Sultanahmet Mh. Amiral Tafdil Sk. NO:23, Fatih, 34122 Stambuł, Turcja
Stosunek jakości do ceny
9,1
Bezpłatne WiFi
8,9
Prawdziwi Goście. Prawdziwe wyjazdy. Prawdziwe opinie.
Więcej informacji- otwiera okno dialogoweOceny są podawane w skali od 1 do 10. Aby obliczyć ogólną ocenę, którą można zobaczyć na stronie, dodajemy do siebie wszystkie otrzymane oceny i dzielimy ten wynik przez łączną liczbę otrzymanych ocen. Używamy systemu ocen ważonych, co oznacza, że im nowsza opinia, tym większy ma wpływ na obliczenie całkowitej oceny. Ponadto goście mogą przyznawać osobne „oceny cząstkowe” w takich kategoriach, jak lokalizacja, czystość, personel, komfort, udogodnienia, stosunek jakości do ceny i bezpłatne Wi-Fi. Należy pamiętać, że goście przyznają oceny cząstkowe i oceny ogólne niezależnie od siebie, więc nie ma między nimi żadnego bezpośredniego związku.
Możesz ocenić Obiekt przez siebie zarezerwowany na naszej Platformie, jeśli pobyt tam został zrealizowany lub jeśli przyjechałeś do obiektu, ale mimo wszystko w nim się nie zatrzymałeś. Aby edytować już przesłaną opinię, skontaktuj się z zespołem obsługi klienta.
Ludzie oraz specjalne systemy automatyczne pracują nad wykrywaniem fałszywych opinii przesyłanych na naszą Platformę. Jeśli znajdziemy taką opinię, usuniemy ją oraz, jeśli zajdzie taka potrzeba, podejmiemy odpowiednie kroki względem osoby odpowiedzialnej za to działanie.
Każdy, kto zauważy coś podejrzanego, zawsze może to zgłosić do naszego zespołu obsługi klienta, dzięki czemu zespół ds. zapobiegania oszustwom będzie mógł zbadać tę sprawę.
Chcielibyśmy publikować wszystkie opinie gości, jakie są nam przekazywane, zarówno pozytywne, jak i negatywne. Niemniej jednak nie wyświetlamy opinii, które zawierają lub odnoszą się do m.in. następujących kwestii:
Aby dopilnować, że opinie są wiarygodne, akceptujemy jedynie opinie przesłane w ciągu 3 miesięcy od wymeldowania i możemy przestać wyświetlać opinie po upływie 36 miesięcy lub w sytuacji, gdy nastąpi zmiana właściciela Obiektu.
Obiekt ma możliwość odpowiedzi na opinię.
Jeśli wyświetla się wiele opinii, najnowsze będą widoczne u góry z zastrzeżeniem kilku innych czynników (język, w którym opinia jest napisana, tylko ocena lub ocena z komentarzem itp.). Jeśli chcesz, możesz je sortować i/lub filtrować (według daty, oceny itd.).
Czasem pokazujemy dodatkowe oceny z innych uznanych stron podróżniczych. W takiej sytuacji zawsze jest to jasno zaznaczone.
Niniejsze wytyczne i standardy mają na celu zapewnienie, aby treści na stronie Booking.com były rzeczowe i odpowiednie dla użytkowników w każdym wieku, jednak bez ograniczania prawa do wyrażania także mocnych opinii. Wytyczne i standardy są stosowane niezależnie od tego, czy treści mają charakter pozytywny czy negatywny.
Treści powinny dotyczyć pobytu w obiekcie noclegowym. Najcenniejsze opinie to takie, które są szczegółowe i pomagają innym w podjęciu słusznej decyzji. Prosimy nie zamieszczać komentarzy poruszających tematy polityczne, religijne, etyczne i osobiste. Usuwane będą treści promocyjne, a uwagi dotyczące usług Booking.com powinny zostać skierowane do działów zajmujących się obsługą klientów i obiektów.
Treści powinny być odpowiednie dla użytkowników na całym świecie. Prosimy nie używać wulgaryzmów, także zamaskowanych przy użyciu kreatywnego zapisu – w żadnym języku. Opinie i treści zawierające mowę nienawiści, groźby (w tym groźby użycia przemocy), uwagi o charakterze obelżywym lub seksualnym bądź promujące nielegalne działania są niedozwolone.
Wszystkie treści powinny być oryginalne i stworzone przez użytkowników. Opinie są najcenniejsze, gdy są oryginalne i niewypaczone. Twoja opinia powinna pochodzić od Ciebie. Obiekty współpracujące z Booking.com nie powinny publikować opinii w imieniu gości ani przekupywać gości w zamian za wystawienie dobrej opinii. Nie będziemy też tolerować prób obniżenia ocen obiektów konkurencyjnych poprzez wystawianie im negatywnych opinii.
Szanuj prywatność innych. Booking.com będzie usuwać z zamieszczonych treści adresy e-mail, numery telefonów, adresy stron internetowych, nazwy profili w mediach społecznościowych i podobne dane.
Opinie wyrażane w treściach generowanych przez użytkowników są opiniami klientów Booking.com i personelu obiektów noclegowych, a nie opiniami Booking.com. Booking.com nie przyjmuje odpowiedzialności za treść opinii ani odpowiedzi na nie. Booking.com pełni tylko funkcję podmiotu rozpowszechniającego (bez obowiązku prowadzenia weryfikacji), a nie publikującego opinie i odpowiedzi na nie.
Domyślnie opinie posortowane są według daty dodania. Dodatkowym kryterium wyświetlania jest trafność opinii, na którą składają się np. język, w którym została napisana, opinie z komentarzem czy opinie nieanonimowe. Dostępne mogą być dodatkowe opcje sortowania, np. rodzaj podróżującego, ocena itd.
Ta usługa może zawierać tłumaczenia wykonywane przez Google. Google nie daje żadnych bezpośrednich lub domniemanych gwarancji dotyczących tych tłumaczeń, w tym gwarancji wierności, niezawodności lub innych domniemanych gwarancji przydatności handlowej czy nienaruszenia bądź stosowności do konkretnego celu.
Koniec okna dialogowego
wyświetlono 1 – 25
Ocena dodana: 13 września 2025
Piotr
PolskaPobyt w hotelu niezwykle udany, personel bardzo uprzejmy i pomocny w każdej sprawie. Pokój bardzo wygodny i przestronny, z przyjemnym widokiem na morze zwłaszcza nad ranem. Śniadania bardzo smaczne, duży wybór. Bardzo, bardzo czysto, obsługa bardzo dba o czystość i porządek. Lokalizacja idealna, bardzo blisko do zabytków, bazaru, tramwaju; w sąsiedztwie też bogaty wybór restauracji ze smacznym jedzeniem. Hotel godzien polecenia. Bardzo dziękujemy!
Pobyt: wrzesień 2025
Ocena dodana: 11 lipca 2025
Agnieszka
PolskaPokój był w suterenie w nocy były zaniki napięcia co powodowało załączenie się agregatu który potwornie huczał i nie pozwalał spać w trakcie pracy agregatu nie można było załączyć klimatyzacji . Podgrzewana łazienka mimo 37 stopni na zewnątrz nie do wytrzymania , brak możliwości wrzucania papiery toaletowego do spłuczki, wrzucania do kosza papieru i podgrzewana łazienka przy upale kiepski pomysł. Śniadania codziennie takie same , soki rozcieńczone, sztuczne a kawa nie do wypicia . Lokalizacja super .
Pobyt: lipiec 2025
Ocena dodana: 7 lipca 2025
Anna
PolskaCzujesz się zaopiekowany od pierwszego wejścia do hotelu do ostatniego wyjścia. Fantastyczni Panowie w recepcji i na sali śniadaniowej, pozdrawiamy Panie, które przygotowywały smaczne śniadania. Potrawy i słodycze najlepsze na świecie. Będę polecać każdemu turyście:) a widok z tarasu śniadaniowego...niezapomniany.
Pobyt: lipiec 2025
Ocena dodana: 22 czerwca 2025
Zaskórski
PolskaPopracowal bym nad czystoscia i dobrymi naprawami tu i tam
Swietna lokalizacja
Pobyt: czerwiec 2025
Ocena dodana: 21 kwietnia 2025
Rudiak
PolskaPrzemiła obsługa, byliśmy tam już drugi raz i nawet nas pamiętali! Panowie na lobby przekochani, uprzejmi i mega pomocni. W pokojach naprawdę czyściutko, serwis sprzątający naprawdę starannie czyści powierzchnie. Łóżka bardzo wygodne, co daje się lepiej zregenerować po całym dniu zwiedzania. Myślę, że jak kiedyś wrócę do Stambułu, to będzie moje pierwsze miejsce do wybrania noclegu :)
Pobyt: kwiecień 2025
Ocena dodana: 11 lutego 2025
Joanna
Wielka BrytaniaNiektóre elementy wymagają odświeżenia ale nie zakłócilo to naszego komfortu podczas pobytu
Hotel w sąsiedztwie Błękitnego M eczetu. Dobra lokalizacja. Spełnił nasze oczekiwania Bardzo miła i pomocna obsługa recepcji
Pobyt: luty 2025
Ocena dodana: 3 lutego 2025
Joanna
PolskaPiękny widok z restauracji
Pobyt: styczeń 2025
Ocena dodana: 29 grudnia 2024
Ewa
PolskaMały minus niestety słychać rozmowy za ścianą innych gości hotelowych
Lokalizacja. Pyszna herbatka turecka Super personel . Szczególne podziękowania dla Pana z recepcji , ktory lubi Breaking Bad i pomógł nam w zamówieniu taksówki.
Pobyt: grudzień 2024
Ocena dodana: 16 grudnia 2024
Elżbieta
Polskamiły, bardzo uprzejmy i pomocny personel
Pobyt: październik 2024
Ocena dodana: 17 listopada 2024
Mateusz
PolskaŚniadania
Lokalizacja. Pomocny personel
Pobyt: listopad 2024
Ocena dodana: 1 października 2024
Marcin
Polskahamam polecany w recepcji był słaby i niepełny
wszystko ok
Pobyt: wrzesień 2024
Ocena dodana: 19 sierpnia 2024
Malgorzata
PolskaCudowne miejsce w centrum miasta. Przepiękny widok z tarasu na dachu hotelu na Błękitny Meczet i Bosfor. Standard pokoju na najwyższym poziomie, nasz pokój miał duży taras z przepięknym widokiem na Bosfor i Azjatycką część Stambułu. Personel bardzo miły i pomocny. Wybór dań na śniadaniu przeszedł nasze wszelkie oczekiwania. W okolicy mnóstwo kawiarni, restauracji i sklepików spożywczych. Jeżeli kiedykolwiek jeszcze wrócę do Stambułu to tylko do hotelu Ferman Hotel Old City.
Pobyt: sierpień 2024
Ocena dodana: 18 sierpnia 2024
Szela
PolskaMało szczelne okna w pokoju 304. W nocy koło 01:00 codziennie wywożą śmieci i jest bardzo głośno. Słabe wifi. Co chwilę trzeba się logować. np: w pokoju 306 już nic nie słychać, dużo lepszy widok z balkonu.
Bardzo dobra lokalizacja - stara część Istambułu. Blisko Błękity Meczet, Hagia Sophia, wielki Bazar. Świetna obsługa na recepcji, panowie mówią bardzo dobrze po angielsku. Od razu zaproponowali nam wycieczkę po Istambule z której skorzystaliśmy. Bardzo dobre śniadania. Pokoje czyste i codziennie sprzątane, codziennie czyste ręczniki. Śniadania na tarasie z pięknym widokiem na Bosfor i Błękitny Meczet. Blisko hotelu dużo restauracji i sklep z napojami. Na pewno tutaj wrócimy. Daję 10 pnkt. ponieważ pobyt był bardzo udany i pomimo słabego wifi i chwilowego hałasu w nocy czuliśmy się bezpiecznie z bardzo dobrym serwisem.
Pobyt: sierpień 2024
Ocena dodana: 21 lipca 2024
Piotr
NorwegiaPersonel pomocny, super widok z tarasu na którym były śniadania.
Pobyt: czerwiec 2024
Ocena dodana: 22 maja 2024
Katarzyna
PolskaCena, mała przestrzeń w łazience i na balkonie
Lokalizacja, zróżnicowane śniadanie
Pobyt: maj 2024

Ocena dodana: 27 marca 2024
Marta
PolskaBrak
To już masz kolejny pobyt w tym hotelu i zawsze wracamy z ogromną radością. Hotel ze wspaniałym personelem i extra lokalizacją. Dosłownie 3 minuty od głównych zabytków Stambułu. Pyszne, urozmaicone śniadania serwowane w restauracji na dachu z panoramicznym widokiem na Błękitny Meczet, Hagia Sophia oraz Bosfor. Dodatkowo w godzinach 17-19 serwowana jest darmowa turecka herbata oraz słodkie przekąski. Ładne, czyste i dobrze urządzone pokoje. Cześć z balkonami. Bardzo wygodne łóżka. W łazience podstawowe kosmetyki. W pokoju czajnik, kawa, herbata, cukier oraz woda mineralna codziennie uzupełniana. Personel hotelowy bardzo miły i bardzo pomocny. Jest to ogromna wartość dodana tego hotelu!!! Z ogromną przyjemnością jeszcze kiedyś wrócimy.
Pobyt: marzec 2024

Ocena dodana: 26 marca 2024
Greg71x
PolskaŚniadania wyśmienite, herbatka turecka bardzo dobra, lokalizacja obiektu idealna (bardzo blisko głównych atrakcji w Stambule), obsługa miła i przyjazna dla gości, i z wybornym poczuciem humoru. Polecam w 100% :-)
Pobyt: marzec 2024

Ocena dodana: 22 stycznia 2024
Wioletta
PolskaPiękny i komfortowy hotel w sercu Stambułu z wyjątkowym tarasem z widokiem na Hagię Sophię, Błękitny Meczet i cieśninę Bosfor. Bardzo miły personel i pyszne śniadania w formie bufetu.
Pobyt: grudzień 2023
Ocena dodana: 24 października 2023
Dariusz
PolskaBrak uwag
Zgodnie z ofertą a nawet więcej. Piękny widok z tarasu hotelowego przy darmowej kawie i nie tylko. Personel pomocny i bardzo miły. Lokalizacja idealna blisko głównych atrakci a zarazem cicho. Polecamyj
Pobyt: październik 2023
Ocena dodana: 14 października 2023
Emil
Stany Zjednoczone AmerykiNie widzieliśmy aby coś poprawiać
Lokalizacja wyśmienita, obsługa szalenie gościnna pomocna wycieczki które zaplanowaliśmy wcześniej pomógł załatwić recepcjonista na miejscu zakup karty Sim również z zainstalowaniem porady jak skorzystać z tramwaju-metro miłe rozmowy również pozytywnie odebrane super obsługa bardzo polecamy a śniadania i wieczorny tea-time SUPER
Pobyt: październik 2023
Ocena dodana: 24 lipca 2023
Tomasz
NorwegiaInternet baaaardzo slaby, praktycznie nie uzyteczny i duzy wybor masazy ale minus ze nie na miejscu i dojazd w korkach.
Piekny widok i idealna lokalizacja ale sniadanie moglo by byc bardziej urozmaicone. Bardzo pomocny personel recepcji i super wieczorna kawa z lokalnymi slodyczami.
Pobyt: lipiec 2023

Ocena dodana: 17 kwietnia 2023
Basia
Polskabardzo dobre śniadanie i lokalizacja
Pobyt: kwiecień 2023
Ocena dodana: 5 lutego 2026
Sebastian
PolskaBrak możliwości parkowania samochodu przy hotelu, choć było miejsce ( obsługa niemiła w tym temacie)Wylewająca się woda spod prysznica. Bardzo mały pokój jak na pobyt czterech dorosłych osób. Tory kolejowe i ruch pociągów za oknem pokoju wpływające na komfort snu.
Jakoś przygotowania posiłków
Pobyt: luty 2026
Ocena dodana: 12 lutego 2026
Zuzanna
PolskaW przypadku tej oceny nie pozostawiono żadnego komentarza
Pobyt: luty 2026
wyświetlono 1 – 25
Dostarczamy spersonalizowane propozycje na podstawie Twojej aktywności na naszej platformie. Jeśli chcesz, możesz zrezygnować z tej funkcji. Pamiętaj, że rezygnacja ma wpływ tylko na Twoje obecne urządzenie. Dlatego musisz dostosować to ustawienie na każdym urządzeniu według swoich potrzeb i preferencji.
Booking.com jest częścią Booking Holdings Inc. – światowego lidera w internetowej branży turystycznej.
Na naszej stronie dostępnych jest ponad 70 milionów opinii o obiektach – wszystkie pochodzą od prawdziwych i sprawdzonych gości.
Aby otrzymać możliwość dodania opinii, konieczne jest dokonanie rezerwacji na naszej stronie. Dzięki temu mamy pewność, że opinie pochodzą od Gości, którzy naprawdę odwiedzili dany obiekt.
Podczas pobytu w obiekcie Goście weryfikują standard pokoi, jakość posiłków, życzliwość personelu itp.
Po powrocie Goście opisują swój pobyt. Następnie sprawdzamy, czy opinia nie zawiera przekleństw, i publikujemy ją na stronie Booking.com.
Jeśli dokonałeś rezerwacji przez naszą stronę i chcesz napisać opinię, musisz się zalogować.
Koniec okna dialogowego