Перейти до головної сторінки
Роздрукувати/Зберегти

Положення про конфіденційність та файли cookie

Положення про конфіденційність

20 серп. 2022

Ми приділяємо велику увагу конфіденційності ваших даних. Ми знаємо, про що зазвичай йдеться в таких положеннях, але ми дійсно маємо це на увазі. Скориставшись послугами Booking.com, ви довірилися нам, і ми це цінуємо. Ми докладаємо всіх зусиль, щоб зберегти ваші особисті дані в безпеці. Ми діємо в найкращих інтересах наших клієнтів і не приховуємо інформації про опрацювання ваших персональних даних.

У цьому документі ми спробували просто і прозоро розповісти, як ми використовуємо й опрацьовуємо ваші персональні дані. Тут також пояснено, якими правами ви можете користуватися щодо ваших персональних даних і як ви можете з нами зв'язатися. Ви також можете прочитати наше Положення про файли cookie, в якому пояснено, як Booking.com використовує файли cookie й інші схожі технології відстеження.

Якщо ви вже користувалися нашими послугами раніше, то знаєте, що Booking.com пропонує онлайн-послуги у сфері подорожей на своєму сайті, в мобільних додатках і на інших онлайн-платформах, як-от партнерських сайтах і соціальних мережах. Хочемо звернути увагу: вся інформація, з якою ви ознайомитеся, зазвичай стосується не однієї чи двох, а всіх цих платформ.

Насправді це положення про конфіденційність поширюється на всі види інформації про клієнтів, яку ми збираємо через вищезгадані платформи або через інші засоби, пов'язані з цими платформами (наприклад, коли ви зв'язуєтеся з нашою службою підтримки клієнтів електронною поштою).

Якщо ви наш бізнес-партнер, обов'язково ознайомтесь також з нашим Положенням конфіденційність для бізнес-партнерів, щоб розуміти, як опрацьовуються персональні дані, оскільки це є частиною наших ділових відносин.

Ми можемо час від часу змінювати Положення про конфіденційність, тож рекомендуємо вам інколи заходити на цю сторінку, щоб бути в курсі останніх змін. Якщо до Положення про конфіденційність ми внесемо будь-які зміни, які суттєво вплинуть на вас, ми повідомимо вас про зміни до того, як будуть здійснені будь-які нові дії.

Терміни, які ми використовуємо в цьому Положенні про конфіденційність

"Поїздка" означає різні туристичні продукти і послуги, які ви можете замовити, отримати, придбати, купити, оплатити, орендувати, надати, забронювати, поєднати або спожити у Постачальника туристичних послуг.

"Постачальник туристичних послуг" означає постачальника послуг проживання (як-от готель, мотель, апартаменти, готель типу "ліжко та сніданок", домовласник), варіантів дозвілля (як-от (тематичні) парки, музеї, оглядові екскурсії), постачальника транспортних послуг (як-от оренда автомобілів, круїзи, залізничні та автобусні перевезення, трансфери та поїздки з/до аеропорту), екскурсії, туристичне страхування та інші туристичні або пов'язані продукти чи послуги, які час від часу доступні для Бронювання на платформі.

"Туристична послуга" означає онлайн-послугу придбання, замовлення, (опрацювання) оплати або бронювання, яку час від часу пропонує або надає Booking.com щодо різних продуктів та сервісів Постачальників туристичних послуг на платформі.

"Бронювання поїздки/туристичної послуги" (далі – Бронювання) означає замовлення, придбання, оплату, бронювання або резервування Поїздки.


Які персональні дані збирає Booking.com?

Ми не зможемо допомогти вам забронювати ідеальну Поїздку без певної інформації, тож коли ви користуєтеся нашими послугами, ми просимо вас надати певні дані. Зазвичай це стандартна інформація: ваше ім'я, бажані контактні дані, імена людей, які подорожують з вами, та платіжні дані. Ви також можете самостійно вказати додаткову інформацію щодо майбутньої Поїздки (наприклад, бажаний час заїзду).

Крім того, ми збираємо деякі дані з вашого комп'ютера, телефона, планшета або іншого пристрою, який ви використовуєте для доступу до наших послуг. Сюди належать: IP-адреса, тип використаного браузера і мовні налаштування. Бувають ситуації, коли ми отримуємо інформацію про вас від третіх сторін або автоматично збираємо іншу інформацію.

Це загальний огляд, але якщо ви хочете дізнатися більше про те, яку інформацію ми збираємо, пропонуємо ознайомитися з більш докладною інформацією нижче.

Дізнайтеся більше про персональні дані, які ми збираємо

Чому Booking.com збирає і використовує ваші персональні дані?

Передусім ми просимо вас надати свої персональні дані, щоб допомогти вам керувати онлайн своїми Бронюваннями туристичних послуг, а також щоб запропонувати кращі послуги.

Ми також використовуємо їх, щоб зв'язатися з вами або повідомити про нові знижки та спеціальні пропозиції, а також інші продукти або послуги, які, на нашу думку, можуть вас зацікавити. Є й інші випадки. Якщо ви хочете дізнатися про них, прочитайте далі більш докладне пояснення.

Дізнайтеся більше про те, навіщо Booking.com збирає ваші дані

Яким чином Booking.com ділиться вашими даними з третіми сторонами?

Із сервісом Booking.com різними способами і з різних причин також пов'язані треті сторони. Головна мета, для чого ми ділимося вашими даними, – це передати Постачальнику туристичних послуг відповідну інформацію, щоб завершити Бронювання вашої Поїздки.

Щоб надати вам послуги Booking.com залучає й інші сторони. Сюди входять, наприклад, фінансові установи, рекламодавці, дочірні компанії групи компаній Booking.com та інші компанії, які утворюють групу компаній Booking Holdings Inc. У деяких випадках, якщо цього вимагає законодавство, ми можемо передати ваші дані в державні або інші компетентні органи.

Нижче ми детально розглянемо, як ці сторони використовують інформацію, яку ви нам надаєте.

Дізнайтеся більше про те, як ми ділимося вашими даними з третіми особами

Як ваші персональні дані передаються іншим компаніям у складі Booking Holdings Inc.?

Booking.com – частина групи компаній Booking Holdings Inc. Ознайомтеся з інформацією про те, як ваші дані можуть передаватися компаніям у складі групи компаній Booking Holdings Inc.

Дізнайтеся більше про свої дані в межах Booking Holdings Inc.

Як відбувається обмін вашими персональними даними та їхнє подальше опрацювання для надання послуг наземного транспорту?

Booking.com і Rentalcars.com – також входять до групи компаній Booking Holdings Inc. – спільно використовують ваші дані, щоб пропонувати вам послуги наземного транспорту через сайти або додатки Booking.com (наприклад, cars.booking.com або taxi.booking.com). Ознайомтеся докладніше, щоб зрозуміти масштаби й обмеження нашої спільної відповідальності.

Дізнайтеся більше про свої дані та наші послуги наземного транспорту

Як відбувається обмін вашими персональними даними та їхнє подальше опрацювання для надання послуг страхування?

Пропонуючи послуги страхування, ми працюємо з різними сторонами. Перейдіть за посиланням нижче, щоб зрозуміти, як ваші дані використовуються і передаються для цілей страхування, а також дізнатися про відповідальність залучених сторін.

Дізнайтеся більше про опрацювання даних і страхові продукти та послуги

Як Booking.com опрацьовує повідомлення, які ви і представник заброньованого вами Постачальника туристичних послуг можете надсилати через Booking.com?

Компанія Booking.com допомагає вам і Постачальникам туристичних послуг обмінюватися інформацією і запитами про послуги і ваші Бронювання через платформу Booking.com. Тут можна прочитати більш докладний опис того, як компанія Booking.com отримує і опрацьовує такі повідомлення.

Дізнайтеся більше про те, як опрацьовуються такі повідомлення

Яким чином Booking.com використовує мобільні пристрої?

Ми пропонуємо безкоштовні мобільні додатки, через які ми також збираємо і обробляємо ваші персональні дані. Вони працюють точно так само, як і наш сайт, але вони також дають вам змогу скористатися службами визначення розташування, доступними на вашому мобільному пристрої (пристроях).

Дізнайтеся більше про те, як ми використовуємо дані з мобільних пристроїв

Яким чином Booking.com використовує соціальні мережі?

Використання соціальних мереж може бути інтегровано в послуги Booking.com різними способами. У цьому випадку ми збираємо деякі ваші особисті дані або постачальник послуг соціальних мереж отримує деякі ваші дані. Тут ви можете дізнатися більше про те, в який спосіб ми використовуємо ваші дані та обмінюємося ними.

Дізнайтеся більше про те, як ми використовуємо дані соціальних мереж

Які процедури безпеки Booking.com використовує для захисту ваших персональних даних?

Ми впровадили низку процедур безпеки, щоб запобігти несанкціонованому доступу до персональних даних, які ми опрацьовуємо, та їхньому неправомірному використанню.

Дізнайтеся більше про процедури захисту й безпеки

Як Booking.com використовує персональні дані дітей?

Якщо не вказане інше, сервісом Booking.com можуть користуватися тільки особи віком від 16 років. Ми опрацьовуємо інформацію про дітей тільки за згодою батьків чи офіційних опікунів або в тому випадку, коли інформація для опрацювання надана батьками або офіційними опікунами безпосередньо.

Дізнайтеся більше про персональні дані осіб віком до 16 років

Яким чином ви можете контролювати персональні дані, що передаються Booking.com?

Ви завжди можете скористатися правом ознайомитися з тим, які ваші персональні дані зберігаються у нас. Ви можете зробити запит на доступ або видалення своїх персональних даних, надіславши цю форму. Якщо ви хочете отримати більше інформації про ваші права щодо контролю персональних даних, читайте далі.

Дізнайтеся більше про те, як ви можете контролювати свої персональні дані

Хто несе відповідальність за опрацювання персональних даних на сайті та в додатках Booking.com?

Компанія Booking.com B.V., що розташована в Амстердамі, Нідерланди, контролює обробку персональних даних для надання своїх послуг. Це стосується її сайтів і мобільних додатків, за винятком деяких нюансів, які роз'яснюються в цьому положенні про конфіденційність.

Дізнайтеся більше про відповідальність Booking.com B.V. щодо персональних даних

Положення для певних країн

Залежно від законодавства, яке на вас поширюється, від нас можуть вимагати надати деяку додаткову інформацію. Якщо ви хочете дізнатися більше, читайте далі.

Дізнайтеся більше про положення для певних країн


Які персональні дані збирає Booking.com?

Отже, ви вирішили ознайомитися з усім докладніше. Тут ви дізнаєтеся детально про те, які дані ми збираємо.

Персональні дані, які ви надаєте нам.

Booking.com збирає й використовує дані, які ви надаєте нам. Коли ви робите Бронювання туристичної послуги, вам (як мінімум) необхідно вказати своє ім'я та адресу електронної пошти.

Залежно від типу Бронювання туристичної послуги ми також можемо попросити вас вказати свою домашню адресу, номер телефону, платіжні реквізити, дату народження, поточне місце розташування (у разі послуг за запитом), імена всіх осіб, які подорожують з вами, і будь-які ваші уподобання щодо Поїздки (наприклад, побажання щодо харчування або будь-які обмеження щодо мобільності). У деяких випадках у вас також може бути можливість зареєструвати заїзд онлайн у Постачальника туристичної послуги, стосовно чого ми запитаємо у вас паспортні дані або дані про посвідчення водія та підписи.

Крім того, ми збираємо ваші дані у випадках, коли вам необхідно зв'язатися з нашою службою підтримки клієнтів, зв'язатися через наш сайт з вашим Постачальником туристичної послуги або зв'язатися з нами через інші канали (наприклад, соціальні мережі або чат-бот). Це стосується й тих випадків, коли ви звертаєтеся до нас і надаєте зворотний зв'язок або просите допомоги, використовуючи наші послуги.

Вас також можуть попросити написати відгуки, щоб проінформувати інших про ваші враження, які ви отримали під час Поїздки. Коли ви пишете відгук на платформі Booking.com, ми збираємо будь-яку інформацію, яку ви додали, а також ваше відображуване ім'я та аватар (якщо ви вибрали його).

Є й інші випадки, коли ви надаєте нам дані. Наприклад, якщо ви переглядаєте помешкання за допомогою мобільного пристрою, ви можете дозволити Booking.com бачити ваше поточне місце розташування або надати доступ до певної контактної інформації. Це допомагає нам надати вам найкращий рівень сервісу і вражень (наприклад, ви можете переглядати наші путівники, отримувати рекомендації щодо найближчих ресторанів чи варіантів дозвілля або інші пропозиції).

Якщо ви створите акаунт, ми зберігатимемо ваші персональні налаштування, завантажені фотографії та відгуки на попередні бронювання. Ці збережені дані можуть використовуватися, щоб допомогти вам планувати майбутні Бронювання й керувати ними, а також скористатися іншими функціями, доступними тільки зареєстрованим користувачам (наприклад, заохочення або інші переваги).

Ми можемо пропонувати вам брати участь у реферальних програмах чи розіграшах – в цьому випадку ви також будете надавати нам особисті дані.

Особисті дані інших людей, які ви надаєте нам.

Звичайно, трапляється, що ви здійснюєте Бронювання не для себе. Можливо, ви вирушаєте в Поїздку з іншими людьми або бронюєте від імені когось іншого. В обох випадках, здійснюючи Бронювання туристичної послуги, ви надаєте дані цих інших осіб.

Якщо ви маєте акаунт "Booking.com для компаній", ви можете створити адресну книгу, щоб спростити організацію та керування діловими поїздками інших людей.

У деяких випадках ви можете використовувати Booking.com, щоб ділитися інформацією з іншими користувачами. Це може відбуватися під час пересилання списку бажаного, у разі членства в спільноті мандрівників або участі в реферальних програмах, але такі дані можуть використовуватися лише відповідно до опису такої функції.

При цьому ви маєте переконатися, що особа або особи, чиї персональні дані ви надали, знають про це і погоджуються з тим, як Booking.com використовує їхні дані (як описано в цьому Положенні про конфіденційність), оскільки це є вашою відповідальністю.

Персональні дані, які ми збираємо автоматично.

Незалежно від того, здійснили ви Бронювання чи ні, коли ви користуєтеся нашими сайтами і додатками, ми автоматично збираємо певні дані. До таких даних належать: ваша IP-адреса, дата і час, коли ви користувалися нашими послугами, інформація про апаратне і програмне забезпечення, а також інтернет-браузер, який ви використовуєте, крім того, інформація про операційну систему вашого комп'ютера, наприклад, версії додатків і мовні налаштування. Ми також збираємо інформацію про натискання і сторінки, які ви переглядали.

Якщо ви використовуєте мобільний пристрій, ми також збираємо дані, що ідентифікують цей пристрій, його налаштування і характеристики, збої в роботі додатків та інші системні операції. Коли ви робите Бронювання за допомогою таких пристроїв, наша система фіксує, як ви зробили бронювання (на якому сайті) та (або) з яких сайтів перейшли на сайт та (або) додаток Booking.com.

Персональні дані, які ми отримуємо з інших джерел.

Окрім інформації, яку ви передаєте нам самі, ми можемо отримувати інформацію про вас з інших джерел. До них належать бізнес-партнери, наприклад партнери-афіліати, дочірні компанії з групи компаній Booking.com, інші компанії у складі групи компаній Booking Holdings Inc., а також інші незалежні треті особи.

Усі дані, які ми отримуємо від них, можуть бути об'єднані з інформацією, наданою вами. Наприклад, послуги Бронювання Booking.com доступні не лише на сайті Booking.com і в мобільних додатках Booking.com, але й також інтегровані в сервіси афілійованих партнерів, які ви можете знайти онлайн. При використанні таких сайтів ви можете надати дані про бронювання нашим діловим партнерам, а вони надають їх нам.

Ми також інтегруємо свої платформи зі сторонніми сервісами, що надають послуги обробки платежів між вами та Постачальниками туристичних послуг. Ці постачальники послуг діляться з нами платіжними даними, щоб ми могли опрацювати ваше бронювання. Це забезпечує швидку та безпечну оплату.

Крім того, ми збираємо інформацію на той прикрий випадок, коли отримуємо скаргу на вас від Постачальника туристичних послуг, наприклад, у разі неналежної поведінки.

Ми також можемо отримувати ваші дані в інший спосіб – через комунікаційні послуги, інтегровані в наші платформи. Ці комунікаційні послуги дають вам змогу зв'язатися із заброньованим вами Постачальником туристичних послуг, щоб обговорити ваше перебування. У деяких випадках ми отримуємо метадані про ці комунікаційні дії (як-от хто ви, звідки ви телефонували, а також дату і тривалість дзвінка).

Ми також можемо отримувати інформацію про вас, щоб показати вам більш релевантні рекламні оголошення, наприклад, додаткові дані файлів cookie, які надають нам соціальні мережі-партнери Booking.com. Щоб дізнатися більше, перегляньте розділ "Чому Booking.com збирає і використовує ваші персональні дані?".

Коли ви пов'язуєте свій акаунт користувача Booking.com зі своїм акаунтом у соціальній мережі, ви можете ініціювати передачу даних між Booking.com і провайдером тієї соціальної мережі. Ви завжди можете відмовитися передавати ці дані.

Постачальники туристичних послуг також можуть ділитися вашими даними з Booking.com. Це може відбуватися, якщо у вас виникають питання щодо поточного Бронювання, або якщо виникають спірні ситуації щодо Бронювання.


Чому Booking.com збирає і використовує ваші персональні дані?

Ми використовуємо зібрану про вас інформацію в різних цілях. Ваші персональні дані можуть бути використані таким чином:

  1. Бронювання туристичної послуги: У першу чергу ми використовуємо ваші персональні дані для оформлення та опрацювання вашого Бронювання туристичної послуги онлайн, що є важливим елементом послуг, які ми надаємо. Сюди входить надсилання повідомлень щодо вашого Бронювання туристичної послуги, наприклад підтвердження, зміни та нагадування. У деяких випадках це також може включати опрацювання ваших персональних даних для можливості реєстрації заїзду онлайн Постачальником туристичної послуги або щодо можливих страхових застав.

  2. Служба підтримки клієнтів: через наші місцеві офіси ми забезпечуємо цілодобову підтримку клієнтів у всьому світі понад 20 мовами. Коли ви надаєте нашій глобальній службі підтримки відповідні дані, як-от інформацію про бронювання або інформацію про акаунт користувача, це дає нам змогу відповідати в разі, якщо вам потрібна допомога. Це передбачає допомогу з пошуком відповідного Постачальника туристичних послуг і відповіді на запити, пов'язані з вашим Бронюванням, й іншими супутніми питаннями.

  3. Акаунт: користувачі Booking.com можуть створити акаунт на нашому сайті або в додатку. Ми використовуємо інформацію, яку ви нам надаєте, щоб керувати акаунтом. З його допомогою користувачі можуть використовувати корисні сервіси. Ви можете керувати бронюваннями, користуватися спеціальними пропозиціями, бронювати на майбутнє і змінювати налаштування.

    Керування власними налаштуваннями дає вам змогу створювати списки й ділитися ними та фотографіями, користуватися історією попереднього пошуку Туристичних послуг і перевіряти іншу інформацію про подорожі, яку ви надавали. Ви також зможете переглянути всі відгуки, які ви написали.

    За бажанням можна ділитися певною інформацією акаунта користувача, створивши публічний акаунт, який буде прив'язаний до вашого імені або псевдоніма за вашим вибором.

    Якщо ви власник акаунта "Booking.com для компаній", то ви можете зберігати контактні дані в акаунті, керувати бронюваннями, зробленими з метою бізнесу, і приєднувати інших користувачів до акаунта "Booking.com для компаній".

  4. Онлайн-групи: Користувачам, які мають акаунт, ми надаємо можливість приєднатися до онлайн-груп або форумів, таких як спільноти мандрівників, і взаємодіяти в них одне з одним.

  5. Маркетинг: ми використовуємо ваші дані в маркетингових цілях. До них належать:

    1. періодична розсилка новин про продукти для подорожей і послуги. Ви завжди можете швидко відмовитися від маркетингових розсилок електронною поштою. Усе, що вам потрібно для цього зробити, це натиснути на посилання "Відмовитися від розсилки", яке є в кожному листі.

    2. На сайті Booking.com, у мобільних додатках або на сторонніх сайтах (включаючи соціальні мережі) ви можете бачити індивідуальні пропозиції, створені з урахуванням наданої вами інформації, при цьому наповнення сайту також може бути індивідуалізованим. Це можуть бути варіанти пропозицій з прямим бронюванням через сайт Booking.com, на партнерських сайтах або інші пропозиції і продукти третіх сторін, які, на наш погляд, можуть здатися вам цікавими.

    3. Якщо ви будете брати участь в інших промоакціях (наприклад, розіграшах, реферальних програмах або конкурсах), лише відповідну інформацію буде використано для керування цими акціями.

  6. Спілкування з вами: ми можемо звертатися до вас і з інших питань поштою, електронною поштою, через чат-бот, телефоном і через текстові повідомлення. Це залежить від типу контактної інформації, якою ви з нами попередньо поділилися.

    Ми опрацьовуємо усі запити, які ви нам надсилаєте. Це відбувається з різних причин, наприклад:

    1. Опрацювання запитів від вас або Постачальника туристичних послуг, в якого ви здійснили бронювання. Booking.com також пропонує гостям та Постачальникам туристичної послуги різні способи спілкування для обміну інформацією, опрацювання запитів і коментарів про їхні наявні Бронювання туристичних послуг, здійснені через Booking.com. Щоб дізнатися більше, прочитайте розділ "Як Booking.com опрацьовує повідомлення, якими ви обмінюєтеся з Постачальником туристичних послуг через Booking.com?".

    2. Якщо ви почали, але не завершили Бронювання туристичної послуги онлайн, ми можемо надіслати вам нагадування продовжити бронювання. Ми вважаємо, що цей додатковий захід допоможе вам продовжити процес без необхідності знову шукати Постачальника туристичних послуг або знову заповнювати особисті дані.

    3. Якщо ви користуєтеся нашими послугами, ми можемо направити вам опитування або попросити залишити відгук про Booking.com або Постачальника туристичних послуг.

    4. Ми також можемо надіслати вам інші матеріали, пов'язані з вашими Бронюваннями, наприклад, інформацію про те, як зв'язатися з Booking.com, якщо вам знадобиться допомога під час подорожі, або інформацію, яка, на нашу думку, може бути корисна для планування поїздки. Ми також можемо надсилати вам інформацію про майбутні Бронювання або звіти про попередні Бронювання, які ви зробили на Booking.com.

    5. Навіть якщо у вас немає майбутніх Бронювань туристичних послуг, ми можемо надіслати вам адміністративні повідомлення, які можуть містити попередження про безпеку.

    6. У разі неналежної поведінки ми можемо відправити вам повідомлення та/або попередження.

  7. Дослідження ринку: іноді ми просимо наших клієнтів взяти участь у дослідженнях ринку. Ознайомтеся з відповідною інформацією, щоб зрозуміти, які персональні дані буде зібрано та яким чином їх буде використано.

  8. Покращення сервісів: ми також використовуємо персональні дані в аналітичних цілях і покращеннях продуктів. Дані також можуть використовуватися, щоб покращити функціональність наших послуг та враження користувача.

    У цьому випадку ми використовуємо дані для тестування і пошуку несправностей, а також для формування статистики про нашу діяльність. Основна мета – дізнатися показники наших послуг, як їх використовують, щоб зрештою оптимізувати й персоналізувати наш сайт і додатки, щоб вони були зрозумілі користувачам і ними було легко користуватися. Ми докладаємо всіх зусиль, щоб використовувати з аналітичною метою тільки анонімні та знеособлені персональні дані.

  9. Надання вам кращої ціни залежно від того, де ви перебуваєте: Коли ви шукаєте в наших додатках або на сайті, наприклад, помешкання, автомобіль напрокат або авіарейс, ми визначаємо вашу IP-адресу, щоб підтвердити, чи перебуваєте ви в Європейській економічній зоні (ЄЕЗ) або в іншій країні. Ми робимо це, щоб запропонувати вам кращу ціну для регіону (ЄЕЗ) або країни (за межами ЄЕЗ), де ви перебуваєте.

  10. Відгуки гостей та інша інформація про напрямки: під час і після вашої Поїздки вам можуть запропонувати залишити відгук. Ми також можемо надати можливість залишити відгук людям, які подорожують з вами, або здійснили бронювання від вашого імені. Вам запропонують розповісти про напрямок або Постачальника туристичних послуг.

    Власники акаунтів Booking.com можуть використовувати псевдонім, який буде показуватися поруч із відгуком, замість справжнього імені. Якщо ви хочете вибрати псевдонім, ви можете зробити це в налаштуваннях свого акаунта. Ви також можете додати аватар.

    Якщо ви залишаєте відгук, то погоджуєтеся, що він буде показаний (як детально зазначено в Правилах та умовах), наприклад, на відповідній сторінці з інформацією про Постачальника туристичних послуг на нашому сайті, в мобільних додатках, у наших акаунтах і додатках у соціальних мережах або на онлайн-платформі відповідного Постачальника туристичних послуг або на сайті бізнес-партнерів. Ми робимо це, щоб інші мандрівники були поінформовані про якість Сервісу, яким ви скористалися, про обраний напрямок і про інші враження, якими ви хочете поділитися.

  11. Відстеження дзвінків: коли ви телефонуєте в службу підтримки Booking.com, ми використовуємо автоматичну систему визначення номера, щоб ідентифікувати ваш телефонний номер з вашими наявними бронюваннями. Це допоможе зекономити час і вам, і нашій службі підтримки клієнтів. Однак співробітники нашої служби підтримки можуть запитати також іншу інформацію для автентифікації, яка допоможе зберегти конфіденційність вашого бронювання.

    Розмови зі співробітниками нашої служби підтримки можуть прослуховуватися в режимі реального часу або записуватися в цілях контролю якості та подальшого навчання. Це може відбуватися зокрема для використання записів під час розгляду претензій і для запобігання шахрайським діям.

    Ми не записуємо всі дзвінки. У разі запису дзвінка кожен запис зберігається протягом обмеженого періоду часу, а потім автоматично видаляється. Це відбувається за винятком випадків, коли ми визначили, що запис необхідний для розслідування шахрайства або в юридичних цілях. Детальніше про це ви можете прочитати нижче.

  12. Надання надійного сервісу: з метою створення надійного і безпечного середовища для вас, людей, які вирушать з вами в Поїздку, бізнес-партнерів Booking.com і наших Постачальників туристичних послуг ми постійно аналізуємо і використовуємо певні персональні дані для виявлення шахрайських дій та інших незаконних або небажаних дій та запобігання їм.

    Ми також використовуємо персональні дані для оцінки ризиків і забезпечення безпеки, в тому числі у випадках, коли ви повідомляєте про можливе порушення безпеки, або для автентифікації користувачів і бронювань. Для здійснення цих цілей ми можемо заблокувати або призупинити деякі Бронювання туристичних послуг, доки не завершимо перевірку.

  13. Юридичні цілі: у деяких випадках ми можемо використовувати ваші дані для опрацювання та вирішення правових запитів і суперечок, для розслідування на вимогу державних органів і дотримання нормативно-правових норм, а також для забезпечення дотримання умов, згідно з якими Booking.com надає послуги онлайн-бронювання, або для виконання запитів правоохоронних органів.

    Надання ваших персональних даних Booking.com здійснюється на добровільних засадах. Однак у деяких випадках ми зможемо надати вам послуги тільки після збору певних персональних даних. Наприклад, ми не зможемо опрацювати ваше Бронювання туристичної послуги, якщо ми не отримаємо інформацію про ваше ім'я і контактні дані.

    Якщо ми використовуємо автоматичні способи обробки персональних даних, які можуть мати для вас юридичні або інші схожі серйозні наслідки, ми завжди будемо застосовувати необхідні заходи з охорони ваших прав і свобод. Сюди належить також право на отримання людського втручання.

Щоб опрацювати інформацію, як описано вище, ми спираємося на такі правові основи:

Якщо застосовне, для цілей, зазначених у пунктах А і B, Booking.com покладається на законні підстави, що використання ваших персональних даних необхідне для виконання договору, зокрема, для завершення вашого бронювання та управління ним.

Якщо необхідні персональні дані не надано, Booking.com не зможе завершити ваше Бронювання туристичної послуги або надати підтримку. З урахуванням цілей, зазначених у пунктах С-L, Booking.com покладається на здійснення своїх законних інтересів (або законних інтересів третіх осіб) для надання та поліпшення послуг, запобігання шахрайським діям і здійснення іншої законної діяльності (як наведено докладніше в пунктах С–L).

Під час використання персональних даних у законних інтересах Booking.com або інших третіх сторін ваші права і законні інтереси щодо захисту ваших персональних даних будуть мати перевагу для Booking.com перед правами та інтересами Booking.com або третіх сторін. Щодо мети М, Booking.com покладається, де це може бути застосовано, на дотримання правових вимог (наприклад, при отриманні запитів від правоохоронних органів).

Зрештою, де це необхідно відповідно до чинного законодавства, Booking.com отримає вашу згоду до використання ваших персональних даних для цілей прямого маркетингу електронною поштою або в інших випадках, де це вимагається за законодавством.

Якщо ви хочете висловити незгоду з цілями обробки даних, зазначеними в пунктах C–L, але не можете безпосередньо відмовитися від обробки (наприклад, через налаштування свого акаунта), будь ласка, напишіть нам на dataprotectionoffice@booking.com.


Яким чином Booking.com ділиться вашими даними з третіми сторонами?

За певних обставин ми передаємо вашу особисту інформацію третім сторонам. До третіх сторін належать:

  1. Постачальник туристичних послуг, у якого ви здійснили Бронювання: Для того щоб завершити ваше Бронювання, ми передаємо відповідну інформацію про ваше бронювання Постачальнику туристичних послуг, якого ви забронювали. Це одна з найнеобхідніших дій для виконання наших зобов'язань.

    Залежно від Бронювання та Постачальника туристичних послуг, ми можемо передавати таку інформацію: ваше ім'я, контактні дані, платіжні дані, імена осіб, які подорожують з вами, і будь-які ваші уподобання чи іншу інформацію, яку ви вказали під час Бронювання.

    У певних випадках ми передаємо Постачальнику туристичних послуг деякі ваші історичні дані. Сюди входить інформація про те, чи ви бронювали в них у минулому, кількість завершених бронювань, зроблених вами на Booking.com, підтвердження того, що на вас не надходило жодних скарг, відсоток бронювань, які ви скасували в минулому, і чи ви залишали відгуки за минулими бронюваннями.

    Якщо у вас виникнуть питання з приводу Поїздки, ми можемо зв'язатися з Постачальником туристичних послуг з проханням опрацювати ваш запит. У разі, якщо оплату не було проведено в процесі бронювання на сайті Booking.com, ми передамо дані вашої кредитної картки Постачальнику туристичної послуги, в якого ви зробили бронювання, для подальшого опрацювання (за умови, що ви вказали ці дані в процесі бронювання).

    У разі виникнення претензій або суперечок, пов'язаних з Бронюванням туристичної послуги, ми можемо надати Постачальнику туристичної послуги ваші контактні дані та іншу інформацію про процес бронювання, якщо це необхідно для вирішення ситуації. Це може включати, окрім іншого, вашу адресу електронної пошти і копію підтвердження бронювання як доказ того, що Бронювання туристичної послуги було виконано, або для підтвердження причин скасування.

    Для повноти інформації Постачальники туристичних послуг будуть продовжувати опрацьовувати ваші персональні дані, і Booking.com не контролює цей процес. Постачальники туристичних послуг можуть також запитувати додаткові персональні дані, наприклад, для надання додаткових послуг або дотримання місцевих обмежень. Якщо можливо, ознайомтеся з Положенням про конфіденційність Постачальника туристичної послуги, щоб зрозуміти, як він опрацьовує ваші персональні дані.

  2. Провайдери з підключення: зверніть увагу, що деякі Постачальники туристичних послуг, можливо, будуть запитувати у нас передачу ваших персональних даних Провайдеру з підключення, з яким укладено договір, щоб мати можливість завершити ваше бронювання і керувати ним. Провайдери з підключення діють від імені Постачальників туристичних послуг і допомагають їм керувати їхніми бронюваннями.

  3. Вашому місцевому офісу Booking.com: З метою підтримки користувачів послуг Booking.com ваші дані можуть бути передані дочірнім компаніям, що входять до складу групи компаній Booking.com, зокрема службі підтримки клієнтів. Щоб дізнатися більше про групу компаній Booking.com, перейдіть у розділ "Про Booking.com".

  4. Стороннім постачальникам послуг: ми використовуємо постачальників послуг, що не входять до складу групи компаній Booking.com, для підтримки сервісів Booking.com. До них належать:

    • підтримка клієнтів;

    • дослідження ринку;

    • виявлення та запобігання шахрайству (включаючи скринінг на предмет шахрайства).

    • Страхові вимоги

    • Оплата

      Ми використовуємо сторонніх постачальників для обробки платежів і повернень або надання послуг зі збору рахунків. Якщо ви або власник банківської карти, з якої було оплачене бронювання, попросили про повернення платежу, то для його здійснення нам буде необхідно передати деякі деталі вашого бронювання постачальнику платіжних послуг і відповідній фінансовій організації. Це може бути копія підтвердження вашого бронювання або IP-адреса, з якої ви зробили бронювання. Ми можемо передавати інформацію відповідним фінансовим організаціям, якщо вважатимемо це абсолютно необхідним для виявлення та запобігання шахрайству.

    • Маркетингові послуги

      Ми передаємо персональні дані нашим рекламним партнерам, зокрема, вашу електронну адресу, в рамках маркетингових послуг Booking.com через треті сторони (щоб забезпечити показ релевантних рекламних повідомлень релевантній аудиторії). Ми використовуємо технології, як-от хешування, щоб співвіднести вашу електронну адресу з існуючою клієнтською базою і щоб вашу адресу не можна було використати для інших цілей. Щоб дізнатися більше про персоналізовані рекламні оголошення та ваші налаштування, прочитайте наше "Положення про файли cookie".

    • Рекламні партнери

      Ми використовуємо рекламних партнерів, як-от провайдерів метапошуку, щоб ви могли порівняти наші пропозиції з пропозиціями інших систем онлайн-бронювання (OTA). Коли ви бронюєте на Booking.com після використання партнера з реклами, ми надішлемо йому детальну інформацію про бронювання, яке ви зробили на Booking.com.

  5. Компетентні органи: ми передаємо персональні дані в правоохоронні органи в тому обсязі, в якому потрібно за законом або є строго необхідним для запобігання, виявлення або припинення злочинних дій і шахрайства, або якщо ми іншим чином юридично зобов'язані передати їх. Крім цього, нам може знадобитися передати персональні дані компетентним органам для захисту наших прав або власності, а також прав і власності наших бізнес-партнерів.

  6. Бізнес-партнери: Ми працюємо з багатьма бізнес-партнерами по всьому світі. Ці бізнес-партнери поширюють та рекламують послуги Booking.com, включаючи послуги і продукти наших Постачальників туристичних послуг.

    Коли ви робите бронювання на сайті або в додатку одного з наших бізнес-партнерів, деякі персональні дані, які ви їм надасте, наприклад, ваше ім'я та адресу електронної пошти, вашу адресу, платіжні дані та іншу супутню інформацію, буде передано нам для завершення вашого бронювання й управління ним.

    Якщо бізнес-партнер надає підтримку клієнтам, Booking.com (за необхідності) передасть йому деталі, що стосуються вашого бронювання, щоб ви отримали належну допомогу.

    Коли ви робите бронювання на сайті одного з наших бізнес-партнерів, він може отримати деяку частину ваших персональних даних, пов'язаних з певним бронюванням та вашими діями на сайті партнера. Це потрібно для їхніх бізнес-цілей.

    Здійснюючи бронювання на сайті бізнес-партнера, ознайомтеся з його політикою конфіденційності, якщо хочете дізнатися, яким чином можуть обробляти ваші персональні дані.

    Для виявлення і запобігання випадків шахрайства в разі крайньої потреби ми можемо також обмінюватися інформацією про наших користувачів з бізнес-партнерами.

    Якщо страхова вимога пред’явлена вам і Постачальнику туристичної послуги, ми можемо надати необхідні дані (у тому числі персональні дані) страховій компанії для подальшої обробки.

    • Пропозиція компанії-партнера: ми можемо надати вам "Пропозицію компанії-партнера". Якщо ви бронюєте проживання з позначкою "Пропозиція компанії-партнера", ваше бронювання буде супроводжуватися Постачальником туристичної послуги, який не пов'язаний з готельним об'єктом, який ви бронюєте. У межах процесу бронювання нам необхідно буде поділитися з цим бізнес-партнером деякими відповідними персональними даними.

      Якщо ви бронюєте за Пропозицією компанії-партнера, перегляньте відомості, надані в процесі бронювання або на сторінці підтвердження бронювання, щоб отримати більше інформації про Постачальника туристичних послуг і про те, як він буде далі опрацьовувати ваші персональні дані.

  7. Групі компаній Booking Holdings Inc.: Дізнайтеся про те, як ваші персональні дані передаються іншим компаніям у складі групи компаній Booking Holdings Inc.

Booking.com – глобальний бізнес. Дані, які ми збираємо від вас, як описано в цьому Положенні про конфіденційність, можуть бути доступні, можуть передаватися або зберігатися в країнах, які, можливо, не мають таких самих законів про захист даних, як країна, в якій ви початково надали інформацію. У таких випадках ми захищатимемо ваші дані, як описано в цьому Положенні про конфіденційність.

Це також може застосовуватись, якщо ви перебуваєте в Європейській економічній зоні (ЄЕЗ). Країни, у які можуть бути передані ваші дані, можуть не мати законів, які забезпечують такий самий рівень захисту ваших персональних даних, як закони на території ЄЕЗ. У цьому випадку ми будемо вживати відповідних заходів безпеки, щоб забезпечити відповідність цих передач даних європейському законодавству про конфіденційність.

Зокрема, коли ваші дані передаються стороннім постачальникам послуг, ми встановлюємо й застосовуємо відповідні договірні, організаційні та технічні заходи щодо таких постачальників. Це досягається за рахунок введення в дію Стандартних договірних умов, схвалених Європейською комісією, шляхом вивчення країн, в які можуть бути передані дані, і прийняття конкретних технічних і організаційних заходів безпеки.

У деяких конкретних випадках ми передаємо ваші дані за межі ЄЕЗ, оскільки це робиться у ваших інтересах або необхідно для укладення з вами договору або його виконання. Наприклад, коли ви робите бронювання на Booking.com або через бізнес-партнера, нам може знадобитися передати ваші дані Постачальнику туристичної послуги або бізнес-партнеру, який перебуває за межами ЄЕЗ.

Ви можете звернутися до нас з проханням надати копію реалізованих засобів безпеки (коли це можливо), зв'язавшись з нами за адресою dataprotectionoffice@booking.com.


Як ваші персональні дані передаються іншим компаніям у складі групи компаній Booking Holdings Inc.?

Booking.com – частина групи компаній Booking Holdings Inc. Дізнайтеся більше на Bookingholdings.com.

Ми можемо отримувати ваші персональні дані від інших компаній у складі Booking Holdings Inc. або передавати ваші дані цим компаніям у таких цілях:

  1. надання послуг (зокрема для здійснення бронювань і керування ними, а також для опрацювання платежів);

  2. надання послуг з підтримки клієнтів;

  3. виявлення, запобігання і розслідування шахрайських та інших незаконних дій, а також витоку даних;

  4. аналітика і покращення продукту;

  5. надання вам персональних пропозицій або надсилання маркетингових матеріалів з вашої згоди або в інших дозволених законом випадках;

  6. для хостингу, технічної підтримки, загального обслуговування і гарантування безпеки спільно використовуваних даних;

  7. дотримання чинних законів.

Якщо застосовне та за умови, що не зазначено інше, для цілей А–F Booking.com виходить зі свого законного інтересу передавати персональні дані та отримувати їх. Щодо мети G, Booking.com покладається, де це може бути застосовано, на дотримання правових вимог (наприклад, при отриманні запитів від правоохоронних органів).

Наприклад, Booking.com близько співпрацює з Rentalcars.com, щоб пропонувати клієнтам послуги наземного транспорту. Щоб дізнатися більше, перегляньте розділ "Як відбувається обмін вашими персональними даними та їхня подальша обробка для надання послуг наземного транспорту?"

Усім компаніям в складі Booking Holdings Inc. може знадобитися обмін персональними даними клієнтів, щоб захистити їх від шахрайства на своїх онлайн-платформах.


Як відбувається обмін вашими персональними даними та їхнє подальше опрацювання для надання послуг наземного транспорту?

Booking.com Transport Limited, яка виступає під торговою маркою Rentalcars.com, є приватною компанією з обмеженою відповідальністю, заснованою відповідно до законодавства Сполученого Королівства. Її офіси розташовані за адресою: 100 New Bridge Street, London, EC4V 6JA.

Booking.com і Rentalcars.com (обоє входять до групи компаній Booking Holdings Inc.) тісно співпрацюють, щоб пропонувати вам послуги наземного транспорту через сайти або додатки Booking.com, наприклад cars.booking.com або taxi.booking.com.

Послуги наземного транспорту, пропоновані через сайти і додатки Booking.com, надаються компанією Rentalcars.com під торговою маркою Booking.com. Це означає, що при бронюванні або перегляді послуг наземного транспорту через додаток або веб-сайт, Booking.com і Rentalcars.com спільно несуть відповідальність за збір і використання ваших персональних даних.

Крім даних, які ми опрацьовуємо, щоб забезпечувати вам пошук послуг наземного транспорту і бронювання, Booking.com і Rentalcars.com також можуть незалежно одна від одної використовувати ваші персональні дані. Це відповідає цілям, викладеним у цьому Положенні про конфіденційність і Положенні про конфіденційність Rentalcars.com.

Щоб отримати додаткову інформацію про зв'язок між Booking.com і Rentalcars.com, а також для застосування ваших прав щодо ваших персональних даних, які збираються через сайти і додатки Booking.com, ви можете зв'язатися з Booking.com у будь-який час. Ви можете зробити це за електронною адресою, наведеною в розділі "Хто відповідає за опрацювання персональних даних на сайті і в додатках Booking.com і як з нами зв'язатися?"


Як відбувається обмін вашими персональними даними та їхнє подальше опрацювання для надання послуг страхування?

Booking.com Distribution B.V. є спорідненою компанією Booking.com із зареєстрованим офісом за адресою: 597 Херенграхт, 1017 CE, Амстердам, Нідерланди (597 Herengracht, 1017 CE Amsterdam, The Netherlands). Booking.com і Booking.com Distribution B.V. тісно співпрацюють, пропонуючи клієнтам різні страхові продукти і послуги для Бронювань туристичних послуг, наприклад страхування скасування бронювання.

Пропозиція страхування може включати кілька сторін, таких як посередники, суб'єкти страхової діяльності та інші агенти. У разі участі компанії Booking.com Distribution B.V. вона буде діяти як посередник і уповноважений агент або призначений представник (залежно від юрисдикції) від імені страховика, пропонуючи страхові продукти і послуги клієнтам Booking.com.

Перегляньте інформацію, надану в процесі бронювання, щоб отримати більше інформації про Booking.com Distribution B.V. і сторони, які працюють разом з Booking.com, щоб запропонувати вам ці продукти і послуги. Реквізити страховика містяться в страховому полісі і супровідній документації, наданій вам.

У разі пропонування страховки Booking.com і Booking.com Distribution B.V., можливо, доведеться використовувати і передавати персональні дані, які стосуються страхового продукту. Ці дані стосуються вас як потенційного або фактичного держателя полісу, бенефіціарів за полісом, членів сім'ї, заявників претензій і інших сторін претензії:

  • Для надання пропозицій, оформлення страхового покриття та опрацювання страхових випадків деякі персональні дані, надані нам у процесі бронювання ("Загальні дані для замовлення"), можливо, мають бути передані Booking.com Distribution B.V. Вас також можуть попросити надати додаткову інформацію, наприклад імена членів сім'ї або інших бенефіціарів, або відомості про претензію ("Дані щодо страхування").

  • Якщо ви подаєте претензію за страховим полісом, ця претензія може бути розглянута безпосередньо страховиком. Це означає, що вас можуть попросити надати персональні дані, щоб подати претензію безпосередньо страховику. Страховик поінформує вас про це в момент збору ваших даних. Коли вашу претензію розглядає страховик, Booking.com може отримати інформацію про стан вашої претензії, щоб надати вам послуги з підтримки клієнтів.

Коли Booking.com Distribution B.V. виступає як посередник для страхових продуктів і послуг через Booking.com, обидві компанії несуть спільну відповідальність за збір даних щодо страхування і їхню передачу від Booking.com до Booking.com Distribution B.V. Однак Booking.com Distribution B.V. виступає як єдиний оператор стосовно будь-якого опрацювання за межами систем Booking.com B.V. Будь-які персональні дані, зібрані Booking.com для цілей страхування, будуть опрацьовуватися згідно з цим Положенням про конфіденційність.

Для отримання додаткової інформації про відносини між Booking.com і Booking.com Distribution B.V., а також для реалізації ваших прав щодо персональних даних, зібраних через сайт і додатки Booking.com, зв'яжіться з нами.

Як Booking.com опрацьовує повідомлення, які ви і заброньований вами Постачальник туристичних послуг можете надсилати через Booking.com?

Booking.com надає вам і Постачальникам туристичних послуг різні способи для обміну повідомленнями про Послуги та наявні Бронювання туристичних послуг. Ці повідомлення проходять через Booking.com. Цей сервіс дозволяє вам і вашому Постачальнику туристичних послуг зв'язатися з Booking.com з питань щодо Бронювань через сайт, наші додатки, а також через інші канали, які ми надаємо.

Booking.com має доступ до повідомлень і може використовувати автоматизовані системи для огляду, сканування та аналізу повідомлень з міркувань:

  • безпеки;

  • запобігання шахрайства;

  • дотримання законодавчих і нормативних вимог;

  • виявлення потенційно неправомірних дій;

  • розробки та вдосконалення продуктів;

  • досліджень;

  • залучення клієнтів, зокрема для надання вам інформації і пропозицій, які, на нашу думку, можуть вас зацікавити;

  • надання клієнтської або технічної підтримки.

Ми залишаємо за собою право на свій власний розсуд блокувати доставку повідомлень або переглядати повідомлення, якщо ми вважаємо, що вони можуть містити шкідливий вміст, спам або можуть становити небезпеку для вас, Постачальників туристичних послуг, Booking.com або інших.

Усі повідомлення, відправлені або отримані за допомогою інструмента для обміну повідомленнями Booking.com, будуть отримані і збережені Booking.com. Постачальники туристичних послуг і Бізнес-партнери, через яких ви виконали Бронювання туристичної послуги, також можуть зв'язуватися з вами безпосередньо електронною поштою або через інші канали, які Booking.com не контролює.


Яким чином Booking.com використовує мобільні пристрої?

Ми пропонуємо безкоштовні додатки для різних мобільних пристроїв, а також спеціальні версії нашого сайту, оптимізовані для перегляду на телефонах і планшетах.

Ці додатки й мобільні сайти обробляють надані вами персональні дані практично так само, як і наш сайт. Вони дають вам змогу використовувати функцію визначення розташування, щоб ви могли знайти Постачальників туристичних послуг поруч (якщо ви цього хочете).

З вашої згоди ми можемо відправляти вам push-повідомлення з інформацією про ваші бронювання. Ви можете надати нам доступ до даних про розташування і контактні дані з метою надання замовлених вами послуг. Якщо ви завантажуєте зображення на нашу платформу, то ці зображення можуть також містити інформацію про розташування (відому як метадані). Ознайомтеся із вказівками свого мобільного пристрою, щоб зрозуміти, як змінити налаштування і контролювати обмін такими даними.

Коли ви вирішите використовувати наш "Голосовий помічник" для пошуку наших послуг або керування бронюваннями, ваша мова буде анонімно переведена в текст стороннім постачальником послуг. Для використання цієї функції вам потрібно буде надати нам доступ до мікрофона вашого пристрою.

Щоб оптимізувати свої послуги і маркетингові матеріали, а також забезпечити відповідність послуг потребам користувачів, ми використовуємо так зване відстеження дій на різних пристроях. Таке відстеження може проводитися як з використанням файлів cookie, так і без них. Докладнішу інформацію про файли cookie й інші подібні технології наведено в нашому Положенні про файли cookie.

За допомогою відстеження дій на різних пристроях компанія Booking.com може відстежувати дії користувачів на кількох пристроях. Зокрема під час такого відстеження ми можемо комбінувати дані, зібрані з певного браузера або мобільного пристрою з даними з іншого комп'ютера або пристрою, використовуваного тим самим клієнтом.

Щоб оптимізувати зміст розсилки новин Booking.com, компанія Booking.com комбінує пошукові запити і бронювання, які ви робили з різних комп'ютерів і пристроїв. Ви можете відмовитися від розсилки новин Booking.com у будь-який час.

Зміст персоналізованих рекламних оголошень, які ви бачите на інших сайтах або в додатках, також може ґрунтуватися на діях, які ви робите на приєднаних комп'ютерах або пристроях. Змінивши налаштування використання файлів cookie на своєму пристрої (див. розділ "Що можете зробити ви?" нашого Положення про файли cookie), ви можете змінити налаштування відстеження дій на різних пристроях в рекламних цілях. Пам'ятайте, якщо ви просто виходите зі свого акаунта Booking.com, це не означає, що ви більше не отримуватимете персоналізовану рекламу.


Яким чином Booking.com використовує соціальні мережі?

Booking.com по-різному використовує соціальні мережі. З їхньою допомогою ми просуваємо використання онлайн-бронювання, рекламуємо продукти і сервіси наших Постачальників Поїздок у сфері подорожей і покращуємо власні послуги.

Зверніть увагу, що використання функцій соціальних мереж може призвести до обміну персональними даними між Booking.com і постачальником послуг соціальних мереж, як ми опишемо нижче. Ви можете не користуватися цими послугами в соціальних мережах.

  1. Вхід за допомогою акаунта соціальної мережі. Ми пропонуємо вам можливість входити в акаунт Booking.com за допомогою акаунта однієї із ваших соціальних мереж. Ми робимо це, щоб позбавити вас від необхідності запам'ятовувати ще одне ім'я користувача та пароль для різних онлайн-служб.

    Досить один раз увійти в акаунт Booking.com за допомогою акаунта в соціальній мережі, і ви зможете робити це надалі. За бажанням ви завжди можете відв'язати свій акаунт Booking.com від вибраного акаунта соціальної мережі.

  2. Модулі соціальних мереж. Ми вбудували в сайт і додатки Booking.com плагіни для соціальних мереж. Коли ви натискаєте на одну з кнопок або торкаєтеся її (наприклад, "Подобається" на Facebook), провайдеру соціальної мережі передається певна інформація.

    Якщо ви увійшли у свій акаунт у соціальній мережі, то при натисканні або торканні однієї з цих кнопок, ваш провайдер соціальної мережі може зв'язати цю інформацію з вашим акаунтом у соціальній мережі. Залежно від ваших налаштувань провайдер може показати ці дії у вашому профілі для інших користувачів.

  3. Інші сервіси соціальних мереж. Ми можемо впроваджувати для вас інші сервіси соціальних мереж (наприклад, месенджери), щоб взаємодіяти з Booking.com або вашими контактами з питань, які пов'язані з нашими послугами.

    Ми можемо вести свої акаунти і пропонувати додатки в соціальних мережах. Підключаючись до Booking.com через соціальну мережу, провайдер соціальної мережі може дозволити вам ділитися інформацією з нами.

    Якщо ви вирішите поділитися інформацією, ваш провайдер соціальної мережі зазвичай повідомить вам, яка інформація буде передана. Наприклад, коли ви входите в акаунт користувача Booking.com, використовуючи свій акаунт у соціальній мережі, певна інформація з цього акаунта може бути передана Booking.com. Сюди входить ваша електронна адреса електронної пошти, ваш вік і збережені вами зображення профілю – залежно від того, що ви авторизуєте у своєму акаунті в соціальній мережі.

Якщо ви реєструєтеся в додатку соціальної мережі від Booking.com або підключаєте месенджер соціальної мережі, не маючи акаунта Booking.com, серед інформації, яку ви можете передати нам, може бути основна інформація з вашого профілю в соціальній мережі (в тому числі електронна пошта, оновлення статусу і список контактів).

Ми використовуємо її, щоб краще надавати вам замовлену послугу. Наприклад, щоб переслати повідомлення, яке ви хочете надіслати своїм контактам, або щоб адаптувати наш додаток або сайт під ваші потреби. В результаті, якщо ви захочете, ми зможемо адаптувати наші програми для вас, допомогти вам і вашим друзям знайти найкращі місця для подорожей і покращити наші сервіси.

Провайдер соціальної мережі зможе докладніше розповісти вам, як він використовує і обробляє ваші дані, коли ви підключаєтеся до Booking.com за допомогою цієї соціальної мережі. Наприклад, об'єднуючи персональні дані, отримані ним під час користування Booking.com через соціальну мережу, з інформацією, яку такі провайдери отримують при використанні вами інших онлайн-платформ, пов'язаних з вашим акаунтом соціальної мережі.

Якщо ви вирішили підключитися, використовуючи свій акаунт у Facebook або Google, ознайомтеся з інформацією за такими посиланнями, щоб дізнатися про те, як ці сторони використовують отримані ними дані: Facebook і Google.


Які процедури безпеки Booking.com використовує для захисту ваших персональних даних?

Ми дотримуємося процедур безпеки, щоб запобігти несанкціонованому доступу до персональних даних та їхньому неправомірному використанню.

Ми застосовуємо відповідні корпоративні системи та дотримуємося певних процедур з метою захисту та охорони наданих нам персональних даних. Ми також використовуємо заходи безпеки і застосовуємо технічні та фізичні обмеження для використання персональних даних та отримання доступу до них на наших серверах. Лише працівники, в яких є особливі права, мають право доступу до персональних даних під час виконання своїх обов'язків.

Ми зберігаємо ваші персональні дані стільки, скільки необхідно, щоб ви могли користуватися нашими послугами, ми могли надавати вам наші послуги (у тому числі збереження будь-якого призначеного для користувача акаунта Booking.com, який ви можете мати), в межах дотримання чинного законодавства, для вирішення суперечок, а також в інших цілях, що дозволяють нам вести комерційну діяльність, зокрема виявлення шахрайських або інших незаконних дій і запобігання їм. Це Положення про конфіденційність поширюється на всі персональні дані, які ми зберігаємо про вас як про клієнта Booking.com.

Для додаткового захисту ми наполегливо рекомендуємо налаштувати двофакторну автентифікацію для вашого акаунта користувача на Booking.com. Це створить додатковий крок автентифікації й гарантуватиме, що якщо хтось отримає ваше ім'я користувача та пароль (наприклад, через фішинг або соціальну інженерію), то вони не зможуть увійти у ваш акаунт. Ви можете налаштувати це в розділі "Безпека" в налаштуваннях свого акаунта.


Як Booking.com використовує персональні дані дітей?

Наші послуги не призначені для дітей віком до 16 років, і ми ніколи не збираємо їхні дані, якщо тільки їх не надано (за згодою) одного з батьків або опікуна. В обмежених випадках ми можемо збирати персональні дані дітей віком до 16 років, коли ви здійснюєте бронювання, купуєте послуги для організації поїздки або в інших виняткових випадках (коли мова йде про сімейний відпочинок). Знову ж таки: ми збиратимемо і використовуватимемо таку інформацію, надану батьками або опікуном або з їхньої згоди.

Якщо нам стане відомо про те, що компанія Booking.com обробляє інформацію про дітей молодше 16 років без належної згоди одного з батьків або опікуна, ми видалимо таку інформацію.


Яким чином ви можете контролювати персональні дані, що передаються Booking.com?

Ми хочемо, щоб ви контролювали, як ми використовуємо ваші персональні дані. Ви можете зробити це таким чином:

  1. Ми хочемо, щоб ви контролювали, як ми використовуємо ваші персональні дані. Ви можете зробити це таким чином:

  2. надіслати нам запит на отримання копії своїх персональних даних, які у нас зберігаються;

  3. ви можете повідомити нам про будь-які зміни у своїх персональних даних або попросити нас виправити будь-яку інформацію в тих персональних даних, які ми зберігаємо; При цьому, як зазначено нижче, ви також можете внести такі зміни самостійно, якщо ви маєте акаунт користувача.

  4. У деяких випадках попросити нас видалити, заблокувати або обмежити свої персональні дані, які у нас зберігаються, а також заперечити проти наших способів використання ваших персональних даних; та

  5. у деяких випадках попросити нас надіслати персональні дані, які ви нам надали, третій стороні;

  6. Якщо ми використовуємо ваші персональні дані на підставі отриманої від вас згоди, ви маєте право в будь-який момент відкликати таку згоду відповідно до застосовного права; та

  7. Якщо ми обробляємо ваші персональні дані на підставі законних або публічних інтересів, ви завжди маєте право заборонити таке використання ваших персональних даних відповідно до чинного законодавства.

Ми покладаємося на вас щодо повноти, точності та правильності персональних даних. Будь ласка, негайно зв'яжіться з нами в разі будь-яких змін або виявлення неточностей у ваших персональних даних.

Якщо у вас є акаунт Booking.com, ви можете отримати доступ до значного обсягу ваших персональних даних через наш сайт або додаток. У налаштуваннях свого акаунта ви можете знайти функції, що дають вам змогу додавати, оновлювати або видаляти інформацію про вас, яка перебуває в нашому розпорядженні.

Якщо будь-які ваші персональні дані, які ми зберігаємо, не доступні через сайт або додаток, ви можете направити нам відповідний запит.

Якщо ви хочете скористатися своїм правом доступу або видалення своїх персональних даних, заповніть і надішліть форму "Запит суб'єкта даних для клієнтів Booking.com". Із запитаннями, скаргами та застосуванням своїх прав щодо цього Положення про конфіденційність, зв'яжіться з нашим Інспектором із захисту персональних даних за адресою dataprotectionoffice@booking.com. Ви також можете зв'язатися з місцевим органом з питань захисту персональних даних.

Якщо ви хочете відмовитися від опрацювання своїх персональних даних на підставі законного інтересу або у вас немає прямих механізмів відмови, зв’яжіться з нами за адресою dataprotectionoffice@booking.com.

Якщо ви хочете зв'язатися з нами поштою, надішліть запит Інспектору із захисту персональних даних, використовуючи нижченаведену поштову адресу: Herengracht 597, 1017 CE, Amsterdam, the Netherlands.


Хто відповідає за опрацювання персональних даних на сайті й у додатках Booking.com і як з нами зв'язатися?

Booking.com B.V. контролює опрацювання персональних даних відповідно до цього Положення про конфіденційність за винятком випадків, коли прямо вказується інше. Booking.com B.V. є приватною компанією з обмеженою відповідальністю, зареєстрованою відповідно до законодавства Нідерландів, з офісом за адресою: Herengracht 597, 1017 CE Амстердам, Нідерланди.

Якщо у вас виникли запитання стосовно цього Положення про конфіденційність або опрацювання ваших персональних даних, зверніться до нашого Інспектора із захисту персональних даних, написавши на dataprotectionoffice@booking.com, і ми якнайшвидше з вами зв'яжемося.

Якщо у вас є запитання щодо бронювання, зв'яжіться з нашою службою підтримки клієнтів через контактну сторінку служби підтримки клієнтів.

Запити від правоохоронних органів мають бути надіслані відповідно до порядку звернень правоохоронних органів.

Положення для певних країн

Залежно від законодавства, яке на вас поширюється, від нас можуть вимагати надати деяку додаткову інформацію. Ознайомтеся зі списком нижче, щоб знайти будь-яку додаткову інформацію, яка стосується вашої ситуації.

Бразилія

Як клієнт з Бразилії, ви маєте певні права відповідно до Lei Geral de Proteção de Dados Pessoais ("LGPD"). Ці права включають:

  • право на підтвердження наявності опрацювання,

  • право на доступ до ваших даних,

  • право на виправлення неповних, неточних або застарілих даних,

  • право на блокування або видалення непотрібних персональних даних,

  • право на отримання копії персональних даних,

  • право на видалення даних у разі опрацювання за згодою,

  • право на інформацію про державні або приватні установи й організації, з якими Booking.com поділилася вашими даними,

  • право на інформацію про можливості ненадання згоди і наслідки відмови, а також право на відкликання згоди.

Щоб скористатися будь-яким з цих прав, використовуйте веб-форму та/або контактну інформацію, зазначену в розділі "Як ви можете контролювати персональні дані, які ви надали Booking.com?".

Booking.com B.V. розташована в Європейській економічній зоні (ЄЕЗ). Оскільки компанія веде глобальний бізнес, у разі використання наших послуг ваші персональні дані можуть бути передані за межі ЄЕЗ. У разі передачі ваших персональних даних за межі ЄЕЗ компанія буде вживати відповідних запобіжних заходів для захисту ваших персональних даних згідно з вимогами LGPD.

Ознайомтеся з розділом "Як Booking.com використовує персональні дані дітей?" щоб дізнатися, як Booking.com опрацьовує персональні дані дітей. Відповідно до вимог LGPD Booking.com завжди буде враховувати інтереси дитини в разі відомого опрацювання персональних даних осіб віком до 18 років.

Для резидентів Каліфорнії – закон Каліфорнії

Цей розділ доповнює наше Положення про конфіденційність і застосовується тільки в тому випадку, якщо ви мешкаєте у штаті Каліфорнія. Коли це застосовується, в ньому описано, як ми використовуємо й опрацьовуємо ваші персональні дані (термін, який використовується відповідно до законодавства), а також роз'яснено ваші конкретні права відповідно до законодавства штату Каліфорнія.

Нижче описано категорії персональних даних, які ми про вас збираємо:

  1. ідентифікатори (наприклад, ваше ім'я, номер рахунку, адреса електронної пошти, IP-адреса);

  2. фінансова, медична інформація або інформація про медичне страхування (наприклад, номер вашого банківського рахунку, номер платіжної картки або медична інформація, якщо її надано вами або від вашого імені);

  3. характеристики захищених класифікацій відповідно до законів штату Каліфорнія або федерального законодавства (наприклад, ваша стать, релігія, сексуальна орієнтація);

  4. комерційна інформація (наприклад, інформація про вашу покупку);

  5. інформація про активність в інтернеті або іншій електронній мережі (наприклад, інформація про ваш веб-сайт або використання додатків);

  6. геолокаційні дані (наприклад, ваше фізичне місце розташування);

  7. візуальна інформація (наприклад, будь-які фотографії, які ви завантажуєте у свій акаунт);

  8. інтерпретація (напр., аналітика та вподобання);

  9. професійна інформація або інформація, пов'язана з роботою (наприклад, відомості про роботодавця і відрядження);

Якщо ви хочете отримати додаткову інформацію про категорії джерел, з яких ми отримуємо персональні дані, про конкретні типи персональних даних, які ми збираємо, або про цілі, для яких ми їх збираємо, перегляньте розділи нашого Положення про конфіденційність: "Які персональні дані збирає Booking.com?" та "Чому Booking.com збирає і використовує ваші персональні дані?".

Щоб дізнатися більше про отримання персональних даних від бізнес-партнерів та обмін цієї інформації з ними, перегляньте розділи нашого Положення про конфіденційність: "Які персональні дані збирає Booking.com?" та "Яким чином Booking.com ділиться вашими даними з третіми особами?".

Ми можемо надавати певні частини ваших персональних даних третім особам, що відповідно до законодавства Каліфорнії може розглядатися як "продаж" інформації. Сюди може належати інформація, пов'язана з ідентифікаторами, комерційною інформацією, даними про географічне місцезнаходження, інтернет-активність і інтерпретацією, як описано вище. Ми також можемо передавати ваші персональні дані, зазначені в пунктах A–I, для "ділових цілей", наприклад, постачальникам послуг, які допомагають нам гарантувати безпеку наших послуг, з метою оплати, надання послуг підтримки клієнтів, доставки маркетингових повідомлень або рекламних оголошень. Щоб дізнатися більше зокрема про одержувачів ваших персональних даних, перегляньте розділи нашого Положення про конфіденційність: "Які персональні дані збирає Booking.com?" та "Яким чином Booking.com ділиться вашими даними з третіми особами?".

Законодавство Каліфорнії надає вам певні права, зокрема право доступу до певних частин персональних даних, право дізнатися про те, як ми опрацьовуємо персональні дані, зокрема розкриття або продаж персональних даних, право вимагати видалення персональних даних, право на відмову від "продажу" і право не відмовляти вам у товарах або послугах для здійснення цих прав.

Ви можете скористатися своїм правом відмовитися від "продажу", перейшовши за цим посиланням і дотримуючись інструкцій: https://www.booking.com/content/ccpa.html

Щоб скористатися своїм правом на запит доступу до своїх персональних даних або видалити їх відповідно до законодавства Каліфорнії, заповніть нашу форму "Запит суб'єкта даних для клієнтів Booking.com". Щоб скористатися цими чи будь-якими іншими правами відповідно до законодавства Каліфорнії або зв'язатися з нами щодо питань і проблем, пов'язаних із цим повідомленням про конфіденційність і нашими процедурами, ви також можете написати нам на адресу dataprotectionoffice@booking.com листа з темою: "California Resident Privacy Rights - Request" (Запит: право резидента Каліфорнії на конфіденційність).

Якщо ви є уповноваженим агентом і хочете скористатися правами від імені споживача з Каліфорнії, зв'яжіться з нами за вищевказаною електронною адресою, додавши копію письмового дозволу споживача, який призначив вас своїм агентом. Нам може знадобитися перевірити вашу особу, перш ніж завершити запит на отримання прав, наприклад, запитавши у вас інформацію про ваші попередні Бронювання.

Послуги, які пропонує Booking.com, не розраховані для дітей віком до 16 років. Отже, Booking.com свідомо не продає персональні дані неповнолітніх віком до 16 років без відповідної згоди, як того вимагає Закон штату Каліфорнія про захист конфіденційності споживачів (CCPA).

Booking.com зібрала таку статистику про отримання й опрацювання запитів, які вважають такими, що їх подали споживачі з Каліфорнії відповідно до CCPA, за період з 1 січня 2020 року до 31 грудня 2020 року:

  • Кількість "запитів на ознайомлення", які Booking.com отримала, виконала (повністю або частково) або відхилила: 27

  • Кількість "запитів про видалення", які Booking.com отримала, виконала (повністю або частково) або відхилила: 136

  • Кількість "запитів про відмову від продажу", які Booking.com виконала (повністю або частково) або відхилила: 13866

  • Середня кількість днів, яку Booking.com витратила на те, щоб вичерпно відповісти на запити щодо ознайомлення, видалення або відмову: 8,514

Росія

Цей розділ доповнює наше Положення про конфіденційність і стосується тільки клієнтів з Російської Федерації.

У цьому розділі пояснено, як ми використовуємо й опрацьовуємо ваші персональні дані, і пояснено ваші конкретні права відповідно до російського законодавства. У разі суперечності між положеннями цього розділу та іншими умовами Положення про конфіденційність, положення цього розділу будуть застосовуватися до опрацювання персональних даних громадян Російської Федерації.

Ми можемо використовувати вашу інформацію для прямої маркетингової діяльності, у випадках (якщо це необхідно відповідно до чинного законодавства), коли ви даєте нам попередню згоду.

Передача персональних даних, як описано в цьому Положенні про конфіденційність, може включати в себе передачу персональних даних за кордон. Передача персональних даних за кордон з Росії до юрисдикцій, які не забезпечують належного захисту прав суб'єктів персональних даних, може здійснюватися тільки у випадках, передбачених законодавством Російської Федерації, зокрема:

  1. отримання вашої попередньої відповідної згоди; або

  2. виконання договору з вами або надання вам послуг.

Booking.com використовує різні правові основи для опрацювання (у тому числі передачі) ваших персональних даних, а саме:

  1. вашу згоду (в тому числі для цілей прямого маркетингу та поширення персональних даних, які ви надаєте на наших онлайн-платформах),

  2. виконання договору з вами або надання вам послуг.

    Якщо необхідні персональні дані не надано, Booking.com не зможе надати вам запитану послугу, зокрема завершення Бронювання туристичної послуги або надання послуг служби підтримки клієнтів.

  3. Права і законні інтереси Booking.com та третіх сторін (наприклад, виявлення шахрайства і запобігання йому).

    Під час використання персональних даних у законних інтересах Booking.com або інших третіх сторін ваші права і законні інтереси щодо захисту ваших персональних даних будуть мати перевагу для Booking.com перед правами та інтересами Booking.com або третіх сторін.

  4. Юридичні зобов'язання Booking.com (наприклад, відповідати на законні запити державних органів).

Якщо ви хочете заперечити проти будь-якого опрацювання ваших персональних даних, ви можете використовувати наявні опції відмови (наприклад, в налаштуваннях вашого акаунта) або зв'язатися з нами, як зазначено вище в пункті "Яким чином ви можете контролювати персональні дані, що передаються Booking. com?". Відзначимо, що, якщо ви відкличете свою згоду, Booking.com і далі може мати право продовжити опрацювання ваших персональних даних, якщо має для цього іншу правову основу.

Ми припинимо опрацювання ваших персональних даних і видалимо їх, коли:

  1. цілі опрацювання даних будуть досягнуті, в тому числі якщо закінчився термін зберігання персональних даних;

  2. ви відкличете свою згоду на опрацювання персональних даних, якщо ми не матимемо іншої правової основи для опрацювання ваших персональних даних;

якщо ви маєте скаргу щодо опрацювання нами ваших персональних даних, зв'яжіться з нами, як описано в пункті "Яким чином ви можете контролювати персональні дані, що передаються Booking.com?". Ви також можете звернутися до місцевого органу влади із захисту даних (Роскомнагляд).

Південна Корея

Цей розділ доповнює наше Положення про конфіденційність і застосовується тільки в тому випадку, якщо ви мешкаєте в Південній Кореї.

  1. Частини персональних даних, які ми збираємо

    Для отримання інформації про елементи персональних даних, які ми збираємо, ознайомтеся з розділом нашого Положення про конфіденційність, що має назву "Які персональні дані збирає Booking.com?".

  2. Цілі збирання і використання персональних даних

    Щоб дізнатися про цілі й використання персональних даних, які ми збираємо, прочитайте розділ нашого Положення про конфіденційність за назвою "Чому ми збираємо й використовуємо ваші персональні дані?".

  3. Сторонні отримувачі та довірені особи персональної інформації

    Довірені особи Призначення/доручені обов'язки

    Персональні дані використовуються Постачальником туристичної послуги для організації заброньованого вами житла. Інформація зберігається та видаляється, як зазначено в цьому Положенні про конфіденційність.

    Довірені особи з опрацювання платежів

    Персональні дані передаються стороннім постачальникам платіжних послуг, які опрацьовують платежі, розглядають повернення оплати або надають послуги зі збирання рахунків від нашого імені. Інформація зберігається, як зазначено в цьому Положенні про конфіденційність.

    Довірені особи служби підтримки клієнтів

    Персональна інформація передається цим довіреним особам, щоб ми за потреби могли надати вам послуги підтримки клієнтів.

    Довірені особи з дослідження ринку

    Персональні дані передаються цим довіреним особам, щоб допомогти нам у проведенні маркетингових досліджень.

    Довірені особи з безпеки

    Персональні дані передаються цим довіреним особам для надання послуг щодо виявлення випадків шахрайства і запобігання їм (зокрема скринінгу на предмет шахрайства).

    Довірені особи з реклами

    Коли ви робите бронювання через Booking.com, після використання партнера з реклами ми надсилаємо відомості про бронювання партнеру з реклами.

    Booking Holdings Inc.

    Персональні дані передаються компаніям, які входять в групу компаній Booking Holdings Inc., для таких цілей:

    • надання послуг (зокрема для здійснення бронювань і керування ними або для опрацювання платежів);

    • забезпечення служби підтримки клієнтів;

    • виявлення, запобігання та розслідування випадків несанкціонованого розкриття даних, шахрайства та інших незаконних дій;

    • аналітика і покращення продукту;

    • надання вам персональних пропозицій або надсилання маркетингових матеріалів з вашої згоди або в інших дозволених чинним законодавством випадках;

    • хостинг, технічна підтримка, загальне обслуговування та забезпечення безпеки таких переданих персональних даних;

    • дотримання чинного законодавства.

    Провайдери з підключення

    Ми надаємо відомості про ваше бронювання провайдерам з підключення від імені Постачальників туристичних послуг.

  4. Знищення персональних даних

    Під час знищення персональних даних Booking.com вживає комерційно обґрунтованих і технічно доцільних заходів, щоб персональні дані було видалено остаточно та без можливості відтворення.

    Електронні документи або файли, що містять персональні дані, безповоротно видаляються за допомогою технічного методу, який унеможливлює відновлення або вилучення даних. Неелектронні документи або файли, які містять персональні дані, подрібнюються або спалюються.

    Іноді потрібно, щоб персональні дані зберігалися після закінчення терміну зберігання і використовувалися відповідно до чинного законодавства. У таких випадках ці дані будуть зберігатися або утримуватися окремо від інших елементів персональних даних, наскільки це технічно можливо.

  5. Відділ захисту персональних даних

    Якщо ви маєте запит, пов'язаний з цим Положенням про конфіденційність або правами суб'єкта даних, зверніться в наш Офіс із захисту даних. Це відділ, який відповідає за захист персональних даних і пов'язаних з ними скарг:

    Офіс із захисту даних

    +82 2 6323 8008

    dataprotectionoffice@booking.com

    Ви також можете зв'язатися або проконсультуватися з місцевими органами влади щодо питань, пов'язаних з персональними даними, за будь-якими з вказаних нижче адрес:

    • Центр звітування про порушення конфіденційності privacy.kisa.or.kr / 118

    • КібербезпекаВідділ кіберрозслідувань, Верховна прокуратура Республіки Корея www.spo.go.kr / 1301

    • Відділ кібербезпеки Національного поліцейського агентства: ecrm.police.go.kr / 182

  6. Представник у Кореї

    Відповідно до Закону про просування використання інформаційної мережі і захисту інформації далі наведено дані про місцевого агента:

    • Ім'я та представник: Booking.com Korea Limited (представник: Сун Йон Чо (Sunyoung Cho))

    • Поштова адреса, номер телефону та адреса електронної пошти: 7F Gran Seoul, 33 Jongro, Jongro-Gu, Сеул, Південна Корея, +82 2 3483 3276, privacy.kr@booking.com.

Туреччина

Клієнти з Туреччини також можуть використати контактні дані, наведені нижче, для запитів, пов'язаних із цим положенням про конфіденційність:

Місцевий представник Booking.com B.V. в Туреччині – Ozdagistanli Ekici Avukatlık Ortaklığı, located at Al Zambak Sok No: 2 Varyap Meridian Grand Tower A Blok K: 32 D: 270 Ataşehir-İstanbul.


 

Коли ви використовуєте наші онлайн-послуги або додатки, ми використовуємо файли cookie та інші технології відстеження (які ми називаємо "файли cookie" з метою цього Положення про файли cookie).

Файли cookie використовується з різною метою: для підтримки роботи сайту Booking.com, аналізу трафіку або в рекламних цілях.

Ознайомтеся з інформацією далі, якщо хочете більше дізнатися, що таке файли cookie, їхнє використання та налаштування.

Що таке файли cookie та інші технології відстеження?

Як використовуються файли cookie?

Що можете зробити ви?


Що таке файли cookie та інші технології відстеження?

Файл cookie – це невеликий текстовий файл, який веб-сайти зберігають на вашому комп'ютері або мобільному пристрої.

Ці файли cookie зберігають інформацію про вміст, який ви переглядаєте і з яким взаємодієте, щоб запам'ятати ваші уподобання та налаштування або проаналізувати, як ви використовуєте онлайн-служби.

Розрізняють "основні" та "додаткові" файли cookie:

  • Основні файли cookie належать власнику й надсилаються через його домен; у нашому випадку – це Booking.com. Усі файли cookie, які ми надсилаємо, є основними.

  • Додаткові файли cookie – це файли, які ми дозволяємо надсилати через наші домени нашим перевіреним партнерам. Це можуть бути партнери із соціальних мереж, партнери з рекламі, постачальники послуг безпеки тощо.

Крім того, розрізняють "сеансові" і "постійні" файли сookie:

  • Сеансові файли cookie діють до тих пір, поки ви не закриєте браузер (вони завершують ваш "сеанс"). Потім вони видаляються.

  • У постійних файлів сookie триваліший термін дії: вони залишаються на вашому пристрої після закриття браузера. На платформі Booking.com ми намагаємося обслуговувати тільки постійні файли cookie (або дозволяємо обслуговувати постійні файли cookie третім особам), термін служби яких обмежений. Проте, з міркувань безпеки або за інших виняткових обставин нам іноді може знадобитися надати файлу cookie триваліший термін служби.

Файли cookie веб-браузера можуть зберігати таку інформацію, як ваша IP-адреса або інший ідентифікатор, тип вашого браузера, а також інформацію про вміст, який ви переглядаєте і з яким взаємодієте на цифрових сервісах. Зберігаючи цю інформацію, файли cookie веб-браузера можуть запам'ятати ваші вподобання й налаштування онлайн-послуг і проаналізувати, як ви ними користуєтеся.

Окрім файлів сookie, ми використовуємо й інші схожі технології відстеження. Наш веб-сайт, електронна пошта і мобільні додатки можуть містити невеликі прозорі файли зображень або рядки коду, які записують те, як ви з ними взаємодієте. Це можуть бути "веб-маяки", "скрипти", "URL-адреси відстеження" та "комплекти засобів розробки" (відомі як SDK).

  • Веб-маяки мають багато різних назв. Це можуть бути веб-жучки, жучки відстеження, теги, веб-теги, теги сторінки, пікселі відстеження, піксельні теги, файли GIF 1x1 та чисті GIF.

    Якщо коротко,то веб-маяки – це крихітні графічні файли розміром один піксель, які можуть потрапити на ваш пристрій через веб-сторінку, додаток, рекламу або електронний лист у форматі HTML.

    Вони допомагають отримувати інформацію про ваш пристрій: його тип, операційну систему, IP-адресу і час перегляду сайту. Вони також дозволяють опрацьовувати файли cookie у вашому браузері або запускати їхнє використання.

  • Скрипти – це невеликі комп'ютерні програми, вбудовані в наші веб-сторінки, які надають цим сторінкам широкий спектр додаткових функціональних можливостей. Скрипти забезпечують правильну роботу сайту. Наприклад, скрипти підтримують певні функції безпеки і вмикають основні інтерактивні функції на нашому сайті.

    Скрипти також можуть використовуватися в аналітичних або рекламних цілях. Наприклад, скрипт може збирати інформацію про те, як ви використовуєте наш сайт, наприклад, які сторінки ви відвідуєте або що ви шукаєте.

  • URL-адреси відстеження – це посилання з унікальним ідентифікатором у них. Вони використовуються для відстеження того, який сайт привів вас на сайт Booking.com або додаток, який ви використовуєте. Для прикладу, якщо ви перейдете на сторінку із соціальної мережі, з пошукової системі або з одного із сайтів наших партнерів-афіліатів.

  • Комплекти засобів розробки (SDK) є частиною вихідного коду наших додатків і, на відміну від файлів cookie браузера, дані SDK зберігаються у сховищі додатків.

    Вони використовуються для аналізу використання додатків або для надсилання персоналізованих push-повідомлень. Для цього вони записують унікальні ідентифікатори, пов'язані з вашим пристроєм, як-от ідентифікатор пристрою та IP-адресу, а також вашу активність у додатку і ваше мережеве розташування.

У цьому Положення про файли cookie для всіх цих технологій відстеження вжито назву "файли cookie".


Як використовуються файли cookie?

За допомогою файлів cookie ми збираємо таку інформацію:

  • IP-адреса

  • Ідентифікатор пристрою

  • Переглянуті сторінки

  • Тип браузера

  • Інформація про пошук через браузер

  • Операційна система

  • Інтернет-провайдер

  • Мітка часу

  • Реакція на рекламу

  • URL-адресу посилання

  • Функції або дії під час активності на сайті чи в додатку

Вони допомагають розпізнавати вас як одного і того ж користувача на різних сторінках сайту, між пристроями, різноманітними сайтами або під час користування додатками. Коли йдеться про призначення, вони діляться на три категорії: функціональні, аналітичні та маркетингові файли cookie.

Функціональні файли cookie

Це файли cookie, необхідні для функціонування наших веб-сайтів і додатків, і їх необхідно увімкнути, щоб ви могли користуватися нашими послугами.

Функціональні файли cookie використовуються для створення технологічно просунутих, зручних для користувача веб-сайтів і додатків, які автоматично адаптуються до ваших потреб і вподобань, щоб ви могли легко переглядати сторінки і бронювати. Це також стосується надання необхідних функцій безпеки й доступності.

Зокрема ці файли cookies:

  • дають змогу нашому веб-сайту і програмам працювати належним чином, тож ви можете створити акаунт, увійти в систему й керувати бронюваннями;

  • запам'ятовують обрану вами валюту й мовні налаштування, ваші попередні пошуки та інші вподобання, які допомагають вам ефективно і результативно використовувати наш веб-сайт і додатки;

  • запам'ятовують вашу інформацію для входу в систему, щоб ви щоразу не вводили ім’я користувача і пароль. (Не хвилюйтеся: паролі завжди зберігаються в зашифрованому вигляді.)

Аналітичні файли cookie

Ці файли cookie вимірюють і відстежують використання нашого веб-сайту і додатків. Ми використовуємо цю інформацію для поліпшення нашого веб-сайту, додатків і послуг.

Зокрема ці файли cookies:

  • допомагають нам зрозуміти, як відвідувачі і клієнти використовують Booking.com і наші додатки;

  • допомагають нам поліпшити наш сайт, додатки та комунікацію, щоб переконатися, що ми цікаві і актуальні;

  • дають змогу нам дізнатися, що працює, а що ні на нашому сайті і додатках;

  • допомагають нам зрозуміти ефективність реклами та комунікацій;

  • вчать нас, як користувачі взаємодіють з нашим сайтом або додатками після того, як їм показали онлайн-рекламу, зокрема рекламу на сторонніх сайтах.

  • дають змогу нашим партнерам дізнатися, чи скористалися їхні клієнти пропозиціями щодо розміщення, інтегрованими в їхні сайти.

Дані, які ми збираємо за допомогою цих файлів cookie, можуть включати в себе інформацію про те, які веб-сторінки ви переглядали, які сторінки для посилань/виходу ви ввели і з яких перейшли, який тип платформи ви використовували, які повідомлення електронної пошти ви відкривали і взаємодіяли з ними, а також інформацію про дату і час. Це також означає, що ми можемо використовувати дані про те, як ви взаємодієте з сайтом і додатком, зокрема, кількість натискань на екрані, руху мишки і прокручування, пошукові слова й інший текст, який ви вводите в різні поля.

Маркетингові файли cookie

Ці файли cookie використовуються Booking.com і нашими перевіреними партнерами для збору вашої інформації з часом на різних веб-сайтах, додатках або інших платформах.

Маркетингові файли cookie допомагають нам вирішувати, які продукти, послуги та цікаві оголошення показувати вам, як на нашому сайті, так і за його межами, а також у додатках.

Зокрема ці файли cookies:

  • відносять вас до категорії за зацікавленнями, наприклад, на підставі відвідуваних вами веб-сайтів і поведінки при переході за посиланнями. Ми використовуємо ці профілі для показу персоналізованого вмісту (наприклад, ідей для подорожей або певних варіантів розміщення) на Booking.com та інших веб-сайтах.

  • Показують персоналізовані рекламні оголошення на основі ваших інтересів як на сайті Booking.com, так і в наших додатках та інших сайтах. Це називається "ретаргетинг" і базується на ваших діях в інтернеті, наприклад, відповідно до вашої історії пошуку за напрямками, переглянутих варіантів розміщення і цін, які вам показувалися. На це можуть впливати ваші звички щодо покупок або інші дії в мережі.

    Таку рекламу може бути показано вам як до, так і після того, як ви покинете Booking.com, оскільки її мета – заохотити вас переглянути або повернутися на наш сайт. Ви можете побачити ці оголошення на веб-сайтах, у додатках або в електронній пошті.

  • Інтеграція соціальних мереж у наш сайт і додатки. Це дає вам змогу вподобати або ділитися вмістом або продуктами в соціальних мережах, таких як Facebook, Instagram, YouTube, Твіттер, Pinterest, Snapchat і LinkedIn.

    Кнопки "Подобається" і "Поділитися" працюють, використовуючи шматки коду окремих провайдерів соціальних мереж, що дає змогу третім особам надсилати файли cookie на ваш пристрій.

    Ці файли cookie можуть бути цілком функціональними, але їх також можуть використати для відстеження того, які сайти ви відвідуєте з їхньої мережі, для створення профілю вашої поведінки в мережі і для показу вам персоналізованої реклами. Цей профіль буде частково створено з використанням порівняльної інформації, яку провайдери отримують від ваших відвідувань сайтів у їхніх мережах.

    Щоб дізнатися більше про те, що постачальники соціальних мереж роблять з вашими персональними даними, ознайомтеся з їхніми положеннями про файли cookie та (або) конфіденційність: Facebook (включно з Instagram, Messenger та Audience Network), Snapchat, Pinterest та Твіттер. Майте на увазі, що ці положення можуть час від часу оновлюватися.

Для збору даних ми працюємо з перевіреними третіми особами. Ми також можемо іноді ділитися інформацією з цими третіми сторонами, наприклад, вашою адресою електронної пошти або номером телефону. Ці треті сторони можуть пов'язувати ваші дані з іншою інформацією, яку вони збирають для створення аудиторії користувачів або розміщення цільової реклами. Щоб дізнатися більше про те, як ці треті сторони обробляють ваші дані, ознайомтеся з інформацією за такими посиланнями: Як Google використовує дані, Політика використання даних Facebook.

Ми також можемо використовувати такі технології, як пікселі, які ми не позначаємо як файли cookie, оскільки вони не зберігають ніякої інформації на вашому пристрої.

Іноді ми розміщуємо пікселі в електронних повідомленнях, наприклад у розсилці. "Піксель" – це електронний файл розміром з один піксель, який поміщається в електронний лист і завантажується при його відкриванні. Використовуючи пікселі відстеження електронної пошти, ми можемо дізнатися, чи було повідомлення доставлено, чи воно було прочитано, коли ви його прочитали і що ви натиснули.

Ми також отримуємо цю інформацію про push-повідомлення, які ми вам надсилаємо. Ця статистика дає нам зворотний зв'язок про вашу поведінку при прочитанні, яку ми використовуємо для оптимізації наших повідомлень і підвищення актуальності нашої комунікації для вас.


Що можете зробити ви?

Щоб дізнатися більше про те, як керувати файлами cookie або видалити їх, зайдіть на сайт allaboutcookies.org або в розділ "Довідка"/"Допомога" у своєму браузері.

У налаштуваннях браузера (наприклад, Internet Explorer, Safari, Firefox, Chrome) ви можете вибрати, які файли cookie приймати, а які – відхиляти. Розташування розділу "Налаштувань" залежить від того, який браузер ви використовуєте:

Якщо ви вирішите заблокувати певні функціональні файли cookie, ви не зможете користуватися деякими функціями наших сервісів.

На додачу до певних налаштувань, які ми можемо запропонувати на сайті Booking.com і в додатках, ви також можете відмовитися від певних файлів cookie:

  • Аналітика

    Щоб запобігти збору даних в аналітичних цілях службою Google Analytics з певних типів браузерів, відвідайте таку сторінку: Розширення для веб-переглядача для відключення Google Analytics (доступно тільки з настільного комп'ютера).

  • Реклама

    Ми завжди намагаємося співпрацювати з тими рекламними і маркетинговими компаніями, які є членами асоціації Network Advertising Initiative (NAI) та (або) організації Interactive Advertising Bureau (IAB).

    Члени NAI і IAB дотримуються стандартів індустрії і кодексу ділової етики та пропонують загальне налаштування відмови від "поведінкової" реклами.

    Відвідайте сайт www.networkadvertising.org , щоб дізнатися, хто з членів NAI розмістив рекламні файли cookie на вашому комп'ютері. Щоб відмовитися від програми "поведінкової" реклами компаній-членів асоціації NAI, просто поставте галочку біля відповідної компанії.

    Ви також можете відвідати сайт www.youronlinechoices.com або www.youradchoices.com, щоб дізнатися, як відмовитися від персоналізованої реклами.

    Ви можете обмежити передавання даних із метою ретаргетингу в налаштуваннях свого мобільного пристрою. Зверніть увагу, якщо ви відмовитеся отримувати рекламу від певного постачальника, це не означає, що ви більше не будете бачити рекламу онлайн або не будете отримувати рекламу, розміщену онлайн, а також не підпадатимете під маркетинговий аналіз. Відмова означає, що постачальник, від чиєї реклами ви відмовилися, більше не буде розміщувати рекламу, сформовану на основі ваших веб-уподобань та особливостей використання сайту.

Деякі веб-сайти мають функцію "Не відстежувати", за допомогою якої ви можете заборонити відстежувати вас. Наразі ми не підтримуємо функцію "Не відстежувати" (Do Not Track) в налаштуваннях браузера.

Як з нами зв'язатися?

Якщо у вас є питання щодо цього Положення про файли cookie, будь ласка, надішліть їх за адресою dataprotectionoffice@booking.com.

Положення про файли cookie можуть оновлюватися. Якщо ці оновлення є суттєвими, особливо актуальними для вас або впливають на ваші права на захист даних, ми зв'яжемося з вами з цього приводу. Однак ми рекомендуємо вам регулярно відвідувати цю сторінку, щоб бути в курсі будь-яких інших (менш істотних або актуальних) оновлень.