łóżkami
    • 3 noclegi

    Można by doczyścić okna i jeszcze bardziej popracować nad czystością i trochę niższą ceną, ale ogólnie nie było źle.

    Dostaliśmy "lepszy" pokój i obiad ze względu na overbooking i pierwszą przymusową noc w sąsiednim hotelu. Wszystko było zorganizowane wzorowo i nie odczuliśmy negatywnie tej sytuacji. Te pokoje "po remoncie" są całkiem fajne, standard europejskiego hotelu 3-4 gwiazdkowego. Śniadania smaczne, basen i fajny widok to też duży plus tego miejsca.

    Pobyt: Styczeń 2018

  • Ocena dodana: 17 stycznia 2018

    8,8
    Bardzo fajny hotel
    • Wyjazd wakacyjny
    • W parze
    • Pokój Dwuosobowy typu Superior z 1 lub 2 łóżkami
    • 3 noclegi

    Łazienka ma szklane szyby (są rolety) i drzwi - ale to w sumie mały problem. Poza tym hotel bardzo ok!

    Duży i wygodny pokój, duże łóżko, elektronicznie sterowana klimatyzacja, cisza w nocy, dobre i obfite śniadanie, fajny basen na dachu hotelu, niedaleko stacja Sky Train, spora łazienka (i prysznic i wanna), dobrze działające wifi.

    Pobyt: Styczeń 2018

  • Ocena dodana: 25 listopada 2017

    10
    Jestem bardzo zadowolony!
    • Wyjazd wakacyjny
    • W parze
    • Pokój Dwuosobowy typu Deluxe z 1 lub 2 łóżkami
    • 1 nocleg
    • Wysłana przez urządzenie mobilne

    Genialny pokój i lokalizacja hotelu. Basen i bar na dachu to idealna opcja na wyluzowanie się przed wylotem. Z racji tego, ze mieliśmy lot w nocy otrzymaliśmy możliwość bezpłatnego depozytu bagaży, korzystania z basenu i umycia się przed wylotem na strefie SPA.

    Pobyt: Listopad 2017

  • Ocena dodana: 11 stycznia 2019

    10
    Fajne. Trzeba spróbować
    • Wyjazd wakacyjny
    • W parze
    • Pokój Dwuosobowy typu Superior z 1 lub 2 łóżkami
    • 3 noclegi
    • Wysłana przez urządzenie mobilne

    Zapach z klimy

    Basen na dachu. Pokoje.

    Pobyt: Styczeń 2019

  • Ocena dodana: 16 września 2018

    7,9
    Zdecydowanie godny polecenia.
    • Wyjazd wakacyjny
    • Rodzina z małymi dziećmi
    • 2 pokoje
    • 1 nocleg

    Ponownie bardzo jestem zadowolony. Bardzo dobre śniadania. Czysto. Zdecydowanie pokój deluxe. Niewiele droższy a komfort zdecydowanie większy.

    Pobyt: Sierpień 2018

  • Ocena dodana: 18 kwietnia 2018

    9,2
    Godny polecenia
    • Wyjazd wakacyjny
    • W parze
    • Pokój Dwuosobowy typu Superior z 1 lub 2 łóżkami
    • 2 noclegi
    • Wysłana przez urządzenie mobilne

    Dużo pokoje, dobre śniadania, dobra komunikacja z starówką Bangkoku. I oczywiście fajny basen na 20 piętrze

    Pobyt: Kwiecień 2018

  • Ocena dodana: 24 marca 2018

    10
    Super pokoj, dobre wifi, lokalizacja ok, przepyszne...
    • Wyjazd wakacyjny
    • W parze
    • Pokój Dwuosobowy typu Deluxe z 1 lub 2 łóżkami
    • 6 noclegów
    • Wysłana przez urządzenie mobilne

    Super pokoj, dobre wifi, lokalizacja ok, przepyszne śniadanie

    Pobyt: Marzec 2018

  • Ocena dodana: 19 stycznia 2018

    8,3
    Duze pokoje
    • Wyjazd wakacyjny
    • Podróżujący w pojedynkę
    • Pokój Dwuosobowy typu Superior z 1 lub 2 łóżkami
    • 3 noclegi
    • Wysłana przez urządzenie mobilne

    zamknięty balkon ktorego nie można otworzyć

    Duze pokoje

    Pobyt: Styczeń 2018

  • Poniższe opinie napisano ponad 24 miesiące temu. Nie są one już wliczane do ogólnej oceny obiektu, ale wciąż mogą pomóc Ci w wyborze idealnego miejsca na nocleg.

  • Ocena dodana: 11 kwietnia 2016

    7,5
    OGROMNE pokoje (nadające się dla 2+2.
    • Wyjazd wakacyjny
    • Podróżujący w pojedynkę

    Meble w pokojach i armatura łazienkowa - zdecydowanie do wymiany na nowe, Ewidentnie czuć, że hotel już ma sporo lat, Zapach dymu w pokoju dla niepalących (ale bez problemu wymienili)

    OGROMNE pokoje (nadające się dla 2+2... a ja jedno-osobowo) Basen na dachu Wydajna klimatyzacja Dobra lokalizacja

  • Ocena dodana: 11 marca 2016

    7,5
    Bardzo uprzejmy i uśmiechnięty personel.
    • Wyjazd wakacyjny
    • W parze

    Niestety przydzielają stare, niewyremontowane pokoje z meblami chyba 30letnimi, wanna i drzwi wręcz zdewastowane! Nijak ma się to do zdjęć z bookingu. Nie mieliśmy sił po podróży na zmianę pokoju, ale wracając z wysp ponownie do tego hotelu, poprosiliśmy o wyremontowany pokój bo znowu chcieli nam dać stary...(bezproblemowo to zrobili) Różnica kolosalna, choć w tych nowszych pokojach straszna stęchlizna - nie polecam alergikom i astmatykom! Bardzo twardy materac w obydwu pokojach. Brak możliwości wejścia na balkon, otwarcia okien - zamknięte ze względów bezpieczeństwa...

    Bardzo uprzejmy i uśmiechnięty personel. Śniadania bardzo duży wybór, ale przede wszystkim dań tajskich, japońskich, chińskich..jak ktoś lubi ryż i zupę lub sushi na śniadanie to ok. Oczywiście są również jajka, parówki, owoce, płatki, dżem. Jak się poprosi podadzą ser żółty ;) Lokalizacja dla nas okej, pod hotelem pełno taxi - ale trzeba uważać - dają dobrą cenę, ale po drodze trzeba "skorzystać" z ich sklepów, lepiej brać Tuk Tuk. Super basen na dachu.

  • Ocena dodana: 11 marca 2016

    7,5
    Bardzo uprzejmy i uśmiechnięty personel.
    • Wyjazd wakacyjny
    • W parze

    Niestety przydzielają stare, niewyremontowane pokoje z meblami chyba 30letnimi, wanna i drzwi wręcz zdewastowane! Nijak ma się to do zdjęć z bookingu. Nie mieliśmy sił po podróży na zmianę pokoju, ale wracając z wysp ponownie do tego hotelu, poprosiliśmy o wyremontowany pokój bo znowu chcieli nam dać stary...(bezproblemowo to zrobili) Różnica kolosalna, choć w tych nowszych pokojach straszna stęchlizna - nie polecam alergikom i astmatykom! Bardzo twardy materac w obydwu pokojach. Brak możliwości wejścia na balkon, otwarcia okien - zamknięte ze względów bezpieczeństwa...

    Bardzo uprzejmy i uśmiechnięty personel. Śniadania bardzo duży wybór, ale przede wszystkim dań tajskich, japońskich, chińskich..jak ktoś lubi ryż i zupę lub sushi na śniadanie to ok. Oczywiście są również jajka, parówki, owoce, płatki, dżem. Jak się poprosi podadzą ser żółty ;) Lokalizacja dla nas okej, pod hotelem pełno taxi - ale trzeba uważać - dają dobrą cenę, ale po drodze trzeba "skorzystać" z ich sklepów, lepiej brać Tuk Tuk. Super basen na dachu.

  • Ocena dodana: 29 stycznia 2016

    5,4
    Dobre położenie
    • Wyjazd wakacyjny
    • W parze

    Pierwszy pokój bardzo mroczny, brudny, śmierdzący stęchlizną, wyposażenie liczące sobie co najmniej ze 30 lat. Standard z podrzędnego hosteliku. Po interwencji (bez dyskusji) wymieniono mi pokój na inny, widać po odświeżeniu. Jednak nadal nie był to pokój pokazywany na fotografiach w Booking.com.

    Dobre położenie Ładny basen na dachu Obfite i w dużym wyborze śniadania

  • Ocena dodana: 23 listopada 2015

    4,6
    Śniadania w hotelu były bardzo smaczne oraz był bardzo duży...
    • Wyjazd wakacyjny
    • W parze

    Standard w pokojach superior jest fatalny, otrzymaliśmy pokój gdzie meble były stare i poniszczone,kanapa w plamach, a w toalecie jako prysznic służyło kawałek zasłonki. Poza tym w pokoju unosił się bardzo nieprzyjemny zapach natomiast pościel w pokoju Deluxe miała żółte plamy oraz 2 dziury. Basen dużo mniejszy niż wydaje się na fotografiach, ręczniki stare i wyblakłe, a toalety przy basenie błagają o remont. Ogólnie jakość zakwaterowania w zupełności nieadekwatna do ceny. Hotel powinien mieć co najwyżej 1 gwiazdkę.

    Śniadania w hotelu były bardzo smaczne oraz był bardzo duży wybór produktów. Pokój typu Dleuxe swój cały urok zawdzięcza przeszklonej łazience. Jego standard jest na pewno sporo lepszy niż w pokojach Superior, ale to z pewnością nie standard 4* . Widok z okien i basenu jest z pewnością również zaletą hotelu, jednak za tę cenę można znaleźć dużo ładniejszy hotel.

  • Ocena dodana: 20 listopada 2015

    5,8
    Lokalizacja.
    • Wyjazd wakacyjny
    • Podróżujący w pojedynkę

    Odglosy w pokoju, jakby za sciana pracowala jakas maszyyna. Personel udawal ze nie wie skad ten odglos, za przeniesienie na wyzsze pietro gdzie nie bylo odglosow walenia trzeba bylo doplacic. Sniadania jednostajene, srednio smaczne, malo lezakow przy basenie.

    Lokalizacja.

  • Ocena dodana: 1 września 2015

    3,8
    Od początku same problemy z zameldowaniem ,pokój który...
    • Wyjazd wakacyjny
    • Rodzina ze starszymi dziećmi

    Od początku same problemy z zameldowaniem ,pokój który dostaliśmy okropny ,stary ,niczym pokój w akademiku :( Nijak miał się do zdjęć z rezerwacji . W recepcji zaproponowano nam inny ,ale za dopłatą ,dopiero jak pokazaliśmy zdjęcia z bookingu zawołano menadżera i ten wściekły dał nam pokój z rezerwacji , ten był ok. Śniadanie głównie dla Azjatów . Generalnie nie polecam tego hotelu. Byliśmy już kolejny raz w Bangkoku i pierwszy raz mieliśmy takie problemy.

  • Ocena dodana: 1 marca 2016

    7,9
    Duże pokoje, bardzo dobre śniadania, świetna lokalizacja
    • Wyjazd wakacyjny
    • Grupa

    Jedna z osób w recepcji wyjątkowo niekompetentna.

    Duże pokoje, bardzo dobre śniadania, świetna lokalizacja

  • Ocena dodana: 25 grudnia 2015

    10
    - duzo miejsca w pokoju,
    • Wyjazd służbowy
    • Podróżujący w pojedynkę

    - duzo miejsca w pokoju, - czyste klimatyzowane pomieszczenie, - funkcjonalna lazienka, - swietne sniadanie,

  • Ocena dodana: 22 października 2015

    7,5
    Doskonały basen, świetna lokalizacja, smaczne śniadanie,...
    • Wyjazd wakacyjny
    • W parze

    Zapach w pokoju - prawdopodobnie przez wilgoć.

    Doskonały basen, świetna lokalizacja, smaczne śniadanie, bardzo duży pokój.

  • Ocena dodana: 2 kwietnia 2015

    7,9
    Położenie, wygodny duży pokój, miła obsługa
    • Wyjazd wakacyjny
    • W parze

    Bardzo słaby Wi-Fi na 12 piętrze.

    Położenie, wygodny duży pokój, miła obsługa

Obiekt ma także 17 opinii, które nie zawierają tekstu. Mają one jednak wpływ na ogólną ocenę.

Wyświetlono 1 – 27

Wyrównujemy ceny
Wyrównujemy ceny
Niskie ceny • Żadnych opłat rezerwacyjnych • Znalazłeś tę samą ofertę w niższej cenie? Zwrócimy Ci różnicę!
Przeglądaj galerię zdjęć obiektu Furama Silom Hotel zrobionych przez Gości

Goście ocenili również te obiekty: