Doties uz galveno saturu
Drukāt / saglabāt

Privātuma un sīkdatņu deklarācija

Privātuma deklarācija

2021. gada 27. okt.

Vispirms par svarīgāko – mums ir būtisks jūsu privātums. Tas tiek teikts arī citos līdzīgos paziņojumos, tomēr mums tas tiešām rūp. Jūs izrādāt mums uzticību, izmantojot uzņēmuma Booking.com pakalpojumus, un mēs novērtējam šo uzticību. Tāpēc mēs esam apņēmušies veikt drošības pasākumus un aizsargāt jebkādus personas datus, ko jūs mums sniedzat. Mēs rīkojamies savu lietotāju interesēs un esam pilnībā atklāti par to, kā mēs apstrādājam jūsu personas datus.

Šajā dokumentā ir aprakstīts, kā mēs izmantojam un apstrādājam jūsu personas datus, viegli lasāmā un pārredzamā formātā. Tajā arī ir norādītas jūsu tiesības, kuras varat izmantot saistībā ar jūsu personas datiem, un mūsu kontaktinformācija. Lūdzu, izlasiet arī mūsu Sīkdatņu deklarāciju, kurā ir paskaidrots, kā uzņēmums Booking.com izmanto sīkdatnes un līdzīgas izsekošanas tehnoloģijas.

Ja jums jau ir pieredze mūsu pakalpojumu lietošanā, tad jūs zināt, ka uzņēmums Booking.com piedāvā ar ceļošanu saistītus pakalpojumus tiešsaistē gan mūsu vietnē un mobilajās lietotnēs, gan citās tiešsaistes platformās, tostarp naktsmītnes partneru vietnēs un sociālajos tīklos. Mēs vēlamies uzsvērt, ka visa informācija, ko grasāties lasīt, pārsvarā attiecas nevis tikai uz vienu vai divām, bet gan visām šīm platformām.

Šī privātuma deklarācija attiecas uz jebkādu lietotāju informāciju, ko mēs apkopojam iepriekš norādītajās platformās vai citos veidos, kas ir saistīti ar šīm platformām (piemēram, saziņā ar mūsu klientu apkalpošanas komandu, izmantojot e-pastu).

Ja jūs esat viens no mūsu sadarbības partneriem, obligāti izskatiet mūsu Privātuma deklarāciju sadarbības partneriem, lai izprastu, kā personas dati tiek tālāk apstrādāti uzņēmējdarbības attiecību ietvaros.

Mēs varam periodiski ieviest izmaiņas Privātuma deklarācijā, tāpēc mēs iesakām laiku pa laikam apmeklēt šo lapu, lai jūs būtu informēti par aktualitātēm. Ja mēs veicam izmaiņas Privātuma deklarācijā, kas būtiski ietekmēs jūs, mēs jums paziņosim par šīm izmaiņām pirms to stāšanās spēkā.

Termini, ko mēs izmantojam šajā Privātuma deklarācijā

“Ceļojums” nozīmē dažādus ceļošanas produktus un pakalpojumus, ko jūs varat pasūtīt, saņemt, iegādāties, nopirkt, apmaksāt, nomāt, nodrošināt, rezervēt, apvienot un patērēt, izmantojot Ceļojumu nodrošinātāju.

“Ceļojumu nodrošinātājs” ir naktsmītnes nodrošinātājs (piemēram, viesnīcas, moteļa, dzīvokļa vai pansijas; īpašnieks), apskates vieta (piemēram, (tematiskais) parks, muzejs vai ekskursija pa apskates vietām), transporta nodrošinātājs (piemēram, automašīnu noma, kruīzs, brauciens ar vilcienu vai lidojums, ekskursija ar autobusu vai transfērs), tūroperators, ceļojumu apdrošinātājs vai cita veida ceļojumu vai ar ceļojumiem saistīts pakalpojumu nodrošinātājs, kā tas dažkārt ir pieejams Ceļojumu rezervēšanas gadījumā platformā.

“Ceļojumu pakalpojums” ir uzņēmuma Booking.com piedāvāts vai nodrošināts tiešsaistes iegādes, pasūtījuma, (nodrošināta) maksājuma vai rezervējuma pakalpojums saistībā ar dažādajiem produktiem un pakalpojumiem, ko dažkārt Platformā padara pieejamus Ceļojumu nodrošinātāji.

“Ceļojuma rezervējums” ir Ceļojuma pasūtījums, iegāde, rezervējums vai maksājums par to.


Kāda veida personas datus uzņēmums Booking.com apkopo?

Mēs jums nevaram palīdzēt rezervēt lielisku Ceļojumu bez jūsu informācijas, tāpēc mūsu pakalpojumu izmantošanas laikā mēs lūdzam norādīt noteikta veida informāciju. Tā ir pamatinformācija – jūsu vārds un uzvārds, vēlamā kontaktinformācija, to viesu vārds un uzvārds, kas ceļo kopā ar jums, kā arī jūsu maksājuma informācija. Jūs varat arī izlemt iesniegt papildu informāciju saistībā ar savu gaidāmo Ceļojumu (piemēram, paredzēto ierašanās laiku).

Turklāt mēs apkopojam informāciju no jūsu datora, tālruņa, planšetdatora vai citas ierīces, ar kuru jūs izmantojat mūsu pakalpojumus. Šī informācija iekļauj IP adresi, jūsu izmantoto pārlūkprogrammu un valodas iestatījumus. Var rasties situācijas, kurās mēs saņemam informāciju par jums no citiem avotiem vai kad mēs automātiski apkopojam citu informāciju.

Šis ir vispārējs pārskats, bet tālāk jūs varat atrast papildinformāciju par datiem, ko mēs apkopojam.

Lasīt vairāk par personas datiem, ko mēs apkopojam

Kāpēc uzņēmums Booking.com apkopo un izmanto jūsu personas datus?

Mēs jums lūdzam sniegt personīgo informāciju galvenokārt tāpēc, lai palīdzētu jums veikt savus tiešsaistes Ceļojumu rezervējumus un nodrošinātu labāko iespējamo apkalpošanu.

Mēs jūsu personas datus izmantojam arī tāpēc, lai sazinātos ar jums par jaunākajiem un īpašajiem piedāvājumiem un citiem pakalpojumiem, kas, mūsuprāt, varētu jūs interesēt. Jūsu personas dati var tikt izmantoti arī citādi. Ja jūs vēlaties uzzināt vairāk, turpiniet lasīt.

Lasīt vairāk par iemesliem, kāpēc uzņēmums Booking.com apkopo jūsu datus

Kā uzņēmums Booking.com dalās ar jūsu datiem ar trešajām pusēm?

Uzņēmuma Booking.com pakalpojumu sniegšanā dažādos veidos un dažādu iemeslu dēļ ir iesaistītas vairākas puses. Galvenais mērķis, kāpēc mēs dalāmies ar jūsu datiem, ir atbilstošas informācijas sniegšana Ceļojumu nodrošinātājam, lai pabeigtu jūsu Ceļojuma rezervējumu.

Mēs iesaistām citas puses arī, lai nodrošinātu jums platformas Booking.com pakalpojumus. Tās ietver, piemēram, finanšu iestādes, reklāmas aģentūras, uzņēmumu grupas Booking.com meitasuzņēmumus un citus uzņēmumu grupā Booking Holdings Inc. ietilpstošos uzņēmumus. Dažos gadījumos mēs varam dalīties ar jūsu datiem arī ar valsts vai citām institūcijām, ja to nosaka piemērojamie tiesību akti.

Tālāk ir sniegta detalizēta informācija par to, kā jūsu sniegto informāciju var izmantot trešās puses un kā tiek īstenota šādas informācijas apmaiņa ar trešajām pusēm.

Lasīt vairāk par to, kā dati tiek nosūtīti trešajām pusēm

Kādā veidā jūsu personas dati tiek nosūtīti uzņēmumu grupai Booking Holdings Inc.?

Uzņēmums Booking.com ir daļa no uzņēmumu grupas Booking Holdings Inc. Turpiniet lasīt, lai uzzinātu, kā jūsu dati var tikt pārsūtīti uzņēmumu grupas Booking Holdings Inc. iekšienē.

Lasīt vairāk par datu apstrādi uzņēmumu grupā Booking Holdings Inc.

Kādā veidā jūsu personas dati tiek nosūtīti un tālāk apstrādāti, lai nodrošinātu sauszemes transporta pakalpojumus?

Uzņēmumi Booking.com un Rentalcars.com, kas arī ir daļa no uzņēmumu grupas Booking Holdings Inc., kopīgi izmanto jūsu datus, lai sniegtu jums sauszemes transporta pakalpojumus, izmantojot uzņēmuma Booking.com vietnes un lietotnes (piemēram,cars.booking.com vai taxi.booking.com). Turpiniet lasīt, lai saprastu mūsu kopīgās atbildības apmēru un ierobežotību.

Lasīt vairāk par datiem un mūsu sauszemes transporta pakalpojumiem

Kādā veidā jūsu personas dati tiek pārsūtīti un tālāk apstrādāti, lai sniegtu apdrošināšanas pakalpojumus?

Lai piedāvātu apdrošināšanas pakalpojumus, mēs sadarbojamies ar dažādām pusēm. Atveriet zemāk doto saiti, lai izprastu, kā jūsu dati tiek pārsūtīti un izmantoti apdrošināšanas nolūkā, un uzzinātu, kādi ir iesaistīto pušu pienākumi.

Lasīt vairāk par datiem, kā arī apdrošināšanas produktiem un pakalpojumiem

Kā uzņēmums Booking.com apstrādā jūsu un jūsu Ceļojumu nodrošinātāja ziņas, kas ir nosūtītas, izmantojot uzņēmuma Booking.com pakalpojumus?

Uzņēmums Booking.com var palīdzēt jums un Ceļojumu nodrošinātājam savstarpēji nosūtīt prasības vai informāciju par saviem pakalpojumiem un esošiem Ceļojumu rezervējumiem, izmantojot uzņēmuma Booking.com platformu. Turpiniet lasīt, ja vēlaties uzzināt vairāk par to, kā uzņēmums Booking.com saņem un apstrādā šo saziņu.

Lasīt vairāk par to, kā šī saziņa tiek apstrādāta

Kā uzņēmums Booking.com izmanto mobilās ierīces?

Mēs piedāvājam bezmaksas lietotnes, ar kuru palīdzību mēs arī apkopojam un apstrādājam personas datus. Tas notiek gandrīz tādā pašā veidā kā mūsu vietnē, turklāt lietotnes arī ļauj jums gūt labumu no atrašanās vietas pakalpojumiem, kas ir pieejami jūsu mobilajā(-ās) ierīcē(-ēs).

Lasīt vairāk par to, kā mēs izmantojam datus no mobilajām ierīcēm

Kā uzņēmums Booking.com izmanto sociālos tīklus?

Uzņēmuma Booking.com pakalpojumu sniegšanā var dažādos veidos tikt integrēta sociālo tīklu izmantošana. Tas ietver to, ka mēs apkopojam daļu no jūsu personas datiem vai sociālo tīklu nodrošinātājs saņem daļu no jūsu informācijas. Turpiniet lasīt, ja vēlaties uzzināt vairāk par to, kā šī informācija tiek izmantota un apmainīta.

Lasīt vairāk par to, kā mēs izmantojam datus no sociālajiem tīkliem

Kādas drošības un saglabāšanas procedūras uzņēmums Booking.com īsteno, lai aizsargātu jūsu personas datus?

Mēs esam īstenojuši dažādas procedūras, lai nepieļautu neautorizētu piekļuvi mūsu apstrādātajiem personas datiem un to ļaunprātīgu izmantošanu.

Lasīt vairāk par drošības un saglabāšanas procedūrām

Kā uzņēmums Booking.com apstrādā bērnu personas datus?

Ja nav norādīts citādi, jums ir atļauts izmantot uzņēmuma Booking.com pakalpojumus tikai tad, ja esat vecāks par 16 gadiem. Mēs apstrādājam informāciju par bērniem tikai ar vecāku vai likumīgo aizbildņu piekrišanu vai tad, kad informāciju sniedz paši vecāki vai likumīgie aizbildņi.

Lasīt vairāk par personas datiem, ko mēs apkopojam par personām, kas ir jaunākas par 16 gadiem

Kā jūs varat kontrolēt personas datus, kurus jūs sniedzat uzņēmumam Booking.com?

Jums ir tiesības jebkurā laikā pārskatīt personas datus, ko mēs glabājam par jums. Jūs varat pieprasīt piekļuvi saviem personas datiem vai to dzēšanu, iesniedzot šo veidlapu. Turpiniet lasīt, ja vēlaties uzzināt vairāk par savām tiesībām kontrolēt savus personas datus.

Lasīt vairāk par to, kā jūs varat kontrolēt savus personas datus

Kas ir atbildīgs par personas datu apstrādi uzņēmuma Booking.com vietnē un lietotnēs?

Uzņēmums Booking.com B.V., kas atrodas Amsterdamā, Nīderlandē, kontrolē personas datu apstrādi savu pakalpojumu sniegšanai. Tas ietver vietņu un mobilo lietotņu izmantošanu, ja neskaita noteiktus izņēmumus, kas ir norādīti šajā privātuma deklarācijā.

Lasīt vairāk par uzņēmuma Booking.com B.V. atbildību saistībā ar personas datiem

Noteikumi par konkrētām valstīm

Atkarībā no tiesību aktiem, kas attiecas uz jums, mums var būt pienākums sniegt papildinformāciju. Lūdzu, turpiniet lasīt, ja vēlaties uzzināt vairāk.

Lasīt vairāk par noteikumiem, kas attiecas uz konkrētām valstīm


Kāda veida personas datus uzņēmums Booking.com apkopo?

Vai meklējat detalizētāku informāciju? Šeit ir norādīta papildinformācija par datiem, ko mēs apkopojam.

Personas dati, ko jūs mums sniedzat

Uzņēmums Booking.com apkopo un izmanto informāciju, ko jūs mums sniedzat. Kad jūs veicat Ceļojuma rezervējumu, jums vienmēr tiek vaicāts vismaz jūsu vārds, uzvārds un e-pasta adrese.

Atkarībā no Ceļojuma rezervējuma mēs varam arī vaicāt jūsu dzīvesvietas adresi, tālruņa numuru, maksājuma informāciju, dzimšanas datumu, atrašanās vietu (ja izmantojat pakalpojumus pēc pieprasījuma), cilvēku, kuri ceļo kopā ar jums, vārdus un uzvārdus, kā arī vēlmes (piemēram, attiecībā uz uztura ierobežojumiem un piekļūstamību), kas jums varētu būt saistībā ar Ceļojumu. Dažos gadījumos Ceļojuma nodrošinātājs var jums dot iespēju reģistrēties tiešsaistē, un šādā gadījumā mēs lūgsim jums dalīties ar pases vai vadītāja apliecības datiem un parakstiem.

Mēs apkoposim jūsu informāciju arī tad, ja jums būs jāsazinās ar mūsu klientu apkalpošanas komandu, jāsazinās ar savu Ceļojuma nodrošinātāju, izmantojot mūsu platformu, vai jāsazinās ar mums citos veidos (piemēram, izmantojot sociālos tīklus vai sarunbotu). Tas attiecas uz gadījumiem, kad sazināties ar mums, lai dalītos ar savu viedokli vai lūgtu palīdzību saistībā ar mūsu pakalpojumu izmantošanu.

Jūs varat arī saņemt uzaicinājumu rakstīt atsauksmes, lai palīdzētu informēt citus ceļotājus par sava Ceļojuma laikā pieredzēto. Ja jūs pievienosiet atsauksmi platformā Booking.com, mēs apkoposim visu jūsu iekļauto informāciju, kā arī jūsu redzamo vārdu un fotogrāfiju (ja jūs to izvēlēsieties).

Ir arī citi gadījumi, kad jūs sniegsiet mums informāciju. Piemēram, ja pārlūkojat vietni, izmantojot savu mobilo ierīci, jūs varat nolemt sniegt atļauju uzņēmumam Booking.com skatīt jūsu pašreizējo atrašanās vietu vai piekļūt atsevišķiem jūsu kontaktinformācijas datiem. Šī informācija palīdz mums sniegt jums vislabākos iespējamos pakalpojumus un pieredzi (piemēram, redzēt mūsu pilsētu ceļvežus, jūsu atrašanās vietai tuvākos restorānus vai apskates objektus vai saņemt citus ieteikumus).

Ja jūs izveidosiet lietotāja profilu, mēs glabāsim arī jūsu personīgos iestatījumus, augšupielādētās fotogrāfijas un iepriekšējo rezervējumu atsauksmes. Šie saglabātie dati var tikt izmantoti, lai palīdzētu jums plānot un pārvaldīt turpmākos Ceļojumu rezervējumus, kā arī izmantot citas iespējas (piemēram, pamudinājumus vai citus ieguvumus), kas ir pieejamas tika lietotājiem ar savu profilu.

Mēs varam jums piedāvāt piedalīties ieteikumu programmās vai konkursos. Dalības rezultātā jūs sniedzat mums attiecīgos personas datus.

Personas dati, ko jūs sniedzat mums par citiem

Jūs, iespējams, veicat Ceļojuma rezervējumu ne tikai sev. Jūs varat doties Ceļojumā ar citiem cilvēkiem vai veikt Ceļojuma rezervējumu kāda cita cilvēka vietā. Abos šajos gadījumos jūs mums sniegsiet šo cilvēku informāciju Ceļojuma rezervējuma ietvaros.

Ja jums ir platformas Booking.com for Business profils, jūs tajā varat izveidot adrešu grāmatu, lai atvieglotu citu cilvēku ceļojumu pakalpojumu plānošanu un pārvaldīšanu.

Dažos gadījumos jūs varat izmantot platformu Booking.com, lai nosūtītu informāciju citiem. Tas var izpausties kā vēlmju saraksta nosūtīšana, piedalīšanās ceļotāju forumā vai ieteikumu programmās atbilstoši attiecīgajā jūsu lietotajā iespējā sniegtajam aprakstam.

Mēs gan vēlamies uzsvērt, ka jūsu pienākums ir nodrošināt, ka cilvēks (vai cilvēki), kura personas datus jūs norādījāt, to apzinās, ir sapratis un pieņem veidu, kādā uzņēmums Booking.com izmanto viņa informāciju (kā tas ir izskaidrots šajā Privātuma deklarācijā).

Personas dati, kurus mēs apkopojam automātiski

Mēs automātiski apkopojam noteiktu informāciju, kad jūs izmantojat mūsu vietnes vai lietotnes, neatkarīgi no tā, vai jūs veicat vai neveicat Ceļojuma rezervējumu. Šī informācija iekļauj jūsu IP adresi, datumu un laiku, kad jūs piekļuvāt mūsu pakalpojumiem, un informāciju par jūsu datora aparatūru un programmatūru (piemēram, operētājsistēma, izmantotā pārlūkprogramma, programmatūras/lietojumprogrammas versijas dati un jūsu valodas iestatījumi). Mēs arī apkopojam informāciju par jūsu veiktajiem peles klikšķiem un lapām, kuras jums tika parādītas.

Ja jūs izmantojat mobilo ierīci, mēs apkopojam arī datus, kas identificē jūsu mobilo ierīci, kā arī datus par konkrētās ierīces iestatījumiem un parametriem, lietotnes darbības pārtraukumiem un citām sistēmas darbībām. Kad jūs veiksiet Ceļojuma rezervējumu, izmantojot šāda veida ierīci, mūsu sistēma reģistrēs informāciju, kā jūs veicāt rezervējumu (kurā vietnē) un/vai no kuras vietnes jūs atvērāt Booking.com vietni vai lietotni.

Personas dati, ko mēs saņemam no citiem avotiem

Tas neattiecas tikai uz jūsu sniegto informāciju – mēs varam saņemt informāciju par jums arī no citiem avotiem. Tie ietver sadarbības partnerus, piemēram, saistītos uzņēmumus, uzņēmumu grupas Booking.com meitasuzņēmumus, citus uzņēmumu grupas Booking Holdings Inc. uzņēmumus un citas neatkarīgas trešās puses.

Jebkura informācija, ko mēs saņemam no šiem partneriem, var tikt apvienota ar jūsu sniegto informāciju. Piemēram, uzņēmuma Booking.com Ceļojumu rezervēšanas pakalpojumi ir pieejami ne tikai vietnē Booking.com un uzņēmuma Booking.com lietotnēs, bet arī ir integrēti saistīto uzņēmumu pakalpojumos, kas ir pieejami tiešsaistē. Izmantojot kādu no šiem pakalpojumiem, jūs mūsu uzņēmuma sadarbības partnerim sniedzat rezervējuma informāciju, kas pēc tam tiks nosūtīta mums.

Mēs arī sadarbojamies ar trešās puses pakalpojumu sniedzējiem, lai nodrošinātu maksājumu procesu starp jums un Ceļojumu nodrošinātājiem. Šie pakalpojumu sniedzēji nodrošina mums maksājumu informāciju, lai mēs varētu pārvaldīt un apstrādāt jūsu Ceļojuma rezervējumu, pārliecinoties, ka viss notiek bez aizķeršanās.

Turklāt mēs apkopojam informāciju nepatīkamajā gadījumā, kad saņemam sūdzību par jums no Ceļojumu nodrošinātāja, piemēram, saistībā ar pārkāpumu.

Vēl viens veids, kā mēs varam saņemt datus par jums, ir caur saziņas pakalpojumiem, ko mēs integrējam savās platformās. Šie saziņas pakalpojumi jums sniedz iespēju sazināties ar Ceļojuma nodrošinātāju, pie kā jūs veicāt rezervējumu, saistībā ar savu uzturēšanos. Dažos gadījumos mēs saņemam metadatus par saziņas darbībām (piemēram, informāciju par to, kas jūs esat, no kurienes jūs zvanījāt, kā arī zvana datumu un ilgumu).

Lai parādītu jums atbilstošākas reklāmas, mēs varam arī saņemt informāciju par jums, piemēram, papildu sīkdatņu informāciju, ko uzņēmums Booking.com iegūst no sociālo tīklu partneriem. Lai uzzinātu vairāk, lūdzu, skatiet sadaļu “Kāpēc uzņēmums Booking.com apkopo un izmanto jūsu personas datus?”.

Ja piesaistāt savu platformas Booking.com lietotāja profilu savam sociālo tīklu profilam, jūs varat aktivizēt datu apmaiņu starp Booking.com un šo sociālo tīklu nodrošinātāju. Jūs vienmēr varat izvēlēties nedalīties ar šiem datiem.

Ceļojuma nodrošinātājs arī var nosūtīt informāciju par jums uzņēmumam Booking.com. Tas var notikt, ja jums ir jautājumi klientu apkalpošanas komandai par gaidāmu Ceļojuma rezervējumu vai ja rodas strīdi vai kādi citi sarežģījumi saistībā ar Ceļojuma rezervējumu.


Kāpēc uzņēmums Booking.com apkopo un izmanto jūsu personas datus?

Mēs izmantojam informāciju, kas ir apkopota par jums, dažādu iemeslu dēļ. Veidi, kādos var tikt izmantoti jūsu personas dati:

  1. Ceļojumu rezervējumi: pirmkārt un galvenokārt, mēs izmantojam jūsu personas datus, lai pabeigtu un administrētu jūsu Ceļojuma rezervējumu tiešsaistē, kas ir svarīgi, lai mēs varētu sniegt jums attiecīgo pakalpojumu. Tas ietver informācijas nosūtīšanu jums saistībā ar jūsu Ceļojuma rezervējumu, piemēram, apstiprinājumus, izmaiņas un atgādinājumus. Dažos gadījumos tas var ietvert arī jūsu personas datu apstrādi, lai nodrošinātu tiešsaistes reģistrēšanos pie Ceļojuma nodrošinātāja vai personas datu apstrādi saistībā ar depozītiem zaudējumu segšanai.

  2. Klientu apkalpošana: mēs nodrošinām starptautisku klientu apkalpošanu no mūsu vietējiem birojiem vairāk nekā 20 valodās, un mēs esam jūsu rīcībā, lai palīdzētu jebkurā diennakts laikā 7 dienas nedēļā. Sniedzot mūsu globālās klientu apkalpošanas komandas darbiniekiem atbilstošu informāciju, piemēram, informāciju par rezervējumu vai jūsu lietotāja profilu, jūs ļaujat mums atbildēt tad, kad jums tas ir nepieciešams. Tas ietver palīdzību jums sazināties ar īsto Ceļojuma nodrošinātāju un atbilžu sniegšanu uz visiem jautājumiem, kas jums var rasties par Ceļojuma rezervējumu (vai jebkādiem citiem vaicājumiem).

  3. Profila iespējas: uzņēmuma Booking.com pakalpojumu lietotāji var izveidot profilu mūsu vietnē vai lietotnēs. Mēs izmantojam jūsu sniegto informāciju, lai administrētu šo profilu, ļaujot jums veikt daudzas noderīgas lietas. Jūs varat pārvaldīt savus Ceļojumu rezervējumus, izmantot īpašos piedāvājumus, ērti veikt turpmākos Ceļojumu rezervējumus un pārvaldīt savus personīgos iestatījumus.

    Personīgo iestatījumu pārvaldīšana sniedz jums iespēju saglabāt un nosūtīt sarakstus, nosūtīt fotogrāfijas, ērti skatīt iepriekš meklētos Ceļojumu pakalpojumus un pārbaudīt citu ar ceļošanu saistītu informāciju, ko jūs sniedzāt. Jūs varat arī apskatīt jebkuru savu iesniegto atsauksmi.

    Ja vēlaties, jūs varat padarīt publiski redzamu noteiktu jūsu lietotāja profila informāciju, izveidojot publisku profilu, kas tiks saistīts vai nu ar jūsu īsto vārdu, vai arī ar jūsu izvēlētu redzamo vārdu.

    Ja jūs esat programmas Booking.com for Business profila īpašnieks, jūs varat arī saglabāt kontaktinformāciju savā profilā, pārvaldīt savus rezervējumus komandējumiem un piesaistīt citus profila īpašniekus šim Booking.com for Business profilam.

  4. Tiešsaistes grupas: mēs profila īpašniekiem nodrošinām iespēju pievienoties un sazināties savā starpā tiešsaistes grupās vai forumos, piemēram, ceļotāju forumā.

  5. Mārketinga aktivitātes: mēs izmantojam jūsu informāciju mārketinga aktivitātēm. Šīs aktivitātes ietver:

    1. Jūsu kontaktinformācijas izmantošanu, lai regulāri nosūtītu jums jaunumus par produktiem un pakalpojumiem, kas ir saistīti ar ceļošanu. Jūs varat ātri, ērti un jebkurā laikā atrakstīties no šīs e-pastu mārketinga informācijas. Jums ir tikai jānoklikšķina uz saites “Atrakstīties”, kas ir iekļauta jebkurā jaunumu e-pastā vai citā ziņojumā.

    2. Ņemot vērā jūsu sniegto informāciju mums, jums var tikt rādīti individualizēti piedāvājumi vietnē Booking.com, mobilajās lietotnēs vai trešo pušu vietnēs/lietotnēs (tostarp sociālo tīklu vietnēs), un jums rādītais vietņu saturs var būt personalizēts. Tie var būt piedāvājumi, kurus jūs varat rezervēt tieši vietnē Booking.com vai sadarbības zīmolu vietnēs, vai trešo pušu piedāvājumi vai produkti, kuri, mūsuprāt, jums varētu šķist interesanti.

    3. Kad jūs piedalāties citās reklāmas aktivitātēs (piemēram, spēlēs, ieteikumu programmās vai konkursos), šo piedāvājumu administrēšanai tiks izmantota tikai atbilstošā informācija.

  6. Saziņa ar jums: var būt vēl citi gadījumi, kad mēs sazināmies ar jums, tostarp pa e-pastu, pastu, tālruni vai arī izmantojot sarunbotu vai īsziņas. Tas, kādu metodi mēs izvēlamies, ir atkarīgs no kontaktinformācijas, ko jūs iepriekš mums norādījāt.

    Mēs arī apstrādājam saziņu, ko jūs mums nosūtāt. Tam var būt vairāki iemesli, tostarp:

    1. Atbildēšana uz jebkādām prasībām, ko jūs vai jūsu rezervētais Ceļojumu nodrošinātājs ir iesniedzis, un to apstrāde. Uzņēmums Booking.com arī piedāvā lietotājiem un Ceļojumu nodrošinātājiem dažādus veidus, kā apmainīties ar informāciju un nosūtīt prasības un komentārus par Ceļojumu nodrošinātājiem un esošiem Ceļojuma rezervējumiem, izmantojot uzņēmuma Booking.com pakalpojumus. Lai uzzinātu vairāk, skatiet sadaļu “Kā uzņēmums Booking.com apstrādā jūsu un jūsu Ceļojumu nodrošinātāja ziņas, kas ir nosūtītas, izmantojot platformu Booking.com?”.

    2. Ja jūs esat uzsācis Ceļojuma rezervējumu tiešsaistē, bet neesat to pabeidzis, mēs varam sazināties ar jums, lai aicinātu jūs turpināt rezervēšanas procesu. Mēs uzskatām, ka šis papildu pakalpojums sniedz jums ieguvumu, jo jūs varat turpināt rezervēšanas procesu bez nepieciešamības meklēt Ceļojumu nodrošinātāju vai ievadīt savu rezervējuma informāciju no jauna.

    3. Kad jūs izmantojat mūsu pakalpojumus, mēs varam nosūtīt jums anketu vai uzaicināt jūs sniegt viedokli par savu pieredzi, izmantojot vietni Booking.com vai Ceļojumu nodrošinātāju.

    4. Mēs jums nosūtīsim arī citu informāciju saistībā ar jūsu Ceļojumu rezervējumiem, piemēram, kā sazināties ar uzņēmumu Booking.com, ja jums ir nepieciešama palīdzība ceļojuma laikā, un informāciju, kas, mūsuprāt, jums varētu būt noderīga, plānojot Ceļojumu vai lai izbaudītu to pilnībā. Mēs varam arī nosūtīt jums informāciju saistībā ar gaidāmajiem Ceļojumu rezervējumiem vai apkopojumu par iepriekšējiem Ceļojumu rezervējumiem, ko jūs veicāt vietnē Booking.com.

    5. Pat ja jums nav gaidāmu Ceļojumu rezervējumu, mums, iespējams, būs jums jānosūta citas administratīvas ziņas, tostarp drošības paziņojumi.

    6. Pārkāpuma gadījumā mēs varam jums nosūtīt paziņojumu un/vai brīdinājumu.

  7. Tirgus izpēte: mēs dažreiz aicinām savus lietotājus piedalīties tirgus izpētē. Lai saprastu, kādi personas dati tiek apkopoti un kā tie tiek tālāk izmantoti, lūdzu, skatiet uzaicinājumā norādīto informāciju.

  8. Mūsu pakalpojumu uzlabošana: mēs izmantojam personas datus arī analītiskos un pakalpojumu uzlabošanas nolūkos. Mēs to darām, jo esam apņēmušies uzlabot mūsu pakalpojumus un lietotāju pieredzi.

    Šajā gadījumā mēs izmantojam datus testēšanas un problēmu novēršanas nolūkos, kā arī lai iegūtu statistiku par mūsu biznesu. Galvenais mērķis ir iegūt ieskatu par mūsu pakalpojumu darbību un to izmantošanu, kā arī optimizēt un pielāgot mūsu vietni un lietotnes, lai to lietošana kļūtu ērtāka un efektīvāka. Šiem analītiskajiem nolūkiem mēs cenšamies izmantot anonimizētus un neidentificētus personas datus, cik vien tas ir iespējams.

  9. Jums tiek nodrošināta labākā pieejamā cena atkarībā no jūsu atrašanās vietas: kad jūs veicat meklēšanu mūsu lietotnēs vai vietnē, piemēram, meklējot naktsmītni, nomas auto vai lidojumu, mēs apstrādājam jūsu IP adresi, lai noteiktu, vai jūs atrodaties Eiropas Ekonomikas zonā (EEZ) vai citā valstī. Mēs to darām, lai piedāvātu jums labāko cenu atkarībā no atrašanās vietas reģiona (EEZ) vai valsts (ārpus EEZ).

  10. Lietotāju atsauksmes un cita informācija saistībā ar galamērķiem: mēs varam jūs aicināt iesniegt atsauksmi sava Ceļojuma laikā vai pēc tā. Mēs varam arī nodrošināt šādu iespēju cilvēkiem, ar kuriem jūs kopā ceļojāt vai kuriem jūs veicāt rezervējumu, jūsu vietā. Šajā aicinājumā tiks lūgta informācija par Ceļojuma nodrošinātāju vai galamērķi.

    Ja jums ir Booking.com profils, jūs varat izvēlēties pie atsauksmes parādīt lietotājvārdu, nevis īsto vārdu. Ja jūs vēlaties iestatīt lietotājvārdu, jūs to varat izdarīt sava profila iestatījumos. Ir iespējams arī pievienot fotogrāfiju.

    Aizpildot atsauksmi, jūs piekrītat, ka tā var tikt parādīta (kā tas ir detalizēti aprakstīts mūsu Noteikumos un nosacījumos), piemēram, attiecīgā Ceļojumu nodrošinātāja informācijas lapā mūsu vietnēs, mobilajās lietotnēs, sociālo tīklu profilos un sociālo tīklu lietotnēs vai attiecīgā Ceļojumu nodrošinātāja tiešsaistes platformā vai sadarbības partnera vietnē. Tas tiek darīts, lai informētu citus ceļotājus par jūsu izmantotā Ceļojumu pakalpojuma, izvēlētā galamērķa vai jūsu pieredzes kvalitāti, ja jūs atklājat tādu informāciju.

  11. Tālruņa zvanu monitorings: ja jūs zvanāt mūsu klientu apkalpošanas komandai, uzņēmums Booking.com izmanto automatizētu tālruņa numuru noteikšanas sistēmu, lai saistītu jūsu tālruņa numuru ar esošajiem rezervējumiem. Tas var palīdzēt ietaupīt laiku gan jums, gan mūsu klientu apkalpošanas komandas darbiniekiem. Tomēr mūsu klientu apkalpošanas komandas darbinieki, iespējams, lūgs jums veikt autentifikāciju, lai nodrošinātu jūsu rezervējuma informācijas konfidencialitāti.

    Zvanu laikā ar mūsu klientu apkalpošanas komandu var tikt veikta tiešraides klausīšanās vai zvani var tikt ierakstīti kvalitātes kontroles un apmācības nolūkos. Tas ietver ierakstu izmantošanu sūdzību, juridisko prasību izskatīšanai un krāpšanas atklāšanai.

    Mēs neierakstām visas tālruņa sarunas. Ja tālruņa saruna tiek ierakstīta, katrs ieraksts tiek saglabāts ierobežotu laiku un pēc tam automātiski izdzēsts. Šādi mēs rīkojamies, ja neesam konstatējuši, ka ierakstu ir nepieciešams saglabāt krāpniecības gadījuma izmeklēšanai vai juridiskiem nolūkiem. Plašāka informācija par šo aspektu ir sniegta zemāk.

  12. Droša un uzticama pakalpojuma veicināšana: lai radītu uzticamu vidi jums, jūsu Ceļojuma līdzbraucējiem, uzņēmuma Booking.com sadarbības partneriem un mūsu Ceļojumu nodrošinātājiem, mēs nepārtraukti analizējam un izmantojam atsevišķus personas datus, lai noteiktu un novērstu krāpšanu, kā arī citas nelikumīgas vai nevēlamas darbības.

    Tāpat mēs izmantojam personas datus risku izvērtēšanai un drošības nolūkos, tostarp gadījumos, kad ziņojat par drošības bažām, vai lietotāju un rezervējumu autentificēšanai. Šādos gadījumos mums var nākties pārtraukt vai uz laiku apturēt noteiktus Ceļojumu rezervējumus, kamēr mēs neesam pabeiguši izvērtēšanu.

  13. Juridiski nolūki: noteiktos gadījumos mums var būt nepieciešama jūsu informācija juridisku prasību un strīdu apstrādāšanai un risināšanai, regulējošo iestāžu veiktai izmeklēšanai un prasību izpildei, uzņēmuma Booking.com tiešsaistes rezervēšanas pakalpojuma lietošanas noteikumu izpildei vai tiesībsargājošo iestāžu likumīgo pieprasījumu izpildei.

    Personas datu sniegšana uzņēmumam Booking.com ir brīvprātīga. Tomēr noteiktus pakalpojumus mēs varēsim jums nodrošināt tikai tad, ja varēsim apkopot atsevišķus personas datus. Piemēram, mēs nevaram apstrādāt jūsu Ceļojuma rezervējumu, ja mēs neapkopojam jūsu vārdu, uzvārdu un kontaktinformāciju.

    Ja mēs izmantosim automatizētus līdzekļus personas datu apstrādei, kas izraisa tiesiskas sekas vai tamlīdzīgi būtiski jūs ietekmē, mēs vienmēr īstenosim nepieciešamos pasākumus, lai aizsargātu jūsu tiesības un brīvību. Tas ietver arī tiesības uz cilvēka iejaukšanos.

Lai apstrādātu jūsu personas datus, kā tas ir aprakstīts iepriekš, mēs atsaucamies uz šādiem juridiskajiem pamatojumiem:

Ņemot vērā A un B punktā minēto nolūkus, uzņēmums Booking.com atsaucas uz tiesisko pamatojumu, ka personas datu apstrāde ir nepieciešama līguma izpildei, it īpaši, lai pabeigtu un pārvaldītu jūsu Ceļojuma rezervējumu.

Ja nepieciešamie personas dati netiek iesniegti, uzņēmums Booking.com nevar pabeigt Ceļojuma rezervējumu, kā arī nevar nodrošināt klientu apkalpošanu. Savukārt C–L punktā minētajos nolūkos uzņēmums Booking.com atsaucas uz savām (vai trešo personu) likumīgajām interesēm, lai sniegtu un uzlabotu savus pakalpojumus, kā arī novērstu krāpšanu un citas nelikumīgas darbības (atbilstoši C–L punktā norādītajam).

Izmantojot personas datus uzņēmuma Booking.com vai trešās puses likumīgajās interesēs, uzņēmums Booking.com vienmēr nodrošinās jūsu tiesību uz savu personas datu aizsardzību un interešu samērīgumu ar uzņēmuma Booking.com vai trešo pušu tiesībām un interesēm. M punkta izpildei uzņēmums Booking.com atsaucas arī uz atbilstību juridiskajām prasībām, kur tas ir piemērojams (piemēram, juridiskas tiesību aktu piemērošanas prasības).

Kad nepieciešams saskaņā ar piemērojamiem tiesību aktiem, uzņēmums Booking.com iegūs jūsu piekrišanu pirms jūsu personas datu apstrādes e-pasta mārketinga vai citos nolūkos, kā to nosaka tiesību akti.

Ja vēlaties iebilst pret C–L punktā norādīto apstrādi un jums nav tieši pieejams atteikšanās mehānisms (piemēram, profila iestatījumos), lūdzu, sazinieties ar mums, rakstot uz dataprotectionoffice@booking.com.


Kā uzņēmums Booking.com dalās ar jūsu datiem ar trešajām pusēm?

Noteiktos apstākļos mēs sniegsim jūsu personas datus trešajām pusēm. Šīs trešās puses ietver:

  1. Jūsu rezervēto Ceļojumu nodrošinātāju: lai pabeigtu jūsu Ceļojuma rezervējumu, mēs nosūtām atbilstošo rezervējuma informāciju jūsu rezervētajam Ceļojumu nodrošinātājam. Tā ir viena no galvenajām darbībām, ko mēs veicam jūsu labā.

    Atkarībā no Ceļojuma rezervējuma un Ceļojumu nodrošinātāja šī informācija var ietvert jūsu vārdu un uzvārdu, kontaktinformāciju, maksājumu informāciju, to ceļotāju vārdus, kas ceļo kopā ar jums, un jebkādu citu informāciju vai vēlmes, ko norādījāt, veicot Ceļojuma rezervējumu.

    Noteiktos gadījumos mēs Ceļojumu nodrošinātājam sniedzam noteiktu papildu vēsturisko informāciju par jums. Tas ietver informāciju, vai jūs jau iepriekš esat rezervējis viņa nodrošinātos pakalpojumus, noslēgto rezervējumu skaitu platformā Booking.com, apstiprinājumu, ka par jums nav ziņots par pārkāpumiem, iepriekš atcelto rezervējumu procentuālo apmēru un to, vai jūs esat sniedzis atsauksmes par iepriekšējiem rezervējumiem.

    Ja jums ir kāds jautājums par savu Ceļojumu, mēs varam sazināties ar Ceļojumu nodrošinātāju, lai apstrādātu jūsu prasību. Ja vien maksājums nav veikts rezervēšanas laikā vietnē Booking.com, mēs pārsūtīsim jūsu maksājumu kartes informāciju Ceļojumu nodrošinātājam, lai tas varētu turpināt maksājuma apstrādi (pieņemot, ka jūs mums sniedzāt šo informāciju).

    Tādu prasību vai strīdu gadījumā, kas saistīti ar Ceļojuma rezervējumiem, mēs varam sniegt Ceļojumu nodrošinātājam jūsu kontaktinformāciju un citu informāciju par rezervēšanas procesu, kas nepieciešama strīda atrisināšanai. Tā var ietvert, bet ne tikai, jūsu e-pasta adresi un jūsu rezervējuma apstiprinājuma kopiju, kas kalpo kā pierādījums, ka Ceļojuma rezervējums tika veikts, vai apstiprina atcelšanas iemeslus.

    Pilnīgai informācijai Ceļojumu nodrošinātāji tālāk apstrādās jūsu personas datus, un uzņēmums Booking.com šo apstrādi nekontrolē. Ceļojumu nodrošinātāji var arī lūgt papildu personas datus, piemēram, lai sniegtu papildu pakalpojumus vai ievērotu vietējos ierobežojumus. Ja tā ir pieejama, lūdzu, izlasiet Ceļojuma nodrošinātāja Privātuma deklarāciju, lai izprastu, kā tas apstrādā jūsu personas datus.

  2. Savienojamības nodrošinātājus: lūdzu, ņemiet vērā, ka atsevišķiem Ceļojumu nodrošinātājiem var būt nepieciešams, ka mēs kopīgojam jūsu personas datus ar ārpakalpojuma Savienojamības nodrošinātāju, lai varētu pilnībā noslēgt un pārvaldīt jūsu rezervējumu. Savienojamības nodrošinātāji rīkojas Ceļojumu nodrošinātāju vārdā un palīdz tiem pārvaldīt veiktos rezervējumus.

  3. Jūsu vietējo uzņēmuma Booking.com biroju: lai atbalstītu uzņēmuma Booking.com sniegto pakalpojumu izmantošanu, jūsu informācija var tikt sniegta uzņēmumu grupas Booking.com meitassabiedrībām, tostarp saistībā ar klientu apkalpošanas jautājumiem. Lai uzzinātu vairāk par uzņēmumu grupu Booking.com, atveriet sadaļu “Par Booking.com”.

  4. Trešās puses pakalpojumu sniedzējus: mēs izmantojam pakalpojumu sniedzējus, kuri nav daļa no uzņēmuma Booking.com grupas, lai palīdzētu mums nodrošināt savus pakalpojumus. Šie pakalpojumi ietver:

    • Klientu apkalpošanu

    • Tirgus izpēti

    • Krāpšanas noteikšanu un novēršanu (tostarp krāpšanas apkarošanas pārbaudes)

    • Maksājumus

      Mēs izmantojam trešās puses, lai apstrādātu maksājumus, naudas atmaksas un nodrošinātu rēķinu apmaksas saņemšanu. Ja jūs vai īpašnieks maksājumu kartei, ar kuru tika veikts jūsu rezervējums, pieprasa naudas atmaksu par jūsu Ceļojuma rezervējumu, mums ir jāsniedz noteikta informācija par rezervējumu maksāšanas pakalpojumu sniedzējam un atbilstošajām finanšu institūcijām, lai jūsu naudas atmaksa varētu tikt apstrādāta. Šajā informācijā var būt ietverta jūsu rezervējuma apstiprinājuma kopija vai IP adrese, no kuras tika veikts jūsu rezervējums. Mēs varam sniegt informāciju atbilstošajām finanšu institūcijām, ja, mūsuprāt, tas noteikti ir nepieciešams krāpšanas atklāšanas un novēršanas nolūkos.

    • Mārketinga pakalpojumus

      Mēs ar reklāmas partneriem dalāmies ar personas datiem, tostarp ar jūsu e-pasta adresi, uzņēmuma Booking.com pakalpojumu mārketinga ietvaros, izmantojot trešās puses (lai nodrošinātu, ka katrai mērķauditorijai tiek rādītas atbilstošas reklāmas). Mēs izmantojam tādas metodes kā jaucējadresēšana, lai nodrošinātu, ka jūsu e-pasta adrese tiek piemērota esošai lietotāju datu bāzei, lai šo e-pasta adresi nevarētu izmantot citiem mērķiem. Lai uzzinātu vairāk par citām personalizētajām reklāmām un jūsu izvēlēm, lūdzu, skatiet mūsu Sīkdatņu deklarāciju.

    • Reklāmas partnerus

      Mēs sadarbojamies ar tādiem reklāmas partneriem kā metameklēšanas nodrošinātāji, lai ļautu jums salīdzināt mūsu un citu tiešsaistes ceļojumu platformu (OTA) piedāvājumus. Kad jūs veiksiet rezervējumu platformā Booking.com pēc reklāmas partnera pakalpojumu izmantošanas, mēs nosūtīsim šim partnerim platformā Booking.com veiktā rezervējuma informāciju.

  5. Kompetentās institūcijas: mēs sniedzam personas datus tiesībaizsardzības institūcijām, ciktāl to pieprasa likums vai ciktāl tas ir absolūti nepieciešams krimināli sodāmas darbības un krāpšanas novēršanai, atklāšanai vai lietas ierosināšanai, vai mums citādi ir tiesisks pienākums tā rīkoties. Mums, iespējams, var būt nepieciešams sniegt papildu personas datus kompetentajām institūcijām, lai aizsargātu un aizstāvētu vai nu savas tiesības vai īpašumu, vai arī mūsu sadarbības partneru tiesības vai īpašumu.

  6. Sadarbības partnerus: mēs sadarbojamies ar daudziem sadarbības partneriem no visas pasaules. Šie sadarbības partneri izplata un reklamē uzņēmuma Booking.com pakalpojumus, tostarp mūsu Ceļojumu nodrošinātāju pakalpojumus un produktus.

    Veicot rezervējumu kādā no mūsu sadarbības partneru vietnēm vai lietotnēm, noteikti personas dati, ko jūs šiem uzņēmumiem sniedzat, piemēram, jūsu vārds un uzvārds, e-pasta adrese, dzīvesvietas adrese, maksājumu dati un cita attiecīga informācija, tiks pārsūtīti mums, lai noslēgtu un pārvaldītu jūsu Ceļojuma rezervējumu.

    Ja klientu apkalpošanu nodrošina sadarbības partneris, uzņēmums Booking.com šim partneriem sniegs rezervējuma informāciju (pēc vajadzības un kad nepieciešams), lai nodrošinātu jums piemērotu un efektīvu atbalstu.

    Veicot rezervējumu kādā no mūsu sadarbības partneru vietnēm, sadarbības partneri var saņemt noteiktas jūsu personas datu daļas saistībā ar konkrēto rezervējumu un jūsu darbībām šo partneru vietnēs. Tas tiek darīts šo sadarbības partneru komerciālajos nolūkos.

    Ja jūs veicat rezervējumu mūsu sadarbības partneru vietnē, lūdzu, izlasiet arī šo uzņēmumu privātuma deklarāciju, ja vēlaties izprast to, kā šie sadarbības partneri apstrādā jūsu personas datus.

    Lai atklātu un novērstu krāpšanu, mēs varam apmainīt informāciju par mūsu pakalpojumu lietotājiem ar saviem sadarbības partneriem, ja vien tas ir strikti nepieciešams.

    • Sadarbības partnera piedāvājums: mēs varam jums piedāvāt “Sadarbības partnera piedāvājumu”. Ja rezervējat uzturēšanos, kas atzīmēta ar norādi “Sadarbības partnera piedāvājums”, jūsu rezervējumu nodrošinās Ceļojuma nodrošinātājs, kas atšķiras no jūsu rezervētās naktsmītnes. Rezervēšanas procesa laikā mums būs jānodod noteikti personas dati šim sadarbības partnerim.

      Ja rezervējat Sadarbības partnera piedāvājumu, pārskatiet rezervēšanas procesā sniegto informāciju vai skatiet savu rezervējuma apstiprinājumu, lai iegūtu vairāk informācijas par Ceļojuma nodrošinātāju un to, kā tas tālāk apstrādās jūsu personas datus.

  7. Uzņēmumu grupu Booking Holdings Inc.: lasiet par to, kādā veidā mēs nosūtām jūsu personas datus uzņēmumu grupai Booking Holdings Inc.

Uzņēmums Booking.com ir globāls uzņēmums. Dati, kurus mēs no jums apkopojam atbilstoši šajā Privātuma deklarācijā aprakstītajam, var tikt pārsūtīti uz tādām valstīm, kā arī padarīti pieejami un uzglabāti tādās valstīs, kuru datu aizsardzības likumi var atšķirties no tās valsts likumiem, kur sākotnēji sniedzāt informāciju. Šādos gadījumos mēs aizsargāsim jūsu datus, kā tas ir aprakstīts šajā Privātuma deklarācijā.

Tas var būt piemērojams arī tad, ja atrodaties Eiropas Ekonomikas zonā (EEZ). Valstīs, uz kurām var tikt pārsūtīti jūsu dati, tiesību akti var neparedzēt tāda paša līmeņa personas datu aizsardzību, kādu paredz EEZ tiesību akti. Šādā gadījumā mēs ieviesīsim atbilstošus drošības pasākumus, lai nodrošinātu, ka šāda nosūtīšana atbilst Eiropas datu privātuma tiesību aktiem.

It īpaši gadījumos, kad jūsu dati tiek pārsūtīti trešās puses pakalpojumu nodrošinātājiem, mēs izveidojam un īstenojam atbilstošus līgumiskus, organizatoriskus un tehniskus pasākumus ar šiem nodrošinātājiem. Mēs to panākam, piemērojot Eiropas Komisijas noteiktās līguma standartklauzulas, izpētot valstis, uz kurām dati var tikt pārsūtīti, kā arī piemērojot konkrētus tehniskos un organizatoriskos drošības pasākumus.

Atsevišķos gadījumos mēs pārsūtām jūsu datus ārpus EEZ, jo tas ir jūsu interesēs vai ir nepieciešams, lai noslēgtu vai izpildītu ar jums noslēgto līgumu. Piemēram, ja jūs veicat rezervējumu platformā Booking.com vai ar sadarbības partnera starpniecību, mums var būt nepieciešams nosūtīt jūsu datus Ceļojuma nodrošinātājam vai sadarbības partnerim, kas atrodas ārpus EEZ.

Jūs varat lūgt iespēju aplūkot piemēroto drošības pasākumu kopiju (ja tas ir iespējams), sazinoties ar mums e-pastā: dataprotectionoffice@booking.com.


Kādā veidā jūsu personas dati tiek nosūtīti uzņēmumu grupai Booking Holdings Inc.?

Uzņēmums Booking.com ir daļa no uzņēmumu grupas Booking Holdings Inc. Papildinformācija ir pieejama vietnē Bookingholdings.com.

Mēs varam saņemt jūsu personas datus no citiem grupas Booking Holdings Inc. uzņēmumiem vai dalīties ar jūsu personas datiem ar šiem uzņēmumiem šo iemeslu dēļ:

  1. lai nodrošinātu pakalpojumus (tostarp, lai veiktu, administrētu un pārvaldītu rezervējumus vai apstrādātu maksājumus);

  2. lai nodrošinātu klientu apkalpošanu;

  3. lai noteiktu, novērstu un izmeklētu krāpnieciskas vai citādi nelegālas darbības un pārkāpumus saistībā ar datiem;

  4. analītiskiem un pakalpojumu uzlabošanas mērķiem;

  5. lai nodrošinātu personalizētus piedāvājumus vai sūtītu jums mārketinga materiālus ar jūsu piekrišanu vai ja to citādi atļauj piemērojamie tiesību akti;

  6. lai nodrošinātu šādu kopīgotu datu mitināšanu, tehnisko atbalstu, kopējo un drošības uzturēšanu;

  7. lai nodrošinātu atbilstību piemērojamiem tiesību aktiem.

Ja nepieciešams un ja vien nav norādīts citādi, A–F punkta izpildei uzņēmums Booking.com atsaucas uz tā likumīgajām interesēm nodot un saņemt personas datus. G punkta izpildei uzņēmums Booking.com atsaucas uz atbilstību juridiskajām prasībām, kur tas ir piemērojams (piemēram, juridiskas tiesību aktu piemērošanas prasības).

Piemēram, uzņēmums Booking.com cieši sadarbojas ar uzņēmumu Rentalcars.com, lai lietotājiem nodrošinātu sauszemes transporta pakalpojumus. Lai uzzinātu vairāk, lūdzu, skatiet sadaļu “Kādā veidā jūsu personas dati tiek nosūtīti un tālāk apstrādāti, lai nodrošinātu sauszemes transporta pakalpojumus?”.

Visiem grupas Booking Holdings Inc. uzņēmumiem var būt nepieciešams apmainīties ar lietotāju personas datiem, lai nodrošinātu, ka visi lietotāji tiek pasargāti no krāpnieciskām darbībām to tiešsaistes platformās.


Kādā veidā jūsu personas dati tiek nosūtīti un tālāk apstrādāti, lai nodrošinātu sauszemes transporta pakalpojumus?

Uzņēmums Booking.com Transport Limited, kas veic tirdzniecību ar zīmolu Rentalcars.com, ir privāta sabiedrība ar ierobežotu atbildību, kas ir pakļauta Apvienotās Karalistes likumiem, un tā juridiskā adrese ir 100 New Bridge Street, Londona, EC4V 6JA.

Uzņēmumi Booking.com un Rentalcars.com (abi uzņēmumi ir daļa no uzņēmumu grupas Booking Holdings Inc.) savstarpēji sadarbojas, lai nodrošinātu jums sauszemes transporta pakalpojumus, izmantojot uzņēmuma Booking.com vietnes un lietotnes, piemēram, cars.booking.com vai taxi.booking.com.

Uzņēmuma Booking.com tīmekļa vietnēs un lietotnēs piedāvātos sauszemes transporta pakalpojumus nodrošina uzņēmums Rentalcars.com, piedāvājot tos ar zīmolu Booking.com. Tas nozīmē, ka, rezervējot vai meklējot sauszemes transporta pakalpojumus, izmantojot lietotni vai vietni, par jūsu personas datu apkopošanu un izmantošanu atbild gan Booking.com, gan Rentalcars.com.

Papildus datiem, ko mēs apstrādājam, lai ļautu jums meklēt sauszemes transporta pakalpojumus un veikt rezervējumu, uzņēmumi Booking.com un Rentalcars.com var izmantot jūsu personas datus arī savstarpēji neatkarīgi. Tas tiek darīts atbilstoši šajā Privātuma deklarācijā un uzņēmuma Rentalcars.com Privātuma deklarācijā norādītajiem nolūkiem.

Lai uzzinātu vairāk par attiecībām starp uzņēmumu Booking.com un Rentalcars.com un izmantotu savas tiesības saistībā ar saviem personas datiem, kas tiek apkopoti, izmantojot Booking.com vietnes un lietotnes, lūdzu, sazinieties ar uzņēmumu Booking.com jebkurā laikā. Jūs to varat izdarīt, rakstot uz e-pasta adresi, kas ir norādīta sadaļā “Kas ir atbildīgs par personas datu apstrādi, izmantojot uzņēmuma Booking.com pakalpojumus, un kā sazināties ar mums?”.


Kādā veidā jūsu personas dati tiek pārsūtīti un tālāk apstrādāti, lai sniegtu apdrošināšanas pakalpojumus?

Uzņēmums Booking.com Distribution B.V. ir uzņēmuma Booking.com māsasuzņēmums, kura juridiskā adrese ir 597 Herengracht, 1017 CE Amsterdama, Nīderlande. Uzņēmumi Booking.com un Booking.com Distribution B.V. savstarpēji sadarbojas, lai nodrošinātu lietotājiem dažādus Ceļojumu rezervējumu apdrošināšanas produktus un pakalpojumus, piemēram, numura atcelšanas apdrošināšanu.

Apdrošināšanas piedāvājums var ietvert vairākas puses, piemēram, starpniekus, parakstītājus un citus aģentus. Gadījumos, kad ir iesaistīts uzņēmums “Booking.com Distribution B.V.”, tas darbojas apdrošinātāja vārdā kā starpnieks un pilnvarots pārstāvis vai ieceltais pārstāvis (atkarībā no jurisdikcijas), piedāvājot apdrošināšanas produktus un pakalpojumus Booking.com klientiem.

Lai uzzinātu vairāk par uzņēmumu Booking.com Distribution B.V. un pusēm, kas sadarbojas ar Booking.com, lai piedāvātu jums šos produktus un pakalpojumus, skatiet rezervēšanas procesa laikā sniegto informāciju. Apdrošinātāja informācija būs redzama apdrošināšanas polisē un ar to saistītajos dokumentos, kas jums tiks nosūtīti.

Piedāvājot apdrošināšanu, uzņēmumiem Booking.com un Booking.com Distribution B.V. var nākties izmantot un kopīgot personas datus, kas ir būtiski apdrošināšanas produktam. Šie dati ir saistīti ar jums kā potenciālo vai faktisko polises turētāju, polisē norādītajiem kompensācijas saņēmējiem, ģimenes locekļiem, prasītājiem un citām prasībā iesaistītajām pusēm.

  • Lai sniegtu piedāvājumus, nodrošinātu apdrošināšanas segumu un apstrādātu apdrošināšanas prasības, atsevišķi personas dati, ko jūs sniedzat mums rezervēšanas procesa laikā (“Vispārējie pasūtījuma dati”), var būt jāpārsūta uzņēmumam Booking.com Distribution B.V. Jums arī var tikt lūgts sniegt papildu informāciju, piemēram, ģimenes locekļu vai citu kompensācijas saņēmēju vārdus un uzvārdus vai informāciju par prasību (“Specifiskie apdrošināšanas dati”).

  • Ja piesakāt prasību, pamatojoties uz apdrošināšanas polisi, šo prasību var tieši apstrādāt apdrošinātājs. Respektīvi, jums var lūgt sniegt personas datus, lai iesniegtu prasību tieši apdrošinātājam. Apdrošinātājs jūs atbilstoši informēs brīdī, kad attiecīgā informācija tiks apkopota. Ja jūsu prasību apstrādā apdrošinātājs, uzņēmums Booking.com var saņemt informāciju par jūsu prasības statusu, lai nodrošinātu jums klientu apkalpošanas pakalpojumus.

Gadījumos, kad uzņēmums Booking.com Distribution B.V. rīkojas kā apdrošināšanas produktu un pakalpojumu starpnieks, piedāvājot tos platformā Booking.com, abi uzņēmumi ir kopīgi atbildīgi par specifisko apdrošināšanas datu apkopošanu un nosūtīšanu no uzņēmuma Booking.com uz uzņēmumu Booking.com Distribution B.V. Taču uzņēmums Booking.com Distribution B.V. ir vienīgais datu pārzinis gadījumos, kad apstrāde tiek veikta ārpus uzņēmuma Booking.com Distribution B.V. sistēmām. Visi personas dati, ko uzņēmums Booking.com apkopo apdrošināšanas nolūkiem, tiks apstrādāti atbilstoši šai Privātuma deklarācijai.

Lai uzzinātu vairāk par attiecībām starp uzņēmumu Booking.com un Booking.com Distribution B.V. un izmantotu savas tiesības saistībā ar personas datiem, kas tiek apkopoti, izmantojot uzņēmuma Booking.com vietni un lietotnes, lūdzu, sazinieties ar mums.

Kā uzņēmums Booking.com apstrādā jūsu un jūsu rezervētā Ceļojumu nodrošinātāja ziņas, kas ir nosūtītas, izmantojot platformu Booking.com?

Uzņēmums Booking.com jums un Ceļojumu nodrošinātājiem var piedāvāt dažādas iespējas saziņai par Ceļojuma pakalpojumiem un esošo Ceļojumu rezervējumiem, šo saziņu nodrošinot uzņēmuma Booking.com pakalpojumu ietvaros. Tādējādi jūs un Ceļojumu nodrošinātājs varat sazināties ar uzņēmumu Booking.com, lai uzdotu jautājumus par savu Ceļojuma rezervējumu, izmantojot vietni, mūsu lietotnes vai citus mūsu piedāvātos saziņas līdzekļus.

Uzņēmums Booking.com piekļūst saziņai un var izmantot automatizētas sistēmas, lai pārskatītu, skenētu un analizētu saziņu šādu iemeslu dēļ:

  • Drošības nolūki

  • Krāpniecības novēršana

  • Tiesisko un normatīvo prasību ievērošana

  • Iespējamu pārkāpumu izmeklēšana

  • Pakalpojumu izstrāde un uzlabošana

  • Izpēte

  • Lietotāju iesaiste (tostarp lai nodrošinātu jums, mūsuprāt, interesējošu informāciju un piedāvājumus)

  • Klientu vai tehniskais atbalsts

Mēs paturam tiesības izskatīt vai bloķēt tādas saziņas piegādi, kam, pēc mūsu ieskatiem, iespējams, ir ļaunprātīgs saturs, tā ir surogātpasts vai var radīt draudus jums, Ceļojumu nodrošinātājiem, uzņēmumam Booking.com vai citiem.

Uzņēmums Booking.com saņems un uzglabās visu saziņu kas ir nosūtīta vai saņemta, izmantojot uzņēmuma Booking.com komunikācijas pakalpojumu rīkus. Ceļojumu nodrošinātāji un Sadarbības partneri, kuru platformā jūs veicāt Ceļojuma rezervējumu, arī var izvēlēties sazināties ar jums tieši, izmantojot e-pastu vai citus kanālus, kurus nepārvalda uzņēmums Booking.com.


Kā uzņēmums Booking.com izmanto mobilās ierīces?

Mēs piedāvājam bezmaksas lietotnes dažādām mobilajām ierīcēm, kā arī mūsu standarta vietnes versijas, kas ir optimizētas pārlūkošanai viedtālruņos un planšetdatoros.

Šajās lietotnēs un vietnes mobilajās versijās jūsu sniegtā personīgā informācija tiek apstrādāta gandrīz tādā pašā veidā kā mūsu vietnē. Ja vēlaties, tie arī ļauj jums izmantot atrašanās vietas noteikšanas pakalpojumus, lai atrastus tuvumā esošus Ceļojumu pakalpojumus.

Ar jūsu piekrišanu mēs varam jums sūtīt pašpiegādes paziņojumus ar informāciju par jūsu Ceļojuma rezervējumu. Jūs varat izvēlēties piešķirt mums piekļuvi jūsu atrašanās vietas informācijai vai kontaktinformācijai, lai mēs varētu nodrošināt jūsu pieprasītos pakalpojumus. Augšupielādējot attēlus mūsu platformā, jūsu attēli var saturēt atrašanās vietas informāciju (šādu informāciju dēvē par metadatiem). Lūdzu, izlasiet savas mobilās ierīces lietošanas pamācību, lai noskaidrotu, kā mainīt iestatījumus un kontrolēt dalīšanos ar šādas kategorijas datiem.

Ja izvēlaties lietot mūsu “Balss asistentu”, lai meklētu mūsu pakalpojumus un pārvaldītu savus rezervējumus, trešās puses pakalpojumu nodrošinātājs jūsu runāto tekstu anonīmi pārtulkos rakstītā tekstā. Lai izmantotu šo funkciju, jums ir jāatļauj mums piekļūt jūsu ierīces mikrofonam.

Lai optimizētu mūsu pakalpojumus un mārketinga aktivitātes un nodrošinātu jums atbilstošu lietošanas pieredzi, mēs izmantojam tādu tehnoloģiju kā “lietotāju izsekošana vairākās ierīcēs”. Tā var tikt veikta ar vai bez sīkdatņu palīdzības. Lai saņemtu vispārēju informāciju par sīkdatnēm un citām līdzīgām tehnoloģijām, lūdzu, skatiet mūsu Sīkdatņu deklarāciju.

Izmantojot lietotāju izsekošanu vairākās ierīcēs, uzņēmums Booking.com var izsekot lietotāju darbības vairākās ierīcēs. Veicot lietotāju izsekošanu vairākās ierīcēs, mēs varam apvienot datus, kas ir iegūti no noteiktas pārlūkprogrammas vai mobilās ierīces, ar datiem no cita datora vai ierīces, ko izmanto tas pats lietotājs.

Lai optimizētu uzņēmuma Booking.com jaunumu e-pastu saturu, mēs apvienojam meklējumus un rezervējumus, kas ir veikti, izmantojot dažādus datorus un ierīces. Jūs jebkurā laikā varat atteikties no uzņēmuma Booking.com jaunumu saņemšanas e-pastā.

Personalizētas reklāmas, kas jums tiek rādītas citās vietnēs vai lietotnēs, var tikt piedāvātas atkarībā no jūsu darbībām saistītajos datoros un ierīcēs. Izmainot sīkdatņu iestatījumus savā ierīcē (skatiet mūsu Sīkdatņu deklarācijas sadaļu “Kādas ir jūsu izvēles iespējas?”), jūs varat mainīt savus lietotāju izsekošanas vairākās ierīcēs iestatījumus reklāmas nolūkos. Ņemiet vērā, ka iziešana no sava lietotāja profila platformā Booking.com nenozīmē atteikšanos no personalizētām reklāmām.


Kā uzņēmums Booking.com izmanto sociālos tīklus?

Uzņēmumā Booking.com mēs izmantojam sociālos tīklus dažādos veidos. Mēs izmantojam sociālos tīklus, lai nodrošinātu tiešsaistes rezervēšanas pakalpojumu izmantošanu, reklamētu mūsu Ceļojumu nodrošinātāju ar ceļošanu saistītos produktus un pakalpojumus, kā arī lai reklamētu, uzlabotu un veicinātu mūsu pašu piedāvātos pakalpojumus.

Ņemiet vērā, ka sociālo tīklu iespēju izmantošanas rezultātā personas dati var tikt nodoti starp uzņēmumu Booking.com un sociālā tīkla nodrošinātāju, kā tas norādīts tālāk. Jūs varat arī neizmantot sev pieejamās sociālo tīklu iespējas.

  1. Ienākšana sistēmā ar jūsu sociālā tīkla profilu. Mēs jums piedāvājam iespēju ienākt savā vietnes Booking.com profilā, izmantojot kāda sociālā tīkla profilu. Tādējādi jūs varat izvairīties no vēl vienas lietotājvārda un paroles kombinācijas iegaumēšanas dažādiem tiešsaistes pakalpojumiem.

    Pēc pirmās ienākšanas reizes jūs varēsiet izmantot savu sociālā tīkla profilu, lai piekļūtu savam Booking.com profilam. Jūs jebkurā laikā varēsiet atvienot savu platformas Booking.com lietotāja profilu no izvēlētā sociālā tīkla profila.

  2. Sociālo tīklu spraudņu integrēšana. Mēs arī esam integrējuši sociālo tīklu spraudņus Booking.com vietnē un lietotnēs. Tas nozīmē, ka brīdī, kad jūs noklikšķināt uz pogas vai pieskaraties tai (piemēram, vietnes Facebook poga “Patīk”), noteikta informācija tiek nosūtīta šī sociālā tīkla nodrošinātājiem.

    Ja brīdī, kad noklikšķināt uz pogas vai pieskaraties tai, jūs esat ienācis savā sociālā tīkla profilā, sociālā tīkla nodrošinātājs var šo informāciju sasaistīt ar jūsu sociālā tīkla profilu. Atkarībā no jūsu iestatījumiem šīs darbības var tikt parādītas arī jūsu sociālā tīkla profilā, un jūsu kontaktpersonas varēs tās redzēt.

  3. Citi sociālo tīklu pakalpojumi un iespējas. Mēs varam integrēt citus sociālo tīklu pakalpojumus (piemēram, saziņu sociālajos tīklos), lai tos izmantotu jūsu saziņai ar uzņēmumu Booking.com vai jūsu kontaktpersonām saistībā ar mūsu pakalpojumiem.

    Mēs varam pārvaldīt sociālo tīklu profilus un piedāvāt lietotnes vairākās sociālo tīklu vietnēs. Ikreiz, kad jūs pievienojaties platformai Booking.com, izmantojot sociālos tīklus, jūsu sociālā tīkla nodrošinātājs var sniegt jums iespēju kopīgot informāciju ar mums.

    Ja jūs izvēlēsieties to darīt, jūsu sociālo tīklu nodrošinātājs parasti jūs informēs, kāda informācija tiks kopīgota. Piemēram, ienākot platformas Booking.com lietotāja profilā ar sociālo tīklu profilu, atsevišķa informācija no attiecīgā profila var tikt nosūtīta uzņēmumam Booking.com. Tā ietver jūsu e-pasta adresi, vecumu un saglabātos profila attēlus – ņemot vērā to, kādas atļaujas esat devis sociālo tīklu profilā.

Kad jūs reģistrējaties platformā Booking.com, izmantojot sociālā tīkla profilu, vai izveidojat savienojumu ar sociālā tīkla saziņas pakalpojumiem bez platformas Booking.com lietotāja profila, informācija, ko jūs izvēlaties ar mums kopīgot, var ietvert pamatinformāciju, kas ir pieejama jūsu sociālā tīkla profilā (tostarp jūsu e-pasta adrese, jaunumi par statusiem, kā arī jūsu kontaktpersonu saraksts).

Mēs izmantosim šo informāciju, lai nodrošinātu jūsu pieprasīto pakalpojumu, piemēram, lai pārsūtītu ziņu, ko jūs vēlaties nosūtīt savām kontaktpersonām, vai izveidotu pielāgotu lietotāja pieredzi šajā lietotnē vai mūsu vietnēs. Tas nozīmē to, ka mēs varam pielāgot savus pakalpojumus atbilstoši jūsu vajadzībām, sniegt iespēju jums un jūsu draugiem atrast vislabākos ceļojumu galamērķus, kā arī analizēt un uzlabot mūsu ar ceļošanu saistītos pakalpojumus, ja jūs to vēlaties.

Jūsu sociālā tīkla nodrošinātājs var jums pavēstīt vairāk par jūsu datu izmantošanu un apstrādi, izveidojot savienojumu ar platformu Booking.com. Tas var ietvert personas datu apvienošanu, kas tiek iegūti platformas Booking.com izmantošanas laikā, pierakstoties ar sociālā tīkla profilu, ar informāciju, kas tiek iegūta citu tiešsaistes platformu izmantošanas laikā, kas arī ir piesaistītas jūsu sociālā tīkla profilam.

Ja jūs izvēlaties pievienoties mūsu platformai, izmantojot Facebook vai Google profilu, lūdzu, skatiet tālāk norādītās saites, lai uzzinātu, kā šīs puses izmanto saņemtos datus: Facebook un Google.


Kādas drošības un saglabāšanas procedūras uzņēmums Booking.com īsteno, lai aizsargātu jūsu personas datus?

Mēs īstenojam metodes, lai novērstu neatļautu piekļuvi personas datiem un to ļaunprātīgu izmantošanu.

Lai aizsargātu jūsu sniegtos personas datus, mēs lietojam atbilstošas biznesa sistēmas un metodes. Mēs arī savos serveros lietojam drošības metodes, kā arī tehniskos un fiziskos ierobežojumus personas datu piekļuvei un lietošanai. Tikai pilnvarotiem darbiniekiem ir atļauts piekļūt personas datiem sava darba izpildei.

Mēs glabājam jūsu personas datus tik ilgi, cik tas ir nepieciešams, lai ļautu jums izmantot mūsu pakalpojumus, nodrošinātu jums pakalpojumus (tai skaitā uzturētu jūsu Booking.com lietotāja profilu, ja tāds ir), ievērotu piemērojamos tiesību aktus, risinātu jebkurus strīdus un citādi veiktu mūsu uzņēmējdarbību, tai skaitā atklātu un novērstu krāpšanu un/vai citas pretlikumīgas darbības. Visiem personas datiem, ko mēs glabājam par jums kā platformas Booking.com lietotāju, ir piemērojama šī Privātuma deklarācija.

Papildu drošībai mēs stingri iesakām iestatīt divfaktoru autentifikāciju jūsu Booking.com lietotāja profilam. Tādējādi tiek pievienots papildu autentifikācijas solis, lai nodrošinātu, ka personas, kas ir ieguvušas savā rīcībā jūsu lietotājvārdu un paroli (piemēram, izmantojot pikšķerēšanu vai sociālo inženieriju), nevarēs piekļūt jūsu profilam. Jūs to varat iestatīt sava profila iestatījumu sadaļā “Drošība”.


Kā uzņēmums Booking.com apstrādā bērnu personas datus?

Mūsu pakalpojumi nav paredzēti bērniem, kas nav sasnieguši 16 gadu vecumu, un mēs nekad neapkoposim viņu datus, ja viens tos neiesniegs (un to izmantošanai nepiekritīs) kāds no vecākiem vai aizbildnis. Ierobežotos gadījumos mums var būt nepieciešams apkopot personas datus par bērniem, kas vēl nav sasnieguši 16 gadu vecumu: saistībā ar rezervējumu, cita ar ceļošanu saistīta pakalpojuma iegādi vai citos izņēmuma gadījumos (piemēram, saistībā ar iespējām, kas ir paredzētas ģimenēm). Šie dati tiks izmantoti un apkopoti tikai tad, ja tos ir nodrošinājis bērna vecāks vai aizbildnis un saskaņā ar viņa piekrišanu.

Ja mēs konstatējam, ka apstrādājam bērna, kas ir jaunāks par 16 gadiem, informāciju bez derīgas vecāku vai aizbildņa piekrišanas, mēs to dzēsīsim.


Kā jūs varat kontrolēt personas datus, kurus jūs sniedzat uzņēmumam Booking.com?

Mēs vēlamies, lai jūs varētu kontrolēt, kā mēs izmantojam jūsu personas datus. Tas ir iespējams šādos veidos:

  1. Mēs vēlamies, lai jūs varētu kontrolēt, kā mēs izmantojam jūsu personas datus. Tas ir iespējams šādos veidos:

  2. Jūs varat pieprasīt, lai mēs izsniedzam mūsu rīcībā esošo jūsu personas datu kopiju.

  3. Jūs varat informēt mūs par jebkādām savu personas datu izmaiņām, un jūs varat lūgt, lai mēs izlabojam jebkurus mūsu rīcībā esošos jūsu personas datus. Kā izskaidrots tālāk, jūs dažas no šīm izmaiņām varat veikt patstāvīgi, tiešsaistē, ja jums ir lietotāja profils;

  4. Noteiktās situācijās jūs varat lūgt dzēst mūsu rīcībā esošos jūsu personas datus vai bloķēt vai ierobežot to apstrādi, vai iebilst pret noteiktiem veidiem, kādos mēs izmantojam jūsu personas datus.

  5. Noteiktās situācijās jūs varat arī lūgt mums nosūtīt personas datus, ko jūs mums nodrošinājāt, trešajai pusei.

  6. Kad mēs izmantojam jūsu personas datus ar jūsu piekrišanu, jums ir tiesības atsaukt šo piekrišanu jebkurā laikā, ievērojot piemērojamos tiesību aktus.

  7. Ja mēs apstrādājam jūsu personas datus leģitīmās vai sabiedrības interesēs, jums ir tiesības jebkurā laikā iebilst pret jūsu personas datu izmantošanu, ievērojot piemērojamos tiesību aktus.

Mēs paļaujamies uz to, ka jūs nodrošināsiet, ka jūsu personīgā informācija ir pilnīga, precīza un aktuāla. Lūdzam nekavējoties mūs informēt par jebkādām jūsu personīgās informācijas izmaiņām vai neprecizitātēm.

Ja jums ir platformas Booking.com lietotāja profils, jūs varat piekļūt lielai savu personas datu daļai, izmantojot mūsu vietni vai lietotnes. Parasti sava profila iestatījumos jūs atradīsiet iespēju papildināt, atjaunināt vai dzēst mūsu rīcībā esošo informāciju par jums.

Ja jebkādi mūsu rīcībā esoši jūsu personas dati nav pieejami mūsu vietnē vai lietotnēs, jūs varat mums nosūtīt prasību.

Ja vēlaties izmantot savas piekļuves tiesības vai dzēšanas tiesības, lūdzu, aizpildiet un iesniedziet veidlapu “Datu subjekta prasība platformas Booking.com lietotājiem”. Lai iesniegtu pieprasījumus par šo Privātuma deklarāciju, izmantotu kādu citu no savām tiesībām vai iesniegtu sūdzību, lūdzu, sazinieties ar mūsu Datu aizsardzības speciālistu, rakstot e-pastu uz dataprotectionoffice@booking.com. Jūs arī varat sazināties ar savu vietējo datu aizsardzības iestādi.

Ja jūs vēlaties iebilst pret savu personas datu apstrādi, pamatojoties likumīgajās interesēs, un jums nav pieejama neviena tiešas atteikšanās iespēja, lūdzu, sazinieties ar mums, rakstot uz dataprotectionoffice@booking.com.

Ja vēlaties sazināties ar mums pa pastu, adresējiet sūtījumu Datu aizsardzības speciālistam (Data Protection Officer) un norādiet šo adresi: Herengracht 597, 1017 CE, Amsterdam, the Netherlands.


Kas ir atbildīgs par personas datu apstrādi, izmantojot uzņēmuma Booking.com pakalpojumus, un kā sazināties ar mums?

Uzņēmums Booking.com B.V. kontrolē personas datu apstrādi, kā tas aprakstīts šajā Privātuma deklarācijā, ja vien nav skaidri norādīts citādi. Uzņēmums Booking.com B.V. ir sabiedrība ar ierobežotu atbildību, kas ir pakļauta Nīderlandes likumdošanai, un tā birojs atrodas adresē Herengracht 597, 1017 CE Amsterdamā, Nīderlandē.

Ja jums ir jautājumi par šo Privātuma deklarāciju vai to, kā mēs apstrādājam jūsu personas datus, lūdzu, sazinieties ar mūsu Datu aizsardzības speciālistu, rakstot uz dataprotectionoffice@booking.com, un mēs jums atbildēsim, cik ātri vien iespējams.

Ja jums ir jautājumi par rezervējumu, lūdzu, sazinieties ar mūsu klientu apkalpošanas komandu, izmantojot klientu apkalpošanas saziņas lapu.

Prasības no tiesībaizsardzības iestādēm ir jāiesniedz saskaņā ar tiesībaizsardzības iestāžu procesu.

Noteikumi par konkrētām valstīm

Atkarībā no tiesību aktiem, kas atteicas uz jums, mums var būt pienākums sniegt papildinformāciju. Lūdzu, izskatiet tālāk redzamo sarakstu, lai atrastu papildinformāciju, kas attiecas uz jūsu situāciju.

Brazīlija

Ja esat lietotājs no Brazīlijas, jums saskaņā ar aktu “Lei Geral de Proteção de Dados Pessoais” (LGPD) ir konkrētas tiesības. Šīs tiesības ietver:

  • tiesības gūt apstiprinājumu, ka tiek veikta apstrāde;

  • tiesības piekļūt saviem datiem;

  • tiesības labot nepilnīgus, neprecīzus vai novecojušus datus;

  • tiesības bloķēt vai dzēst nevajadzīgus personas datus;

  • tiesības saņemt personas datu kopiju;

  • tiesības pieprasīt datu dzēšanu, ja tie apstrādāti ar piekrišanu;

  • tiesības saņemt informāciju par valsts vai privātajām iestādēm, kurām uzņēmums Booking.com ir nosūtījis jūsu datus;

  • tiesības saņemt informāciju par iespēju nesniegt piekrišanu un atteikšanās sekām, kā arī tiesības atsaukt sniegto piekrišanu.

Lai izmantotu norādītās tiesības, izmantojiet tīmekļa veidlapu un/vai kontaktinformāciju, kas ir pieejama sadaļā “Kā jūs varat kontrolēt personas datus, kurus jūs sniedzat uzņēmumam Booking.com?”.

Uzņēmums Booking.com B.V. atrodas Eiropas Ekonomikas zonā (EEZ). Tā kā uzņēmums darbojas globālā līmenī, mūsu pakalpojumu lietošanas laikā jūsu personas dati var tikt nosūtīti uz vietām ārpus EEZ. Ja jūsu personas dati tiks nosūtīti ārpus EEZ, mēs piemērosim atbilstošas garantijas, lai aizsargātu jūsu personas datus atbilstoši LGPD prasībām.

Izlasiet sadaļu “Kā uzņēmums Booking.com apstrādā bērnu personas datus?”, lai uzzinātu to, kā uzņēmums Booking.com apstrādā bērnu personas datus. Atbilstoši LGPD prasībām uzņēmums Booking.com vienmēr rūpēsies par bērna interesēm, apzināti apstrādājot jebkuras tādas personas datus, kas ir jaunāka par 18 gadiem.

Kalifornijas pastāvīgajiem iedzīvotājiem – Kalifornijas tiesību akti

Šī sadaļa papildina mūsu Privātuma deklarāciju un attiecas uz jums tikai tad, ja dzīvojat Kalifornijas štatā. Tajā ir aprakstīts, kā mēs izmantojam un apstrādājam jūsu personīgo informāciju (termins, kas lietots saskaņā ar tiesību aktiem) un kādas ir jūsu konkrētās tiesības saskaņā ar Kalifornijas tiesību aktiem.

Tālāk ir aprakstītas to personas datu kategorijas, kurus mēs par jums apkopojam.

  1. Identifikatori (piemēram, jūsu vārds, profila numurs, e-pasta adrese, IP adrese)

  2. Finanšu, medicīniskā vai veselības apdrošināšanas informācija (piemēram, jūsu bankas konta numurs, maksājumu kartes numurs vai medicīniskā informācija, ja to esat snieguši jūs vai tā ir sniegta jūsu vārdā)

  3. Aizsargāto klasifikāciju raksturojums saskaņā ar Kalifornijas vai federālajiem tiesību aktiem (piemēram, jūsu dzimums, reliģija vai seksuālā orientācija)

  4. Komercinformācija (piemēram, jūsu pirkumu informācija)

  5. Informācija par darbībām internetā vai citā elektronisko sakaru tīklā (piemēram, informācija par vietnes vai lietotņu lietojumu)

  6. Atrašanās vietas noteikšanas dati (piemēram, jūsu fiziskā atrašanās vieta)

  7. Vizuālā informācija (piemēram, jebkuras fotogrāfijas, ko jūs augšupielādējat savā profilā)

  8. Secinājumi (piemēram, analītika un izvēles)

  9. Profesionālā vai ar nodarbinātību saistīta informācija (piemēram, informācija par darba devēju un komandējumiem)

Ja vēlaties uzzināt vairāk par avotu kategorijām, no kuriem mēs iegūstam personīgo informāciju, mūsu apkopotās personīgās informācijas konkrētiem veidiem vai šīs informācijas apkopošanas nolūkiem, lūdzu, skatiet mūsu Privātuma deklarācijas sadaļas “Kāda veida personas datus uzņēmums Booking.com apkopo?” un “Kāpēc uzņēmums Booking.com apkopo un izmanto jūsu personas datus?”.

Lai uzzinātu vairāk par personīgās informācijas saņemšanu un nodošanu sadarbības partneriem, lūdzu, izlasiet sadaļas “Kāda veida personas datus uzņēmums Booking.com apkopo?” un “Kā uzņēmums Booking.com dalās ar jūsu datiem ar trešajām pusēm?”.

Mēs varam nodot noteiktas jūsu personīgās informācijas daļas trešajām pusēm, kas atbilstoši Kalifornijas tiesību aktiem var tikt uzskatīta par informācijas “pārdošanu”. Tās var ietvert informāciju saistībā ar identifikatoriem, komercinformāciju, atrašanās vietas noteikšanas datiem, darbībām internetā un secinājumus, kā norādīts iepriekš. Mēs varam nodot jūsu personīgo informāciju, kā tas ir norādīts A–I punktā, uzņēmējdarbības nolūkos, piemēram, pakalpojumu sniedzējiem, kas mums palīdz nodrošināt mūsu pakalpojumus, maksājumu veikšanai, klientu apkalpošanas pakalpojumu nodrošināšanai, mārketinga ziņojumu vai reklāmu piegādāšanai. Lai iegūtu papildinformāciju, tostarp par jūsu personīgās informācijas saņēmējiem, skatiet mūsu Privātuma deklarācijas sadaļas “Kāda veida personas datus uzņēmums Booking.com apkopo?” un “Kā uzņēmums Booking.com dalās ar jūsu datiem ar trešajām pusēm?”.

Kalifornijas tiesību akti jums piešķir noteiktas tiesības, tostarp tiesības piekļūt noteiktām personīgās informācijas daļām, iegūt papildinformāciju par to, kā mēs apstrādājam personīgo informāciju, tostarp atklājam vai pārdodam personīgo informāciju, pieprasīt personīgās informācijas dzēšanu, atteikties no “pārdošanas”, un jums šo tiesību izmantošanas rezultātā nevar tikt liegti produkti un pakalpojumi.

Jūs varat izmantot savas tiesības atteikties no “pārdošanas”, noklikšķinot uz šīs saites un izpildot norādījumus: https://www.booking.com/content/ccpa.html

Lai izmantotu savas tiesības pieprasīt piekļuvi personīgajai informācijai vai tās dzēšanu atbilstoši Kalifornijas tiesību aktiem, lūdzu, aizpildiet mūsu veidlapu “Datu subjekta prasība platformas Booking.com lietotājiem”. Lai citādi izmantotu šīs vai kādas citas no savām tiesībām saskaņā ar Kalifornijas tiesību aktiem vai sazinātos ar mums saistībā ar saviem jautājumiem vai bažām attiecībā uz šo privātuma deklarāciju vai mūsu praksi, jūs varat rakstīt mums e-pastu uz dataprotectionoffice@booking.com ar šādu ziņojuma tematu: “California Resident Privacy Rights – Request” (Kalifornijas pastāvīgā iedzīvotāja privātuma tiesības – prasība).

Ja jūs esat pilnvarots pārstāvis, kas vēlas izmantot tiesības Kalifornijas iedzīvotāja vārdā, lūdzu, sazinieties ar mums, rakstot uz iepriekš norādīto e-pasta adresi, pievienojot iedzīvotāja rakstisku pilnvaru, kurā jūs tiekat nozīmēts par viņa pārstāvi. Iespējams, mums būs jāpārbauda jūsu identitāte pirms jūsu tiesību izmantošanas pieprasījuma pabeigšanas, piemēram, lūdzot sniegt informāciju par jūsu iepriekšējiem Ceļojumu rezervējumiem, kas ir veikti mūsu platformā.

Uzņēmuma Booking.com sniegtie pakalpojumi nav paredzēti bērniem, kas nav sasnieguši 16 gadu vecumu. Tāpēc uzņēmums Booking.com apzināti nepārdod personīgo informāciju par nepilngadīgajiem, kas nav sasnieguši 16 gadu vecumu, bez atbilstošas piekrišanas, kā to pieprasa Kalifornijas patērētāju privātuma likums (CCPA).

Uzņēmums Booking.com ir apkopojis šādu statistiku par prasību saņemšanu un apstrādi, kuras saskaņā ar CCPA ir iesnieguši patērētāji no Kalifornijas, par periodu no 2020. gada 1. janvāra līdz 2020. gada 31. decembrim:

  • Prasību skaits attiecībā uz datu noskaidrošanu, ko uzņēmums Booking.com saņēma, izpildīja (pilnībā vai daļēji) vai noraidīja: 27

  • Prasību skaits attiecībā uz datu dzēšanu, ko uzņēmums Booking.com saņēma, izpildīja (pilnībā vai daļēji) vai noraidīja: 136

  • Prasību skaits attiecībā uz atteikšanos no datu pārdošanas, ko uzņēmums Booking.com saņēma, izpildīja (pilnībā vai daļēji) vai noraidīja: 13 866

  • Vidējais dienu skaits, kas bija nepieciešams uzņēmumam Booking.com, lai atbildētu uz prasībām par datu noskaidrošanu, dzēšanu vai atteikšanos no datu pārdošanas: 8,514

Ķīna

Obligātā personīgā informācija

Lai izmantotu platformu Booking.com (mūsu vietnē vai lietotnē), mums ir jāapkopo noteikta veida personīgā informācija par jums vairākiem noteiktiem mērķiem. Daļa no šīs personīgās informācijas tiek apkopota, kad jūs veicat Ceļojuma rezervējumu, un daļa tiek apkopota automātiski, kad jūs apmeklējat vietni Booking.com vai izmantojat lietotni.

Kad jūs veicat Ceļojuma rezervējumu, jums vienmēr tiek vaicāts (vismaz) jūsu vārds, uzvārds un e-pasta adrese. Atkarībā no Ceļojuma rezervējuma mēs varam arī vaicāt jūsu dzīvesvietas adresi, tālruņa numuru, maksājuma informāciju, dzimšanas datumu un jebkuru viesu, kuri ceļo kopā ar jums, vārdus un uzvārdus.

Mēs izmantojam arī funkcionālās sīkdatnes, kas automātiski apkopo personīgo informāciju. Šīs sīkdatnes ir nepieciešamas mūsu vietņu un lietotņu darbības nodrošināšanai, un tām ir jābūt iespējotām, lai jūs varētu izmantot mūsu pakalpojumus. Papildinformāciju par šīm funkcionālajām sīkdatnēm var iegūt, pārskatot piekrišanas pārvaldīšanas lapu.

Visa iepriekš aprakstītā informācija, tostarp informācija, kas ir apkopota, izmantojot funkcionālās sīkdatnes, ir personīgā informācija, kas mums ir nepieciešama, lai mēs sniegtu jums mūsu pakalpojumus atbilstoši sadaļā “Kāpēc uzņēmums Booking.com apkopo un izmanto jūsu personas datus?” norādītajiem mērķiem, jo īpaši saskaņā ar šādiem punktiem:

A – Ceļojuma rezervējums; B – Klientu apkalpošana; C – Profila iespējas; F – Saziņa ar jums; H – Mūsu pakalpojumu uzlabošana; I – Labāko cenu piedāvājumi; K – Tālruņa zvanu monitorings; L – Droša un uzticama pakalpojuma veicināšana; M – Juridiski nolūki.

Pirms mēs apkoposim obligāto personīgo informāciju no jums, mēs lūgsim jūsu piekrišanu. Ja jūs nepiekritīsiet šīm nepieciešamajām datu apstrādes darbībām, jūs nevarēsiet piekļūt mūsu pakalpojumiem vai tos izmantot.

Papildu personīgā informācija

Dažos gadījumos mēs apkopojam papildu personīgo informāciju, kas nav nepieciešama, lai mēs varētu jums sniegt savus pakalpojumus. Tā ietver informāciju, kuru mēs apkopojam, izmantojot analītiskās un mārketinga sīkdatnes.

Mēs izmantojam papildu personīgo informāciju, lai sniegtu jums mūsu pakalpojumus, kas ir aprakstīti sadaļā “Kāpēc uzņēmums Booking.com apkopo un izmanto jūsu personas datus?”, jo īpaši šādos punktos:

  • D – Tiešsaistes grupas;

  • E – Mārketinga aktivitātes;

  • G – Tirgus izpēte;

  • J – Klientu atsauksmes.

Pirms mēs apkoposim jebkuru papildu personīgo informāciju, mēs lūgsim jūsu piekrišanu. Pat ja jūs nepiekritīsiet šāda veida informācijas apkopošanai, jūs joprojām varēsiet piekļūt mūsu pakalpojumiem un tos izmantot.

Lasīt vairāk par personas datiem, ko mēs apkopojam

SDK saraksts

Izmantojot uzņēmuma Booking.com pakalpojumus, jūs piekrītat, ka tālāk norādītie trešo pušu pakalpojumu sniedzēji apkopo un/vai apstrādā datus tālāk norādītajos nolūkos.

Pakalpojumu sniedzējs Lietošanas nolūks un apkopotie dati
Appsflyer

Lietošanas nolūks: reklāmas

Apkopotie dati: ierīces informācija (var ietvert ierīces modeli, sensoru informāciju), informācija par atrašanās vietu

Huawei

Lietošanas nolūks: pašpiegādes paziņojumi

Apkopotie dati: BSSID, IMEI, bezvadu tīklu saraksts, tīkla veids, tīkla statuss, ierīces modelis, SSID, AAID, mobilā tālruņa ID, lietotnes ID, lietotnes pakotnes nosaukums, servera publiskā tīkla IP adrese

Android atļaujas: READ_PHONE_STATE, WRITE_EXTERNAL_STORAGE, ACCESS_NETWORK_STATE, ACCESS_WIFI_STATE

Alipay

Lietošanas nolūks: trešo pušu maksājumi

Apkopotie dati: ierīces modelis, zīmols, ražotājs, ierīces MAC adrese, IMSI, BSSID, bezvadu tīkls, sensora informācija, IMEI, Android ID, aparatūras sērijas numurs, SIM kartes sērijas numurs

Android atļaujas: ACCESS_NETWORK_STATE, ACCESS_WIFI_STATE, READ_PHONE_STATE, READ_EXTERNAL_STORAGE, READ_PHONE_STATE

Google

Lietošanas nolūks: anonīma ierīču izsekošana

Apkopotie dati: reklāmas ID (unikāls un lietotāja atiestatāms ID reklāmas nolūkiem, ko nodrošina Google Play pakalpojumi)

Android atļaujas: AD_ID

 

Sensitīva personīgā informācija

“Sensitīva personīgā informācija” ir jebkāda informācija, kas izpaušanas vai pretlikumīgas lietošanas gadījumā var izraisīt cilvēka cieņas aizskārumu vai nodarīt kaitējumu personai vai šīs personas īpašumam. Izmantojot uzņēmuma Booking.com pakalpojumus, uzņēmums Booking.com vai trešo pušu pakalpojumu sniedzējs var apkopot šādu jūsu sensitīvo personīgo informāciju:

  • informāciju, kas ir nepieciešama jūsu maksājuma apstrādei (piemēram, jūsu bankas konts un maksājumu kartes numurs, ko norādāt jūs vai kas tiek norādīts jūsu vārdā);

  • informāciju par nepilngadīgajiem, kas tiek sniegta ar vecāku vai aizbildņa atļauju (papildinformāciju skatiet tālāk);

  • informāciju par atrašanās vietu, lai rādītu jums pilsētu ceļvežus, ieteiktu jūsu atrašanās vietas tuvumā esošās naktsmītnes un izklaides iespējas vai sniegtu jums citus ieteikumus.

Lūdzu, ņemiet vērā, ka, izmantojot mūsu pakalpojumus, jūsu meklētās naktsmītnes veids var atklāt sensitīvu informāciju par jūsu seksuālo orientāciju. Tāpat arī lidojuma rezervējumā norādītais ēdiens var atklāt sensitīvu informāciju par jūsu reliģiju un veselību.

Pirms mēs apkopojam sensitīvu personīgo informāciju, mēs lūgsim jūsu piekrišanu. Tomēr, ja jūs brīvprātīgi sniedzat sensitīvu personīgo informāciju, mēs pieņemsim, ka jūs piekrītat šīs informācijas apstrādei tās iesniegšanas kontekstā.

Lai uzzinātu vairāk, lūdzu, skatiet šīs Privātuma deklarācijas sadaļu “Kāpēc uzņēmums Booking.com apkopo un izmanto jūsu personas datus?”.

Bērnu personīgā informācija

Ķīnā personām, kas ir jaunākas par 16 gadiem, ir liegts izmantot platformu Booking.com. Mēs apstrādājam personīgo informāciju par bērniem tikai ar vecāku vai likumīgo aizbildņu piekrišanu vai tad, kad informāciju sniedz paši vecāki vai likumīgie aizbildņi.

Ja mēs konstatēsim, ka apstrādājam bērna, kas ir jaunāks par 16 gadiem, informāciju bez derīgas vecāku vai aizbildņa piekrišanas, mēs to dzēsīsim.

Starptautiska datu nosūtīšana un personīgās informācijas saņēmēji

Lai mēs varētu sniegt mūsu pakalpojumus, mēs kopīgosim jūsu personīgo informāciju ar trešajām pusēm. Daudzos gadījumos jūsu personīgā informācija var tikt nosūtīta un glabāta ārpus Ķīnas, lai sūtītu datus šīm trešajām pusēm. Pirms datu nosūtīšanas mēs lūgsim jūsu piekrišanu. Tālāk ir norādīti nosūtīšanas iemesli un šīs personīgās informācijas saņēmēju kategorijas.

Lai pabeigtu jūsu Ceļojuma rezervējumu, mēs nosūtām atbilstošo rezervējuma informāciju jūsu rezervētajam Ceļojumu nodrošinātājam. Tā ir viena no galvenajām darbībām, ko mēs veicam jūsu labā. Atkarībā no Ceļojuma rezervējuma un Ceļojumu nodrošinātāja personīgā informācija, kuru mēs nosūtām, var ietvert jūsu vārdu un uzvārdu, kontaktinformāciju, maksājumu informāciju, to ceļotāju vārdus un uzvārdus, kas ceļo kopā ar jums, un jebkādu citu informāciju vai vēlmes, ko norādījāt, veicot Ceļojuma rezervējumu. Citi saņēmēji ir uzņēmums Booking.com B.V., uzņēmumu grupa Booking Holdings Inc. un mūsu pakalpojumu sniedzēji.

Turklāt mēs varam nosūtīt jūsu datus trešajām pusēm tādiem mērķiem, kas nav nepieciešami mūsu pakalpojumu sniegšanai. Šādā gadījumā jūs varat norādīt, vai jūs piekrītat vai nepiekrītat šādiem lietojumiem, pārvaldot savu piekrišanu.

Lasīt vairāk par to, kādā veidā mēs kopīgojam datus ar trešajām pusēm un kā mēs nosūtām jūsu personas datus uzņēmumu grupai Booking Holdings Inc.

Automatizēta lēmumu pieņemšana

Automatizēta lēmumu pieņemšana attiecas uz datorprogrammu izmantošanu, lai automātiski analizētu, novērtētu vai pieņemtu lēmumus par uzvedību, paradumiem, interesēm, vaļaspriekiem, finanšu, veselības, kredīta vai citu stāvokli.

Mēs paļaujamies uz personīgo informāciju, lai pieņemtu automatizētus lēmumus, piemēram, piedāvātu jums labāko cenu atkarībā no jūsu atrašanās vietas. Kad jūs veicat meklēšanu mūsu lietotnēs vai vietnē, piemēram, meklējot naktsmītni, nomas auto vai lidojumu, mēs apstrādājam jūsu IP adresi, lai noteiktu, vai jūs atrodaties Eiropas Ekonomikas zonā (EEZ) vai citā valstī. Mēs to darām, lai piedāvātu jums labāko cenu atkarībā no reģiona (EEZ) vai valsts (ārpus EEZ). Šī apstrāde neizraisa atšķirīgu attieksmi pret personām Ķīnā.

Savu tiesību izmantošana

Ja jūs vēlaties izmantot savas piekļuves tiesības vai dzēšanas tiesības saskaņā ar Personīgās informācijas aizsardzības tiesību aktiem (PIPL), lūdzu, aizpildiet mūsu veidlapu: Datu subjekta prasība platformas Booking.com lietotājiem.

Lai kā citādi izmantotu šīs vai jebkuras citas jūsu tiesības saskaņā ar PIPL vai sazinātos ar mums par šo Privātuma deklarāciju un mūsu praksi, varat rakstīt mums uz e-pastu dataprotectionoffice@booking.com. Lūdzu, izmantojiet tēmas nosaukumu: “Ķīnas PIPL privātuma tiesības – prasība”.

Krievija

Šī sadaļa papildina mūsu Privātuma deklarāciju un attiecas tikai uz lietotājiem no Krievijas Federācijas.

Šajā sadaļā ir aprakstīts, kā mēs izmantojam un apstrādājam jūsu personas datus, un izskaidrotas jūsu tiesības saskaņā ar Krievijas tiesību aktiem. Ja pastāv pretrunas starp šīs sadaļas norādījumiem un citiem Privātuma deklarācijas norādījumiem, uz Krievijas Federācijas iedzīvotāju personas datu apstrādi attiecas šīs sadaļas norādījumi.

Mēs varam izmantot jūsu informāciju tiešā mārketinga aktivitātēm, ja piemērojamajos tiesību aktos noteiktajos gadījumos jūs mums iepriekš sniedzat piekrišanu.

Personas datu nosūtīšana, kas aprakstīta Privātuma deklarācijā, var ietvert personas datu nosūtīšanu uz aizjūras valstīm. Personas datus no Krievijas uz aizjūras valstīm, kurās netiek nodrošināta atbilstoša personas datu subjekta tiesību aizsardzība, var nosūtīt tikai Krievijas tiesību aktos noteiktajos gadījumos, jo īpaši:

  1. ja iepriekš saņemta atbilstoša jūsu piekrišana vai

  2. lai izpildītu ar jums noslēgtu līgumu vai sniegtu jums pakalpojumus.

Uzņēmums Booking.com balstās uz dažādiem juridiskajiem jūsu personas datu apstrādes (tostarp nosūtīšanas) pamatiem, respektīvi, šādiem.

  1. Jūsu piekrišana (tostarp tiešā mārketinga nolūkiem un personas datu, ko sniedzat mūsu tiešsaistes platformās, izplatīšanai).

  2. Lai izpildītu ar jums noslēgtu līgumu vai sniegtu jums pakalpojumus.

    Ja nepieciešamie personas dati nav sniegti, uzņēmums Booking.com nevar jums nodrošināt pieprasīto pakalpojumu, tostarp pabeigt Ceļojuma rezervējumu vai sniegt klientu atbalsta pakalpojumu.

  3. Uzņēmuma Booking.com un trešo pušu tiesības un likumīgās intereses (piemēram, noteikt un novērst krāpšanu).

    Izmantojot personas datus uzņēmuma Booking.com vai trešās puses likumīgajās interesēs, uzņēmums Booking.com vienmēr nodrošinās jūsu tiesību uz savu personas datu aizsardzību un interešu samērīgumu ar uzņēmuma Booking.com vai trešo pušu tiesībām un interesēm.

  4. Uzņēmuma Booking.com juridiskie pienākumi (piemēram, atbildēt uz valsts institūciju pieprasījumiem).

Ja vēlaties iebilst jebkādai jūsu personas datu apstrādei, jūs varat izmantot nodrošinātās atteikšanās funkcijas (piemēram, profila iestatījumos) vai sazināties ar mums, kā norādīts sadaļā “Kā jūs varat kontrolēt personas datus, kurus jūs sniedzat uzņēmumam Booking.com?”. Mēs norādām, ka gadījumā, ja atsaucat savu piekrišanu, uzņēmumam Booking.com vēl aizvien var būt tiesības turpināt jūsu personas datu apstrādi, ja šādas apstrāde balstās uz citu juridisko pamatu.

Mēs pārtrauksim jūsu personas datu apstrādi un izdzēsīsim tos, ja:

  1. sasniegts personas datu apstrādes nolūks, tostarp ir pagājis personas datu uzglabāšanas termiņš;

  2. jūs atsaucat savu piekrišanu personas datu apstrādei, ja vien mums nav cita juridiskā pamata, lai apstrādātu jūsu personas datus.

Ja jums ir sūdzības par to, kā mēs apstrādājam jūsu personas datus, sazinieties ar mums, kā norādīts sadaļā “Kā jūs varat kontrolēt personas datus, kurus jūs sniedzat uzņēmumam Booking.com?”. Jūs arī varat sazināties ar vietējo datu aizsardzības iestādi (Roskomnadzor).

Dienvidkoreja

Šī sadaļa papildina mūsu Privātuma deklarāciju un attiecas uz jums tikai tad, ja dzīvojat Dienvidkorejā.

  1. Apkopotās personīgās informācijas vienības

    Lai uzzinātu vairāk par mūsu apkopotajiem personīgās informācijas vienumiem, izlasiet mūsu privātuma deklarācijas sadaļu “Kādus personas datus apkopo uzņēmums Booking.com?”.

  2. Personīgās informācijas apkopošanas un izmantošanas nolūki

    Lai uzzinātu vairāk par mūsu apkopotās personīgās informācijas nolūku un izmantošanu, lūdzu, izlasiet mūsu Privātuma deklarācijas sadaļu “Kāpēc uzņēmums Booking.com apkopo un izmanto jūsu personas datus?”.

  3. Trešo pušu personīgās informācijas saņēmēji un pilnvarotie

    Pilnvarotie Nolūks / uzticētie pienākumi

    Ceļojuma nodrošinātājs izmanto personīgo informāciju, lai organizētu jūsu veikto naktsmītnes rezervējumu. Informācija tiek saglabāta un dzēsta atbilstoši šajā Privātuma deklarācijā norādītajam.

    Maksājumu apstrādes pilnvarotie

    Personīgā informācija tiek nosūtīta trešo pušu maksājumu nodrošinātājiem, kas mūsu vārdā apstrādā maksājumus, nodrošina līdzekļu atgriešanas procesu vai sniedz rēķinu apmaksas iekasēšanas pakalpojumus. Informācija tiek saglabāta, kā tas ir norādīts šajā Privātuma deklarācijā.

    Klientu atbalsta pilnvarotie

    Personīgā informācija tiek nosūtīta šiem pilnvarotajiem, lai mēs varētu jums nodrošināt klientu apkalpošanas pakalpojumus, kad jums tas ir nepieciešams.

    Tirgus izpētes pilnvarotie

    Personīgā informācija tiek nosūtīta šiem pilnvarotajiem, lai tie palīdzētu mums veikt tirgus izpēti.

    Drošības pilnvarotie

    Personīgā informācija tiek nosūtīta šiem pilnvarotajiem, lai tie nodrošinātu krāpšanas noteikšanas un novēršanas pakalpojumus (tostarp krāpšanas apkarošanas pārbaudes).

    Reklāmas pilnvarotie

    Kad jūs veicat rezervējumu platformā Booking.com pēc reklāmas partnera pakalpojumu izmantošanas, mēs nosūtām šim reklāmas partnerim rezervējuma informāciju.

    Booking Holdings Inc.

    Personīgā informācija tiek nosūtīta uzņēmumu grupas Booking Holdings Inc. uzņēmumiem šādos nolūkos:

    • lai nodrošinātu pakalpojumus (tostarp, lai veiktu, administrētu un pārvaldītu rezervējumus vai apstrādātu maksājumus);

    • lai nodrošinātu klientu apkalpošanu;

    • lai noteiktu, novērstu un izmeklētu datu aizsardzības pārkāpumus, krāpšanu un citas pretlikumīgas darbības;

    • analītiskiem un pakalpojumu uzlabošanas mērķiem;

    • lai nodrošinātu personalizētus piedāvājumus vai sūtītu jums mārketinga materiālus ar jūsu piekrišanu vai ja to citādi atļauj piemērojamie tiesību akti;

    • lai nodrošinātu nosūtītās personas informācijas datu mitināšanu, tehnisko atbalstu, kopējo tehnisko uzturēšanu un drošības uzturēšanu;

    • lai nodrošinātu atbilstību piemērojamiem tiesību aktiem.

    Savienojamības nodrošinātāji

    Mēs sniedzam jūsu rezervējuma informāciju savienojamības nodrošinātājiem Ceļojumu nodrošinātāju vārdā.

  4. Personīgās informācijas iznīcināšana

    Iznīcinot personīgo informāciju, uzņēmums Booking.com veic komerciāli pamatotus un tehniski īstenojamus pasākumus, lai nodrošinātu, ka informācija ir neatjaunojama un neatgūstama.

    Elektroniskie dokumenti vai faili, kas satur personīgu informāciju tiek neatgriezeniski dzēsti, izmantojot tādu tehnisko metodi, kas atgūšanu vai atjaunošanu padara neiespējamu. Dokumenti vai faili, kas nav elektroniskā formātā, bet satur personīgu informāciju, tiek sasmalcināti vai sadedzināti.

    Piemērojamie tiesību akti dažreiz nosaka un pieprasa saglabāt personīgo informāciju ilgāk par parasto uzglabāšanas laiku. Šādos gadījumos attiecīgā informācija tiek uzglabāta un uzturēta atsevišķi no pārējiem personīgās informācijas vienumiem, ciktāl tas iespējams.

  5. Personīgās informācijas aizsardzības nodaļa

    Ja jums ir radušies jautājumi saistībā ar šo Privātuma deklarāciju vai jūsu kā datu subjekta tiesībām, sazinieties ar mūsu Datu aizsardzības biroju. Šis departaments atbild par personīgās informācijas aizsardzību un ar to saistītajām sūdzībām:

    Datu aizsardzības birojs

    +82 2 6323 8008

    dataprotectionoffice@booking.com

    Jūs varat arī izmantot jebkuru no tālāk norādītajām adresēm, lai sazinātos vai konsultētos ar vietējām iestādēm par jautājumiem saistībā ar personīgo informāciju:

    • Privacy Infringement Report Center privacy.kisa.or.kr / 118 (Privātuma pārkāpumu ziņojumu centrs)

    • Cyber ​Investigation Division, Supreme Prosecutors' Office www.spo.go.kr / 1301 (Kibernoziedzības izmeklēšanas nodaļa, Augstākā prokuratūra)

    • National Police Agency Cyber ​​Security Bureau www.ctrc.go.kr / 182 (Valsts policijas aģentūras kiberdrošības birojs)

  6. Pārstāvis Korejā

    Saskaņā ar Informācijas tīkla izmantošanas veicināšanas un informācijas aizsardzības likumu informācija par vietējo aģentu ir šāda:

    • Nosaukums un pārstāvis: Booking.com Korea Limited (Pārstāvis: Su Yeon Kim)

    • Adrese, tālruņa numurs un e-pasta adrese: 17F Gran Seoul, 33 Jongro, Jongro-Gu, Seoul, South Korea (Seula, Dienvidkoreja), +82 2 6323 8008, privacy.kr@booking.com.

Turcija

 

 

Ikreiz, kad jūs izmantojat mūsu tiešsaistes pakalpojumus vai lietotnes, mēs izmantojam sīkdatnes un citas tiešsaistes izsekošanas tehnoloģijas (kuras mēs arī dēvējam par “sīkdatnēm” šīs Privātuma deklarācijas ietvaros).

Sīkdatnes var tikt izmantotas dažādos veidos, tostarp, lai nodrošinātu vietnes Booking.com darbību, analizētu lietotāju plūsmu vai reklāmas nolūkos.

Turpiniet lasīt, lai uzzinātu, kas ir “sīkdatnes”, kā tās tiek izmantotas un kādas ir jūsu izvēles iespējas.

Kas ir sīkdatnes un citas tiešsaistes izsekošanas tehnoloģijas?

Kā tiek izmantotas sīkdatnes?

Kādas ir jūsu izvēles iespējas?


Kas ir sīkdatnes un citas tiešsaistes izsekošanas tehnoloģijas?

Tīmekļa pārlūkprogrammas sīkdatne ir neliels teksta fails, ko vietnes ievieto jūsu datora vai mobilās ierīces tīmekļa pārlūkprogrammā.

Šīs sīkdatnes glabā informāciju par saturu, kuru skatāt un ar kuru veicat kādas darbības, lai atcerētos jūsu izvēles un iestatījumus vai analizētu, kā jūs izmantojat tiešsaistes pakalpojumus.

Sīkdatnes tiek iedalītas “pirmās puses” un “trešās puses” sīkdatnēs:

  • Pirmās puses sīkdatnes ir sīkdatnes, ko izvieto domēna īpašnieks – šajā gadījumā tas ir uzņēmums Booking.com. Jebkura mūsu pievienotā sīkdatne ir “pirmās puses sīkdatne”.

  • Trešās puses sīkdatnes ir sīkdatnes, ko mūsu domēnos izvieto uzticami partneri, kuriem mēs esam snieguši šādu atļauju. Tie var būt sociālo tīklu partneri, reklāmas partneri, drošības nodrošinātāji un ne tikai.

Tās var būt sesijas vai pastāvīgās sīkdatnes:

  • Sesijas sīkdatnes pastāvēs tikai līdz pārlūkprogrammas aizvēršanas brīdim, noslēdzot jūsu tā saukto “sesiju”. Pēc tam tās tiek izdzēstas.

  • Pastāvīgajām sīkdatnēm ir dažāds lietošanas ilgums, un tās tiek saglabātas jūsu ierīcē pēc pārlūkprogrammas aizvēršanas. Platformā Booking.com mēs mēģinām izmantot tikai pastāvīgas sīkdatnes (vai atļaut trešajām pusēm izmantot pastāvīgās sīkdatnes), kuru lietošanas ilgums ir ierobežots. Tomēr drošības apsvērumu dēļ vai citos izņēmuma gadījumos mums dažreiz var būt nepieciešams izmantot sīkdatnes ar ilgāku lietošanas ilgumu.

Tīmekļa pārlūkprogrammas sīkdatnes var glabāt tādu informāciju kā jūsu IP adrese vai cits identifikators, jūsu pārlūkprogrammas veids un informācija par saturu, ko jūs skatāt un ar kuru veicat kādas darbības, izmantojot digitālos pakalpojumus. Glabājot šo informāciju, tīmekļa pārlūkprogrammas sīkdatnes var atcerēties jūsu izvēlētos tiešsaistes pakalpojumu iestatījumus un analizēt to lietojumu.

Papildus sīkdatnēm mēs izmantojam arī citas ļoti līdzīgas izsekošanas tehnoloģijas. Mūsu vietne, e-pasti un mobilās lietotnes var ietvert mazus caurspīdīgus attēlu failus vai koda līnijas, kas fiksē jūsu veiktās darbības. Tie ietver tīmekļa bāksignālus, skriptus, izsekošanas URL saites un programmatūras izstrādes komplektus (SDK).

  • Tīmekļa bāksignāli tiek dēvēti dažādos nosaukumos. Tie var būt zināmi arī kā tīmekļa informatori, tagi, tīmekļa tagi, lapas tagi, izsekošanas pikseļi, pikseļu tagi, 1x1 pikseli lieli .gif formāta faili vai caurspīdīgi .gif formāta faili.

    Tie ir nelieli grafiski attēli tikai 1 pikseļa izmērā, kas var tikt nosūtīti uz jūsu datoru kā daļa no vietnes pieprasījuma vai iekļauti lietotnē, reklāmā vai HTML e-pasta ziņojumā.

    Tie var tikt izmantoti, lai iegūtu informāciju no jūsu ierīces, piemēram, ierīces veids vai operētājsistēma, IP adrese un vietnes izmantošanas laiks. Tie tiek arī izmantoti, lai izvietotu un nolasītu sīkdatnes jūsu pārlūkprogrammā vai noteiktu sīkdatnes novietojumu.

  • Skripti ir mazas datorprogrammas, kas ir iegultas mūsu tīmekļa lapās un nodrošina šīm lapām plašu papildu funkcionalitāti. Skripti ļauj vietnei darboties pareizi. Piemēram, skripti nodrošina noteiktus drošības līdzekļus un interaktīvas pamata iespējas mūsu tīmekļa vietnē.

    Skripti var tikt izmantoti arī analītiskos un reklāmas nolūkos. Piemēram, skripts var apkopot informāciju par to, kā jūs izmantojat mūsu vietni, tajā skaitā, kuras lapas jūs skatāt vai ko jūs meklējat.

  • Izsekošanas URL saites ir saites, kas ietver sevī unikālus identifikatorus. Tās tiek izmantotas, lai izsekotu, no kurām vietnēm jūs nonācāt Booking.com vietnē vai lietotnē, ko izmantojat. Piemēram, ja jūs atverat mūsu vietni no sociālo tīklu lapas, meklētājprogrammas vai no kāda mūsu saistītā uzņēmuma vietnes.

  • Programmatūras izstrādes komplekti (SDK) ir daļa no mūsu lietotņu pirmkoda, un SKD dati atšķirībā no pārlūkprogrammas sīkdatnēm tiek glabāti lietotnes krātuvē.

    Tie tiek izmantoti, lai analizētu, kā tiek izmantotas lietotnes vai nosūtītu personalizētus pašpiegādes paziņojumus. Lai to izdarītu, tie fiksē ar jūsu ierīci saistītos unikālos identifikatorus, piemēram, ierīces ID numuru un IP adresi, kā arī jūsu lietotnē veiktās darbības un jūsu tīkla vietu.

Šajā Sīkdatņu deklarācijā visas šīs izsekošanas tehnoloģijas kopā tiek sauktas par “sīkdatnēm”.


Kā tiek izmantotas sīkdatnes?

Sīkdatnes tiek izmantotas, lai apkopotu tādu informāciju kā:

  • IP adrese

  • Ierīces ID numurs

  • Skatītās lapas

  • Pārlūkprogrammas veids

  • Pārlūkošanas informācija

  • Operētājsistēma

  • Interneta pakalpojumu sniedzējs

  • Laika zīmogs

  • Vai jūs reaģējāt uz reklāmu

  • Pārvirzīšanas URL saite

  • Izmantotās iespējas vai vietnē/lietotnē veiktās darbības

Ar to palīdzību tiek nodrošināts, ka jūs tiekat atpazīts kā tas pats lietotājs dažādās vietnes lapās, dažādās ierīcēs, dažādās vietnēs vai izmantojot mūsu lietotnes. Atkarībā no mērķa tās tiek iedalītas trīs kategorijās: funkcionālās sīkdatnes, analītiskās sīkdatnes un mārketinga sīkdatnes.

Funkcionālās sīkdatnes

Tās ir sīkdatnes, kas nepieciešamas mūsu vietņu un lietotņu darbības nodrošināšanai, un tām jābūt ieslēgtām, lai jūs varētu izmantot mūsu pakalpojumus.

Funkcionālās sīkdatnes tiek izmantotas, lai izveidotu tehnoloģiski attīstītas, lietotājiem draudzīgas vietnes un lietotnes, kas automātiski pielāgojas jūsu vajadzībām un vēlmēm, lai jūs varētu ērti veikt pārlūkošanu un rezervēšanu. Tas arī ietver būtisku drošības un pieejamības iespēju nodrošināšanu.

Konkrētāk, šīs sīkdatnes:

  • Nodrošina mūsu vietnes un lietotņu pareizu darbību, lai jūs varētu izveidot profilu, ienākt sistēmā un pārvaldīt savus rezervējumus.

  • Iegaumē jūsu izvēlētās valūtas un valodas iestatījumus, jūsu iepriekš veiktos meklējumus un citas izvēles, lai jums palīdzētu izmantot mūsu vietni un lietotnes ērtāk un efektīvāk.

  • Iegaumē jūsu reģistrēšanās informāciju, lai jums nebūtu no jauna jāievada savs lietotājvārds un parole ikreiz, izmantojot mūsu vietni vai lietotni. (Neuztraucieties – paroles vienmēr tiks šifrētas.)

Analītiskās sīkdatnes

Šīs sīkdatnes mēra un seko līdzi, kā tiek izmantota mūsu vietne un lietotnes. Mēs izmantojam šo informāciju, lai uzlabotu mūsu vietni, lietotnes un pakalpojumus.

Konkrētāk, šīs sīkdatnes:

  • Palīdz mums saprast, kā tādi apmeklētāji un lietotāji kā jūs izmanto vietni Booking.com un mūsu lietotnes.

  • Palīdz mums uzlabot mūsu vietni, lietotnes un saziņu, lai nodrošinātu, ka mūsu piedāvājums joprojām ir interesants un aktuāls.

  • Palīdz mums saprast, kuri mūsu vietnē un lietotnēs izmantotie risinājumi ir veiksmīgi un kuri ne.

  • Palīdz mums saprast mūsu reklāmu un komunikācijas efektivitāti.

  • Parāda, kā lietotāji izmanto mūsu vietni un lietotnes pēc tam, kad viņi ir redzējuši reklāmu tiešsaistē, tostarp reklāmas trešo pušu vietnēs.

  • Sniedz mūsu sadarbības partneriem iespēju uzzināt, vai lietotāji izmanto naktsmītņu piedāvājumus, kas ir integrēti viņu vietnēs.

Datos, ko mēs apkopojam ar šo sīkdatņu palīdzību, var būt iekļauta informācija par to, kuras vietnes lapas jūs skatījāt, kuras pārvirzīšanas/izejas lapas jūs izmantojāt, kuru platformas veidu jūs izmantojāt, kurus e-pastus jūs atvērāt un izmantojāt, kā arī datumu un laika zīmogu. Tas arī nozīmē, ka mēs varam izmantot informāciju par to, kā jūs izmantojat mūsu vietni vai lietotni, piemēram, jūsu veikto klikšķu skaitu noteiktā lapā, jūsu datorpeles kursora un ritināšanas kustības, jūsu izmantotos meklēšanas vārdus un jūsu ievadīto informāciju dažādos laukos.

Mārketinga sīkdatnes

Uzņēmums Booking.com un mūsu uzticamie partneri izmanto šīs sīkdatnes, lai laika gaitā apkopotu informāciju par jums, kas tiek saņemta no dažādām vietnēm, lietotnēm vai citām platformām.

Mārketinga sīkdatnes palīdz mums izlemt, kuru produktus un ar interesēm saistītas reklāmas jums parādīt mūsu vietnē un lietotnēs un ārpus tām.

Konkrētāk, šīs sīkdatnes:

  • Iedala jūs noteiktā interešu profilā, piemēram, balstoties uz jūsu apmeklētajām vietnēm un veiktajiem klikšķiem. Mēs izmantojam šos profilus, lai parādītu personalizētu saturu (piemēram, ceļojumu idejas vai konkrētas naktsmītnes) Booking.com vai citās vietnēs.

  • Parāda personalizētas un ar interesēm saistītas reklāmas gan uzņēmuma Booking.com vietnē un lietotnēs, gan citās vietnēs. To sauc par atkārtoto mērķauditorijas atlasi, un tā tiek balstīta uz jūsu pārlūkošanas darbībām, piemēram, jūsu meklētajiem galamērķiem, jūsu skatītajām naktsmītnēm un jums parādītajām cenām. Tā var tikt balstīta arī uz jūsu iepirkšanās ieradumiem vai citām tiešsaistē veiktajām darbībām.

    Atkārtotās mērķauditorijas atlases reklāmas var tikt jums parādītas gan pirms, gan pēc vietnes Booking.com aizvēršanas, jo to mērķis ir mudināt jūs pārlūkot mūsu vietni vai atgriezties tajā. Jūs varat redzēt šīs reklāmas vietnēs, lietotnēs un e-pastos.

  • Integrē sociālos tīklus mūsu vietnē un lietotnēs. Tas ļauj jums atzīmēt saturu vai pakalpojumus ar “Patīk” vai dalīties ar tiem tādos sociālajos tīklos kā Facebook, Instagram, YouTube, Twitter, Pinterest, Snapchat un LinkedIn.

    Šīs “Patīk” un “Dalīties” pogas darbojas, izmantojot atsevišķu sociālo tīklu nodrošinātāju koda daļas, ļaujot ierīcē ievietot trešo pušu sīkdatnes.

    Šīs sīkdatnes var būt pilnībā funkcionālas, bet tās var arī tikt izmantotas, lai sekotu līdzi, kuras vietnes no viņu tīkla jūs apmeklējat, lai izveidotu jūsu tiešsaistes pārlūkošanas paradumu profilu un parādītu jums personalizētas reklāmas. Šis profils tiks daļēji izveidots, izmantojot salīdzināmu informāciju, ko nodrošinātāji saņem no citu vietņu apmeklēšanas viņu tīklā.

    Lai uzzinātu vairāk par to, ko sociālo tīklu nodrošinātāji dara ar jūsu personas datiem, skatiet viņu sīkdatņu un/vai privātuma deklarācijas: Facebook (tostarp Instagram, Messenger un Audience Network), Snapchat, Pinterest un Twitter. Ņemiet vērā, ka šīs deklarācijas var tikt periodiski atjauninātas.

Mēs sadarbojamies ar uzticamām trešajām pusēm, lai apkopotu datus. Mēs varam dažreiz nodot informāciju, piemēram, jūsu e-pasta adresi vai tālruņa numuru, šīm trešajām pusēm. Šīs trešās puses var sasaistīt jūsu datus ar citu savu apkopoto informāciju, lai izveidotu pielāgotu mērķauditoriju vai nodrošinātu pielāgotas reklāmas. Lai uzzinātu vairāk, kā šīs trešās puses apstrādā jūsu datus, lūdzu, skatiet šīs saites: Kā uzņēmums Google izmanto informāciju, uzņēmuma Facebook datu politika.

Mēs varam izmantot arī tādas metodes, piemēram, pikseļus, ko mēs nepieskaitām sīkdatnēm, jo tās neglabā informāciju jūsu ierīcē.

Dažreiz mēs izvietojam pikseļus e-pastos, piemēram, par jaunumiem. “Pikselis” ir elektronisks fails, kura izmērs ir viens pikselis un kas tiek izvietots e-pastā un ielādēts tā atvēršanas brīdī. Izmantojot e-pasta pikseļus, mēs varam redzēt, vai ziņojums tiks piegādāts, vai un kad jūs to izlasījāt un uz kā jūs klikšķināt.

Mēs saņemam šo informāciju arī par pašpiegādes paziņojumiem, ko mēs jums nosūtām. Šī statistika mums nodrošina ieskatu par jūsu lasīšanas ieradumiem, un mēs to izmantojam, lai optimizētu savus ziņojumus un padarītu savu komunikāciju atbilstošāku jums.


Kādas ir jūsu izvēles iespējas?

Lai uzzinātu vairāk par sīkdatnēm un to pārvaldīšanu vai dzēšanu, atveriet vietni allaboutcookies.org vai savas pārlūkprogrammas palīdzības sadaļu.

Pārlūkprogrammu, piemēram, Internet Explorer, Safari, Firefox vai Chrome, iestatījumos jūs varat izvēlēties, kuru sīkdatņu lietojumu jūs pieņemat un kuru noraidāt. Šo iestatījumu atrašanās vieta ir atkarīga no jūsu izmantotās pārlūkprogrammas:

Ja jūs izvēlaties bloķēt noteiktas funkcionālās sīkdatnes, iespējams, dažas no mūsu pakalpojumu iespējām nedarbosies.

Jūs varat atteikties ne vien no konkrētiem iestatījumiem, ko mēs piedāvājam uzņēmuma Booking.com vietnē un lietotnēs, bet arī no konkrētām sīkdatnēm:

  • Analītiskās sīkdatnes

    Lai noteiktos pārlūkprogrammu veidos neļautu sistēmai Google Analytics apkopot analītiskos datus, atveriet šo saiti: Pārlūkprogrammas papildinājums Google Analytics deaktivizācijai (versija tikai datoram).

  • Reklāmu sīkdatnes

    Mēs cenšamies strādāt ar tādiem reklāmas un mārketinga uzņēmumiem, kas ir Tīkla reklamēšanas iniciatīvas (Network Advertising Initiative jeb NAI) un/vai Interaktīvās reklāmas biroja (Interactive Advertising Bureau jeb IAB) biedri.

    Organizāciju NAI un IAB biedri stingri ievēro nozares standartus un rīcības kodeksus un piedāvā jums atteikties no uzvedības reklāmām.

    Skatiet www.networkadvertising.org, lai uzzinātu par tiem organizācijas NAI biedriem, kuri jūsu datorā, iespējams, ir izvietojuši reklāmu sīkdatnes. Lai izvēlētos nepiedalīties Tīkla reklamēšanas iniciatīvas (Network Advertising Initiative jeb NAI) dalībnieku uzvedības reklāmu programmā, jums ir tikai jāatzīmē lauciņš, kas attiecas uz šo uzņēmumu.

    Lai uzzinātu, kā atteikties no pielāgotajām reklāmām, jūs varat arī skatīt vietni www.youronlinechoices.com vai www.youradchoices.com.

    Iespējams, jūs savas mobilās ierīces iestatījumos varat ierobežot informācijas sniegšanu atkārtotās mērķauditorijas atlases nolūkos. Ņemiet vērā, ka atteikšanās no dalības tiešsaistes reklāmu tīklā nenozīmē, ka jūs vairs neredzēsiet un netiksiet pakļauts tiešsaistes reklāmām un mārketinga analīzei. Tas nozīmē to, ka tīklā, kurā jūs izvēlaties nepiedalīties, jums vairs netiks piegādātas reklāmas, kas ir pielāgotas jūsu tīmekļa izvēlēm un pārlūkošanas paradumiem.

Dažās vietnēs tiek piedāvāta nesekošanas (Do Not Track) iespēja, kas ļauj jums izvēlēties, ka šajā vietnē jūsu darbības netiks izsekotas. Mēs pašlaik nevaram atbalstīt pārlūkprogrammu nesekošanas (Do Not Track) iestatījumus.

Saziņa ar mums

Ja jums ir kādi jautājumi par šo sīkdatņu deklarāciju, lūdzu, rakstiet e-pastu uz dataprotectionoffice@booking.com.

Mūsu sīkdatņu deklarācija var tikt periodiski atjaunināta. Ja šīs izmaiņas būs būtiskas, attieksies uz jums vai ietekmēs jūsu datu aizsardzības tiesības, mēs ar jums sazināsimies, lai informētu par tām. Tomēr mēs iesakām regulāri skatīt šo lapu, lai sekotu līdzi (mazāk nozīmīgiem vai atbilstošiem) jaunumiem.