Siirry pääsisältöön
Tulosta/Tallenna

Yksityisyys- ja evästeseloste

Tietosuojaseloste

22.12.2023

Tärkeimmät asiat ensin: yksityisyytesi on meille tärkeää. Juuri noin näissä selosteissa aina väitetään, mutta me todella tarkoitamme sitä. Olet luottanut meihin valitsemalla käyttöösi Booking.comin palveluita, ja arvostamme tätä luottamusta. Tämä tarkoittaa, että olemme sitoutuneet suojaamaan ja turvaamaan henkilötietojasi. Toimimme asiakkaidemme edun mukaisesti ja käsittelemme henkilötietojasi läpinäkyvällä tavalla.

Tässä asiakirjassa (”tämä tietosuojaseloste” tai ”meidän tietosuojaselosteemme”) kerrotaan helppolukuisella ja läpinäkyvällä tavalla, miten käytämme ja käsittelemme henkilötietojasi. Siinä kerrotaan myös, mitä oikeuksia voit käyttää suhteessa henkilötietoihisi ja miten voit ottaa meihin yhteyttä. Suosittelemme tutustumista myös evästeselosteeseemme, jossa kerrotaan, miten Booking.com käyttää evästeitä ja muita vastaavia seurantateknologioita.

Jos olet käyttänyt palveluitamme aiemmin, tiedät, että Booking.com tarjoaa matkailuun liittyviä online-palveluita omien verkkosivustojensa ja mobiilisovellustensa kautta sekä muiden online-alustojen, kuten yhteistyökumppaneiden verkkosivustojen ja sosiaalisen median kautta. Huomioithan, että kaikki jäljempänä seuraava tieto koskee kaikkia näitä alustoja.

Tätä tietosuojaselostetta sovelletaan kaikkiin edellä mainittujen alustojemme kautta tai muulla tavoin keräämiimme asiakastietoihin.

Jos olet liikekumppanimme, luethan myös Liikekumppaneiden tietosuojaselosteemme, jotta ymmärrät, kuinka henkilötietoja käytetään osana liikesuhdettamme.

Saatamme muuttaa tätä tietosuojaselostetta ajoittain, ja suosittelemme, että vierailet tällä sivulla aina silloin tällöin, jotta pysyt ajan tasalla. Jos päivitämme tätä tietosuojaselostetta siten, että sillä on merkittävä vaikutus sinuun, ilmoitamme sinulle muutoksista ennen minkään uusien toimien alkamista.

Tässä tietosuojaselosteessa käyttämiämme termejä

”Matka” tarkoittaa eri matkatuotteita ja -palveluita, joita voit Matkantarjoajalta tilata, hankkia, ostaa, maksaa, vuokrata, varata, yhdistää tai kuluttaa.

”Matkantarjoaja” tarkoittaa palveluntarjoajaa, joka välittää majoituspalvelua (esim. hotelli, motelli, huoneisto, bed & breakfast, vuokranantaja), nähtävyyksiä (esim. (teema)puisto, museo, nähtävyyskierros), kuljetuksia (esim. autonvuokraus, risteilyt, raideliikenne, lentokenttäkuljetukset, bussikierrokset, kuljetukset), matkajärjestelyjä, matkavakuutuksia tai mitä tahansa muuta matkailuun liittyvää tuotetta tai palvelua, jota tarjotaan Matkavaraukseen alustan kautta.

“Matkapalvelu” tarkoittaa verkossa tapahtuvia ostoja, tilauksia, (fasilitoituja) maksuja tai varauspalvelua, jota Booking.com tarjoaa tai jonka se mahdollistaa suhteessa eri tuotteisiin ja palveluihin, joita Matkantarjoajat tarjoavat saataville alustalla.

“Matkavaraus” tarkoittaa Matkan tilaamista, ostoa, hankkimista, maksua tai varaamista.


Mitä henkilötietoja Booking.com kerää?

Ilman tarvittavia tietoja ei ole mahdollista varata juuri sopivaa Matkaa. Siksi pyydämme tiettyjä tietoja, kun käytät palveluitamme. Pyydämme yleensä perustietoja, kuten nimeäsi, toivomaasi yhteydenottotapaa, kanssasi matkustavien henkilöiden nimiä ja maksutietojasi. Saatat myös haluta antaa tulevaan Matkaasi liittyviä lisätietoja (kuten esimerkiksi arvioidun saapumisaikasi).

Tämän lisäksi keräämme tietoja myös tietokoneeltasi, puhelimeltasi, tabletiltasi tai muulta laitteelta, jolla käytät palveluitamme. Näitä tietoja ovat esimerkiksi IP-osoite, käyttämäsi selain ja kieliasetuksesi. Joissain tapauksissa saamme tietoja sinusta toisilta tahoilta tai keräämme automaattisesti muuta tietoa.

Tässä on yleiskatsaus keräämistämme tiedoista, mutta saat tarvittaessa lisätietoja alta.

Lue lisää keräämistämme henkilötiedoista

Miksi Booking.com kerää ja käsittelee henkilötietojasi?

Pyydämme henkilötietojasi, jotta verkossa tekemiesi Matkavarausten hallinnointi olisi helpompaa ja saisit parasta mahdollista palvelua.

Hyödynnämme henkilötietojasi myös ottaaksemme yhteyttä sinuun, jotta voimme kertoa viimeisimmistä erikoistarjouksistamme sekä muista tuotteista ja palveluista, joista uskomme sinun olevan kiinnostunut. Käyttökohteet eivät rajoitu vain edellä mainittuihin. Jos haluat tietää lisää muista käyttökohteista, ohesta löydät yksityiskohtaisemman selvityksen.

Lue lisää siitä, miksi Booking.com kerää tietojasi

Miten Booking.com jakaa tietojasi kolmansille osapuolille?

Booking.comin palveluita mahdollistavat eri osapuolet monin tavoin ja monista syistä. Pääsyynä tietojesi jakamiseen on toimittaa Matkantarjoajalle olennaiset tiedot, jotta Matkavaraus voidaan viimeistellä.

Teemme yhteistyötä myös muiden tahojen kanssa, jotka auttavat meitä tarjoamaan sinulle Booking.comin palveluita. Näitä ovat esimerkiksi rahoituslaitokset, mainostajat, Booking.comin tytäryritykset ja muut yritykset, jotka muodostavat Booking Holdings Inc. -konsernin. Saatamme joissain tapauksissa luovuttaa tietojasi myös kansallisille tai muille viranomaisille lain niin vaatiessa.

Alla kerromme tarkemmin, miten meille antamiasi tietoja käytetään ja välitetään näille osapuolille.

Lue lisää tietojen jakamisesta kolmansille osapuolille

Miten henkilötietojasi jaetaan Booking Holdings Inc. -konsernin sisällä?

Booking.com on osa Booking Holdings Inc. -konsernia. Ohessa kerrotaan lisää tietojesi jakamisesta Booking Holdings Inc. -konsernin sisällä.

Lue lisää tietojen jakamisesta Booking Holdings Inc. -konsernin sisällä

Miten henkilötietojasi jaetaan ja käsitellään maakuljetuspalveluiden osalta?

Booking.com ja Rentalcars.com, joka myös on osa Booking Holdings Inc. -konsernia, käyttävät yhdessä tietojasi tarjotakseen sinulle maakuljetuspalveluita Booking.comin verkkosivustojen ja sovellusten kautta (kuten cars.booking.comissa tai taxi.booking.comissa). Lue lisää, jotta saat paremman käsityksen yhteisvastuumme laajuudesta ja rajallisuudesta.

Lue lisää tietojen käsittelystä maakuljetuspalveluidemme osalta

Miten henkilötietojasi jaetaan ja käsitellään vakuutuspalveluiden osalta?

Teemme yhteistyötä eri osapuolten kanssa tarjotaksemme vakuutuspalveluita. Katso alla olevasta linkistä, miten tietojasi käytetään ja jaetaan vakuutuspalveluiden osalta ja mitkä ovat tähän liittyvien osapuolten vastuut.

Lue lisää tietojen käsittelystä vakuutustuotteiden ja -palveluiden osalta

Miten Booking.com käsittelee viestejä, joita sinä ja Matkantarjoajasi lähetätte Booking.comin kautta?

Booking.com voi auttaa sinua ja Matkantarjoajia vaihtamaan tietoja ja kysymyksiä palveluista ja tehdyistä Matkavarauksista Booking.comin alustan kautta. Ohesta löydät lisätietoa siitä, miten Booking.com vastaanottaa ja käsittelee näitä viestejä.

Lue lisää näiden viestien käsittelystä

Miten Booking.com hyödyntää mobiililaitteita?

Tarjoamme maksutta sovelluksia, joiden kautta myös keräämme ja käsittelemme henkilötietoja. Toimintaperiaate on paljolti sama kuin verkkosivustollamme, mutta sovellusten avulla hyödyt myös mobiililaitteesi sijaintipalveluista.

Lue lisää siitä, miten käsittelemme mobiililaitteiden tietoja

Miten Booking.com hyödyntää sosiaalista mediaa?

Sosiaalisen median palveluiden käyttö voidaan yhdistää Booking.comin palveluihin monin tavoin. Voimme esimerkiksi kerätä joitain henkilötietojasi, tai sosiaalisen median palveluntarjoaja voi vastaanottaa joitain tietojasi. Emme käytä WhatsAppia tai muita vastaavia kolmannen osapuolen palveluita varaus- tai maksuvahvistusten pyytämiseen.

Lue lisää siitä, miten käytämme sosiaalisen median tietoja

Mitä turvallisuus- ja säilytyskäytäntöjä Booking.com hyödyntää pitääkseen henkilötietosi turvassa?

Käytössämme on monia menettelytapoja, joilla estämme luvattoman pääsyn käsittelemiimme henkilötietoihin sekä tietojen väärinkäytön.

Lue lisää turvallisuus- ja säilytyskäytännöistä

Miten Booking.com käsittelee lasten henkilötietoja?

Jollei muuta ilmoiteta, Booking.com on palvelu, jota saavat käyttää vain yli 18-vuotiaat. Käsittelemme lasten tietoja vain, jos meillä on heidän vanhempiensa tai laillisten huoltajiensa suostumus tai jos heidän vanhempansa tai lailliset huoltajansa ovat antaneet tiedot käyttöömme.

Lue lisää alle 18-vuotiaiden henkilötiedoista

Miten voit hallinnoida Booking.comille antamiasi henkilötietoja?

Sinulla on muun muassa oikeus tarkastaa sinusta säilyttämämme henkilötiedot koska tahansa. Voit pyytää pääsyä henkilötietoihisi tai niiden poistamista lähettämällä tämän lomakkeen. Jos haluat lisätietoja henkilötietojasi koskevista oikeuksistasi, jatka lukemista.

Lue lisää henkilötietojesi hallinnointimahdollisuuksista

Kuka vastaa henkilötietojen käsittelystä Booking.comin verkkosivustolla ja sovelluksissa?

Amsterdamissa Alankomaissa sijaitseva Booking.com B.V. hallinnoi henkilötietojen käsittelyä palveluidensa tarjoamista varten. Tämä koskee myös verkkosivustoja ja mobiilisovelluksia muutamin poikkeuksin, jotka on selitetty tässä tietosuojaselosteessa.

Lue lisää Booking.com B.V:n vastuusta henkilötietojen suhteen

Maakohtaiset ehdot

Jos sinua koskevat lait niin edellyttävät, saatamme joutua antamaan lisätietoja. Jäljempänä saattaa olla maatasi tai aluettasi koskevaa lisätietoa.

Lue lisää maakohtaisista ehdoista


Mitä henkilötietoja Booking.com kerää?

Haluat siis yksityiskohtaisempaa tietoa. Tässä on tarkempi katsaus keräämiimme tietoihin.

Meille antamasi henkilötiedot

Booking.com kerää ja käyttää tietoja, jotka annat meille. Kun teet Matkavarauksen, sinua pyydetään ilmoittamaan (vähintään) nimesi ja sähköpostiosoitteesi.

Matkavarauksesta riippuen saatamme kysyä myös kotiosoitetta, puhelinnumeroa, maksutietoja, syntymäaikaa, nykyistä sijaintia (lisäpalveluiden osalta), kanssasi matkustavien henkilöiden nimiä sekä Matkaasi liittyviä toiveita (kuten ruokavalioon tai esteettömyyteen liittyviä tarpeita). Joissain tapauksissa sinulla voi olla mahdollisuus kirjautua sisään verkossa Matkantarjoajan kautta, mitä varten pyydämme passitietojasi tai ajokorttiasi ja allekirjoituksiasi.

Jos haluat saada yhteyden asiakaspalveluumme, ottaa yhteyttä Matkantarjoajaan kauttamme tai ottaa meihin yhteyttä muulla tavalla (kuten sosiaalisen median tai keskustelubotin kautta), keräämme tietojasi myös sitä kautta. Tämä koskee kaikkia yhteydenottojasi, olipa kyseessä sitten palautteen antaminen meille tai se, että tarvitset apua palveluidemme käytössä.

Sinua saatetaan myös pyytää kirjoittamaan arvioita, jotta muut saavat tietoa kokemuksistasi Matkaasi liittyen. Jos kirjoitat arvion Booking.comin alustalla, keräämme sinulta arvioihisi sisältyvät tiedot, mukaan lukien etunimesi ja profiilikuvasi (jos päätät käyttää sellaisia).

On myös muita väyliä, joiden kautta annat meille tietoa. Esimerkiksi mobiililaitetta käyttäessäsi voit päättää antaa Booking.comille sijaintitietosi tai pääsyn joihinkin yhteystietoihisi. Tämä auttaa meitä tarjoamaan sinulle parasta mahdollista palvelua ja parhaita mahdollisia kokemuksia esimerkiksi näyttämällä kaupunkioppaita, lähistölläsi olevia ravintoloita, nähtävyyksiä tai muita suosituksia.

Jos luot käyttäjätilin, tallennamme sinne myös henkilökohtaiset asetuksesi, lataamasi kuvat ja aiemmista varauksistasi antamasi arviot. Tallennettujen tietojen avulla voit suunnitella ja hallinnoida tulevia matkavarauksia tai käyttää muita, ainoastaan tilin luoneille käyttäjille tarkoitettuja ominaisuuksia (kuten kannustimia tai muita etuja).

Voit myös lisätä käyttäjätileillesi tietoja henkilöllisyystodistuksistasi, jotta sinun ei tarvitse lähettää näitä tietoja jokaista matkavarausta varten erikseen.

Saatamme tarjota sinulle mahdollisuutta osallistua suositteluohjelmiin tai arvontoihin. Niihin osallistuminen tarkoittaa, että annat meille tarvittavat henkilötiedot.

Henkilötiedot, joita annat meille muista henkilöistä

Jos käytät Booking.com Business -tiliä, voit luoda sen kautta osoitekirjan, jonka avulla on helpompaa suunnitella ja hallinnoida muiden henkilöiden työmatkajärjestelyjä.

Joissain tapauksissa voit jakaa Booking.comin kautta tietoja muille. Tämä voi tarkoittaa toivelistan jakamista tai suositteluohjelmaan osallistumista. Kunkin ominaisuuden käytön yhteydessä on ilmoitettu siihen liittyvät tiedot.

Haluamme kuitenkin huomauttaa, että on sinun vastuullasi varmistaa, että henkilöt, joiden henkilötietoja jaat, ovat tietoisia tästä. Heidän tulee myös ymmärtää, miten Booking.com käyttää heidän tietojaan (siten kuin tässä tietosuojaselosteessa kerrotaan).

Henkilötiedot, jotka keräämme automaattisesti

Vaikka et tekisi Matkavarausta, keräämme tiettyjä tietoja automaattisesti, kun käyt verkkosivustollamme tai sovelluksissamme. Näitä tietoja ovat esimerkiksi IP-osoitteesi, päivämäärä ja kellonaika, jona käytit palveluitamme, sekä tiedot käyttämistäsi laitteistosta ja ohjelmistoista (kuten käyttöjärjestelmästä, internetselaimesta, ohjelmisto-/sovellusversioista sekä kieliasetuksista). Keräämme myös tietoa klikkauksista ja siitä, mitkä sivut sinulle on näytetty.

Jos käytät mobiililaitetta, keräämme myös tietoa, joka yksilöi mobiililaitteesi, sekä tietoa laitekohtaisista asetuksista ja ominaisuuksista, sovellusten kaatumisista ja muusta järjestelmän toiminnasta. Tehdessäsi Matkavarausta mobiililaitteella järjestelmämme rekisteröi, miten (millä verkkosivustolla) teit varauksesi ja/tai miltä sivustolta saavuit Booking.comin verkkosivustolle tai sovellukseen.

Henkilötiedot, jotka saamme muista lähteistä

Kyse ei ole kuitenkaan vain tiedoista, jotka kerrot meille. Voimme saada tietoja sinusta myös muista lähteistä. Näihin kuuluvat liikekumppanit, kuten affiliate-kumppanit, Booking.comin tytäryritykset ja muut Booking Holdings Inc. -konserniin kuuluvat yritykset sekä muut itsenäiset kolmannet osapuolet.

Näiltä yhteistyötahoilta saadut tiedot voidaan yhdistää tietoihin, jotka olet antanut meille. Esimerkiksi Booking.comin Matkavarauspalvelut eivät ole saatavilla ainoastaan Booking.comin ja Booking.comin sovellusten kautta, vaan ne on myös integroitu internetistä löytyvien affiliate-kumppaneiden palveluihin. Kun käytät näitä palveluita, annat varaustiedot liikekumppanillemme, joka sitten lähettää tietosi eteenpäin meille.

Integroimme myös kolmannen osapuolen palveluntarjoajia, jotta voimme fasilitoida maksuja sinun ja Matkantarjoajien välillä. Nämä palveluntarjoajat jakavat maksutietoja, jotta voimme hallinnoida ja käsitellä Matkavaraustasi.

Keräämme tietoja myös sellaisissa valitettavissa tapauksissa, joissa Matkantarjoaja tekee asiakkaasta valituksen esimerkiksi sääntöjen vastaisen käytöksen vuoksi.

Voimme saada sinusta tietoja myös alustoihimme yhdistettyjen viestintäpalveluiden kautta. Näiden viestintäpalveluiden kautta voit ottaa varauksenteon jälkeen yhteyttä Matkantarjoajaan keskustellaksesi majoittumisestasi. Saamme joissakin tapauksissa metatietoja viestintätapahtumista (kuten siitä, kuka olet, mistä soitit ja mikä oli puhelun päivämäärä ja kesto).

Voimme saada sinusta myös tietoa, jonka avulla voimme näyttää sinulle kohdennetumpaa mainontaa – tällaista tietoa on esimerkiksi evästetiedot, joita Booking.com saa sosiaalisen median yhteistyökumppaneiltaan. Saat lisätietoa aiheesta osiosta Miksi Booking.com kerää ja käsittelee henkilötietojasi?.

Kun yhdistät Booking.comin käyttäjätilisi omaan sosiaalisen median tiliisi, saatat käynnistää tiedonsiirtoja Booking.comin ja kyseisen sosiaalisen median palveluntarjoajan välillä. Voit aina myös päättää, että et halua jakaa kyseisiä tietoja.

Myös Matkantarjoajat voivat jakaa sinua koskevia tietoja Booking.comille. Näin voi tapahtua, jos sinulla on kysymyksiä Matkavarauksestasi tai jos ilmenee Matkavarausta koskevia kiistatilanteita tai muita ongelmatilanteita.


Miksi Booking.com kerää ja käsittelee henkilötietojasi?

Käytämme kerättyä tietoa moniin tarkoituksiin. Henkilötietojasi voidaan käyttää seuraavin tavoin:

  1. Matkavaraukset: Hyödynnämme henkilötietojasi ennen kaikkea verkossa tekemäsi matkavarauksen täydentämiseen ja hallinnointiin. Näin on tehtävä, jotta voimme tarjota tämän palvelun sinulle. Tähän kuuluu myös matkavaraukseesi liittyvän viestinnän, kuten vahvistuksien (mukaan lukien todiste ostosta ja/tai maksusta), muokkauksien ja muistutuksien lähettäminen. Joissakin tapauksissa tähän voi kuulua myös henkilötietojesi käsittely, jotta voit kirjautua sisään verkossa matkantarjoajan kautta, tai mahdollisiin vahinkovakuusmaksuihin liittyvien henkilötietojen käsittely.

  2. Asiakaspalvelu: Tarjoamme kansainvälistä asiakaspalvelua paikallisissa toimipisteissämme yli 20 kielellä ympäri vuorokauden vuoden jokaisena päivänä. Kun jaamme kansainväliselle asiakaspalveluhenkilöstöllemme olennaiset tietosi, kuten tiedot varauksestasi tai käyttäjätilistäsi, voimme vastata aina, kun tarvitset meiltä apua. Voimme auttaa sinua, olipa kyse sitten yhteyden ottamisesta oikeaan Matkantarjoajaan tai Matkavaraukseesi liittyviin kysymyksiin vastaamisesta (tai mistä tahansa muusta).

  3. Käyttäjätilipalvelut: Booking.comin asiakkaat voivat luoda käyttäjätilin verkkosivustoillemme tai sovelluksiimme. Käytämme antamiasi tietoja kyseisen tilin hallinnointiin, minkä ansiosta käytössäsi on lukuisia hyödyllisiä toimintoja. Voit hallinnoida Matkavarauksia, hyödyntää erikoistarjouksia, tehdä helposti uusia Matkavarauksia ja muokata omia asetuksiasi.

    Omia asetuksiasi muokkaamalla voit säilyttää ja jakaa listoja ja valokuvia, tarkastella aikaisemmin hakemiasi Matkapalveluita ja tarkistaa muita matkailuun liittyviä tietoja, joita olet antanut. Pääset myös lukemaan kirjoittamasi arviot.

    Halutessasi voit jakaa käyttäjätilillä tiettyä tietoa luomalla julkisen profiilin, joka yhdistetään joko etunimeesi tai valitsemaasi nimimerkkiin. Jos olet kirjautuneena sisään tilillesi ja haluat luoda yritystilin, saatamme esitäyttää nimesi ja sähköpostiosoitteesi rekisteröitymislomakkeeseen.

    Booking.com Business -tiliä käyttävät voivat tallentaa tilipalveluun yhteystietoja, hallinnoida työmatkavarauksia ja yhdistää samaan Booking.com Business -tiliin muita tilinomistajia.

  4. Online-ryhmät: saatamme antaa käyttäjille, joilla on käyttäjätili, mahdollisuuden liittyä online-ryhmiin tai -foorumeille ja viestiä niiden kautta.

  5. Markkinointi: Käytämme tietojasi markkinoinnissa. Tähän sisältyy:

    1. Yhteystietojesi käyttäminen, jotta voimme lähettää sinulle säännöllisesti uutisia matkailuun liittyvistä tuotteista ja palveluista. Voit lopettaa sähköpostimarkkinointiviestien vastaanottamisen koska tahansa nopeasti ja vaivattomasti. Klikkaa vain Peruuta tilaus -linkkiä, joka löytyy jokaisesta uutiskirjeestä tai viestistä, tai hallinnoi valintojasi tilisi asetuksista.

    2. Tietojesi perusteella voimme näyttää sinulle yksilöityjä tarjouksia Booking.comin verkkosivustolla, mobiilisovelluksissa tai kolmansien osapuolien verkkosivustoilla/sovelluksissa (myös sosiaalisen median sivustoilla), ja sinulle näytettyjen sivujen sisältö saattaa olla yksilöity. Nämä voivat olla tarjouksia, joita voi varata suoraan Booking.comin verkkosivustolta tai yhteistyösivustoilta, tai muita kolmannen osapuolen tarjouksia tai tuotteita, joiden uskomme kiinnostavan sinua.

    3. Kun osallistut muihin kampanjoihin liittyviin toimintoihin (kuten arvontoihin, suositteluohjelmiin tai kilpailuihin), hyödynnämme vain kampanjoiden hallinnointiin tarvittavaa tietoa.

  6. Viestintä kanssasi: Voi olla myös muita tilanteita, jolloin otamme yhteyttä esimerkiksi sähköpostitse, keskustelubotin kautta, postitse, puhelimitse tai tekstiviestillä. Valittu yhteydenottotapa riippuu siitä, mitä yhteystietoja olet jakanut kanssamme.

    Käsittelemme viestit, joita meille lähetät. Tähän voi olla lukuisia syitä, kuten:

    1. Sinun tai käyttämäsi Matkantarjoajan pyyntöihin vastaaminen ja pyyntöjen käsittely. Booking.com tarjoaa lisäksi asiakkaille ja Matkantarjoajille useita tapoja vaihtaa tietoa, pyyntöjä ja kommentteja Matkantarjoajista ja Booking.comin kautta tehdyistä Matkavarauksista. Lisätietoa saat osiosta Miten Booking.com käsittelee viestejä, joita sinä ja Matkantarjoajasi lähetätte Booking.comin kautta?.

    2. Ellet ole vielä viimeistellyt aloittamaasi Matkavarausta verkossa, voimme ottaa sinuun yhteyttä muistuttaaksemme sinua varaustapahtuman jatkamisesta. Uskomme, että tämä lisäpalvelu on sinulle hyödyksi, sillä sen avulla voit jatkaa varaamista siitä, mihin jäit ilman, että sinun tarvitsee etsiä Matkantarjoajaa tai täyttää varaustietojasi uudelleen.

    3. Kun käytät palveluitamme, voimme lähettää sinulle kyselyn tai pyytää sinua kirjoittamaan arvion kokemuksestasi Booking.comin tai Matkantarjoajan suhteen.

    4. Lähetämme sinulle myös muuta Matkavarauksiisi liittyvää aineistoa, kuten ohjeet yhteyden ottamiseksi Booking.comiin, jos tarvitset apua matkalla, ja muuta tietoa, josta uskomme olevan hyötyä, kun suunnittelet Matkaa tai haluat saada siitä kaiken irti. Voimme myös lähettää aineistoa liittyen tuleviin Matkavarauksiin tai koosteen aikaisemmista Matkavarauksista, jotka olet tehnyt Booking.comin kautta.

    5. Vaikka sinulla ei olisi tulevia Matkavarauksia, saatamme lähettää sinulle muita hallinnollisia viestejä, kuten turvallisuusvaroituksia.

    6. Jos havaitsemme sääntöjen vastaista käytöstä, voimme lähettää sinulle huomautuksen ja/tai varoituksen.

  7. Markkinatutkimus: Pyydämme joskus asiakkaitamme osallistumaan markkinatutkimukseen. Tutustuthan kunkin kutsun yhteydessä ilmoitettaviin tietoihin, jotta saat paremman käsityksen siitä, millaisia henkilötietoja kerätään ja miten tietoja käytetään.

  8. Palveluidemme kehittäminen: Käytämme henkilötietojasi analysointiin ja tuotekehitykseen, kuten yksilöllisemmän kokemuksen tarjoamiseen sen perusteella, miten käytät alustaamme valitsemasi majoituksen varaamiseen kauttamme. Lisäksi henkilötietojasi voidaan käyttää myös koneoppimismalliemme ja tekoälytyökalujemme kehittämiseen ja parantamiseen. Tämä liittyy sitoumukseemme kehittää palveluitamme ja tarjoamaamme käyttäjäkokemusta.

    Näissä tapauksissa käytämme tietoja testitarkoituksiin, ongelmanratkaisuun sekä liiketoimintaamme liittyvän tilastotiedon tuottamiseen. Päätavoitteena on saada tietoa palveluidemme toiminnasta ja käyttötavoista sekä optimoida ja mukauttaa verkkosivustojamme ja sovelluksiamme, jotta niiden käyttö olisi sujuvampaa. Pyrimme mahdollisuuksien mukaan käyttämään näihin analyysitarkoituksiin anonymisoituja ja tunnistamattomaksi tehtyjä henkilötietoja.

  9. Parhaan sinulle soveltuvan hinnan tarjoaminen sijaintisi mukaan: Kun etsit sovelluksistamme tai verkkosivuiltamme esimerkiksi majoituspaikkaa, vuokra-autoa tai lentoa, käytämme IP-osoitettasi saadaksemme tiedon siitä, oletko Euroopan talousalueella (ETA) vai jossakin muussa maassa. Toimimme näin voidaksemme tarjota sinulle parhaan ETA-alueella tai muissa kuin ETA-maissa saatavilla olevan hinnan.

  10. Asiakasarviot ja muut kohteisiin liittyvät tiedot: Saatamme pyytää sinua kirjoittamaan arvion Matkasi aikana ja sen jälkeen. Voimme antaa arviointimahdollisuuden puolestasi myös henkilöille, joiden kanssa matkustat tai joiden puolesta olet tehnyt varauksen. Arviopyynnössä kysytään tietoa Matkantarjoajasta tai kohteesta.

    Jos sinulla on Booking.comin käyttäjätili, voit valita, että arviossa näytetään nimimerkki oikean nimesi sijasta. Voit määritellä nimimerkin tilin asetuksissa. Profiilikuvan lisääminen on myös mahdollista.

    Kun kirjoitat arvion, hyväksyt, että se voidaan näyttää (kuten sopimusehdoissa on yksityiskohtaisesti kuvattu) esimerkiksi kyseisen Matkantarjoajan sivulla verkkosivustoillamme, mobiilisovelluksissamme, sosiaalisen median tileillämme ja sovelluksissamme tai kyseisen Matkantarjoajan alustalla tai liikekumppanin verkkosivustolla. Tarkoituksena on viestiä muille matkailijoille käyttämäsi Matkapalvelun laadusta, valitsemastasi kohteesta tai muista kokemuksista, jotka jaat.

  11. Puheluiden seuranta: Kun soitat asiakaspalveluumme, Booking.com käyttää automaattista numeronjäljitysjärjestelmää, jotta puhelinnumerosi voidaan yhdistää tehtyyn varaukseen. Tämä voi säästää sekä sinun että asiakaspalvelun aikaa. Asiakaspalvelumme voi silti kysyä varmennustietoja, jotta varaustietosi säilyvät luottamuksellisina.

    Kun soitat asiakaspalveluumme, puhelua voidaan kuunnella suorana tai se voidaan tallentaa koulutusta ja laadunvalvontaa varten. Tämä kattaa tallenteiden käyttämisen valitusten ja korvausvaatimusten käsittelyyn sekä petosten ehkäisemiseen.

    Emme tallenna kaikkia puheluita. Jos puhelu tallennetaan, tallennetta säilytetään määräaika, jonka jälkeen se poistetaan automaattisesti. Poikkeuksena tästä ovat tapaukset, joissa olemme määrittäneet, että tallennetta on tarpeen säilyttää vilpin tutkimista varten tai oikeudellisia syistä. Alla on asiasta lisätietoja.

  12. Turvallisen ja luotettavan palvelun takaaminen: Jotta voimme luoda turvallisen ympäristön sinulle, matkaseurueellesi, Booking.comin liikekumppaneille ja Matkantarjoajillemme, analysoimme ja käytämme tiettyjä henkilötietoja jatkuvasti petosten sekä muun laittoman tai ei-toivotun toiminnan havaitsemiseksi ja estämiseksi.

    Vastaavasti käytämme henkilötietoja myös riskiarviointien tekemiseen ja turvallisuussyistä, esimerkiksi ilmoittaessasi turvallisuushuolesta tai käyttäjien ja varausten aitouden todentamiseksi. Tämän takia saatamme joutua estämään tai keskeyttämään tietyt Matkavaraukset, kunnes olemme saaneet tehtyä arviointimme.

  13. Oikeudelliset syyt: Joissain tapauksissa meidän täytyy käyttää tietojasi oikeudellisten vaatimusten ja kiistojen käsittelyyn ja ratkaisuun, säännösten mukaisiin tutkimuksiin ja vaatimustenmukaisuuden toteuttamiseen, Booking.comin online-varauspalvelun käyttöehtojen toimeenpanoon tai voidaksemme toimia lainvalvontaviranomaisten esittämien lainsäädäntöön perustuvien pyyntöjen mukaan. Lisäksi voimme käsitellä käyttäjätilisi luomiseen käytettyyn sähköpostiosoitteeseen liitettyä käyttäjätunnustasi kirjanpitotarkoituksiin digimarkkinasäädöksen mukaisesti.

    Henkilötietojen antaminen Booking.comille on vapaaehtoista. Voimme kuitenkin tarjota sinulla tiettyjä palveluita vain, jos saamme kerätä joitain henkilötietoja. Emme esimerkiksi voi käsitellä Matkavaraustasi, jos et anna nimeäsi ja yhteystietojasi.

    Jos käytämme henkilötietojen käsittelemiseen automaattisia menetelmiä, ja tällä on oikeudellisia tai muita huomattavia vaikutuksia sinuun, ryhdymme tarvittaviin toimenpiteisiin taataksemme oikeutesi ja vapautesi. Tähän sisältyy oikeus vaatia, että tiedot käsittelee luonnollinen henkilö.

Jotta voimme käsitellä henkilötietojasi yllä kuvatulla tavalla, hyödynnämme seuraavia oikeudellisia perustoja:

Booking.com käsittelee henkilötietojasi A- ja B-kohdissa mainittuihin tarkoituksiin sillä oikeudellisella perustalla, että henkilötietojen käsittely on välttämätöntä sopimuksen täyttämiseksi, siis Matkavarauksesi viimeistelemiseksi ja sen hallinnoimiseksi.

Jos vaadittuja henkilötietoja ei anneta, Booking.com ei voi viimeistellä Matkavarausta eikä tarjota asiakaspalvelua. Booking.com käsittelee henkilötietojasi C–L-kohdissa mainituista syistä tarjotakseen ja kehittääkseen palveluitaan sekä estääkseen petoksia ja muita laittomia toimia oikeutetun etunsa (tai kolmansien osapuolten oikeutetun edun) mukaisesti (kuten kohdissa C–L on kerrottu tarkemmin).

Booking.com pyrkii aina tasapainoon henkilötietojesi suojaamiseen / tietoturvaan perustuvien oikeuksiesi ja etusi sekä Booking.comin ja kolmansien osapuolten oikeuksien ja etujen välillä silloin, kun henkilötietoja käytetään Booking.comin tai kolmannen osapuolen oikeutettujen etujen toteuttamiseksi. M-kohdan osalta Booking.com nojaa soveltuvilta osin sen varmistamiseen, että se toimii lakisääteisten velvollisuuksiensa mukaisesti (kuten vastaa lainvalvontaviranomaisten lakisääteisiin pyyntöihin).

Booking.com hankkii etukäteisen suostumuksesi henkilötietojesi käsittelemiseen esimerkiksi sähköpostimarkkinointia varten, mikäli soveltuva lainsäädäntö sitä edellyttää.

Jos haluat vastustaa kohtien C–L mukaista käsittelyä eikä vastustamiseen sopivaa keinoa ole suoraan saatavillasi (esimerkiksi tilisi asetuksissa), otathan yhteyttä osoitteeseen dataprotectionoffice@booking.com.


Miten Booking.com jakaa tietojasi kolmansille osapuolille?

Joissain tilanteissa jaamme henkilötietojasi kolmansille osapuolille. Näitä kolmansia osapuolia voivat olla:

  1. Käyttämäsi Matkantarjoaja: Jotta voimme viimeistellä Matkavarauksesi, siirrämme tarpeelliset varaustiedot Matkantarjoajalle, jolta olet tehnyt varauksen. Tämä on yksi keskeisimmistä toimistamme.

    Matkavarauksesta ja Matkantarjoajasta riippuen jakamiimme tietoihin voi sisältyä nimesi, yhteys- ja maksutietosi, kanssasi matkustavien henkilöiden nimet sekä muut tiedot tai toiveet, jotka olet ilmoittanut Matkavarausta tehdessäsi.

    Joissakin tapauksissa toimitamme Matkantarjoajalle myös sinua koskevia aiempia tietoja. Näihin tietoihin sisältyvät esimerkiksi tieto siitä, oletko aiemmin tehnyt varauksen kyseiseltä Matkantarjoajalta, Booking.comin kautta tekemiesi toteutuneiden varausten määrä, varmistus siitä, ettei sinun ole ilmoitettu syyllistyneen sääntöjen vastaiseen käytökseen, aiemmin perumiesi varausten prosentuaalinen osuus sekä tieto siitä, oletko antanut arvioita aiemmista varauksistasi.

    Jos sinulla on kysyttävää Matkastasi, voimme pyytää Matkantarjoajaasi käsittelemään pyyntösi. Ellei maksua suoriteta varaushetkellä Booking.comin verkkosivuston kautta, lähetämme luottokorttitietosi käsiteltäväksi käyttämällesi Matkantarjoajalle (jos olet antanut meille kyseiset tiedot varausta tehdessäsi).

    Matkavarauksiin liittyvissä vaatimuksissa tai kiistatapauksissa voimme toimittaa Matkantarjoajalle yhteystietosi sekä tarvittavaa tietoa varausprosessista tapauksen käsittelyä varten. Näihin tietoihin voivat sisältyä esimerkiksi sähköpostiosoitteesi ja kopio varausvahvistuksestasi todisteena tehdystä Matkavarauksesta tai peruutuksen syiden vahvistamiseksi.

    Matkantarjoajat käsittelevät henkilötietojasi myös tietojen täydellisyyttä varten, mutta tämä ei ole Booking.comin hallinnassa. Matkantarjoajat voivat myös pyytää lisää henkilötietoja esimerkiksi lisäpalveluiden tarjoamista tai paikallisten rajoitusten noudattamista varten. Luethan mahdollisuuksien mukaan Matkantarjoajan tietosuojaselosteesta, miten yritys käsittelee henkilötietojasi.

  2. Yhteydentarjoajat: Huomaa, että tietyt Matkantarjoajat saattavat edellyttää, että jaamme henkilötietojasi sopimuksen solmineille yhteydentarjoajille varauksesi viimeistelyä ja hallinnointia varten. Yhteydentarjoajat toimivat Matkantarjoajien puolesta ja auttavat niitä varausten hallinnoinnissa.

  3. Paikallinen Booking.comin toimipisteesi: Jotta voimme auttaa Booking.comin palveluiden käytössä, tietosi voidaan jakaa Booking.com-konsernin tytäryhtiöille, jotka toimivat palveluntarjoajina esimerkiksi asiakaspalvelussa. Lisää tietoa Booking.com-konsernista saat kohdasta Booking.com yhtiönä.

  4. Palveluntarjoajina toimivat kolmannet osapuolet: Käytämme Booking.com-konsernin ulkopuolisia palveluntarjoajia auttamaan meitä Booking.comin palveluiden tarjoamisessa. Näitä ovat muun muassa:

    • Asiakaspalvelu

    • Markkinatutkimus

    • Petosten havaitsemiseen ja ehkäisemiseen tarkoitetut palvelut (mukaan lukien petosten seulontapalvelu)

    • Vahingonkorvausvaatimukset

    • Maksupalvelut

      Käytämme kolmansia osapuolia maksujen käsittelyyn, takaisinveloitusten hallinnointiin ja perintäpalveluiden tarjoamiseen. Kun joko sinä tai varauksen tekoon käytetyn luottokortin haltija pyydätte matkavarausta varten tehdyn veloituksen palautusta, meidän on jaettava tiettyjä varaustietoja maksupalvelun tarjoajalle ja asiaankuuluvalle rahoituslaitokselle, jotta palautus voidaan käsitellä. Näihin tietoihin voi sisältyä kopio varausvahvistuksestasi tai IP-osoite, jota käytit varausta tehdessäsi. Voimme lisäksi jakaa tietoja asianmukaisten rahoituslaitosten kanssa, jos pidämme sitä välttämättömänä petosten havaitsemiseksi ja estämiseksi.

      Kun joko sinä tai varauksen tekoon käytetyn luottokortin haltija pyydätte matkavarausta varten tehdyn veloituksen palautusta, meidän on jaettava tiettyjä varaustietoja maksupalveluntarjoajalle ja asiaankuuluvalle rahoituslaitokselle, jotta palautus voidaan käsitellä. Näihin tietoihin voi sisältyä kopio varausvahvistuksestasi tai IP-osoite, jota käytit varausta tehdessäsi.

      Voimme lisäksi jakaa tietoja asiaankuuluvien rahoituslaitosten kanssa, jos pidämme sitä välttämättömänä petosten havaitsemiseksi ja estämiseksi.

    • Markkinointipalvelut

      Jaamme henkilötietoja, mukaan lukien sähköpostiosoitteesi, IP-osoitteesi ja puhelinnumerosi, mainosyhteistyökumppaneille osana Booking.comin palveluiden markkinointia kolmansien osapuolten kautta (varmistaaksemme, että asiakkaat näkevät heille sopivia mainoksia). Käytämme erilaisia tekniikoita, kuten hajautustekniikkaa, yhdistääksemme sähköpostiosoitteesi, IP-osoitteesi ja/tai puhelinnumerosi jo olemassa olevaan asiakastietojärjestelmään, jottei näitä tietoja voida käyttää muihin tarkoituksiin. Lisätietoa kohdennetusta mainonnasta ja omista vaihtoehdoistasi saat evästeselosteestamme.

    • Mainosyhteistyökumppanit

      Käytämme mainosyhteistyökumppaneita, kuten metahakupalveluiden tarjoajia, tarjotaksemme sinulle mahdollisuuden vertailla tarjouksiamme muiden online-matkatoimistojen tarjouksiin. Kun teet varauksen Booking.comin kautta käytettyäsi mainosyhteistyökumppanin palveluita, lähetämme tiedot Booking.comin kautta tekemästäsi varauksesta kyseiselle yhteistyökumppanille.

  5. Muut ammattimaiset kolmannet osapuolet: Joissain tapauksissa (kuten riitautuksissa, oikeudellisissa vaateissa tai osana auditointia) saatamme joutua jakamaan henkilötietosi ammattimaisten neuvojien kanssa. Tällaisiin neuvojiin kuuluvat esimerkiksi asianajoyritykset ja auditoijat. Jaamme henkilötietojasi vain siinä määrin kuin on välttämätöntä, ja kyseiset kolmannet osapuolet käsittelevät tietoja omien ammatillisten velvoitteidensa mukaisesti.

  6. Toimivaltaiset viranomaiset: Annamme henkilötietoja lainvalvontaviranomaisille, jos laki niin vaatii tai se on välttämätöntä rikollisen toiminnan ja petosten havaitsemiseksi tai estämiseksi tai syytteen nostamiseksi. Meidän pitää lisäksi mahdollisesti antaa asiaankuuluvia henkilötietoja toimivaltaisille viranomaisille (mukaan lukien veroviranomaiset ja kunnat) noudattaaksemme lainmukaista velvoitetta (esimerkiksi lyhytaikaista vuokrausta koskevan lainsäädännön velvoitteita) oikeuksiemme suojelemiseksi tai liikekumppaniemme oikeuksien ja omaisuuden suojelemiseksi.

  7. Liikekumppanit: Teemme yhteistyötä monien liikekumppaneiden kanssa ympäri maailmaa. Jotkut näistä liikekumppaneista jakavat ja mainostavat Booking.comin palveluita, kuten Matkantarjoajiemme palveluita ja tuotteita.

    Kun teet varauksen liikekumppanimme verkkosivuston tai sovelluksen kautta, meille välitetään joitain antamiasi henkilötietoja, kuten nimesi ja sähköpostiosoitteesi, osoitteesi, maksutietosi ja muita tarpeellisia tietoja, jotta voimme viimeistellä matkavarauksesi ja hallinnoida sitä.

    Jos liikekumppani tarjoaa asiakaspalvelua, Booking.com jakaa sille olennaisia varaukseen liittyviä tietoja (tarpeen mukaan), jotta voimme tarjota sinulle asianmukaista ja tehokasta tukea.

    Kun teet varauksen liikekumppaneiden verkkosivustojen kautta, liikekumppanit voivat saada henkilötietojasi, jotka liittyvät kyseiseen varaukseen sekä toimintaasi näiden liikekumppaneiden sivustoilla. Liikekumppanit käyttävät tietoja kaupallisiin tarkoituksiin.

    Kun teet varauksen liikekumppanin verkkosivuston kautta, muista lukea myös sen tietosuojaseloste, jos haluat tietää, miten kyseinen liikekumppani käsittelee henkilötietojasi. Voimme toimia yhteisinä rekisterinpitäjinä näiden liikekumppaneiden kanssa. Jos päätät käyttää oikeuksiasi rekisteröitynä liikekumppaniemme suhteen, saatamme tehdä yhteistyötä varmistaaksemme, että saat asiaankuuluvan vastauksen pyyntöösi.

    Petosten havaitsemiseksi ja ehkäisemiseksi voimme myös vaihtaa liikekumppaneidemme kanssa tietoa käyttäjistämme, mutta vain silloin, kun se on ehdottomasti välttämätöntä.

    Jos sinua ja matkantarjoajaa koskeva vahingonkorvausvaatimus tehdään, voimme toimittaa tarvittavat tiedot (mukaan lukien henkilötiedot) vakuutusyhtiölle jatkokäsittelyä varten.

    • Yhteistyökumppanin tarjous: Voimme tehdä sinulle ”Yhteistyökumppanin tarjouksen”. Kun varaat Yhteistyökumppanin tarjous -merkinnällä varustetun kohteen, varauksesi tarjoaa varaamastasi majoituksesta erillinen matkantarjoaja. Meidän täytyy varausprosessin yhteydessä jakaa joitakin olennaisia henkilötietoja kyseiselle liikekumppanille.

      Jos varaat Yhteistyökumppanin tarjouksen, tutustu varausprosessissa tai varausvahvistuksessa annettuihin tietoihin saadaksesi lisätietoa matkantarjoajasta ja siitä, miten se käsittelee henkilötietojasi.

  8. Booking Holdings Inc. -konserni: Lue lisää siitä, miten henkilötietojasi jaetaan Booking Holdings Inc. -konsernin sisällä.

Booking.com on maailmanlaajuinen yritys. Kuten tässä tietosuojaselosteessa on kuvattu, sinulta keräämiämme tietoja voidaan siirtää sellaisiin maihin tai tuoda saataville tai säilyttää sellaisissa maissa, joissa ei välttämättä ole samoja tietosuojalakeja kuin siinä maassa, jossa olet antanut tiedot. Tällaisissa tapauksissa suojaamme tietojasi tässä tietosuojaselosteessa kuvatulla tavalla.

Tätä saatetaan soveltaa myös, jos olet Euroopan talousalueella (ETA). Maissa, joihin tietojasi voidaan siirtää, ei välttämättä ole lakeja, jotka tarjoavat samantasoisen henkilötietojen suojan kuin ETA-alueen lait. Tällaisissa tapauksissa varmistamme asianmukaisin turvatoimin, että tietojen siirrot noudattavat Euroopan tietosuojalakeja.

Erityisesti siinä tapauksessa, että tietosi siirretään palveluntarjoajina toimiville kolmansille osapuolille, luomme ja toteutamme asianmukaiset sopimukselliset, organisatoriset ja tekniset toimenpiteet näiden palveluntarjoajien kanssa. Tämä tehdään käyttämällä Euroopan komission hyväksymiä mallisopimuslausekkeita, tutkimalla niiden maiden tilannetta, joihin tietoja voidaan siirtää, ja soveltamalla erityisiä teknisiä ja organisatorisia turvatoimia.

Tietyissä erityistapauksissa siirrämme tietojasi ETA-alueen ulkopuolelle, koska se on etusi mukaista tai tarpeen kanssasi tekemämme sopimuksen täyttämiseksi. Kun esimerkiksi teet varauksen Booking.comin tai sen liikekumppanin kautta, meidän on ehkä siirrettävä tietojasi Matkantarjoajalle tai liikekumppanille, joka sijaitsee ETA-alueen ulkopuolella.

Voit pyytää meiltä kopion käytössämme olevista suojatoimista (mikäli mahdollista) lähettämällä sähköpostiviestin osoitteeseen dataprotectionoffice@booking.com.


Miten henkilötietojasi jaetaan Booking Holdings Inc. -konsernin sisällä?

Booking.com on osa Booking Holdings Inc. -konsernia. Lisätietoa saat osoitteesta Bookingholdings.com.

Saatamme saada henkilötietojasi muilta Booking Holdings Inc. -konsernin yrityksiltä tai jakaa tietojasi näille yrityksille seuraavista syistä:

  1. palveluiden tarjoaminen (mukaan lukien varausten teko ja hallinnointi tai maksujen käsittely)

  2. asiakaspalvelun tarjoaminen

  3. petosten, muiden laittomien toimien tai tietoturvaloukkausten havaitseminen, ehkäiseminen ja tutkiminen

  4. analysointi ja tuotekehitys

  5. yksilöllisten tarjousten ja markkinointiviestien lähettäminen suostumuksellasi tai sovellettavan lain niin salliessa

  6. isännöinti, tekninen tuki ja jaettujen tietojen yleinen hallinnointi sekä niiden turvaaminen

  7. sovellettavien lakien noudattamisen varmistaminen.

Ellei toisin ilmoiteta, Booking.com nojaa kohtien A–F osalta oikeutettuihin etuihinsa jakaa ja saada henkilötietoja. G-kohdan osalta Booking.com nojaa soveltuvilta osin sen varmistamiseen, että se toimii lakisääteisten velvollisuuksiensa mukaisesti (kuten vastaa lainvalvontaviranomaisten lakisääteisiin pyyntöihin).

Booking.com toimii esimerkiksi tiiviissä yhteistyössä Rentalcars.comin kanssa tarjotakseen asiakkailleen maakuljetuspalveluita. Voit lukea aiheesta tarkemmin Miten henkilötietojasi jaetaan ja käsitellään maakuljetuspalveluiden osalta? -osiosta.

Kaikkien Booking Holdings Inc. -konsernin yritysten on mahdollisesti jaettava asiakkaiden henkilötietoja keskenään varmistaakseen kaikkien käyttäjien suojelun petoksilta verkkoalustoillaan.


Miten henkilötietojasi jaetaan ja käsitellään maakuljetuspalveluiden osalta?

Booking.com Transport Limited (kaupankäyntinimi Rentalcars.com) on yksityinen osakeyhtiö, joka on perustettu Yhdistyneen kuningaskunnan lakien mukaan. Yhtiön toimipiste sijaitsee osoitteessa 6 Goods Yard Street, Manchester, M3 3BG, Yhdistynyt kuningaskunta.

Booking.com ja Rentalcars.com (jotka kuuluvat molemmat Booking Holdings Inc. -konserniin) tekevät läheistä yhteistyötä tarjotakseen sinulle maakuljetuspalveluita Booking.comin verkkosivustoilla ja sovelluksissa (kuten cars.booking.com tai taxi.booking.com).

Booking.comin verkkosivustoilla ja sovelluksissa tarjottavat maakuljetuspalvelut toimittaa Booking.com-brändin alla toimiva Rentalcars.com. Tämä tarkoittaa sitä, että kun varaat maakuljetuspalveluita tai selaat vaihtoehtoja sovelluksessa tai verkkosivustolla, Booking.com ja Rentalcars.com ovat yhteisesti vastuussa henkilötietojesi keräämisestä ja käytöstä.

Sen lisäksi, että käsittelemme tietojasi maakuljetuspalveluiden etsimisen ja varausten tekemisen mahdollistamiseksi, Booking.com ja Rentalcars.com voivat käyttää henkilötietojasi myös itsenäisesti. Tällainen käyttö noudattaa tässä tietosuojaselosteessa ja Rentalcars.comin tietosuojaselosteessa ilmoitettuja tarkoituksia.

Jos haluat lisätietoja Booking.comin ja Rentalcars.comin välisistä yhteyksistä tai haluat käyttää Booking.comin verkkosivustojen ja sovellusten kautta kerättyihin henkilötietoihisi liittyviä oikeuksiasi, voit milloin tahansa ottaa yhteyttä Booking.comiin. Voit ottaa yhteyttä lähettämällä sähköpostiviestin osoitteeseen, joka on ilmoitettu Kuka on vastuussa henkilötietojen käsittelystä Booking.comissa, ja miten voit ottaa meihin yhteyttä? -osiossa.


Miten henkilötietojasi jaetaan ja käsitellään vakuutuspalveluiden osalta?

Booking.com Distribution B.V. is on Booking.comin sisaryritys, jonka rekisteröity toimipaikka on 597 Oosterdokskade 163, 1011 DL, Amsterdam, Alankomaat. Booking.com ja Booking.com Distribution B.V. toimivat läheisessä yhteistyössä tarjotakseen asiakkaille erilaisia Matkavarauksiin liittyviä vakuutustuotteita ja -palveluita, esimerkiksi vakuutuksen huoneen peruutuksen varalta.

Vakuutusten tarjoamiseen saattaa liittyä useita osapuolia, kuten välittäjiä, vakuutuksenantajia ja muita edustajia. Kun Booking.com Distribution B.V. osallistuu toimintaan, se toimii välittäjänä ja valtuutettuna edustajana tai nimettynä edustajana (lainkäyttöalueesta riippuen) vakuuttajan puolesta tarjoamalla vakuutustuotteita ja -palveluita Booking.comin asiakkaille.

Varausprosessin yhteydessä ilmoitettavista tiedoista saat lisätietoja Booking.com Distribution B.V:stä ja osapuolista, jotka yhteistyössä Booking.comin kanssa tarjoavat sinulle näitä tuotteita ja palveluita. Vakuuttajan tiedot löytyvät vakuutussopimuksesta ja siihen liittyvistä asiakirjoista, jotka on toimitettu sinulle.

Vakuutuksen tarjotessaan Booking.com ja Booking.com Distribution B.V. saattavat joutua käyttämään ja jakamaan henkilötietoja, jotka ovat vakuutustuotteen kannalta olennaisia. Nämä tiedot liittyvät sinuun mahdollisena tai todellisena vakuutuksenottajana, vakuutussopimuksen edunsaajiin, perheenjäseniin, vaatimuksen tekijöihin ja muihin osapuoliin, jotka ovat osallisina vaatimuksessa:

  • Tarjousten tekeminen, vakuutusten järjestäminen ja vahingonkorvausvaatimusten käsitteleminen voivat edellyttää joidenkin meille varausprosessin yhteydessä annettujen henkilötietojen (”Yleiset tilaustiedot”) jakamista Booking.com Distribution B.V:lle. Sinulta saatetaan myös pyytää lisätietoja, kuten perheenjäsenten tai muiden edunsaajien nimiä tai tietoja vaatimuksesta (”Vakuutuskohtaiset tiedot”).

  • Jos teet vaatimuksen vakuutussopimuksen perusteella, sen käsittely saattaa olla suoraan vakuuttajan vastuulla. Tämä tarkoittaa, että sinulta saatetaan pyytää henkilötietoja vaatimuksen lähettämiseksi suoraan vakuuttajalle. Vakuuttaja ilmoittaa sinulle asiasta tietojesi keräyksen yhteydessä. Kun vakuuttaja vastaa vaatimuksesi käsittelystä, Booking.com voi saada tietoja vaatimuksesi tilasta voidakseen tarjota sinulle asiakastukipalveluita.

Kun Booking.com Distribution B.V. toimii vakuutustuotteiden ja -palveluiden välittäjänä Booking.comin kautta, nämä yritykset ovat yhdessä vastuussa Vakuutuskohtaisten tietojen keräämisestä ja siirtämisestä Booking.comilta Booking.com Distribution B.V:lle. Booking.com Distribution B.V. toimii kuitenkin yksin rekisterinpitäjänä kaikessa käsittelyssä, joka tapahtuu Booking.com B.V.:n järjestelmien ulkopuolella. Kaikki Booking.comin vakuutustarkoituksiin keräämät henkilötiedot käsitellään tässä tietosuojaselosteessa kuvatulla tavalla.

Jos haluat lisätietoja Booking.comin ja Booking.com Distribution B.V:n välisistä yhteyksistä tai haluat käyttää Booking.comin verkkosivustojen ja sovellusten kautta kerättyihin henkilötietoihin liittyviä oikeuksiasi, ota meihin yhteyttä.

Miten Booking.com käsittelee viestejä, joita sinä ja varaamasi Matkantarjoaja lähetätte Booking.comin kautta?

Booking.com tarjoaa sinulle ja Matkantarjoajille lukuisia keinoja viestiä Matkapalveluista ja tehdyistä Matkavarauksista Booking.comin kautta. Tämän ansiosta sinä ja Matkantarjoajasi voitte ottaa Matkavaraukseesi liittyvissä kysymyksissä yhteyttä Booking.comiin verkkosivustomme, sovellustemme ja muiden tarjoamiemme kanavien kautta.

Booking.comilla on pääsy viesteihin, ja se voi käyttää automaattisia järjestelmiä viestien tarkasteluun, skannaamiseen ja analysointiin seuraavista syistä:

  • turvallisuussyyt

  • petosten ehkäiseminen

  • lakien ja säännösten noudattaminen

  • mahdollisen sääntöjen vastaisen käytöksen tutkiminen

  • tuotekehitys

  • tutkimus

  • asiakkaiden osallistaminen (kuten tarjotaksemme sinulle tietoa ja tarjouksia, joiden uskomme kiinnostavan sinua)

  • asiakaspalvelu ja tekninen tuki.

Varaamme oikeuden tarkistaa tai estää sellaisten viestien lähettämisen, jotka oman harkintamme mukaan voivat olla sisällöltään haitallisia, roskapostia tai vahingollisia sinulle, Matkantarjoajille, Booking.comille tai muille osapuolille.

Booking.com vastaanottaa ja säilyttää kaikki Booking.comin viestintätyökaluilla lähetetyt tai vastaanotetut viestit. Matkantarjoajat ja liikekumppanit, joiden kautta teet varauksen, saattavat viestiä sinulle myös suoraan sähköpostilla tai muuta sellaista kanavaa käyttäen, jota Booking.com ei hallinnoi.


Miten Booking.com hyödyntää mobiililaitteita?

Tarjoamme ilmaiseksi sovelluksia monenlaisiin mobiililaitteisiin sekä puhelimille ja tableteille optimoitua versiota normaalista verkkosivustostamme.

Nämä sovellukset ja mobiilisivustot käsittelevät antamiasi henkilötietoja paljolti samalla tavalla kuin verkkosivustomme. Halutessasi voit niitä käyttäessäsi hyödyntää myös sijaintipalveluita löytääksesi lähellä sijaitsevia Matkapalveluita.

Suostumuksellasi voimme lähettää sinulle push-ilmoituksia, joissa on tietoa Matkavarauksestasi. Voit myös halutessasi antaa meille pääsyn sijainti- tai yhteystietoihisi, jotta voimme tarjota sinulle pyytämiäsi palveluita. Jos lataat kuvia alustallemme, kuviin saattaa sisältyä myös sijaintitietoja (metatietoa). Luethan mobiililaitteesi ohjeista, miten asetuksia muutetaan ja miten voit hallinnoida kyseisten tietojen jakamista.

Kun käytät Ääniavustajaa palveluidemme etsimiseen tai varaustesi hallintaan, kolmannen osapuolen palveluntarjoaja muuntaa puheesi anonyymisti tekstiksi. Sinun on annettava meille laitteesi mikrofonin käyttöoikeus tätä ominaisuutta varten.

Käytämme niin kutsuttua laiteriippumatonta seurantaa palveluidemme ja markkinointimme optimoimiseksi sekä varmistaaksemme yhtenäisen käyttäjäkokemuksen. Tämä voidaan tehdä evästeiden avulla tai ilman niitä. Lisää yleistietoa evästeistä ja muista vastaavista teknologioista saat evästeselosteestamme.

Laiteriippumattoman seurannan avulla Booking.com voi seurata käyttäjän toimintaa eri laitteissa. Osana laiteriippumatonta seurantaa voimme yhdistää tietyltä selaimelta tai mobiililaitteelta kerättyjä tietoja saman asiakkaan käyttämältä toiselta tietokoneelta tai laitteelta kerättyihin tietoihin.

Booking.comin uutiskirjeen sisällön optimoimiseksi yhdistämme eri tietokoneilta ja laitteilta tehtyjä hakuja ja varauksia. Voit koska tahansa lopettaa Booking.comin uutiskirjeen tilaamisen.

Yksilöity mainonta, jota sinulle näytetään muilla verkkosivustoilla tai sovelluksissa, perustuu toimintaasi yhdistetyillä tietokoneilla ja laitteilla. Muuttamalla laitteesi evästeasetuksia (katso evästeselosteemme kohta ”Mitkä ovat vaihtoehtosi?”) voit muuttaa mainontaan tapahtuvan laiteriippumattoman seurannan asetuksia. Huomioithan, että pelkkä uloskirjautuminen Booking.comin käyttäjätililtä ei tarkoita, ettet enää näkisi yksilöityä mainontaa.


Miten Booking.com hyödyntää sosiaalista mediaa?

Booking.com käyttää sosiaalista mediaa monin eri tavoin. Käytämme sitä verkkovarauspalveluiden helpottamiseen, mutta myös edistääksemme Matkantarjoajiemme matkailuun liittyviä tuotteita ja palveluita sekä mainostaaksemme, kehittääksemme ja sujuvoittaaksemme omia palveluitamme.

Huomioithan, että sosiaalisen median toimintojen käyttäminen voi johtaa henkilötietojen vaihtoon Booking.comin ja sosiaalisen median palveluntarjoajan välillä jäljempänä kuvatun mukaisesti. Sosiaalisen median toimintojen käyttäminen on sinulle vapaaehtoista.

  1. Sisäänkirjautuminen sosiaalisen median tilisi avulla: Tarjoamme sinulle mahdollisuuden kirjautua Booking.comin käyttäjätilille sosiaalisen median tiliesi avulla. Tämä vähentää tarvetta muistaa monien eri verkkopalveluiden käyttäjätunnuksia ja salasanoja.

    Kun olet kerran kirjautunut sisään, voit kirjautua sisään Booking.comin käyttäjätilille sosiaalisen median tililläsi. Voit myös erottaa Booking.comin käyttäjätilin valitsemastasi sosiaalisen median tilistä milloin tahansa.

  2. Sosiaalisen median laajennusten integrointi: Integroimme lisäksi sosiaalisen median laajennuksia Booking.comin verkkosivustolle ja sovelluksiin. Tämä tarkoittaa, että kun klikkaat tai napautat tiettyjä painikkeita (kuten esimerkiksi Facebookin Tykkää-painiketta), tietyt tiedot jaetaan näille sosiaalisen median palveluille.

    Jos olet kirjautunut sosiaalisen median tilillesi klikatessasi tai napauttaessasi jotain näistä painikkeista, sosiaalisen median palveluntarjoaja voi yhdistää tämän tiedon sosiaalisen median tiliisi. Asetuksistasi riippuen sosiaalisen median palveluntarjoaja voi mahdollisesti näyttää toimintaasi sosiaalisen median profiilissasi, jotta se voidaan jakaa muille verkostoosi kuuluville.

  3. Muut sosiaalisen median palvelut ja toiminnot: Integroimme myös muita sosiaalisen median palveluita (kuten sosiaalisen median viestittelyä), jotta voit viestiä Booking.comin tai yhteyshenkilöittesi kanssa palveluistamme.

    Ylläpidämme myös sosiaalisen median tilejä ja tarjoamme sovelluksia useille sosiaalisen median sivustolle. Aina kun olet yhteydessä Booking.comiin sosiaalisen median kautta, sosiaalisen median palveluntarjoajasi voi sallia sinun jakavan tietoja Booking.comin kanssa.

    Jos haluat jakaa tietoja, sosiaalisen median palveluntarjoajasi yleensä kertoo, mitä tietoja jaetaan. Kun esimerkiksi kirjaudut sisään Booking.comin käyttäjätilille sosiaalisen median tilisi kautta, Booking.comille voidaan jakaa tiettyjä tietoja kyseiseltä tililtä. Näihin kuuluvat sähköpostiosoitteesi, ikäsi ja tallentamasi profiilikuvat – riippuen siitä, mihin olet antanut luvan sosiaalisen median tililläsi.

Kun rekisteröidyt Booking.comin sosiaalisen median sovelluksen avulla tai olet yhteydessä Booking.comiin sosiaalisen median viestintäpalvelun avulla ilman Booking.comin käyttäjätiliä, tiedot, jotka voit jakaa meille, saattavat sisältää sosiaalisen median profiilissasi olevia perustietoja (kuten sähköpostiosoitteesi, tilapäivityksesi ja yhteyshenkilölistasi).

Käytämme näitä tietoja, jotta voimme tarjota sinulle toivomiasi palveluita, kuten toimittaaksemme viestin, jonka haluat lähettää yhteyshenkilöillesi, tai luodaksemme yksilöllisen käyttäjäkokemuksen sovelluksessa tai verkkosivustollamme. Näin voimme halutessasi yksilöidä palveluitamme tarpeidesi mukaan, yhdistää sinut ja ystäväsi parhaisiin matkakohteisiin sekä analysoida ja kehittää matkailuun liittyviä palveluitamme. Huomaathan, että emme käytä WhatsAppia tai muita vastaavia kolmannen osapuolen palveluita varaus- tai maksuvahvistusten pyytämiseen. Jos saat esimerkiksi WhatsApp-viestin, jossa sinua pyydetään seuraamaan linkkiä varauksesi takaamiseksi tai maksamaan varaukseen liittyvä maksu, älä vastaa kyseiseen viestiin tai seuraa linkkiä. Ilmoita sen sijaan viestistä asiakaspalvelutiimillemme.

Sosiaalisen median palveluntarjoajasi voi kertoa sinulle lisää siitä, miten se käyttää ja käsittelee tietojasi, kun muodostat sen kautta yhteyden Booking.comiin. Se saattaa esimerkiksi yhdistää henkilötietojasi, joita se kerää käyttäessäsi Booking.comia sen kautta, sellaisiin tietoihin, joita se kerää käyttäessäsi muita sosiaalisen median tiliisi yhdistettyjä online-alustoja.

Jos olet Booking.comiin yhteydessä Facebook- tai Google-tilisi avulla, luethan seuraavista linkeistä lisätietoa siitä, miten kyseiset osapuolet käyttävät vastaanottamiaan tietoja: Facebook ja Google.


Mitä turvallisuus- ja säilytyskäytäntöjä Booking.com hyödyntää pitääkseen henkilötietosi turvassa?

Käytössämme on erilaisia menettelytapoja luvattoman henkilötietoihin pääsyn ja henkilötietojen väärinkäytön estämiseksi.

Käytämme asiaankuuluvia liiketoimintajärjestelmiä ja toimintatapoja, jotta voimme suojata henkilötietojasi. Käytämme myös turvamenettelyitä sekä teknisiä ja fyysisiä rajoitteita palvelimillamme olevien henkilötietojen käytön ja niihin pääsyn osalta. Vain erityisluvan saanut henkilökunta pääsee työssään käsittelemään henkilötietoja.

Säilytämme henkilötietojasi niin kauan kuin se on tarpeellista, jotta voit käyttää palveluitamme tai jotta voimme tarjota palveluitamme sinulle (mukaan lukien Booking.comin käyttäjätiliesi hallinnointi), noudattaa soveltuvia lakeja, ratkaista kiistoja tai jos se on muuten tarpeellista liiketoimintamme harjoittamiseksi, kuten petosten ja/tai muiden laittomien toimien havaitsemiseksi ja estämiseksi. Tässä tietosuojaselosteessa on tiedot kaikista sinua Booking.comin asiakkaana koskevista henkilötiedoista, joita säilytämme.

Lisäsuojan saamiseksi suosittelemme vahvasti, että otat Booking.comin käyttäjätilillesi käyttöön kaksivaiheisen tunnistautumisen. Ylimääräisen tunnistautumisvaiheen avulla voidaan varmistaa, että vaikka käyttäjätunnuksesi ja salasanasi joutuisi vääriin käsiin (esimerkiksi tietojenkalastelun tai käyttäjän manipuloinnin kautta), niiden avulla ei voi kirjautua tilillesi. Voit ottaa toiminnon käyttöön tilisi turvallisuusasetuksista.


Miten Booking.com käsittelee lasten henkilötietoja?

Palveluitamme ei ole tarkoitettu alle 18-vuotiaille lapsille, emmekä koskaan kerää heidän tietojaan, ellei tietojen (ja suostumuksen) antajana ole lapsen vanhempi tai huoltaja. Meidän voi olla tarpeen kerätä alle 18-vuotiaiden lasten tietoja tietyissä rajoitetuissa tapauksissa, kuten osana varauksia tai muiden matkailuun liittyvien palveluiden ostoa tai muissa poikkeuksellisissa tilanteissa (kuten perheille tarkoitetuissa ominaisuuksissa). Tällöinkin käytetään ja kerätään vain vanhemman tai huoltajan antamia tietoja ja tämän suostumuksella.

Jos meille ilmenee, että olemme käsitelleet alle 18-vuotiaan lapsen tietoja ilman hänen vanhempansa tai huoltajansa suostumusta, poistamme tiedot.


Miten voit hallinnoida Booking.comille antamiasi henkilötietoja?

Haluamme sinun päättävän, miten käytämme henkilötietojasi. Voit tehdä sen seuraavilla tavoilla:

  1. Haluamme sinun päättävän, miten käytämme henkilötietojasi. Voit tehdä sen seuraavilla tavoilla:

  2. Voit pyytää meiltä kopion hallussamme olevista henkilötiedoistasi.

  3. Voit ilmoittaa meille henkilötietojasi koskevista muutoksista tai pyytää meitä korjaamaan hallussamme olevia henkilötietojasi. Jos sinulla on käyttäjätili, voit myös tehdä joitakin näistä muutoksista itse verkossa, kuten alla kerrotaan.

  4. Tietyissä tilanteissa voit pyytää meitä poistamaan hallussamme olevia henkilötietojasi tai estämään tai rajoittamaan niiden käsittelyä tai vastustaa tiettyjä tapoja, joilla käytämme henkilötietojasi.

  5. Tietyissä tilanteissa voit myös pyytää meitä lähettämään meille antamasi henkilötiedot kolmannelle osapuolelle.

  6. Kun henkilötietojesi käsittely perustuu suostumukseesi, sinulla on oikeus peruuttaa suostumuksesi milloin tahansa sovellettavan lainsäädännön mukaisesti.

  7. Lisäksi jos henkilötietojesi käsittely perustuu oikeutettuun tai julkiseen etuun, sinulla on oikeus milloin tahansa vastustaa henkilötietojesi käyttöä kyseisiin tarkoituksiin sovellettavan lainsäädännön mukaisesti.

Luotamme siihen, että meille toimittamissasi henkilötiedoissa ei ole puutteita ja että ne ovat todenmukaisia ja ajan tasalla. Ilmoitathan meille henkilötiedoissasi tapahtuvista muutoksista tai niissä olevista virheistä mahdollisimman pian.

Jos sinulla on Booking.comin käyttäjätili, voit tarkastella suurta osaa henkilötiedoistasi verkkosivustomme tai sovellustemme kautta. Tiliasetuksissa voit yleensä antaa lisätietoja tai päivittää tai poistaa hallussamme olevia tietojasi.

Käyttäjät, joilla on Booking.com-käyttäjätili, voivat myös pyytää tilinsä poistamista Booking.comin sovelluksen kautta. Huomaathan, että sovelluksen ominaisuudet voivat vaihdella eri käyttöjärjestelmissä ja niiden kolmannen osapuolen palveluntarjoajien kesken.

Jos et pääse haluamiisi henkilötietoihin verkkosivustomme tai sovellustemme kautta, voit lähettää meille asiasta pyynnön.

Jos haluat käyttää tietoihin pääsyyn tai tietojen poistamiseen liittyviä oikeuksiasi, sinun pitää vain täyttää ja lähettää Rekisteröidyn esittämä tietopyyntö Booking.comin asiakkaille -lomake. Jos sinulla on tähän tietosuojaselosteeseen liittyviä kysymyksiä tai haluat käyttää muita oikeuksiasi tai tehdä valituksen, ota yhteyttä tietosuojavastaavaamme: dataprotectionoffice@booking.com . Voit ottaa yhteyttä myös paikalliseen tietosuojaviranomaiseesi.

Jos haluat vastustaa oikeutettuun etuun perustuvaa henkilötietojesi käsittelyä eikä vastustamiseen sopivaa keinoa ole saatavilla suoraan, otathan sähköpostitse yhteyttä osoitteeseen dataprotectionoffice@booking.com.

Jos haluat ottaa meihin yhteyttä postitse, merkitse vastaanottajaksi ”Data Protection Officer” ja lähetä viesti seuraavaan osoitteeseen: Oosterdokskade 163, 1011 DL Amsterdam, Alankomaat.


Kuka on vastuussa henkilötietojen käsittelystä Booking.comissa, ja miten voit ottaa meihin yhteyttä?

Booking.com B.V. hallinnoi henkilötietojen käyttöä tämän tietosuojaselosteen mukaisesti. Poikkeuksen muodostavat tapaukset, joiden yhteydessä on selvästi ilmaistu muusta käytännöstä. Booking.com B.V. on yksityinen osakeyhtiö, joka on perustettu Alankomaiden lain mukaan ja jonka pääkonttori on osoitteessa Oosterdokskade 163, 1011 DL, Amsterdam, Alankomaat.

Jos sinulla on kysyttävää tästä tietosuojaselosteesta tai siitä, miten käsittelemme henkilötietojasi, ota yhteyttä tietosuojavastaavaamme osoitteessa dataprotectionoffice@booking.com. Vastaamme mahdollisimman pian. Jos sinulla on kysyttävää varauksestasi tai tarvitset asiakaspalvelun apua, seuraa tätä linkkiä.

Jos sinulla on kysyttävää varauksestasi, ota yhteyttä asiakaspalveluumme asiakaspalvelun yhteydenottosivulla.

Lainvalvontaviranomaisten pyynnöt tulee toimittaa viranomaisten toimintaportaalin kautta.

Maakohtaiset ehdot

Jos sinua koskevat lait niin edellyttävät, saatamme joutua antamaan lisätietoja. Jäljempänä saattaa olla maatasi tai aluettasi koskevaa lisätietoa.

 

Kun käytät verkkopalveluitamme tai sovelluksiamme, käytämme evästeitä ja muita online-seurantatekniikoita (joista käytämme tässä Evästeselosteessa nimitystä evästeet).

Evästeitä voidaan käyttää eri tavoin, kuten Booking.comin verkkosivuston toimintaan, tietoliikenteen analysointiin tai mainostarkoituksiin.

Ohessa on lisää tietoa siitä, mitä evästeet ovat, miten niitä käytetään ja mitkä ovat vaihtoehtosi.

Mitä evästeet ja online-seurantatekniikat ovat?

Miten evästeitä käytetään?

Mitkä ovat vaihtoehtosi?


Mitä evästeet ja online-seurantatekniikat ovat?

Selaineväste on pieni tekstitiedosto, jonka verkkosivustot tallentavat tietokoneesi tai mobiililaitteesi verkkoselaimeen.

Nämä evästeet varastoivat tietoa katsomastasi sisällöstä ja sisältöön liittyvästä toiminnastasi valintojesi ja asetustesi muistamiseksi tai sen analysoimiseksi, miten käytät verkkopalveluita.

Evästeet jaetaan ensimmäisen osapuolen evästeisiin ja kolmannen osapuolen evästeisiin:

  • Ensimmäisen osapuolen evästeet ovat evästeitä, joita käyttää domainia hoitava taho – tässä tapauksessa Booking.com. Kaikki Booking.comin asettamat evästeet ovat ensimmäisen osapuolen evästeitä.

  • Kolmannen osapuolen evästeet ovat luotettavien yhteistyökumppaneiden luvallamme asettamia evästeitä. Näitä kumppaneita voivat olla muun muassa sosiaalisen median, mainosalan ja turvallisuusalan toimijat.

Kyseiset evästeet voivat olla joko istuntokohtaisia evästeitä tai pysyviä evästeitä:

  • Istuntokohtaiset evästeet kestävät vain siihen saakka, kun suljet selaimesi ja päätät siten istuntosi. Sen jälkeen ne poistetaan.

  • Pysyvät evästeet voivat säilyä eri pituisia aikoja, ja ne säilyvät laitteellasi myös selaimen sulkemisen jälkeen. Pyrimme käyttämään Booking.comin alustalla vain sellaisia pysyviä evästeitä (tai sallia sellaisia kolmansien osapuolien asettamia pysyviä evästeitä), joiden käyttöikä on rajoitettu. Turvallisuussyistä tai muissa poikkeuksellisissa olosuhteissa saatamme tarvittaessa asettaa evästeitä, joiden käyttöikä on pidempi.

Selainevästeet voivat varastoida erilaisia tietoja, kuten IP-osoitteesi tai muita tunnistetietoja, sekä tietoja selaintyypistä, katsomastasi sisällöstä ja sisältöihin liittyvästä toiminnastasi digitaalisissa palveluissa. Varastoimalla kyseiset tiedot selainevästeet voivat muistaa online-palveluissa tekemiäsi valintoja ja valitsemiasi asetuksia sekä analysoida tapaasi käyttää palveluita.

Evästeiden lisäksi käytämme myös muita hyvin samankaltaisia seurantatekniikoita. Verkkosivustomme, sähköpostiviestimme ja mobiilisovelluksemme saattavat sisältää pieniä läpinäkyviä kuvatiedostoja tai koodijonoja, jotka tallentavat tietoa toiminnastasi näillä alustoilla. Näitä voivat olla muun muassa jäljitteet, skriptit, seuranta-URL:t tai SDK:t (software development kit).

  • Jäljitteillä on useita eri nimityksiä. Niistä voidaan käyttää myös nimitystä web bug, tracking bug, tagi, web tag, page tag, seurantapikseli, pikselitagi, 1x1 GIF tai clear GIF.

    Lyhyesti selitettynä nämä jäljitteet ovat pikkuruisia, vain pikselin kokoisia graafisia kuvia, jotka voidaan toimittaa laitteellesi verkkosivustoa ladattaessa tai osana sovellusta, mainosta tai HTML-pohjaista sähköpostiviestiä.

    Niiden avulla laitteeltasi voidaan kerätä tietoja, kuten laitetyyppi tai käyttöjärjestelmä, IP-osoite sekä vierailun ajankohta. Niitä käytetään myös evästeiden hyödyntämiseen ja lukemiseen selaimellasi sekä käynnistämään evästeen tallentaminen.

  • Skriptit ovat pieniä ohjelmia, jotka on upotettu verkkosivustoillemme antamaan sivustoille monenlaisia lisätoiminnallisuuksia. Skriptien ansiosta verkkosivusto toimii oikein. Skriptit mahdollistavat esimerkiksi tiettyjä turvaominaisuuksia ja interaktiivisia perusominaisuuksia verkkosivustollamme.

    Skriptejä voidaan käyttää myös analyysi- tai mainontatarkoituksiin. Skripti voi esimerkiksi kerätä tietoa siitä, miten käytät verkkosivustoamme, millä sivuilla vierailet tai millaisia hakuja teet.

  • Seuranta-URL:t ovat linkkejä, joissa on yksilöllinen tunniste. Niitä käytetään seuraamaan sitä, miltä verkkosivustolta saavuit Booking.comin verkkosivustolle tai käyttämääsi sovellukseen. Esimerkkitilanne voisi olla vaikkapa se, jos saavut sivustollemme sosiaalisen median sivun, hakukoneen tai affiliate-kumppaneidemme verkkosivustojen kautta.

  • SDK:t (Sofware Development Kit) ovat osa sovellustemme lähdekoodia, ja toisin kuin selainevästeet SDK-tiedot varastoidaan sovelluksen muistiin.

    Niitä käytetään analysoimaan sovellusten käyttöä tai lähettämään yksilöityjä push-ilmoituksia. Tätä varten ne tallentavat laitteesi yksilöllisiä tunnistetietoja, kuten laitetunnuksen ja IP-osoitteen, tietoja toiminnastasi sovelluksessa sekä verkkosijaintisi.

Kaikkia näitä seurantateknologioita nimitetään tässä Evästeselosteessa yhteisnimityksellä evästeet.


Miten evästeitä käytetään?

Evästeitä käytetään keräämään muun muassa seuraavia tietoja:

  • IP-osoite

  • laitetunnus

  • vieraillut sivut

  • selaintyyppi

  • selaustiedot

  • käyttöjärjestelmä

  • internetyhteyden tarjoaja

  • aikaleima

  • tieto siitä, oletko reagoinut mainoksiin

  • tieto siitä, miltä sivulta olet saapunut

  • käytetyt ominaisuudet tai verkkosivuilla/mobiilisovelluksissa tehdyt toimet.

Niiden avulla sinut voidaan tunnistaa samaksi käyttäjäksi verkkosivuston eri sivuilla, eri laitteilla, eri verkkosivustoilla tai sovellusta käyttäessäsi. Evästeet voidaan jakaa tarkoituksensa mukaan kolmeen kategoriaan – toiminnalliset evästeet, analyyttiset evästeet ja markkinointievästeet.

Toiminnalliset evästeet

Näitä evästeitä tarvitaan verkkosivustojemme ja sovellusten toimintaan, ja niiden käyttö on sallittava, jotta voit käyttää palveluitamme.

Toiminnallisia evästeitä käytetään luomaan teknisesti edistyneitä, käyttäjäystävällisiä verkkosivustoja ja sovelluksia, jotka mukautuvat automaattisesti tarpeidesi ja valintojesi mukaan selaamisen ja varaamisen helpottamiseksi. Tähän sisältyy myös olennaisten turva- ja käytettävyysominaisuuksien mahdollistaminen.

Näiden evästeiden erityistehtäviä ovat:

  • verkkosivustomme ja sovellusten oikeanlaisen toiminnan mahdollistaminen siten, että voit luoda tilin, kirjautua sisään ja hallinnoida varauksiasi

  • valitsemiesi valuutta- ja kieliasetusten, aiempien hakujesi ja muiden valintojesi muistaminen, mikä helpottaa verkkosivustomme ja sovellustemme tehokasta käyttöä

  • rekisteröitymistietojesi muistaminen, jotta sinun ei tarvitse kirjoittaa kirjautumistietojasi uudelleen aina, kun vierailet sivustollamme tai käytät sovellustamme. (Voit olla huoleti, sillä salasanasi on kuitenkin aina salattu.)

Analyyttiset evästeet

Nämä evästeet mittaavat ja seuraavat verkkosivustomme ja sovellustemme käyttöä. Käytämme tietoja parantaaksemme verkkosivustoamme, sovelluksiamme ja palveluitamme.

Näiden evästeiden erityistehtävänä on:

  • auttaa meitä ymmärtämään, miten vierailijat ja asiakkaat, kuten sinä, käyttävät Booking.comia ja sovelluksiamme

  • auttaa parantamaan verkkosivustoamme, sovelluksiamme ja viestintäämme kiinnostavan ja olennaisen sisällön varmistamiseksi

  • auttaa meitä selvittämään, mikä verkkosivustollamme ja sovelluksissamme toimii ja mikä ei

  • auttaa meitä selvittämään, kuinka tehokkaita mainoksemme ja viestimme ovat

  • kertoa meille, miten käyttäjät toimivat sivustollamme ja sovelluksissamme, kun heille on näytetty online-mainoksia, kuten mainoksia kolmansien osapuolien verkkosivustoilla

  • antaa liiketoimintakumppaneillemme tietoa siitä, hyödyntävätkö asiakkaat heidän sivustoilleen upotettuja majoitustarjouksia.

Näiden evästeiden avulla keräämiimme tietoihin lukeutuvat tieto siitä, mitä verkkosivuja olet katsellut, miltä sivulta saavut ja miltä poistut, mitä alustatyyppiä käytät, mitä sähköposteja olet avannut ja käsitellyt sekä päivä- ja aikaleimat. Voimme myös käyttää tietoja siitä, miten olet toiminut sivustolla tai sovelluksessa, kuten montako klikkausta teet kullakin sivulla, hiiren liikkeet ja sivun vieritys, käyttämäsi hakusanat ja teksti, jonka kirjoitat eri kenttiin.

Markkinointievästeet

Booking.com ja luotetut yhteistyökumppanimme käyttävät näitä evästeitä keräämään sinusta ajan kuluessa tietoja useilta eri sivustoilta, sovelluksista tai muilta alustoilta.

Markkinointievästeet auttavat meitä päättämään, mitä tuotteita, palveluita ja kiinnostuksen mukaan valikoituja mainoksia näytämme sinulle verkkosivustollamme, sovelluksissamme ja muualla.

Näiden evästeiden erityistehtävänä on:

  • Luokitella sinut tiettyyn kiinnostuksenkohteiden mukaan valikoituvaan profiililuokkaan esimerkiksi vierailemiesi verkkosivustojen ja klikkauskäyttäytymisesi perusteella. Käytämme näitä profiileita esittääksemme yksilöityä sisältöä (kuten matkaideoita tai tiettyjä majoituspaikkoja) Booking.comissa ja muilla sivustoilla.

  • Näyttää yksilöityjä ja kiinnostuksen mukaan valikoituja mainoksia Booking.comin verkkosivustolla, sovelluksissamme ja muilla verkkosivustoilla. Tätä kutsutaan uudelleenmarkkinoinniksi (retargeting), ja se perustuu käyttäytymiseesi verkossa, kuten siihen, mitä kohteita olet hakenut, mitä majoituspaikkoja olet katsellut ja mitä hintoja sinulle on näytetty. Se voi perustua myös ostostottumuksiisi tai muuhun online-toimintaan.

    Uudelleenmarkkinointiin liittyviä mainoksia voidaan näyttää sinulle sekä ennen Booking.comin verkkosivulta lähtemistä että sen jälkeen, sillä niiden tarkoituksena on rohkaista sinua selaamaan verkkosivustoamme tai palaamaan sille. Saatat nähdä näitä mainoksia verkkosivustoilla, sovelluksissa tai sähköpostiviesteissä.

  • Yhdistää sosiaalinen media verkkosivustoomme ja sovelluksiimme. Tämän ansiosta voit tykätä sisällöstä tai tuotteista tai jakaa tietoa niistä sosiaalisen median palveluissa, kuten Facebookissa, Instagramissa, YouTubessa, Twitterissä, Pinterestissä, Snapchatissa ja LinkedInissä.

    Tykkää- ja Jaa -painikkeiden toiminnoissa käytetään yksittäisen sosiaalisen median palveluntarjoajan koodia, jonka avulla laitteellesi voidaan tallentaa kolmannen osapuolen evästeitä.

    Nämä evästeet voivat olla puhtaasti toiminnallisia, mutta niitä voidaan käyttää myös seuraamaan sitä, millä niiden verkostoon kuuluvilla verkkosivustoilla vierailet, luomaan profiili online-selauskäyttäytymisestäsi ja näyttämään sinulle yksilöityjä mainoksia. Edellä mainitun profiilin rakentamiseen käytetään osittain palveluntarjoajien saamia vertailutietoja, jotka koskevat vierailujasi niiden verkostoon kuuluvilla muilla verkkosivustoilla.

    Lisää tietoa sosiaalisen median palveluntarjoajien henkilötietokäytännöistä saat tutustumalla niiden eväste- ja/tai tietosuojaselosteisiin: Facebook (mukaan luettuina Instagram, Messenger ja Audience Network), Snapchat, Pinterest ja Twitter. Huomioithan, että selosteita voidaan päivittää ajoittain.

Työskentelemme luotettujen kolmansien osapuolien kanssa tietojen keräämiseksi. Saatamme joskus jakaa näiden kolmansien osapuolien kanssa tietoja, kuten sähköpostiosoitteesi tai puhelinnumerosi. Nämä kolmannet osapuolet saattavat yhdistää tietojasi muihin keräämiinsä tietoihin luodakseen ryhmiä kohdennettua mainontaa varten tai toimittaakseen kohdennettuja mainoksia. Lisää tietoa siitä, miten nämä kolmannet osapuolet käsittelevät tietojasi, saat tutustumalla seuraaviin linkkeihin: Miten Google käyttää tietoja, Facebookin tietokäytäntö.

Saatamme myös käyttää muita tekniikoita, kuten pikseleitä, joita emme määrittele evästeiksi, koska ne eivät tallenna mitään tietoja laitteellesi.

Upotamme pikseleitä ajoittain sähköpostiviesteihin, kuten uutiskirjeisiin. Pikseli on yhden pikselin kokoinen elektroninen tiedosto, joka upotetaan sähköpostiviestiin ja joka latautuu, kun avaat sen. Käyttämällä sähköpostiviesteissä pikseleitä saamme tiedon siitä, onko viesti tullut perille, milloin luet viestin vai luetko sitä ollenkaan ja mitä kohtia klikkaat.

Saamme samat tiedot myös lähettämistämme push-ilmoituksista. Näistä tilastoista saamme tietoa lukukäyttäytymisestäsi, mikä auttaa meitä optimoimaan viestejämme ja kehittämään viestintäämme sinua kiinnostavammaksi.


Mitkä ovat vaihtoehtosi?

Jos haluat tietää enemmän evästeistä ja siitä, miten hallinnoida tai poistaa niitä, käy osoitteessa allaboutcookies.org tai selaimesi ohjeosiossa.

Internet Explorerin, Safarin, Firefoxin tai Chromen kaltaisten selainten asetuksissa voi valita, mitkä evästeet haluaa hyväksyä ja mitkä hylätä. Se, mistä asetukset löytyvät, riippuu käyttämästäsi selaimesta:

Tiettyjen toiminnallisten evästeiden estäminen voi johtaa siihen, että et välttämättä voi käyttää kaikkia palveluidemme toimintoja.

Booking.comin verkkosivustolla ja sovelluksissa valittavina olevien erityisasetusten lisäksi voit halutessasi valita olla käyttämättä tiettyjä evästeitä:

  • Analytiikka

    Jos haluat estää Google Analyticsia keräämästä analyysitietoja tietyistä selaintyypeistä, vieraile seuraavan linkin osoitteessa: Google Analytics Opt-out Browser Add-on (saatavilla vain työpöytäversiossa).

  • Mainonta

    Pyrimme aina työskentelemään sellaisten mainonta- ja markkinointiyritysten kanssa, jotka ovat jäseniä Network Advertising Initiativessa (NAI) ja/tai Interactive Advertising Bureaussa (IAB).

    NAI:n ja IAB:n jäsenet noudattavat alan standardeja ja menettelyohjeita ja sallivat käyttäytymiseen perustuvan mainonnan kieltämisen.

    Katso sivulta www.networkadvertising.org NAI:n jäsenet, jotka ovat voineet sijoittaa mainontaevästetiedoston tietokoneellesi. Jos haluat jättäytyä jonkin NAI:n jäsenen käyttäytymiseen perustuvan mainontaohjelman ulkopuolelle, rastita vain laatikko sen yrityksen kohdalta, jonka mainontaohjelman haluat kieltää.

    Saatat olla kiinnostunut myös vierailemaan sivulla www.youronlinechoices.com tai www.youradchoices.com saadaksesi lisätietoa räätälöityjen mainosten kieltämisestä.

    Mobiililaitteesi asetukset saattavat mahdollistaa uudelleenmarkkinointitarkoituksiin kerätyn tiedon rajoittamisen. Huomioithan, että verkkomainontaverkoston ulkopuolelle jättäytyminen ei tarkoita, ettei sinuun enää kohdistuisi verkkomainontaa tai markkina-analyyseja. Se tarkoittaa vain sitä, että verkosto, jonka ulkopuolelle jättäydyit, ei enää toimita sinulle asetustesi ja internetkäyttäytymisesi mukaan yksilöityä mainontaa.

Joillakin verkkosivustoilla on Älä seuraa -toimintoja, joiden avulla voit ilmaista, ettet halua verkkosivuston seuraavan sinua. Meillä ei ole tällä hetkellä mahdollisuutta käyttää Älä seuraa -selainasetusta.

Miten voit ottaa meihin yhteyttä

Jos sinulla on kysymyksiä, ehdotuksia tai kommentteja koskien tätä evästeselostetta, voit lähettää sähköpostiviestin osoitteeseen dataprotectionoffice@booking.com.

Tätä evästeselostetta voidaan myös muokata ajoittain. Jos päivitykset ovat huomattavia, erityisesti sinua koskevia tai vaikuttavat tietosuojaoikeuksiisi, olemme sinuun yhteydessä. Suosittelemme kuitenkin, että vierailet tällä sivulla säännöllisesti, jotta pysyt ajan tasalla myös muista päivityksistä (jotka eivät ole yhtä huomattavia tai oleellisia).