Hoppa till innehållet
Boende Flyg Flyg + hotell Hyrbilar Sevärdheter Flygtaxi
Skriv ut/Spara

Cookie- och sekretessregler

Sekretessregler

30 sep 2020

Först och främst – vi tar sekretess på allvar. Det kanske är något som alltid står i sådana här meddelanden, men vi menar det. Genom att använda Booking.coms tjänster visar du att du litar på oss, och vi värdesätter förtroendet. Därför är det extra viktigt för oss att skydda dina personuppgifter. Vi agerar i våra kunders bästa intressen och vi är transparenta med hur dina personuppgifter behandlas.

Den här texten beskriver hur vi använder och behandlar dina personuppgifter – på ett tydligt och lättläst sätt. Den innehåller även information om vilka rättigheter du har gällande dina personuppgifter (till exempel rätten att göra invändningar) och hur du kan kontakta oss. Läs även våra regler om cookies, där det står hur Booking.com använder cookies och liknande teknologi.

Om du har använt Booking.com tidigare så vet du att vi erbjuder reserelaterade tjänster online via våra egna webbplatser och mobilappar, samt på andra plattformar som boendepartners webbplatser och sociala medier. Vi vill påminna om att informationen i denna text gäller generellt för samtliga av dessa plattformar.

Det här samlade dokumentet med sekretessregler gäller därmed för all typ av kunddata som vi samlar in på alla plattformar som anges ovan eller som på annat sätt är kopplat till dessa plattformar (till exempel när du kontaktar vår kundtjänst via mejl).

Om du är en av våra samarbetspartners bör du även läsa våra sekretessregler för samarbetspartners för att förstå hur personuppgifter behandlas som en del av affärsrelationen.

Vi kan komma att uppdatera sekretessreglerna då och då, så vi rekommenderar att du besöker den här sidan regelbundet för att se till att du vet vad som gäller. Om vi gör några ändringar i sekretessreglerna som kan ha betydelse för dig (till exempel om vi tänker behandla dina personuppgifter för andra ändamål än vad vi tidigare angett), så kommer vi att meddela dig om detta i förväg.

Och så till den tråkiga, men nödvändiga, biten: Om du inte godkänner dessa sekretessregler kan du inte längre använda våra tjänster. Om du däremot godkänner våra sekretessregler så kan du gå vidare med bokningen av din resa med oss.

Begrepp som används i sekretessreglerna

"Resa" syftar på de olika reseprodukter och tjänster som kan beställas, erhållas, köpas, inhandlas, betalas, hyras, reserveras, kombineras eller konsumeras av dig via Reseleverantören.

"Reseleverantör" syftar på leverantörer av boende (t.ex. hotell, motell, lägenhet, bed and breakfast, hyresvärd), sevärdheter och aktiviteter (t.ex. (tema)parker, museum, sightseeingturer), transport (t.ex. biluthyrning, kryssning, tåg, transport till och från flygplatsen, bussturer, transfer), researrangörer, reseförsäkringsbolag och andra reseprodukter och tjänster eller reserelaterade produkter och tjänster som kan vara bokningsbara på plattformen.

"Resetjänst" syftar på köp, beställning, (facilitering av) betalning eller bokningstjänst online som erbjuds eller möjliggörs av Booking.com för diverse produkter och tjänster som görs tillgängliga av Reseleverantörer på plattformen.

"Resebokning" syftar på köp, beställning, betalning, bokning eller reservation av en Resa.


Vilken typ av personuppgifter samlar Booking.com in?

Vi kan inte hjälpa dig med att boka den perfekta resan utan information, så när du använder våra tjänster finns det vissa saker vi ber om. Till exempel vanlig information som ditt namn, dina kontaktuppgifter, namn på dina medresenärer och dina betalningsuppgifter. Du kan också välja att ange ytterligare information som är relevant för din kommande resa (till exempel din beräknade ankomsttid).

Dessutom samlar vi in information från dator, telefon, surfplatta eller andra enheter som du använder för att få tillgång till våra tjänster. Detta kan inkludera IP-adress, vilken webbläsare du använder och vilken språkinställning du har. Det kan också finnas situationer då vi får information om dig från andra eller när vi automatiskt samlar in annan information.

Det här är en generell översikt, men om du vill veta mer om informationen vi samlar in går vi in mer i detalj på detta här nedanför.

Läs mer om personuppgifterna vi samlar in

Varför samlar Booking.com in och använder dina personuppgifter?

Den huvudsakliga anledningen till varför vi ber om dina personuppgifter är att göra det lättare för dig att sköta dina Resebokningar online och att säkerställa att du får bästa möjliga service.

Dessutom använder vi dina personuppgifter för att kontakta dig gällande våra senaste erbjudanden, specialerbjudanden och andra produkter eller tjänster som vi tror kan vara av intresse för dig. Det finns även andra användningsområden. Om du vill veta mer om dessa kan du läsa vidare för att få en närmare förklaring.

Läs mer om varför Booking.com samlar in din data

Hur delar Booking.com dina uppgifter med tredje part?

Det finns flera parter som är involverade i Booking.coms tjänster på olika sätt och av olika anledningar. Det huvudsakliga syftet med att dela dina personuppgifter är att tillhandahålla Reseleverantören med information som behövs för att slutföra din Resebokning.

Vi involverar även andra parter för att erbjuda dig Booking.coms tjänster. Detta är bland annat finansiella institut, annonsörer, dotterbolag inom Booking.coms företagsgrupp samt andra affiliatepartners inom företagsgruppen Booking Holdings Inc. Eller, i vissa fall, när lagen så kräver, kan vi komma att dela din data med regeringar eller andra myndigheter.

Nedan förklarar vi mer i detalj hur informationen du delar med oss används och delas med dessa parter.

Läs mer om hur datan delas med tredje part

Hur används dina personuppgifter inom företagsgruppen Booking Holdings Inc.?

Booking.com är en del av företagsgruppen Booking Holdings Inc. Läs vidare för att få mer information om hur din data kan komma att delas inom Booking Holdings företagsgrupp.

Läs mer om personuppgifter inom Booking Holdings Inc.

Hur delas och hanteras dina personuppgifter för transporttjänster?

Booking.com och Rentalcars.com – som också är en del av företagsgruppen Booking Holdings Inc. – använder din information för att kunna erbjuda transporttjänster via Booking.coms webbplats och appar (till exempel cars.booking.com och taxi.booking.com). Läs vidare för att veta mer om omfattningen av vårt gemensamma ansvar och dess begränsningar.

Läs mer om personuppgifter och våra transporttjänster

Hur hanterar Booking.com kommunikationen som skickas mellan dig och Reseleverantören via Booking.com?

Booking.com kan hjälpa dig och Reseleverantören att utväxla information och särskilda önskemål om deras tjänster och befintliga Resebokningar genom att kommunicera via Booking.com. Om du vill veta mer om hur Booking.com tar emot och hanterar denna kommunikation kan du läsa vidare här.

Läs mer om hur kommunikationen behandlas

Hur använder Booking.com mobila enheter?

Vi erbjuder gratisappar genom vilka vi också samlar in och bearbetar personuppgifter. De fungerar i stort sett på samma sätt som vår webbplats, men gör att du även kan använda platstjänsterna på dina mobila enheter.

Läs mer om hur vi använder information från mobila enheter

Hur använder Booking.com sociala medier?

Sociala medier kan integreras i Booking.coms tjänster på flera sätt. Det innebär att vi samlar in vissa av dina personuppgifter eller att det sociala medieföretaget får del av vissa av dina personuppgifter. Om du vill veta mer om hur denna information används och delas kan du läsa vidare.

Läs mer om hur vi använder information från sociala medier

Vilka lagrings- och säkerhetsåtgärder vidtar Booking.com för att skydda dina personuppgifter?

Vi har implementerat flertalet åtgärder för att förhindra oauktoriserad tillgång till, och felaktigt användande av, personuppgifter som vi behandlar.

Läs mer om lagrings- och säkerhetsåtgärder

Hur behandlar Booking.com barns personuppgifter?

Om inget annat anges är tjänsterna som erbjuds av Booking.com endast tillåtna att användas av personer över 16 år. Information om barn behandlas enbart med giltigt samtycke från deras föräldrar eller annan vårdnadshavare eller när föräldrarna eller annan vårdnadshavare själva delar informationen med oss.

Läs mer om personuppgifter för barn under 16 år

Hur kan du kontrollera vilka personuppgifter du har lämnat till Booking.com?

Du har när som helst rätt att se vilka av dina personuppgifter som vi har sparat hos oss. Du kan be om att få tillgång till eller radera dina personuppgifter genom att skicka in detta formulär. Om du vill veta mer om vilka rättigheter du har att kontrollera dina personuppgifter kan du läsa vidare.

Läs mer om hur du kan kontrollera dina personuppgifter

Vem är ansvarig för behandlingen av personuppgifter på Booking.coms webbplats och appar?

Booking.com B.V., som ligger i Amsterdam, Nederländerna, ansvarar för behandlingen av personuppgifter för att tillhandahålla sina tjänster. Det innefattar bolagets webbplatser och mobilappar, förutom vissa undantag som redogörs i dessa sekretessregler.

Läs mer om Booking.com B.V.:s ansvar gällande personuppgifter

Landsspecifika regler

Beroende på vilken lag som gäller för dig kan vi behöva tillhandahålla ytterligare information. Om du vill veta mer kan du läsa vidare.

Läs mer om landsspecifika regler


Vilken typ av personuppgifter samlar Booking.com in?

Beroende på vilken lag som gäller för dig kan vi behöva tillhandahålla ytterligare information. Om du vill veta mer kan du läsa vidare.

Personuppgifter du ger oss.

Booking.com samlar in och använder information som du ger oss. När du gör en Resebokning blir du ombedd att (åtminstone) uppge ditt namn och din mejladress.

Beroende på Resebokningen kan vi också be om adress, telefonnummer, betalningsuppgifter, födelsedatum, namn på personer som reser med dig samt andra eventuella önskemål som du kan ha på resan (till exempel behov av specialkost eller tillgänglighetsanpassning).

Om du behöver komma i kontakt med vår kundtjänst, kontakta din Reseleverantör genom oss eller nå oss på annat sätt (till exempel via sociala medier) samlar vi in information från dig där också. Detta gäller både om du kontaktar oss med feedback eller för att ställa frågor om våra tjänster.

Du kan också bli ombedd att skriva recensioner för att dela med dig till andra om dina upplevelser från resan. När du skriver en recension på Booking.coms plattform kommer vi samla in den information som du tillhandahållit, inklusive visningsnamn och avatar (om du har valt några sådana).

Det finns även andra tillfällen då du ger oss information. När du till exempel surfar på din mobil kan du välja att låta Booking.com se var du befinner dig eller ge oss tillgång till dina kontakter. Detta hjälper oss att erbjuda dig bästa möjliga service och upplevelse, genom att exempelvis ge dig tillgång till våra reseguider, föreslå närliggande restauranger och sevärdheter eller ge dig andra slags rekommendationer.

Om du skapar ett användarkonto sparar vi även dina personliga inställningar, uppladdade foton samt recensioner av tidigare bokningar. Den sparade informationen kan användas för att hjälpa dig att planera och hantera kommande Resebokningar eller dra nytta av funktioner som bara är tillgängliga för kontoinnehavare (till exempel incitament eller andra förmåner).

Vi kan även erbjuda värvningsprogram eller tävlingar och genom att delta i dessa delar du med dig av relevanta personuppgifter till oss.

Personuppgifter du ger oss om andra.

Självklart gör du kanske inte en Resebokning bara åt dig själv. Du kanske reser tillsammans med andra personer eller bokar åt någon annan. I båda fallen tillhandahåller du deras uppgifter som en del av Resebokningen.

Om du har ett Booking.com Business-konto kan du även skapa en adressbok för att enklare kunna planera och administrera andras jobbresebokningar.

I vissa fall kan du använda Booking.com för att dela information med andra. Det kan till exempel handla om att vidarebefordra en önskelista eller delta i ett värvningsprogram, vilket framgår när du använder respektive tjänst.

Observera att det är ditt eget ansvar att säkerställa att personen, eller personerna, vars personuppgifter du har angett, är medvetna om detta samt att de har förstått och godkänt hur Booking.com använder deras information (i enlighet med vad som beskrivs i dessa sekretessregler).

Personuppgifter vi samlar in automatiskt.

Oavsett om du gör någon Resebokning eller inte så samlar vi in viss information automatiskt när du besöker våra webbplatser eller appar. Detta gäller till exempel din IP-adress, tid och datum för när du använde våra tjänster, samt information om din dators hård- och mjukvara (exempelvis operativsystem, webbläsare, information om mjukvaru- och applikationsversioner samt språkinställningar). Vi samlar också in information om klickningar och vilka sidor som har visats för dig.

Om du använder en mobil enhet kommer vi även att samla in data som identifierar enheten samt information om den specifika enhetens inställningar och egenskaper, app-krascher och annan systemaktivitet. När du gör en Resebokning med denna typ av enhet registrerar vårt system hur du har gjort din bokning (på vilken webbplats) och/eller vilken sajt du kom från när du gick in på Booking.coms webbplats eller app.

Personuppgifter som vi får från andra källor.

Förutom informationen som du själv delar med dig av till oss kan vi också få uppgifter om dig från andra källor. Detta är bland annat samarbetspartners, som affiliatepartners, systerbolag inom Booking.coms företagsgrupp, andra affiliatepartners inom företagsgruppen Booking Holdings Inc. samt andra oberoende tredje parter.

Allt som vi tar emot från dessa samarbetspartners kan komma att kombineras med informationen du själv uppger. Booking.coms Resebokningstjänster är till exempel inte bara tillgängliga via Booking.com och Booking.coms appar, utan är också integrerade i tjänster från våra affiliatepartners som du kan hitta online. När du använder någon av dessa tjänster kan du uppge bokningsuppgifterna för våra samarbetspartners som sedan vidarebefordrar uppgifterna till oss.

Vi integrerar också tredjepartsleverantörer av tjänster för att hantera betalningar mellan dig och Reseleverantören. Dessa leverantörer delar betalningsuppgifter med oss så att vi kan administrera och behandla din Resebokning, samt säkerställa att allting blir så smidigt som möjligt för dig.

Dessutom samlar vi information om vi mot förmodan skulle få in ett klagomål som gäller dig från en Reseleverantör, vid exempelvis dåligt uppträdande.

Ett annat sätt vi kan motta information om dig är genom de kommunikationskanaler som är integrerade på våra plattformar. Dessa kommunikationskanaler ger dig möjlighet att kontakta Reseleverantören som du har bokat med för att diskutera din vistelse. Ibland tar vi emot metadata om dessa kommunikationsaktiviteter (till exempel vem du är, var du ringde från samt datum och längd för samtalet).

Vi kan också få information om dig för att kunna erbjuda dig mer relevanta annonser, till exempel via ytterligare cookiedata från sociala medier som Booking.com samarbetar med. Läs mer om det här under Varför samlar Booking.com in och använder dina personuppgifter?.

När du ansluter ditt användarkonto på Booking.com till ett konto på sociala medier kan du själv dela information mellan Booking.com och det sociala medie-företaget. Du kan alltid välja att inte dela denna information.

Även Reseleverantörerna kan komma att dela information om dig med Booking.com. Det kan till exempel ske om du har kundtjänstfrågor angående en pågående Resebokning eller om det uppstår tvister eller andra problem med en Resebokning.


Varför samlar Booking.com in och använder dina personuppgifter?

Vi använder insamlade uppgifter om dig av olika anledningar. Dina personuppgifter kan användas på följande sätt:

  1. Resebokningar: Först och främst använder vi dina personuppgifter för att slutföra och hantera din Resebokning, vilket är själva kärnan i vår verksamhet. Detta innefattar att vi skickar information till dig angående din Resebokning, såsom bekräftelser, uppdateringar och påminnelser.

  2. Kundtjänst: Vi erbjuder internationell kundtjänst från våra lokala kontor på över 20 språk, dygnet runt, alla dagar i veckan. Genom att dela dina relevanta uppgifter, till exempel bokningsinformation eller information om ditt användarkonto, med vår globala kundtjänstpersonal kan vi hjälpa dig när du behöver det. Det innefattar även att hjälpa dig kontakta rätt Reseleverantör och svara på eventuella frågor du har gällande din Resebokning (och naturligtvis även andra förfrågningar).

  3. Kontohantering: Booking.com-användare kan skapa ett konto på vår webbplats eller i våra appar. Vi använder den information du ger oss för att administrera kontot, vilket gör det möjligt för dig att använda flera smarta funktioner. Du kan hantera dina Resebokningar, utnyttja specialerbjudanden, enklare göra framtida Resebokningar och ändra dina personliga inställningar.

    Med hjälp av dina personliga inställningar kan du skapa och dela listor, dela bilder, enkelt se Resetjänster som du sökt på och annan reserelaterad information som du uppgett. Du kan även se recensioner som du har skrivit.

    Om du vill kan du dela viss information på ditt användarkonto genom att skapa en offentlig profil som är knuten till antingen ditt eget förnamn eller ett alias som du väljer.

    Om du har ett Booking.com Business-konto kan du även spara kontaktuppgifter på kontot samt hantera bokningar för jobbresor och länka andra kontoinnehavare till samma Booking.com Business-konto.

  4. Online-grupper: Det kan även hända att vi gör det möjligt för kontoinnehavare att kontakta och interagera med varandra via grupper och forum online.

  5. Marknadsföring: Vi använder din information i marknadsföringssyfte. Detta innebär bland annat:

    1. Att vi använder din kontaktinformation för att skicka regelbundna nyheter om reserelaterade produkter och tjänster. Du kan när som helst sluta prenumerera på marknadsföringsmejlen, snabbt och enkelt. Det enda du behöver göra är att klicka på länken "Avsluta prenumerationen" som finns i alla nyhetsbrev och övrig kommunikation.

    2. Baserat på dina uppgifter kan vi visa dig skräddarsydda erbjudanden på Booking.coms webbplats, i mobilapparna eller på tredje parters webbplatser/appar (inklusive sociala medier), och innehållet på den webbplats du besöker kan komma att vara personanpassat. Det kan vara erbjudanden som du kan boka direkt på Booking.coms webbplats, på våra samarbetspartners sajter, eller erbjudanden och produkter från tredje part som vi tror kan vara intressanta för dig.

    3. När du deltar i andra marknadsföringsaktiviteter (t.ex. tävlingar eller värvningsprogram) kommer relevant information att användas för att administrera detta.

  6. Kommunikation med dig: Det kan finnas andra tillfällen när vi kontaktar dig, exempelvis via mejl, post, telefon eller sms. Hur vi väljer att kontakta dig beror på vilka kontaktuppgifter du tidigare delat med oss.

    Vi behandlar kommunikationen som du skickar till oss. Det kan bero på diverse olika anledningar, exempelvis:

    1. För att svara på och hantera önskemål som du eller din Reseleverantör har lämnat. Booking.com erbjuder också kunder och Reseleverantörer olika sätt att utbyta information, önskemål och kommentarer om Reseleverantörer och befintliga Resebokningar via Booking.com. Om du vill ha mer information kan du läsa avsnittet "Hur behandlar Booking.com kommunikation som utväxlas mellan dig och Reseleverantören via Booking.com?".

    2. Om du har påbörjat men ännu inte slutfört en Resebokning online kan vi kontakta dig för att föreslå att du fortsätter med din bokning. Vi tror att du kan ha nytta av den här extratjänsten eftersom du då kan fortsätta där du var utan att behöva söka efter någon Reseleverantör eller fylla i dina bokningsuppgifter igen.

    3. När du använder våra tjänster kan vi skicka en enkät eller be dig att skriva en recension om din upplevelse med Booking.com eller din Reseleverantör.

    4. Vi skickar också annat material relaterat till dina Resebokningar, exempelvis hur du kontaktar Booking.com om du skulle behöva hjälp under resan och information som kan vara användbar när du planerar din Resa eller som kan hjälpa dig att få ut mesta möjliga av din Resa. Vi kan även skicka material om kommande Resebokningar eller en översikt över tidigare Resebokningar som du har gjort via Booking.com.

    5. Även om du inte har en kommande Resebokning kan vi komma att skicka andra administrativa meddelanden, inklusive säkerhetsaviseringar.

  7. Marknadsundersökningar: Ibland bjuder vi in våra kunder att delta i marknadsundersökningar. Läs gärna igenom informationen som tillhandahålls när du bjuds in att delta för att förstå vilka personuppgifter som kommer att samlas in och hur dessa kommer att användas.

  8. Förbättring av våra tjänster: Vi använder också personuppgifter i analytiska syften och för produktutveckling. Detta är en del av vårt åtagande för att förbättra våra tjänster och för att ge dig en bättre användarupplevelse.

    I dessa fall använder vi datan för tester och felsökning samt för att ta fram statistik om vår verksamhet. Det huvudsakliga syftet är att kunna dra slutsatser om hur våra tjänster fungerar och hur de används, och slutligen att optimera och anpassa vår webbplats och våra appar så att de blir mer användarvänliga. Vi strävar efter att använda pseudonymiserad data för dessa analytiska syften så långt det är möjligt.

  9. De bästa priserna för dig, beroende på var du befinner dig: När du söker i våra appar eller på vår webbplats, till exempel för att hitta ett boende, en hyrbil eller ett flyg, så behandlar vi din IP-adress för att kontrollera om du är i det Europeiska ekonomiska samarbetsområdet (EES) eller i ett annat land. Vi gör detta för att erbjuda dig det bästa priset i det område (EES) eller land (utanför EES) där du befinner dig.

  10. Kundrecensioner och annan resmålsrelaterad information: Under och efter din Resa kan vi be dig att skriva en recension. Vi kan också göra det möjligt för personerna du reser med eller för den du har bokat åt att göra det istället. I recensionen ombeds man uppge information om Reseleverantören eller resmålet.

    Om du har ett Booking.com-konto kan du välja att visa ett alias istället för ditt riktiga namn tillsammans med recensionen. Det går även bra att skriva en recension anonymt. Om du vill välja ett alias kan du göra det via dina kontoinställningar. Det går även att lägga till en avatar.

    Genom att skriva en recension godkänner du att den visas (som beskrivs i våra Villkor och regler) på, exempelvis, Reseleverantörens informationssida på våra webbplatser, i våra mobilappar, eller på Reseleverantörens onlineplattform eller samarbetspartnerns webbplats. Syftet med detta är att informera andra resenärer om kvaliteten på den Reseleverantör du anlitat, resmålet du valt eller andra erfarenheter du väljer att dela med dig av.

  11. Telefonsamtal: När du ringer vår kundtjänst använder Booking.com ett system som automatiskt kopplar samman ditt telefonnummer med dina bokningar. Det kan spara tid för såväl dig som vår kundtjänstpersonal. Vår kundtjänstpersonal kan ändå be dig uppge ytterligare information för att skydda dina bokningsuppgifter.

    Under samtal med vår kundtjänst är det möjligt att annan personal lyssnar på vad som sägs och samtalet kan dessutom komma att spelas in i kvalitets- och utbildningssyfte. Det innebär att inspelningarna kan användas för klagomålshantering, juridiska ärenden och identifiering av bedrägerier.

    Alla samtal spelas inte in och inspelningarna lagras under en begränsad tid innan de raderas automatiskt. Detta gäller under förutsättning att Booking.com inte har något berättigat behov att behålla en inspelning under en längre period i syfte att utreda bedrägeri eller av juridiska skäl.

  12. För en trygg och pålitlig tjänst: För att skapa en säker miljö för dig och de du reser med samt för Booking.coms samarbetspartners och våra Reseleverantörer, kan vi använda personuppgifter för att upptäcka och förebygga bedrägerier och andra typer av brottsliga eller oönskade aktiviteter.

    På liknande sätt kan vi också använda personuppgifter för riskbedömningar och av säkerhetsskäl, vilket inkluderar verifiering av användare och bokningar. Av sådana skäl kan vi komma att behöva avbryta eller pausa vissa Resebokningar till dess att vi avslutat vår utredning.

  13. Juridiska skäl: Slutligen kan vi, i vissa fall, behöva använda din information för att hantera och lösa juridiska tvister, och för att kunna utreda och säkerställa att vi följer lagmässiga krav, för att se till att villkoren för användande av Booking.coms bokningstjänst online efterlevs eller för att rätta oss efter lagkrav från brottsbekämpande myndigheter.

    Det är frivilligt att lämna ut dina personuppgifter till Booking.com. Däremot kan det hända att några av tjänsterna endast kan erbjudas om vi kan samla in vissa personuppgifter. Vi kan till exempel inte hantera din Resebokning om vi inte samlar in ditt namn och dina kontaktuppgifter.

    Om vi använder automatisering för att behandla personuppgifter som orsakar rättsliga påföljder eller som på annat betydande sätt påverkar dig, kommer vi alltid att ta till de åtgärder som krävs för att säkerställa dina fri- och rättigheter. Detta inkluderar rätten till personlig kontakt.

När vi behandlar dina personuppgifter på ovanstående vis gör vi det på följande rättsliga grunder:

För syfte A och B grundar Booking.com sin rätt att behandla personuppgifter på att detta är nödvändig för att skriva kontrakt, särskilt för att slutföra och hantera din Resebokning, när så är tillämpligt.

Om den efterfrågade informationen inte lämnas kan Booking.com varken slutföra Resebokningen eller erbjuda kundservice. Vad gäller syfte C till och med L åberopar Booking.com sitt berättigade kommersiella affärsintresse av att tillhandahålla sina tjänster, att förebygga bedrägeri och att förbättra sina tjänster (som beskrivs mer utförligt under C till L).

Vid användandet av personuppgifter i Booking.coms eller tredje parts berättigade intressen, kommer Booking.com alltid att väga dina rättigheter och intressen för att skydda dina personuppgifter mot Booking.coms rättigheter och intressen eller tredje parts rättigheter och intressen. Gällande ändamål M baserar även Booking.com, i förekommande fall, sitt berättigade intresse på lagkrav (t.ex. juridiska förfrågningar från myndigheter).

Slutligen, om så krävs enligt gällande lag, kommer Booking.com att inhämta ditt samtycke innan dina personuppgifter behandlas, till exempel för mejlmarknadsföring eller i andra sammanhang där lagen så kräver.

Om du vill invända mot den behandling som beskrivs under C till och med L och det inte går att välja bort direkt (exempelvis i dina kontoinställningar), kan du kontakta oss på dataprotectionoffice@booking.com.


Hur delar Booking.com dina uppgifter med tredje part?

I vissa fall kan vi komma att dela dina personuppgifter med tredje part. Dessa tredje parter inkluderar:

  1. Reseleverantören du bokat med: För att kunna slutföra din Resebokning överför vi relevanta bokningsuppgifter till den Reseleverantör du anlitat. Detta är en av de grundläggande saker vi gör för dig.

    Beroende på Resebokningen och Reseleverantören kan uppgifterna vi delar röra sig om ditt namn, dina kontaktuppgifter, betalningsuppgifter, namn på dina medresenärer samt val du gjort eller annan information du lämnat när du gjorde din Resebokning.

    I vissa fall tillhandahåller vi även historisk information om dig till Reseleverantören. Detta kan innefatta om du redan har bokat hos dem tidigare, antalet genomförda bokningar du gjort via Booking.com, en bekräftelse på att ingen anmälan om dåligt uppträdande har kommit in om dig, hur stor procentandel av dina bokningar som du har avbokat tidigare eller om du har skrivit några recensioner för tidigare bokningar.

    Om du har en fråga om din Resa kan vi komma att kontakta Reseleverantören för att hantera ditt ärende. Såvida betalning inte gjorts under bokningsprocessen på Booking.coms webbplats vidarebefordrar vi dina betalkortsuppgifter till Reseleverantören för vidare hantering (förutsatt att du uppgett dina kortuppgifter).

    Om tvist uppstår i relation till en Resebokning kan vi komma att tillhandahålla Reseleverantören med dina kontaktuppgifter, inklusive din mejladress och information om Resebokningsprocessen som kan behövas för att hantera ärendet. Detta kan innefatta en kopia av din bokningsbekräftelse som intygar att en Resebokning faktiskt har gjorts.

    Observera att vi ibland kan behöva dela dina personuppgifter med parter som är kopplade till Reseleverantören för att kunna slutföra och administrera din bokning. Dessa parter kan vara andra bolag inom en hotellkedja eller tjänsteleverantörer som hanterar datan å Reseleverantörens vägnar.

  2. Ditt lokala Booking.com-kontor: För att kunna tillhandahålla Booking.coms tjänster kan dina uppgifter komma att delas med dotterbolag inom Booking.coms företagsgrupp, inklusive kundtjänst. Du kan läsa mer om Booking.coms företagsgrupp på sidan Om Booking.com.

  3. Tredjepartsleverantörer av tjänster: Vi använder tjänsteleverantörer, som inte ingår i Booking.coms företagsgrupp, som hjälper oss att tillhandahålla våra tjänster. Detta innefattar:

    • Kundtjänst

    • Marknadsundersökningar

    • Identifiering och förebyggande av bedrägerier, (inklusive screening av bedrägerier)

    • Betalning

      Vi använder tredjepartsleverantörer för att hantera betalningar, chargeback-ärenden eller faktureringstjänster. När en begäran om chargeback görs för din Resebokning, av antingen dig eller innehavaren av kortet som användes när du bokade, behöver vi dela vissa bokningsuppgifter med betaltjänstleverantören och relevant finansiellt institut så att de kan hantera chargeback-ärendet. Detta kan även innefatta en kopia av din bokningsbekräftelse eller IP-adressen som användes när du gjorde din bokning. Vi kan komma att dela informationen med relevanta finansiella institut, om vi anser att detta är nödvändigt i syfte att upptäcka och förebygga bedrägeri.

    • Marknadsföringstjänster

      Vi delar personuppgifter, såsom din mejladress, med marknadsföringspartners som en del av marknadsföringen av Booking.coms tjänster genom tredje part (för att säkerställa att relevant reklam visas för rätt mottagare). Vi använder olika sorters teknologi, som exempelvis kondensat, för att kunna matcha din mejladress med en befintlig kunddatabas så att din mejladress inte kan användas i andra syften. Läs våra regler för cookies för att få mer information om personanpassad marknadsföring och dina val.

    • Annonspartners

      Vi använder annonspartners, som metasöktjänster, som gör att du kan jämföra våra erbjudanden med erbjudanden från andra onlineresebyråer. När du gör en bokning på Booking.com efter att ha använt en annonspartner kommer vi att skicka informationen om bokningen som du gjorde på Booking.com till den partnern.

    Alla tjänsteleverantörer är också skyldiga att skydda dina personuppgifter på lämpligt sätt.

  4. Behöriga myndigheter: Vi tillhandahåller rättsvårdande myndigheter med personuppgifter när så krävs enligt lag eller om det är absolut nödvändigt för att förhindra, upptäcka eller utreda kriminella handlingar och bedrägeri, eller om vi är skyldiga att göra detta av andra rättsliga skäl. Vi kan även behöva dela personuppgifter med behöriga myndigheter i syfte att skydda och försvara våra rättigheter och egendomar, eller våra samarbetspartners rättigheter och egendomar.

  5. Samarbetspartners: Vi arbetar med många samarbetspartners runt om i världen. Dessa samarbetspartners distribuerar eller marknadsför Booking.coms tjänster, inklusive de tjänster och produkter som erbjuds av våra Reseleverantörer.

    När du genomför en bokning via någon av våra samarbetspartners webbplatser eller appar kommer vissa personuppgifter som du ger dem, till exempel ditt namn, din mejladress, din hemadress, betalningsinformation och annan relevant information, vidarebefordras till oss för att slutföra och hantera din Resebokning.

    Om samarbetspartnern erbjuder kundservice kommer Booking.com, om och när så krävs, att dela med sig av relevanta bokningsuppgifter till dem i syfte att erbjuda dig lämplig och effektiv support.

    När du genomför en bokning via någon av våra samarbetspartners webbplatser kan samarbetspartnern få tillgång till vissa delar av dina personuppgifter som är kopplade till en specifik bokning, samt din interaktion på dessa partnersajter. Detta görs för deras kommersiella ändamål.

    Om du genomför en bokning på en samarbetspartners webbplats och vill veta mer om hur partnern behandlar dina personuppgifter så bör du även läsa igenom deras sekretessvillkor.

    Vi kan även komma att dela uppgifter om våra användare med våra samarbetspartners i syfte att upptäcka och förhindra bedrägeri – men bara när det är absolut nödvändigt.

    • Booking.Basic: Vi kan göra det möjligt för dig att boka med Booking.Basic. Booking.Basic innebär att din bokning hanteras av en Reseleverantör som är en annan än det bokade boendet. Som en del av bokningsprocessen kommer vi behöva dela med oss av relevanta personuppgifter till denna samarbetspartner.

      Om Booking.Basic används ber vi dig läsa den information som tillhandahålls under bokningsprocessen. Du kan även hitta mer information om Reseleverantören och hur de behandlar dina personuppgifter i din bokningsbekräftelse.

  6. Booking.com är en del av företagsgruppen Booking Holdings Inc.: Läs om hur vi delar dina personuppgifter inom företagsgruppen Booking Holdings Inc.

Överföring av personuppgifter som beskrivs i dessa sekretessregler kan innefatta internationella överföringar av personuppgifter till länder vars personuppgiftslagar inte är lika omfattande som lagstiftningen i EU-länderna.

Vid de tillfällen då det krävs i enlighet med europeisk lagstiftning överför vi endast personuppgifter till mottagare som kan erbjuda en tillfredsställande nivå av personuppgiftsskydd. I dessa situationer kommer vi att se till att det rådande avtalet skyddar dina personuppgifter i enlighet med EU-standard. Du kan be oss om att få se en kopia av avtalsvillkoren genom att kontakta oss på dataprotectionoffice@booking.com.


Hur används dina personuppgifter inom företagsgruppen Booking Holdings Inc.?

Booking.com är en del av företagsgruppen Booking Holdings Inc. Läs mer på Bookingholdings.com.

Vi kan komma att ta emot personuppgifter om dig från andra företag inom företagsgruppen Booking Holdings Inc. eller dela dina personuppgifter med dem i följande syften:

  1. För att tillhandahålla tjänster (inräknat att göra, administrera och behandla bokningar eller hantera betalningar)

  2. För att tillhandahålla hjälp via kundtjänst

  3. För att upptäcka, förebygga och utreda bedrägerier samt andra olagliga aktiviteter och IT-brottslighet

  4. För analyser och produktförbättringar

  5. För att erbjuda personliga erbjudanden eller skicka reklam till dig, med ditt samtycke, eller i enlighet med gällande lagstiftning

  6. För lagring, teknisk support, övergripande drift och underhåll samt bibehållen säkerhet av sådan delad data

  7. För att säkerställa att gällande lagar efterföljs.

Såsom tillämpligt och om inget annat anges grundar sig Booking.com på sina berättigade intressen i att dela och ta emot personuppgifter för de ändamål som nämns i A till F. Gällande ändamål G baserar Booking.com, i förekommande fall, sitt berättigade intresse på lagkrav (t.ex. juridiska myndighetsförfrågningar).

Booking.com har till exempel ett nära samarbete med Rentalcars.com för att erbjuda transport till kunder. Du hittar mer information om detta i "Hur delas och behandlas dina personuppgifter för transporttjänster?".

Alla företag inom gruppen Booking Holdings Inc. kan behöva utbyta kunders personuppgifter för att säkerställa att alla användare är skyddade mot bedrägliga aktiviteter på sina onlineplattformar.


Hur delas och hanteras dina personuppgifter för transporttjänster?

Booking.com och Rentalcars.com (som båda är en del av företagsgruppen Booking Holdings Inc.) har ett nära samarbete för att kunna erbjuda transporttjänster via Booking.coms webbplats och appar, till exempel cars.booking.com och taxi.booking.com.

Det innebär att Booking.com och Rentalcars.com har ett gemensamt ansvar för att samla in och använda dina personuppgifter när du bokar eller letar efter en transporttjänst via appen eller webbplatsen.

Du är alltid välkommen att kontakta Booking.com om du vill ha mer information om samarbetet mellan Booking.com och Rentalcars.com, samt om du vill bruka din rätt gällande dina personuppgifter som samlas in via Booking.coms webbplatser och appar. Detta kan göras via mejladressen som du hittar i "Vem är ansvarig för behandlingen av personuppgifter via Booking.com och hur man kontaktar oss?".

Utöver de uppgifter som vi gemensamt behandlar för att du ska kunna söka efter transporttjänster och för att göra din bokning så använder Booking.com och Rentalcars.com även dina personuppgifter separat för de ändamål som redogörs för i dessa sekretessregler samt i Rentalcars.coms sekretessvillkor.


Hur behandlar Booking.com kommunikationen som skickas mellan dig och reseleverantören du bokat med via Booking.com?

Booking.com kan erbjuda dig och Reseleverantörerna olika sätt att kommunicera angående Resetjänsterna och befintliga Resebokningar, och denna kommunikation sker via Booking.com. Detta gör det möjligt för dig och Reseleverantören att kontakta Booking.com med frågor angående din Resebokning genom webbplatsen, i våra appar samt andra kanaler som vi gör tillgängliga.

Booking.com har åtkomst till kommunikationen och kan använda automatiserade system för att se över, gå igenom och analysera kommunikation för följande ändamål:

  • Säkerhetsskäl

  • Förebyggande av bedrägerier

  • Efterföljande av gällande lagar och regler

  • Utredningar av eventuellt opassande beteende

  • Analyser och produktförbättringar

  • Undersökningar

  • Kundengagemang (inklusive för att ge dig information och erbjudanden som vi tror intresserar dig)

  • Kundtjänst eller teknisk support

Vi förbehåller oss rätten att granska eller blockera leverans av kommunikation som vi, enligt eget gottfinnande, misstänker innehålla skadligt material eller spam, eller annat som kan vara en risk för dig, Reseleverantörer, Booking.com eller andra.

All kommunikation som skickas eller tas emot med Booking.coms kommunikationsverktyg tas emot och lagras av Booking.com. Samarbetspartners (från vars plattform du genomfört en bokning) och Reseleverantörer kan också välja att kommunicera med dig direkt, via mejl eller andra kanaler som Booking.com inte kontrollerar.


Hur använder Booking.com mobila enheter?

Vi erbjuder gratisappar för ett flertal olika mobila enheter samt versioner av vår vanliga webbplats som optimerats för mobiltelefoner och surfplattor.

Dessa appar och mobila webbplatser behandlar dina personuppgifter på i stort sett samma sätt som vår webbplats gör. De erbjuder även funktionen platstjänster så att du kan hitta Resetjänster i närheten, om du vill.

Med ditt samtycke kan vi komma att skicka pushnotiser med information om din Resebokning. Du kan även godkänna att vi använder informationen om var du befinner dig eller dina kontaktuppgifter för att erbjuda tjänster som du efterfrågat. När du laddar upp bilder på vår plattform kan bilderna även innehålla platsinformation (s.k. metadata). Läs instruktionerna för din mobila enhet för att ta reda på hur du kan ändra inställningarna och hur du kontrollerar vilken data som delas.

Vi använder något som kallas "spårning mellan enheter" i syfte att optimera våra tjänster och vår marknadsföring och för att se till att vi ger dig en enhetlig användarupplevelse. Detta kan ske med eller utan användandet av cookies. För mer allmän information om cookies och liknande teknologi, se våra Regler om cookies.

Med spårning mellan enheter låter Booking.com spåra sina användares beteende över olika enheter. Som en del av spårningen mellan enheter kan vi kombinera information som samlats in från en viss webbläsare eller mobil enhet med information från en annan dator eller enhet som den är kopplad till.

I syfte att optimera innehållet i Booking.coms nyhetsbrev kombinerar vi sökningar och bokningar som gjorts på olika datorer och enheter. Du kan avregistrera dig från Booking.coms nyhetsbrev när som helst.

Personanpassad reklam som visas för dig på andra webbplatser eller i appar, kan visas baserat på dina aktiviteter på länkade datorer och enheter. Genom att ändra inställningarna för cookies på din enhet (se våra Regler om cookies under "Vilka valmöjligheter har du") kan du ändra dina inställningar för spårning mellan enheter i marknadsföringssyfte. Du bör dock vara medveten om att utloggning från ditt Booking.com-konto inte innebär att du slutar få personanpassad reklam.


Hur använder Booking.com sociala medier?

På Booking.com använder vi sociala medier på olika sätt. Vi använder dem för att förenkla våra bokningstjänster online, men också för att marknadsföra våra Reseleverantörers reserelaterade produkter och tjänster samt för att marknadsföra, förbättra och facilitera våra egna tjänster.

Observera att användandet av funktioner på sociala medier kan resultera i utbyte av personuppgifter mellan Booking.com och den sociala medie-leverantören, som det beskrivs nedan. Du kan själv välja om du vill använda de sociala medie-funktioner som görs tillgängliga för dig.

  1. Logga in med ditt sociala medie-konto: Vi erbjuder dig möjligheten att logga in på ditt Booking.com-konto via något av dina sociala medie-konton. Detta gör att du slipper komma ihåg olika användarnamn och lösenord för olika onlinetjänster.

    Du behöver bara logga in en gång och kan därefter alltid använda ditt sociala medie-konto för att logga in på Booking.com. Du kan ta bort kopplingen mellan ditt Booking.com-konto och ditt valda sociala medie-konto när du vill.

  2. Integrering av sociala medie-plugins: Vi har även integrerat sociala medie-plugins på Booking.coms webbplats och appar. Det innebär att när du klickar på någon av dessa knappar (till exempel Facebooks "gilla"-knapp) delas vissa uppgifter med leverantören av det sociala mediet i fråga.

    Om du samtidigt är inloggad på ditt sociala medie-konto kan leverantören av det sociala mediet sammankoppla denna information med ditt sociala medie-konto. Beroende på dina inställningar kan de även komma att visa din aktivitet på din sociala medie-profil, och aktiviteten syns då för andra i ditt nätverk.

  3. Andra tjänster och funktioner via sociala medier: Vi kan integrera andra tjänster via sociala medier (exempelvis meddelandefunktioner) för att du ska kunna ha kontakt med Booking.com eller med andra i ditt nätverk gällande våra tjänster.

    Vi kan ha konton på sociala medier samt erbjuda appar på olika plattformar för sociala medier. När du än ansluter till Booking.com via sociala medier, kan leverantören i fråga erbjuda dig att dela information med oss.

    Om du väljer att dela blir du vanligtvis informerad av din sociala medie-leverantör vilka uppgifter som kommer att delas. Till exempel, när du loggar in på ditt användarkonto på Booking.com via ditt sociala medie-konto, kan viss information komma att delas med Booking.com, exempelvis mejladress, ålder eller profilbilder som sparats på ditt sociala medie-konto, beroende på vad du har godkänt.

När du registrerar dig med en app från Booking.com på sociala medier, eller ansluter till en meddelandetjänst via sociala medier utan ett användarkonto på Booking.com, kan informationen du väljer att dela med oss inkludera allmän information som finns tillgänglig i din sociala medie-profil (inklusive din mejladress, statusuppdateringar och en lista över dina kontakter).

Vi använder den här informationen för att kunna erbjuda de tjänster du efterfrågat, till exempel för att vidarebefordra ett meddelande som du vill skicka till dina kontakter eller för att skapa en personlig användarupplevelse i appen eller på våra webbplatser. Det betyder att vi, om du vill, kan skräddarsy våra tjänster utifrån dina behov, koppla samman dig och dina vänner med de bästa resmålen samt analysera och förbättra våra reserelaterade tjänster.

Din sociala medie-leverantör kan berätta mer om hur de använder och behandlar din data när du ansluter till Booking.com via dem. Det kan till exempel handla om att kombinera de personuppgifter som de samlar in när du använder Booking.com via dem med den information som de samlar in när du använder andra onlineplattformar som du också har kopplat till ditt sociala medie-konto.

Om du väljer att logga in via ditt Facebook- eller Googlekonto bör du läsa igenom informationen på följande länkar om hur dessa parter använder de uppgifter de tar emot: Facebook och Google.


Vilka lagrings- och säkerhetsåtgärder vidtar Booking.com för att skydda dina personuppgifter?

Vi har system på plats för att förhindra oauktoriserad tillgång till, och felaktigt användande av, personuppgifter.

Vi använder lämpliga affärssystem och åtgärder för att skydda de personuppgifter du lämnar ut till oss. Vi vidtar även säkerhetsåtgärder av teknisk och fysisk natur för att neka tillgång till och användande av de personuppgifter som lagras på våra servrar. Enbart auktoriserad personal har tillgång till personuppgifter i sitt arbete.

Vi lagrar dina personuppgifter så länge vi anser det vara nödvändigt för att du ska kunna använda våra tjänster eller för att förse dig med våra tjänster (inklusive hanteringen av ditt Booking.com-konto, om du har något), följa gällande lagar, lösa eventuella tvister samt i övrigt för att vi ska kunna bedriva vår verksamhet, bland annat för att identifiera och förebygga bedrägerier eller andra olagliga aktiviteter. Alla personuppgifter vi har om dig omfattas av dessa sekretessregler.

Vi rekommenderar att du aktiverar tvåfaktorsautentisering för ditt Booking.com-konto, som en extra säkerhetsåtgärd. Tvåstegsverifieringen säkerställer att personer som försöker komma åt ditt användarnamn och lösenord (t.ex. genom nätfiske eller social manipulation) inte får åtkomst till ditt konto. Du kan aktivera detta under "Säkerhet" i dina kontoinställningar.


Hur behandlar Booking.com barns personuppgifter?

Våra tjänster riktar sig inte till barn under 16 år och vi samlar aldrig in deras uppgifter bortsett från när de tillhandahållits av (och med samtycke från) en förälder eller vårdnadshavare. De enstaka tillfällen då vi kan behöva samla in dessa uppgifter kan det exempelvis handla om en del av en bokning, vid köp av andra reserelaterade tjänster eller i särskilda undantagsfall (såsom funktioner som riktar sig till familjer). Detta kommer som sagt enbart att användas och samlas in om informationen tillhandahålls av en förälder eller vårdnadshavare och med dennes samtycke.

Om vi upptäcker att vi har behandlat information om ett barn under 16 år utan giltigt samtycke från en förälder eller vårdnadshavare kommer vi att radera den.


Hur kan du kontrollera vilka personuppgifter du har lämnat till Booking.com?

Vi vill att du ska ha kontroll över hur dina personuppgifter används av oss. Det kan du göra på följande sätt:

  1. Du kan be oss om en kopia av vilka personuppgifter som vi har lagrat om dig.

  2. Du kan informera oss om dina personuppgifter ändras eller be oss att korrigera de personuppgifter som vi har om dig. Om du har ett användarkonto kan du även göra vissa av dessa ändringar själv, vilket förklaras nedan.

  3. I vissa fall kan du be oss att radera, spärra eller begränsa behandlingen av de personuppgifter som vi har lagrat om dig, eller invända mot vissa av de sätt som vi använder dina personuppgifter.

  4. I vissa fall kan du även be oss att skicka de personuppgifter som du har gett oss till en tredje part.

  5. Eftersom vi använder dina personuppgifter med ditt samtycke så har du rätt att ta tillbaka detta samtycke när som helst i enlighet med rådande lagstiftning.

  6. Vid de tillfällen då vi behandlar dina personuppgifter baserat på vårt berättigade intresse, eller i allmänt intresse, så har du rätt att göra invändningar mot användningen av dina personuppgifter när som helst, i enlighet med rådande lagstiftning.

Vi förlitar oss på att de personuppgifter som du har angett är kompletta, korrekta och aktuella. Informera oss så fort som möjligt om dina personuppgifter ändras eller är inkorrekta.

Om du har ett användarkonto på Booking.com har du tillgång till en stor del av dina personuppgifter via vår webbplats och i våra appar. Vanligtvis kan du lägga till, uppdatera eller radera information som vi har om dig via dina kontoinställningar.

Om det är någon av de personuppgifter vi har om dig som du inte har tillgång till via vår webbplats eller i apparna kan du skicka en förfrågan till oss (vilket är helt gratis).

Om du vill utöva rätten att få tillgång till dina personuppgifter eller rätten till radering kan du fylla i och skicka in formuläret Förfrågan om tillgång till registrerade personuppgifter för Booking.com-kunder. Om du har några förfrågningar angående dessa sekretessregler, om du vill utöva någon av dina rättigheter eller om du har ett klagomål kan du kontakta vårt dataskyddsombud på dataprotectionoffice@booking.com. Du kan även kontakta dina lokala myndigheter som handlägger dataskyddsfrågor.

Om du vill invända mot hur dina personuppgifter behandlas baserat på berättigat intresse och du inte själv kan neka till användningen, kan du kontakta oss på dataprotectionoffice@booking.com.


Vem är ansvarig för behandlingen av personuppgifter via Booking.com och hur kontaktar man oss?

Booking.com B.V. ansvarar för behandlingen av personuppgifter enligt beskrivningen i dessa sekretessregler, om inget annat anges. Booking.com B.V. är ett privat företag med begränsat ansvar, som lyder under nederländsk lagstiftning och har sitt kontor på Herengracht 597, 1017 CE Amsterdam, Nederländerna.

Om du har några frågor om dessa sekretessregler eller om vår behandling av dina personuppgifter, kontakta vårt dataskyddsombud på dataprotectionoffice@booking.com så hör vi av oss till dig så fort vi kan.

Om du har frågor om en bokning kan du kontakta oss via sidan med kontaktuppgifter till kundtjänst.

Juridiska förfrågningar från myndigheter ska skickas in via sidan "Riktlinjer för brottsbekämpande myndigheter".

Landsspecifika regler

Beroende på vilken lag som gäller för dig kan vi behöva tillhandahålla ytterligare information. Läs igenom listan nedan för att hitta ytterligare information som kan gälla dig.

För bosatta i Kalifornien – kalifornisk lagstiftning

Det här avsnittet är ett komplement till våra sekretessregler och gäller endast om du är bosatt i delstaten Kalifornien. När så är tillämpligt beskriver det hur vi använder och behandlar dina personuppgifter (det begrepp som används i lagtext) och förklarar dina särskilda rättigheter i enlighet med kalifornisk lagstiftning.

Nedan beskriver vi vilka personuppgifter vi samlar in om dig, bland annat genom att definiera specifika typer av information.

  1. Identifierbara uppgifter (t.ex. namn, kontonummer, mejladress, IP-adress)

  2. Information om ekonomi, hälsa eller sjukförsäkring (t.ex. bankkontonummer, betalkortsnummer eller information om din hälsa, om den uppgetts av dig eller å dina vägnar)

  3. Information innehållande känsliga personuppgifter enligt kaliforniska eller federala lagar (t.ex. kön, religion, sexuell orientering)

  4. Kommersiella uppgifter (t.ex. information om dina köp)

  5. Användarinformation gällande internet eller annat elektroniskt nätverk (t.ex. information om hur du använder webbplatser eller appar)

  6. Geodata (t.ex. din fysiska plats)

  7. Visuell data (t.ex. foton som du laddat upp på ditt konto)

  8. Slutsatser (t.ex. analyser och preferenser)

  9. Information relaterat till yrke eller arbete (t.ex. uppgifter om arbetsgivare eller jobbresor)

Om du vill ha mer information om vilka olika källor som vi inhämtar personuppgifter ifrån, specifika sorters personuppgifter vi samlar in eller i vilket syfte vi samlar in dem kan du läsa följande avsnitt i våra sekretessregler: "Vilken typ av personuppgifter samlar Booking.com in?" och "Varför samlar Booking.com in och använder dina personuppgifter?".

Du kan läsa mer om mottagandet av personuppgifter från och delandet av personuppgifter med samarbetspartners, i avsnitten "Vilken typ av personuppgifter samlar Booking.com in?" och "Hur delar Booking.com dina uppgifter med tredje part?".

Vi kan komma att dela vissa delar av dina personuppgifter med tredje part, vilket enligt kalifornisk lagstiftning kan behandlas som "försäljning" av information. Detta kan innefatta information kopplad till Identifierbar information, Kommersiella uppgifter, Geodata, Internetanvändning samt Slutsatser, som beskrivs ovan. Vi kan även komma att dela dina personuppgifter, som anges ovan under A–I, i "affärsrelaterade syften", exempelvis till tjänsteleverantörer som hjälper oss med säkerheten för våra tjänster samt för betalningstjänster, kundtjänst, marknadsföringskommunikation eller reklam. För ytterligare information, exempelvis vilka som är mottagare av dina personuppgifter, kan du läsa avsnitten "Vilken typ av personuppgifter samlar Booking.com in?" och "Hur delar Booking.com dina uppgifter med tredje part?" i våra sekretessregler.

Kalifornisk lagstiftning ger dig vissa rättigheter, såsom rätten att få tillgång till vissa personuppgifter. Läs om hur vi behandlar personuppgifter, till exempel hur vi delar eller säljer personuppgifter, samt hur du ber om att få radera personuppgifter, hur du avstår från "försäljning" och hur du undviker att bli nekad varor och tjänster för att utöva dessa rättigheter.

Du kan utöva din rätt att avstå från "försäljning" genom att klicka på den här länken och följa instruktionerna: https://www.booking.com/content/ccpa.html

För att utöva din rätt att få tillgång till dina personuppgifter eller för att radera dem i enlighet med kalifornisk lagstiftning kan du fylla i formuläret "Förfrågan om tillgång till registrerade personuppgifter för Booking.com-kunder". För att på annat sätt utöva dessa eller någon av dina andra rättigheter i enlighet med kalifornisk lagstiftning, eller om du vill kontakta oss med frågor och funderingar över dessa sekretessregler kan du även kontakta oss på dataprotectionoffice@booking.com. I ämnesraden skriver du: "California Resident Privacy Rights - Request".

Om du är ett auktoriserat ombud som önskar utöva rätten å en kalifornisk konsuments vägnar ber vi dig kontakta oss på ovanstående mejladress. Bifoga då även en kopia på skriftlig fullmakt, där det framgår att du företräder konsumenten. Vi kan behöva verifiera din identitet innan vi behandlar din förfrågan, exempelvis genom att fråga dig om tidigare Resebokningar med oss.

Booking.coms tjänster riktar sig inte till barn under 16 år. Därför säljer inte Booking.com medvetet några personuppgifter tillhörande minderåriga under 16 år utan giltigt samtycke, såsom krävs i enlighet med kalifornisk integritetslagstiftning (CCPA).

Booking.com har sammanställt följande statistik gällande mottagande och hantering av förfrågningar som inkommit från konsumenter i Kalifornien i enlighet med CCPA, under perioden 1 januari 2020 och 22 juni 2020:

  • Antalet förfrågningar om att ta del av information, som Booking.com tagit emot, tillgodosett (helt eller delvis) eller avslagit: 3

  • Antalet förfrågningar om att radera information, som Booking.com tagit emot, tillgodosett (helt eller delvis) eller avslagit: 13

  • Antalet förfrågningar om att avstå från försäljning, som Booking.com tillgodosett (helt eller delvis) eller avslagit: 6 960

  • Genomsnittligt antal dagar som det tagit för Booking.com att lämna besked gällande förfrågningar om att ta del av information, radera information eller avstå från försäljning: 7,6

Sydkorea

Kunder från Sydkorea kan även använda kontaktuppgifterna nedan för förfrågningar som gäller dessa sekretessregler.

I enlighet med lagstiftningen om främjandet av användningen av informationsnätverk och dataskydd är informationen om den nationella representanten som följer:

Namn och representant: Booking.com Korea Limited (Representant: Su Yeon Kim)

Adress, telefonnummer och mejladress: 17F Gran Seoul, 33 Jongro, Jongro-Gu, Seoul, Sydkorea, +82 2 6323 8008, privacy.kr@booking.com.

Turkiet

Kunder från Turkiet kan även använda kontaktuppgifterna nedan för förfrågningar som gäller dessa sekretessregler:

Den lokala representanten för Booking.com B.V. i Turkiet är Ozdagistanli Ekici Avukatlık Ortaklığı, med adress Al Zambak Sok No: 2 Varyap Meridian Grand Tower A Blok K: 32 D: 270 Ataşehir-İstanbul.

 

 

Varje gång du använder våra onlinetjänster eller appar använder vi cookies och annan digital spårningsteknologi (vilket vi även kallar för "cookies" i dessa sekretessregler).

Cookies kan användas på olika sätt, till exempel för att Booking.coms webbplats ska fungera, för att analysera trafik eller i marknadsföringssyfte.

Läs vidare nedan för att få mer information om "cookies", hur de används och vilka val du har.

Vad är cookies och annan digital spårningsteknologi?

Hur används cookies?

Vilka valmöjligheter har du?


Vad är cookies och digital spårningsteknologi?

En webbläsarcookie är en liten textfil som webbplatser placerar i din dators eller mobila enhets webbläsare.

Dessa cookies innehåller information om vilket innehåll du ser och interagerar med, för att komma ihåg dina preferenser och inställningar eller för att analysera hur du använder onlinetjänster.

Cookies delas upp i "förstapart" och "tredjepart":

  • Förstapartscookies är de cookies som placeras av domänens ägare – i vårt fall är det Booking.com. Samtliga cookies som vi själva är avsändare till är "förstapartscookies".

  • Tredjepartscookies är cookies som placeras på våra domäner av betrodda samarbetspartners som har fått vår tillåtelse att göra detta. Detta kan vara sociala medie-partners, annonseringspartners, säkerhetsleverantörer med mera.

Man skiljer även mellan "sessionscookies" och "permanenta cookies":

  • Sessionscookies existerar bara till dess att du stänger din webbläsare, vilket avslutar din så kallade "session". Därefter raderas de.

  • Permanenta cookies kan ha olika livslängd och finns kvar på din enhet även efter att webbläsaren har stängts. På Booking.coms plattform försöker vi att endast använda permanenta cookies (eller tillåta permanenta cookies som placeras av tredje part) med begränsad livslängd. Av säkerhetsskäl, eller i andra särskilda undantagsfall, kan vi dock behöva ge en cookie längre livslängd.

Webbläsarens cookies kan lagra information, exempelvis din IP-adress eller annan identifierbar data, typ av webbläsare samt information om innehållet du ser och interagerar med på digitala tjänster. Genom att lagra denna information kan webbplatsens cookies komma ihåg dina preferenser och inställningar för onlinetjänster och analysera hur du använder dessa.

Utöver cookies använder vi även annan liknande spårningsteknologi. Vår webbplats samt våra mejl och mobilappar kan innehålla små transparanta bildfiler eller kod som registrerar hur du interagerar med dessa. Detta innefattar "spårpixlar", "skript", "spårnings-URL:er" och "utvecklingsverktyg" (SDK):

  • Spårpixlar har flera olika namn. De kan även kallas för pixeltagg eller engelskans web beacons, web bugs, tracking bugs, tags, web tags, page tags, tracking pixels, pixel tags, 1x1 GIFs samt clear GIFs.

    Rent konkret är dessa spårpixlar en minimal bild som bara består av en pixel och som kan levereras till din enhet som del av en webbplatsförfrågan, i en app, i en reklamannons eller i ett HTML-mejl.

    De kan användas för att samla information från din enhet, som exempelvis enhetstyp eller operativsystem, IP-adress och tidpunkt för besöket. De används även för att tillhandahålla och läsa av cookies i din webbläsare eller för att aktivera placeringen av en cookie.

  • Skript är små inbäddade dataprogram på våra webbplatser som ökar funktionaliteten för dessa sidor på flertalet sätt. Skripten gör så att webbplatsen fungerar som den ska. De tillhandahåller bland annat vissa säkerhetsfunktioner och möjliggör grundläggande interaktiva funktioner på vår webbplats.

    Dessutom kan skripten användas för analyser och marknadsföring. Bland annat samlar de information om hur du använder vår webbplats, till exempel vilka sidor du besöker och vad du söker efter.

  • Spårnings-URL:er är länkar med ett identifierbart tillägg. Dessa används för att se vilken webbplats du kom från till Booking.coms webbplats eller appen du använder. Ett exempel på detta är om du klickar dig fram från en sida på sociala medier, en sökmotor eller en webbplats som tillhör någon av våra affiliatepartners.

  • Utvecklingsverktyg (SDK) är en del av källkoden i våra appar och till skillnad från cookies i webbläsaren lagras SDK-datan i appens lagringsutrymme.

    De används för att analysera hur apparna används eller för att skicka personligt anpassade pushnotiser. För att göra detta registrerar de identifierbara tillägg som kan kopplas till din enhet, till exempel enhets-id och IP-adress, samt din aktivitet i appen och nätverkets läge.

All denna spårningsteknologi kallas för "cookies" i dessa regler för cookies.


Hur används cookies?

Cookies används för att inhämta information, såsom:

  • IP-adress

  • Enhets-id

  • Besökta sidor

  • Typ av webbläsare

  • Webbhistorik

  • Operativsystem

  • Internetleverantör

  • Tidsangivelser

  • Om du har reagerat på marknadsföring

  • Hänvisnings-URL

  • Använda funktioner eller aktiviteter på webbplatsen/i apparna

De gör att du kan identifieras som samma användare på olika sidor av en webbplats, på olika enheter, mellan webbplatser eller när du använder våra appar. Vad gäller ändamål så är de uppdelade i tre kategorier – funktionella cookies, analytiska cookies och marknadsföringscookies.

Funktionella cookies

Dessa cookies behövs för att våra webbplatser och appar ska fungera och måste aktiveras för att du ska kunna använda våra tjänster.

Funktionella cookies används för att skapa teknologiskt avancerade och användarvänliga webbplatser och appar som automatiskt anpassar sig efter dina behov och önskemål så att du enkelt ska kunna göra sökningar och boka. Detta innefattar även grundläggande funktioner för säkerhet och tillgänglighet.

Exempel på vad dessa cookies används till:

  • De gör att vår webbplats och våra appar fungerar ordentligt, så att du kan skapa ett konto, logga in och hantera dina bokningar.

  • De kommer ihåg vilken valuta och vilket språk du har valt, dina tidigare sökningar och andra preferenser som gör att du kan använda vår webbplats och våra appar på ett effektivt sätt.

  • De kommer ihåg dina registreringsuppgifter, så att du slipper ange dina inloggningsuppgifter varje gång du besöker vår webbplats eller app. (Lösenorden är alltid krypterade.)

Analytiska cookies

Dessa cookies mäter och spårar hur vår webbplats och våra appar används. Vi använder denna information för att förbättra vår webbplats samt våra appar och tjänster.

Exempel på vad dessa cookies används till:

  • De hjälper oss att förstå hur besökare och kunder använder Booking.com och våra appar.

  • De hjälper oss att förbättra vår webbplats, våra appar och vår kommunikation för att vi ska vara intressanta och relevanta.

  • De ger oss en indikation om vad som fungerar och vad som inte fungerar på vår webbplats och i våra appar.

  • De hjälper oss att förstå hur effektiv vår marknadsföring och kommunikation är.

  • De ger oss information om hur användare interagerar med vår webbplats eller våra appar efter det att de har sett onlinereklam, såsom reklam på tredjepartssajter.

  • De informerar våra samarbetspartners om huruvida deras kunder drar nytta av några boendeerbjudanden som visas på deras webbplatser.

Den data som vi samlar in via dessa cookies kan bland annat vara vilka webbplatser du har besökt, vilka sidor du kommit ifrån och går vidare till, vilken typ av plattform du har använt, vilka mejl du har öppnat och agerat på, samt datum- och tidsangivelser. Detta betyder även att vi kan använda information om hur du interagerat med sidan eller appen, såsom antal klick du gjort på en viss sida, hur din muspekare rört sig och hur du har scrollat, vilka sökord du använt och vilken text du angett i olika fält.

Marknadsföringscookies

Dessa cookies används av Booking.com och våra betrodda samarbetspartners för att samla information om dig över tid, på olika plattformar som webbplatser och applikationer.

Marknadsföringscookies hjälper oss att bestämma vilka produkter, tjänster och intressebaserade annonser vi ska visa för dig, både på vår webbplats, i våra appar och på andra plattformar.

Exempel på vad dessa cookies används till:

  • De sorterar in dig i en särskild intresseprofil, till exempel baserat på vilka webbplatser du besöker och dina klickmönster. Vi använder dessa profiler för att visa personligt anpassat innehåll (exempelvis reseinspiration eller specifika boenden) på Booking.com och andra webbplatser.

  • De visar personligt anpassad och intressebaserad reklam både på Booking.coms webbplats, i våra appar samt på andra sajter. Det här kallas "retargeting" och baseras på din surfaktivitet, som exempelvis vilka resmål du sökt på, vilka boenden du tittat på och vilka priser som visats. Det kan även baseras på dina köpvanor eller andra onlineaktiviteter.

    Retargeting-annonser kan visas för dig både innan och efter att du lämnat Booking.com eftersom dess syfte är att uppmuntra dig till att surfa på eller återvända till vår webbplats. Du kan se dessa annonser på webbplatser samt i appar och mejl.

  • De integrerar sociala medier på vår webbplats och i våra appar. Det gör att du kan gilla eller dela innehåll eller produkter på sociala medier som Facebook, Instagram, YouTube, Twitter, Pinterest, Snapchat och LinkedIn.

    Dessa "gilla"- och "dela"-knappar fungerar genom att använda kod från respektive sociala medie-leverantör, vilket möjliggör att tredjepartscookies kan placeras på din enhet.

    Dessa cookies kan vara helt, men de kan även användas för att se vilka webbplatser du använder från deras nätverk, för att kunna skapa en profil över dina surfvanor och för att visa dig personligt anpassade annonser. Den här profilen skapas delvis utifrån jämförbar information som leverantörerna får från dina besök till andra webbplatser i deras nätverk.

    För att veta mer om vad sociala medie-leverantörer gör med dina personuppgifter kan du läsa deras regler för cookies och/eller deras sekretessregler. Facebook (inklusive Instagram, Messenger och Audience Network), Snapchat, Pinterest och Twitter. Tänk på att dessa regler kan uppdateras då och då.

Vi samarbetar med betrodda tredje parter för att samla in data. Ibland kan vi även komma att dela information med dessa tredje parter, exempelvis din mejladress eller ditt telefonnummer. Dessa tredje parter kan komma att koppla dina uppgifter med annan information som de samlar in för att definiera målgrupper eller använda sig av riktad marknadsföring. Följ dessa länkar för att få mer information om hur dessa tredje parter behandlar dina uppgifter: Hur Google använder information, Facebooks datapolicy.

Vi kan även använda annan teknik, till exempel pixlar, som vi inte kategoriserar som cookies eftersom de inte lagrar någon annan information på din enhet.

Ibland placerar vi pixlar i mejl, exempelvis i våra nyhetsbrev. En "pixel" är en elektronisk fil som bara består av en enda pixel. Filen placeras i mejlet och laddas när mejlet öppnas. Genom att använda mejlpixlar kan vi se om mejlet kommit fram, om och när du läste det och vad du klickar på.

Vi tar även emot samma typ av information för de pushnotiser som vi skickar till dig. Statistiken ger oss information om vad du läser, vilket vi använder för att optimera våra meddelanden och göra vår kommunikation mer relevant för dig.


Vilka valmöjligheter har du?

Besök gärna allaboutcookies.org eller hjälpsidan i din webbläsare för att läsa mer om cookies och hur du hanterar eller raderar dem.

I inställningarna för webbläsare som Internet Explorer, Safari, Firefox och Chrome kan du välja vilken typ av cookies du accepterar och vilka du inte vill tillåta. Var du hittar dessa inställningar beror på vilken webbläsare du använder:

Om du väljer att inte tillåta vissa funktionella cookies så kommer du eventuellt inte att kunna använda vissa funktioner på vår webbplats.

Utöver de specifika inställningar som vi kan erbjuda på Booking.com och i våra appar så kan du även välja bort vissa cookies:

  • Analytiska cookies

    För att hindra Google Analytics från att samla in analytisk data i vissa webbläsare kan du följa den här länken: Webbläsartillägget Google Analytics Opt-out (endast tillgängligt för datorer).

  • Marknadsföringscookies

    Vårt mål är att alltid samarbeta med företag inom reklam och marknadsföring som är medlemmar i NAI (Network Advertising Initiative) och/eller i IAB (Interactive Advertising Bureau).

    Medlemmar i NAI och IAB följer branschstandard och uppförandekoder som ger dig möjlighet att neka beteendebaserad marknadsföring.

    Besök www.networkadvertising.org för att hitta NAI-medlemmar som kan ha placerat marknadsföringscookies på din dator. För att neka beteendebaserad marknadsföring som rör en NAI-medlem kryssar du i rutan som gäller det företag du vill avregistrera dig från.

    Du kan också besöka www.youronlinechoices.com eller www.youradchoices.com för att läsa mer om hur du kan välja bort anpassad marknadsföring.

    Ibland går det att begränsa informationsdelningen i retargeting-syfte via inställningarna i din mobila enhet. Kom i så fall ihåg att även om du väljer bort ett marknadsföringsnätverk så betyder det inte att du inte längre kommer att se eller exponeras för onlinereklam eller marknadsföringsanalyser. Det innebär bara att det nätverk som du valt bort inte längre kommer att visa någon reklam som är anpassad baserat på dina webbpreferenser och användarmönster.

Vissa webbplatser har funktionen "spåra inte" som ger dig möjlighet att be att en webbplats inte ska spåra dig. Vi stödjer för närvarande inte webbläsarinställningar som förhindrar spårning.

Så här kan du kontakta oss

Om du har några frågor angående dessa regler för cookies kan du skicka ett mejl till dataprotectionoffice@booking.com.

Våra regler för cookies kan uppdateras då och då. Vi kontaktar dig med mer information om ändringarna är stora, om de har särskild betydelse för dig eller om de påverkar dina rättigheter gällande dataskydd. För att hålla dig uppdaterad om andra uppdateringar (som är mindre omfattande eller mindre relevanta) rekommenderar vi att du besöker den här sidan regelbundet.