Przejdź do głównej treści
  1. Strona główna z opiniami o hotelach
  2. Niemcy – opinie o hotelach
  3. Rathen – opinie o hotelu
  4. Opinie o obiekcie Rathener Hof by STEIGER Hotels

Rathener Hof by STEIGER Hotels – opinie Jest to oficjalna liczba gwiazdek, która została przyznana obiektowi przez niezależną organizację Hotelstars Union. Kategoria ta jest przyznawana na podstawie wytycznych branżowych i w oparciu o ceny, udogodnienia i usługi oferowane w obiekcie. Skorzystaj z kategorii gwiazdkowej, aby wybrać właściwy obiekt!

Wehlener Weg 1, 01824 Rathen, Niemcy

8,9

• Stosunek jakości do ceny

• Bezpłatne WiFi

Opinie sprawdzone w 100%

Prawdziwi Goście. Prawdziwe wyjazdy. Prawdziwe opinie.

Więcej informacji- otwiera okno dialogowe
Napisz opinię

wyświetlono 1 – 22

• Ocena dodana: 23 czerwca 2026

7,0
    Urokliwe i spokojne miejsce dla osób, które chcą odpocząć od miasta na łonie natury.
    • Family Two-Bedroom Suite up to 5 Guests
    • 4 noclegi
    • Wysłana przez urządzenie mobilne

W łazience pisuar - za mało miejsca na toaletę, umywalkę i pisuar. Zauważyliśmy mole w pokoju. Parking, dziwne naliczanie opat.

Widoki, sauny, basen słony.

Pobyt: czerwiec 2026

• Ocena dodana: 18 czerwca 2026

• Podróżujący w pojedynkę
    • Wysłana przez urządzenie mobilne

Parking po drugiej stronie rzeki

Basen, sauny, super lokalizacja

• Ocena dodana: 9 maja 2026

7,0
    Fantastycznie położony hotel ale obsługa i wyżywienie poniżej oczekiwań
    • Podróżujący w pojedynkę
    • Wysłana przez urządzenie mobilne

Obsługa praktycznie nie mówi po angielsku, cała komunikacja tylko po niemiecku, niespecjalnie smaczne obiadokolacje jak na hotel 4*, napoje i desery w trakcie kolacji dodatkowo platne (nawet woda).

Fantastyczna lokalizacja w cichej i uroczej miejscowości uzdrowiskowej Oberrathen. Przestronny pokój z dużą łazienką i ubikacją.

• Ocena dodana: 4 września 2025

pobyt rodzinny
    • Comfort double room with side river view and balcony

Super lokalizacja , wygodne łóżka , pyszne śniadanie i obiadokolacja . Polecam

• Ocena dodana: 10 sierpnia 2025

9,0
    Znakomicie wypoczęliśmy, ale translator był zawsze pod ręką.
    • 5 noclegów

Samodzielny check-in niezbyt dobrze działa ale pomogła obsługa. Po hotelu w tak turystycznym miejscu jak Rathen spodziewałabym się jednak możliwości porozumiewania po angielsku. Na szczęście pisali o tym inni turyści (jestem im za to bardzo wdzięczna) i przygotowaliśmy translatory. Co prawda w samych pokojach hotelowych nie można palić papierosów, ale już na balkonach i w restauracji - tak - co jest szczególnie uciążliwe dla osób, które nie palą. Możnaby także rozważyć wcześniejszą możliwość skorzystania z obiadokolacji - np. około godziny 16:00 - byłoby to zdecydowanie zdrowsze niż jedzenie dopiero o 17:45. Cudownie, że śniadania zaczynały się o 7:30 (możaby ewentualnie rozważyć 7:00).

Prawdziwym skarbem hotelu jest obsługa - szalenie pomocna w sytuacji, kiedy wszystkie, ale to absolutnie wszystkie, instrukcje/komunikaty są po niemiecku. Zarówno na śniadaniach, jak i obiadokolacjach były warzywa (mniejszy wybór na śniadaniu, większy na obiadokolacji) - zatem ja byłam zadowolona z jedzenia. Ponieważ cukry proste są niezdrowe i staram się ich nie jeść - brak deserów na szwedzkim stole był dla mnie plusem. Przy zameldowaniu, poza kartą do pokoju, otrzymuje się kartę mieszkańca, która umożliwia bezpłatne korzystanie z promu w Rathen ale i pobliskich miejscowościach. Być może daje także inne ulgi - ale strona jest wyłącznie po niemiecku i nie wszystko zrozumiałam. Basen jest niewielki ale niemal cały czas pusty - inni mieszkańcy wybierali liczne sauny i basen solankowy. Okolica przepiękna! Liczne szlaki trekkingowe prosto z hotelu, w tym do Bastei 30-40 min. Generalnie polecam to miejsce - bardzo wypoczęliśmy!

• Ocena dodana: 7 lipca 2025

Bardzo dobry

Ładnie.Czysto

Pobyt: kwiecień 2025

• Ocena dodana: 21 kwietnia 2025

Ok
    • Wysłana przez urządzenie mobilne

Totalna bezobsługowość a wszystkie aplikacje w języku niemieckim

Pobyt: kwiecień 2025

• Ocena dodana: 13 lipca 2023

Miejsce godne polecenia
    • 4 noclegi
    • Wysłana przez urządzenie mobilne

Posiłki nie są tu mocną stroną. Niewielka możliwość wyboru dań w porównaniu z polskimi hotelami, w których mieliśmy okazję przebywać, o podobnej kategorii. Śniadania codziennie identyczne. Na obiadokolacje niewielkie zmiany głównie w postaci mięs lub dań vege. Brak napoi do kolacji z koniecznością ich zakupu. Szczególnie, że cena serwowanej wody w stosunku do jej ilości była zaskakująco wysoka. Strona, na której rezerwowało się usługi dodatkowe takie jak sprzątanie czy rezerwacja stolika na posiłki nie była tłumaczona. Zaskakujace w dzisiejszych czasach, gdy mamy do dyspozycji wszelkiego rodzaju aromatyzuje w tej kwestii. Dodatkowo bliskość sąsiadujących państ, z których docierają turyści, dla których może być to utrudnieniem w komunikacji.

Przpiękny widok z balkonu, cisza i spokój pomimo bliskości przeprawy promowej. Bardzo wygodne łóżko, przestronna i funkcjonalna część sanitarna. Miłym akcententem było powitalne wino. Obsługa serdeczna i pomocna pomimo niewielkich trudności językowych. Smaczne mięsa na obiadokolację. Czysto, bardzo czysto. Proces meldunkowy oraz serwis sprzątający zautomatyzowane. Bliskość natury, rzeka, park narodowy, świergot ptactwa, który umilał wieczory i poranki i dużo zieleni w koło. Bliskość atrakcji i szlaków turystycznych.

Pobyt: lipiec 2023

• Ocena dodana: 17 maja 2026

• Rodzina z małymi dziećmi
    • Two-bedroom family suite in the annex building
    • 5 noclegów
    • Wysłana przez urządzenie mobilne

Pięknie położony hotel:) Idealnie miejsce dla osób, które chcą spędzić aktywnie czas na szlakach lub na rowerze. Obiadokolacje bardzo dobre:)

Pobyt: kwiecień 2026

• Ocena dodana: 26 grudnia 2025

6,0
    Hotel pięknie położony.... ale nie wybrałbym go ponownie.
    • Superior room with river view and balcony 3.floor
    • 3 noclegi

Obsługa w restauracji - (pochodząca z Czech) - w większości niesympatyczna ( z wyjątkami) - wydawało się, że pracują trochę za karę. Nieprzyjemne zachowanie podczas śniadań - minutę przed końcem czasu blokowane i wyłączane były ekspresy do kawy, żeby gość przypadkiem nie nalał sobie filiżanki kawy po czasie - bywaliśmy w wielu hotelach o różnym standardzie ale z takim zachowaniem spotkaliśmy się po raz pierwszy... Tak jak pisali poprzednicy - posiłki to najsłabszy element hotelu - zawsze dało się "coś" wybrać ale były to wyjątki. Łóżka w mojej opinii niewygodne - zbyt twarde materace.

Bardzo ładne położenie - pokój z widokiem na Łabę. Hotel bardzo kameralny i cichy - atmosfera sprzyja wypoczynkowi. Samo miasteczko ładne, czyste i spokojne - świetne jako baza wypadowa na szlak do mostu Bastei, do Drezna i w wiele innych miejsc. Wystrój wnętrz i pokoi estetyczny i nowoczesny. Strefa Welness (basenik i sauny) dość mała i zatłoczona ale czysta i plus za to, że w ogóle jest.

• Ocena dodana: 9 lipca 2025

Przyjechaliśmy na 2 dni aby zwiedzić Bastei. Hotel spełnił swoje zadanie.
    • 2 noclegi

Piękna lokalizacja z widokiem na rzekę. Bardzo dobra obsługa, bardzo pomocni. Nie mam zastrzeżeń co do wyżywienia. Obiekt położony idealnie do pieszych jak i rowerowych wypadów. Blisko Bastei i Kunigstadt.

Pobyt: czerwiec 2025

• Ocena dodana: 18 maja 2025

Bajkowo
    • Superior room with river view and balcony 3.floor
    • Wysłana przez urządzenie mobilne

Lokalizacja i widoki bajkowe. Cisza, spokój, dawno się tak nie wyspaliśmy 😊 40 minut na piechotę do Mostu Bastei. Całkiem smaczne jedzenie i bardzo miła obsługa w restauracji 🌹

Pobyt: maj 2025

• Ocena dodana: 18 lutego 2025

Pobyt: luty 2025

• Ocena dodana: 20 listopada 2024

9,0
    Hotel, personel i wyżywienie w pełni spełniły nasze oczekiwania. Szczerze polecamy jego wybór.

Pobyt: wrzesień 2024

Pobyt: maj 2024

wyświetlono 1 – 22

Wyrównujemy ceny
Wyrównujemy ceny
Niskie ceny • Żadnych opłat rezerwacyjnych • Znalazłeś tę samą ofertę w niższej cenie? Zwrócimy Ci różnicę!