BookingSuiten yleinen yksityisyydensuojalauseke

Voimassa alkaen: huhtikuu 2018


Tämän yksityisyydensuojalausekkeen kohteena on BookingSuite B.V., Herengracht 597, 1017 CE Amsterdam, Alankomaat ("BookingSuite"), ja siinä kerrotaan, miten BookingSuite kerää ja käyttää tietojasi, joihin voi sisältyä henkilötietoja, jotka olet antanut sivustollamme (http: /suite.booking.com ("Sivusto") tai tuotteidemme, kuten WebFamilyn, RateFamilyn, Connected Marketplacen tai muiden BookingSuiten tuotteiden ("Tuotteet") kautta. Sivustoa ja BookingSuite-tuotteita kutsutaan yhteisnimellä "Palvelut". Tämä yksityisyydensuojalauseke koskee omistajia, työntekijöitä, edustajia ja muita henkilöitä, jotka toimivat sen tahon puolesta, jolle BookingSuite tarjoaa Palveluja. Toimimme yhteistyökumppaneidemme edun mukaisesti ja henkilötietojen käsittely on läpinäkyvää.


Tietojenkeruu

BookingSuite pyytää seuraavia tietoja, joista osa voi olla henkilötietoja, jotta yrityksesi voidaan rekisteröidä ja jotta sinulle voidaan antaa pääsy palveluidemme käyttöön:

Yhteystiedot: Keräämme yhteystietojasi, kuten etunimen ja sukunimen, syntymäajan, yrityksen sähköpostin ja osoitteen, puhelinnumeron ja faksinumeron.

Taloustiedot: Keräämme tietoja, joita tarvitaan maksutapahtumiin, esimerkiksi laskutukseen, kuten pankkitietosi, pankkitilinumerosi sekä alv-numerosi.

Tuotteet ja palvelut: Rekisteröimme, mitä palveluja ja/tai tuotteita sinulle tarjotaan BookingSuiten kautta.

Muuta: BookingSuite kerää ja käsittelee yhteydenpitotietoja BookingSuiten kanssa kommunikoidessa. Puhelujen aikana asiakaspalvelumme puheluja voidaan kuunnella tai tallentaa laadunvalvonta- ja harjoittelutarkoituksiin, kuten vaatimusten käsittelyyn ja petosten havaitsemiseksi. Tallenteet säilytetään rajoitetun ajan ja poistetaan automaattisesti, ellei BookingSuitella ole laillista syytä säilyttää tallennusta pidempään. Tällaisia syitä ovat esimerkiksi petosten tutkinta ja oikeudelliset tarkoitukset.


Automaattisesti keräämämme tiedot

Kun Palveluja käytetään, BookingSuite kerää automaattisesti myös tietoja, joista osa voi olla henkilötietoja. Tällaisia tietoja ovat esimerkiksi kieliasetukset, IP-osoite, sijainti, laiteasetukset, laitteen käyttöjärjestelmä, lokitiedot, käyttöaika, pyydetty URL-osoite, tilaraportti, käyttäjäagentti (tietoa selainversiosta), käyttöjärjestelmä, tulos (katsoja tai varaaja), selainhistoria, käyttäjän varaustunnus ja tarkastellun tiedon tyyppi. BookingSuite voi kerätä tietoa myös automaattisesti evästeiden avulla. Jos haluat tietää lisää siitä, miten käytämme evästeitä, klikkaa tästä.


Tiedot, jotka saamme muista lähteistä

Tietoa maksukyvyttömyydestä ja konkurssitilasta: Konkurssitilanteissa BookingSuite voi saada tietoa konkurssipesän hallinnolta, tuomioistuimilta tai muilta asioitasi käsitteleviltä viranomaisilta.
Lainvalvontaan ja veroviranomaisiin liittyvät tietopyynnöt: Lainvalvonta- ja veroviranomaiset voivat pyytää sinusta lisätietoja BookingSuitelta, jos käynnissä on sinuun liittyvä tutkinta.
Petosten havaitseminen: Tietyissä tapauksissa lain niin salliessa BookingSuite voi kerätä tietoa kolmannen osapuolen lähteiden kautta, kun tarkoituksena on havaita ja torjua petoksia.

Lisäksi henkilötietojasi voidaan käsitellä, jos joku organisaatiossasi on rekisteröinyt sinut Tuotteiden käyttäjäksi tai yhteyshenkilöksi. Henkilötietosi voidaan toimittaa meille suosittelutoimintomme kautta, kun joku uskoo, että saattaisit olla kiinnostunut Tuotteistamme. Jos olemme saaneet henkilötietosi suosittelutoimintomme kautta ja laki sen sallii, käytämme henkilötietojasi vain kerran ottaaksemme sinuun yhteyttä ja seurataksemme suositteluohjelmamme suosiota. Tämän tiedon käsittely kaupallisiin tarkoituksiin on oikeutettu etumme.


Käsittelytarkoitukset

Käytämme antamiasi tietoja, joista osa voi olla henkilötietoja, seuraaviin tarkoituksiin:

A. Rekisteröityminen ja käyttäjätilin hallinnointi: Käytämme henkilötietojasi majoituspaikkasi rekisteröimiseen, jotta sinä ja BookingSuite voitte hallinnoida sinulle tarjottuja Tuotteita.

B. Rekisteröitymisen viimeistely: Ellet ole vielä saattanut loppuun online-rekisteröitymistä, lähetämme sinulle muistutuksen sen jatkamisesta. Uskomme, että tämä lisäpalvelu on sinulle hyödyllinen, sillä se auttaa sinua jatkamaan ilman, että sinun tarvitsee aloittaa rekisteröitymistä alusta. Muistutussähköpostit, joita voimme lähettää sinulle, sisältävät mahdollisuuden lopettaa niiden tilaamisen, jos et halua nähdä viestejä jatkossa.

C. Asiakaspalvelu: Käytämme henkilötietojasi asiakaspalveluun, kun esimerkiksi vastaamme pyyntöihisi, kysymyksiisi ja kommentteihisi.

D. Markkinointi/Viestintä: Käytämme antamiasi tietoja voidaksemme tarjota sinulle pyytämiäsi tietoja sekä lähettääksemme sinulle uutiskirjeemme, markkinointiviestintäämme sekä uutisia esimerkiksi uusista tuotteistamme, palveluistamme tai uutisista ja tarjouksista, joiden uskomme kiinnostavan sinua. Kun käytämme henkilötietojasi suoramarkkinointitarkoituksiin, liitämme mukaan linkin, jonka kautta voit lopettaa tällaisten viestien tilaamisen, ellet halua niitä enää jatkossa. Saatamme kutsua sinua tilaisuuksiin, joiden uskomme kiinnostavan sinua. Voimme myös käyttää henkilötietojasi kutsuaksemme sinut suositteluohjelmiin tai kilpailuihin.

E. Tietyt tuotteet voivat tarjota sinulle tapoja viestiä asiakkaidesi kanssa, jolloin BookingSuite on aina mukana vastaanottajana. BookingSuitella on pääsy näihin viesteihin ja se käyttää automatisoituja järjestelmiä voidakseen tarkastella, skannata ja analysoida viestejä turvallisuussyistä, petosten ehkäisemiseksi, lainsäädännön noudattamiseksi, mahdollisten väärinkäytösten tutkimiseksi, tuotekehittelysyistä, tutkimukseen sekä asiakaspalvelua ja teknistä tukea varten. BookingSuite tallentaa kaikki lähetetyt ja vastaanotetut viestit.

F. Analytiikka, parannukset ja tutkimus: Käytämme tietoja, joihin voi sisältyä henkilötietoja, tutkimus- ja analyysitarkoituksiin. Voimme käyttää kolmatta osapuolta tekemään tämän puolestamme. Voimme jakaa tai paljastaa näiden tutkimusten tulokset myös kolmansille osapuolille ja affiliate-kumppaneillemme anonyymissä ja kootussa muodossa. Käytämme myös tietoja, joihin voi sisältyä henkilötietoja, määritelläksemme sopivat tuotteet ja parantaaksemme palvelujamme ja markkinointiamme. Voimme kutsua sinut osallistumaan tutkimuksiin, kuten markkinatutkimuksiin, ja analysoimme miten voimme parantaa kokemustasi sekä tuotteidemme toiminnallisuutta ja laatua. Kun saat kutsun kysely- tai markkinatutkimukseen, tutustu sinulle toimitettaviin tietoihin, jotta saat tietää, miten henkilötietoja voidaan käyttää tästä yksityisyydensuojalausekkeesta poikkeavalla tavalla.

G. Turvallisuus, petosten havaitseminen ja torjunta: Käytämme tietoja, joihin saattaa kuulua henkilötietoja, petosten ja muiden laittomien tai vilpillisten toimintojen torjuntaan sivustomme ja tuotteidemme käytössä. Käytämme näitä tietoja myös petosten tutkimiseen ja havaitsemiseen. BookingSuite voi käyttää henkilötietoja riskien arviointiin ja suojaamistarkoituksiin, kuten käyttäjien todentamiseen. Näistä syistä henkilötietoja voidaan jakaa kolmansille osapuolille, kuten lainvalvontaviranomaisille, lainsäädännön ja ulkopuolisten neuvonantajien neuvojen mukaisesti.

H. Lainsäädäntö ja sen noudattaminen: Joissakin tapauksissa BookingSuite tarvitsee annettuja tietoja, jotka voivat sisältää henkilötietoja, oikeudellisten kiistojen tai valitusten käsittelemiseen ja ratkaisemiseen, sääntöjenmukaisuuden tutkimiseen tai sopimusten toimeenpanemiseen tai lainvalvonnan pyyntöjen noudattamiseen sikäli, kun laki niin vaatii.

Jos käytämme henkilötietojen käsittelemiseen automaattisia menetelmiä, ja tällä on oikeudellisia tai muuten huomattavia vaikutuksia sinuun, ryhdymme sopiviin toimenpiteisiin turvataksemme oikeutesi ja vapautesi, mukaan lukien oikeutesi vaatia, että tiedot käsittelee luonnollinen henkilö.


Lainsäädännön mukaiset keinot

Kohtien A ja C suhteen BookingSuiten oikeudellinen perusta on, että henkilötietojen käsittely on tarpeen, jotta BookingSuiten kanssa solmimaasi sopimusta voidaan noudattaa. Ellet anna pyydettyjä tietoja, BookingSuite ei voi rekisteröidä yritystäsi tai antaa sinun hallinnoida Tuotetta tai tarjota sinulle asiakaspalvelua. Kohtien B, D ja H suhteen BookingSuite nojautuu oikeudelliseen kaupalliseen etuunsa tarjota sinulle palvelujaan, torjua petoksia ja parantaa palvelujaan. Käyttäessään henkilötietoja kaupallisten etujensa vuoksi, BookingSuite asettaa aina sinun tietosuojaasi koskevien oikeuksiesi ja etujesi suojan tasapainoon BookingSuiten oikeuksien ja etujen kanssa. Kohdan H suhteen BookingSuite nojaa myös oikeudellisten velvollisuuksien noudattamiseen (kuten lainvalvontaviranomaisten laillisiin pyyntöihin). Lain niin vaatiessa BookingSuite pyytää sinulta etukäteen suostumuksen henkilötietojen käsittelyyn suoramarkkinointitarkoituksia varten.

Jos haluat vastustaa kohtien B sekä D–F mukaista käsittelyä eikä vastustamiseen liittyvää vaihtoehtoa ole suoraan saatavillasi (esimerkiksi tilisi asetuksissa) tarvittavassa laajuudessa, otathan yhteyttä osoitteeseen dataprotectionoffice@booking.com.


Tietojen jakaminen

Jakaminen saman konsernin yrityksille: Palvelujemme käytön tukemiseksi tietojasi, joihin saattaa sisältyä henkilötietoja, voidaan jakaa Booking.comin yritysperheen tytäryhtiöille, jotka voivat toimia BookingSuiten palveluntarjoajina esimerkiksi asiakaspalvelun suhteen. Lain salliessa tietosi voidaan jakaa myös analyysitarkoituksiin sekä petosten havaitsemiseksi ja torjumiseksi. Lain niin vaatiessa pyydämme sinulta suostumusta ennen kuin konsernimme yritykset voivat käyttää tietojasi muihin tarkoituksiin, kuten markkinointiviestintään. Jos haluat tietää lisää Booking.comin yritysperheestä, käy sivulla Booking.com yhtiönä.

Booking Holdings Inc: BookingSuite kuuluu Booking Holdings Inc. -konserniin, ja sen pitää mahdollisesti jakaa joitain tietojasi, mukaan luettuna henkilötietojasi, Booking Holdings Inc:n muille jäsenille esimerkiksi sääntöjen noudattamiseksi tai petosten havaitsemiseksi ja torjumiseksi, silloin kuin laki niin vaatii tai se on ehdottomasti tarpeen Booking Holdings Inc:n ja sen jäsenten, kuten BookingSuiten, asiakkaiden tai liiketoimintakumppanien suojelemiseksi vilpilliseltä toiminnalta tai tietosuojarikkomusten käsittelemiseksi ja tutkimiseksi.

Tietojen jakaminen kolmansien osapuolien kanssa: Jaamme henkilötietojasi kolmansien osapuolien kanssa lain sallimissa puitteissa ja alla olevan kuvauksen mukaisesti. Emme myy tai vuokraa henkilötietojasi.

  • Palveluntarjoajat (mukaan luettuna toimittajat): Jaamme tietosi kolmannen osapuolen Palveluntarjoajien kanssa palvelujemme tarjoamiseen, tietojen tallentamiseen ja/tai sivun ylläpitämiseen tai yritystoiminnan hoitamiseen puolestamme. Nämä palveluntarjoajat käsittelevät henkilötietoja ainoastaan ohjeistuksen mukaisesti ja tarjoatakseen palveluja BookingSuitelle.

  • Liiketoimintakumppanit: Jaamme tietosi ohjeidesi mukaisesti liiketoimintakumppaneille, jotta he voivat tarjota sinulle palvelujaan.

  • Maksuntarjoajat ja muut taloudelliset toimijat: Jotta voimme käsitellä maksuja sinun, BookingSuiten ja/tai kolmansien osapuolten välillä, tietojasi voidaan tarpeen mukaan jakaa maksuntarjoajille ja muille taloudellisille toimijoille.

  • Pakollinen tietojen paljastaminen: Kun laki niin vaatii tai se on ehdottomasti tarpeen palveluiden tarjoamiseksi tai Booking Holdings Inc:n konsernin yhtiöiden tai käyttäjiemme oikeuksien suojaamiseksi, voimme jakaa henkilötietojasi valtion viranomaisille, kuten lainvalvontaviranomaisille (laillisen pyynnön perusteella), Booking Holdings Inc:n konsernin yhtiöille tai oikeuskäsittelyihin.

  • Myynti tai sulautuminen: Voimme jakaa tietojasi, jos tapahtuu sulautuminen, hankinta tai jos varallisuutemme myydään osittain tai kokonaan. Luonnollisesti ilmoitamme tällöin asiasta ja oikeuksistasi sähköpostilla ja/tai näkyvällä ilmoituksella verkkosivustollamme.

Koottujen tietojen jakaminen: Saatamme jakaa kolmansille osapuolille esimerkiksi alakohtaista analyysiä tai demografista tutkimusta varten dataa kootussa muodossa ja/tai sellaisessa muodossa, ettei tiedon vastaanottaja voi yksilöidä sinua.


Kansainväliset tiedonsiirrot

Tämän yksityisyydensuojalausekkeen mukaiseen henkilötietojen siirtoon voi sisältyä henkilötietojen siirtoa sellaisiiin maihin, joissa tietosuojalainsäädäntö ei ole yhtä kattava kuin Euroopan unionin maissa. EU-lainsäädännön niin edellyttäessä BookingSuite siirtää henkilötietoja ainoastaan sellaisille vastaanottajille, jotka voivat tarjota riittävän kattavaa tietosuojaa. Tällaisissa tilanteissa varmistamme tarpeen mukaan sopimusjärjestelyillä sen, että henkilötietojen suoja vastaa eurooppalaisia vaatimuksia. Voit pyytää meiltä kopiota näistä sopimuksista alla olevien yhteystietojen avulla.


Turvallisuus

BookingSuite noudattaa kohtuullisia menettelytapoja estääkseen luvattoman pääsyn tietoihin, mukaan luettuna henkilötietoihin, sekä niiden väärinkäytön. Käytämme asianmukaisia liiketoimintajärjestelmiä ja käytäntöjä tietojen, mukaan luettuna henkilötietojen, suojaamiseksi. Hyödynnämme myös turvamenetelmiä sekä teknisiä ja fyysisiä rajoituksia palvelimillamme olevien henkilötietoihin pääsyyn ja niiden käyttöön. Ainoastaan valtuutetuille henkilökunnan edustajille annetaan oikeus päästä henkilötietoihin työnsä yhteydessä.


Tietojen säilyttäminen

Säilytämme tietosi, joihin voi sisältyä henkilötietoja, niin kauan kuin pidämme tarpeellisena voidaksesi käyttää palveluitamme, tarjotaksemme palveluja sinulle, voimassa olevien lakien noudattamiseksi, riitojen ratkaisemiseksi eri osapuolten välillä sekä muuten siten kuin on tarpeen, jotta voimme hoitaa liiketoimintaamme, esimerkiksi petosten tai muiden laittomuuksien havaitsemiseksi ja torjumiseksi. Kaikkiin säilyttämiimme henkilötietoihin sovelletaan tätä Yksityisyydensuojalauseketta. Jos sinulla on kysyttävää tietyntyyppisten henkilötietojen säilyttämisajasta, ota yhteyttä meihin alla olevien yhteystietojen avulla.


Valintasi ja oikeutesi

Haluamme, että sinä kontrolloit, miten käytämme henkilötietojasi. Voit tehdä tämän seuraavin tavoin:

  • Voit pyytää meiltä kopiota hallussamme olevista henkilötiedoistasi;

  • Voit ilmoittaa meille henkilötietojasi koskevista muutoksista tai pyytää meitä korjaamaan hallussamme olevia henkilötietojasi. Tosin voit mahdollisesti tehdä muutoksia myös suoraan Palveluntarjoajan portaalissa;

  • Tietyissä tilanteissa voit pyytää meitä poistamaan, estämään tai rajoittamaan hallussamme olevien henkilötietojesi käsittelyn tai vastustaa yksittäisiä tapoja, joilla käytämme henkilötietojasi; ja

  • Tietyissä tilanteissa voit pyytää meitä myös lähettämään meille antamasi henkilötiedot kolmannelle osapuolelle.

Kun käytämme henkilötietojasi suostumuksesi nojalla, sinulla on oikeus peruuttaa suostumuksesi milloin tahansa sovellettavan lainsäädännön mukaisesti. Lisäksi, kun käsittelemme henkilötietojasi oikeutetun etumme tai julkisen edun perusteella, sinulla on milloin tahansa oikeus vastustaa näiden tietojen käyttöä sovellettavan lainsäädännön mukaisesti.

Luotamme siihen, että varmistat itse, että henkilötietosi ovat aukottomia, täsmällisiä ja ajantasaisia. Ilmoitathan meille nopeasti mahdollisista muutoksista tai epätarkkuuksista henkilötiedoissasi osoitteeseen suitehelp@booking.com.


Kysymykset tai valitukset

Jos sinulla on kysyttävää siitä, miten käsittelemme henkilötietojasi, voit ottaa meihin yhteyttä osoitteeseen suitehelp@booking.com tai tietosuojavastaavaamme osoitteeseen dataprotectionoffice@booking.com. Jos haluat käyttää tämän Yksityisyydensuojalausekkeen mukaisia oikeuksiasi, ota yhteyttä tietosuojavaltuutettuumme osoitteeseen dataprotectionoffice@booking.com. Kaikki BookingSuitelle raportoidut kysymykset ja valitukset tutkitaan. BookingSuite pyrkii ratkaisemaan valitukset ja kysymykset sisäisten sääntöjen mukaisesti. Jos sinulla on kysymyksiä tai valituksenaiheita, voit myös ottaa yhteyttä paikalliseen tietosuojaviranomaiseesi.


Yksityisyydensuojalausekkeen muutokset

Liiketoimintamme jatkuvan muutoksen mukaisesti myös tämä yksityisyydensuojalauseke voi muuttua ajoittain. Jos haluat nähdä nämä ajoittain tehdyt muutokset, suosittelemme lukemaan ne tästä yksityisyydensuojalausekkeesta. Jos teemme olennaisia muutoksia tai muutoksia, joilla on vaikutusta sinuun (esim. kun aloitamme henkilötietojesi käsittelyn muuta kuin yllä olevia tarkoituksia varten), otamme sinuun yhteyttä ennen kyseisen käsittelyn aloittamista.