Ana içeriğe atla

Şimdilik Türkiye'de bulunan müşterilerimiz bizimle maalesef sadece yurt dışı tesisler için rezervasyon yapabiliyor. Size hizmetlerimizi tamamıyla sunmamıza engel olan sorunları çözmeye çalışıyoruz. Yaşadığınız sıkıntıdan dolayı özür diler ve Booking.com'la ilişkinizin devamını dileriz.

Yazdır/Kaydet

Gizlilik ve Çerez Bildirimi

Gizlilik Bildirimi

5 Nis 2022

Her şeyden önce gizliliğiniz bizim için oldukça önemlidir. Bu tür bildirimlerin tümü bu noktaya değiniyor olabilir ancak bu konuda gerçekten ciddiyiz. Sizler Booking.com hizmetlerini kullanarak bize olan güveninizi gösteriyorsunuz; bizler de bu güveninize değer veriyoruz. Bize sağladığınız tüm kişisel verileri korumaya ve muhafaza etmeye sonuna kadar bağlıyız. Müşterilerimizin menfaatlerine en uygun şekilde hareket ediyor ve kişisel verilerinizin işlenmesi hususunda şeffaf davranıyoruz.

Bu metin kişisel verilerinizi nasıl kullandığımızı ve işlediğimizi en okunabilir ve şeffaf biçimde açıklamaktadır. Aynı zamanda kişisel verilerinizle ilişkili olarak kullanabileceğiniz hakları ve bizimle nasıl iletişime geçebileceğinizi anlatmaktadır. Booking.com’un çerezleri ve diğer benzeri takip teknolojilerini nasıl kullandığı açıklayan Çerez Bildirimimizi de okumanızı tavsiye ederiz.

Hizmetimizi daha önce kullandıysanız, Booking.com'un kendi web siteleri ve mobil uygulamalarının yanı sıra ortakların web siteleri ve sosyal medya gibi diğer online platformlar aracılığıyla da seyahatle ilgili online hizmetler sunduğunu biliyorsunuzdur. Okuyacağınız tüm bilgilerin genellikle bu platformların yalnızca biri veya ikisi için değil, tamamı için geçerli olduğunu belirtmek isteriz.

Bu münferit gizlilik bildirimi, yukarıda bahsi geçen tüm platformlar veya bu platformlarla bağlantılı herhangi başka bir yöntem (örneğin e-posta üzerinden müşteri hizmetleri ekibimizle iletişime geçtiğinizde) aracılığıyla topladığımız her türlü müşteri bilgisi için geçerlidir.

İş ortaklarımızdan biriyseniz, kişisel verilerin iş ilişkileri dahilinde nasıl ilaveten işlendiğini anlamak üzere İş Ortakları için Gizlilik Bildirimimize de göz attığınızdan emin olun.

Zaman zaman Gizlilik Bildiriminde değişiklik yapabiliyoruz. Dolayısıyla güncel gelişmelerden haberdar olduğunuzdan emin olmak için bu sayfayı ara sıra ziyaret etmenizi tavsiye ederiz. Gizlilik Bildiriminde sizi önemli ölçüde etkileyecek bir güncelleme yapmamız halinde, herhangi bir yeni faaliyet başlamadan önce sizi değişikliklerle ilgili bilgilendireceğiz.

Bu Gizlilik Bildiriminde kullandığımız terimler

“Gezi”, Gezi Tedarikçisinden sipariş edebileceğiniz, edinebileceğiniz, satın alabileceğiniz, ısmarlayabileceğiniz, ödemesini yapabileceğiniz, kiralayabileceğiniz, rezerve edebileceğiniz, birleştirebileceğiniz, tamamlayabileceğiniz veya Gezi Tedarikçisi tarafından size sunulabilecek farklı seyahat ürün ve hizmetleri anlamına gelmektedir.

"Gezi Tedarikçisi", Platform üzerinde zaman zaman Gezi Rezervasyonu için sunulabilecek konaklama tesisinin (ör. otel, motel, daire, oda ve kahvaltı tesisi, ev sahibi), turistik noktaların (ör. (tema) parklar, müzeler, gezi turları), ulaşımın (ör. kiralık arabalar, gemi gezileri, demiryolu, havaalanı ulaşımları, otobüs turları, transferler), tur operatörlerinin, seyahat sigortalarının ve herhangi başka bir seyahatin ya da ilgili ürün ve hizmetlerin tedarikçisi anlamına gelmektedir.

"Gezi Hizmeti", Booking.com tarafından sağlanan veya mümkün kılınan şekliyle platformda muhtelif zamanlarda Gezi Tedarikçileri tarafından sunulan çeşitli ürün ve hizmetlere ilişkin online alım satım, sipariş, (aracılı) ödeme veya rezervasyon hizmeti anlamına gelmektedir.

"Gezi Rezervasyonu" bir Gezinin sipariş edilmesi, satın alınması, ödemesinin yapılması, ayırtılması veya rezerve edilmesi anlamına gelir.


Booking.com ne tür kişisel verileri topluyor?

Bilgi sahibi olmadan mükemmel Gezi rezervasyonunu yapmanıza yardımcı olamayız. Bu nedenle hizmetlerimizi kullanırken belirli bilgileri sağlamanızı istiyoruz. Bunlar genellikle adınız, tercih ettiğiniz iletişim bilgileri, beraber seyahat ettiğiniz kişilerin isimleri ve ödeme bilgileriniz gibi rutin bilgilerdir. Ayrıca yaklaşan Gezinizle ilgili ilave bilgiler (örneğin öngörülen varış saatiniz) paylaşmayı da tercih edebilirsiniz.

Bunlara ek olarak hizmetlerimize erişmek için kullandığınız bilgisayar, telefon, tablet veya başka cihazlardan da bilgiler topluyoruz. Bu bilgiler IP adresi, kullandığınız tarayıcı ve dil ayarlarınızı içerir. Sizin hakkınızda başkalarından bilgi aldığımız veya otomatik olarak başka bilgiler topladığımız durumlar da oluyor.

Konuyla ilgili genel bilgileri burada paylaştık ancak topladığımız bilgiler hakkında daha fazla bilgi almak isterseniz bunları aşağıda daha ayrıntılı olarak açıklayacağız.

Topladığımız kişisel veriler hakkında daha fazla bilgi

Booking.com, kişisel verilerinizi neden topluyor ve kullanıyor?

Sizden kişisel bilgilerinizi istememizin asıl nedeni, online Gezi Rezervasyonlarınızı yönetmenize yardımcı olmak ve mümkün olan en iyi hizmetten faydalanmanızı sağlamak.

Ayrıca son fırsatlar ve özel teklifler ile ilgilenebileceğinizi düşündüğümüz diğer ürün veya hizmetler hakkında sizinle iletişime geçmek için de kişisel verilerinizi kullanıyoruz. Bu verilerin başka kullanım alanları da vardır. Bu alanları öğrenmek isterseniz daha ayrıntılı bir açıklamaya ulaşmak için okumaya devam edin.

Booking.com’un verilerinizi neden topladığı hakkında daha fazla bilgi

Booking.com sizin verilerinizi üçüncü taraflarla nasıl paylaşıyor?

Farklı şekillerde ve farklı nedenlerle Booking.com’un hizmetleriyle entegre olmuş farklı taraflar bulunmaktadır. Verilerinizi paylaşmamızın esas nedeni, Gezi Tedarikçisine Gezi Rezervasyonunuzun tamamlanması için ilgili bilgileri sunmaktır.

Buna ek olarak, size Booking.com hizmetlerinizi sunmak için başka tarafları da sürece dahil ediyoruz. Bu taraflar arasında örnek olarak finans kuruluşları, reklamcı kuruluşlar, Booking.com şirket grubunun alt kuruluşları ve Booking Holdings Inc. şirket grubunu oluşturan diğer şirketler yer alır. Ayrıca yasaların zorunluğu kıldığı bazı durumlarda verilerinizi devlet yetkilileri veya diğer yetkili merciler ile paylaşabiliriz.

Aşağıda bizimle paylaştığınız bilgilerin nasıl kullanıldığı ve bu taraflar arasında nasıl aktarıldığı daha ayrıntılı bir şekilde anlatılmaktadır.

Verilerin üçüncü taraflarla nasıl paylaşıldığı hakkında daha fazla bilgi

Kişisel verileriniz Booking Holdings Inc. şirket grubuyla nasıl paylaşılıyor?

Booking.com, Booking Holdings Inc. şirket grubunun bir parçasıdır. Verilerinizin Booking Holdings Inc. şirket grubu içinde nasıl paylaşılabileceği hakkında daha fazla bilgi için okumaya devam edin.

Booking Holdings Inc. dahilindeki veriler hakkında daha fazla bilgi

Kişisel verileriniz kara taşımacılığı hizmetleri için nasıl paylaşılıyor ve diğer amaçlarla işleniyor?

Booking.com ve (Booking Holdings Inc. şirket grubuna dahil olan) Rentalcars.com size Booking.com web siteleri ve uygulamaları (cars.booking.com veya taxi.booking.com gibi) aracılığıyla kara taşımacılığı hizmetleri sunmak için verilerinizi birlikte kullanırlar. Müşterek sorumluluğumuzun kapsamını ve sınırlı mahiyetini anlamak için daha fazla okuyun.

Veriler ve kara taşımacılığı hizmetlerimiz hakkında daha fazla bilgi

Kişisel verileriniz sigorta hizmetleri için nasıl paylaşılıyor ve diğer amaçlarla işleniyor?

Sigorta hizmetleri sunarken farklı taraflarla birlikte çalışırız. Verilerinizin sigorta işlemleri amacıyla nasıl kullanıldığını ve paylaşıldığını anlamak ve ilgili tarafların sorumlulukları hakkında bilgi almak için aşağıdaki bağlantıyı takip edin.

Veri ve sigorta ürünleri ve hizmetleri hakkında daha fazla bilgi

Booking.com, sizin veya Gezi Tedarikçinizin Booking.com aracılığıyla gönderdiği mesajları nasıl işler?

Booking.com, sizin ve Gezi Tedarikçilerinin Booking.com platformu aracılığıyla hizmetler ve mevcut Gezi Rezervasyonları hakkında bilgi veya talep alışverişinde bulunmanıza yardımcı olabilir. Booking.com'un bu mesajları nasıl aldığı ve işlediği hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak istiyorsanız okumaya devam edin.

Bu mesajların nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi

Booking.com, mobil cihazlardan nasıl faydalanıyor?

Ücretsiz uygulamalar sunuyor ve bu uygulamalar aracılığıyla da kişisel verileri toplayıp işliyoruz. Bu uygulamalar genel olarak web sitemizle aynı şekilde çalışır ancak bunlar aynı zamanda mobil cihazlarınızda mevcut olan konum hizmetlerinden de faydalanmanıza olanak sağlar.

Mobil cihazlardan alınan verileri nasıl kullandığımız hakkında daha fazla bilgi

Booking.com, sosyal medyadan nasıl faydalanıyor?

Sosyal medya kullanımı Booking.com hizmetlerine çeşitli şekillerde entegre edilebilir. Bu entegrasyon kişisel verilerinizden bazılarını tarafımızca toplanması veya bazı bilgilerinizin sosyal medya tedarikçisi tarafından alınması gibi faaliyetleri içerecektir. Bu bilgilerin nasıl kullanıldığı ve paylaşıldığı hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak istiyorsanız okumaya devam edin.

Sosyal medya verilerini nasıl kullandığımız hakkında daha fazla bilgi

Booking.com, kişisel verilerinizi korumak için ne gibi güvenlik ve muhafaza prosedürleri izliyor?

İşlediğimiz kişisel verilere yetkisiz erişim ve bu verilerin kötüye kullanılmasını önlemek için bir dizi prosedürü uygulamaya koyduk.

Güvenlik ve muhafaza prosedürleri hakkında daha fazla bilgi

Booking.com, çocuklara ait kişisel verileri nasıl işliyor?

Aksi belirtilmediği takdirde Booking.com, sadece 16 yaş üzerinde olunması durumunda kullanımına izin verilen bir hizmettir. Çocuklar hakkındaki bilgileri ancak ebeveynlerinin veya yasal vasilerinin rızası olması ya da bilgilerin ebeveynlerin veya yasal vasilerin kendileri tarafından bizimle paylaşılması durumunda işliyoruz.

16 yaşından küçük çocukların kişisel verileri hakkında daha fazla bilgi

Booking.com'la paylaştığınız kişisel verileri nasıl kontrol edebilirsiniz?

Sizin hakkınızda tuttuğumuz kişisel verileri istediğiniz zaman gözden geçirme hakkınız var. Kişisel verilerinize erişmeyi veya bu verilerin silinmesini bu formu göndererek talep edebilirsiniz. Kişisel verilerinizi kontrol etme haklarınızla alakalı daha fazla bilgi almak istiyorsanız okumaya buradan devam edin.

Kişisel verilerinizi nasıl kontrol edebileceğinizle ilgili daha fazla bilgi

Booking.com web sitesinde ve uygulamalarındaki kişisel verilerin işlenmesinden kim sorumludur?

Amsterdam, Hollanda’da bulunan Booking.com B.V., sunduğu hizmetlerin sağlanmasına yönelik kişisel verilerin işlenmesini kontrol eder. Bu gizlilik bildiriminde açıklanan bazı istisnalar hariç olmak kaydıyla bu hizmetlere web siteleri ve mobil uygulamaları dahildir.

Booking.com B.V.'nin kişisel verilere ilişkin sorumluluğu hakkında daha fazla bilgi

Ülkelere özel hükümler

Sizin için geçerli olan kanunlara bağlı olarak bazı ilave bilgiler sağlamamız gerekebilir. Daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız lütfen okumaya devam edin.

Ülkelere özel hükümler hakkında daha fazla bilgi


Booking.com ne tür kişisel verileri topluyor?

Görünüşe göre daha ayrıntılı bilgiler arıyorsunuz. Topladığımız bilgileri daha yakından incelemek için aşağıya göz atın.

Bize verdiğiniz kişisel veriler.

Booking.com, bize sağladığınız bilgileri toplar ve kullanır. Bir Gezi Rezervasyonu yaptığınızda (asgari düzeyde) adınız ve e-posta adresiniz sorulur.

Ayrıca Gezi Rezervasyonuna bağlı olarak ev adresinizi, telefon numaranızı, ödeme bilgilerinizi, doğum tarihinizi, mevcut konumunuzu (isteğe bağlı hizmetlerde) sizinle seyahat eden kişilerin isimlerini ve Gezinizle ilgili herhangi bir tercihinizi de (ör. beslenme veya erişilebilirlikle ilgili gereksinimler) sorabiliriz. Bazı durumlarda, Gezi Tedarikçisiyle online check-in de yapabilirsiniz; bunun için sizden pasaport bilgilerinizi veya bir sürücü ehliyeti ve imzaları paylaşmanızı isteyeceğiz.

Müşteri hizmetleri ekibimizle bağlantı kurmanız, Gezi Tedarikçinizle bizim aracılığımızla iletişime geçmeniz ya da bize farklı bir yoldan (ör. sosyal medya veya sohbet robotu) ulaşmanız gerekiyorsa sizinle ilgili bilgileri buralardan da toplayacağız. Bu durum, bizimle geri bildiriminizi paylaşmak için iletişime geçiyor olsanız da hizmetlerimizin kullanımıyla ilgili yardım almak istiyor olsanız da geçerlidir.

Ayrıca Gezinizde yaşadığınız deneyimleri başkalarıyla da paylaşmanız için değerlendirme yazmaya da davet edilebilirsiniz. Booking.com platformunda değerlendirme yazdığınızda, buraya eklediğiniz tüm bilgilerin yanı sıra profil adınızı ve (seçtiyseniz) fotoğrafınızı da toplayacağız.

Bize bilgi sağlayacağınız başka durumlar da vardır. Örneğin, mobil cihazınızda geziniyorsanız Booking.com’un mevcut konumunuzu görmesine izin vermeyi veya bazı iletişim bilgileri için bize erişim hakkı sunmayı seçebilirsiniz. Bu sayede size örneğin şehir rehberlerimizi göstererek, bulunduğunuz konuma en yakın restoranlarla ve turistik noktalarla ilgili önerilerde bulunarak veya başka tavsiyeler paylaşarak mümkün olan en iyi hizmeti ve deneyimi sunmamıza yardımcı olmuş olursunuz.

Bir kullanıcı hesabı oluşturursanız kişisel ayarlarınızı, yüklediğiniz fotoğrafları ve önceki rezervasyonlarda bıraktığınız değerlendirmeleri de saklayacağız. Bu kayıtlı veriler, gelecekteki Gezi Rezervasyonlarınızı planlayıp yönetmenizi veya sadece hesap sahibi olanlara sunulan diğer özelliklerden (teşvikler veya başka avantajlar gibi) faydalanmanızı sağlamak için kullanılabilir.

Bunlara ek olarak size referans programları veya çekiliş fırsatları da sunabiliriz ve bu programlara katılmanız da ilgili kişisel verileri bize sağlamanız anlamına gelecektir.

Başkaları hakkında bize verdiğiniz kişisel veriler.

Elbette sadece kendiniz için Gezi Rezervasyonu yapmıyor olabilirsiniz. Başkalarıyla birlikte bir Geziye çıkıyor veya başkasının yerine rezervasyon yapıyor olabilirsiniz. Her iki senaryoda da Gezi Rezervasyonu sürecinde ilgili kişilerin bilgilerini sağlayacaksınız.

Booking.com for Business hesabınız varsa, orada bir adres defteri tutarak başkalarının iş seyahatlerini planlamayı ve yönetmeyi daha kolay hale getirebilirsiniz.

Bazı durumlarda başkalarıyla bilgi paylaşmak için Booking.com'u kullanabilirsiniz. İlgili özelliği kullanırken açıklandığı üzere bir istek listesi paylaşmanız, bir seyahat topluluğunda yer almanız veya referans programına katılmanız buna örnek olarak verilebilir.

Bu noktada kişisel verilerini sağladığınız kişi veya kişilerin kişisel verilerinin sizin tarafınızdan paylaşıldığının farkında olmalarını ve Booking.com'un bu bilgileri (bu Gizlilik Bildiriminde tanımlandığı şekliyle) kullanış biçimini anlayıp kabul etmelerini sağlamanın sizin sorumluluğunuzda olduğunu da açıkça belirtmemiz gerekir.

Otomatik olarak aldığımız kişisel veriler.

Nihayetinde bir Gezi Rezervasyonu yapmış olsanız da olmasanız da web sitelerimizi veya uygulamalarımızı ziyaret ettiğinizde bazı bilgileri otomatik olarak toplarız. Bu bilgiler arasında IP adresiniz, hizmetlerimize eriştiğiniz tarih ve saat ile bilgisayarınızın donanım ve yazılımlarıyla ilgili bilgiler (işletim sistemi, kullanılan internet tarayıcısı, yazılım/uygulama sürümü verileri ve dil ayarlarınız gibi) yer alır. Ayrıca tıklamalar ve size gösterilen sayfalar hakkında da bilgi toplarız.

Bir mobil cihaz kullanıyorsanız cihazı tanımlayan verilerin yanı sıra cihaza özgü ayarlar, tipik özellikler, uygulama çökmeleri ve diğer sistem aktiviteleri hakkındaki verileri de toplarız. Bu tür bir cihaz kullanarak Gezi Rezervasyonu yaptığınızda sistemimiz rezervasyonunuzu nasıl (hangi web sitesinde) yaptığınızı ve/veya Booking.com web sitesine ya da uygulamasına hangi siteden geldiğinizi kaydeder.

Diğer kaynaklardan aldığımız kişisel veriler.

Ancak sizin verdiğiniz bilgilerin dışında başka kaynaklardan da sizin hakkınızda bilgi alabiliriz. İştirak ortakları, Booking.com şirket grubunun alt şirketleri, Booking Holdings Inc. şirket grubu bünyesindeki diğer şirketler ve diğer bağımsız üçüncü taraflar gibi iş ortakları bu kaynaklara örnek olarak verilebilir.

Bu ortaklardan aldığımız her şey sizin sağladığınız bilgilerle birleştirilebilir. Örneğin, Booking.com Gezi Rezervasyon hizmetleri Booking.com'da ve Booking.com uygulamalarında mevcut olup iştirak ortaklarının online olarak bulabileceğiniz hizmetlerine de entegre edilmiş halde bulunmaktadır. Bu hizmetlerden herhangi birini kullandığınız zaman rezervasyon bilgilerini iş ortaklarımıza sağlamış olursunuz ve onlar da bilgilerinizi bize iletir.

Sizinle Gezi Tedarikçileri arasındaki ödemelere aracılık etmeleri için üçüncü taraf hizmet sağlayıcılarıyla da entegre olarak çalışıyoruz. Bu hizmet sağlayıcıları, olabildiğince sorunsuz bir deneyim yaşamanız adına Gezi Rezervasyonunuzu işleme alabilmemiz için ödeme bilgilerinizi bizimle paylaşmaktadır.

Örneğin kötü davranış sergilediğiniz için Gezi Tedarikçilerinden sizinle ilgili şikayet aldığımız üzücü durumlarda da bu bilgileri topluyoruz.

Bunlara ek olarak, platformlarımıza entegre edilmiş olan iletişim hizmetleri aracılığıyla da sizinle ilgili veri alabiliriz. Bu iletişim hizmetleri, rezervasyon yaptığınız Gezi Tedarikçisiyle konaklamanızla ilgili görüşmek için iletişime geçmenize olanak tanır. Bazı durumlarda bu iletişim faaliyetleri (kim olduğunuz, nereden aradığınız ve aramanın tarihi ve uzunluğu gibi) hakkında meta verilere ulaşabiliriz.

Ayrıca size daha alakalı reklamlar göstermek için de sizinle ilgili bilgiler (Booking.com sosyal medya ortaklarının sunduğu ilave çerez verileri gibi) alabiliriz. Lütfen daha fazla bilgi için Booking.com, kişisel verilerinizi neden topluyor ve kullanıyor? bölümünü okuyun.

Booking.com kullanıcı hesabınızı sosyal medya hesabınıza bağladığınızda Booking.com ile söz konusu sosyal medya sağlayıcısı arasında veri alışverişlerini tetikleyebilirsiniz. Bu verileri paylaşmamayı seçme hakkınız her zaman için mevcuttur.

Gezi Tedarikçileri de sizinle ilgili bilgileri Booking.com ile paylaşabilir. Örneğin bekleyen bir Gezi Rezervasyonuyla ilgili destek almak için sorularınız varsa veya bir Gezi Rezervasyonu hakkında itirazlar varsa veya başka sorunlar çıkmışsa bu durum yaşanabilir.


Booking.com, kişisel verilerinizi neden topluyor ve kullanıyor?

Hakkınızda toplanan bilgileri çeşitli amaçlar için kullanıyoruz. Kişisel verileriniz aşağıdaki şekillerde kullanılabilir:

  1. Gezi Rezervasyonları: Her şeyden önce kişisel verilerinizi online Gezi Rezervasyonunuzu tamamlamak ve yönetmek için kullanıyoruz ve bu da size bu hizmeti sunmamız açısından önem taşımaktadır. Size Gezi Rezervasyonunuzla ilgili onay, değişiklik ve hatırlatma amaçlı gibi mesajlar göndermemiz bu amaca hizmet etmektedir. Gezi Tedarikçisiyle online check-in işlemlerini gerçekleştirebilmek amacıyla veya olası depozitolara ilişkin olarak kişisel verilerinizin işlenmesi de bazı durumlarda buna dahil olabilir.

  2. Müşteri hizmetleri: Yerel ofislerimizde 20'den fazla dilde uluslararası müşteri hizmetleri sunuyoruz. Günün 24 saati, haftanın 7 günü yanınızdayız. Rezervasyon bilgileri veya kullanıcı hesabınızla ilgili bilgiler gibi alakalı ayrıntıları global müşteri hizmetleri ekibimizle paylaşmamız, ihtiyacınız olduğunda size yanıt verebilmemizi sağlar. Buna doğru Gezi Tedarikçisiyle iletişime geçmenize yardımcı olmak ve Gezi Rezervasyonunuz hakkında aklınızda olabilecek tüm sorulara (veya konuyla ilgili diğer tüm sorulara) yanıt vermek de dahildir.

  3. Hesap özellikleri: Booking.com kullanıcıları web sitemizde veya uygulamalarımızda hesap oluşturabilir. Bize verdiğiniz bilgileri bu hesabı yönetmek için kullanarak birtakım faydalı işlemler yapabilmenizi sağlarız. Gezi Rezervasyonlarınızı yönetebilir, özel fırsatlardan faydalanabilir, gelecekte kolayca Gezi Rezervasyonu yapabilir ve kişisel ayarlarınızı yönetebilirsiniz.

    Kişisel ayarlarınızı yöneterek listeler kaydedip paylaşabilir, fotoğraf paylaşabilir, arattığınız Gezi Hizmetlerini kolayca görüntüleyebilir ve seyahatle ilgili olarak sağladığınız diğer bilgilere göz atabilirsiniz. Ayrıca yazdığınız tüm değerlendirmeleri de görebilirsiniz.

    İsterseniz kendi adınız veya seçtiğiniz bir profil adı altında herkese açık bir profil oluşturabilir ve böylece kullanıcı hesabınızın parçası olarak belirli bilgileri paylaşabilirsiniz.

    Booking.com Business hesabınız varsa söz konusu hesap altında iletişim bilgilerini kaydedebilir, iş amaçlı rezervasyonları yönetebilir ve diğer hesap sahiplerini aynı Booking.com Business hesabına bağlayabilirsiniz.

  4. Online gruplar: Hesap sahiplerine seyahat toplulukları gibi online gruplar veya forumlar aracılığıyla birbirleriyle bağlantı kurup etkileşimde bulunma şansı sunuyoruz.

  5. Pazarlama faaliyetleri: Bilgilerinizi aynı zamanda pazarlama faaliyetleri için kullanırız. Bu faaliyetlere şunlar dahildir:

    1. İletişim bilgilerinizi kullanarak size seyahatle ilgili ürün ve hizmet haberleri düzenli olarak göndeririz. E-posta pazarlaması mesajlarının aboneliğinden istediğiniz zaman hızlı bir şekilde hiç zorlanmadan çıkabilirsiniz. Tek yapmanız gereken her bir basın bülteninde veya diğer mesajlarda yer alan “Abonelikten çık” bağlantısına tıklamanız.

    2. Bilgilerinize göre Booking.com web sitesi, mobil uygulamaları veya üçüncü taraf web siteleri/uygulamalarında (sosyal medya platformları dahil) size özel fırsatlar gösterilebilir ve sitede size gösterilen içerikler kişiselleştirilebilir. Bunlar Booking.com web sitesinde ya da diğer ortak markalı sitelerde doğrudan rezerve edebileceğiniz fırsatlar veya ilginizi çekebileceğini düşündüğümüz başka üçüncü taraf fırsatları veya ürünleri olabilir.

    3. Başka promosyon etkinliklerine (çekiliş, referans programları veya yarışmalar gibi) katıldığınızda bu promosyonları yönetmek için sadece ilgili bilgiler kullanılacaktır.

  6. Sizinle iletişime geçmek: E-posta, sohbet robotu, posta, telefon veya kısa mesaj da dahil olmak üzere başka şekillerde sizinle iletişime geçtiğimiz zamanlar olabilir. Seçtiğimiz yöntem, daha önce paylaştığınız iletişim bilgilerine dayanır.

    Bize gönderdiğiniz yazışmaları işleriz. Bunun için çeşitli sebepler olabilir ve bunlardan bazıları şunlardır:

    1. Siz veya Gezi Tedarikçiniz tarafından gönderilen herhangi bir talebi yanıtlamak ve ele almak. Booking.com, müşterilere ve Gezi Tedarikçilerine Booking.com aracılığıyla Gezi Tedarikçileri ve mevcut Gezi Rezervasyonları hakkında bilgi, talep ve yorum alışverişinde bulunmaları için çeşitli yollar sunar. Daha fazla bilgi için “Sizin veya Gezi Tedarikçinizin Booking.com aracılığıyla gönderdiği mesajları Booking.com nasıl işler?” başlıklı bölümü okuyabilirsiniz.

    2. Online bir Gezi Rezervasyonuna başladıysanız ancak tamamlamadıysanız sizi rezervasyonunuza devam etmeye davet etmek üzere sizinle iletişime geçebiliriz. Gezi Tedarikçisi aramanıza veya rezervasyon bilgilerinizi tekrar doldurmanıza gerek kalmadan işleminize kaldığınız yerden devam edebilmenizi sağladığı için bu ilave hizmetin sizin için faydalı olduğuna inanıyoruz.

    3. Hizmetlerimizi kullandığınızda Booking.com veya Gezi Tedarikçisi ile ilgili deneyiminiz hakkında bir değerlendirme yazmanız için size bir anket veya davet gönderebiliriz.

    4. Seyahate çıktığınızda yardıma ihtiyacınız olması durumunda Booking.com ile nasıl iletişime geçebileceğiniz, Gezinizi planlarken size faydalı olabileceğini düşündüğümüz veya Gezinizden en iyi nasıl faydalanabileceğinizi açıklayan bilgiler gibi Gezi Rezervasyonunuzla ilgili başka materyaller de gönderebiliriz. Ayrıca size yaklaşan Gezi Rezervasyonlarıyla ilgili materyaller veya Booking.com aracılığıyla yaptığınız önceki Gezi Rezervasyonlarının bir özetini de gönderebiliriz.

    5. Yaklaşan bir Gezi Rezervasyonunuz olmasa bile size aralarında güvenlik uyarılarının da yer alabileceği idari mesajlar göndermemiz gerekebilir.

    6. Kötü davranış halinde, size bir bildirim ve/veya uyarı gönderebiliriz.

  7. Pazar araştırması: Bazen müşterilerimizi pazar araştırmalarına katılmaya davet ederiz. Hangi kişisel verilerin toplanacağını ve bu verilerin nasıl kullanılacağını anlamak için lütfen söz konusu davetle birlikte gönderilen bilgilere göz atın.

  8. Hizmetlerimizi iyileştirmek: Kişisel verileri analiz ve ürün iyileştirmeleri için de kullanırız. Bunu hizmetlerimizi daha iyi hale getirip kullanıcı deneyimini geliştirme taahhüdümüz kapsamında gerçekleştiririz.

    Bu bağlamda verileri hem test ve sorun giderme hem de işletmemiz hakkında istatistikler oluşturma amacıyla da kullanırız. Buradaki asıl amaç, hizmetlerimizin performansına ve kullanımına ilişkin içgörüler elde etmek ve en nihayetinde web sitemizi ve uygulamalarımızı optimize edip kişiselleştirerek kullanımlarını daha kolay ve anlamlı hale getirmektir. Bu analitik işler için mümkün olduğunca anonim hale getirilmiş ve kimliğin tespit edilemediği kişisel veriler kullanmaya çalışırız.

  9. Bulunduğunuz konuma bağlı olarak size uygun en iyi fiyatı sağlamak: Uygulamalarımızda veya web sitemizde konaklama tesisi, kiralık araba veya uçuş vb. için arama yaptığınızda Avrupa Ekonomik Alanı’nda mı yoksa başka bir ülkede mi olduğunuzu onaylamak üzere IP adresinizi işleriz. Bunu yapmamızın amacı bulunduğunuz bölge (AEA) veya ülke (AEA dışı) için en iyi fiyatı size sunmaktır.

  10. Müşteri değerlendirmeleri ve seyahat noktalarıyla ilgili diğer bilgiler: Geziniz sırasında ve sonrasında değerlendirme bırakmanız için size davet gönderebiliriz. Aynı zamanda sizin yerinize birlikte seyahat ettiğiniz veya adına rezervasyon yaptığınız kişilerin bu işlemi gerçekleştirmesini de mümkün kılabiliriz. Bu davet ile Gezi Tedarikçisi veya seyahat noktası hakkında bilgi sağlamanız istenir.

    Booking.com hesabınız varsa değerlendirmenizin yanında gerçek adınız yerine takma bir ad görünmesini tercih edebilirsiniz. Takma ad belirlemek istiyorsanız bu işlemi hesabınızın ayarlarından gerçekleştirebilirsiniz. İsterseniz bir profil resmi de ekleyebilirsiniz.

    Değerlendirmeyi tamamlayarak (Şartlar ve Koşullarımızda ayrıntılı şekilde tanımlandığı haliyle) değerlendirmenizin örneğin web sitelerimizde, mobil uygulamalarımızda, sosyal medya hesaplarımızda ve sosyal medya uygulamalarımızdaki ilgili Gezi Tedarikçisi bilgi sayfasında, ilgili Gezi Tedarikçisinin online platformunda veya iş ortağının web sitesinde görüntülenebileceğini kabul etmiş olursunuz. Değerlendirmelerin amacı kullandığınız Gezi Hizmetinin kalitesi, seçtiğiniz seyahat noktası veya paylaşmayı tercih ettiğiniz başka deneyimler hakkında diğer gezginleri bilgilendirmektir.

  11. Arama takibi: Müşteri hizmetleri ekibimizi aradığınızda Booking.com otomatik bir telefon numarası tespit sistemini kullanarak telefon numaranızı mevcut rezervasyonlarınızla eşleştirir. Bu işlem hem size hem de müşteri hizmetleri ekibimize zaman kazandırabilir. Ancak rezervasyon bilgilerinizin gizliliğinin sağlanmasına yardımcı olmak amacıyla müşteri hizmetleri ekibimiz yine de bilgilerinizi doğrulamayı talep edebilirler.

    Müşteri hizmetleri ekibimizle yapılan görüşmeler canlı olarak dinlenebilir veya bu aramalar kalite kontrolü ve eğitim amacıyla kaydedilebilir. Kayıtların şikayet ve yasal taleplerin ele alınması ile sahtecilik faaliyetlerinin tespiti için kullanılması da buna dahildir.

    Tüm aramaları kaydetmemekteyiz. Bir aramanın kaydedilmesi halinde, her kayıt otomatik olarak silinmeden önce sınırlı bir süre boyunca saklanır. Buna, kaydın dolandırıcılık soruşturması veya yasal amaçlarla saklanmasının gerekli olduğunu belirlediğimiz durumlar dahil değildir. Bunun hakkında daha fazla bilgiye aşağıda yer verilmiştir.

  12. Güvenli ve güvenilir hizmet tanıtımı: Siz, Gezinizde yanınızda getirdiğiniz kişiler, Booking.com'un iş ortakları ve Gezi Tedarikçilerimiz için güvenilir bir ortam oluşturmak amacıyla sahtecilik ile diğer yasa dışı ve istenmeyen eylemlerin tespit edilmesi ve önlenmesi için belirli kişisel verileri sürekli analiz eder ve kullanırız.

    Benzer şekilde, kişisel verileri bir güvenlik endişesi bildirdiğiniz durumlar veya kullanıcıların ve rezervasyonların doğrulanması dahil risk değerlendirme ve güvenlik amaçlarıyla da kullanırız. Bu işlemi gerçekleştirdiğimizde belirli Gezi Rezervasyonlarını değerlendirmemizi tamamlayana dek durdurabilir veya askıya alabiliriz.

  13. Yasal amaçlar: Son olarak belirli durumlarda yasal talepler ve anlaşmazlıklarla ilgilenmek ve bunları bir sonuca bağlamak, mevzuata ilişkin soruşturmalar ve uyumluluk, Booking.com online rezervasyon hizmeti kullanım şartlarını uygulama veya kanun yetkililerinin yasal taleplerine uygunluk sağlama amacıyla bilgilerinizi kullanmamız gerekebilir.

    Kişisel verilerinizi Booking.com'a vermek gönüllülük esasına dayanır. Ancak bazı kişisel verileri toplayamadığımız takdirde size belirli hizmetleri sunamayabiliriz. Örnek olarak isminizi ve iletişim bilgilerinizi almazsak Gezi Rezervasyonunuzu işleme alamayız.

    Kişisel verileri işlemek için hukuki sonuçlar doğuran veya benzer şekilde sizi kayda değer ölçüde etkileyecek otomatik yöntemler kullanmamız durumunda hak ve özgürlüklerinizin korunması için gereken tedbirleri daima uygulayacağız. İnsan müdahalesi talep etme hakkı da bunlara dahildir.

Yukarıda tanımlandığı haliyle kişisel verilerinizi işleme almak için aşağıdaki yasal dayanaklara itibar ederiz:

Geçerli olduğu üzere, A ve B amaçları doğrultusunda Booking.com bir sözleşmeyi yerine getirmek, özellikle Gezi Rezervasyonunuzu sonuca ulaştırmak ve icra etmek için kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olduğu yasal dayanağına itibar eder.

Gereken kişisel veriler temin edilmezse Booking.com Gezi Rezervasyonunu sonuca ulaştıramaz veya müşteri hizmetleri desteği sunamayız. C ila L maddelerinde belirtilen amaçlar bakımından Booking.com; hizmetleri temin etmek ve iyileştirmek, sahteciliği ve diğer yasadışı hareketleri önlemek için kendisinin (veya üçüncü tarafların) meşru menfaatlerine itibar eder (C-L bölümleri altında daha ayrıntılı açıklandığı üzere).

Booking.com kişisel verileri kendine veya üçüncü bir tarafa ait meşru menfaatler doğrultusunda kullanırken, kişisel verilerinizin korunması amacıyla sizin hak ve menfaatleriniz ile kendine veya üçüncü tarafa ait hak ve menfaatleri her zaman için dengeleyecektir. M amaçları bakımından Booking.com geçerli olduğu durumlarda (kanuni yasa uygulama talepleri gibi) yasal yükümlülüklere uygunluğa itibar eder.

Son olarak, geçerli yasalar doğrultusunda gerekli olduğu durumlarda Booking.com kişisel verilerinizi e-posta pazarlaması veya kanunların gerektirdiği başka amaçlar doğrultusunda işlemeden önce sizin rızanızı alacaktır.

C ila L maddelerinde belirtilen işleme hususlarına itiraz etmek istiyorsanız ve herhangi bir devre dışı bırakma mekanizması size doğrudan sunulmamışsa (örneğin hesap ayarlarınızda) lütfen dataprotectionoffice@booking.com adresinden bizimle iletişime geçin.


Booking.com sizin verilerinizi üçüncü taraflarla nasıl paylaşıyor?

Bazı durumlarda kişisel verilerinizi üçüncü taraflarla paylaşırız. Bu üçüncü taraflardan bazıları şunlardır:

  1. Rezervasyon yaptığınız Gezi Tedarikçisi: Gezi Rezervasyonunuzu tamamlamak için ilgili rezervasyon bilgilerini rezervasyon yaptığınız Gezi Tedarikçisine iletiriz. Bu, sizin için gerçekleştirdiğimiz en önemli faaliyetlerden biridir.

    Gezi Rezervasyonuna ve Gezi Tedarikçisine bağlı olarak, paylaştığımız bilgiler adınız, iletişim ve ödeme bilgileriniz, size eşlik eden kişilerin adları ile Gezi Rezervasyonunuzu yaptığınızda belirttiğiniz tüm bilgi ve tercihleri içerebilir.

    Belirli durumlarda Gezi Tedarikçisine geçmiş faaliyetlerinizle ilgili bazı ilave bilgiler de sağlarız. Geçmişte bu Gezi Tedarikçisinden rezervasyon yapıp yapmadığınız, Booking.com’dan yaptığınız ve tamamladığınız rezervasyonların sayısı, sizinle ilişkili herhangi bir kötü davranış bildiriminde bulunulmadığına dair onay, geçmişte iptal ettiğiniz rezervasyonların yüzdesi veya geçmiş rezervasyonlarınız hakkında değerlendirme yazıp yazmadığınız bu bilgilere dahildir.

    Geziniz hakkında bir sorunuz varsa talebinizle ilgilenmek için Gezi Tedarikçisiyle iletişime geçebiliriz. Ödeme Booking.com web sitesi aracılığıyla rezervasyon sürecinde yapılmadığı müddetçe, kredi kartı bilgilerinizi (bu bilgileri bize sağladığınızı farz ederek) ödeme işlemlerinizle ilgilenmesi için rezervasyon yaptığınız Gezi Tedarikçisine ileteceğiz.

    Gezi Rezervasyonuyla ilgili taleplerin veya anlaşmazlıkların olması durumunda, durumu çözmek için gereken şekilde, iletişim bilgilerinizi veya rezervasyon süreciyle ilgili diğer bilgileri Gezi Tedarikçisine sağlayabiliriz. Bunlar bir Gezi Rezervasyonun yapıldığına kanıt olarak veya iptal nedenlerini teyit etmek için rezervasyon onayınızın bir kopyasını ve e-posta adresinizi içerebilecek, ancak bunlarla sınırlı olmayabilecektir.

    Eksiksizliği sağlamak için, Gezi Tedarikçileri kişisel verilerinizi Booking.com’un kontrolü dışında daha farklı şekilde işleyecektir. Gezi Tedarikçileri ayrıca, örneğin ek hizmetler sağlamak veya yerel kısıtlamalara uymak amacıyla, ek kişisel veriler talep edebilir. Varsa, kişisel verilerinizi nasıl işlediğini anlamak için lütfen Gezi Tedarikçisinin Gizlilik Bildirimini okuyun.

  2. Bağlantı Ortakları: Belirli Gezi Tedarikçilerinin rezervasyonunuzu nihai hale getirmek ve yönetebilmek için kişisel verilerinizi sözleşmeli bir Bağlantı Ortağıyla paylaşmamıza gerek duyabileceğini hatırlatmak isteriz. Bağlantı Ortakları Gezi Tedarikçilerinin adına hareket eder ve onların rezervasyonlarını yönetmelerine yardımcı olur.

  3. Yerel Booking.com ofisiniz: Booking.com hizmetlerinin kullanımını desteklemek için bilgileriniz Booking.com şirket grubunun müşteri hizmetleri vb. konularla ilgilenen yardımcı şirketleriyle paylaşılabilir. Booking.com şirket grubu hakkında daha fazla bilgi edinmek için Booking.com Hakkında sayfasını ziyaret edin.

  4. Üçüncü taraf hizmet sağlayıcıları: Hizmetlerimizi sunmamıza destek olmaları için Booking.com şirket grubunun dışından hizmet sağlayıcılarıyla çalışırız. Bu hizmetlerden bazıları şunlardır:

    • Müşteri desteği

    • Pazar araştırması

    • Sahtecilik faaliyetlerinin tespiti ve önlenmesi (sahtecilik karşıtı incelemeler dahil)

    • Sigorta hak talepleri

    • Ödeme

      Ödemeleri işlemek, ters ibrazları ele almak veya faturalandırma tahsil hizmetleri sağlamak için üçüncü tarafları kullanırız. Gezi Rezervasyonunuz için siz veya rezervasyonunuzu yapmak üzere kullanılan kredi kartı sahibi tarafından ters ibraz talep edilmesi durumunda, ters ibrazı işleme alabilmeleri için ödeme hizmeti sağlayıcısı ve ilgili mali kurumla belirli rezervasyon bilgilerini paylaşmamız gerekir. Buna rezervasyon onayınızın veya rezervasyonunuzu yapmak için kullanılan bilgisayarın IP adresi dahil olabilir. Sahtecilik tespiti ve önlenmesi amaçlarıyla kati surette gerekli görmemiz durumunda ilgili mali kurumlarla bilgi paylaşımı yapabiliriz.

    • Pazarlama hizmetleri

      İlgili reklamların doğru kişilere gösterilmesini sağlamak için üçüncü taraflar aracılığıyla Booking.com hizmetlerinin pazarlamasının bir parçası olarak reklamcılık ortaklarımızla e-posta adresiniz dahil olmak üzere kişisel verileri paylaşıyoruz. E-posta adresinizin var olan bir müşteri veri tabanıyla eşleştirilebilmesi için şifreleme gibi teknikler kullanarak e-posta adresinizin başka amaçlarla kullanılmamasını sağlarız. Diğer kişiselleştirilmiş reklamlar ve seçimlerimiz hakkında bilgi almak için lütfen Çerez Bildirimimizi okuyun.

    • Reklamcılık ortakları

      Sunduğumuz teklifleri diğer Online Seyahat Acentelerinden (OTA) gelen tekliflerle karşılaştırmanıza olanak sağlamak için meta arama sağlayıcıları gibi reklamcılık ortaklarından faydalanırız. Bir reklamcılık ortağını kullandıktan sonra Booking.com’da rezervasyon yaptığınızda, Booking.com’da yaptığınız rezervasyonun detaylarını ilgili ortağa göndereceğiz.

  5. Yetkili makamlar: Yasalar tarafından gerekli olduğu ölçüde veya cezai eylemler ve sahteciliğin önlenmesi, tespiti ve kovuşturması için kati surette gerekli olduğu durumlarda ya da başka bir şekilde yasal olarak yükümlü olmamız durumunda kişisel verileri kanun uygulayıcı makamlarla paylaşırız. Kendimize veya ortaklarımıza ait hak veya mülkleri korumak ve savunmak için de kişisel verileri yetkili makamlarla paylaşmamız gerekebilir.

  6. İş ortakları: Dünya çapında pek çok iş ortağıyla çalışıyoruz. Bu iş ortakları Gezi Tedarikçilerimizin hizmetleri ve ürünleri dahil olmak üzere Booking.com hizmetlerinin dağıtımını ve reklamını yapmaktadır.

    İş ortaklarımızdan birinin web sitesinde veya uygulamalarında rezervasyon yaptığınızda adınız ve e-posta adresiniz, adresiniz, ödeme bilgileriniz ve diğer ilgili bilgiler gibi bu iş ortaklarına sağladığınız kişisel veriler Gezi Rezervasyonunuzu tamamlamamız ve yönetmemiz için bize iletilecektir.

    Müşteri hizmetlerinin iş ortağı tarafından sağlanması halinde, Booking.com uygun ve etkili destek hizmetine ulaşmanızı sağlamak için rezervasyonunuzla ilgili alakalı bilgileri iş ortaklarıyla (gerektiğinde ve gerektiği ölçüde) paylaşacaktır.

    İş ortaklarımızdan birinin web sitesi aracılığıyla rezervasyon yaptığınızda iş ortakları söz konusu rezervasyonla ilişkili kişisel verilerinizin belirli bir kısmını ve bu ortaklarımızın web sitelerindeki hareketlerinizi alabilirler. Bu işlem iş ortaklarımızın ticari amaçları doğrultusunda gerçekleştirilir.

    İş ortaklarından birinin web sitesinde rezervasyon yaptığınızda bu iş ortaklarının kişisel verilerinizi nasıl işlediklerini anlamak istiyorsanız lütfen zaman ayırarak bu iş ortaklarının gizlilik bildirimlerini de okuyun.

    Sahtecilik tespiti ve önlenmesi amaçlarıyla ancak sadece kati surette gerektiği durumlarda kullanıcılarımız hakkında iş ortaklarıyla karşılıklı bilgi paylaşımı da yapabiliriz.

    Sizi veya Gezi Tedarikçisini ilgilendiren bir sigorta hak talebi yapılırsa, sigorta şirketinin işlem yapmaya devam etmesi için gerekli verileri (kişisel veriler dahil) sağlayabiliriz.

    • Ortak Teklifi: Size bir “Ortak Teklifi” sunabiliriz. “Ortak Teklifi” işareti taşıyan bir konaklama rezervasyonu yaptığınızda; rezervasyonunuz, rezervasyon yaptığınız konaklama tesisinden ayrı bir Gezi Tedarikçisi tarafından gerçekleştirilecektir. Rezervasyon süreci kapsamında bazı ilgili kişisel verileri bu iş ortağıyla paylaşmamız gerekecektir.

      Bir Ortak Teklifinden faydalanarak rezervasyon yaparsanız, Gezi Tedarikçisi hakkında daha fazla bilgi edinmek ve kişisel verilerinizin bu Gezi Tedarikçisi tarafından diğer amaçlarla nasıl işleneceğini öğrenmek için lütfen rezervasyon sırasında sağlanan bilgileri inceleyin veya rezervasyon onayınıza göz atın.

  7. Booking Holdings Inc. şirket grubu: Kişisel verilerinizi Booking Holdings Inc. şirket grubuyla nasıl paylaştığımız hakkında bilgi alın.

Booking.com küresel bir işletmedir. Bu Gizlilik Bildiriminde açıklandığı şekilde, sizden topladığımız veriler, bilgileri ilk olarak sağladığınız ülkeyle aynı veri koruma yasalarına sahip olmayabilecek ülkelerden erişilebilir olabilir, bu ülkelere aktarılabilir veya bu ülkelerde saklanabilir. Bu gibi durumlarda verilerinizi bu Gizlilik Bildiriminde açıklandığı şekilde koruyacağız.

Avrupa Ekonomik Alanı'nda (AEA) bulunuyorsanız da bu durum geçerli olabilir. Verilerinizin aktarılabileceği ülkelerde, kişisel verileriniz için Avrupa Ekonomik Alanı’ndaki yasalarla aynı düzeyde koruma sağlayan yasalar bulunmayabilir. Bu gibi durumlarda, bu aktarmaların Avrupa gizlilik yasalarına uygun olmasını sağlamak için uygun önlemleri alacağız.

Özellikle de verileriniz üçüncü taraf hizmet sağlayıcılarına aktarıldığında; onlarla uygun akdi, kurumsal ve teknik önlemleri belirler ve uygularız. Bu, Avrupa Komisyonu tarafından onaylanan Standart Sözleşme Maddelerini uygulamaya koyarak, verilerin aktarılabileceği ülkeleri inceleyerek ve belirli teknik ve organizasyonel güvenlik önlemleri getirerek gerçekleştirilir.

Bazı belirli durumlarda, verilerinizi Avrupa Ekonomik Alanı dışına aktarırız çünkü bu sizin menfaatinizedir veya sizinle aramızdaki sözleşmenin yapılması veya yürütülmesi için gereklidir. Örneğin, Booking.com üzerinden veya bir iş ortağı aracılığıyla rezervasyon yaptığınızda, verilerinizi Avrupa Ekonomik Alanı dışında bulunan bir Gezi Tedarikçisine veya iş ortağımıza aktarmamız gerekebilir.

Bizimle dataprotectionoffice@booking.com adresinden iletişime geçerek, uyguladığımız güvenlik önlemlerinin bir kopyasını görmek isteyebilirsiniz (mümkün olduğu durumlarda).


Kişisel verileriniz Booking Holdings Inc. şirket grubuyla nasıl paylaşılıyor?

Booking.com, Booking Holdings Inc. şirket grubunun bir parçasıdır. Daha fazla bilgiye Bookingholdings.com adresinden ulaşabilirsiniz.

Sizinle ilgili kişisel verileri aşağıdaki amaçlar doğrultusunda Booking Holdings Inc. şirket grubundaki diğer şirketlerden alabilir veya kişisel verilerinizi bu şirketlerle paylaşabiliriz:

  1. Hizmet sağlamak (rezervasyon yapmak, idare etmek ve yönetmek ya da ödemelere aracılık etmek dahil)

  2. Müşteri hizmetleri olanağı sağlamak

  3. Sahtecilik veya diğer yasa dışı faaliyetleri ile veri ihlallerini tespit etmek, önlemek ve araştırmak

  4. Analiz ve ürün iyileştirme

  5. Kişiselleştirilmiş fırsatlar sağlamak ya da kendi rızanız doğrultusunda veya yürürlükteki yasaların izin verdiği şekilde size reklam göndermek

  6. Bu tür paylaşılan verilere ilişkin barındırma, teknik destek, genel idame ve güvenlik faaliyetleri

  7. Yürürlükteki yasalarla uyumluluk sağlamak

Geçerli olduğu durumlarda ve aksi belirtilmedikçe, A-F maddelerinde belirtilen amaçlar doğrultusunda Booking.com kişisel verilerin paylaşım ve alım faaliyetleri için meşru menfaatlerine itibar eder. G maddesinde belirtilen amaç doğrultusunda, Booking.com geçerli olduğu durumlarda yasal yükümlülüklerle (hukuka uygun kanun uygulama talepleri gibi) uyumluluk sağlamaya itibar eder.

Örnek olarak Booking.com, müşterilere kara taşıma hizmeti sunmak için Rentalcars.com'la yakın iş birliği içindedir. Daha fazla bilgi için lütfen “Kişisel verileriniz kara taşımacılığı hizmetleri için nasıl paylaşılıyor ve diğer amaçlarla işleniyor?” bölümünü okuyun.

Booking Holdings Inc. şirketler grubu içindeki tüm şirketlerin, online platformlarında tüm kullanıcıların sahtecilik faaliyetlerinden korunmasını sağlamak için müşterilerin kişisel verilerini karşılıklı olarak alıp vermeleri gerekebilir.


Kişisel verileriniz kara taşımacılığı hizmetleri için nasıl paylaşılıyor ve diğer amaçlarla işleniyor?

Rentalcars.com olarak ticari faaliyette bulunan Booking.com Transport Limited, Birleşik Krallık yasalarına göre kurulmuş ve 100 New Bridge Street, London, EC4V 6JA adresinde ofisleri bulunan özel bir limitet şirkettir.

Booking.com ve Rentalcars.com (her ikisi de Booking Holdings Inc. şirket grubuna dahildir) size cars.booking.com veya taxi.booking.com gibi Booking.com web siteleri ve uygulamaları aracılığıyla kara taşımacılığı hizmetleri sunmak için yakın iş birliği içindedirler.

Booking.com web siteleri ve uygulamaları tarafından sunulan kara taşımacılığı hizmetleri Booking.com markası altında Rentalcars.com tarafından işletilmektedir. Bu durum, uygulama veya web sitesi aracılığıyla kara taşımacılığı hizmetleri rezervasyonu yapmanız veya bu hizmetlere göz atmanız halinde Booking.com ile Rentalcars.com’un kişisel verilerinizin toplanmasından ve kullanımından birlikte sorumlu oldukları anlamına gelir.

Kara taşımacılığı hizmetleri için arama ve rezervasyon yapmanıza olanak sağlamak üzere işlediğimiz verilere ek olarak, Booking.com ve Rentalcars.com kişisel verilerinizi bağımsız olarak da kullanabilir. Bu durum, bu Gizlilik Bildiriminde ve Rentalcars.com Gizlilik Bildiriminde belirlenen amaçlara uygundur.

Booking.com ve Rentalcars.com arasındaki ilişki hakkında daha fazla bilgi almak ve Booking.com web siteleri ve uygulamaları aracılığıyla toplanan kişisel verilerinize ilişkin haklarınızı kullanmak istiyorsanız lütfen istediğiniz zaman Booking.com ile iletişime geçmekten çekinmeyin. “Booking.com aracılığıyla kişisel verileri işlemekten kim sorumludur ve bizimle nasıl iletişime geçebilirsiniz?” bölümündeki e-posta adresinden bize ulaşabilirsiniz.


Kişisel verileriniz sigorta hizmetleri için nasıl paylaşılıyor ve diğer amaçlarla işleniyor?

Booking.com Distribution B.V., tescilli ofisleri 597 Herengracht, 1017 CE Amsterdam, Hollanda adresinde bulunan Booking.com’un kardeş şirketidir. Booking.com ile Booking.com Distribution B.V. müşterilere Gezi Rezervasyonları için oda iptal sigortası gibi farklı sigorta ürünleri ve hizmetleri sunmak amacıyla yakın işbirliği halinde çalışır.

Sigorta işlemine aracılar, sigortacılar ve diğer temsilciler gibi birden çok taraf dahil olabilir. Booking.com Distribution B.V.’nin dahil olduğu durumlarda, Booking.com Distribution B.V., Booking.com müşterilerine sigorta ürünleri ve hizmetleri sunarak, sigortacı adına aracı ve yetkili acente veya atanmış temsilci (yargı alanına bağlı olarak) olarak hareket edecektir.

Booking.com Distribution B.V ve size bu ürün ve hizmetleri sunmak için Booking.com ile birlikte çalışan taraflar hakkında daha fazla bilgi için lütfen rezervasyon sürecinde sağlanan bilgileri inceleyin. Sigortacının bilgileri sigorta poliçesinde ve size sağlanan ilgili belgelerde görülebilecektir.

Sigortanın sunulmasında, Booking.com ve Booking.com Distribution B.V.’nin sigorta ürünüyle ilgili kişisel verileri kullanması ve paylaşması gerekebilecektir. Bu veriler; potansiyel veya fiili bir poliçe sahibi olarak sizinle, bir poliçe kapsamındaki lehtarlarla, aile üyeleriyle, hak talebinde bulunanlarla ve bir hak talebinde yer alan diğer taraflarla ilgilidir:

  • Teklifler sunmak, sigorta kapsamını düzenlemek ve sigorta taleplerini işlemek için, rezervasyon işlemi sırasında bize sağlanan bazı kişisel verilerin (“Genel Sipariş Verileri”) Booking.com Distribution B.V. ile paylaşılması gerekebilir. Aile üyelerinin veya diğer lehtarların adları veya bir hak talebiyle ilgili ayrıntılar gibi ek bilgiler (“Sigortaya Özel Veriler”) sağlamanız da istenebilir.

  • Bir sigorta poliçesi kapsamında talepte bulunmanız halinde, bu talep doğrudan sigortacı tarafından işlenebilir. Bu, talebi doğrudan onlara iletmek için kişisel veriler sağlamanızın istenebileceği anlamına gelir. Sigortacı, bilgilerinizin toplandığı noktada size buna göre bilgi verecektir. Talebiniz sigortacı tarafından işlendiğinde, Booking.com size müşteri destek hizmetleri sağlamak için talebinizin durumu hakkında bilgi alabilir.

Booking.com Distribution B.V., Booking.com üzerinden sigorta ürünleri ve hizmetlerine yönelik bir aracı olarak hareket ettiğinde, iki şirket Sigortaya Özel verilerin toplanmasından ve Booking.com’dan Booking.com Distribution B.V.’ye aktarılmasından müştereken sorumlu olur. Bununla birlikte, Booking.com Distribution B.V., Booking.com B.V. sistemleri dışındaki herhangi bir işlenmeye yönelik tek sorumlu olarak hareket eder. Booking.com tarafından sigorta amaçlarıyla toplanan tüm kişisel veriler bu Gizlilik Bildiriminde belirlenen şekilde işlenecektir.

Booking.com ve Booking.com Distribution B.V. arasındaki ilişki hakkında daha fazla bilgi almak ve Booking.com web siteleri ve uygulamaları üzerinden toplanan kişisel verilerinize ilişkin haklarınızı kullanmak için lütfen bizimle iletişime geçin.

Sizin veya rezervasyon yaptığınız Gezi Tedarikçisinin Booking.com aracılığıyla gönderdiği mesajları Booking.com nasıl işler?

Booking.com size ve Gezi Tedarikçilerine Gezi Hizmetleri ve mevcut Gezi Rezervasyonları hakkında iletişim kurmanız için çeşitli yöntemler sunabilir ve Booking.com aracılığıyla gönderilen mesajları yönetebilir. Bu sayede hem siz hem de Gezi Tedarikçiniz web sitesi, uygulamalarımız ve sunduğumuz diğer kanallar üzerinden Gezi Rezervasyonunuzla ilgili sorular için Booking.com ile iletişime geçebilirsiniz.

Booking.com aşağıdaki nedenler doğrultusunda mesajlara erişebilir ve bu mesajları incelemek, taramak ve analiz etmek için otomatik sistemler kullanabilir:

  • Güvenlik

  • Sahtecilik faaliyetlerinin önlenmesi

  • Yasalara ve düzenlemelere uygunluk

  • Olası kötü davranışlarla ilgili soruşturmalar

  • Ürün geliştirme ve iyileştirme

  • Araştırma

  • Müşteri etkileşimi (ilgilenebileceğinizi düşündüğümüz bilgi ve teklifleri sizinle paylaşmak gibi)

  • Müşteri desteği ve teknik destek

Kendi takdirimize bağlı olarak kötü niyetli veya istenmeyen içerik bulunabileceğine ya da siz, Gezi Tedarikçileri, Booking.com ya da diğerleri için riskli olabileceğine inandığımız mesajları inceleme veya bu mesajların iletilmesini engelleme hakkımızı saklı tutarız.

Booking.com'un iletişim araçları kullanılarak gönderilen ve alınan tüm mesajlar Booking.com tarafından alınacak ve saklanacaktır. Üzerlerinden bir Gezi Rezervasyonu yaptığınız Gezi Tedarikçileri ve İş ortakları sizinle doğrudan, e-posta yoluyla veya Booking.com kontrolünde olmayan başka kanallar aracılığıyla iletişime geçmeyi de tercih edebilir.


Booking.com, mobil cihazlardan nasıl faydalanıyor?

Birbirinden farklı bir dizi mobil cihaz için sunduğumuz ücretsiz uygulamaların yanı sıra web sitemizin mobil ve tablet cihazlarda gezinme için optimize edilmiş versiyonları bulunmaktadır.

Bu uygulamalar ve mobil web siteleri bize sağladığınız kişisel bilgileri web sitemizle genel anlamda aynı şekilde işler. Ayrıca kendi isteğiniz doğrultusunda konum hizmetlerini kullanarak yakınlardaki Gezi Hizmetlerini bulmanıza da olanak tanırlar.

Rızanızı alarak size Gezi Rezervasyonunuz hakkında push bildirimleri gönderebiliriz. Talep ettiğiniz hizmetleri sağlayabilmemiz için konum verilerinize veya iletişim bilgilerinize erişmemize izin vermeyi de seçebilirsiniz. Platformumuza yüklediğiniz fotoğraflarda da (meta veri olarak bilinen) konum bilgileri yer alabilir. Ayarlarınızı nasıl değiştirebileceğinizi ve bu kategorideki verilerin paylaşımını nasıl kontrol edebileceğinizi öğrenmek için lütfen mobil cihazınızın talimatlarını okuyun.

Hizmetlerimizde arama yapmak veya rezervasyonlarınızı yönetmek için “Sesli Asistanımızı” kullanmayı seçtiğinizde, konuşmanız bir üçüncü taraf hizmet sağlayıcı tarafından anonim olarak metne çevrilecektir. Bu özelliği kullanmak için bize cihazınızın mikrofonuna erişim vermeniz gerekecektir.

Hizmetlerimizi ve pazarlama faaliyetlerimizi optimize etmek ve sizlere tutarlı bir kullanıcı deneyimi sunduğumuzdan emin olmak için “cihazlar arası izleme” olarak bilinen bir yöntemden faydalanırız. Bu işlem çerezler kullanılarak veya kullanılmadan yapılabilir. Çerezler ve benzeri teknolojiler hakkında daha fazla genel bilgi için lütfen Çerez bildirimimize göz atın.

Booking.com cihazlar arası izleme faaliyetleriyle birden fazla cihazda kullanıcı aktivitesini takip edebilir. Cihazlar arası izleme faaliyetleri kapsamında belirli bir tarayıcı veya mobil cihazdan toplanan veriler ile aynı müşteri tarafından kullanılan başka bilgisayar veya cihazlardan alınan verileri birleştirebiliriz.

Booking.com bülteninin içeriğini optimize etmek amacıyla farklı bilgisayarlar ve cihazlardan yapılan aramaları ve rezervasyonları bir araya getiririz. Booking.com bülteni aboneliğinden istediğiniz zaman ayrılabilirsiniz.

Diğer web sitelerinde veya uygulamalarda gördüğünüz kişiselleştirilmiş reklamlar, bağlı bilgisayarlardaki ve cihazlardaki hareketleriniz göz önünde bulundurularak sunulabilir. Cihazınızdaki çerez ayarlarını değiştirerek (“Tercihleriniz nelerdir?” başlığı altındaki Çerez bildirimimize göz atın) reklam amaçlı cihazlar arası izleme seçeneklerinizi değiştirebilirsiniz. Booking.com hesabınızdan çıkış yapmanızın bundan böyle kişiselleştirilmiş reklam almayacağınız anlamına gelmediğini unutmayın.


Booking.com, sosyal medyadan nasıl faydalanıyor?

Booking.com'da sosyal medyayı farklı şekillerde kullanırız. Sosyal medyayı sadece online rezervasyon hizmetlerinin kullanımına olanak sağlamak için değil, aynı zamanda Gezi Tedarikçilerimizin seyahatle ilgili ürün ve hizmetlerinin tanıtımını yapmak ve kendi hizmetlerimizi geliştirmek, kolaylaştırmak ve hizmetlerimizin reklamını yapmak amacıyla da kullanırız.

Sosyal medya özelliklerinin kullanımı durumunda Booking.com ile sosyal medya hizmet sağlayıcısı arasında aşağıda açıkladığımız şekilde kişisel veri alışverişi gerçekleştirilebileceğini aklınızda bulundurun. Size sunulan sosyal medya özelliklerini kullanmama konusunda özgürsünüz.

  1. Sosyal medya hesabınızla giriş yapmak. Sosyal medya hesaplarınızdan biriyle Booking.com kullanıcı hesaplarına giriş yapmanıza olanak tanıyoruz. Bunu yapmamızın nedeni farklı online hizmetler için kullandığınız farklı kullanıcı adlarını ve şifreleri hatırlama zorunluluğunuzu azaltmaktır.

    Bir kere giriş yaptıktan sonra Booking.com hesabınızda oturum açmak için sosyal medya hesabınızı kullanabileceksiniz. Booking.com kullanıcı hesabınız ile seçtiğiniz sosyal medya hesabı arasındaki bağlantıyı istediğiniz zaman kaldırabilirsiniz.

  2. Sosyal medya eklentisi entegrasyonu. Bunlara ek olarak, Booking.com web sitesine ve uygulamalarına entegre ettiğimiz sosyal medya eklentileri de var. Bu durum, bir butona (Facebook'un “Beğen” butonu gibi) tıkladığınızda veya dokunduğunuzda, belirli bilgilerin bu sosyal medya sağlayıcılarıyla paylaşıldığı anlamına gelir.

    Bu butonlardan birine tıkladığınızda veya dokunduğunuzda sosyal medya hesabınıza da giriş yapmış durumdaysanız sosyal medya sağlayıcınız bu bilgileri sosyal medya hesabınızla ilişkilendirebilir. Aynı zamanda sosyal medya sağlayıcınız ayarlarınıza bağlı olarak bu hareketleri sosyal medya profilinizde ağınızdaki diğer kişiler tarafından görülecek şekilde sergileyebilir.

  3. Diğer sosyal medya hizmetleri ve özellikleri. Hizmetlerimiz hakkında Booking.com'la veya kişilerinizle etkileşime geçmenizi sağlamak için başka sosyal medya hizmetleri de (sosyal medya mesajlaşma hizmetleri gibi) entegre edebiliriz.

    Birkaç sosyal medya sitesinde sosyal medya hesapları yönetebilir ve uygulamalar sunabiliriz. Booking.com'a sosyal medya aracılığıyla her bağlanışınızda sosyal medya hizmeti sağlayıcınız bizimle bilgi paylaşmanıza izin verebilir.

    Paylaşmayı seçmeniz durumunda sosyal medya sağlayıcınız genellikle hangi bilgilerin paylaşılacağı konusunda sizi bilgilendirecektir. Örneğin, sosyal medya hesabınızı kullanarak bir Booking.com kullanıcı hesabına giriş yaptığınızda, bu hesaptaki belirli bilgiler Booking.com ile paylaşılabilir. Buna, sosyal medya hesabınızda neye izin verdiğine bağlı olarak, e-posta adresiniz, yaşınız ve sakladığınız profil resimleri dahildir.

Bir Booking.com sosyal medya uygulamasına kaydolduğunuzda veya Booking.com kullanıcı hesabınızı kullanmadan bir sosyal medya mesajlaşma hizmetine bağlandığınızda, bizimle paylaşmayı seçtiğiniz bilgiler sosyal medya profilinizde mevcut olan temel bilgileri (e-posta adresiniz, durum güncellemeleriniz ve kişilerinizin listesi dahil) içerebilir.

Bu bilgileri talep ettiğiniz hizmeti sağlamamıza yardımcı olması için kullanacağız (ör. kişilerinize göndermek istediğiniz bir mesajı iletmek veya uygulamada ya da web sitelerimizde kişiselleştirilmiş bir kullanıcı deneyimi oluşturmak için). Bu durum, isteğiniz doğrultusunda sizi ve arkadaşlarınızı en iyi seyahat noktalarıyla buluştururken seyahatle ilgili hizmetlerimizi analiz edip geliştirerek hizmetlerimizi ihtiyaçlarınıza uyacak şekilde kişiselleştirebileceğimiz anlamına gelir.

Sosyal medya sağlayıcınız aracılığıyla Booking.com’a bağlandığınızda verilerinizi nasıl kullandıkları ve işledikleri konusunda daha fazla bilgiye sosyal medya sağlayıcınızdan ulaşabilirsiniz. Booking.com’u sosyal medya sağlayıcınız aracılığıyla kullandığınızda topladıkları kişisel veriler ile sosyal medya hesabınıza bağlamış olduğunuz diğer online platformları kullandığınızda topladıkları bilgileri birleştirmeleri bu faaliyetlere örnek olarak verilebilir.

Facebook veya Google hesabınızı kullanarak bağlanmaya karar verirseniz bu şirketlerin aldıkları verileri nasıl kullandıkları konusunda bilgi almak için lütfen aşağıdaki bağlantıları gözden geçirin: Facebook ve Google.


Booking.com, kişisel verilerinizi korumak için ne gibi güvenlik ve muhafaza prosedürleri izliyor?

Kişisel verilere yetkisiz erişimi ve bu verilerin kötüye kullanılmasını önlemek için uyguladığımız mevcut prosedürlerimiz var.

Bize sunduğunuz kişisel verileri korumak ve muhafaza etmek için uygun iş sistemlerinden ve prosedürlerinden faydalanıyoruz. Aynı zamanda, sunucularımızdaki kişisel verilere erişim ve bu verilerin kullanımı hususunda güvenlik prosedürleriyle teknik ve fiziki kısıtlamalardan yararlanıyoruz. Kişisel verilere sadece yetkili kişilerin yaptıkları işin süresi boyunca erişmelerine izin verilir.

Hizmetlerimizi kullanmanızı mümkün kılmak, hizmetlerimizi size sunmak (sahip olabileceğiniz herhangi bir Booking.com kullanıcı hesabının geçerliliğinin sürdürülmesi dahil), yürürlükteki yasalara uygunluk sağlamak, uyuşmazlıkları çözüme ulaştırmak ve sahtecilik ve/veya diğer yasa dışı faaliyetlerin saptanması ve önlenmesi de dahil olmak üzere başka şekillerde işimizi yürütmemiz için gerekli olduğu sürece kişisel verilerinizi saklayacağız. Bir Booking.com müşterisi olarak sizin hakkınızda sakladığımız tüm kişisel veriler bu Gizlilik Bildirimine tabidir.

İlave koruma amacıyla Booking.com kullanıcı hesabınız için iki aşamalı kimlik doğrulama kurmanızı kesinlikle tavsiye ederiz. Bu işlem ilave bir kimlik doğrulama adımı ekleyerek kullanıcı adınızı ve şifrenizi ele geçiren (ör. kimlik avı veya sosyal mühendislik yoluyla) başka birinin hesabınıza ulaşmasının önüne geçer. Bunu hesap ayarlarınızın Güvenlik bölümünden ayarlayabilirsiniz.


Booking.com, çocuklara ait kişisel verileri nasıl işliyor?

Hizmetlerimiz 16 yaşından küçük çocuklara yönelik değildir ve bu kişilere ait verileri ebeveynleri veya vasileri tarafından (ve ebeveynlerinin veya vasilerinin rızasıyla) sağlanmadığı takdirde asla toplamayacağız. Bir rezervasyonun parçası olarak, seyahatle ilgili başka hizmetlerin satın alınması durumunda veya diğer sıra dışı şartlar (ailelere yönelik özellikler gibi) altında 16 yaşından küçük çocuklara ait kişisel verileri toplamamızın gerekli olabileceği istisnai durumlar ortaya çıkabilir. Ancak bu veriler sadece bir ebeveyn veya vasi tarafından ve bu kişilerin rızasıyla sağlandığı takdirde kullanılıp toplanacaktır.

Bir ebeveynin veya vasinin geçerli rızası olmadan 16 yaşından küçük bir çocuğun bilgilerini işlediğimizi fark edersek bu bilgileri sileceğiz.


Booking.com'a verdiğiniz kişisel verileri nasıl kontrol edebilirsiniz?

Kişisel verilerinizin tarafımızca nasıl kullanıldığının kontrolünün sizde olmasını istiyoruz. Bunu şu şekillerde yapabilirsiniz:

  1. Kişisel verilerinizin tarafımızca nasıl kullanıldığının kontrolünün sizde olmasını istiyoruz. Bunu şu şekillerde yapabilirsiniz:

  2. Hakkınızda elimizde bulunan kişisel verilerin bir kopyasını bizden isteyebilirsiniz.

  3. Kişisel verilerinizdeki herhangi bir değişiklik hakkında bizi bilgilendirebilir veya hakkınızda elimizde bulunan herhangi bir kişisel veriyi düzeltmemizi isteyebilirsiniz. Aşağıda açıklandığı üzere, bir kullanıcı hesabınız varsa bu değişikliklerin bazılarını kendiniz de online olarak yapabilirsiniz.

  4. Belirli durumlarda, hakkınızda elimizde bulunan kişisel verileri silmemizi, engellememizi veya bu verilerin işlenmesini kısıtlamamızı isteyebilir ya da kişisel verilerinizin belirli kullanım şekillerine itiraz edebilirsiniz.

  5. Belirli durumlarda, bize sağlamış olduğunuz kişisel verileri üçüncü bir tarafa göndermemizi de isteyebilirsiniz.

  6. Kişisel verilerinizi izninize dayanarak kullandığımız durumlarda yürürlükteki yasalara tabi olmak koşuluyla bu izni dilediğiniz zaman geri çekme hakkınız vardır.

  7. Kişisel verilerinizi meşru menfaat veya kamu menfaatine dayanarak işlediğimiz durumlarda, yürürlükteki yasalara tabi olmak koşuluyla dilediğiniz zaman kişisel verilerinizin bu kullanımına itiraz etme hakkınız mevcuttur.

Kişisel bilgilerinizin eksiksiz, doğru ve güncel olmasını sağlama konusunda size güveniyoruz. Kişisel bilgilerinizdeki herhangi bir değişikliği veya hatayı mümkün olan en kısa sürede lütfen bizimle paylaşın.

Booking.com kullanıcı hesabınız varsa kişisel verilerinizin büyük bir bölümüne web sitemizden veya uygulamalarımızdan erişebilirsiniz. Hakkınızda elimizde bulunan bilgilere ekleme yapma ya da bu bilgileri güncelleme veya kaldırma seçeneğini genellikle hesap ayarlarınızda bulabilirsiniz.

Hakkınızda elimizde bulunan kişisel verilerden herhangi birine web sitemiz veya uygulamalarımız aracılığıyla erişemezseniz, bize bir talep gönderebilirsiniz.

Erişim veya silme hakkınızı kullanmak istiyorsanız tek yapmanız gereken Booking.com Müşterileri için Veri Sahibi Talebi formunu doldurup göndermektir. Bu Gizlilik Bildirimine ilişkin herhangi bir talebiniz varsa, diğer haklarınızdan birini kullanmak istiyorsanız veya bir şikayetiniz varsa lütfen dataprotectionoffice@booking.com adresinden Veri Koruma Görevlimizle iletişime geçin. Ayrıca verilerin korunmasıyla ilgilenen yerel makamınızla da iletişime geçebilirsiniz.

Meşru menfaatiniz doğrultusunda kişisel verilerinizin işlenmesine itiraz etmek istiyorsanız ve bunu doğrudan devre dışı bırakmanızın herhangi bir yolu yoksa lütfen dataprotectionoffice@booking.com adresinden bizimle iletişime geçin.

Bizimle posta yoluyla iletişime geçmek isterseniz lütfen postayı Veri Koruma Görevlisine iletin ve aşağıdaki posta adresini kullanın: Herengracht 597, 1017 CE, Amsterdam, Hollanda.


Booking.com aracılığıyla kişisel verileri işlemekten kim sorumludur ve bizimle nasıl iletişime geçebilirsiniz?

Aksi açık bir şekilde belirtilmediği müddetçe, kişisel verilerin bu Gizlilik Bildiriminde açıklandığı şekilde işlenmesine ilişkin faaliyetleri Booking.com B.V. kontrol eder. Booking.com B.V. Hollanda yasalarına göre kurulmuş ve Herengracht 597, 1017 CE Amsterdam, Hollanda adresinde ofisleri bulunan özel bir sınırlı sorumlu şirkettir.

Bu Gizlilik Bildirimi veya kişisel verilerinizi işleme faaliyetlerimiz hakkında sorularınız varsa lütfen dataprotectionoffice@booking.com adresinden Veri Koruma Görevlimizle iletişime geçin; bunun üzerine size en kısa sürede dönüş yapacağız.

Rezervasyonlarla ilgili sorular için lütfen müşteri hizmetleri iletişim sayfasından müşteri hizmetleri ekibimizle iletişime geçin.

Emniyet makamlarından gelen taleplerin Yasaların Uygulanmasına ilişkin süreç izlenerek gönderilmesi gerekir.

Ülkelere özel hükümler

Sizin için geçerli olan kanunlara bağlı olarak bazı ilave bilgiler sağlamamız gerekebilir. Durumunuz için geçerli ilave bilgileri bulmak üzere lütfen aşağıdaki listeyi gözden geçirin.

Brezilya

Brezilya'daki bir müşteri olarak Lei Geral de Proteção de Dados Pessoais (“LGPD”) kapsamında belirli haklara sahipsiniz. Bu haklar şunları içerir:

  • İşlenmenin varlığını teyit etme hakkı,

  • Verilerinize erişim hakkı,

  • Eksik, yanlış veya güncel olmayan verilerin düzeltilmesi hakkı,

  • Gereksiz kişisel verilerin engellenmesi veya silinmesi hakkı,

  • Kişisel verilerin bir kopyasını alma hakkı,

  • Rıza ile işlendiğinde verilerin silinmesi hakkı,

  • Booking.com'un verilerinizi paylaştığı kamuya ait veya özel kuruluşlar hakkında bilgi edinme hakkı,

  • Ayrıca, rıza vermeme olasılığı ve reddetmenin sonuçları hakkında bilgi alma hakkının yanı sıra, rızayı geri alma hakkı.

Bu haklardan herhangi birini kullanmak için lütfen “Booking.com’a verdiğiniz kişisel verileri nasıl kontrol edebilirsiniz?” bölümünün altında belirtilen web formunu ve/veya iletişim bilgilerini kullanın.

Booking.com B.V., Avrupa Ekonomik Alanı'nda (AEA) bulunmaktadır. Global olarak faaliyet gösteren bir şirket olarak, hizmetlerimizi kullanırken kişisel verileriniz Avrupa Ekonomik Alanı dışındaki konumlara aktarılabilir. Kişisel verilerinizi Avrupa Ekonomik Alanı dışına aktarırken, kişisel verilerinizi LGPD'nin gerektirdiği şekilde korumak için uygun önlemleri uygulayacağız.

Booking.com’un çocukların kişisel verilerini nasıl işlediği hakkında bilgi almak için lütfen Booking.com, çocuklara ait kişisel verileri nasıl işliyor? bölümünü okuyun. LGPD uyarınca öngörüldüğü üzere, Booking.com 18 yaşın altındaki kişilerin kişisel verilerini kasıtlı olarak işlerken çocuğun en iyi menfaatini her zaman göz önünde bulunduracaktır.

Kaliforniya’da İkamet Eden Kullanıcılar - Kaliforniya Kanunları

Bu bölüm Gizlilik Bildirimimize ek mahiyetindedir ve sadece Kaliforniya eyaletinde ikamet ediyorsanız geçerlidir. Geçerli olduğu durumlarda, kişisel bilgilerinizi (“personal information” - kanunlarda kullanılan terim) nasıl kullandığımızı ve işlediğimizi tanımlar ve Kaliforniya kanunları kapsamındaki belirli haklarınızı açıklar.

Aşağıda, sizinle ilgili olarak topladığımız kişisel bilgi kategorilerini açıklıyoruz:

  1. Tanımlayıcılar (ör. adınız, hesap numaranız, e-posta adresiniz, IP adresiniz)

  2. Finansal, tıbbi veya sağlık sigortasıyla ilgili bilgiler (ör. banka hesabı numaranız, ödeme yaptığınız kartın numarası veya sizin veya sizin adınıza başkasının sağlamış olabileceği tıbbi bilgiler)

  3. Kaliforniya kanunlarına veya federal kanunlara göre koruma altındaki grupların karakteristik özellikleri (ör. cinsiyetiniz, dininiz veya cinsel yöneliminiz)

  4. Ticari bilgiler (ör. satın alım işleminizle ilgili bilgiler)

  5. İnternet veya diğer elektronik ağ hareketleriyle ilgili bilgiler (ör. web sitesi veya uygulama kullanımınızla ilgili bilgiler)

  6. Coğrafi konum verileri (ör. fiziksel konumunuz)

  7. Görsel bilgiler (ör. hesabınıza yüklediğiniz herhangi bir fotoğraf)

  8. Çıkarımlar (ör. analizler ve tercihler)

  9. İş hayatı veya çalışma durumuyla ilgili bilgiler (ör. işveren ve iş amaçlı seyahat bilgileri)

Kişisel bilgi edinebileceğimiz kaynakların kategorileri, topladığımız kişisel bilgilerin belirli türleri veya bu bilgileri toplama amaçlarımız hakkında daha fazla bilgi edinmek isterseniz lütfen Gizlilik Bildirimimizin “Booking.com ne tür kişisel bilgileri topluyor?” ve “Booking.com kişisel verilerinizi neden topluyor ve kullanıyor?” başlıklı bölümlerini okuyun.

Kişisel bilgilerin iş ortaklarından alınması ve iş ortaklarıyla paylaşılması konusunda daha fazla bilgi almak isterseniz lütfen “Booking.com ne tür kişisel verileri topluyor?” ve “Booking.com sizin verilerinizi üçüncü taraflarla nasıl paylaşıyor?”” başlıklı bölümleri okuyun.

Kişisel bilgilerinizin belirli bölümlerini üçüncü taraflarla paylaşabiliriz ve bu faaliyet Kaliforniya kanunlarında bilgi “satışı” olarak değerlendirilebilir. Yukarıda açıklandığı üzere Tanımlayıcılar, Ticari bilgiler, Coğrafi konum verileri, İnternet hareketleri ve Çıkarımlar bu bilgilere örnek olarak verilebilir. Aynı zamanda, A ila I maddelerinde belirtilen kişisel bilgilerinizi hizmetlerimizin güvenliğini sağlamamıza yardımcı olan hizmet sağlayıcılarıyla, ödeme, müşteri destek hizmetleri, pazarlama mesajlarının iletimi veya reklam gibi “iş ile ilgili amaçlar” doğrultusunda paylaşabiliriz. Kişisel bilgilerinizin alıcıları da dahil olmak üzere daha fazla bilgi için Gizlilik Bildirimimizin “Booking.com ne tür kişisel verileri topluyor?'” ve “Booking.com.com sizin verilerinizi üçüncü taraflarla nasıl paylaşıyor?” bölümlerine göz atabilirsiniz.

Kaliforniya kanunları size kişisel bilgilerin belirli bölümlerine erişme, kişisel bilgilerinizi nasıl işlediğimizi öğrenme (kişisel bilgilerin açıklanması veya satışı dahil), kişisel bilgilerinizin silinmesini talep etme, bilgilerin “satışını” devre dışı bırakma ve söz konusu hakları kullandığınız için ürün ve hizmetlerden mahrum edilmeme hakkı gibi belirli haklar sunar.

Kişisel bilgilerin “satışını” iptal etme hakkınızı şu bağlantıya tıklayıp talimatları izleyerek kullanabilirsiniz: https://www.booking.com/content/ccpa.html

Kaliforniya kanunları uyarınca kişisel bilgilerinize erişme veya bu bilgilerin silinmesini talep etme hakkınızı kullanmak için lütfen Booking.com Müşterileri İçin Veri Sahibi Talebi formumuzu doldurun. Bu hakları veya Kaliforniya kanunlarınca verilen diğer hakları başka şekilde kullanmak ya da bu gizlilik bildirimiyle veya uygulamalarımızla ilgili soru ve endişelerinizi paylaşmak için şu başlığı kullanarak dataprotectionoffice@booking.com adresinden bizimle iletişime geçebilirsiniz: “California Resident Privacy Rights - Request”.

Kaliforniya’daki bir tüketici adına bu hakları kullanmak isteyen yetkili bir temsilciyseniz, lütfen tüketicinin sizi temsilcisi olarak belirlediğine ilişkin yazılı onayın bir kopyasını ekleyerek yukarıdaki e-posta adresinden bizimle iletişime geçin. Hak talebinizi tamamlamadan önce bizden yaptığınız önceki Gezi Rezervasyonlarıyla ilgili bilgiler talep ederek veya başka şekillerde kimliğinizi doğrulamamız gerekebilir.

Booking.com’un hizmetleri 16 yaşından küçük çocuklara yönelik değildir. Bu nedenle Booking.com, Kaliforniya Tüketici Gizliliği Yasası (CCPA) gereğince uygun rızayı almaksızın 16 yaşından küçük çocukların kişisel bilgilerini kasten satmaz.

Booking.com, 1 Ocak 2020 ve 31 Aralık 2020 arasındaki dönemde Kaliforniya’daki tüketiciler tarafından CCPA doğrultusunda gönderildiği tespit edilen taleplerin alınmasına ve işlenmesine ilişkin aşağıdaki istatistikleri derlemiştir:

  • Booking.com’un aldığı, (tamamen veya kısmen) yerine getirdiği veya reddettiği “bilgi edinme taleplerinin” sayısı: 27

  • Booking.com’un aldığı, (tamamen veya kısmen) yerine getirdiği veya reddettiği “bilgilerin silinmesine ilişkin taleplerin” sayısı: 136

  • Booking.com’un aldığı, (tamamen veya kısmen) yerine getirdiği veya reddettiği “bilgi satışını iptal etme taleplerinin” sayısı: 13.866

  • Booking.com’un bilgi edinme, bilgilerin silinmesi veya satış iptaline ilişkin taleplere tatmin edici şekilde yanıt vermesine kadar geçen ortalama gün sayısı: 8.514

Çin

Zorunlu kişisel bilgiler

Booking.com’u kullanmak (web sitemiz veya uygulamamız aracılığıyla) için, bazı özel amaçlara yönelik olarak hakkınızda belirli türdeki kişisel bilgileri toplamamız gerekir. Bu kişisel bilgilerin bir kısmı Gezi Rezervasyonu yaptığınızda, bir kısmı da Booking.com'u ziyaret ettiğinizde veya uygulamayı kullandığınızda otomatik olarak toplanır.

Bir Gezi Rezervasyonu yaptığınızda (asgari düzeyde) adınız ve e-posta adresiniz sorulur. Ayrıca Gezi Rezervasyonuna bağlı olarak ev adresinizi, telefon numaranızı, ödeme bilgilerinizi, doğum tarihinizi ve sizinle seyahat eden kişilerin isimlerini sorabiliriz.

Kişisel bilgileri otomatik olarak toplayan işlevsel çerezler de kullanıyoruz. Bunlar web sitelerimizin ve uygulamalarımızın işlemesi için gerekli çerezlerdir ve hizmetlerimizi kullanabilmeniz için etkinleştirilmeleri gerekir. Rıza yönetimi sayfasını inceleyerek bu işlevsel çerezler hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

İşlevsel çerezler aracılığıyla toplanan bilgiler dahil, yukarıda açıklanan tüm bilgiler, “Booking.com, kişisel verilerinizi neden topluyor ve kullanıyor?” başlıklı bölümde (özellikle aşağıdaki paragraflarda) açıklanan amaçlar doğrultusunda size hizmetlerimizi sağlayabilmemiz için ihtiyacımız olan kişisel bilgileri oluşturur:

A – Gezi rezervasyonu, B – Müşteri hizmetleri, C – Hesap özellikleri, F – Sizinle iletişime geçmek, H – Hizmetlerimizi iyileştirmek, I – Size en iyi fiyatları sağlamak, K – Arama takibi, L – Güvenli ve güvenilir hizmet tanıtımı, M – Yasal amaçlar

Sizden zorunlu kişisel bilgileri toplamadan önce rızanızı isteyeceğiz. Bu gerekli veri işleme faaliyetlerine rıza vermezseniz, hizmetlerimize erişemez veya hizmetlerimizi kullanamazsınız.

İsteğe bağlı kişisel bilgiler

Hizmetlerimizi sağlayabilmemiz için gerekli olmayan, isteğe bağlı kişisel bilgileri topladığımız başka durumlar da söz konusudur. Bu, analitik çerezler ve pazarlama çerezleri aracılığıyla topladığımız bilgileri içerir.

İsteğe bağlı kişisel bilgileri, “Booking.com, kişisel verilerinizi neden topluyor ve kullanıyor?” bölümünde (özellikle aşağıdaki paragraflarda), açıklanan hizmetlerimizi size sağlamak için kullanırız:

  • D – Online gruplar,

  • E – Pazarlama faaliyetleri,

  • G – Pazar araştırması,

  • J – Müşteri değerlendirmeleri

İsteğe bağlı kişisel bilgileri toplamadan önce rızanızı isteyeceğiz. Bu tür bilgilerin toplanmasına rıza vermeseniz bile hizmetlerimize erişmeye ve hizmetlerimizi kullanmaya devam edebilirsiniz.

Topladığımız kişisel veriler hakkında daha fazla bilgi.

SDK’lerin listesi

Booking.com hizmetlerini kullanırken, verilerin aşağıdaki amaçlarla, aşağıdaki üçüncü taraf satıcılar tarafından toplanmasını ve/veya işlenmesini kabul edersiniz:

Satıcı Kullanım amacı ve toplanan veri
Appsflyer

Kullanım amacı: Reklam

Toplanan veri: Cihaz bilgisi (cihaz modelini, sensör bilgisini içerebilir), konum bilgisi

Huawei

Kullanım amacı: Push bildirimleri

Toplanan veri: BSSID, IMEI, kablosuz ağ listesi, ağ türü, ağ durumu, cihaz modeli, SSID, AAID, cep telefonu kimliği, uygulama kimliği, uygulama paketi adı, sunucu genel ağ IP adresi

Android izinleri: READ_PHONE_STATE, WRITE_EXTERNAL_STORAGE, ACCESS_NETWORK_STATE, ACCESS_WIFI_STATE

Alipay

Kullanım amacı: Üçüncü taraf ödemeleri

Toplanan veri: Cihaz modeli, markası, üreticisi, cihaz MAC adresi, IMSI, BSSID, kablosuz ağ, sensör bilgileri, IMEI, Android kimliği, donanım seri numarası, SIM kart seri numarası

Android izinleri: ACCESS_NETWORK_STATE, ACCESS_WIFI_STATE, READ_PHONE_STATE, READ_EXTERNAL_STORAGE, READ_PHONE_STATE

Google

Kullanım amacı: Anonim cihaz takibi

Toplanan veri: Reklam Kimliği (Google Play hizmetleri tarafından sağlanan benzersiz, kullanıcı tarafından sıfırlanabilen reklam kimliği)

Android izinleri: AD_ID

 

Hassas kişisel bilgiler

“Hassas kişisel bilgiler”, sızdırıldığında veya yasa dışı olarak kullanıldığında kolayca insan onurunun ihlaline yol açabilecek veya bir bireye veya mallarına zarar verebilecek herhangi bir bilgidir. Booking.com hizmetlerini kullanırken aşağıdaki hassas kişisel bilgiler Booking.com veya bir üçüncü taraf satıcı tarafından toplanabilir:

  • Ödemenizin işlenmesi için gerekli bilgiler (sizin tarafınızdan veya adınıza sağlanan banka hesap ve ödeme kartı numaranız gibi),

  • Reşit olmayan kişilere ilişkin, ebeveyn veya vasinin izni ile sağlanan bilgiler (daha fazla bilgi için aşağıya bakın),

  • Size şehir rehberlerini göstermek, mevcut konumunuza en yakın konaklama tesislerini ve turistik yerleri önermek veya başka önerilerde bulunmak için konum bilgileri.

Lütfen hizmetlerimizi kullanırken aradığınız konaklama tesisi türünün cinsel yöneliminize ilişkin hassas bilgileri açığa çıkarabileceğini unutmayın. Benzer şekilde, bir uçuş rezervasyonu yaparken belirttiğiniz yemek tercihleri de dininiz ve sağlığınızla ilgili hassas bilgileri açığa çıkarabilir.

Hassas kişisel bilgileri toplamadan önce rızanızı isteyeceğiz. Ancak; hassas kişisel bilgileri gönüllü olarak sağladığınız durumlarda, bu bilgileri sunulduğu bağlamda işlememiz için bize rıza verdiğinizi varsayarız.

Daha fazla bilgi için lütfen bu “Booking.com, kişisel verilerinizi neden topluyor ve kullanıyor?” belgesindeki Gizlilik Bildirimi başlıklı bölümü okuyun.

Çocukların kişisel bilgileri

Çin'de 16 yaşından küçüklerin Booking.com'u kullanmasına izin verilmez. Çocuklar hakkındaki kişisel bilgileri ancak ebeveynlerinin veya yasal vasilerinin rızası olması ya da bilgilerin ebeveynlerin veya yasal vasilerin kendileri tarafından bizimle paylaşılması durumunda işliyoruz.

Bir ebeveynin veya vasinin geçerli rızası olmadan 16 yaşından küçük bir çocuğun bilgilerini işlediğimizi fark edersek bu bilgileri sileceğiz.

Kişisel bilgilerin uluslararası aktarımı ve alıcıları

Hizmetlerimizi sağlayabilmek için kişisel bilgilerinizi üçüncü taraflarla paylaşacağız. Çoğu durumda, verileri bu üçüncü taraflara göndermek amacıyla kişisel bilgileriniz Çin dışına aktarılabilir ve Çin dışında saklanabilir. Böyle bir aktarım yapmadan önce rızanızı isteyeceğiz. Aktarma nedenleri ve ayrıca bu kişisel bilgilerin alıcı kategorileri aşağıda belirtilmiştir.

Gezi Rezervasyonunuzu tamamlamak için ilgili rezervasyon bilgilerini rezervasyon yaptığınız Gezi Tedarikçisine iletiriz. Bu, sizin için gerçekleştirdiğimiz en önemli faaliyetlerden biridir. Gezi Rezervasyonuna ve Gezi Tedarikçisine bağlı olarak, aktardığımız kişisel bilgiler adınız, iletişim ve ödeme bilgileriniz, size eşlik eden kişilerin adları ile Gezi Rezervasyonunuzu yaptığınızda belirttiğiniz tüm bilgi ve tercihleri içerebilir. Diğer alıcılar arasında Booking.com B.V., Booking Holdings Inc. şirket grubu ve hizmet sağlayıcılarımız yer almaktadır.

Ayrıca, hizmetlerimizi sağlamak için gerekli olmayan amaçlar doğrultusunda da verilerinizi üçüncü taraflara aktarabiliriz. Bu durumda, rızanızı yöneterek bu tür kullanımlara rıza verip vermediğinizi belirtebilirsiniz.

Verilerin üçüncü taraflarla nasıl paylaşıldığı ve kişisel verilerinizi Booking Holdings Inc. şirket grubuyla nasıl paylaştığımız hakkında daha fazla bilgi alın.

Otomatik karar alma

Otomatik karar alma, şu konuları otomatik olarak analiz etmek, değerlendirmek veya haklarında karar almak amacıyla bilgisayar programlarını kullanma faaliyetini ifade eder: kişisel davranışlar, alışkanlıklar, ilgi alanları, hobiler, finans, sağlık, kredi veya diğer durumlar.

Bulunduğunuz yere bağlı olarak sizin için en iyi fiyatı sağlamak gibi otomatik kararlar almak üzere kişisel bilgileri temel alırız. Uygulamalarımızda veya web sitemizde konaklama tesisi, kiralık araba veya uçuş vb. için arama yaptığınızda Avrupa Ekonomik Alanı’nda mı yoksa başka bir ülkede mi olduğunuzu onaylamak üzere IP adresinizi işleriz. Bunu yapmamızın amacı bölge (Avrupa Ekonomik Alanı) veya ülke (Avrupa Ekonomik Alanı dışı) için en iyi fiyatı size sunmaktır. Bu işlenme, Çin'deki bireylerin farklı muamele görmesine sebep olmaz.

Personalised recommendations

To improve your Booking.com experience, we provide personalised recommendation services, which make your search results more relevant to you. These results are ranked, by default, according to what we believe you will find most relevant. We do this based on your past bookings, dates and the length of your stay, the composition of the group you're travelling with, where you are from and the actions you take during your search.

You can turn off personalised recommendations at any time. This can be done in the following places:

  • If you are using the app, go to your ‘Profile’, followed by ‘Settings’ and then ‘Personalisation’

  • If you are on the web, go to ‘Manage account’, followed by ‘Preferences’

  • If you are not logged in, go to ‘Manage your privacy settings’ on the main page

Haklarınızı kullanmak

Booking.com hesabınız varsa sizin hakkınızda sakladığımız kişisel bilgilerinizi hesap ayarlarınızdan bulabilirsiniz. Adınız, e-posta adresiniz, telefon numaranız, adresiniz ve ödeme bilgileriniz bu bilgilere dahildir. Bu verileri istediğiniz zaman görüntüleyerek, düzenleyerek veya silerek erişim, düzeltme veya silme hakkınızı kullanabilirsiniz.

Hesabınızı silmek istiyorsanız bunu Booking.com’daki hesap ayarlarınızdan “Güvenlik” bölümüne ve “Hesabı sil” seçeneğine tıklayarak da yapabilirsiniz.

Yukarıdakilere ek olarak, verilerinize erişme veya verilerinizi silme hakkınızı kullanmak, pazarlama e-postaları aboneliğinizi sonlandırmak veya kişisel bilgilerinizi işlememiz için bize verdiğiniz rızayı geri çekmek için lütfen formumuzu doldurun: Booking.com müşterileri için Veri Sahibi Talebi

Talebinizi gerçekleştirmeden önce kişisel bilgilerinizi korumak için kimliğinizi doğrulamamız gerekebilir. Bunun için daha önce bizim aracılığımızla gerçekleştirdiğiniz rezervasyonlar hakkında size sorular sorarız. Geçerli yasalar farklı bir zaman dilimi gerektirmedikçe size 15 iş günü içinde yanıt veririz.

Bunları veya Kişisel Bilgileri Koruma Yasası (PIPL) kapsamındaki diğer haklarınızı başka şekilde kullanmak ya da bu Gizlilik Bildirimi ve uygulamalarımız hakkında bizimle iletişime geçmek için privacyrequests@booking.com adresinden bize e-posta gönderebilirsiniz. Lütfen konu olarak şunu girin: “Çin PIPL Gizlilik Hakları - Talep”.

Rusya

Bu bölüm Gizlilik Bildirimimize ek mahiyetindedir ve sadece Rusya Federasyonu’ndaki müşteriler için geçerlidir.

Bu bölümde kişisel verilerinizi nasıl kullandığımız ve işlediğimiz tanımlanmakta ve Rusya yasaları kapsamındaki özel haklarınız açıklanmaktadır. Bu bölümün hükümleri ile Gizlilik Bildiriminin diğer hükümleri arasında çelişki olması halinde, Rusya Federasyonu vatandaşlarının kişisel verilerinin işlenmesinde bu bölümün hükümleri geçerli olacaktır.

Bilgilerinizi, geçerli yasalar uyarınca gerekli olduğu durumlarda, bize önceden rıza vermeniz halinde doğrudan pazarlama faaliyetleri için kullanabiliriz.

Bu Gizlilik Bildiriminde açıklandığı şekilde kişisel verilerin aktarımı, kişisel verilerin yurt dışı aktarımlarını içerebilir. Kişisel verilerin Rusya'dan, kişisel veri sahiplerinin haklarının yeterli şekilde korunmasını sağlamayan yargı alanlarına yurt dışı aktarımları, yalnızca Rus yasalarının öngördüğü durumlarda gerçekleştirilebilir, özellikle:

  1. Önceden uygun rızanızın alınması veya

  2. Sizinle bir sözleşmenin ifası veya size hizmet sağlamak için.

Booking.com, kişisel verilerinizi (aktarmak dahil) farklı yasal dayanaklardan hareketle işler. Bu dayanaklar şunlardır:

  1. Rızanız (doğrudan pazarlama amaçları ve online platformlarımızda kullanıma sunduğunuz kişisel verilerin yayılması dahil),

  2. Sizinle yapılan bir sözleşmenin ifası veya size hizmet sağlamak.

    Gerekli kişisel veriler sağlanmazsa, Booking.com bir Gezi Rezervasyonunu sonuçlandırmak veya müşteri hizmetleri sağlamak dahil olmak üzere talep edilen hizmeti size sağlayamaz.

  3. Booking.com’un ve üçüncü tarafların hakları ve meşru menfaatleri (dolandırıcılığı tespit etmek ve önlemek gibi).

    Booking.com kişisel verileri kendine veya üçüncü bir tarafa ait meşru menfaatler doğrultusunda kullanırken, kişisel verilerinizin korunması amacıyla sizin hak ve menfaatleriniz ile kendine veya üçüncü tarafa ait hak ve menfaatleri her zaman için dengeleyecektir.

  4. Booking.com’un yasal yükümlülükleri (devlet makamlarından gelen yasalara uygun taleplere yanıt verilmesi gibi).

Kişisel verilerinizin herhangi bir işlenmesine itiraz etmek isterseniz, mevcut ayrılma işlevlerini (örneğin, hesap ayarlarınızda) kullanabilir veya bizimle yukarıda “Booking.com'a verdiğiniz kişisel verileri nasıl kontrol edebilirsiniz?” altında belirtilen şekilde iletişime geçebilirsiniz. Rızanızı geri çekmeniz halinde, Booking.com’un bunu yapmak için başka bir yasal dayanağı varsa, kişisel verilerinizin işlenmesine devam etme hakkına sahip olacağını belirtmek isteriz.

Aşağıdakiler gerçekleştiğinde, kişisel verilerinizin işlenmesini durduracak ve bunları sileceğiz:

  1. Kişisel verilerin saklanma süresinin dolması da dahil olmak üzere, veri işleme amaçlarına ulaşılmışsa,

  2. Kişisel verilerinizi işlemek için başka bir yasal dayanağımız olmadığı sürece, kişisel veri işlenme rızanızı geri almanız,

Kişisel verilerinizin tarafımızdan işlenmesi ile ilgili bir şikayetiniz varsa, lütfen “Booking.com’la paylaştığınız kişisel verileri nasıl kontrol edebilirsiniz?” bölümünün altında açıklanan şekilde bize ulaşın. Ayrıca, yerel veri koruma makamınıza (Roskomnadzor) da ulaşabilirsiniz.

Güney Kore

Bu bölüm Gizlilik Bildirimimize ek mahiyetindedir ve sadece Güney Kore’de ikamet ediyorsanız geçerlidir.

  1. Toplanan kişisel bilgi ögeleri

    Topladığımız kişisel bilgi öğeleri hakkında bilgi için lütfen Gizlilik Bildirimimizin “Booking.com ne tür kişisel verileri topluyor?” başlıklı bölümünü okuyun.

  2. Kişisel bilgilerin toplanması ve kullanılmasına ilişkin amaçlar

    Topladığımız kişisel bilgilerin amacı ve kullanımı hakkında bilgi için lütfen Gizlilik Bildirimimizin “Booking.com, kişisel verilerinizi neden topluyor ve kullanıyor?” başlıklı bölümünü okuyun.

  3. Kişisel bilgilerin üçüncü taraf alıcıları ve vekilleri

    Vekiller Amaç/Verilen Görevler

    Kişisel bilgiler Gezi Tedarikçisi tarafından rezervasyon yaptığınız konaklama tesisini ayarlamak için kullanılır. Bilgiler bu Gizlilik Bildiriminde belirtildiği gibi muhafaza edilir ve silinir.

    Ödeme İşleme vekilleri

    Kişisel bilgiler, bizim adımıza ödemeleri işleyen, ters ibrazları gerçekleştiren veya fatura tahsilat hizmetleri sağlayan üçüncü taraf ödeme sağlayıcılarıyla paylaşılır. Bilgiler bu Gizlilik Bildiriminde belirtildiği gibi muhafaza edilir.

    Müşteri destek vekilleri

    Bize ihtiyacınız olduğunda size müşteri destek hizmetleri sağlayabilmemiz için kişisel bilgiler bu vekillerle paylaşılır.

    Pazar araştırma vekilleri

    Kişisel veriler, pazar araştırması gerçekleştirmemize yardımcı olmak için bu vekillerle paylaşılır.

    Güvenlik vekilleri

    Kişisel bilgiler bu vekillerle, dolandırıcılığı tespit etme ve önleme (sahtecilikle mücadele incelemeleri dahil) hizmetlerinin sağlanması için paylaşılır.

    Reklam vekilleri

    Bir reklamcılık ortağını kullandıktan sonra Booking.com’da rezervasyon yaptığınızda, rezervasyonun detaylarını reklam ortağına göndeririz.

    Booking Holdings Inc.

    Kişisel bilgiler Booking Holdings Inc. şirket grubundaki şirketlerle, aşağıdaki amaçlar doğrultusunda paylaşılır:

    • Hizmet sağlamak (rezervasyon yapmak, idare etmek ve yönetmek ya da ödemelere aracılık etmek dahil),

    • Müşteri hizmetleri olanağı sağlamak,

    • Veri ihlalleri, sahtecilik veya diğer yasa dışı faaliyetleri tespit etmek, önlemek ve araştırmak

    • Analiz ve ürün iyileştirme,

    • Kişiselleştirilmiş fırsatlar sağlamak ya da kendi rızanız doğrultusunda veya yürürlükteki yasaların izin verdiği şekilde size reklam göndermek,

    • Bu tür paylaşılan kişisel bilgilere ilişkin barındırma, teknik destek, genel idame ve güvenlik faaliyetleri,

    • Yürürlükteki yasalarla uyumluluk sağlamak.

    Bağlantı Ortakları

    Gezi Tedarikçileri adına bağlantı ortaklarına rezervasyonunuzun bilgilerini sağlarız.

  4. Kişisel Bilgilerin imhası

    Kişisel bilgileri imha ederken Booking.com, bu bilgileri kurtarılamaz veya tekrar üretilemez hale getirmek için ticari olarak makul ve teknik olarak uygun önlemler alır.

    Kişisel bilgileri içeren elektronik belgeler veya dosyalar, kurtarmayı veya geri almayı imkansız hale getiren teknik bir yöntem kullanılarak kalıcı olarak silinir. Kişisel bilgileri içeren elektronik olmayan belgeler veya dosyalar parçalanır veya yakılır.

    Kişisel bilgilerin bazen geçerli yasaların öngördüğü şekilde saklama süresinin ötesinde tutulması ve kullanılması gerekir. Bu durumlarda, bu bilgiler teknik olarak mümkün olduğu ölçüde diğer kişisel bilgi öğelerinden ayrı olarak saklanacak veya sürdürülecektir.

  5. Kişisel bilgilerin korunmasına ilişkin departman

    Bu Gizlilik Bildirimine veya veri sahibi haklarınıza ilişkin bir talebiniz varsa lütfen Veri Koruma Ofisimizle temasa geçiniz. Bu Ofis kişisel bilgilerin korunmasından ve ilgili şikayetlerden sorumlu bölümdür.

    Veri Koruma Ofisi

    +82 2 6323 8008

    dataprotectionoffice@booking.com

    Kişisel bilgilerle ilgili konularda yerel makamlara ulaşmak veya danışmak istiyorsanız aşağıdaki adreslerden herhangi birini de kullanabilirsiniz:

    • Privacy Infringement Report Center privacy.kisa.or.kr / 118

    • Cyber ​​Investigation Division, Supreme Prosecutors' Office www.spo.go.kr / 1301

    • National Police Agency Cyber ​​Security Bureau ecrm.police.go.kr

  6. Kore Temsilcisi

    Bilgi Ağı ve Bilgi Güvenliği Kullanımı Teşvik Yasası gereğince yerel temsilciyle ilgili bilgileri aşağıda bulabilirsiniz:

    • Ad ve temsilci: Booking.com Korea Limited (Temsilci: Su Yeon Kim)

    • Adres, telefon numarası ve e-posta adresi: 17F Gran Seoul, 33 Jongro, Jongro-Gu, Seoul, South Korea, +82 2 6323 8008, privacy.kr@booking.com.

Türkiye

Türkiye’deki müşteriler bu gizlilik bildirimiyle ilişkili talepler için aşağıda belirtilen iletişim bilgilerini de kullanabilir.

Booking.com B.V.’nin Türkiye’deki yerel temsilcisi Özdağıstanlı Ekici Avukatlık Ortaklığı olup adresi Al Zambak Sok No: 2 Varyap Meridian Grand Tower A Blok K: 32 D: 270 Ataşehir-İstanbul’dur.

 

 

Online hizmetlerimizi veya uygulamalarımızı her kullanışınızda çerezleri ve diğer online izleme teknolojilerini (bu Çerez Bildiriminin amaçları bakımından bunlardan da “çerezler” olarak bahsedeceğiz) kullanırız.

Çerezler; Booking.com web sitesinin işlemesini sağlamak, trafiği analiz etmek ve reklam yapmak gibi amaçlar da dahil olmak üzere farklı şekillerde kullanılabilir.

Çerezin ne olduğu, nasıl kullanıldığı ve tercihlerinizin ne olduğu hakkında daha fazla bilgi almak için aşağıdaki bölümü okumaya devam edin.

Çerezler ve diğer online izleme teknolojileri nelerdir?

Çerezler nasıl kullanılır?

Tercihleriniz nelerdir?


Çerezler ve online izleme teknolojileri nelerdir?

Web tarayıcısı çerezi, web sitelerinin bilgisayarınızın veya mobil cihazınızın web tarayıcısına yerleştirdiği küçük bir metin dosyasıdır.

Bu çerezler, tercihlerinizi ve ayarlarınızı hatırlamak ya da online hizmetleri nasıl kullandığınızı analiz etmek için görüntülediğiniz ve etkileşimde bulunduğunuz içeriklerle ilgili bilgileri saklar.

Çerezler “birinci taraf” ve “üçüncü taraf” olmak üzere ikiye ayrılır:

  • Birinci taraf çerezleri alan adı sahibi tarafından (bizim durumumuzda Booking.com tarafından) sunulan çerezlerdir. Bizim tarafımızdan yerleştirilen tüm çerezler “birinci taraf çerezidir”.

  • Üçüncü taraf çerezleri ise alan adlarımıza çerez yerleştirmesine izin verdiğimiz güvenilir ortaklarımız tarafından yerleştirilen çerezlerdir. Bunlar sosyal medya ortaklarımız, reklam ortaklarımız, güvenlik sağlayıcılarımız vb. olabilir.

Bu çerezler “oturum çerezleri” veya “kalıcı çerezler” olabilir.

  • Oturum çerezleri sadece siz tarayıcınızı kapatana kadar kalır ve “oturumunuzu” sonlandırır. Oturumunuz sona erdikten sonra silinirler.

  • Kalıcı çerezlerin ise çeşitli geçerlilik süreleri vardır ve bu çerezler tarayıcınız kapatıldıktan sonra da cihazınızda kalırlar. Booking.com platformunda sadece sınırlı bir geçerlilik süresi olan kalıcı çerezleri sunmaya (veya kalıcı çerezlerin üçüncü taraflarca sunulmasına izin vermeye) çalışıyoruz. Ancak güvenlik nedeniyle veya diğer sıra dışı şartlar altında bazen çerezlere daha uzun bir geçerlilik süresi vermemiz gerekebilir.

Web tarayıcısı çerezleri IP adresiniz veya diğer tanımlayıcılar gibi bilgileri, tarayıcınızın türünü ve dijital hizmetler üzerinde görüntülediğiniz ve etkileşime geçtiğiniz içeriklerle ilgili bilgileri saklayabilir. Web tarayıcısı çerezleri bu bilgileri saklayarak online hizmetler için tercihlerinizi ve ayarlarınızı hatırlayabilir ve bu hizmetleri nasıl kullandığınızı analiz edebilir.

Çerezlerin yanı sıra çok benzer başka izleme teknolojilerini de kullanıyoruz. Web sitemiz, e-postalarımız ve mobil uygulamalarımız bu platformlarla etkileşimlerinizi kaydeden küçük şeffaf görüntü dosyaları veya kod satırları içerebilir. “Web işaretçileri”, “komutlar”, “ izleme URL’leri” veya “yazılım geliştirme kitleri” (SDK olarak bilinir) bunlardan bazılarıdır:

  • Web işaretçilerinin pek çok farklı adı vardır. Web böcekleri, izleme böcekleri, etiketler, web etiketleri, sayfa etiketleri, izleme pikselleri, piksel etiketleri, 1x1 GIF’ler veya şeffaf GIF’ler olarak da bilinirler.

    Özetle bu web işaretçileri tek bir pikselin bir web sayfası talebi kapsamında, uygulamada, reklamda veya HTML e-posta mesajında cihazınıza teslim edilebilecek küçük bir grafik görüntüsüdür.

    Bu işaretçiler, cihazınızın türü veya işletim sistemi, IP adresiniz ve ziyaretinizin saati gibi bilgileri cihazınızdan almak için kullanılabilir. Bunlar ayrıca tarayıcınızdaki çerezleri sunmak ve okumak ya da bir çerezin yerleştirilmesini tetiklemek için kullanılır.

  • Komutlar web sayfalarımıza gömülü olup bu sayfalara çok çeşitli ilave işlevler kazandıran küçük bilgisayar programlarıdır. Komutlar web sitesinin düzgün şekilde işlemesini mümkün kılar. Örneğin komutlar belirli güvenlik özelliklerin ve web sitemizdeki temel interaktif özelliklerin çalışmasını sağlar.

    Komutlar aynı zamanda analiz veya reklam amacıyla da kullanılabilir. Örneğin bir komut ziyaret ettiğiniz sayfalar veya yaptığınız aramalar gibi web sitemizi nasıl kullandığınızla ilgili bilgileri toplayabilir.

  • İzleme URL’leri özgün tanımlayıcı içeren bağlantılardır. Bu bağlantılar, kullandığınız Booking.com web sitesine veya uygulamasına hangi web sitesinden geldiğinizi takip etmek için kullanılır. Sosyal medya sayfasından, arama motorundan veya iştirak ortaklarımızın web sitelerinden yaptığınız tıklamalar buna örnek olabilir.

  • Yazılım Geliştirme Kitleri (SDK’ler) uygulamalarımızın kaynak kodunun bir parçasıdır ve SDK verileri tarayıcı çerezlerinden farklı olarak uygulamanın depolama alanında saklanır.

    Uygulamaların nasıl kullanıldığını analiz etmek ve kişiselleştirilmiş push bildirimleri göndermek için kullanılırlar. SDK’ler bunu yapmak için cihazınızla ilişkili cihaz kimliği ve IP adresi gibi özgün tanımlayıcıların yanı sıra uygulama içindeki hareketlerinizi ve ağ konumunuzu kaydederler.

Bu Çerez Bildiriminde tüm bu izleme teknolojilerinden “çerezler” olarak bahsedilmektedir.


Çerezler nasıl kullanılır?

Çerezler aşağıdakilere benzer bilgileri toplamak için kullanılır:

  • IP adresi

  • Cihaz kimliği

  • Görüntülenen sayfalar

  • Tarayıcı türü

  • Tarama bilgileri

  • İşletim sistemi

  • İnternet servis sağlayıcısı

  • Zaman damgası

  • Bir reklamla etkileşime geçip geçmediğiniz

  • Başvuran URL

  • Web sitesinde/uygulamalarda kullanılan özellikler veya gerçekleştirilen faaliyetler

Çerezler bir web sitesinin farklı sayfalarında, farklı cihazlarda, farklı web sitelerinde veya uygulamalarımızı kullandığınızda aynı kullanıcı olarak tanınmanıza olanak tanır. Amaçları bakımından üç kategoriye ayrılırlar: işlevsel çerezler, analitik çerezler ve pazarlama çerezleri.

İşlevsel çerezler

Bunlar web sitelerimizin ve uygulamalarımızın işlemesi için gerekli çerezlerdir ve hizmetlerimizi kullanabilmeniz için etkinleştirilmeleri gerekir.

İşlevsel çerezler, kolayca gezinip rezervasyon yapabilmeniz için teknolojik bakımdan gelişmiş kullanıcı dostu web siteleri ile ihtiyaçlarınıza ve tercihlerinize göre otomatik olarak uyarlanan uygulamalar oluşturmak amacıyla kullanılır. Buna ayrıca temel güvenlik ve erişilebilirlik özelliklerinin çalışmasını sağlamak da dahildir.

Daha ayrıntılı olarak açıklamamız gerekirse, bu çerezler:

  • Hesap oluşturup girip yapabilmeniz ve rezervasyonlarınızı yönetebilmeniz için web sitemizin ve uygulamalarımızın düzgün şekilde işlemesini sağlar.

  • Web sitemizi ve uygulamalarımızı etkili ve verimli şekilde kullanmanıza yardımcı olmak için seçtiğiniz para birimi ile dil ayarlarınızı, geçmiş aramalarınızı ve diğer tercihlerinizi hatırlar.

  • Web sitemizi veya uygulamamızı her ziyaretinizde oturum açma bilgilerinizi yeniden girmek zorunda kalmamanız için kayıt bilgilerinizi hatırlar. (Endişelenmeyin, parolalar daima şifrelenmiş olacaktır.)

Analitik çerezler

Bu çerezler web sitemizin ve uygulamalarımızın nasıl kullanıldığını ölçer ve takip eder. Bu bilgileri web sitemizi, uygulamalarımızı ve hizmetlerimizi iyileştirmek için kullanırız.

Daha ayrıntılı olarak açıklamamız gerekirse, bu çerezler:

  • Sizin gibi ziyaretçilerin ve müşterilerin Booking.com’u ve uygulamalarımızı nasıl kullandığını anlamamıza yardımcı olur.

  • İlgi çekici ve alakalı olduğumuzdan emin olmak için web sitemizi, uygulamalarımızı ve mesajlarımızı iyileştirmemize yardımcı olur.

  • Web sitelerimizde ve uygulamalarımızda iyi giden ve gitmeyen noktaları tespit etmemize olanak tanır.

  • Reklamların ve mesajların etkinliğini anlamamıza yardımcı olur.

  • Üçüncü taraf web sitelerindeki reklamlar da dahil olmak üzere online bir reklam gösterilen kullanıcıların daha sonrasında web sitemizle veya uygulamalarımızla nasıl etkileşimde bulunduklarını öğrenmemizi sağlar.

  • İş ortaklarımızın web sitelerine entegre edilmiş herhangi bir konaklama tesisi teklifinden müşterilerinin yararlanıp yararlanmadığını öğrenmelerini sağlar.

Bu çerezler aracılığıyla topladığımız veriler hangi web sayfalarını görüntülediğiniz, hangi referans/çıkış sayfalarına girdiğiniz veya hangi sayfalardan ayrıldığınız, ne tür bir platform kullandığınız, hangi e-postaları açtığınız ve hangileriyle etkileşime geçtiğiniz ve tarih ve saat damgası bilgilerini içerebilir. Bu aynı zamanda belirli bir ekranda kaç tıklama yaptığınız, fare hareketleriniz, fareyle sayfayı kaydırma aktiviteleriniz , kullandığınız arama kelimeleri ve çeşitli alanlara girdiğiniz metinler gibi siteyle veya uygulamayla nasıl etkileşimde bulunduğunuzu gösteren bilgileri de kullanabileceğimiz anlamına gelir.

Pazarlama çerezleri

Bu çerezler birden fazla web sitesinde, uygulamada ve diğer platformlarda sizin hakkınızda bilgi toplamak üzere Booking.com ve güvenilir ortaklarımız tarafından kullanılır.

Pazarlama çerezleri hem kendi web sitelerimizde ve uygulamalarımızda hem de başka platformlarda hangi ürün, hizmet ve ilgi alanına dayalı reklamları size göstereceğimize karar vermemize yardımcı olur.

Daha ayrıntılı olarak açıklamamız gerekirse, bu çerezler:

  • Ziyaret ettiğiniz web siteleri ve tıklama davranışlarınız gibi hususlara dayanarak sizi belirli bir ilgi alanı profili kategorisine yerleştirir. Bu profilleri Booking.com’da ve diğer web sitelerinde kişiselleştirilmiş içerikler (seyahat fikirleri veya belirli konaklama tesisleri) göstermek için kullanırız.

  • Hem Booking.com web sitesinde ve uygulamalarımızda hem de diğer web sitelerinde kişiselleştirilmiş ve ilgi alanına dayalı reklamlar gösterir. Buna "yeniden hedefleme" denir ve aradığınız seyahat noktaları, görüntülediğiniz konaklama tesisleri ve size gösterilen fiyatlar gibi tarama faaliyetlerinize dayanmaktadır. Aynı zamanda alışveriş alışkanlıklarınıza veya diğer online faaliyetlerinize de bağlı olabilir.

    Yeniden hedefleme reklamlarının amacı sizi web sitemizde gezinmeye veya web sitemize geri dönmeye teşvik etmek olduğundan bu tür reklamlar Booking.com’dan ayrılmanızdan önce ve sonra gösterilebilir. Bu reklamları web sitelerinde, uygulamalarda veya e-postalarda görebilirsiniz.

  • Sosyal medyayı web sitemize ve uygulamalarımıza entegre eder. Bu sayede Facebook, Instagram, YouTube, Twitter, Pinterest, Snapchat ve LinkedIn gibi sosyal medya platformlarında içerik veya ürün beğenebilir ya da paylaşabilirsiniz.

    Bu “beğen” ve “ paylaş” butonları ilgili sosyal medya sağlayıcılarına ait kod parçacıklarını kullanarak çalışır ve cihazınıza üçüncü taraf çerezlerin yerleştirilmesini sağlar.

    Bu çerezler tamamen işlevsellik amaçlı olabileceği gibi online gezinme davranışlarınızın bir profilini çıkarmak ve size kişiselleştirilmiş reklamlar göstermek amacıyla ilgili sosyal medya sağlayıcısının ağından hangi web sitelerini ziyaret ettiğinizi takip etmek için de kullanılabilir. Bu profil kısmen sağlayıcıların ağınızdaki diğer web sitelerine gerçekleştirdiğiniz ziyaretlerden aldığı karşılaştırılabilir bilgiler kullanılarak oluşturulacaktır.

    Sosyal medya sağlayıcılarının kişisel verilerinizle neler yaptıkları hakkında daha fazla bilgi almak için ilgili sağlayıcının çerez ve/veya gizlilik bildirimlerine göz atın: Facebook (Instagram, Messenger ve Audience Network dahil), Snapchat, Pinterest ve Twitter. Bu bildirimlerin zaman zaman güncellenebileceğini aklınızda bulundurun.

Veri toplamak için güvenilir üçüncü taraflarla çalışırız. Bazen e-posta adresiniz veya telefon numaranız gibi bilgileri bu üçüncü taraflarla paylaşabiliriz. Bu üçüncü taraflar özel hedef kitleler oluşturmak veya hedefli reklamlar sunmak amacıyla verilerinizi kendi topladıkları diğer bilgilerle ilişkilendirebilir. Bu üçüncü tarafların verilerinizi nasıl işlediğine ilişkin bilgi almak için lütfen şu bağlantılara göz atın: Google, bilgileri nasıl kullanır?, Facebook’un veri politikası.

Cihazınızda herhangi bir bilgi saklamadıkları için çerez olarak nitelendirmediğimiz tekniklerden de (ör. pikseller) faydalanabiliriz.

Zaman zaman bülten gibi e-postalara pikseller yerleştiririz. “Piksel”, e-postaya yerleştirilen ve e-postayı açtığınızda yüklenen tek bir piksel boyutundaki elektronik bir dosyadır. E-posta piksellerini kullanarak mesajın iletilip iletilmediğini, mesajı okuyup okumadığınızı ve ne zaman okuduğunuz ve nerelere tıkladığınızı görebiliriz.

Size gönderdiğimiz push bildirimleriyle ilgili olarak da bu bilgilere ulaşırız. Bu istatistikler bize okuma davranışlarınız hakkında geri bildirim sağlar ve biz de bu geri bildirimleri mesajlarımızı optimize etmek ve sizinle daha alakalı hale getirmek için kullanırız.


Tercihleriniz nelerdir?

Çerezler hakkında daha fazla bilgi almak ve çerezleri nasıl yönetip silebileceğinizi öğrenmek için allaboutcookies.org adresini veya tarayıcınızın yardım bölümünü ziyaret edin.

Internet Explorer, Safari, Firefox veya Chrome gibi tarayıcıların ayarlar bölümünden hangi çerezleri kabul edip hangilerini reddedeceğinizi seçebilirsiniz. Bu ayarları nerede bulacağınız kullandığınız tarayıcıya göre değişmektedir:

Belirli işlevsel çerezleri engellemeyi seçerseniz hizmetlerimizin bazı özelliklerini kullanamayabilirsiniz.

Booking.com’da ve uygulamalarda sunabileceğimiz belirli ayarlara ek olarak isterseniz belirli çerezleri devre dışı da bırakabilirsiniz:

  • Analiz

    Google Analytics’in belirli türden tarayıcılarda analiz amaçlı veriler toplamasını engellemek için şu bağlantıyı ziyaret edin: Google Analytics Kapsamı Dışında Kalma Tarayıcı Eklentisi (sadece masaüstünde mevcut).

  • Reklam

    Network Advertising Initiative (NAI) ve/veya İnteraktif Reklamcılık Derneği'ne (IAB) üye olan şirketlerle çalışmak için daima çaba gösteriyoruz.

    NAI ve IAB üyeleri endüstri standartları ile iş ahlakı kurallarına uygun hareket eder ve davranışsal reklamları devre dışı bırakmanıza olanak tanır.

    Bilgisayarınıza reklam çerezleri yerleştirmiş olabilecek NAI üyelerini öğrenmek için www.networkadvertising.org adresini ziyaret edin. Herhangi bir NAI üyesinin davranışsal reklamcılık programından ayrılmak için ilgili şirketin yanındaki kutucuğu işaretlemeniz yeterlidir.

    Kişiselleştirilmiş reklamları nasıl devre dışı bırakabileceğinizi öğrenmek için www.youronlinechoices.com veya www.youradchoices.com adreslerini de ziyaret etmenizi tavsiye ederiz.

    Mobil cihazınızın ayarlar kısmından yeniden hedefleme amacıyla bilgi paylaşımını kısıtlamanız mümkün olabilir. Bu işlemi gerçekleştirmeyi seçerseniz, online bir reklam ağını devre dışı bırakmanızın bir daha online reklam görmeyeceğiniz veya pazarlama analizine tabi olmayacağınız anlamına gelmediğini aklınızda bulundurmanızda fayda var. Bu durum sadece devre dışı bıraktığınız ağın size web tercihlerinize ve internette gezinme davranışlarınıza göre kişiselleştirilmiş reklamlar göstermeyi bırakacağı anlamına gelmektedir.

Bazı web sitelerinde yer alan “Do Not Track” (Beni Takip Etme) özelliği sayesinde ilgili web sitesine sizi takip etmemesini söyleyebilirsiniz. Biz şimdilik "Do Not Track" (Beni Takip Etme) tarayıcı ayarlarını desteklemiyoruz.

Bizimle nasıl iletişime geçebilirsiniz?

Bu çerez bildirimi hakkında herhangi bir sorunuz olması halinde lütfen dataprotectionoffice@booking.com adresine e-posta gönderin.

Çerez bildirimimizde zaman zaman güncellemeler yapılabilir. Bu güncellemeler önem arz ediyorsa, özellikle sizinle alakalıysa veya veri korunmasına ilişkin haklarınızı etkiliyorsa bu güncellemelerle ilgili olarak sizinle iletişime geçeceğiz. Ancak diğer tüm (daha az önemli veya alakalı) güncellemelerden haberdar olmak için bu sayfayı düzenli olarak ziyaret etmenizi tavsiye ederiz.