Přejít na hlavní obsah
Vytisknout / Uložit

Prohlášení o ochraně soukromí a používání cookies

Prohlášení o ochraně soukromí

27. října 2021

Na úvod bychom vás rádi ujistili, že vaše soukromí je pro nás důležité. Možná tato ujištění vídáte i v jiných podobných prohlášeních, myslíme to ale opravdu vážně. Využíváním služeb Booking.com do nás vkládáte důvěru, které si ceníme. Proto jsme také zavázáni chránit jakékoliv osobní údaje, které nám poskytnete. Co se týká zpracování vašich osobních údajů, jednáme vždy transparentně a ve vašem zájmu.

Tento dokument jasně a srozumitelně popisuje, jak vaše osobní údaje používáme a zpracováváme. Také se v něm dozvíte, jaká práva v souvislosti s vašimi osobními údaji máte a jak nás můžete kontaktovat. Přečtěte si prosím také naše Prohlášení o používání cookies, kde se dozvíte, jak Booking.com používá cookies a podobné sledovací technologie.

Pokud jste Booking.com v minulosti již využili, pravděpodobně víte, že nabízíme online služby spojené s cestováním prostřednictvím svých webových stránek a aplikací a také prostřednictvím dalších platforem, mezi které patří webové stránky partnerů a sociální sítě. Rádi bychom zdůraznili, že všechny informace v tomto prohlášení obecně platí pro všechny zmíněné platformy.

Toto Prohlášení o ochraně osobních údajů se vztahuje na všechny informace o zákaznících, které přes tyto platformy shromažďujeme nebo které jinak s těmito platformami souvisí (např. e-mailová komunikace s naším zákaznickým servisem).

Pokud jste jedním z našich obchodních partnerů, přečtete si také naše Prohlášení o ochraně osobních údajů pro obchodní partnery, ať porozumíte tomu, jak jsou osobní údaje v rámci našeho obchodního vztahu dále zpracovávány.

Toto Prohlášení o ochraně osobních údajů můžeme příležitostně upravovat, proto vám doporučujeme tuto stránku občas navštívit a ujistit se, že vám nic neuniklo. Pokud v Prohlášení o ochraně osobních údajů provedeme nějaké změny, které se vás budou značně týkat, budeme vás o těchto změnách informovat předtím, než zahájíme jakékoli nové aktivity.

Termíny použité v tomto prohlášení

Služby cestovního ruchu označují různé služby a produkty z oblasti cestování, které můžete objednat, získat, zakoupit nebo pronajmout od poskytovatelů služeb cestovního ruchu.

„Poskytovatel služeb cestovního ruchu“ označuje poskytovatele ubytování (např. hotely, motely, apartmány, penziony, majitelé nemovitostí), turistických atrakcí (např. tematické parky, muzea, prohlídky, exkurze), dopravy (např. autopůjčovny, výletní plavby, vlaky, letištní transfery, autobusové zájezdy, transfery) a cestovního pojištění, turistické agentury a další poskytovatele souvisejících produktů nebo služeb, které jsou dostupné k rezervaci prostřednictvím platformy.

„Služba zprostředkování“ znamená online nákup, objednávku, (zprostředkovanou) platbu nebo rezervační služby nabízené nebo umožněné společností Booking.com vztahující se na různé produkty a služby, které poskytovatelé služeb cestovního ruchu nabízí prostřednictvím platformy.

„Rezervace služeb cestovního“ ruchu znamená objednání, zakoupení, zaplacení nebo rezervování služeb cestovního ruchu.


Jaký typ osobních údajů Booking.com shromažďuje?

Kdybychom o vás neměli žádné informace, nebyli bychom schopni vám pomoci rezervovat si ideální pobyt. A proto od vás během rezervace chceme vědět určité informace. Většinou jde o běžné informace, jako je vaše jméno, kontaktní údaje, jména lidí, se kterými cestujete, a vaše platební údaje. Můžete se také rozhodnout poskytnout dodatečné informace související s vaší nadcházející rezervací (např. uvedení času příjezdu).

Vedle toho také shromažďujeme informace z vašeho počítače, telefonu, tabletu nebo jiného zařízení, které používáte k využití našich služeb. Jedná se například o vaši IP adresu, typ používaného prohlížeče a vaše jazykové nastavení. V určitých situacích můžeme také obdržet vaše údaje z dalších zdrojů nebo automaticky shromažďovat další informace.

Toto je obecný přehled. Více se o informacích, které shromažďujeme, dozvíte níže.

Více o osobních údajích, které shromažďujeme

Proč společnost Booking.com shromažďuje a využívá vaše osobní údaje?

Hlavní důvod, proč vás žádáme o poskytnutí vašich osobních údajů, je pomoci vám s rezervací služeb cestovního ruchu a zajistit, aby tyto služby pro vás byly co nejlepší.

Osobní údaje také potřebujeme k tomu, abychom vás mohli kontaktovat a informovat vás o nejnovějších nabídkách, speciálních akcích a dalších produktech nebo službách, o nichž se domníváme, že by vás mohly zajímat. Existují i další důvody. Pokud chcete zjistit jaké, přečtěte si více níže.

Další informace o tom, proč Booking.com sbírá vaše údaje

Jakým způsobem Booking.com sdílí vaše osobní údaje s třetími stranami?

Do služeb, které Booking.com poskytuje, jsou z různých důvodů a různými způsoby zapojeny i další strany. Hlavním důvodem pro sdílení vašich údajů je dodat poskytovateli služeb cestovního ruchu relevantní informace za účelem provedení vaší rezervace.

Abychom vám mohli poskytovat služby Booking.com, spolupracujeme také s dalšími stranami. Mezi ně patří např. finanční instituce, inzerenti, dceřiné společnosti korporátní skupiny Booking.com a další společnosti, které tvoří korporátní skupinu Booking Holdings Inc. V některých případech, pokud to vyžaduje zákon, můžeme vaše údaje poskytnout také vládním nebo jiným úřadům.

Níže najdete podrobnější vysvětlení toho, jakým způsobem jsou osobní údaje, které s námi sdílíte, používány a poskytovány těmto dalším stranám.

Více informací o sdílení údajů se třetími stranami

Jakým způsobem jsou vaše osobní údaje sdíleny v rámci korporátní skupiny Booking Holdings Inc.?

Společnost Booking.com je součástí korporátní skupiny Booking Holdings Inc. Přečtěte si více o tom, jak mohou být vaše údaje sdíleny v rámci korporátní skupiny Booking Holdings.

Zobrazit více o sdílení údajů v rámci Booking Holdings Inc.

Jak jsou vaše osobní údaje sdíleny a dále zpracovávány v souvislosti se službou pozemní dopravy?

Společnosti Booking.com a Rentalcars.com, které jsou také součástí korporátní skupiny Booking Holdings Inc., společně vaše údaje používají, aby vám mohly nabízet služby pozemní dopravy na webových stránkách a v aplikacích Booking.com (jako je cars.booking.com nebo taxi.booking.com). Více o rozsahu a omezené povaze naší společné odpovědnosti.

Více o osobních údajích a našich službách pozemní dopravy.

Jak jsou vaše osobní údaje sdíleny a dále zpracovávány v souvislosti se službou pojištění?

Při nabízení služeb pojištění spolupracujeme s různými stranami. Na níže uvedeném odkazu zjistíte, jak jsou vaše údaje používány a sdíleny pro účely pojištění a také jaké jsou povinnosti zúčastněných stran.

Zjistit více o osobních údajích, pojistných produktech a službách

Jak Booking.com zpracovává komunikaci, kterou si vy a poskytovatel služeb cestovního ruchu vyměňujete přes Booking.com?

Booking.com může pomoci s výměnou informací a požadavků souvisejících se službami a existujícími rezervacemi mezi vámi a poskytovateli služeb cestovního ruchu prostřednictvím platformy Booking.com. Pokud chcete vědět, jakým způsobem společnost Booking.com dostává a zpracovává takovou komunikaci, můžete si o tom více přečíst níže.

Více o tom, jak je taková komunikace zpracovávána

Jakým způsobem využívá společnost Booking.com mobilní zařízení?

Nabízíme bezplatné aplikace, jejichž prostřednictvím také sbíráme a zpracováváme osobní údaje. Fungují podobně jako naše webové stránky, umožňují vám však také těžit ze služeb určování polohy, které jsou dostupné na vašem mobilním zařízení.

Více o tom, jak používáme údaje z mobilních zařízení

Jak společnost Booking.com využívá sociální sítě?

Využívání sociálních sítí může být do služeb Booking.com integrováno různými způsoby. Můžeme např. shromažďovat některé vaše osobní údaje nebo určité informace obdrží poskytovatel sociální sítě. Více o tom, jak jsou tyto informace využívány, si můžete přečíst níže.

Více o tom, jak využíváme údaje ze sociálních sítí

Jaké postupy ohledně zajištění bezpečnosti a uchovávání údajů společnost Booking.com zavedla, aby chránila vaše osobní údaje?

Zavedli jsme řadu procedur, abychom zamezili neautorizovanému přístupu k osobním údajům, které zpracováváme, a jejich zneužití.

Přečtěte si o zabezpečení a uchovávání údajů více

Jak Booking.com zpracovává osobní údaje dětí?

Není-li uvedeno jinak, mohou služby Booking.com využívat pouze osoby starší 16 let. Osobní údaje dětí zpracováváme pouze se souhlasem rodičů nebo zákonných zástupců nebo v případě, že nám tyto údaje poskytli přímo samotní rodiče nebo zákonní zástupci.

Více o osobních údajích dětí do 16 let

Jak můžete kontrolovat osobní údaje, které jste poskytli společnosti Booking.com?

Máte právo si kdykoli zkontrolovat, jaké osobní údaje o vás máme uloženy. O přístup ke svým osobním údajům nebo o jejich vymazání můžete požádat vyplněním tohoto formuláře. Další informace o právech na kontrolu svých osobních údajů najdete níže.

Více informací o tom, jak můžete kontrolovat své osobní údaje

Kdo nese odpovědnost za zpracovávání osobních údajů na webových stránkách a v aplikacích společnosti Booking.com?

Společnost Booking.com B.V. se sídlem v Amsterdamu v Nizozemsku kontroluje zpracovávání osobních údajů za účelem poskytování svých služeb. To platí pro její webové stránky a mobilní aplikace. Existují také určité výjimky, které jsou upřesněny v tomto Prohlášení o ochraně osobních údajů.

Více o odpovědnosti společnosti Booking.com B.V. za vaše osobní údaje

Specifická ustanovení pro určité země

V závislosti na zákonech, které se na vás vztahují, můžeme být požádáni o poskytnutí některých dalších informací. Pokud chcete vědět více, přečtěte si prosím informace níže.

Přejít na specifická ustanovení pro určité země


Jaký typ osobních údajů Booking.com shromažďuje?

Nyní se podrobněji podíváme na to, jaké osobní údaje shromažďujeme.

Osobní údaje, které nám poskytnete.

Společnost Booking.com shromažďuje a používá údaje, které nám poskytnete. Při vytváření rezervace služby cestovního ruchu od vás vždy požadujeme vaše jméno a e-mailovou adresu.

V závislosti na tom, jaké služby cestovního ruchu jste si zarezervovali, můžete být také požádáni o poskytnutí vaší adresy, telefonního čísla, platebních údajů, data narození, aktuální polohy (v případě služeb na požádáni), jmen osob, které cestují s vámi, a jakýchkoli vašich preferencí souvisejících se zarezervovanou službou (např. požadavky týkající se stravování nebo bezbariérového přístupu). V některých případech můžete check-in provést také online prostřednictvím poskytovatele služeb cestovního ruchu. Proto vás požádáme o sdílení údajů z cestovního pasu nebo řidičského průkazu a podpisy.

Vaše osobní údaje shromažďujeme i tehdy, pokud se spojíte s naším zákaznickým servisem, kontaktujete naším prostřednictvím poskytovatele služeb cestovního ruchu nebo nás kontaktujete jiným způsobem (například na sociálních sítích nebo pomocí chatbota). To platí, ať už nás kontaktujete se zpětnou vazbou, nebo žádáte o pomoc při využívání našich služeb.

Můžeme vás také vyzvat k napsání hodnocení, abyste s ostatními zákazníky mohli sdílet svoji zkušenost. Když na platformu Booking.com napíšete hodnocení, shromáždíme veškeré informace, které jste uvedli, spolu s vaším zobrazovaným jménem a avatarem (pokud si jej vyberete).

Údaje nám poskytujete i v dalších případech. Pokud například používáte mobilní zařízení, můžete se rozhodnout povolit sdílení aktuální polohy s Booking.com nebo udělit přístup k některým vašim kontaktním údajům. To nám pomáhá zajistit, aby naše služby i vaše zkušenost s nimi byly co možná nejlepší. Například tak, že vám ukážeme naše průvodce městem, navrhneme restaurace nebo turistické atrakce v blízkosti vaší polohy nebo poskytneme jiná doporučení.

Pokud si vytvoříte uživatelský účet, uložíme také vaše osobní nastavení, nahrané fotografie a recenze předchozích rezervací. Tyto uložené údaje můžeme použít k tomu, abychom vám usnadnili plánování a správu budoucích rezervací a mohli vám poskytovat dalších funkce, které jsou k dispozici pouze majitelům účtů (jako jsou odměny nebo jiné výhody).

Můžeme vám také nabídnout doporučující programy nebo soutěže, kdy účast v nich bude znamenat poskytnutí příslušných osobních údajů.

Osobní údaje, které nám poskytnete o dalších osobách.

Ne vždy rezervujete služby cestovního ruchu jen pro sebe. Například se chystáte cestovat s dalšími lidmi nebo rezervaci vytvoříte pro někoho jiného. V obou těchto případech uvedete jejich údaje při rezervaci služeb cestovního ruchu.

Pokud máte účet Booking.com for Business, můžete si ukládat kontakty, což vám usnadní plánování a správu služebních cest pro ostatní.

V některých případech můžete také využít Booking.com ke sdílení informací s jinými uživateli. K tomu může dojít při sdílení seznamu přání, při aktivitě na cestovatelském fóru nebo při účasti v doporučujícím programu způsobem, jak je upřesněno v podmínkách využívání dané funkce.

Rádi bychom zdůraznili, že pokud sdílíte něčí osobní údaje, je vaší zodpovědností na to danou osobu nebo osoby upozornit a ujistit se, že rozumí tomu, jak jejich údaje společnost Booking.com používá (jak je popsáno v tomto Prohlášení o ochraně osobních údajů), a souhlasí s tím.

Osobní údaje, které shromažďujeme automaticky.

Ať už při návštěvě naší webové stránky nebo aplikace rezervaci služeb cestovního ruchu vytvoříte, nebo ne, automaticky shromažďujeme určité údaje. Mezi tyto údaje patří IP adresa, datum a čas, kdy jste si naše služby otevřeli, a informace o hardwaru a softwaru vašeho počítače (např. operační systém, internetový prohlížeč, který používáte, verze softwaru/aplikace a nastavení jazyka). Shromažďujeme také údaje o kliknutích a o stránkách, které se vám zobrazily.

V případě, že využíváte mobilní zařízení, shromažďujeme údaje, které identifikují toto zařízení, údaje týkající nastavení a charakteristik zařízení a informace o selháních aplikace a jiných systémových aktivitách. Když vytvoříte rezervaci z mobilního zařízení, náš systém zaregistruje, jak byla rezervace vytvořena (na jakých webových stránkách) a/nebo z kterých webových stránek jste se na stránky nebo do aplikace Booking.com dostali.

Osobní údaje, které získáváme z jiných zdrojů.

Kromě údajů, které nám poskytnete přímo vy, můžeme vaše údaje obdržet také z jiných zdrojů. Mezi ně patří obchodní partneři, jako jsou affiliate partneři, dceřiné společnosti korporátní skupiny Booking.com, další společnosti korporátní skupiny Booking Holdings Inc. a další nezávislé třetí strany.

Jakékoli informace, které od těchto partnerů dostáváme, mohou být kombinovány s vámi poskytnutými údaji. Například rezervační služby Booking.com lze využít nejen prostřednictvím webové stránky Booking.com a aplikací Booking.com, ale jsou také integrovány do služeb affiliate partnerů, které můžete najít online. Při využívání jakékoli z těchto služeb poskytujete rezervační údaje našim obchodním partnerům, kteří pak postupují tyto údaje přímo nám.

Spolupracujeme také s poskytovateli služeb třetích stran, abychom mohli zprostředkovat platby mezi vámi a poskytovateli služeb cestovního ruchu. Tyto poskytovatelé služeb sdílejí údaje o platbě, abychom mohli zpracovat vaše rezervace a zajistili, aby vše proběhlo v pořádku.

Dále údaje shromažďujeme, pokud poskytovatel služeb cestovního ruchu na zákazníka podá stížnost, například v případě nepřípustného chování.

Další způsob, jak můžeme shromažďovat vaše údaje, je prostřednictvím komunikačních služeb integrovaných do našich platforem. Tyto komunikační služby vám umožňují kontaktovat poskytovatele, jehož služby cestovního ruchu jste si zarezervovali, a jednat s ním o svém pobytu. V některých případech o takové komunikaci dostáváme metadata (například kdo jste, odkud jste volali a datum a délka hovoru).

Dále o vás můžeme shromažďovat informace, jako jsou další údaje o souborech cookies, které společnosti Booking.com zpřístupňují partnerské sociální sítě, abychom vám mohli zobrazovat relevantnější reklamy. Pro více informací si prosím přečtěte sekci Proč společnost Booking.com shromažďuje a využívá vaše osobní údaje?.

Pokud propojíte svůj uživatelský účet na Booking.com se svým účtem na sociální síti, můžete tím iniciovat výměnu údajů mezi Booking.com a touto sociální sítí. Vždy se ale můžete rozhodnout své údaje nesdílet.

Vaše údaje mohou s Booking.com sdílet také poskytovatelé služeb cestovního ruchu. K tomu může dojít, pokud máte dotazy ohledně rezervace nebo pokud dojde ke sporu či jiným potížím s rezervací.


Proč společnost booking.com shromažďuje a využívá vaše osobní údaje?

Informace, které o vás shromažďujeme, používáme pro různé účely. Vaše osobní údaje mohou být využity k následujícím účelům:

  1. Rezervace služeb cestovního ruchu: V prvé řadě používáme vaše osobní údaje k dokončení a správě vaší online rezervace služby cestovního ruchu, což je nutné k tomu, abychom vám tuto službu mohli poskytovat. K tomu patří také zasílání informací, které se týkají vaší rezervace služby cestovního ruchu, např. potvrzení rezervace, změny v rezervaci a připomenutí. V některých případech to může zahrnovat také zpracování vašich osobních údajů za účelem online check-inu prostřednictvím poskytovatele služeb cestovního ruchu nebo za účelem zpracování vašich osobních údajů v souvislosti se zálohou na případné škody.

  2. Zákaznický servis: Z místních poboček poskytujeme našim zákazníkům služby ve více než 20 jazycích a jsme jim k dispozici 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. Sdílení relevantních informací, např. o rezervaci nebo o vašem uživatelském účtu, s našimi specialisty zákaznického servisu nám umožňuje reagovat, když nás potřebujete. To zahrnuje také asistenci s kontaktováním daného poskytovatele služeb cestovního ruchu a poskytnutí odpovědí na jakékoli otázky, které máte o své rezervaci (nebo jiné související otázky).

  3. Uživatelské účty: Uživatelé stránek Booking.com si mohou na našich stránkách nebo v aplikacích vytvořit účet. Údaje, které nám poskytnete, použijeme ke správě a zlepšení vašeho účtu. Prostřednictvím svého účtu můžete spravovat své rezervace, využívat speciální nabídky, jednoduše vytvářet nové rezervace a spravovat svá osobní nastavení.

    Osobní nastavení vám umožňuje vytvářet a sdílet seznamy přání, sdílet fotografie, prohlížet si služby zprostředkování, které jste dříve hledali, a kontrolovat si další informace, které jste v souvislosti se svým cestováním uvedli. Můžete si také prohlížet hodnocení, která jste napsali.

    Pokud chcete, můžete určité informace zveřejnit tak, že si v rámci svého uživatelského účtu vytvoříte veřejný profil pod svým vlastním jménem nebo jménem, které si zvolíte.

    Pokud jste držitelem účtu Booking.com pro business, můžete si v tomto účtu také uložit kontaktní údaje, spravovat služební rezervace a propojit s tímto účtem Booking.com pro business uživatelské účty dalších osob.

  4. Online skupiny nebo fóra: Majitelům účtů poskytujeme příležitost ke vzájemné interakci prostřednictvím online skupin nebo fór, jako je cestovatelské fórum.

  5. Marketingové aktivity: Vaše údaje používáme pro marketingové aktivity. Tyto aktivity mohou zahrnovat:

    1. Použití vašich kontaktních údajů za účelem pravidelného zasílání novinek o produktech a službách souvisejících s cestováním. Odběr e-mailové marketingové komunikace můžete kdykoli snadno a rychle zrušit. Stačí kliknout na odkaz „Odhlásit“, který je součástí každého zpravodaje nebo jiné e-mailové komunikace.

    2. Na základě vašich údajů vám mohou být na webové stránce Booking.com, v mobilních aplikacích a na webových stránkách/v aplikacích třetích stran (včetně sociálních sítí) zobrazovány personalizované nabídky a obsah. Může se jednat o nabídky, které si můžete zarezervovat přímo na stránkách Booking.com či cobrandingových webových stránkách, nebo o nabídky třetích stran, o kterých se domníváme, že by vás mohly zajímat.

    3. Kdykoliv se zúčastníte jiných propagačních aktivit (ke kterým patří např. doporučující programy či soutěže), budou za účelem administrace těchto aktivit použity pouze relevantní údaje.

  6. Komunikace s vámi: Za určitými účely vás dále můžeme kontaktovat e-mailem, chatbotem, poštou, telefonem nebo SMS zprávou. Který způsob kontaktu si zvolíme záleží na údajích, které jste s námi dříve sdíleli.

    Komunikaci, kterou zašlete vy nám, zpracováváme. K tomu může dojít z několika důvodů, včetně:

    1. Odpovídání na vaše požadavky nebo požadavky poskytovatele služeb cestovního ruchu a jejich zpracování. Společnost Booking.com také nabízí zákazníkům a poskytovatelům služeb cestovního ruchu různé způsoby výměny informací, požadavků, komentářů o poskytovatelích služeb cestovního ruchu a informací o stávajících rezervacích služeb cestovního ruchu prostřednictvím Booking.com. Pro více informací si přečtěte sekci s názvem „Jak Booking.com zpracovává komunikaci, kterou si vy a poskytovatel služeb cestovního ruchu vyměňujete přes Booking.com?“.

    2. Pokud jste začali s online rezervací služby cestovního ruchu, ale nedokončili jste ji, můžeme vás kontaktovat a vyzvat vás, abyste v rezervaci pokračovali. Věříme, že jde o užitečnou funkci, protože díky ní můžete v rezervaci vybrané služby cestovního ruchu pokračovat tam, kde jste skončili, a nemusíte poskytovatelé této služby znovu vyhledávat nebo vyplňovat své rezervační údaje.

    3. Pokud využijete naše služby, můžeme vám zaslat dotazník nebo vás požádáme o ohodnocení vaší zkušenosti s Booking.com nebo poskytovatelem služeb cestovního ruchu.

    4. Ohledně vaší rezervace služeb cestovního ruchu vám posíláme také další sdělení, např. kontaktní údaje Booking.com pro případ, že byste potřebovali asistenci během své cesty, nebo informace, o kterých se domníváme, že pro vás mohou být při plánování vaší cesty užitečné nebo vám pomohou využít zarezervované služby co nejlépe. Můžeme vám také poslat informace týkající se nadcházejících rezervací služeb cestovního ruchu nebo přehledy předchozích rezervací vytvořených přes Booking.com.

    5. Je možné, že vám budeme muset poslat jiné administrativní zprávy, ke kterým patří upozornění týkající se bezpečnosti, přestože nemáte žádnou nadcházející rezervaci služby cestovního ruchu.

    6. V případě nepřípustného chování vám můžeme zaslat oznámení a/nebo varování.

  7. Průzkum trhu: Naše zákazníky také občas zveme k účasti na průzkumu trhu. Přečtěte si prosím informace, které jsou v takovém pozvání obsaženy, abyste porozuměli tomu, jaké osobní údaje budou shromažďovány a jak jsou tyto údaje použity.

  8. Zlepšování našich služeb: Osobní údaje také používáme pro analytické účely a za účelem zlepšování našich služeb. Zlepšování našich služeb a uživatelské zkušenosti našich zákazníků je nedílnou součástí naší práce.

    Proto údaje používáme za účelem testování, odstraňování problémů a generování statistik o našem podnikání. Hlavním cílem je získat přehled o tom, jak naše služby fungují a jak jsou využívány, a optimalizovat a přizpůsobit naše stránky a aplikace tak, aby jejich používání bylo jednodušší a jasnější. Pro tuto analytickou práci se snažíme v maximální možné míře používat anonymizované a anonymní osobní údaje.

  9. Poskytnutí nejlepší ceny, která je pro vás dostupná v závislosti na oblasti, kde se nacházíte: Při vyhledávání v našich aplikacích nebo na webových stránkách, například při hledání ubytování, auta k pronájmu nebo letu, zpracováváme vaši IP adresu, abychom potvrdili, zda se nacházíte v Evropském hospodářském prostoru (EHP) nebo v jiné zemi. Tuto skutečnost si potvrzujeme proto, abychom vám nabízeli nejlepší cenu dostupnou v EHP nebo zemi mimo EHP, ve které se nacházíte.

  10. Hodnocení od hostů a další informace týkající se destinací: Během vaší cesty a po jejím skončení vás můžeme vyzvat k poskytnutí hodnocení. O poskytnutí hodnocení můžeme také namísto vás požádat osoby, které cestují s vámi nebo pro které jste rezervaci vytvořili. V pozvánce k napsání hodnocení jsou zákazníci požádáni o poskytnutí informací o poskytovateli služeb cestovního ruchu nebo o destinaci.

    Pokud máte účet Booking.com, můžete si zvolit, aby se u vašeho hodnocení namísto vašeho skutečného jména zobrazovala přezdívka. Přezdívku si můžete nastavit v nastavení účtu. Kromě toho si můžete nastavit také profilový obrázek.

    Napsáním hodnocení souhlasíte s tím, že může být zobrazeno (jak je to podrobně vysvětleno v našich Všeobecných podmínkách) mimo jiné na stránce příslušného poskytovatele služeb cestovního ruchu na našich webových stránkách, v našich mobilních aplikacích, v našich účtech na sociálních sítích a v aplikacích sociálních sítí nebo na online platformě příslušného poskytovatele služeb cestovního ruchu či na webových stránkách obchodního partnera. Tato hodnocení ostatní zákazníky informují o kvalitě služeb zprostředkování, které jste využili, o destinaci, kterou jste navštívili, a o vašich dalších zkušenostech.

  11. Monitorování telefonních hovorů: V případě telefonického hovoru s naším zákaznickým servisem používá Booking.com automatický detekční systém, který přiřadí telefonní číslo k vašim existujícím rezervacím. To ušetří čas jak našim specialistům zákaznického servisu, tak vám. Specialista našeho zákaznického servisu vás však přesto může požádat o ověření, aby byla zajištěna důvěrnost a bezpečnost vašich údajů.

    Hovory s naším zákaznickým servisem mohou být odposlouchávány nebo zaznamenávány za účelem kontroly kvality a školení našich specialistů. Záznamy mohou být také používány pro vyřizování stížností, právních nároků a odhalování podvodů.

    Nenahráváme všechny hovory. Pokud je hovor nahráván, jsou všechny záznamy uloženy po určitou dobu, po jejímž uplynutí budou automaticky smazány. To platí, pokud nerozhodneme, že je nutné uchovat nahrávku kvůli vyšetřování podvodu nebo kvůli právním účelům. Další informace najdete níže.

  12. Zajištění bezpečnosti a důvěryhodnosti služeb: Abychom vytvořili důvěryhodné prostředí jak pro vás a ty, kdo cestují s vámi, tak pro obchodní partnery společnosti Booking.com a poskytovatele služeb cestovního ruchu, průběžně analyzujeme a používáme osobní údaje za účelem odhalování a prevence podvodů a dalších nelegálních nebo nežádoucích činností.

    Osobní údaje používáme rovněž pro posouzení rizika a z jiných bezpečnostních důvodů, např. když nahlásíte bezpečnostní obavy nebo k ověření uživatelů a rezervací. V těchto situacích můžeme určité rezervace služeb cestovního ruchu zastavit nebo pozastavit, dokud ověření nedokončíme.

  13. Právní účely: V některých případech mohou být vaše osobní údaje použity při řešení právních nároků a sporů, při regulatorních šetřeních a pro účely dodržování předpisů, při uplatňování podmínek používání online rezervačních služeb společnosti Booking.com nebo ke splnění zákonných požadavků orgánů činných v trestním řízení.

    Své osobní údaje poskytujete společnosti Booking.com dobrovolně. Některé služby vám však můžeme poskytnout pouze v případě, že shromáždíme určité osobní údaje. Například vaši rezervaci služby cestovního ruchu nemůžeme zpracovat, pokud nemáme k dispozici vaše jméno a kontaktní údaje.

    Pokud budeme při zpracování osobních údajů používat automatizované procesy, což může mít právní účinky nebo podobně podstatný dopad na vás, vždy zavedeme nezbytná opatření pro ochranu vašich práv a svobod. K těm patří také právo na lidský zásah.

Při zpracování osobních údajů, jak je uvedeno výše, vycházíme z následujících právních základů:

Ve vztahu k účelům uvedeným v bodech A a B vychází společnost Booking.com z právního základu, že zpracování osobních údajů je nutné pro plnění smlouvy, konkrétně k dokončení a správě vaší rezervace služeb cestovního ruchu.

Pokud nejsou požadované údaje poskytnuty, nemůže společnost Booking.com dokončit rezervaci služeb cestovního ruchu, ani nemůže poskytovat zákaznický servis. Ve vztahu k účelům uvedeným v bodech C až L vychází společnost Booking.com ze svého oprávněného zájmu (nebo oprávněného zájmu třetích stran) poskytovat a zlepšovat služby a předcházet podvodnému jednání nebo jiným nezákonným činům (jak je podrobněji uvedeno v bodech C až L).

Při používání osobních údajů, které slouží oprávněnému zájmu společnosti Booking.com nebo třetí strany, bude společnost Booking.com vždy dbát na to, aby byla vaše práva a zájem na ochraně vašich osobních údajů vždy v rovnováze s právy a zájmy společnosti Booking.com nebo třetích stran. Co se týká účelů zpracovávání údajů uvedených v bodě F, vychází společnost Booking.com (tam, kde je to relevantní) také z dodržování zákonných povinností (např. zákonné požadavky v souvislosti s trestním stíháním).

V případě, že je tak vyžadováno platnými zákony, společnost Booking.com před zpracováním vašich údajů, např. za účelem e-mailové marketingové komunikace nebo jinými účely, kde je ze zákona souhlas vyžadován, obdrží váš souhlas.

Pokud si přejete vznést námitku proti zpracování údajů uvedenému v bodech C až L a ke zrušení takového zpracování údajů vám není přímo k dispozici žádná k tomu určená funkce (například v nastavení vašeho účtu), kontaktujte nás na e-mailové adrese: dataprotectionoffice@booking.com.


Jakým způsobem Booking.com sdílí vaše osobní údaje s třetími stranami?

V určitých případech budeme sdílet informace s třetími stranami. Mezi tyto třetí strany patří:

  1. Poskytovatel služeb cestovního ruchu: Aby bylo možné vaši rezervaci služeb cestovního ruchu dokončit, musíme zaslat relevantní informace poskytovateli služeb cestovního ruchu, kterého jste si vybrali. To je hlavní součástí našich služeb pro vás.

    V závislosti na dané rezervaci služeb cestovního ruchu a poskytovateli služeb cestovního ruchu zahrnují údaje, které sdílíme, vaše jméno, kontaktní a platební údaje, jména zákazníků, kteří cestují s vámi, vaše preference nebo další informace, které jste uvedli při rezervaci.

    V některých případech sdílíme s poskytovatelem služeb cestovního ruchu také některé další informace, které o vás máme z minulosti. Například zda jste si služby daného poskytovatele již dříve rezervovali, počet vašich využitých rezervací vytvořených přes Booking.com, potvrzení, že u vás nebylo nahlášeno žádné nepřípustné chování, procento rezervací, které jste v minulosti zrušili, nebo zda jste ohledně svých minulých rezervací poskytli hodnocení.

    Pokud máte ohledně služeb cestovního ruchu nějaký dotaz nebo požadavek, můžeme se na poskytovatele služeb cestovního ruchu obrátit, aby požadavek vyřídil. V případě, že platba není provedena během rezervačního procesu na stránkách Booking.com, přepošleme údaje o vaší platební kartě poskytovateli služeb cestovního ruchu k dalšímu zpracování (za předpokladu, že jste nám tyto údaje během rezervačního procesu poskytli).

    V případě nároků nebo sporů týkajících se rezervace služby cestovního ruchu můžeme poskytovateli služeb cestovního ruchu poskytnout vaše kontaktní údaje a další informace o procesu rezervace, aby mohl být spor vyřešen. Ty mohou mimo jiné zahrnovat vaši e-mailovou adresu a kopii potvrzení vaší rezervace coby dokladu, že rezervace služby cestovního ruchu byla provedena, nebo potvrzení důvodů zrušení.

    Pro úplnost, poskytovatelé služeb cestovního ruchu dále zpracovávat vaše osobní údaje a Booking.com nad tímto procesem nemá žádnou kontrolu. Poskytovatelé služeb cestovního ruchu můžou požádat také o další osobní údaje, například kvůli poskytování dalších služeb nebo dodržení místních omezení. Pokud je k dispozici, přečtěte si Prohlášení o ochraně osobních údajů poskytovatele služeb cestovního ruchu, abyste pochopili, jak vaše osobní údaje zpracovává.

  2. Poskytovatelé propojení: Nezapomeňte, že určití poskytovatelé služeb cestovního ruchu mohou požadovat, abychom sdíleli vaše osobní údaje se smluvním poskytovatelem propojení, aby mohli vaši rezervaci dokončit a spravovat. Poskytovatelé propojení jednají jménem poskytovatelů služeb cestovního ruchu a pomáhají jim se správou rezervací.

  3. Kanceláře společnosti Booking.com: Za účelem podpory využívání služeb společnosti Booking.com mohou být vaše údaje sdíleny s dceřinými společnostmi korporátní skupiny Booking.com, a to včetně zákaznického servisu. Více o korporátní skupině Booking.com se dozvíte na stránce O Booking.com..

  4. Poskytovatelé služeb třetích stran: Při poskytování našich služeb využíváme služby poskytovatelů mimo korporátní skupinu Booking.com. Mezi ně patří:

    • Zákaznický servis

    • Průzkum trhu

    • Detekce a prevence podvodů (včetně screeningu)

    • Platby:

      Se třetími stranami spolupracujeme za účelem zpracování plateb, vracení plateb nebo za účelem využití jejich fakturačních služeb. Pokud je v případě vaší rezervace služeb cestovního ruchu vámi nebo držitelem karty, se kterou byla rezervace provedena, vyžadováno vrácení peněz, musíme sdílet některé rezervační údaje s poskytovateli platebních služeb a s příslušnými finančními institucemi, aby mohli vrácení peněz zpracovat. Tyto údaje mohou zahrnovat kopii vašeho potvrzení rezervace nebo IP adresu, ze které byla provedena rezervace. Pokud to budeme považovat za nezbytné, můžeme za účelem odhalení a prevence podvodů vaše údaje sdílet s příslušnými finančními institucemi.

    • Marketingové služby:

      Osobní údaje včetně vaší e-mailové adresy sdílíme prostřednictvím třetích stran s reklamními partnery za účelem poskytování marketingových služeb vztahujících se na produkty a služby společnosti Booking.com (abychom zajistili, že se uživatelům zobrazují relevantní reklamy). Používáme techniky jako je hašování, abychom zajistili, že vaše e-mailová adresa bude přiřazena k existující uživatelské databázi a nebylo ji možné použít pro jiné účely. Informace o dalších personalizovaných reklamách a svých možnostech najdete v našem Prohlášení o používání cookies.

    • Reklamní partneři

      Spolupracujeme s reklamními partnery, jako jsou například poskytovatelé metavyhledávačů, abychom vám umožnili porovnávat naše nabídky s nabídkami jiných online cestovních agentur (OTA). Pokud využijete služby našeho reklamního partnera a na základě toho vytvoříte na Booking.com rezervaci, pošleme údaje o této rezervaci danému partnerovi.

  5. Orgány výkonné moci: Osobní údaje zpřístupňujeme v případě vymáhání práva v rozsahu vyžadovaném zákonem nebo pokud je to nezbytné z důvodu prevence, odhalování a stíhání trestných činů a podvodů, případně jsme-li jinak ze zákona povinni tak učinit. Osobní údaje můžeme také dále zpřístupnit příslušným orgánům, abychom chránili a bránili naše práva a majetek nebo práva a majetek našich obchodních partnerů.

  6. Obchodní partneři: Spolupracujeme s mnoha obchodními partnery po celém světě. Tito obchodní partneři distribuují a inzerují služby společnosti Booking.com, včetně služeb a produktů našich poskytovatelů služeb cestovního ruchu.

    Pokud vytvoříte rezervaci prostřednictvím jedné z webových stránek nebo aplikace našich obchodních partnerů, určité osobní údaje, které jim poskytnete, například vaše jméno a e-mail, vaše adresa, platební údaje a další relevantní informace, nám budou zaslány, abychom mohli vaši rezervaci služeb cestovního ruchu dokončit a spravovat.

    V případě, že zákaznický servis poskytne obchodní partner, společnost Booking.com bude s obchodním partnerem sdílet relevantní údaje o vaší rezervaci (pokud a když to bude nutné) s cílem poskytnout vám vhodnou a efektivní podporu.

    Pokud vytvoříte rezervaci prostřednictvím jedné z webových stránek našich obchodních partnerů, mohou tito partneři obdržet určité osobní údaje související s danou rezervací, například vaše jméno a e-mailovou adresu. Důvodem jsou jejich komerční účely.

    Pokud vytvoříte rezervaci na webové stránce obchodních partnerů, přečtěte si prosím jejich prohlášení o ochraně soukromí, abyste byli obeznámeni s tím, jakým způsobem mohou tito obchodní partneři vaše osobní údaje zpracovávat.

    Informace o uživatelích si s obchodními partnery můžeme vyměňovat také za účelem odhalování a prevence podvodů. To se však děje pouze v případech, kdy je to nezbytně nutné.

    • Nabídka od obchodního partnera: Můžeme vám předložit „nabídku od obchodního partnera“. Když si rezervujete pobyt označený jako „Nabídka od obchodního partnera“, bude vaši rezervaci vyřizovat poskytovatel služeb cestovního ruchu, který není spojen s ubytováním, které si rezervujete. V rámci rezervačního procesu musíme s tímto obchodním partnerem sdílet některé relevantní osobní údaje.

      Pokud si rezervujete Nabídku od obchodního partnera, přečtěte si informace poskytnuté během rezervačního procesu a také potvrzení rezervace, kde naleznete další informace o daném Poskytovateli služeb cestovního ruchu a o tom, jakým způsobem bude vaše osobní údaje zpracovávat.

  7. Korporátní skupina Booking Holdings Inc.: Více o tom, jakým způsobem jsou vaše osobní údaje sdíleny v rámci korporátní skupiny Booking Holdings Inc.

Booking.com mezinárodní společnost. Údaje, které od vás shromažďujeme, jak je popsáno v tomto Prohlášení o ochraně osobních údajů, mohou být zpřístupněny či uloženy v zemích nebo převedeny do zemí, ve kterých nemusí platit stejné zákony o ochraně údajů jako v zemi, ve které jste informace původně poskytli. V takových případech budeme chránit vaše údaje tak, jak je popsáno v tomto Prohlášení o ochraně osobních údajů.

To může platit i v případě, že se nacházíte v Evropském hospodářském prostoru (EHP). Země, do kterých mohou být vaše údaje převedeny, nemusí mít zákony, které poskytují stejnou úroveň ochrany vašich osobních údajů jako zákony v rámci EHP. V takovém případě zavedeme přiměřená bezpečnostní opatření, abychom se ujistili, že tyto převody budou v souladu s evropským zákonem o ochraně osobních údajů.

Zejména při poskytování vašich údajů poskytovatelům služeb třetích stran přijímáme a implementujeme s takovými poskytovateli vhodná smluvní, organizační a technická opatření. To lze provést zavedením standardních smluvních bodů, které byly schváleny Evropskou komisí, prověřením zemí, do kterých mohou být údaje převedeny, a uplatněním určitých technických a organizačních bezpečnostních opatření.

V určitých konkrétních případech vaše údaje převádíme mimo EHP, protože je to ve vašem zájmu nebo je to nezbytné pro uzavření nebo vykonání smlouvy, kterou s vámi máme. Pokud si například na Booking.com nebo prostřednictvím obchodního partnera vytvoříte rezervaci, můžeme vaše údaje v případě potřeby převést poskytovateli služeb cestovního ruchu nebo obchodnímu partnerovi, který se může nacházet mimo EHP.

O kopii našich zavedených ochranných opatření (kde je to možné) můžete požádat na adrese dataprotectionoffice@booking.com.


Jakým způsobem jsou vaše osobní údaje sdíleny v rámci korporátní skupiny Booking Holdings Inc.?

Společnost Booking.com je součástí korporátní skupiny Booking Holdings Inc. Více informací je k dispozici na Bookingholdings.com.

Vaše osobní údaje můžeme obdržet od jiných společností v rámci korporátní skupiny Booking Holdings Inc. nebo je s nimi můžeme sdílet za následujícími účely:

  1. Poskytování služeb (včetně vytvoření, administrace a správy rezervací nebo správy plateb).

  2. Poskytování zákaznického servisu.

  3. Odhalování, prevence a vyšetřování podvodů, jiné protiprávní činnosti a narušování bezpečnosti údajů.

  4. Analytické účely a zlepšování produktu.

  5. Poskytování personalizovaných nabídek nebo zasílání propagačních materiálů se souhlasem příjemce nebo v souladu s platnými zákony.

  6. Hosting, technická podpora, celková údržba a zachování bezpečnosti těchto sdílených údajů.

  7. Zajištění dodržování platných zákonů.

Podle potřeby, a pokud není uvedeno jinak, společnost Booking.com vychází při získávání a sdílení osobních údajů popsaných v bodech A až F ze svých oprávněných zájmů. Co se týká účelů zpracovávání údajů uvedených v bodě G, vychází společnost Booking.com (tam, kde je to relevantní) také z dodržování zákonných povinností (např. zákonné požadavky v souvislosti s trestním stíháním).

Společnost Booking.com úzce spolupracuje například se společností Rentalcars.com při poskytování služeb pozemní dopravy zákazníkům. Pro více informací si prosím přečtěte sekci „Jak jsou vaše osobní údaje sdíleny a dále zpracovávány v souvislosti se službou pozemní dopravy?“.

Všechny společnosti v rámci skupiny Booking Holdings Inc. si mohou osobní údaje zákazníků vyměňovat, aby na svých platformách zajistily ochranu všech uživatelů před podvodnými činnostmi.


Jak jsou vaše osobní údaje sdíleny a dále zpracovávány v souvislosti se službou pozemní dopravy?

Booking.com Transport Limited, která obchoduje jako společnost Rentalcars.com, je soukromá společnost s ručením omezeným podléhající zákonům Spojeného království a sídlí na adrese 100 New Bridge Street, Londýn, EC4V 6JA.

Společnosti Booking.com a Rentalcars.com, které jsou obě součástí korporátní skupiny Booking Holdings Inc., spolu úzce spolupracují, aby vám mohly prostřednictvím stránek a aplikací Booking.com (např. cars.booking.com nebo taxi.booking.com) nabízet služby pozemní dopravy.

Služby pozemní přepravy nabízené na stránce a v aplikacích Booking.com jsou provozovány společností Rentalcars.com pod značkou Booking.com. To znamená, že při rezervaci nebo prohlížení služeb pozemní dopravy na těchto webových stránkách nebo v aplikaci společně zodpovídají za shromažďování a používání vašich osobních údajů Booking.com a Rentalcars.com.

Kromě údajů, které zpracováváme, abychom vám umožnili vyhledávat a rezervovat služby pozemní dopravy, mohou Booking.com a Rentalcars.com používat vaše osobní údaje nezávisle. To je v souladu s účely stanovenými v tomto Prohlášení o ochraně osobních údajů a v Prohlášení o ochraně osobních údajů společnosti Rentalcars.com.

Pokud chcete více informací o vztahu mezi Booking.com a Rentalcars.com a uplatnit svá práva týkající se vašich osobních údajů shromažďovaných prostřednictvím webových stránek a aplikací Booking.com, můžete Booking.com kdykoli kontaktovat. Kontakt je možný prostřednictvím e-mailové adresy uvedené v sekci „Kdo je zodpovědný za zpracování osobních údajů přes Booking.com a jak nás kontaktovat?“.


Jak jsou vaše osobní údaje sdíleny a dále zpracovávány v souvislosti se službou pojištění?

Booking.com Distribution B.V. je sesterská společnost společnosti Booking.com a má oficiální sídlo na adrese 597 Herengracht, 1017 CE Amsterdam, Nizozemsko. Společnosti Booking.com a Booking.com Distribution B.V. úzce spolupracují, aby zákazníkům mohly nabízet různé produkty a služby pojištění při rezervaci služeb cestovního ruchu, například pojištění zrušení rezervace pokoje.

Nabídka pojištění může zahrnovat několik stran, jako jsou prostředníci, pojistitelé a další zástupci. Pokud je zapojena společnost Booking.com Distribution B.V., bude jednat jako prostředník a autorizovaný zástupce nebo jmenovaný zástupce (v závislosti na jurisdikci) jménem pojistitele a bude nabízet produkty a služby pojištění zákazníkům Booking.com.

Více informací o společnosti Booking.com Distribution B.V a stranách, které spolupracují se společností Booking.com na tom, aby vám tyto produkty a služby nabízely, najdete uvedeny během rezervačního procesu. Detaily o pojistiteli budou viditelné v podmínkách pojištění a související dokumentaci, která vám bude poskytnuta.

Při nabízení pojištění mohou být společnosti Booking.com a Booking.com Distribution B.V. povinny používat a sdílet osobní údaje související s produktem pojištění. Tyto údaje souvisejí s vámi coby potenciálním nebo skutečným pojištěncem, obmyšlenými osobami dle podmínek, členy rodiny, nárokovateli nebo jinými stranami zapojenými do nároku:

  • Aby bylo možné poskytovat nabídky, sjednat pojistné krytí a vyřizovat pojistné nároky, některé osobní údaje, které jsou nám poskytnuty během rezervačního procesu, („obecné údaje objednávky“) může být nutné sdílet se společností Booking.com Distribution B.V. Můžete být také vyzváni k poskytnutí dalších údajů, jako jsou jména členů rodiny nebo jiných obmyšlených osob nebo podrobnosti o nároku („údaje týkající se pojištění“).

  • Pokud vznesete nárok dle podmínek pojištění, může být tento nárok vyřizován přímo pojistitelem. To znamená, že můžete být vyzváni k poskytnutí osobních údajů, aby bylo možné odeslat nárok přímo jemu. Pojistitel vás bude informovat ve chvíli shromažďování vašich údajů. Pokud váš nárok vyřizuje pojistitel, Booking.com může obdržet informace o stavu vašeho nároku, aby vám bylo možné poskytovat služby zákaznického servisu.

Pokud Booking.com Distribution B.V. jedná jako prostředník pro produkty a služby pojištění prostřednictvím Booking.com, jsou tyto dvě společnosti společně odpovědné za shromažďování údajů týkajících se pojištění a jejich přenos ze společnosti Booking.com do společnosti Booking.com Distribution B.V. Společnost Booking.com Distribution B.V. však vystupuje jako výhradní kontrolor pro jakékoli zpracování mimo systémy Booking.com B.V. Jakékoli osobní údaje shromažďované společností Booking.com za účelem pojištění budou zpracovány způsobem, který je popsán v tomto Prohlášení o ochraně osobních údajů.

Pokud chcete získat více informací o vztahu mezi Booking.com a Booking.com Distribution B.V. a uplatnit svá práva týkající se svých osobních údajů shromažďovaných prostřednictvím webových stránek a aplikací Booking.com, kontaktujte nás.

Jak Booking.com zpracovává komunikaci, kterou si vy a poskytovatel služeb cestovního ruchu vyměňujete přes Booking.com?

Booking.com může vám a poskytovatelům služeb cestovního ruchu umožnit různými způsoby přes Booking.com komunikovat o službách zprostředkování a existujících rezervacích. Vy i poskytovatel služeb cestovního ruchu tak můžete kontaktovat Booking.com s dotazy ohledně své rezervace prostřednictvím našich webových stránek, aplikací a dalších komunikačních kanálů, které nabízíme.

Booking.com má k takové komunikaci přístup a může používat automatizované systémy k jejímu přezkoumání, skenování a analýze za těmito účely:

  • Zajištění bezpečnosti,

  • prevence podvodů,

  • dodržování právních a regulačních požadavků,

  • vyšetřování možného pochybení,

  • vývoj a zlepšování produktu,

  • výzkum,

  • interakce se zákazníky (včetně poskytování informací a nabídek, o kterých se domníváme, že pro vás mohou být zajímavé),

  • zákaznická nebo technická podpora.

Vyhrazujeme si právo přezkoumat komunikaci nebo zablokovat doručení komunikace, která podle našeho uvážení může obsahovat škodlivý obsah, spam, nebo představovat riziko pro vás, poskytovatele služeb cestovního ruchu, společnost Booking.com nebo jiné subjekty.

Veškerá komunikace odeslaná nebo přijatá prostřednictvím komunikačních nástrojů společnosti Booking.com bude společností Booking.com přijímána a ukládána. Poskytovatelé služeb cestovního ruchu a obchodní partneři, přes které provedete rezervaci služby cestovního ruchu, se také mohou rozhodnout, že s vámi budou komunikovat přímo prostřednictvím e-mailu nebo jiných komunikačních kanálů, které Booking.com nemůže kontrolovat.


Jak Booking.com používá cookies na mobilních zařízeních?

Nabízíme bezplatné aplikace pro řadu různých mobilních zařízení a také mobilní verze webové stránky, která byla přizpůsobena pro prohlížení na mobilu a tabletu.

Tyto aplikace a mobilní verze webové stránky zpracovávají osobní údaje, které nám poskytujete, téměř stejným způsobem jako naše webové stránky. Umožňují vám také použít funkci určení aktuální polohy k vyhledání služeb zprostředkování dostupných ve vašem okolí.

S vaším souhlasem vám také můžeme zasílat notifikace s informacemi o vaší rezervaci služeb cestovního ruchu. Abychom vám mohli poskytnout požadované služby, je možné, že nám budete muset poskytnout přístup k informacím o své lokalitě nebo kontaktním údajům. Pokud na naši platformu nahrajete fotografie, mohou tyto fotografie také obsahovat informace o poloze, které jsou součástí metadat o fotografii. Přečtěte si informace o svém mobilním zařízení, abyste porozuměli, jak změnit nastavení a kontrolovat sdílení této kategorie dat.

Pokud se rozhodnete používat našeho „hlasového asistenta“ ke hledání našich služeb nebo správě vašich rezervací, váš projev bude prostřednictvím externího poskytovatele služeb anonymně převeden na text. Aby bylo možné tuto funkci použít, budete nám muset poskytnout přístup k mikrofonu vašeho zařízení.

Za účelem optimalizace našich služeb a marketingových aktivit a zajištění konzistentní uživatelské zkušenosti používáme technologie, které umožňují sledování napříč různými zařízeními. K tomu může dojít s použitím souborů cookies nebo bez. Více obecných informací o souborech cookies a dalších podobných technologiích najdete v našem Prohlášení o používání cookies.

Díky technologii umožňující sledování napříč zařízeními je společnost Booking.com schopna sledovat aktivitu uživatelů při používání různých zařízení. V rámci sledování napříč zařízeními můžeme kombinovat data získaná z určitého prohlížeče nebo mobilního zařízení s daty z jiného počítače nebo zařízení používaného stejným zákazníkem.

Za účelem optimalizace obsahu e-mailového zpravodaje Booking.com využíváme kombinaci informací o vyhledávání a rezervacích z různých počítačů a zařízení. Zasílání zpravodajů společnosti Booking.com můžete kdykoli zrušit.

Personalizované reklamy, které se vám zobrazují na jiných webových stránkách nebo v aplikacích, mohou být nabízeny také na základě vašich aktivit na propojených počítačích a zařízeních. Změnou nastavení cookies na svém zařízení (více informací najdete v našem Prohlášení o používání cookies v sekci „Jak můžete se soubory cookies nakládat?“) můžete změnit nastavení sledování napříč zařízeními za účelem reklamy. Upozorňujeme, že pokud se odhlásíte ze svého uživatelského účtu Booking.com, neznamená to, že již nebudete dostávat personalizované reklamy.


Jak Booking.com využívá sociální sítě?

V Booking.com využíváme sociální sítě různými způsoby. Požíváme je za účelem zajištění online rezervačních služeb, k propagaci produktů a služeb poskytovatelů služeb cestovního ruchu a k propagaci, zlepšování a zajištění fungování našich vlastních služeb.

Upozorňujeme, že použití funkcí sociálních sítí může vést k výměně osobních údajů mezi Booking.com a poskytovatelem sociálních sítí, jak je popsáno níže. Máte možnost se rozhodnout kteroukoli z dostupných funkcí sociálních sítí nevyužívat.

  1. Přihlášení prostřednictvím účtu na sociální síti. Nabízíme vám možnost přihlásit se k uživatelskému účtu Booking.com pomocí některého z vašich účtů na sociálních sítích. Díky tomu si nemusíte pamatovat různá uživatelská jména a hesla pro různé online služby.

    Po prvním přihlášení se do svého účtu Booking.com budete moci přihlásit prostřednictvím svého účtu na sociální síti. Svůj uživatelský účet na Booking.com můžete od daného účtu na sociální síti kdykoli odpojit.

  2. Integrace pluginů sociálních sítí: Na stránce Booking.com a v našich aplikacích jsme integrovali pluginy sociálních sítí. To znamená, že po kliknutí nebo klepnutí na některé z tlačítek (např. „To se mi líbí“ na Facebooku) jsou některé údaje sdíleny s poskytovateli těchto sociálních sítí.

    Pokud jste přihlášeni do svého účtu na sociální síti, když na jedno z těchto tlačítek kliknete nebo klepnete, může poskytovatel této sociální sítě takové informace s vaším účtem na sociální síti propojit. V závislosti na vašem nastavení se mohou tyto aktivity zobrazit také na vašem profilu na sociální síti, aby je na dané sociální síti viděli ostatní.

  3. Jiné služby sociálních sítí a funkce. Můžeme integrovat další služby sociálních sítí (např. posílání zpráv), pomocí kterých můžete komunikovat s Booking.com nebo vašimi kontakty o našich službách.

    Na sociálních sítích můžeme mít otevřeny účty a na několika stránkách sociálních sítí nabízet aplikace. Kdykoli se spojíte s Booking.com prostřednictvím sociální sítě, váš poskytovatel sociální sítě vám může umožnit sdílet s námi údaje.

    Pokud budete se sdílením souhlasit, váš poskytovatel sociálních sítí vás bude obvykle informovat, které údaje budou sdíleny. Například když se přihlásíte k uživatelskému účtu Booking.com pomocí svého účtu na sociální síti, určité informace z tohoto účtu mohou být sdíleny s Booking.com. Patří mezi ně e-mailová adresa, váš věk a profilový obrázek, který jste uložili – v závislosti na tom, co ve svém účtu na sociální síti povolíte.

Pokud se přihlásíte na Booking.com prostřednictvím sociální sítě nebo využijete systém zasílání zpráv na sociálních sítích, aniž byste měli účet na Booking.com, mohou údaje, které se s námi rozhodnete sdílet, obsahovat základní informace z vašeho profilu na sociální síti (včetně e-mailové adresy, aktualizace statusu nebo seznamu kontaktů).

Tyto informace používáme k poskytování služeb, které vás zajímají, například tak, že vám pošleme zprávu, kterou chcete poslat svým kontaktům, nebo k vytvoření personalizovaného uživatelského rozhraní v aplikaci nebo na našich webových stránkách. Díky tomu, pokud si to budete přát, můžeme přizpůsobit naše služby vašim potřebám, nabízet vám a vašim přátelům nejlepší destinace a analyzovat a vylepšovat naše služby související s cestováním.

Více informací o tom, jak sociální sítě zpracovávají vaše údaje, když se přes ně přihlásíte na Booking.com, získáte přímo od poskytovatele sociální sítě. Jednou z možností je např. kombinování osobních údajů, které sociální sítě shromažďují, když přes ně používáte Booking.com, s informacemi, které shromažďují, když používáte jiné online platformy, ke kterým jste se také přihlásili prostřednictvím účtu na sociální síti.

Pokud se rozhodnete přihlásit se pomocí svého účtu na Facebooku nebo Googlu, otevřete si prosím následující odkazy a přečtěte si informace o tom, jak tyto strany používají údaje, které obdrží Facebook, Google.


Jaké postupy ohledně zajištění bezpečnosti a uchovávání údajů společnost Booking.com zavedla, aby chránila vaše osobní údaje?

Zavedli jsme postupy, které slouží k zamezení neautorizovaného přístupu k osobním údajům a jejich zneužití.

Abychom ochránili a zabezpečili osobní údaje, které nám poskytujete, používáme potřebné obchodní systémy a postupy. Využíváme také bezpečnostní postupy a technická a fyzická omezení pro přístup k osobním údajům a jejich použití na našich serverech. Přístup k osobním údajům má pouze autorizovaný personál, který s údaji pracuje.

Vaše osobní údaje budeme uchovávat tak dlouho, dokud to bude nutné, abychom vám mohli poskytovat naše služby (včetně údržby vašeho účtu Booking.com, pokud ho máte) a vy je mohli využívat, abychom dodržovali platné zákony, vyřešili jakékoli spory a pro další účely, které umožňují naše podnikání, včetně odhalování a prevence podvodů a/nebo dalších nelegálních aktivit. Na všechny osobní údaje, které o vás co by zákazníkovi Booking.com uchováváme, se vztahuje toto Prohlášení o ochraně osobních údajů.

Pro ještě vyšší míru zabezpečení vašich údajů vám důrazně doporučujeme, abyste si pro svůj uživatelský účet Booking.com nastavili dvoufázové ověření. Tím přidáte další krok ověření sloužící k tomu, aby se do vašeho účtu nedostal nikdo, kdo by získal vaše uživatelské jméno a heslo (např. pomocí phishingu nebo sociálního inženýrství). Dvoufázové ověření si můžete přidat v sekci Zabezpečení v nastavení svého účtu.


Jak Booking.com zpracovává osobní údaje dětí?

Naše služby nejsou určeny pro děti do 16 let a nikdy nebudeme shromažďovat jejich údaje, pokud je se svým souhlasem neposkytne rodič nebo zákonný zástupce. Osobní údaje dětí mladších 16 let můžeme shromažďovat pouze za určitých okolností, například pokud jsou součástí rezervace, v případě nákupu dalších služeb souvisejících s cestováním nebo za jiných výjimečných okolností (například v případě služeb určených pro rodiny). Opět zdůrazňujeme, že takové údaje jsou používány a shromažďovány pouze pokud je poskytli rodiče nebo zákonní zástupci a s jejich souhlasem.

Pokud zjistíme, že jsme zpracovali osobní údaje dítěte mladšího 16 let bez platného souhlasu rodiče nebo zákonného zástupce, vyhrazujeme si právo takové údaje vymazat.


Jak můžete kontrolovat osobní údaje, které jste poskytli společnosti Booking.com?

Chceme, abyste měli kontrolu nad tím, jakým způsobem vaše osobní údaje používáme. Máte k tomu několik následujících možností:

  1. Chceme, abyste měli kontrolu nad tím, jakým způsobem vaše osobní údaje používáme. Máte k tomu několik následujících možností:

  2. Můžete si vyžádat kopii svých osobních údajů, které o vás máme.

  3. Můžete nás informovat o případných změnách ve svých osobních údajích nebo nás můžete požádat, abychom opravili osobní údaje, které o vás uchováváme. Jak je vysvětleno níže, některé z těchto změn můžete provést sami online, pokud máte uživatelský účet.

  4. Za určitých okolností nás můžete požádat o smazání, zablokování nebo omezení zpracování osobních údajů, které o vás uchováváme, nebo můžete vznést námitku proti konkrétnímu způsobu, jakým vaše osobní údaje používáme.

  5. Za určitých okolností si také můžete vyžádat, abychom vaše osobní údaje zaslali třetí straně.

  6. Tam, kde vaše osobní údaje používáme s vaším souhlasem, máte právo tento souhlas v souladu s platnými zákony kdykoli odvolat.

  7. Tam, kde vaše osobní údaje zpracováváme na základě oprávněného zájmu nebo ve veřejném zájmu, máte v souladu s platnými zákony právo kdykoliv vznést námitku proti takovému použití svých osobních údajů.

Spoléháme na to, že zajistíte, aby vaše osobní údaje byly úplné, přesné a aktuální. O jakýchkoli změnách nebo nepřesnostech ve vašich osobních údajích nás prosím co nejdříve informujte.

Pokud máte na Booking.com uživatelský účet, máte k mnoha svým osobním údajům přístup prostřednictvím našich webových stránek nebo aplikací. V nastavení svého účtu můžete doplnit, aktualizovat nebo odstranit osobní údaje, které o vás uchováváme.

Pokud k některým ze svých osobních údajů, které o vás máme, nemáte přístup prostřednictvím naší webové stránky nebo aplikací, můžete si je od nás vyžádat.

Chcete-li uplatnit své právo na přístup ke svým osobním údajům nebo na jejich vymazání, stačí vyplnit a odeslat formulář Žádost subjektu údajů pro zákazníky společnosti Booking.com. Pokud máte jakékoli požadavky týkající se tohoto Prohlášení o ochraně osobních údajů nebo chcete v souvislosti s ním podat stížnost, kontaktujte našeho pověřence pro ochranu údajů na adrese dataprotectionoffice@booking.com. Můžete se také obrátit na svůj místní úřad pro ochranu osobních údajů.

Pokud chcete vznést námitku proti zpracování svých osobních údajů na základě oprávněného zájmu a ke zrušení takového zpracování údajů vám není k dispozici žádná k tomu určená funkce, kontaktujte nás na adrese dataprotectionoffice@booking.com.

Pokud nás chcete kontaktovat poštou, napište na následující adresu pověřence pro ochranu údajů: Herengracht 597, 1017 CE, Amsterdam, Nizozemsko.


Kdo je zodpovědný za zpracování osobních údajů přes Booking.com a jak nás kontaktovat?

Booking.com B.V. kontroluje zpracování osobních údajů, jak je popsáno v tomto prohlášení o ochraně soukromí, pokud není výslovně uvedeno jinak. Booking.com B.V. je soukromá společnost s ručením omezeným, která podléhá nizozemským zákonům a sídlí na adrese Herengracht 597, 1017 CE Amsterdam, Nizozemsko.

Pokud máte otázky ohledně tohoto Prohlášení o ochraně osobních údajů nebo ohledně zpracování vašich osobních údajů, kontaktujte našeho pověřence pro ochranu údajů na adrese dataprotectionoffice@booking.com a my se s vámi co nejdříve spojíme.

Pokud máte otázky ohledně rezervace, obraťte se prosím na náš zákaznický servis prostřednictvím kontaktní stránky zákaznického servisu.

Žádosti orgánů činných v trestním řízení by měly být podány prostřednictvím portálu určenému ke spolupráci s orgány veřejné moci.

Specifická ustanovení pro určité země

V závislosti na zákonech, které se na vás vztahují, může být naší povinností od vás požadovat některé další informace. Přečtěte si níže uvedený přehled, kde najdete další informace vztahující se k vaší situaci.

Brazílie

Jako zákazník v Brazílii máte určitá práva dle zákona Lei Geral de Proteção de Dados Pessoais („LGPD“). Tato práva zahrnují následující:

  • právo na potvrzení existence zpracování,

  • právo na přístup ke svým údajům,

  • právo na opravu neúplných, nepřesných nebo zastaralých údajů,

  • právo na zablokování nebo smazání zbytečných osobních údajů,

  • právo na získání kopie osobních údajů,

  • právo na smazání údajů při zpracování se souhlasem,

  • právo na informace o veřejných nebo soukromých subjektech, se kterými Booking.com sdílel vaše údaje,

  • právo na informace o možnosti neposkytnout souhlas a následcích odmítnutí a také právo na odvolání souhlasu.

Chcete-li uplatnit jakákoli z těchto práv, využijte webový formulář nebo kontaktní údaje uvedené v sekci „Jak můžete kontrolovat osobní údaje, které jste poskytli společnosti Booking.com?“.

Booking.com B.V. má sídlo v Evropském hospodářském prostoru (EHP). Jako společnost, která působí po celém světě, mohou být vaše osobní údaje při používání našich služeb převedeny mimo EHP. Při převodu vašich osobních údajů mimo EHP uplatníme příslušná ochranná opatření, abychom vaše osobní údaje ochránili v souladu se zákonem LGPD.

Přečtěte si sekci Jak Booking.com zpracovává osobní údaje dětí?, kde najdete informace o tom, jak Booking.com zpracovává osobní údaje dětí. Jak je vyžadováno zákonem LGPD, Booking.com bude při vědomém zpracování osobních údajů jakékoli osoby mladší 18 let vždy zohledňovat nejlepší zájmy dítěte.

Rezidenti Kalifornie – zákony Kalifornie

Tato sekce doplňuje naše prohlášení o ochraně osobních údajů a platí pouze pro rezidenty ve státě Kalifornie. V relevantních případech popisuje, jak používáme a zpracováváme vaše osobní údaje (termín používaný podle zákona) a vysvětluje vaše konkrétní práva podle kalifornských zákonů.

Níže popisujeme kategorie osobních údajů, které o vás shromažďujeme:

  1. Identifikátory (např. vaše jméno, číslo účtu, e-mailová adresa, IP adresa).

  2. Finanční a zdravotní údaje a informace o zdravotním pojištění (např. číslo vašeho bankovního účtu, číslo platební karty nebo zdravotní informace, pokud jste je uvedli vy nebo byly uvedeny vaším jménem)

  3. Skupiny údajů, na které se vztahují kalifornské nebo federální zákony proti diskriminaci (např. pohlaví, náboženství, sexuální orientace)

  4. Komerční informace (např. informace o vašem nákupu).

  5. Informace o aktivitě na internetu nebo na jiné elektronické síti (např. informace o vašem používání webových stránek nebo aplikací).

  6. Geolokační údaje (např. lokalita, ve které se fyzicky nacházíte).

  7. Vizuální informace (např. fotografie, které nahrajete na svůj účet)

  8. Analytické závěry a preference.

  9. Profesní informace nebo údaje týkající se zaměstnanců (např. zaměstnavatel a údaje o služebním pobytu).

Pokud chcete více informací o kategoriích a konkrétních typech osobních údajů, které shromažďujeme, nebo o tom, za jakými účely je shromažďujeme, přečtěte si prosím v tomto Prohlášení o ochraně osobních údajů sekce „Jaký typ osobních údajů Booking.com shromažďuje?“ a „Proč společnost Booking.com shromažďuje a využívá vaše osobní údaje?“.

Pokud se chcete dozvědět více o tom, jak vaše osobní údaje získáváme od našich obchodních partnerů a jak je s nimi sdílíme, přečtěte si sekce „Jaký typ osobních údajů Booking.com shromažďuje?“ a „Jakým způsobem Booking.com sdílí vaše osobní údaje s třetími stranami?“.

Některé vaše osobní údaje můžeme sdílet s třetími stranami, což lze podle kalifornských zákonů považovat za „prodej“ informací. Může se jednat o údaje patřící do kategorie identifikátorů, obchodních informací, geolokalizačních údajů, internetových aktivit a analytických závěrů a preferencí, jak je uvedeno výše. Vaše osobní údaje uvedené v bodech A – I výše můžeme také sdílet za obchodními účely (například s poskytovateli služeb, kteří nám asistují s poskytováním našich služeb), platebními účely, za účelem poskytování zákaznického servisu, doručování marketingových e-mailů nebo za účelem reklamy. Více informací včetně příjemců vašich osobních údajů najdete v tomto Prohlášení o ochraně osobních údajů v sekcích „Jaký typ osobních údajů Booking.com shromažďuje?“ a „Jakým způsobem Booking.com sdílí vaše osobní údaje s třetími stranami?“.

Kalifornské zákony vám dávají určitá práva, jako je právo na přístup k určitým osobním údajům, právo vědět, jak osobní údaje zpracováváme (včetně zveřejňování nebo prodeje osobních údajů), právo požádat o vymazání osobních údajů, právo odhlásit se z „prodeje“ a právo na neodepření zboží nebo služeb při vymáhání těchto práv.

Chcete-li uplatnit své právo na odhlášení se z „prodeje“, klikněte na následující odkaz a postupujte podle pokynů: https://www.booking.com/content/ccpa.html

Pokud chcete na základě kalifornských zákonů uplatnit své právo na přístup k osobním údajům nebo na jejich smazání, vyplňte prosím náš formulář Žádost subjektu údajů pro zákazníky společnosti Booking.com. Pokud chcete na základě kalifornských zákonů jinak uplatnit tato či některá z vašich dalších práv nebo nás kontaktovat s dotazy a pochybnostmi ohledně tohoto prohlášení o ochraně soukromí a našich postupů, můžete nám také napsat e-mail na dataprotectionoffice@booking.com s tímto předmětem: „California Resident Privacy Rights – Request“.

Pokud jste oprávněný zástupce, který chce uplatnit práva jménem kalifornského spotřebitele, kontaktujte nás prosím na výše uvedeném e-mailu a přiložte kopii písemného souhlasu spotřebitele, kde vás spotřebitel určuje svým jednatelem. Než zpracujeme vaši žádost o uplatnění práv, je možné, že budeme potřebovat ověřit vaši identitu, například vyžádáním informací o vašich předchozích rezervacích, které jste u nás vytvořili.

Služby Booking.com nejsou určeny dětem mladším 16 let. Společnost Booking.com proto vědomě neprodává osobní údaje nezletilých do 16 let bez příslušného souhlasu, jak vyžaduje kalifornský zákon o ochraně osobních údajů spotřebitele (CCPA).

Společnost Booking.com za období od 1. ledna 2020 do 31. prosince 2020 sestavila o přijímání a vyřizování žádostí, které byly podány spotřebiteli z Kalifornie v rámci zákona CCPA, následující statistiky:

  • Počet obdržených žádostí o uplatnění práva vědět, jak osobní údaje zpracováváme, kterým společnost Booking.com vyhověla (zcela nebo částečně) nebo je zamítla: 27.

  • Počet obdržených žádostí o uplatnění práva vymazat osobní údaje, kterým společnost Booking.com vyhověla (zcela nebo částečně) nebo je zamítla: 136.

  • Počet obdržených žádostí o uplatnění práva na odhlášení z prodeje, kterým společnost Booking.com vyhověla (zcela nebo částečně) nebo je zamítla: 13 866.

  • Průměrný počet dní, který uplynul, než společnost Booking.com odpověděla na žádosti o uplatnění práva vědět, jak osobní údaje zpracováváme, práva vymazat osobní údaje a práva na odhlášení z prodeje: 8 514.

Čína

Povinné osobní údaje

Aby pro vás bylo možné používat stránky Booking.com (prostřednictvím naší webové stránky nebo prostřednictvím naší aplikace), musíme o vás shromažďovat určité typy osobních údajů k řadě konkrétních účelů. Některé z těchto osobních údajů jsou shromažďovány při rezervaci služby cestovního ruchu a některé jsou shromažďovány automaticky při návštěvě stránek Booking.com nebo při používání aplikace.

Když vytvoříte rezervaci služby cestovního ruchu, vždy od vás vyžadujeme (při nejmenším) vaše jméno a e-mailovou adresu. V závislosti na typu rezervace služby cestovního ruchu můžeme také požádat o vaši adresu, telefonní číslo, platební údaje, datum narození a jména osob, které s vámi cestují.

Používáme také funkční soubory cookies, které shromažďují osobní údaje automaticky. Tyto soubory cookies jsou nutné pro fungování našich webových stránek a aplikací, a abyste mohli naše služby využívat, musíte je povolit. Více o funkčních souborech cookies naleznete na stránce správy souhlasu.

Všechny výše popsané informace, včetně informací shromážděných prostřednictvím funkčních souborů cookies, představují osobní údaje, které potřebujeme k tomu, abychom vám mohli poskytovat naše služby, k účelům popsaným v části s názvem „Proč společnost Booking.com shromažďuje a využívá vaše osobní údaje?“, konkrétně v následujících odstavcích:

A – Rezervace služby cestovního ruchu B – Zákaznický servis C – Uživatelské účty F – Komunikace s vámi H – Zlepšování našich služeb I – Poskytování nejlepších cen K – Monitorování telefonních hovorů L – Zajištění bezpečnosti a důvěryhodnosti služeb M – Právní účely

Předtím, než o vás shromáždíme povinné osobní údaje, požádáme vás o souhlas. Neudělíte-li souhlas s tímto nezbytným zpracováním dat, nebudete mít přístup k našim službám ani je nebudete moci využívat.

Nepovinné osobní údaje

Existují i ​jiné případy, kdy shromažďujeme nepovinné osobní údaje, které nejsou nutné k tomu, abychom mohli poskytovat naše služby. Ty zahrnují informace, které shromažďujeme prostřednictvím analytických a marketingových souborů cookies.

Nepovinné osobní údaje používáme, abychom vám poskytli naše služby popsané v části „Proč společnost Booking.com shromažďuje a využívá vaše osobní údaje?“, konkrétně v následujících odstavcích:

  • D – Online skupiny nebo fóra

  • E – Marketingové aktivity

  • G – Průzkum trhu

  • J – Recenze zákazníků

Předtím, než od vás shromáždíme nepovinné osobní údaje, požádáme vás o souhlas. Neudělíte-li souhlas se shromažďováním tohoto typu informací, budete mít i nadále přístup k našim službám a budete je moci používat.

Více informací o osobních údajích, které shromažďujeme.

Seznam nástrojů SDK

Při používání služeb Booking.com souhlasíte se shromažďováním nebo zpracováním údajů následujícími dodavateli třetí strany pro následující účely:

Dodavatel Účel použití a shromažďované údaje
Appsflyer

Účel použití: Reklama:

Shromažďované údaje: informace o zařízení (mohou zahrnovat model zařízení, informace o snímači), informace o poloze.

Huawei

Účel použití: Oznámení ze serveru

Shromažďované údaje: BSSID, IMEI, seznam bezdrátových sítí, typ sítě, stav sítě, model zařízení, SSID, AAID, ID mobilního telefonu, ID aplikace, název balíčku aplikace, IP adresa veřejné sítě serveru.

Oprávnění Android: READ_PHONE_STATE, WRITE_EXTERNAL_STORAGE, ACCESS_NETWORK_STATE, ACCESS_WIFI_STATE

Alipay

Účel použití: Platby třetích stran

Shromažďované údaje: model zařízení, značka, výrobce, MAC adresa zařízení, IMSI, BSSID, bezdrátová síť, informace o snímači, IMEI, Android ID, sériové číslo hardwaru, sériové číslo SIM karty.

Oprávnění Android: ACCESS_NETWORK_STATE, ACCESS_WIFI_STATE, READ_PHONE_STATE, READ_EXTERNAL_STORAGE, READ_PHONE_STATE

Google

Účel použití: Anonymní sledování zařízení

Shromažďované údaje: Reklamní ID (jedinečné ID pro reklamu, které může uživatel resetovat – poskytované službami Google Play).

Oprávnění Android: AD_ID

 

Citlivé osobní údaje

„Citlivé osobní údaje“ jsou jakékoli údaje, které by mohly v případě úniku nebo nezákonného použití snadno vést k narušení lidské důstojnosti nebo způsobení újmy na osobě nebo jejím majetku. Při používání služeb společnosti Booking.com může společnost Booking.com nebo dodavatel třetí strany shromažďovat následující citlivé osobní údaje:

  • údaje nezbytné ke zpracování vaší platby (například váš bankovní účet a číslo platební karty, které jste poskytli vy nebo byly poskytnuty vaším jménem),

  • informace o nezletilých osobách, poskytnuté se svolením rodiče nebo zákonného zástupce (další informace viz níže),

  • informace o poloze, aby se vám mohl být zobrazen průvodce městem, doporučeno ubytování a turistické atrakce nejblíže vaší aktuální poloze nebo poskytnuta jiná doporučení.

Upozorňujeme, že při používání našich služeb může typ ubytování, který hledáte, odhalit citlivé informace o vaší sexuální orientaci. Podobně preference jídla, které uvedete při rezervaci letu, mohou odhalit citlivé informace o vašem náboženství a zdraví.

Předtím, než shromáždíme citlivé osobní údaje, vás požádáme o souhlas. Pokud však dobrovolně poskytnete citlivé osobní údaje, budeme předpokládat, že jste nám dali souhlas se zpracováním těchto informací v kontextu, v jakém byly odeslány.

Další informace naleznete v části tohoto Prohlášení o ochraně osobních údajů s názvem „Proč společnost Booking.com shromažďuje a využívá vaše osobní údaje?

Osobní údaje dětí

V Číně nemají osoby mladší 16 let povoleno používat stránky Booking.com. Osobní údaje dětí zpracováváme pouze se souhlasem rodičů nebo zákonných zástupců nebo v případě, že nám tyto údaje poskytli přímo samotní rodiče nebo zákonní zástupci.

Pokud zjistíme, že jsme zpracovali osobní údaje dítěte mladšího 16 let bez platného souhlasu rodiče nebo zákonného zástupce, tyto údaje vymažeme.

Mezinárodní přenos a příjemci osobních údajů

Abychom mohli poskytovat naše služby, sdílíme vaše osobní údaje s třetími stranami. V mnoha případech mohou být vaše osobní údaje přeneseny a uloženy mimo Čínu, za účelem odeslání údajů takovým třetím stranám. Před provedením takového přenosu vás požádáme o souhlas. Důvody přenosu a kategorie příjemců těchto osobních údajů jsou uvedeny níže.

Aby bylo možné vaši rezervaci služeb cestovního ruchu dokončit, musíme zaslat relevantní informace poskytovateli služeb cestovního ruchu, kterého jste si vybrali. To je hlavní součástí služeb, které vám poskytujeme. V závislosti na dané rezervaci služeb cestovního ruchu a poskytovateli služeb cestovního ruchu mohou osobní údaje, které přeneseme, zahrnovat vaše jméno, kontaktní a platební údaje, jména osob, které cestují s vámi, informace o vašich preferencích nebo další informace, které jste uvedli při rezervaci služby cestovního ruchu. Mezi další příjemce patří Booking.com B.V., korporátní skupina Booking Holdings Inc. a naši poskytovatelé služeb.

Kromě toho můžeme vaše údaje předávat třetím stranám k účelům, které nejsou nutné k poskytování našich služeb. V takovém případě můžete spravováním svého souhlasu uvést, zda s takovým použitím souhlasíte či nikoli.

Přečtěte si o tom, jakým způsobem jsou vaše osobní údaje sdíleny s třetími stranami a jakým způsobem jsou vaše osobní údaje sdíleny v rámci korporátní skupiny Booking Holdings Inc.

Automatizované rozhodování

Automatizované rozhodování se týká činnosti používání počítačových programů k automatické analýze, hodnocení nebo rozhodování v následujících oblastech: osobní chování, návyky, zájmy, koníčky, finanční, zdravotní, úvěrový nebo jiný stav.

Při automatizovaných rozhodováních, jako je poskytnutí nejlepší ceny v závislosti na tom, kde sídlíte, spoléháme na osobní údaje. Při vyhledávání v našich aplikacích nebo na webových stránkách, například při hledání ubytování, auta k pronájmu nebo letu, zpracováváme informace o vaší IP adrese, abychom potvrdili, zda se nacházíte v Evropském hospodářském prostoru (EHP), nebo v jiné zemi. Děláme to proto, abychom vám nabídli pro danou oblast (EHP) nebo zemi (mimo EHP) nejlepší cenu. Toto zpracování údajů nevede k rozdílnému zacházení s jednotlivci v Číně.

Jak uplatnit svá práva

Pokud chcete uplatnit své právo na přístup nebo vymazání podle zákona o ochraně osobních údajů (PIPL), vyplňte prosím náš formulář: Žádost subjektu údajů pro zákazníky společnosti Booking.com.

Chcete-li jinak uplatnit tato nebo některá z vašich dalších práv podle zákona PIPL nebo nás kontaktovat ohledně tohoto Prohlášení o ochraně osobních údajů a našich postupů, můžete nám poslat e-mail na adresu dataprotectionoffice@booking.com. Použijte předmět: „Práva na ochranu soukromí podle čínského zákona PIPL – Žádost“.

Rusko

Tato sekce doplňuje naše Prohlášení o ochraně osobních údajů a platí pouze pro zákazníky z Ruské federace.

Tato sekce popisuje, jak používáme a zpracováváme vaše osobní údaje, a vysvětluje vaše konkrétní práva dle ruského zákona. V případě rozporu mezi ustanoveními v této sekci a jinými ustanoveními v Prohlášení o ochraně osobních údajů, budou se na zpracování osobních údajů občanů Ruské federace vztahovat ustanovení v této sekci.

Vaše informace můžeme používat pro aktivity přímého marketingu, pokud nám – je-li to nutné dle příslušného zákona – poskytnete předchozí souhlas.

Převod osobních údajů, jak je popsáno v tomto Prohlášení o ochraně osobních údajů, může zahrnovat převody osobních údajů do zahraničí. Zahraniční převody osobních údajů z Ruska do jurisdikcí, které neposkytují dostatečnou ochranu práv subjektů osobních údajů, mohou být uskutečněny pouze v případech uvedených v ruském zákoně, zejména:

  1. přijetí vašeho předchozího příslušného souhlasu nebo

  2. pro plnění smlouvy s vámi nebo poskytování služeb pro vás.

Booking.com při zpracování vašich osobních údajů (včetně jejich převodu) vychází z různých právních základů, konkrétně:

  1. váš souhlas (včetně souhlasu pro účely přímého marketingu a distribuci vašich osobních údajů, které zpřístupníte na našich online platformách),

  2. plnění smlouvy s vámi nebo poskytování služeb pro vás.

    Pokud požadované osobní údaje nejsou poskytnuty, Booking.com vám nemůže poskytnout požadovanou službu, včetně dokončení rezervace služby cestovního ruchu nebo poskytnutí zákaznického servisu.

  3. Práva společnosti Booking.com a třetích stran a oprávněné zájmy (například zjištění podvodů a jejich předcházení).

    Při používání osobních údajů, které slouží oprávněnému zájmu společnosti Booking.com nebo třetí strany, bude společnost Booking.com vždy dbát na to, aby byla vaše práva a zájem na ochraně vašich osobních údajů vždy v rovnováze s právy a zájmy společnosti Booking.com nebo třetích stran.

  4. Právní závazky společnosti Booking.com (jako závazek reagovat na zákonné požadavky od státních úřadů).

Pokud chcete vznést námitku vůči jakémukoli zpracování vašich osobních údajů, můžete využít dostupné funkce odhlášení odběru (například v nastavení účtu) nebo nás kontaktovat pomocí údajů uvedených v sekci „Jak můžete kontrolovat osobní údaje, které jste poskytli společnosti Booking.com?“ výše. Pokud svůj souhlas odvoláte, Booking.com může mít stále nárok pokračovat ve zpracování vašich osobních údajů, pokud pro to má jiný právní základ.

Zpracování vašich osobních údajů zastavíme a smažeme je, když:

  1. byly splněny účely zpracování údajů, rovněž pokud skončila platnost uložení osobních údajů,

  2. odvoláte svůj souhlas se zpracováním osobních údajů, pokud nemáme jiný právní základ zpracování vašich osobních údajů.

Pokud máte stížnost ohledně našeho zpracování vašich osobních údajů, obraťte se na nás v souladu s informacemi uvedenými v sekci „Jak můžete kontrolovat osobní údaje, které jste poskytli společnosti Booking.com?“. Můžete se obrátit také na váš místní úřad pro ochranu údajů (Roskomnadzor).

Jižní Korea

Tato sekce doplňuje naše Prohlášení o ochraně osobních údajů a platí pouze pro rezidenty Jižní Koreji.

  1. Shromažďované osobní údaje

    Více informací o shromažďovaných osobních údajích najdete v našem Prohlášení o ochraně osobních údajů v sekci ‘„Jaký typ osobních údajů Booking.com shromažďuje?“.

  2. Účely shromažďování a používání osobních údajů

    Pro více informací o účelech a používání osobních údajů, které shromažďujeme, si v našem Prohlášení o ochraně osobních údajů přečtěte část „Proč Booking.com shromažďuje a využívá vaše osobní údaje?“.

  3. Příjemci a správci osobních údajů třetích stran

    Správci: Účel / svěřené povinnosti

    Poskytovatelé služeb cestovního ruchu využívají osobní údaje ke sjednání ubytování, které jste si rezervovali. Údaje jsou uchovávány a vymazány tak, jak je to popsáno v tomto Prohlášení o ochraně osobních údajů.

    Správci zpracování plateb

    Osobní údaje jsou sdíleny s poskytovateli plateb třetích stran, kteří zpracovávají platby, vyřizují stornování platby nebo poskytují služby inkasa naším jménem. Údaje jsou uchovávány tak, jak je to popsáno v tomto Prohlášení o ochraně osobních údajů.

    Správci zákaznického servisu

    S těmito správci jsou sdíleny osobní údaje proto, abychom vám v případě potřeby mohli poskytnout zákaznickou podporu.

    Správci pro průzkum trhu

    Osobní údaje jsou sdíleny s těmito správci, aby nám pomohli provádět průzkum trhu.

    Správci zabezpečení

    Osobní údaje jsou sdíleny s těmito správci, aby nám poskytovali služby zjišťování a prevence (včetně odhalování podvodů).

    Správci reklamy

    Pokud využijete služeb našeho reklamního partnera a na základě toho vytvoříte na stránkách Booking.com rezervaci, pošleme údaje o této rezervaci danému reklamnímu partnerovi.

    Booking Holdings Inc.

    Osobní údaje jsou sdíleny se společnostmi v korporátní skupině Booking Holdings Inc. pro následující účely:

    • poskytování služeb (včetně vytvoření, administrace a správy rezervací nebo správy plateb),

    • poskytování zákaznického servisu,

    • odhalování, prevence a vyšetřování úniků dat, podvodů a jiné protiprávní činnosti,

    • analytické účely a zlepšování produktu,

    • poskytování personalizovaných nabídek nebo zasílání propagačních materiálů se souhlasem příjemce nebo v souladu s platnými zákony,

    • hosting, technická podpora, celková údržba a zachování bezpečnosti těchto, sdílených osobních údajů,

    • zajištění dodržování platných zákonů.

    Poskytovatelé propojení

    Podrobnosti o vaší rezervaci poskytujeme poskytovatelům propojení jménem poskytovatelů služeb cestovního ruchu.

  4. Likvidace osobních údajů

    Při likvidaci osobních údajů přijímá Booking.com obchodně přiměřená a technicky proveditelná opatření k tomu, aby byly dané údaje neobnovitelné a nereprodukovatelné.

    Elektronické dokumenty nebo soubory, které obsahují osobní údaje, jsou trvale odstraněny pomocí technické metody, která znemožňuje jejich obnovení nebo získání. Jiné než elektronické dokumenty nebo soubory, které obsahují osobní údaje, jsou skartovány nebo spáleny.

    Osobní údaje je občas nutné uchovávat nad rámec doby uchování a používají se tak, jak se ustanoveno rozhodným právem. V takových případech budou tyto informace do míry, do jaké je to technicky možné, uloženy nebo spravovány odděleně od ostatních osobních údajů.

  5. Oddělení ochrany osobních údajů

    Pokud máte požadavek týkající se tohoto Prohlášení o ochraně osobních údajů nebo vašich práv coby subjektu údajů, obraťte se na naši kancelář pro ochranu údajů. Toto oddělení nese odpovědnost za ochranu osobních údajů a řešení souvisejících stížností:

    Kancelář pro ochranu údajů

    +82 2 6323 8008

    dataprotectionoffice@booking.com

    Pokud chcete v souvislosti s osobními údaji kontaktovat místní úřady či s nimi v této věci něco zkonzultovat, můžete tak učinit na některé z níže uvedených adres:

    • Privacy Infringement Report Center privacy.kisa.or.kr / 118

    • Cyber ​​Investigation Division, Supreme Prosecutors' Office www.spo.go.kr / 1301

    • National Police Agency Cyber ​​Security Bureau www.ctrc.go.kr / 182

  6. Zástupce v Koreji

    Na základě zákona o podpoře využívání informační sítě a ochraně informací poskytujeme následující informace o našem místním agentovi:

    • Jméno a zástupce: Booking.com Korea Limited (zástupce: Su Yeon Kim)

    • Adresa, telefonní číslo a e-mailová adresa: 17F Gran Seoul, 33 Jongro, Jongro-Gu, Seoul, Jižní Korea, +82 2 6323 8008, privacy.kr@booking.com.

Turecko

 

 

Kdykoli používáte naše online služby nebo aplikace, používáme soubory cookies a další online sledovací technologie (které budeme pro účely tohoto prohlášení o používání cookies také označovat jako cookies).

Soubory cookies lze použít za různými účely, například pro zajištění funkčnosti stránek Booking.com, k analýze návštěvnosti stránek nebo pro reklamní účely.

Níže se dozvíte více o tom, co jsou cookies, jak se používají a jak můžete s cookies nakládat.

Co jsou soubory cookies a další online sledovací technologie?

Jak jsou cookies používány?

Jak můžete s cookies nakládat?


Co jsou soubory cookies a online sledovací technologie?

Soubory cookies jsou malé textové soubory, které webové stránky umístí do webového prohlížeče vašeho počítače nebo mobilního zařízení.

Tyto soubory cookies ukládají informace o obsahu, který si prohlížíte a se kterým interagujete, aby mohlo dojít k zapamatování vašich preferencí a nastavení nebo k analýze, jak používáte online služby.

Tyto se dělí na „cookies první strany“ a „cookies třetích stran“

  • Cookies první strany umísťuje majitel domény, v našem případě Booking.com. Jakékoli soubory cookies, které sami umístíme, jsou „cookies první strany“.

  • Cookies třetích stran umísťují na naše domény důvěryhodní partneři, kteří k tomu mají naše povolení. Může se jednat o partnerské sociální sítě, reklamní partnery, poskytovatele zabezpečení a další.

Dále se tyto cookies rozdělují na „dočasné cookies“ a „trvalé cookies“.

  • Dočasné cookies trvají pouze do zavření prohlížeče a ukončují takzvanou „relaci“. Poté jsou vymazány.

  • Trvalé cookiesmají různě dlouhou životnost a po zavření prohlížeče zůstávají na vašem zařízení. Na platformu Booking.com se snažíme umisťovat pouze takové trvalé cookies (nebo jejich umisťování povolit třetím stranám), jejichž životnost je omezená. Z bezpečnostních důvodů nebo za jiných výjimečných okolností však někdy můžeme životnost těchto cookies prodloužit.

Soubory cookies ve webovém prohlížeči mohou ukládat informace, jako je vaše IP adresa nebo jiný identifikátor, typ vašeho prohlížeče a informace o obsahu, který si v rámci online služeb prohlížíte a se kterým interagujete. Uložením těchto informací si tyto soubory cookies mohou zapamatovat vaše preference a nastavení pro online služby a analyzovat, jak tyto služby používáte.

Spolu s cookies používáme také sledovací technologie, které jsou velmi podobné. Naše webové stránky, e-maily a mobilní aplikace mohou obsahovat malé transparentní grafické soubory nebo řádky kódu, které zaznamenávají, jak s nimi interagujete. Mezi ně patří tzv. web beacons, skripty, sledovací URL nebo software development kit (SDK).

  • Web beacons mají mnoho dalších názvů. Mohou být označovány také jako web bug, tracking bug, tag, web tag, page tag, tracking pixel, pixel tag, 1x1 GIF nebo clear GIF.

    Stručně řečeno, web beacon je malá grafická informace o velikosti jednoho pixelu, která může být do vašeho zařízení umístěna jako součást požadavku od webové stránky, prostřednictvím aplikace, reklamy nebo HTML e-mailové zprávy.

    Tyto pixely mohou být použity k načtení informací z vašeho zařízení, jako je informace o typu zařízení nebo operačního systému, vaše IP adresa a čas vaší návštěvy. Používají se také k umisťování a čtení souborů cookies ve vašem prohlížeči nebo k iniciaci umístění cookies.

  • Skripty jsou malé počítačové programy zabudované do našich webových stránek, které na těchto stránkách umožňují širokou řadu dalších funkcí. Skripty umožňují, aby web fungoval správně. Posilují například určité funkce sloužící k zabezpečení a umožňují fungování základních interaktivních prvků na našich stránkách.

    Skripty lze také použít pro analytické nebo reklamní účely. Skript může mimo jiné shromažďovat informace o tom, jak používáte náš web, např. které stránky jste navštívili nebo co hledáte.

  • Sledovací URL jsou odkazy, do kterých je vložen speciální identifikátor. Používají se ke sledování toho, ze kterých webových stránek jste se dostali na stránky nebo do aplikace Booking.com. K tomu může dojít např. tak, že se sem prokliknete ze sociálních sítí, z vyhledávače nebo ze stránek některého z našich affiliate partnerů.

  • Software development kit (SDK) je součástí zdrojového kódu našich aplikací a na rozdíl od cookies ve webovém prohlížeči jsou údaje z SDK umístěny v úložišti aplikace.

    Používají se k analýze toho, jak uživatelé aplikace používají, nebo k odesílání personalizovaných push notifikací. Za tímto účelem zaznamenávají jedinečné identifikátory přidružené k vašemu zařízení, například ID zařízení a IP adresu nebo vaši aktivitu v aplikaci a umístění vaší sítě.

Všechny tyto sledovací technologie jsou v tomto prohlášení o používání cookies označovány jako „cookies“.


Jak jsou cookies používány?

Cookies se používají ke shromažďování informací jako:

  • IP adresa,

  • ID zařízení,

  • navštívené stránky,

  • typ prohlížeče,

  • informace o prohlížení,

  • operační systém,

  • poskytovatel internetu,

  • časové údaje,

  • vaše reakce na reklamu,

  • URL stránky, ze které jste byli přesměrováni,

  • funkce, které jste na webových stránkách nebo v aplikacích použili.

Cookies umožňují, abyste byli rozpoznáni jako jeden uživatel na jednotlivých stránkách jednoho webu, na různých zařízeních, na různých webových stránkách nebo při používání aplikace. Podle účelu použití se cookies dělí do tří kategorií: funkční cookies, analytické cookies a marketingové cookies.

Funkční cookies:

Tyto cookies jsou nutné pro fungování našich webových stránek a aplikací a abyste mohli naše služby využívat, musíte je povolit.

Funkční cookies se používají k vytváření technologicky vyspělých, uživatelsky přívětivých webů a aplikací, které se automaticky přizpůsobují vašim potřebám a preferencím, takže jimi můžete snadno procházet a snadno si vytvořit rezervaci. To také zahrnuje integraci základních bezpečnostních funkcí a asistivních technologií.

Funkční cookies umožňují:

  • Správné fungování našich webových stránek a aplikací, abyste si mohli vytvořit účet, přihlásit se a spravovat své rezervace.

  • Zapamatování zvolené měny a jazyka, minulých vyhledávání a dalších preferencí, díky čemuž můžete efektivně využívat naše webové stránky a aplikace.

  • Zapamatování vašich registračních údajů, abyste při každé návštěvě našich webových stránek nebo aplikace nemuseli znovu zadávat své přihlašovací údaje. (Nemusíte mít obavy, hesla jsou však vždy zakódována.)

Technické cookies:

Technické cookies měří a sledují, jak jsou naše webové stránky a aplikace používány. Tyto informace používáme ke zlepšování našich webových stránek, aplikací a služeb.

Díky technickým cookies můžeme:

  • Zjistit, jak návštěvníci a zákazníci, jako jste vy, používají stránky a aplikace Booking.com.

  • Vylepšovat naši komunikaci, webové stránky a aplikace, abychom zajistili, že jsou pro vás zajímavé a relevantní.

  • Mít přehled o tom, co na našich stránkách a v aplikacích funguje a co ne.

  • Zjistit efektivitu našich reklam a komunikace.

  • Porozumět tomu, jak uživatelé interagují s našimi stránkami nebo aplikacemi poté, co se jim zobrazí online reklamy, včetně reklam na webových stránkách třetích stran.

  • Poskytnout našim obchodním partnerům přehled o tom, zda jejich zákazníci využívají nabídky ubytování integrované do jejich stránek.

Údaje, které pomocí těchto cookies shromažďujeme, mohou zahrnovat informace o tom, jaké webové stránky jste navštívili, ze kterých stránek jste k nám byli přesměrováni a ze které stránky jste náš web opustili, jaký typ platformy jste použili a jaké e-maily jste otevřeli a zda jste na ně reagovali a datum a čas prohlížení stránek. To také znamená, že můžeme použít informace o tom, jaká byla vaše interakce s webovou stránkou nebo aplikací, např. počet kliknutí na dané stránce, pohyby myši, aktivita posouvání na stránce a slova, která používáte při hledání a text, který zadáváte do políček.

Marketingové cookies

Tyto cookies používá společnost Booking.com a naši důvěryhodní partneři za účelem průběžného shromažďování vašich údajů napříč různými webovými stránkami, aplikacemi a dalšími platformami.

Marketingové cookies nám pomáhají rozhodnout, které produkty, služby a zájmově orientované reklamy se vám budou zobrazovat jak na našem webu, tak v aplikacích.

Marketingové cookies umožňují:

  • Zařadit vás do určité kategorie zájmů, např. na základě toho, které stránky jste navštívili a na co klikáte. Podle těchto kategorií vám na Booking.com a dalších stránkách zobrazujeme personalizovaný obsah (např. doporučení na destinace nebo konkrétní ubytování).

  • Zobrazovat personalizované a zájmově orientované reklamy na stránkách Booking.com, v našich aplikacích a na dalších webech. Jedná se o tzv. „retargeting“, který vychází z vašich aktivit na stránce, např. jakou jste hledali destinaci nebo jaké ubytování a ceny jste si prohlédli. Kromě toho může být retargeting založen na tom, jak na internetu nakupujete, nebo na vašich jiných online aktivitách.

    Reklamy v rámci retargetingu se vám mohou zobrazit před opuštěním stránek Booking.com i po něm, protože jejich účelem je povzbudit vás k prohlížení našich stránek nebo k návratu na ně. Tyto reklamy se vám mohou zobrazit na webových stránkách, v aplikacích nebo e-mailech.

  • Integrovat sociální sítě do našich webových stránek a aplikací. Díky tomu můžete na sociálních sítích jako Facebook, Instagram, YouTube, Twitter, Pinterest, Snapchat a LinkedIn sdílet obsah a produkty nebo označit, že se vám líbí.

    V tlačítkách typu „to se mi líbí“ a „sdílet“ jsou použity kousky kódu poskytovatelů jednotlivých sociálních sítí, které umožňují umístění cookies třetích stran na vašem zařízení.

    Tyto cookies mohou být čistě funkční, ale lze je také použít ke sledování toho, které webové stránky z jejich sítě navštívíte, k vytvoření profilu vašeho chování při surfování na internetu a k zobrazování personalizovaných reklam. Tento profil bude částečně vytvořen na základě srovnatelných informací, které poskytovatelé obdrží z vašich návštěv jiných stránek v jejich síti.

    Pro více informací o tom, jak poskytovatelé sociálních sítí nakládají s vašimi osobními údaji, se podívejte se na jejich prohlášení o ochraně soukromí a používání cookies: Facebook (zahrnuje Instagram, Messenger a Audience Network), Snapchat, Pinterest a Twitter. Vezměte prosím na vědomí, že tato prohlášení mohou být příležitostně aktualizována.

Při shromažďování údajů spolupracujeme s důvěryhodnými třetími stranami. Osobní údaje, jako je vaše e-mailová adresa nebo telefonní číslo, můžeme někdy s těmito třetími stranami sdílet. Tyto třetí strany mohou propojit vaše údaje s dalšími informacemi, které shromažďují za účelem určení cílového publika a zobrazování cílených reklam. Informace o tom, jak tyto třetí strany zpracovávají vaše údaje, najdete na těchto odkazech: Jak Google používá informace, Zásady používání dat společnosti Facebook.

Můžeme také použít technologie, jako jsou pixely, které neoznačujeme za soubory cookies, protože ve vašem zařízení neukládají žádné informace.

Někdy umisťujeme pixely do e-mailů, jako jsou naše zpravodaje. Pixel je elektronický soubor o velikosti jednoho pixelu, který se umístí do e-mailu a načte se, když e-mail otevřete. Pomocí pixelů umístěných v e-mailu můžeme zjistit, zda byla zpráva doručena, zda a kdy si zprávu přečtete a na co kliknete.

Tyto informace dostáváme také o push notifikacích, které vám zasíláme. Takové statistiky nám poskytují zpětnou vazbu o vašem uživatelském chování při čtení e-mailu, které používáme k optimalizaci našich zpráv a ke zvýšení relevantnosti naší komunikace.


Jak můžete s cookies nakládat?

Pokud se chcete dozvědět více informací o cookies a o tom, jak je spravovat nebo vymazat, navštivte allaboutcookies.org nebo stránku nápovědy svého prohlížeče.

V nastavení prohlížeče, jako je Internet Explorer, Safari, Firefox nebo Chrome, si můžete nastavit, které soubory cookies chcete povolit a které zakázat. Umístění tohoto nastavení záleží na typu prohlížeče, který používáte:

Pokud se rozhodnete zablokovat určité funkční cookies, nebudete moci pravděpodobně některé funkce v rámci našich služeb využívat.

Kromě nastavení, která mohou být k dispozici na webových stránkách a v aplikacích Booking.com, můžete také zakázat používání jednotlivých souborů cookies.

  • Analýzy:

    Pokud nechcete, aby nástroj Google Analytics v určitých typech prohlížečů shromažďoval analytické údaje, navštivte následující odkaz: Doplněk prohlížeče pro odhlášení ze služby Google Analytics (k dispozici pouze na počítači).

  • Reklama:

    Naším cílem je vždy spolupracovat s reklamními a marketingovými společnostmi, které jsou členy skupiny Network Advertising Initiative (NAI) a/nebo Interactive Advertising Bureau (IAB).

    Členové skupin NAI a IAB dodržují zavedené normy a kodexy a umožňují vám zobrazování behaviorální reklamy zrušit.

    Na stránkách www.networkadvertising.org najdete informace o tom, kdo patří mezi členy skupiny NAI, kteří mohou umisťovat reklamní cookies do prohlížeče ve vašem počítači. Pokud se chcete z programu behaviorální reklamy členů skupiny NAI odhlásit, stačí zakliknout políčko u společnosti, jejíž reklamy chcete odhlásit.

    Jak zrušit personalizované reklamy se dozvíte také na www.youronlinechoices.com a www.youradchoices.com.

    Některá mobilní zařízení ve svém nastavení umožňují omezit sdílení informací používaných pro účely retargetingu. Vezměte však na vědomí, že odhlášení z online reklamní sítě neznamená, že se vám již žádné online reklamy nebudou ukazovat, nebo že již nebudete předmětem marketingových analýz. Jedná se pouze o to, že reklamní síť, ze které se odhlásíte, vám již nebude doručovat reklamy upravené pro vás na míru, které vycházejí z vašich webových preferencí a historie prohlížení.

Některé webové stránky nabízejí funkci „nesledovat“, pomocí které můžete dané webové stránce sledování zakázat. Funkci „nesledovat“ v nastavení prohlížeče v současné době nepodporujeme.

Jak nás kontaktovat?

Pokud máte nějaké dotazy týkající se tohoto prohlášení o používání cookies, zašlete e-mail na dataprotectionoffice@booking.com.

Naše prohlášení o používání cookies může být příležitostně upravováno. Pokud jsou takové úpravy významné, obzvláště relevantní pro vás nebo mají dopad na vaše práva na ochranu údajů, budeme vás o nich informovat. Doporučujeme však tuto stránku pravidelně navštěvovat, abyste měli přehled o dalších (méně významných nebo relevantních) úpravách.